Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Testkontroll - Testkontroll diéta

Fehérje szénhidrát szétválasztó diétaHarvey és Marilyn Diamond "Testkontroll" (eredeti címe "Fit for Life") könyve a 90-es években jelent meg Magyarországon. A fehérje szénhidrát szétválasztó diéta akkor forradalmian újnak számított.

A testkontroll diéta a táplálkozási szakemberek körében nem aratott egyöntetű sikert, ami inkább újszerűségének, mintsem minőségének vagy tartalmának volt köszönhető. Mindazonáltal a testkontroll diéta a mai napig az egyik legsikeresebb diéták egyikének számít.

A testkontroll könyv lényege

A testkontroll diéta lényege az élelmiszerek, ételek megfelelő kombinációjában, összeállításában van. Nincs szükség kalória számlálásra, vagy az adagok csökkentésére, hanem elegendő megtanulnunk, hogy kedvenc ételeinket milyen összeállításban érdemes fogyasztanunk ahhoz, hogy azok összhangban legyenek szervezetünk természetes emésztési folyamatával.

A testkontroll diéta alkalmazásával szervezetünk automatikusan és természetes módon éri el a kívánt optimális testsúlyt, melyet ily módon képes lesz hosszú távon fenntartani.

Ezen az oldalon leírjuk a testkontroll diéta főbb elemét. Természetesen nem tudjuk, és nincs is szándékunkban a könyv teljes tartalmát visszaadni. Ha valakit komolyabban érdekel a téma, érdemes elolvasnia Harvey és Marilyn Diamond: Testkontroll c. könyvét.

A testkontroll étrend néhány alapelve

1. Testkontroll diéta - Együnk magas víztartalmú ételeket

Testkontroll diéta - A gyümölcs kulcsszerepet kap! Testünk 70%-ban vízből áll. Következésképpen akkor vagyunk leginkább összhangban szervezetünkkel, ha a magunkhoz vett táplálék szintén magas víztartalmú.

Noha a folyadék bevitele fontos, itt most nem a víz ívásáról van szó, hanem a táplálék minőségéről.

Egyedül a zöldség és a gyümölcs számít magas víztartalmú ételnek, vagyis, a táplálékunknak 70%-ban zöldségből és gyümölcsből kellene állnia.

A víz létfontosságú a táplálék részecskék szállításában, továbbá a salakanyagok, a mérgek kiürítésében, szervezetünk megtisztításában. Magas víztartalmú táplálék esetén elősegítjük a test méregtelenítését, ami elkerülhetetlenül zsírégetéshez vezet.
(Ha érdekel a zsírégetés egyéb aspektusa, olvasd el az erről szóló cikket: Zsírégetés)

2. Testkontroll diéta - Az ételek megfelelő társítása

Az emésztés nagyon sok energiát igényel. Amikor többféle táplálékkal terheljük emésztőrendszerünket, nem marad elegendő energiánk a méregtelenítésre. Az ételek megfelelő társítása azt jelenti, hogy egy étkezés alatt, vagy fehérje vagy szénhidrát tartalmú ételt eszünk, magas víztartalmú táplálékkal (zöldséggel) kombinálva.

3. Testkontroll diéta - Helyes gyümölcsfogyasztás

Magas víz, vitamin és ásványi anyag összetevői miatt a gyümölcs az egyik legfontosabb táplálékunk. Mivel a legtöbb gyümölcs emésztése nem a gyomorban történik, a gyümölcs 20-30 perc alatt keresztülmegy a gyomrunkon, s emésztése nem igényel energiát. Ezáltal az energia nagy része felhasználható lesz a méregtelenítésre.

A testkontroll diéta szerint a gyümölcsfogyasztás legfontosabb szabálya, hogy csak üres gyomorral együnk gyümölcsöt. Ez a fenti adatokból következik; ha a gyomrunkban már van valamilyen táplálék, a gyümölcs útja el van zárva, s a gyors áthaladás helyett gyomrunkban reked, nem biztosítja a méregtelenítéshez szükséges plusz energiát és folyadékot, s ráadásul puffadáshoz, felfújódáshoz vezet.

Ha a gyümölcsöt nem a reggeli éhgyomorra esszük, akkor más ételek után bizonyos időt várnunk kell, amíg ismét üres nem lesz a gyomrunk a gyümölcs befogadására. Zöldségek után 2 órát, helyesen összeállított ételeket követően 3 órát (ha húst ettünk 4 órát), nem helyesen összeállított étel után pedig 8 órát kell várni, hogy gyümölcsöt ehessünk.

4. Testkontroll diéta - Az emberi test természetes ciklusaira való odafigyelés

A test természetes ciklusai alatt a mindenki által ismert, noha "ciklusként" nem feltétlenül tudatosított testi folyamatokat értjük. Ide tartozik a táplálék felvétele (evés), ezt követi a táplálék felszívása és felhasználása, majd a salakanyagok eltávolítása.

Jóllehet, hogy ezek a folyamatok valamilyen szinten állandóan működésben vannak, mégis minden egyes folyamatnál megállapítható, hogy melyik napszakban fejti ki fő tevékenységét.

12:00 órától este 20:00 óráig: táplálékfelvétel

20:00 órától reggel 4:00 óráig: felhasználás

4:00 órától 12:00 óráig: kiválasztás, méregtelenítés

Testkontroll diéta, testkontroll fogyás

A testkontroll diéta nem más, mint az egészséget helyreállító méregtelenítő kúra. A fogyás szempontjából a kiválasztás, a méreganyagoktól való megszabadulás a legfontosabb, amire figyelnünk kell. Ha elő tudjuk segíteni a méregtelenítést, automatikusan zsírégetést végzünk, és fogyni fogunk.

A testkontroll diéta fő pillére: 1. Délelőtt csak gyümölcsöt együnk

A testkontroll diéta legfontosabb szabálya, hogy délig ne együnk mást csak gyümölcsöt!

Ennek oka:
  • a gyümölcs a legnagyobb víztartalommal rendelkező táplálék (kb. 90%);
  • a gyümölcs emésztése nem kíván extra energiát;
  • déli 12 óráig, a kiválasztási folyamat részeként gyümölccsel lehet legjobban hozzájárulni a méreganyagok eltávolításához, s így a fogyáshoz.

A testkontroll diéta fő pillére: 2. Fehérje szénhidrát szétválasztása

Testkontroll diéta - Fehérje szénhidrát szétválasztó diéta A fehérje szénhidrát szétválasztó diéta lényege, hogy egy étkezés alatt ne keverjük a fehérjét a szénhidráttal. A fehérje emésztéséhez savas, a szénhidrát emésztéséhez pedig lúgos közeg szükséges. A savas és lúgos oldat semlegesíti egymást, melynek következtében egyik sem tudja az emésztési feladatát optimálisan ellátni; szervezetünk kénytelen lesz az emésztéshez újabb és újabb savakat mozgósítani.

Testkontroll diéta - Fehérje szénhidrát szétválasztó diéta Alapvetően semmi baj sincs azzal, hogy az emésztés - különösen a fehérje szénhidrát együttes emésztése - sok energiát igényel. A fogyás, a méregtelenítés szemszögéből viszont már nem érdemes e felett ilyen könnyen elsiklani. Ami energiát a szervezet "fölöslegesen" az emésztésre fordít, annyival kevesebb energiája marad a méregtelenítésre! A fehérje szénhidrát együttes emésztése igényli a legtöbb energiát.

Ha fogyni szeretnénk - nehezítés helyett - a szétválasztó diéta elveinek alkalmazásával inkább segítsük elő szervezetünk optimális működését!

Tápanyag összetétel - Tápanyagtáblázat

A testkontroll diéta pontos alkalmazásához érdemes ismerni az élelmiszerek fehérje, szénhidrát és zsír tartalmát! Tápanyagtáblázatunkban megtalálod az ehhez szükséges adatokat!


Hasznos tipp: Egy idő után a legtöbb ember besokall, ha túl erősek a korlátozások. És éppen ebben rejlik a fogyás egyik kulcsa; a fogyókúrát csak mankónak, útmutatónak szabad használni a fogyás beindításához és megvalósításához, nem kötelező szabályrendszernek!

A különböző fogyókúrák jó segítséget nyújthatnak a fogyáshoz, és érdemes is használni azok útmutatásait. De fontos, hogy megtaláld, mi az, ami számodra hosszú távon alkalmazható. Használd a fogyókúrákban tanult ismereteket, de ne legyél azok hatása! Sokkal fontosabb, hogy saját döntésed alapján Te mond meg, mit, mikor egyél! Ha így teszel, hosszú távon is ki tudsz majd tartani a saját szabályaid mellett!Kiút az evés fogságából - A kényszeres evés kezelése

IGEN

Felejtsd el a diétákat!
NEM

Lépj tovább!

Kényszeres evés esetén a fogyókúrák nem működnek.
Nézd meg, hogyan tudsz kikerülni az evés csapdájából, és végleg lefogyni!

Megmutatjuk, mi a zsírégetés legfontosabb titka, és hogyan tudsz gyorsan, egészségesen, tartós eredménnyel lefogyni!

Kiút az evés
fogságából


Sikeres fogyás
7 lépésbenTestkontroll:


Nekem ez vált be:
2099 hozzászólás

Hozzászólás írása

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Niki (19): edzés + diéta

József (44): rendszer

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Zsuzsanna balogh (36): az idegesseg.

Kata (23): Mértékletes étkezés, egészséges életmód

Andrea (38): Következetes diéta kalória számolgatással, sok torna, sport.

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Andrea (23): ha nem ettem

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Ilona (59): Rendszeres mozgás (nálam heti 2x 1 óra), sok gyaloglás, fehér kenyér és egyéb búzából készült termékek fogyasztásának minimalizálása.

Erika (54): Amikor a kalóriát számolva le tudtam mondani a nassolásról.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Renáta (31): Bevezettem a napi 5-i étkezést és figyeltem a bőséges folyadék fogyasztásra.1.5 hét alatt 3 kiló ment le :)

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Frida (22): futás sokat használ

Judit (62): több mozgás (amennyire a 62 éves korom engedi) és kevesebb sütizés, nasizás

Zsuzsa (33): 90 napos diéta

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Gergő (37): Több mozgás, rendszeres edzés. Vettem egy FitBit Charge HR órát, ami nagyságrendileg megmondja elég volt-e a napi zsírégetés, stb. Nagyon jó támpont.

Judit (40): zöld tea,cukor ,kenyér elhagyása,és nem vacsorázom

Nikolett (29): rendszeres testmozgás, édességek elhagyása

Katalin (48): 21 éve 3 hónap alatt a testkontroll című könyv és mindennapi torna segítségével sikerült 20 kg fogynom.

Zoltán (40): Futás heti négy alkalommal + kalória számlálás!

Andy (29): rengeteg zoldséget fogyasztottam,feherjet,teljesen elhagytam a cukros lisztes ételeket.és emellett napi 3 bogre zold teát fogyasztottam

Ádám (32): napi 5-szöri étkezés

Enikő (38): Megszorítani a kalóriabevitelt többet mozogni.

Mónika (21): egészséges étkezés, kevesebb étel + torna

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Mónika (44): A rendszeres táplálkozás és a mozgás bevezetése. A türelem és a kitartás fontossága.

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Kinga (18): Jobban figyelek a taplalkozasomra es tobb vizet iszom!

Andrea (49): Nyáron nem kezdtem bele semmibe

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Gabriella (23): Kevesebb kalóriát viszek be,többet mozgok,többet iszok

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Marian (62): Majdnem zéró édesség, sok mozgás

Adri (33): Igen, a 90 napos diéta.

Etel (54): Először is nagyon megijedtem az egészségem romlása miatt,aztán ijedtemben össze-vissza keresgéltem a cikkek között.Majd jött a nagy elhatározás: muszáj tennem valamit az egészségemért.Azzal hogy fogyok segitek magamon, a romló állapotomon. Most reggel éhgyomorra almaecetet iszom,langyos vízzel majd Abonett keksszel szenvicset reggelizek..A 'normal' kenyeret. péksüteményeket nem eszem.Nem használok cukrot, házizsírt csak stivia édesítőt és étolajat ,olivaolajat.Próbállok nagyon sokat inni mert ez nekem idáig nem ment. Délelőtt csak gyümölcsöket eszem.Hát az ebédre muszály 'jókat' ennem de a vacsora megint Abonettes szenvics almaecetes vízzel.Ezekkel az apró változtatásokkal már lement 5kg-ez nálam igen nagy siker.

Éva (30): sok zöldség fogyasztás,sok folyadék bevitel,elhagytam a cukor,liszt,fehér pékáru fogyasztását és a sport

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Barbi (36): Minimális kenyér/pékáru,burgonya és rizs fogyasztása,illetve tésztafél?k mellőzése

Marianna (36): du-2 óra után nem ettem. 2-hét alatt lement 4 kg. de utána már sajnos nem bírtam tovább és 2-hét alatt vissza jöttek a kg-ok.

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Luca (18): Nap 1250 kalóriát eszek és havonta járok diatetikushoz kontrollra, heti 6-ot edzek.

Brigitta (18): napi egyszeri evés

Annamari (37): torna, na meg persze kenyér és egyéb hasonló dolgok csökkentése, több zöldség és gyümölcs fogyasztása

Gabi (30): A rendszeres evés és a vacsora idő előbbre hozása. Ezzel -2 kg ment le idáig.

Ingrid (38): Jóval több folyadékot iszok, este már nem eszek, sokat mozgok. És sok zöldséget, gyümölcsöt eszek nyersen.

Bogika (27): Sport

Niki (44): sok mozgás, kevesebb kalória, többször kevesebb étkezés

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Szuzanna (32): Több folyadék bevitel kevés szénhidrát az is csak délelött

György (63): Étrend változtatás+napi mozgás.

Juliana (61): az édességek ki hagyása az étrendbôl

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Erzsebet (45): rendszeres sport,meg a viz fogyasztasa

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Viktória (48): almakúra

Borbála (21): sokat mozogtam, tornáztam és több vizet ittam, valamint jobban odafigyeltem arra, hogy mit eszem és mennyit

Éva (56): több folyadék, napi 5x evés keveset

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Aranka (62): a szénhidrát csökkentése,édesség minimálisra csökkentése napi többszöri étkezés

Györgyi (58): Level diéta

Hajni (19): Nem fogyasztok cukros üdítőket. csak vizet. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Bea (31): Heti 4-5 alkalommal edzés

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

György (45): Fogadás de most magamért teszem és ebben is metaláltam a sikert.

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Edit (45): Saját magam által kitalált étrend (alapja:szénhidrát és cukor/csoki elhagyása), sok folyadékkal és a heti 2-3 alkalmas mozgás, tornázás. És természetesen az akarat és a kitartás. 3 hónap alatt 6 kilót fogytam így.

Zita (48): étrendváltás

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Julia (52): akupunktura

Brigi (43): Dieta

Gabi (51): lé kúra

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Anita (38): még nem

Bernadett (26): Folyékon L-Carnitine fogyaszt?sa alatt 22kg-ot adtam le, heti 5x2 ?ra edzéssel megfűszerezve! Ez most is sikeres...

Ildiko (63): nem eszem kenyeret, csak laskat sutök magamnak

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

Tamara (45): Édességek kerülése, mérséklése. Közel azonos időben történő étkezések, és a mennyiségek kontrollálása.

János (55): monitorozás

Kata (27): Még több torna,aerobik.

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Anna (82): Szigorúan tartottam a diétát

Móni (38): szerelem :-) -15kg az eredmény

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Gabriella (46): A gyorsan felszívódó szénhidrátok elhagyása pld a fehér kenyér és a finomított kristálycukor,ezeket helyettesítettem a teljes kiőrlésű kenyérrel és az édesítőszerekkel!

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Kata (53): A Gastroyal zsírégető ételeit fogyasztom, még több gyümölcsöt eszem, több folyadékot iszom.

Márta (37): Étkezés drasztikus megváltoztatása.

Barbi (31): zsírszegény ételek és kisebb adagok fogyasztása

Erika (54): Jelenle a 90 napos diéta 16. napjánál tartok. Az általatok javasolt ételeket fogyasztom, természetesen a diéa szerinti csoportosításban. Nem éhezek, de eddig még sajnos csak 1 kiló ment le stabilan. Amit észrevettem, mintha a zsírréteg vékonyodna, kisebb a hasam, de mivel szellemi munkát végzek, a szénhidráthiány délutánra már koncentrációs nehézségekhez vezet. Amennyiben sikerul látványosabb eredményt elérnem értesítelek.

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Domi (20): Nagyon keveset enni és az is csak mértékkel. Semmi kenyér vagy csak ritkán. Aztán a szervezet hozzá szokik és nem is kíván annyi ételt az ember. Ezzel módszerrel én 10 kilót fogytam!

Erika (41): változtattam az étrendemen, és figyelek a kalória bevitelre

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Laura (20): kaloriaszamlalas

Agnes (28): Az egeszseges taplalkozas es a folyamatos testmozgas

Zsüzsü (42): diéta + futópad

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Manka (27): önmegtartóztatás

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

István (65): napi 1 ó -kerékpározás és diéta

Zoltán (43): keveset ettem bicikliztem és nem utolsó sorban étvágycsökkentő készítményt szedtem

Andrea (49): három hónapja egy power plate edzést kezdtem el,valamint elhagytam a kenyereket,burgonyát,péksüteményeket,cukrot egyáltalán nem fogyasztok,sem olyat ami ilyet tartalmaz-hat.Igyekszem többször enni kb 4-5 alkalommal de csak keveset és a főétkezés mindig úgy alakítom,hogy mind adagban,mind kb kalóriában alacsony legyen.Az egyik ,rendszerint a reggelit étkezést kiváltom kazein fogyasztásával.Sokkal több folyadékot fogyasztok,pl almaecetes víz,szűrt víz,natur tea.

Teréz (56): kevés szénhidrát,kevés cukor,sok séta

Vica (27): Több mozgas, kevesebb szenhidrat (föleg vacsorara)

Kata (23): 30 napos guggolás kihívás 50- ről kezdtem és a 30. napon 250- et kellett megcsinálni.

Árpád (47): kevesebb szénhidrát bevitel,só-cukor mellözés, az étel mennyiség megfelezése....és ninusz 15 kg 40 nap alatt könyedén szenvedés nélkül. Most kezdtem el konditerem--kardió-has..

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

Ágnes (57): Napi kalória bevitel 600-1000 közé csökkentése, párhuzamos mozgás terápiával, most jelenleg szétválasztó diéta.

János (54): csak csirke

Szilvia (43): mozgás

Éva (52): Nagyon kevés evés föleg este 5 után.... Csak zöldség...

Edina (26): Több folyadék és mozgás!

Eszter (23): Heti 5 nap 1 óra edzés.

Marianna (34): Szénhidrát megvonása, heti 2-3 alkalommal futottam.

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

László (53): korai még sikerekről beszélni ,nem diétázok,csak értelmesebben eszek mint eddig.Reggelire mindent,ebéd egy tányérral vacsora saláta.Eredmény: két hét -2 kg.

Zsuzsa (59): a paleo etrenddel es a rendszeres mozgässal mär voltak sikereim

Erzsi (54): több folyadék,kevesebb étel

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Marianna (43): Rendszeres étkezés, mozgás.

Anikó (26): A kapott információkat felhasználva változtattam az életmódomon! Kiszámoltam mennyi kalóriát ettem eddig (több mint 2000 kcal volt), ebből levontam az oldalon ajánlott 700 kcal-t. Így ma már csak napi 1500 kcal-ra szorítkozom, és egyáltalán nem okoz megerőltetést. Igyekszem naponta 5x enni. Két étkezés közt egyáltalán nem vagyok éhes. Tornázni kezdtem, ahogy Önök javasolták, ehhez vásároltam 2 eszközt is, hogy otthon végezhessem mindezt, ugyanis borzasztóan fázós típus vagyok. A legnagyobb probléma a haskörfogatommal volt, ez szinte depresszióssá tett. 106 cm-es haskörfogattal, a kapott javaslat után kezdtem el a fogyit, mára 98 cm-nél állok. A 4.-5. emelet megmászása sem jelent már gondot! :) Kevesebb cigit szívok! Alapvetően megváltozott az életem, és ezért nagyon hálás vagyok az oldal szerkesztőinek! :)

Zsolt (19): sport és diéta

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Anita (36): Minimális étel, sok folyadék

Noémi (34): még semmi, mert még nem kezdtem fogyózni, de már megiszom a napi 2-2,5 liter folyadékot, de van amikor többet is

Dávid (43): Még a legelején tartok 3-4 kg fogyással. Én orvosi kivizsgálással kezdtem. Utána kalória csökkentett ételek, kis mennyiség, vacsora gyümölcs, fokozott mozgás. Zöld kávé tabl. Krómmal.

Judit (35): mozgás sok zöldség sok folyadék

Nikoletta (24): keveseb evés több mozgás

Anna (30): elkeztem kromot szedni megszüntek az éhség rohamaim, és rendszeresen járok futni 2 hete

Tímea (46): heti 4x1 óra sport, napi 20 perc sport otthon, hétvégén több óra tánc, turbó fogyókúra étrend-Gastroyal=nem éhezek

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

Csilla (19): Édességek, szénhidrátok mellőzése ! Sok halat eszem, csirke húst, gombát, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat (alacsony zsirtartalmúakat) valamint gyümölcs turmixokat !

Andrea (29): Rendszeres sport, diéta. ( fehér, sovány hús, friss zöldséggel és a többi)

Xénia (19): az étrend változtatás részéről volt sikeres

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Kata (58): több folyadékot fogyasztok, igyekszem 11 előtt lefeküdni aludni.

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Ildi (52): Nagyon sok edzés ,kardio

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

György (33): többszöri kevés étkezés, kevés vacsorával, sok zöldséggel és csirkemellel .

Linda (21): 26 kg-t már fogytam egyszer csak a terhesség alatt feljött 13 kg

Csilla (27): ehezes

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Eszter (37): A szétválasztó dieta!

Amarilla (33): Bikini Body Katus Attilával - torna napi 4x, mindig hagytam a tányéromon ételt ( gyomorszűkítés házilag ), zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása, édességből csak a Nutella és a fagyi maradt.

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

Enikő (19): rubint rékás edzés

Ági (31): Figyelek, hogy mit eszem.

Anita (40): Kaloriaszamlalas, sport

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Judit (54): Napi 20 perc torna, 30 perc biciklizés (szoba)

Brigitta (38): Sport

Kata (35): ideg ossze ropanas edesanyam hirtelen halala miat

Márta (42): mennyiségek csökkentése, folyadék bevitel növelése

Valéria (47): rengeteget futottam és még több kefirt ettem müzlivel erre emlékszem mert már 10 éve volt most kezdem újra közel az 50 évhez remélem sikerül

Tímea (45): odafigyeltem a folyadék mennyiségére

Krisztina (43): sok víz fogyasztása,szénhidrátok kiiktatása.

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Piroska (60): A Norbi update diétával nem éhezek. Miután imádom a húst- a vércsoport diéta szerint ragadozó vagyok:)-, ehetem is. Odafigyelek arra is, hogy naponta többször, de keveset egyek. És természetesen megfelelő mennyiségű folyadékot iszom, és többet mozgok.

Tünde (20): A további torna és a folyadékfogyasztás.

Erika (31): Kisebb adagok

Angi (35): napi 5x étkezés kis adagokban,odafigyeltem,hogy sokat igyak,csökkentettem a tészta és kenyér félék fogyasztását heti 1-2 alkalomra,sok gyümölcs zöldség húsfélék,müzli,tejtermék fogyasztása mellet nem érzek éhséget.Ha édesre vágyom,édesítőszert használok.Semmit nem tagadok meg magamtól,csak módjával,oda figyelve étkezem.1 hónap alatt -5 kg :)

Ibolya (58): feleztem az adaot

Balázs (39): nem eszem fehér kenyeret, és zsíros dolgokat.

Krisztina (22): Meg folyamatbam van az alomtest elerese de sok hasznis cikket olvastam itt ami konnyebbe tette a fogyast, segitette. Rengeteget edzek es egeszsegesen rendesen taplalkozom.

Róbert (18): A testmozgás

Ezsbet (53): diéta

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Ági (29): rengeteg sport, az édességek fogyasztását csökkentettem, az alkohol fogyaszasztást szinte teljesen abbahagytam

Mónika (37): Szénhidrát bevitel csökkentése

István (40): Norbi Update

József (44): többször keveset eszem, sok vizet iszom

Gábor (23): Szerintem az vezetett a siker útjához, hogy beiktatódott a mozgás és valamivel megfontoltabban étkeztem.

Mária (58): napi 6-szori nagyon kevés mennyiségű, szénhidrátszegény étkezés.

Zoltán (40): Étkezés ,sport

Emil (32): 6 hét alatt most 6 kiló ment le rólam. 112 kilóról indultam.

Katalin (63): csak keveset eszek es tobb folyadekot fogyasztok

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Jpiroska (62): szénhidrát csökkentése, sok mozgás

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

John (54): BMI, BMR egyértelműsítése, tápanyag feldolgozási folyamat megértése, majd a szénhidrátszegény étrend kialakítása, a folyadék bevitel optimalizálása, illetve a napi legalább egy óra folyamatos mozgás a kalória leadás és az aerob edzések biztosítása érdekében.

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Peti (19): sok mozgás, napi 1000 kalóriás táplálék bevitel

Petra (24): Minimalizáltam a CH-bevitelt, napi rendszerességgel sportoltam, súlyzós edzéseket végeztem, elkezdtem futni és rengeteg fehérjét fogyasztottam.

Lívia (47): Mozgás

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

Aniko (63): Elkezdtem a disociat-etrendet,ittam 2 liter vizet naponta,setaltam 20-30 percet

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás

Gyorgy (45): azota megiszom a napi 3 litervizet , es elkezdtem az alma ecetes dietat.

Etelka (61): diét,torna

Dávid (35): norbi update 1-es kód + kalória számolás (1300 kcal/nap)

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Mária (44): sokat mozogtam keveset és sokszor eszem nem sokat gyümölcs zöldség sok fehérjét vitamint viszek be a szervezettemben köszönöm szépen a tanácsokat nagyon jók köszönöm szépen :) 5.kg fogytam már

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Judit (49): 90 napos diéta

Monika (36): kevés étel+sok edzés+KITARTÁS!!!

Anna (62): többszöri étkezés és a cukor elhagyása

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Réka (18): Betartottam a megfelelő kalóriabevitelt, plussz még sokat edzettem mellette..., nem ettem édességeket, gyorskajákat, illetve péksüteményeket

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Anikó (37): kalóriabázis.hu

Rita (18): Rendszeres mozgás

Dóra (23): Eltudtam hitetni magammal azt,hogy igenis képes vagyok lefogyni a saját erőmből is!

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Erzsébet (43): Szénhidrát elhagyása

Sándor (37): Étrend és mozgás megváltoztatása.

Klementina (38): kalóriaszámolás,és a folyadékfogyasztás fontossága

Melinda (26): elkezdtem konditerembe járni

Edit (53): a 90 napos diéta

Anikó (29): Elhagytam a kenyeret

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

Katalin (45): Sok folyadék,tán még életemben nem ettem ennyi gyümölcsöt mint most,tulajdonképpen majdnem mindent megehetek amit szeretek ,és mégis fogyok, ennek ellenére nem éhezek,jobban oda figyelek az étkezésemre,nem eszek össze vissza mindent. Ráadásul a fogyókúra előtt,délutánra már szinte mindig be voltak dagadva a lábaim az ödémától,mióta fogyókúrázom nem dagad a lábam.

Viktória (42): Diéta,sok folyadék,mozgás.

Valika (35): testmozgas

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Barbi (19): A sport mindenképp, és az hogy néhány 'bűnözés' után elhesegettem a bűntudatomat és azt mondtam,nembaj holnap folytatom tovább

Ágota (20): Diéta

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Zsuzsanna (44): rendszeres mozgás,kevesebb és egészséges táplálkozás

Reka (34): a napi otszori etkezes

Gábor (22): Paleo diéta. sok hús zöldségel...

Zsolt (50): A tanácsadás.

Erzsébet (54): Rengeteget, napi haromliter vizet is meg iszok!

Nóra (20): Mikor nem eszek semmit napi-.kg-t fogyok :) Az előző két napban ezzel 3kg ment le :)

Attila (28): Több folyadék,mozgás és az étkezéseimre nagyobb figyelmet szántam

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Orsi (28): Étrend változtatás, bizonyos ételek helyettesítése, több folyadék, és heti rendszeres mozgás.

Andrea (47): Diéte mellett napi rendszerességű edzés.

Piroska (20): sok mozgás

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Kitti (20): Torna, rendszerezett étkezés

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Katalin (37): cukor elhagyása, sport

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Rózsa (40): Elkezdtem rendszeresen mozogni.

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Gina (27): betegség

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Nikolett (24): Többszöri étkezés és kisebb mennyiség, cukor elhagyása, folyadék mennyiség növelése

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Ilona (51): minden reggel iszom étkezés előtt egy pohár almaecetes italt amit mézzel és citromlével kiegészítek délben rendesen étkezem délután gyümölcs és sok sok folyadék természetesen a zöld tea nem hiányozhat este is csak könnyű vacsora az édességet nagyrészben ki iktattam csak néha eszem

Nati (26): A szétválasztó, vagyis a 90 napos diéta :) Több mozgás beiktatása

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Maria (53): Sok mozg?s

T. (17): Nem fogytam, mivel a zsírt izomra cseréltem, ami a súlyomon nem változtatott, de jobban érzem magam a bőrömben és a kinézetem és a ruháimon is látszik némi változás.

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Bandi (29): A kalória bevitel folyamatos figyelése, és a rendszeres sport.

Novák anna (23): kocogas fel ülés gugolás biciglizés

Rita (48): 2 évvel ezelőtt... 7 hónap alatt, 35kg.... 6+1-el...,, :-) Most neki ugrok még pár kg-nak... :—)

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

Réka (32): sokat ittam

Erzsébet (31): kevesebbet ettem

Péter (37): Sport , étrend

Edit (32): Nem küldtetek semmit a tesz kitöltése után

Balázs (28): Az étrend, figyeltem a kalóriabevitelre, fehérjemaximalizálás, szénhidrát csökkentés, valamint a folyamatos mozgás és folyadékbevitel.

Éva (27): kevesebb étel, több mozgás

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Tibor (18): több mozgás, sokkal több vizet fogyaszto és oda figyelek hogy mikor mit eszek

Timi (19): Változatos, tudatos, kalóriacsökkentett étkezés és heti 4-5-szöri mozgás (kardió:futás, lépcsőzés/lépcsőn futás, emellett súlyzós gyakorlatok minden testrészre).

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

Erika (52): Elhagytam a fehér kenyeret, helyette teljes kiőrlésű v. rozsos kenyeret fogyasztok, azt is keveset és leginkább pirítva. Az édességek mennyiségét is lecsökkentettem. A folyadék bevitelt viszont nehéz fentebb tornászni.

Brigitta (23): étvágytalanság

Tünde (39): A mozgás,a sok folyadék bevitel.Sok gyümölcsöt tudtamenni és így már kora délutántól nem ettem semmit.Cask a gyümölcsöt.

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Tibor (39): Étrend változás, plusz vitaminok

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Ildikó (47): szénhidrát mentes étkezés (vagy minimális szénhidrát)+ rendszeres mozgás

Betty (54): Úgy tűnik valami megindult, remélem folytatódik. Nálam a mozgás mindenképpen sokat nyom a latba és jobban odafigyelek az étkezésemre.

Erzsi (52): Kenyér, és cukor féleségek elhagyása. Sok folyadék, -víz ivása.

Kriszta (38): Többször is volt sikerem,különböző módszerekkel,de amint megendedek esti evést,vagy nassolást,vagy csak vissza térek a kenyér -pékáru fogyasztásához,mindig lassan vissza is szedem a nehezen leadott kilókat!

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Évi (32): kevesebb adagokat ettem és mozogtam

Rita (31): Eletmod-valtas

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Emőke (32): több folyadék, ami inkább víz, illetve lúgos víz. Próbáltam glutén mentes lisztféleségeket vásárolni, többet mozogni, és édesítőszerként xillitet használok.

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Judit (52): Folyamatosan kontrollálom a bevitt kalóriákat, egészséges tápanyag bevitel mellett igyekszem minél többet mozogni.

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Ildikó (18): Kevesebbet nassoltam

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Tímea (46): nagyon kevés étel

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Viktória (49): Szia! Igen, a káposzta leves, és most hogy 10 kg-ot leadtam, kezdek savanyúvá válni. nem csak azt eszem, de a leg hatékonyabb a leves.

Zsolt (54): Sikerült olyan napi étrendet kialakitanom aminek rendszeres betartásával heti egy kg.fogyást értem el.

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Ágnes (59): Atkins diéta alapján: a szénhidrátok megvonása: semmi tészta, kenyér, rizs, krumpli,helyette fehér húsok, sajt és minimális zölssaláta és napi egy alma) + napi rendszerességgel biciklizés(ez a térdsérülésem előtt volt))

Magdi (56): Én a 90napos diétát választottam ez már egyszer bevált nekem.Még hozzá vettem napi 20perc szobabicajozást .

Angéla (19): kevesebb étkezés

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

Betti (20): 800 kalória maximum napi bevitel, heti 3x flabélos edzés, heti 3x 30 perc infraszauna tekercseléssel, heti 3x 30 perc ugrálókötelezés és láberősítő gyakorlatok egyben

Zsolt (38): Mozgás kevesebb evés

Irén (62): Rengeteg mozgás, kevés evés, az is lehetőleg csak zöldség, gyümölcsből állt, semmi nasi.

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Norbi (30): Mérsékelt evés, minimalizált szénhidrátbevitel, rengeteg kardió edzés.

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Erika (59): A kevés evés cukor és kenyér nélkül.

Zsuzsanna (62): A kenyér evés elhagyása, kerékpározás

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Bernadett (28): A rendszeres mozgás segített abba hogy fogyjak

éva (34): a mozgás

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

Angéla (30): szénhidrátok visszaszorítása, minden napos mozgás, sok folyadék (víz) fogyasztása

Margit (38): napi ötszöri étkezés

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

Tamás (22): hát kis kilotol meg szabadultam

Emese (20): Betartottam a tanácsokat, a piramis alapján próbáltam étkezni és elkezdtem tornázni is.

László (21): kcal és szénhidrát megvonás

Dániel (35): Keveset ettem többször és többet mozgok

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Agnes (32): Mozgas

Judit (44): sport

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Mária (57): a sport,a chrom tabletta..

Zsuzsa (50): kalória számlálás

Zsolt (37): Helyes étkezés,és több mozgás együtt

Kriszti (34): felülés, gyaloglás, futás, cukor fehér liszt, tészta mellőzése.

Betti (32): Bevezettem esti tornázást,és még több gyümölcs.Amihez csak tudom nélkülözöm a kenyeret.

Szabolcs (39): Kalóriaszámolás, testmozgás növelése, fehérjemennyiség növelése, makronutritensek megfelelő aránya a táplálkozásban.

Heni (23): Ha nem ettem semmit lenyegeben csak fottojast

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Julianna (35): Az első sikeres fogyássom a gyomor gyűrű műtét után volt, amit ki kellett vetetni, mert begyulladt. Ez nem volt egy sikeres fogyás, utána vissza híztam a leadott kilókat .

Judit (34): Norbi Update

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Csilla (23): alamecet+torna(futás)

Szilvia (57): A szénhidrát és a cukor mennyiségének csökkentése.Sokkal több folyadékot- vizet iszok.A szervezetemet folyamatosan lúgosítom.Nagyon fontos,hogy ismerjük a vércsoportunkhoz illeszkedő ételeket.

Magdi (53): nem ettem édességet!

Judit (56): több mozgás, kevesebb, de minőségi étel, több folyadékbevitel

Loretta (37): Cukor mellőzése és a testmozgás.Étrend megválogatása.

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Marcsi (55): A teszt segített elindulni a dietetikusom által segített úton. A testem változik a labor eredményeim javultak.

Ildiko (54): A mindennapos tornaval ertem el sikereket.

Alexa (21): Rendszeres táplálkozás naponta 5-őr alacsony kalória tartalmu ételeket illetve edzés.

Orsolya (31): A szénhidr?t és cukor megvon?sa.

Szilvi (38): Rendszeres étkezés

Ildikó (32): Rendszeres testmozgás.

Kata (22): A szénhidrát és az édesség/nasi teljes mellőzése. A rostos ételek előnyben részesítése, főleg a délelőtti órákban. Sok tea (zöld, cellulit, mate) fogyasztása.

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

Rene (46): Muay Thai edzés

Pálma (21): Sokat sportoltam szabadidőmben.

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Gizella (41): torna + diéta + táplálék kiegészítők

Attika1 (46): sportolás...biciklizés és kondizás

Zsuzsanna (53): kenyér,péksutemény kihagyása, ill. helyettesítése extrudált kenyérrel, zoldséggel, gyumolcsel

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Viktória (21): Sport, 1 bűnözés nap a héten, ezen kívül sok fehérje és zöldség, kenyér és pékáruk mellőzése.

Gabi (38): inzulin diéta bevezetése, napi 2.5 - 3 liter víz fogyasztás, napi szintű testmozgás

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Dóra (21): Mozgás

Zsuzsanna (46): kevesebb kalória, kevesebb szénhidrát,mit mivel eszek;húst zöldséggel,tésztát zölséggel,

Erika (43): sok fojadekot iszok

Eszti (30): Napi 3 liter víz elfogyasztása és napi 1 db króm tabletta bevitele.

Gyöngyi (18): Tánc és futás, ami által újra fölfedezhettem a mozgás öröméit. :D A cél súlyomat valójában még nem értem el, de igen közel vagyok hozzá. De emiatt már nem aggódom, mert élvezem az edzéseket és tudom, hogy előbb-utóbb úgyis eljutok majd odáig.

Edit (53): böjtölés

Éva (28): Kevesebb kaloria bevitel sok folyadek(lugos víz) heti 3-4 alkalommal torna

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Piroska (43): Csökkentettem a szénhidrát fogyasztását

Gertrud (38): Talan a legtobbet Ti segitettetek, nem tartok semmilyen szigoru dietat, de tobb szempontot is figyelembe veszek, azert, hogy egeszsegeebben eljek, es ezzel egyutt jar az idealis testsuly elerese is. Ti ebresztettetek ra arra, hogy tulajdonkeppen csak egeszsegesen kell taplalkozzak ahoz, hogy csokkenjen a testsulyom. Harom hete Fogyokurazom, harom kilot fogytam. 71 rol 68ra ertem el. szeretnek meg fogyni. Koszonom a segitseget!

Zsoka (54): A rendszeres,napi 4-5 etkezes

Rebeka (20): Candida diéta és mindennapi sport (futás, edzőterem vagy jóga)

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Anita (33): Diéta mozgás

Gabi (37): A Teletál Speed Fitt zsírégető fehérje diétáját eszem. Ez egész napi menü a hét minden napjára.

Tamás (36): Sport és a táplálkozásom újragondolása, átszervezése és radikalizálása! 2 hónap alatt 87,5-ről 72,5-re fogytam le. Ez 10db másfélliteres ásványvíz!!! Ma volt elösször ideális a testsúlyom!! Folytatom még 68,5kg-ig. Nekem nagyon bejött és rengeteg sikerélményt jelent nap, mint nap. Vidáman ébredek, nagyon korán teljesen magamtól. Energikus vagyok, vidám, jó a közérzetem és minden másnap hajnalban lefutok 1.30 perc alatt 12,5km-t. Nagyon nagy boldogság megélni a sikereket! A kilók, meg zuhannak le rólam! A másik csodafegyverem a TRX! Ezt használom izomerősítőnek. Ott is érzem, hogy van izmom, ahol nem is gondoltam! Pár edzés után, már úgy megerősítette a hátizmaimat, hogy az elötte gyakran jelentkező hátfájásom eltünt teljesen!!! A bokámmal is sokat kínlódtam ,de a negyedik edzés óta semmi panaszom nincs! Az étkezésről rengeteget tudnék írni, mert szerintem 60%-ban ez a siker kúlcsa, de az elég hosszú lenne.

Bernadett (24): Heti 4-5x1óra Karido. Napi ötszöri étkezés, az adagok csökentésével természetesen. Kedvesebb cukor és szénhidrát bevitele.

Joe (47): Napi egy óra rendszeres mozgás (gyilkos evezőpad :-)) Táblázatban vezetett kalória, fehérje, zsír és szénhidrát mennyiség kordábantartása.

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Dóri (29): Pákárukat nem fogyasztottam, most fehérje dús ételeket eszek, minimális ch bevitellel, és tkrnázok, amennyit időm enged...

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Timi (19): Egy nap többször ettem keveset, mozogtam mellette intenzíven.

Krisztina (51): nem ettem, és a folyadékot emeltem , mivel nagyon keveset iszom,

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Tibor (44): Almaecet fogyókúra, többszöri étkezés kevesebb mennyiséget, vacsorára kevesebb étel

Szűcs magdolna (53): 1000 kal egy napra, és edzés mindennap 30 perc elliptikus tréner

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Péter (30): Diéta és test mozgás

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

Brigo (19): Tobb kardio edzes,csak turelem es kitartas kell,meg ido az latvanyos eredmenyhez. A boromben jobban erzem magam,konnyebb a mozgas es magabiztosabb vagyok.

Alexa (19): Életmód váltás

Viola (18): dieta, sport

Irén (45): Kevesebb kenyeret, és több zöldséget, több gyümölcsöt fogyasztok.

Kati (37): Tejtermék és szénhidrát visszaszorítása valamint a napi 5x étkezés

Frici (46): Testépítés, Fitness

Tünde (39): fülakupunktura

Emese (47): Mozgás

Nóri (41): Szénhidrát és fehérje fogyasztásomat elkülönítettem egymástól.

Sibeli (18): még nem probáltam

Andrea (40): Az en sikeres modszerem a következö volt: csökkentettem az eteladagokat, teljesen elhagytam az edessegeket, a chipset es egyeb brutalisan hizlalo elemeket. Potoltam a krom hianyomat, (jelenleg is szedem) -ez lenyeges volt, mert mar sejtszinten megjelent a cukoranyagcsere-zavar! Ekkor kicsit megijedtem. Ezert halas vagyok nektek, hogy elmagyaraztatok, hogy a megfelelö krom-szint miert is fontos a szervezetnek!! Elkezdtem rendszeresen zöld teat fogyasztani, nem eszek feher kenyeret es Pilatesre jarok. Ja es majdnem kifelejtettem, hogy a fogyas beindulasa elött lenmaggal meregtelenitettem. Kefirbe (0,5 l) tettem 1-2 evökanal lenmagot es nagyon hatasos salaktalinatast vegzett a kettö együtt (kefir+lenmag). Azota nincs gondom az evek ota fennallo hasi puffadasommal es szekrekedesemmel! Ez mar önmagaban is oriasi. Ezutan pedig a fogyas is gyorsabban beindult. Oh es meg valami: az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a lenmagos meregtelenites idejen voltam ket alkalommal nyirokmasszazson is.

Sándor (41): Este 6 után csak egy joghurt vagy egy alma volt a vacsaora . Kenyeret egyáltalán nem eszek. Sok folyadék akár 3l víz naponta.

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

Karesz (48): 4 nap alatt kb 1 - 1, 1 kg - ot leadtam. Végülis az almaecet módszert választottam, + ma már tudom, hogy nem szabad állandóan - görcsösen alig ennem sztán este pedig bepótolni mindezt.

Gábor (22): Napi 5-6 étkezés, kevesebbet mint amikor kitöltöttem a tesztet (bár férfiként el kell, hogy mondjam nem könnyű) + a cukor helyett is természetes édesítőt használok. Szedek vitaminokat és az általatok javasolt Zsírégetőket.

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Teréz Dorina (19): nem ettem

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Renáta (33): Az abonett

Ferenc (62): Tisztító kúra.Rendszeres evés csökkentett mennyiség.

Ági (41): Kevés étel, sok ásványvíz, rengeteg mozgás heti 7*2 edzés min.60perc 10hónap -18kg

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

Anna (20): 90 napos diéta

Réka (27): Növeltem a sportolás heti rendszerességét, illetve átalakítottam az étrendemet. Este 6-7 óra után már nem nagyon ettem, főleg szénhidrátot nem. Bár a szénhidrátot napközben is jóval lecsökkentettem az előzőkhöz képest.

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Károly (29): Rendszeres ?tkez?s, nemszabaf ?hezni, több zölds?g amiket szeretek is. Így nem kinzom magam.

Gergő (24): Rendszeres, minden napi mozgás és az odafigyelés a táplálkozásra, hogy mit egyek és mit hanyagoljak.

Melinda (23): torna

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Marika (50): onuralom

Mónika (42): Kevesebbet eszem, és mozgok.

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Janka (29): Csökkentett étel mennyiség valamint odafigyelés az összetételére . Liszt, krumpli , cukor mellőzése .

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Kata (35): sport

Beáta (40): Torna es egyes elelmiszerek kihagyasa

Joci (32): odafigyelek mennyit eszem és mit

Mária (35): Csak reggel eszek kenyeret. Sok folyadékot iszok.

Aranka (56): az édesség mennyiségének csökkentése

Gizella (52): Kevesebb szénhidrát, több zöldség, gyümölcs, kisebb adagok, mozgás.

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Csilla (50): étrend átalakítása, a zöldségfélék nagyobb fogyasztása, kerülni a szénhidrátot tartalmazó ételeket, erősebb tornát végzek

Norbert (19): Szénhidrát csökkentés, fittnesz.

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Betty (40): Kevesebb szénhidrát, és rendszeres mindennapi edzés

Boglárka (42): Az lenne, ha stresszt nem túlevéssel kompenzálnám, ez egyelőre még nem sikerül.

Anett (30): Atkins diéta és torna

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Anikó (50): az idegesség

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Karcsi (57): Napi kalória csökkentése:max.1200kal. Uzsonna, ebéd, után alma emésztés rásegítő/10dkg/ Kerültem a zsír, vaj,kenyér,/kiv:búzacsíra/ tészták,burgonya édességek fogyasztását. Ha megkivántam bármit, egy pohár víztől ellehet felejteni. Napi 25p. futással a fölösleges zsírt elégettem. 1hónap=5kg fogytam.

Zsóka (53): többször kis adag

Teréz (63): rendszeres evés

Szoszi (28): mivel hogy 4kor kelek,,,,,reggeli muzlis jokhurt-sezammal,kave...3ora mulva valami alma,,,,,ebed lehet csipos csirkemell darabkak,kaposzta salataval,,,,az a fontos,h szines legyen es valtozatos:-)husit is lehet sok fele kepen:-) na es itt szokom tornyire eltoni.....,,,,de ahoz kepest,h 83kg-rol 57re lefogytam,,,,,,,tartom a 62ot-63 senki sem tokeletes:-)

Szilvi (28): Nem ettem cukrot, lisztet, burgonyat es rizst, valamint este 6 ora utan nem ettem semmit, emellett jartam aerobickra heti 3x-4x.

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Barbi (21): Napi 15 perc mozgás,odafigyeltem az étkezés mennyiségére.

Kati (36): Inkabb feherje mint szenhidrat es napi 10 15p mozgas.

Kriszti (37): Közel 13-éve nem eszek kenyeret

Richárd (18): Minden napi edzés aminek a tartalma: 30 perc/1 órán át 1perc futás 1 per séta felváltva (kardio edzés gyanánt) +500 hasprés, felülések és egyéb gimnasztika.

Irén (52): A folyadékfogyasztásra figyelek oda, csak liszt, cukor, zsír,olajat nem eszem, heti 3x4x tornázom alkalmanként 30-40 percet.

Csaba (41): Fehérjediéta napi 2-3 db 1,5 l-s palack bubimentes vízzel, napi 5x-s étkezés

Adrienn (23): Este 5 után már nem eszek csak folyadékot iszok.

Ágnes (64): 90 napos diéta

Edit (52): 5-évvel ezelőtt, 3-hónap alatt fogytam 12-kg, de alig ettem, és tornáztam minden este,

Zsuzsa (47): CH-megvonás,gyaloglás...,és most beszereztem egy kondigépet is!!!!

Nati (42): kevesebb kalória,és sport,odafigyelek az ételek minőségére

Dalma (20): Víz és zöldtea fogyasztás, aerob és erősítő edzés

Erika Noémi (38): Napi egy min felora edzes a konditeremben mar egy honapja. De inkabb tobb, hetei min 3 szor uszas, heti egy alkalom joga . A feher kenyer elhagyasa, hellyette teljes kiorlesu vagy magvas kenyerek, de abbol is minimalis , tobb feherjebevitel es kevesebb szenhidrat. EGy honap alatt leadtam 5 kg -ot

Tibor (54): reggeli citrom ivása

Angyalka (36): 6+1 es dieta. Volt egy tevhitem, hogy nekem nem sikerul, mert ugyis felbehagyom, ha kinoz az ehseg.De itt nem kell ehezni, igy dolgozni tudok Mellette.

Zoli (49): Kcaĺ bevitel / kiadas

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Mesko (34): nem

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Veronika (30): Mozgás és diéta

Petra (27): Az étkezésemen változtattam.

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Zsuzsa (39): Szigorú önkontroll az étkezés terén. Napi szinten számolom a kalóriákat, amit beviszek a szervezetembe. Fontos a tápanyagok eloszlása is, amire szintén figyelek. Az étkezési szokásaimat teljesen megváltoztattam. Próbálok napi 5* étkezni. A gyorsan felszívódó szénhidrátok helyébe, kevesebb alacsonyabb glikémiaindexes ételeket választok. Nem iszom cukros üdítőket, teákat csak ásványvizet. Sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszem, lehetőleg nyersen (bár ezzel még gondjaim vannak). Mind ezek nagy erőfeszítést igényeltek tőlem, de már jelentős változásokat tapasztaltam magamon. És igyekszem többet sportolni

Bea (25): Mozgás

Ágnes (46): kenyér és más pékáru elhagyása az abonettet kivéve

Erika (19): Dietaztam.

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Naola (19): Napi 2óra intenzív edzés és napi 6 étkezés(2 óránként).

Vivien (23): almaecet fogyasztása, vacsora minimalizálása/kihagyása, hastánc videó, kevesebb cukortartalmú ételek fogyasztása

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Bea (41): Szénhidrát csökkentése, plusz a heti két TRX sportot kiegészítettem minden napos futással.

Hajnalka (30): torna, kaloriaszamlalas

Kinga (32): Norbi Update , Szétválasztó diéta

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Zsuzsa (40): mozgás

Tamara (32): szénhidrátok fogyasztásának minimumra csökkentése,este 6 után nem eszem,sok folyadékot fogyasztok,rendszeresen étkezem

Niki (19): December óta 6 kilót fogytam diétával, minden nap egy óra bicikli és heti két óra zumba segítségével.

Vali (23): Odafigyelek az étrendemre: kevesebb cukor, ne egyek kenyeret, több gyümölcsöt, illetve többször egyek kevesebbet. Valamint többet mozgok: tömegközlekedés helyett inkább megyek gyalog.

Éva (48): a gyaloglás ha rendszeresen végeztem

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Hajni (18): Próbáltam lassan étkezni, s kevesebbet a megszokottnál. Kipróbáltam különféle sportokat. Sok folyadékot ittam. Kerültem a cukros ételeket.

KlÁra (53): NEM IGAZÁN TUDOM, NAGYON NEHEZEN HALAD.

Lizzy (52): saját magam motiválása

Csilla (49): csoportos tornázás

István (58): Sajnos a drasztikusság,nagyon kevés kalória,számomra lényeges volt a látványosság, ami ösztökélt,hogy ne hadjam abba.egy hónap alatt 10kg második hónap hat kg ment le.

Szilvia (43): Kalória számolás, egészséges ételek fogyasztása, sok zöldség, kevés szénhidrát, sok folyadék.

Ani (49): akkupunktúrás kezelés, calanetics torna

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Erika (50): A napi 5 étkezés ebből 2étkezés gyümölcs amit mindig hanyagoltam .Nem eszem kenyeret pékárut és édességet.

Éva (60): étrendváltozás,

Andrea (44): Kalóriaszámlálás és torna

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Adel (62): dieta

Andrea (50): Adipex

Laci (35): Sajnos semmi ezidaig :(

János (40): kenyér mellözése,illetve adagok csökentése

Anita (37): mozgás,diéta,glabridin

Melinda (39): Infraszauna mellett napi öt étkezéssel és sok-sok vízzel értem el a fogyást.

Viki (20): Végre rászántam magam a helyes étkezés részére is :)

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

Anita (33): Mozgás+diéta

Violetta (47): etkezesi adag csokentese

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Anett (20): kevesebbet eszek

Zsóka (56): Lényegesen kevesebb evés..!!!!

Évi (21): diéta

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Georgina (27): Az segített a legtöbbet, hogy nem egyedül csinálom, mert a családom segít.

Tünde (52): Szénhidrát teljes megvonás, hús,sajt,hal +zöldség evése naponta 4x kevés,reggelire Adiponix diéta turmix, sok folyadék és legalább napi fél óra intenzív mozgás. Nem éheztem, és mégis két hét alatt 6 kg-ot fogytam.

Janos (32): mindent eszek ugyan ugy csak pekarut,cukrot,tesztat nem eszek.

Katalin (26): 2 hét után megjegyezték hogy látszik az eredmény!

Patrik (18): glutenmentes dieta,vercsoport dieta

Hajni (35): eletmod valtas,szenhidrat mellozese

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Emese (26): napi többszöri étkezés, több folyadék, és a reggeli futás

Ildiko (46): el hagytam az esti nasit

Anikó (45): Nálam az étrend, ami segített. Nem sok, de 2.5 kg lement..eddig. gondolom tovább is megy majd. Köszönöm a segítséget!

Györgyi (50): Sok zöldség és a mozgás

Attila (40): betartottam a dietat

Mária (38): nem ettem semmi szénhidrátott -15kg,

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Marcsi (55): 1000 kcal étrend,és mellette a mozgás.

Zsuzsanna (59): szigorú diéta

Nóra (33): Étel rendelés

Timi (22): 5 mins shaper ?s ?trend változtat?s

Beáta (41): Az infóitok!

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Ildikó (56): Plank edzés, 30 napos hasizom, + heti 3 egyéb intenzív mozgás ( túra,evezés,úszás,tánc) fehér liszt, cukor végleges kiiktatása az étrendből

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Márti (50): A testmozgás és többszöri kevés étkezés. Viszont ha nem értem rá napközben, este bepótoltam. Ugyanannyi kg vagyok.

Edina (27): minden reggel tornáztam meg este is + szobabicikliztem!!ez melett regelente megettem egy fügekaktusz tablettát!!a tornázás az még most is megy napi szinten!!

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Zsolt (40): Kivontam teljesen a szenhidratokat de sohasem eheztem.

Zoltán (46): Délelőtt folyamatosan répát, almát ettem (napi 1 kg is simán), amitől soha nem voltam éhes. Hetente 3-4 alkalommal elmentem futni. A 100 méterről két hónap alatt sikerült a mennyiséget 5-6 km-re emelni alkalmanként.

Istvan (42): Az étkezés és az edzés

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Ildikó (52): A szerelem, ami miatt nem tudtam enni, s segített az endorfin. Emellett sokat ittam, öt után nem ettem. Csökkentettem az adagok méretét. Bár ez a semminél persze nem lehetséges. Ezt ne kövessétek, mert amit egy kicsivel többet ettem, rögtön be akarta építeni a szervezetem azt a keveset is! Különben nálam a diéták, bármelyik fél eredménnyel zárul! Mindig fele annyit fogyok, mint sorstársaim.

Zsu (29): szénhidrát csökkentése és cukor elhagyása mellett kalória számlálás, plussz heti 1 gyümölcsnap (alma)

Gabriella (51): Étrend változás, heti 3-4 lakalom a fitneszteremben.

Margit (48): NEM VACSORÁZOM

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Peter (62): Heti 4 edzes (2 kondi -2 kardio ) szelektiv taplalkozas 108,9 kg/jan.3. 99.7kg/marc.10.

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

Éva (63): A szénhidrát a cukor elhagyása és esti torna

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Szilvi (46): 90 napos diéta egyesítve 1000-1200 kalóriás diétával,mozgás

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

Marika (57): 4 hete csak paleo-t eszem, ez alatt 3,8kg-t fogytam, kevésbé vagyok fáradékony

Anita (18): nem tudom

Zsuzsanna (27): Több mozgás!

Kitti (38): cukor, fehérliszt elhagyása.Sok zöldség,folyadék (víz) pótlása,mozgás.

Károly (62): Szénhidrát megvonás

Petra (19): Nem ettem.

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Tris (22): Sport, kalória számlálás. Életmód váltás!!

Peter (31): Kezdetben sok kesu diot es mogyorot fogyasztottam,majd pedig edesitokent mezet kezdtem hasznalni.

Ilona (58): 12 óra után csak fehérjét ettem.

István (38): napi 1250-1300 kcal max bevitel + mozgás

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

Anna (22): mozgás

Zita (37): kalória számolás

Rozsa (60): grapfruit minden fo etel elott !! es minden reggel fel citrom leve egy kis langyos vizben.

Anita (27): A tornázás, csak lusta vagyok tornázni.

Judit (49): Teljes életmód váltás. Mindenképpen a több mozgás és több zöldség, gyümölcs fogyasztása. Legalább 2 l. folyadék naponta.

Ági (50): almaecet kúra

Annamari (22): mértékletes étkezés

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Livia (36): sokszor enni egy nap es keveset,tobb mozgas-6 honap alatt 20 kg es nem koplaltam

Tímea (36): Sport

Zsuzsanna (56): Nekem nagyon nehezen megy még a jelen pillanatban is . Ugyanis nekem van pajzsmirigy problémám és így nagyon néhez a fogyás . Naponta tôbször eszem keveset . Kéves kenyeret illetve egyáltalán nem eszem . Nagyon sok folyadékot iszom kb. 3 litert.

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Szilvia (30): probálok sok folyadékot inni ,reggel ennni és naponta többször

Katlyn (34): Több folyadék bevitel és elhagytam a kenyérfogyasztást

Imre (56): A szénhidrátok,zsírok,hús ételek megvonása!Március 1-én elkezdett diéta 97 kg-ról 79 kg a mai nap.Számomra siker történet.

Dorottya (22): Én a 90 napos diétát csinálom még mindig, nagyon jól haladok, most tartok lassan 1 hónapnál és sikerült leadnom már 5 kg-ot. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen jól haladok és be tudom tartani a diéta minden napját.

László (62): Sokkal kevesebb mennyiségű étel! Sokkal inkább megválogatott étel összeállítás! Kenyér szinte teljes kiiktatása!!!

Andrea (35): kevesebb szénhidrát vacsora elhagyása mozgás heti 3x

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Tibor (31): AZ első az hogy megváltoztattam az étrendemet, elhagytam a kenyeret, tésztát! naponta többször étkezek keveset!

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Gabriella (45): Sok-sok folyadék fogyasztása

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

Ágnes (60): protein kura

László (17): moyg's

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Linda (27): Elhagytam a finomított cukrokat és a fehér lisztet.

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Judit (50): Mérsékletesség

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

Gyongyver (44): napi 20 perc torna es minden masnap 40 perc,etrend valtoztatasa,tobbszor eszem es keveset,kenyeret es edeset mellozom, este 6 utan nem eszem.elszantsag,kitartas, 1 honap alatt 3,4 kg -ot fogytam

Angyal (46): Kalória számlálás, teljes étrend váltás,mozgás, 6 óra után nem étkezem...

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

Veronika (20): Nekem az segített sokat, hogy napi 3 liter vizet mindig megittam :) Persze mellette tornázok is és semmi édesség :) Az édesség vágyadat csillapithatod gyumolcsokkel (én ananászt, kiwit és narancsot szoktam enni), de például a mandula és a foldimogyoro is nagyon segit :) És ne feledkezzunk el a savanyú káposztáról sem, ami tényleg nagyon hasznos :) És had írjam ide, hogy 4 hét alatt 8 kg-tól szabadultam meg :)

Szilvia (24): Mindig a felit ettem mint szoktam.

Ervin (28): Hat elsosorban az hogy kitartoan minden reggel meg iszom egy nagy pohar citromlevet.Es nem eszem kenyeret egyaltalan.Es este 6 utan sem eszem gyumolcson kivul semmit.Es megprobalok minden nap bar 1 orat setalni sajnos tobre nincs idom.

Melinda (49): Meg nemfogtam hozza de sokmindenben valtoztattam

Zsuzsi (53): Nem ettem

Zsolt (36): Akupunktúra,napi háromszori étkezés,vacsora helyett fehérje turmix

Kata (31): Nálam az vezet legjobban eredményre, hog többször eszem kis mennyiséget. De viszont este hat óra után szigúran nem eszem csak egy almát. Így nem vagyok este lefekvéskor éhes, viszont nem üres a gyomrom.

Edina (26): igazából én azt,hogy mindig figyeljem mit és mennyit meg mikor 3 gyerek mellett nem megy,de én 1 hét alatt 6 kg fogytam.mégpedig úgy hogy azt vontam meg amit imádok(kenyér) és azt ettem amit kevésbé szeretek.Szóval reggel délbe és este megette 1 natúr joghurtot 1 répát nyersen lereszelve, 1 almát meg puculva lereszelve 1 virslit beleszeletelve ezt összekevertem ill 1,5 l zöld tea

Éva (57): A rendszeres testmozgás és étrendváltoztatás.

M?ria (55): ?tszerveztem az evési szok?saimat, jobban odafigyelek, miböl mennyit és mikor eszem, persze még van min javitanom

Annamari (44): A kalóriák + folyadék bevitel figyelése + TORNA!!- már akár napi 20'is.

Hajni (36): Kevesebbet ettem

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Dávid (20): nem ettem túl magamat csak amennyi jól esett a szervezetemnek kicsit többet mozogtam ,meg a munka is segített ! :)

Ili (39): Diétázás.

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Ildi (36): a nassolás elhagyása, csak zöldség evés estére!

Krisztina (37): sport,több folyadék,és diéta.

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Julianna (59): Láttam mindig, hogy mit és mennyit eszem.

Sári (42): Sok zöldség, gyümölcs, napi 4x, a fehérkenyér teljes elhagyása, a sütemények, édességek tiltólistán, most a cukor is, s húsvét előtti 2 hétben kezdtem el az életmódváltást,húsvétkor 2 nap sütinap volt 3 szelet sütivel....s most még mérlegre nem álltam, de a ruháim már lógnak! :) Ez út a siker felé??? Majd meglátom.

Lenke (20): Napi többször étkezek, de keveset, sokkal több folyadékot viszek be a szervezetembe akár 6 litert is naponta. naponta többet sportolok, kerülöm a szénhidrátos termékeket, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Mindezek segitségével 07.01-től mostanáig 09.01. 12kg-ot sikerült fogynom, nagyon szépen köszönöm a sok segitséget.

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Anikó (26): Sajnos nem volt ilyen,pedig otthon ellaptrikus tréneren szinte napi szinten ,,edzek'+a nállatok talált gyakorlatokból csinálok (hasfeszesítés),de még mindig semmi.De nem adom fel!!!

Réka (38): Elkezdtem rendszeresen mozogni és felhagytam a koplalással fogyással.

István (19): Sikerült koplalás nélkül 1 hónap alatt leadnom 5 kilót, aztán nem tudom miért, de feladtam, most már sokkal motiváltabbnak érzem magam.

Mária (52): Napi 40 perc szobakerékpározás+10perc felülés,zöldségekből készült ételek(külön főzök magamnak)76 kg-ról 72-re fogytam még 6kg a cél.

Fruzsi (18): CH-csökkentett étrend, sport

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Zsu (41): Nincs teltségérzetem. Sokan megdicsértek, hogy jól nézek ki, jól tartom magam.

Erzsébet (43): jobban oda figyeltem az étkezésemre :)

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Glória (21): sok vizet iszok

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Csilla (24): Sok folyadek szauna es keves eves es flabelis edzes

András (64): visszafogott étkezés, fogyasztóöv, kemény fizikai munka, futás

László (64): igen szénhidrát szegény éternd

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Timi (24): anorexia

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

György (49): A testkontroll, Harvey és Marilyn Diamond sikerkönyvéből megértett és megvalósított szisztéma, ami a helyes gyümölcsfogyasztásról, valamint a fehérje-, és szénhidrátok elkülönítve való fogyasztásáról szól. (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) 22 évvel ezelőtt sikerült tartósan 33 kg fogyást elérni, ami inkább drasztikus életmódváltás volt. Ebben az időszakban, a következő élelmiszerek és italok törlésre kerültek a táplálkozásból: alkohol, kávé, cukros üdítők, fehér lisztkészítmények, rétesek, bukták, palacsinták, kristálycukor, disznóhús, egyéb zsíros húsok, erős fűszerek (pl:bors) só teljes visszafogása, csokoládék, sütemények stb. Helyettük csirke, hal, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olívaolaj fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek,(nyersen, párolva) szinte 'orvérzésig'. Fontosnak tartom, az este hat óra utáni étkezés mellőzését. Az életmódváltáshoz nagyban hozzájárult a sport (súlyzós edzés, úszás, szauna, futás, előfordult mezítlábas futás hóban, hetente. Ebben az időszakban 80 ezer szál cig

Elizabeth (40): Edzes (heti 5*500 kaloria egetes) es dieta (zoldseg, gyumolcs, hus napi 1000 kaloria)

Anita (35): torna,es az étrend változtatás

Zita (18): sok mozgás

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Edit (37): 90napossal 16 kg

Ibolya (41): több mozgás

Rita (44): Léböjt

Terez (41): a teak

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Marta (43): 90 napos dietanak fogtam, 12 nap telt el, meg csak 1.4 kg-t fogytam...remelem ez lesz a sikeres akcio, ami fogyashoz vezet :)

Eszter (50): 90 napos szétválsztásos diéta, de most nehezen megy a figyás a chusing kórom miatt.

Tamara (19): Futâs

Kata (28): sport

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Kata (51): Csak a helyes táplálkozás és mozgás :)

Csilla (34): folyamatos szigorú mozgás, nálam leginkább a zumba mint mozgásforma vált be

Zsani (35): diéta és torna

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Kati (30): koplalás

Ildikó (38): Mozgás beiktatása

Andrea (26): Igen pl:nem ettem este 5 után illetve csak gyümölcsöt ha éhes voltam .

László (54): Reggeli mindig csak és kizárólag gyümölcs. Ebéd normálisan. Vacsora, joghurt némi gyümölcs. Igy fogytam 3 hónap alatt 9-10 kgot. Sajnos vissza jött 3 kg, de igyekszem normalizálni az étkezéseimet.

László (24): Heti 4 alkalom konditerem, egy kisebb diéta és mellé a fogyókúrás tabletta.

Reka (23): Betartom, hogy nem eszek edeset.A cukrot, kenyeret es mas tesztafeleket kiiktattam az etrendembol. Sok folyadek!!!!

Kata (51): Az elválasztó diétát próbálom tartani, eddig megy. kb 1,5 kg sikerült leadni.

Petra (25): Több vizet iszom, heti 4-5 sport, este csak zöldség és fehérje, kb 1 ig nasi megengedett, mert nap során felhasználom a bevitt energiát, persze nem egy tábla csoki egyszerre :)

Anita (35): Minden napi mozgás és többszöri étkezés.

Lara (26): Egeszsegesebb etelek,szukseges napi folyadek bevitel,napi 20-30 perc torna.

Monika (22): Sprot! Mersekkel eves, 6utan nem ettem egyaltalan kenyeret! Edesseg kihagyasa illetve minimalisra csokkentese!

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Anett (18): egészségesen étkeztem, kevesebb édességet ettem

Eliza (41): A cukor,édességek teljes elhagyása pótlása steviával,mézzel. Még több mozgás .Sok gyümölcs és zöldség fogyasztása.Nagyon nagy akarat erő pláne az első napokban,hetekben. Eddig -15kg 1.5 hónap alatt:)

Erika (44): Nekem a 9 napos diéta vált be,de hát a jo- jo efekt.....

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Dávid (30): Nem tudom pontosan mi vezetett a sikerhez, mivel egyszerre több tanácsot fogadtam meg. Minimális rossz szénhidrát fogyasztás, több folyadék, naponta több étkezés. Két hétig nehéz utána át áll a szervezet. 2 hónap -11kg.

Zoltán (46): A cukor és a liszt likvidálása

Gina (19): fehérjediéta

Zsuzsa (27): Az amikor szerelmes voltam.

Évi (50): Ha nem ettem, vagy nagyon keveset !

Erzsi (60): az egészséges étkezés,elhagytam a cukrot,lisztet,keményitőt,helyette sok zöldség,hal,gyümi és napi 25 perc torna.

Anna (54): Étrend változás,torna

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Ildi (45): Odafigyelek az etkezesre es napi mozgas (heti 1 kg)

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Gyöngyi (45): rendszeres sport ( otthoni torna, és futás ), étkezési szokásaim változtatása( cukros és lisztes étel elhagyása)

Renáta (18): több folyadékot iszom mostmár és kevesebbszer (hetente kétszer) eszem csak húsokat

Zsu (45): Az ivás! Korábban keveset ittam, most tartok 2,5 liternél. Próbálkozom még egy kicsit emelni ezt a mennyiséget.

Gyöngyi (53): mozgás

Zsuzsa (27): Tobb folyadek bevitel

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Tündi (26): még semmi :)

Kati (63): szenhidratokat kihagyni az etkezesbol, bazis-sav aranyt betartani, sokat inni, 19 ora utan nem enni, napi egy orat mozogni

Ilona (48): Amikor többet mozogtam szépen formálódott az alakom.

Annie (32): Mozgás bevezetése az életemben.

Anett (25): Kevesebb étel kellő odafigyeléssel,cukros üdítők mellőzése,több mozgás.

Tibi (47): Több mozgás, több viz, kevesebb étel, kevesebb szénsavas ital és kevesebb édesség. Igy lettem 2,3 kg-mal könnyebb.

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Mira (28): A mozgás,a kitartás

Andi (41): cukor és szénhidrát bevitelének elhagyása

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Kinga (36): Naponta többször eszek keveset.

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

Katalin (20): Elkezdtem a 90 npos diétát és már most 2 hét után sikerélményeim vannak

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Jóska (36): meg gyógyultam és aktívabban sportoltam és az étkezésre is nagyobb figyelmet fordítottam

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Tibor (42): kalória számolás

Diána (17): A minden másnapi mozgás. Mivel kifárasztani nem akartam magam, de sokkal könnyebb elaludnom, ha fáradt vagyok testileg is teljesen. Ráadásul a kedvem is sokkal jobb ha mozgok.

Enikő (32): Ma kezdetem el a Dukan diétát, remélem ez az akció fog fogyáshoz vezetni.

Barbara (31): már többször eszem egy nap

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Klára (27): A stressz csökkentése. Kiiktattam az életemből rengeteg olyan dolgot, illetve személyt, ami stresszt okozott, és újraszerveztem a napirendem. Megengedtem magamnak, hogy többet figyeljek magamra.

Kata (28): update1

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Mónika (31): Odafigyelek az evésre és nem eszek mindent össze vissza.Minden reggel tornázom és ásványvizet iszom.Mellőzöm az édeset és sok zöldséget eszem.

Bori (26): Több zöldséget gyümölcsöt fogyasztok valamint próbálok többet tornázni és odafigyelek a bevitt cukrokra-zsírokra.

Renáta (27): Megpróbáltam napi legalább 4 szer enni (eszek),kb. 3 liter vizet fogyasztok napont és napi 20 percet tornázom. Így 2 kg-ot fogytam 1 hónap alatt. Nem is a súly a problémám, bár az is jó hogy megy legy, inkább cm-ben látszik.

Kata (35): Mozgás, kevesebb étel

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Judit (27): a rendszeres mozgásra sikerült rá vennem magam. napi szinten, és élvezettem csináltam!

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Zoltán (45): Szénhidrát bevitel drasztikus csökkentése

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Zsolt (36): Munkahely váltás..ahol napi 12-20 km sétáltam.Viszont megszokta a szervezetem és leállt a fogyás addig 10 kiló lement.Most viszont a legnehezebb,hogy menni kellene futni amit utálok sajna :)Inkább mennék háborúba mit futni.

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

Melinda (33): reggeli citromosvíz ivása

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

István (46): A sok futás és a ninja

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Marika (65): káposztaleves(részben)

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Reni (28): Nem nagyon ettem, inkább csak zöldségeket! Este 5 után semmit.

Ibolya (27): Sok munkka keves kaja

Adrienn (29): szénhidrát megvonása, d vitamin szedése, tisztító kúra

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Mónika (26): Kalóriaszámolós módszer,minimális szénhidr?t bevitel,heti 4 edzés.

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.

Ferenc (70): 1000kcal, cukormentes italok,fehérhúsok, kefír

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Edo (57): A legfontosabb az volt , hogy olvastam sok poziíiv tapasztalatot és ez adott erőt a fogyókúra elkezdéséhez jelenleg 19kg mínuszom van már,

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Erika (28): napi 5 étkezés, nem lehet túlenni magam, sok folyadék

Kitti (24): szénhidrátmentes étrend,lement a hasam,javult a közérzetem és nem tört rám napközben a farkaséhség.valamint 4ora után semmit nem eszek.a sok folyadékbevitel is elengedhetetlen.

Éva (31): sok zöldség saláta és mozgás

Helga (37): a glikémias index szerinti etkezés,elhagyva a cukrot,fehérlisztes termékeket és a sport

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Györgyi (44): Kevesebb evés

Klaudia (21): kevesebbet ettem ( nem vacsoráztam)

Anna (58): A 90 napos diéta és mellette (heti 4 alkalom) otthoni torna.

Gyöngyi (45): életmódváltás a cukros és lisztes ételek elhagyása, futás, torna

Mária (63): IR. Diéta/-25.kg/

Ildikó (44): Azt a 'programot' csinálom,amit e-mailben elküldtetek.

Moncsi (22): Megfelelő táplálkozás es rengeteg edzés, főként cardio jellegű, de erősítés is volt benne, plusz nagyon sok vizet es zöld teát ittam

Évi (23): Amikor végre rászántam magamat, hogy heti háromszor edzek.

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Melinda (43): Amikor szerelmes lettem,ugyanis megismertem életem szerelmét,és csak ra tudtam gondolni.

Ria (56): A 6 napos piramis diéta sokat segitett

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Noémi (25): Betartottam a javaslataitokat, rendszeresen reggelizek, több folyadékot fogyasztok, elérhető célokat tűztem ki magam elé.

Zsuzsi (44): Szénhidrát elhagyása az étrendből. Folyadék bevitelre való odafigyelés. Rendszeres étkezés.

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Ágnes (36): Mozgás és nem eszem már olyan sok cukros ételt

Attila (51): Rendszeres futás, kevesebb étel bevitel.

Marika (28): Nem ettem degeszre magam.Este 17órától pedig csak vizet iszom.Mostanában fél óra hasprés,fél óra lábemelés.

Sandor (44): Valami gyogyszerek,kb 5 eve,de ahogy abbahagytam azonnal vissza is hiztam.

Zsanett (22): szénhidrát számolás

Csaba (28): étrend+edzés

Krisztina (45): Kenyér, tészták elhagyása mindig abban az időben étkezem.

Anna (40): 90 napos diéta

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Jucus (59): az hogy elkezdtem figyelni arra,hogy mit eszem és amit eszem hogyan készítem el.

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Ibolya (51): Vércsoportos étkezés, mindig kevés étel egyszerre, sok víz, gyaloglás. Nyers zöldségek, kis adagok, sok víz, gyaloglás.

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Gyula (54): eddig semmi

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Maca (55): sport,lefoglalni magam,hogy ne nassoljak

Karolinka (34): zumba elkezdése, ételek mennyiségének csökkentése, egészségtelen ételek kiváltása diétásokkal.

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Judit (45): Torna, torna felülés.

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Zoltán (41): Egy időben elhagytam az étrendemből minden pékárút.

Andrea (48): egy fogyókúra tea de csak részben sikerült fogynom.

Andrea (50): stressz a legjobb

Edit (56): Napi többszöri étkezés, persze kevesebbet ettem egy-egy alkalommal, illetve több folyadékot ittam.

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

Csaba (37): Töbet mozgok (futok).

Eleonóra (60): A szénhidrát a finomított lisztek,tartós tej, olajak kiiktatása az étrendembol, és az elv tobbszor keveset

Katalin (24): sok mozgas es lemondas az edesegrol

Györgyi (55): Kevesebb szénhidrát fogyasztása.

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Ági (51): többet mozogtam

Katalin (38): Napi 40-60 perc futás-gyorsgyaloglás

Nikolett (18): torna

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Renáta (25): A mozgás és a szénhidrátok csökkentése!

Ildikó (41): diéta és torna

Edina (33): napi többszöri étkezés

Kata (29): Kevesebb fehér lisztes és cukros ételt eszem!!

Lili (22): A sok sport, és rendszeres, jól időzített evés.

Zoli (19): Étrend változtatása.

Mónika (46): A szénhidrátok csökkentése. Napi ötszöri, meghatározott időpontokban történő étkezés.

Kata (28): Napi 5szöri étkezés, sok zöldség, kb napi 1200 kcal fogyasztása, heti 3-4szeri mozgás, cukor, liszt, zsír elhagyása.

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Alisa (35): torna és kevés kaja

Magdi (31): Nem vagyok benne biztos,de talán az,hogy több folyadékot ittam.

Viki (18): Kalória számolás

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Renáta (34): Elkezdtem tornázni rendszeresen. változtattam az étkezési szokásaimon, jelenleg 3 hét alatt 10 kg-ot fogytam.

Zsolt (37): A fehérje diétát kezdtem el 3 hete. Akkor 150,2kg ról indultam, most 141.1 kg vagyok.

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.