Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Gének szerepe az elhízásban

Genetikailag kódolt kövérség? - Hízásra hajlamos gyerekekAz elhízás világjelenség. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint jelenleg 310 millió erősen túlsúlyos és több mint 1200 millió túlsúlyos ember él a Földön.

A fenti adatoknál talán még aggasztóbb, hogy az elhízás már gyermek- és serdülőkorban elkezdődik. Az EU országaiban a gyerekek 5–25%-a, Magyarországon pedig 7–15%-uk már elhízottnak számít.

Mennyire befolyásolják génjeink a testsúlyunkat?

Gének szerepe az elhízásban Hasonló külső adottságokkal rendelkező generációkat látván, jogosan felmerülhet a kérdés, hogy vajon az elhízásra való hajlam örökölhető-e?

Mennyi felelősség terheli a géneket, s mennyi a társadalmi befolyást, a családi szokásokat, a nevelést vagy az egyéni életmódot?


Nézzük meg, a szakértők hogyan vélekednek erről a kérdésről.


Dr. Walter Willett, a Harvard Orvosi Iskola professzora következőképpen nyilatkozik erről:

"A gének igenis szerepet játszanak a testsúlyunk irányításában.

De őszintén, ez nem magyarázza, hogy az elmúlt 30 évben, miért nőtt többszörösére a túlsúlyos és kövér emberek száma!

Testsúlyunk akkor nő, ha kalóriafogyasztásunk (amit eszünk) meghaladja kalória-felhasználásunkat (amit elégetünk).

A születésünkkel örökölt genetikai 'csomaggal' együtt, mindannyian javíthatunk testsúlyunkon, ha odafigyelünk az étkezésünkre és a rendszeres testmozgásra. Vannak, akiknek többet kell dolgozni egészséges testsúlyunk fenntartásáért, mint másoknak. Más szavakkal, ha mindannyian ugyanazt ennénk és ugyanannyit mozognánk, akkor sem néznénk ki egyformán.

Az emberek csupán elenyésző százalékának van olyan erős genetikai hajlama az elhízásra, hogy bármit tesznek is, túlsúlyosak maradnak. De egészséges és aktív életmóddal még azok is tudják csökkenteni a krónikus betegségek kockázatát, akik örökletesen hajlamosabbak lennének az elhízásra."


Dr. Christina Holzapfel és dr. Hans Hauner professzor "Elhízás és testsúlycsökkentés: a gének szerepe" összefoglaló közleményükben így nyilatkoztak a kérdésről:

"A fogyókúra alatti testsúlycsökkenés nagymértékben változó, és számos tényezőtől függ. Nyomós érvek szólnak amellett, hogy genetikai tényezők is befolyásolják a testsúly fogyókúra alatti alakulását. A jelek szerint sok génnek lehet ebben szerepe, klinikai jelentőségük azonban kérdéses.

A genetikai tényezők és a fogyás közötti összefüggésről ma még viszonylag keveset tudunk, és ismereteinket nem tudjuk a klinikai gyakorlatba átültetni. Az elhízás prevalenciájának (előfordulási gyakoriságának) növekedése genetikai tényezőkkel nem magyarázható, és ezek a kúra alatt vélhetően csak csekély befolyással vannak a testsúly alakulására."

A szülők szerepe és felelőssége

A gyerekek első sorban azt fogják enni vagy tenni, amit maguk körül látnak. Ha a szülő egészségtelenül táplálkozik, nem végez testmozgást, és még sorolhatnánk... nem csoda, ha majd a gyerek is ezt a mintát követi.

A gyerekek látnak, a gyerekek cselekednek...
Talán könnyebb lenne az elhízást a genetikára fogni, azonban a gyermekkori testsúlyprobléma legtöbb esetben nem más, mint a rossz példamutatás, nevelés következménye.

Ha egészséges gyerekeket, s majd felnőtteket szeretnénk, először nekünk kell élen járni! Szerencsétlen gyerekek így is túl sok rossz példával találkoznak a környezetükben, a TV-ből áradó ostobaságokról már nem is beszélve!

Az egészséges és ajánlott táplálkozás alapjairól itt lehet bővebben olvasni.


Gének szerepe az elhízásban:


Nekem ez vált be:
2099 hozzászólás

Hozzászólás írása

Fanni (19): Sok sport. Ma már rendszeresen csinálom.

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

Mária (58): Töbszöri ?tkezés d?lután 15óráig utána folyadék kőzben szobabiciklizés.Tal?n ennyi.

Eniko (38): kizártam a fehérkenyeret, lisztet, cukrot, rizset illetve csak délelőtt eszem kenyeret (teljes kiőrlésüt) krumplit, délután csak zőldség sovány húst, sovány tejterméket

Vivien (29): több sport és az étkezésben való odafigyelés

Renata (19): torna,egesseges etrend,kaloriaszamlalas

Aranka (56): az édesség mennyiségének csökkentése

Kinga (32): Betegségem miatt a szénhidrátmentes diéta hozott egy kevéske eredményt.

Judit (35): mozgás sok zöldség sok folyadék

János (54): csak csirke

Brigitta (38): Sport

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

László (50): Diéta és mozgás

Teréz Dorina (19): nem ettem

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Veronika (37): mozgás, diéta-kevesebb étel

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

Bernadett (28): A rendszeres mozgás segített abba hogy fogyjak

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Erika (28): napi 5 étkezés, nem lehet túlenni magam, sok folyadék

Katalin (24): sok mozgas es lemondas az edesegrol

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Gabi (44): Több mozgás, kevesebb étel, több ásványvíz.

Ferenc (62): Tisztító kúra.Rendszeres evés csökkentett mennyiség.

Irénke (58): Reggelizek rendzseresen-sok gyümölcsöt eszek-és ha tehetem szinte naponta 16-km-kerékpározok-és legaláb 2 liter folyadékot iszom-kizárólag forrásvizet.

Betti (21): Sok vizet iszok, többet mozgok és egészségesen táplálkozok.

Tibor (44): Almaecet fogyókúra, többszöri étkezés kevesebb mennyiséget, vacsorára kevesebb étel

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Valéria (55): Még nem fogytam.

Erika (53): kenyér , sertéshús, cukor, tészta elhagyása ill. sok zöldság, gyömölcs , hal fogyasztása, és napi mozgás ( tornázás, biciklizés, kocokos ez vált be a legjobban

Ágnes (21): 90 napos diéta, de már lefogytam vele annyira, hogy több kilót egyszer csak nem tudtam leadni

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Ildikó (48): Cukor, fehér kenyér teljes elhagyása, diétás étrend, torna naponta

Polett (26): 90 napos diétát csinálom jelenleg. 168 cm vagyok, 70 kilósan kezdtem el a diétát szülés után. Most a 8. hétnél tartok és leadtam 12 kilót, nem is igazán van rajtam mostmár felesleg, még talán 3 kilótól szeretnék megszabadulni. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy a diétát 100%-osan betartottam, egyszer sem 'bűnöztem'!

Viktória (42): Diéta,sok folyadék,mozgás.

Alexandra (24): Edzés

Ildikó (19): Áttértem a vegán étrendre, és az nekem nagyon sikeresnek bizonyul, mind egészségügyileg, mind ízvilágra is tökéletes. Nem érzem magam fáradékonynak, rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, a táplálkozásomnak ezek teszik ki a 70%-át, egyáltalán nem érzem, hogy hiányom lenne bármiből is, és fogyok is, és éhezni sem éhezem.

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Kati (36): Inkabb feherje mint szenhidrat es napi 10 15p mozgas.

Adrienn (25): rendszeres edzés, kevés szénhidrát, többször kissebb mennyisegű étkezés

Judit (39): Kontrollált étkezés. Sport megfelelő mennyiségének megtalálása.

Ildikó (36): nem tudok 1 dolgot kiemelni: édesgyökér, L-Karnitin, kevesebb szénhidrát, sok zöldség, kevés vacsora, testkezelések, sok folyadék

Szimonetta (18): rá szoktattam magam ara hogy egy nap 4szer eszek de keveset, sok gyümölcsöt eszek meg salátákat, csökkentettem a szénhidrátot is, most jól érzem magam a bőrömbe, el kezdtem sportolni is, 4 kilót fogytam, fel merek venni olyan ruhákat is amiket eddig nem, de több kilót nem nagyon szeretnék fogyni.

Gabi (42): Megfelelo folyadek bevitel.

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Enikő (19): rubint rékás edzés

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Ági (31): Figyelek, hogy mit eszem.

Bernadett (19): Sport

Ildikó (44): A szénhidrát diéta és a kocogás.

Andrea (28): több folyadék fogyasztása

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Mónika (44): Odafigyelek, hogy mit, mikor, mivelés mennyit eszem, valamint sokkal több erősítő edzést végzek. Rájöttem, hogy nem is feltétlenül fogyni akarok, hanem átalakulni. Megértettem, hogy az izom több kalóriát éget, ezért kevesebb kardiós edzést csinálok és több erősítőt. Persze edzetlenségem és a korom miatt csak saját testsúllyal.Hosszútávon kezdtem el gondolkozni, tudom, hogy ez egy hosszú folyamat lesz. A fogyás szót már nem is használom, szép lassan az életmódomat AKAROM!!! megváltoztatni.

Mónika (35): Nem eszek csak keveset,édességet egyáltalán nem.

Mónika (31): Odafigyelek az evésre és nem eszek mindent össze vissza.Minden reggel tornázom és ásványvizet iszom.Mellőzöm az édeset és sok zöldséget eszem.

Zita (48): étrendváltás

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Rita (18): Rendszeres mozgás

Ágnes (33): Mindennapi (legalább 1 óra)edzés, kenyér elkerülése, sok folyadék ivása.

Kati (49): kerékpározás

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Anna (62): Testmozgás

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Gabi (56): fogyást segítő vitaminok szedése+étrend változás+kicsi mozgás/egészségügyi ok miatt nem tudok rendesen mozogni/-2kg/1 hó

Mónika (46): A szénhidrátok csökkentése. Napi ötszöri, meghatározott időpontokban történő étkezés.

John (28): Kevesebb cukor, több mozgás.

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Gabi (51): lé kúra

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Piroska (43): Csökkentettem a szénhidrát fogyasztását

Renáta (25): A mozgás és a szénhidrátok csökkentése!

Ferko (40): Sok mozgás,koplalás

Viktória (48): almakúra

Timi (19): Egy nap többször ettem keveset, mozogtam mellette intenzíven.

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

György (22): Igazából sok folyadék és a diéta!keményen edzek,bár néha el gyengülök az evéssel kapcsolatban,de utána többet edzek!

Dóra (21): Napi 1200-1300 kaloria es meg plusz torna,futas,sulyzozas

Ádám (32): napi 5-szöri étkezés

Ani (49): akkupunktúrás kezelés, calanetics torna

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

László (39): Mozgás és koplalás

Tibor (42): kalória számolás

Diana (18): Jobban oda figyeltem az étkezésemre... Sportoltam..

Gyorgy (45): azota megiszom a napi 3 litervizet , es elkezdtem az alma ecetes dietat.

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Xénia (19): az étrend változtatás részéről volt sikeres

Kriszti (38): mozgás!!! szénhidrát minimálisra csökkentése

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Ági (51): Átértékeltem a folyadék bevitelemet, és az étkezések időpontját, megtanulta, lassan rágni, módszeresen enni

Kati (53): hodi54 kapszuát szedtem 2honapig. kb5kg fogytam nem éreztem az állandó kinzó éséfet! Utána át tértem calotin L500ra plussz zsirégető thermo. 82kg val kezdtem a fogyo kurát most 66vagyok 4hó alatt.Közben ithon tornászok heti 3szor 20perc.Cukor liszt tabu számomra! Napközben rendesen eszem ebéd után viszont már csak fehérjét fogyasztok!!! Ez lényeg.

Mária (54): a reggeli egy evőkanál almaecet egy pohár vízben feloldva

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Zsuzsanna (53): kenyér,péksutemény kihagyása, ill. helyettesítése extrudált kenyérrel, zoldséggel, gyumolcsel

Mónika (46): éhezés nélküli fogyás

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Erika (50): Betartottam a szabályt

Györgyi (44): Kevesebb evés

Mis (45): kaloria bevitel csökkentese

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Éva (35): Fehér liszt és cukor teljes elhagyása

Lívia (42): kevesebb szénhidrát fogyasztás,és több mozgás.

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Viola (18): dieta, sport

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

József (40): Sport.

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

Éva (40): Reggelire csak gyümölcsöt eszem. Sokkal energikusabb lettem és az emésztésem is sokat javult. Már nem puffadok annyira mint ez előtt.

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Petra (19): Nem ettem.

Icuska (32): Szénhidrát diéta

John (54): BMI, BMR egyértelműsítése, tápanyag feldolgozási folyamat megértése, majd a szénhidrátszegény étrend kialakítása, a folyadék bevitel optimalizálása, illetve a napi legalább egy óra folyamatos mozgás a kalória leadás és az aerob edzések biztosítása érdekében.

Tünde (39): Csökkentettem az adagokat ill lecseréltem a lisztet, nem eszem kenyeret, cukrot nincs nasi csak magvak, nincs több vaj, lecseréltem az olajat extra szűz olivára, kimaradt a sertéshús, több a hal és a gyümölcs és napi 3 l víz! Heti három Rubint Réka+ fél óra step gép.

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Marianna (43): Rendszeres étkezés, mozgás.

Tímea (46): heti 4x1 óra sport, napi 20 perc sport otthon, hétvégén több óra tánc, turbó fogyókúra étrend-Gastroyal=nem éhezek

Andrea (36): Ahogy időm engedi tornázom. Kerékpárral járok mindenhová.Csökkentett szénhidrát tartalmú ételek fogyasztása.Sok folyadék és kínai teát iszom napi 2x.

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Ágnes (64): 90 napos diéta

Judit (39): Kalóriasz?mol?s,odafigyelve a szénhidr?t bevitelre. Életmódváltás. Sport.

Zoltán (42): Megértetem az étkezések összetevői és a mozgás fontossága közötti összefüggést. Ennek hatására életmódot váltottam, ettől a pillanattól minden pozitív irányba indult el az életemben. Az elért eredményem 6hét alatt fogytam 22kg-ot, koplalás nélkül de rengeteg mozgással. A legpozitívabb változás az, ami az állóképességemben javulása hozott és a sport által új barátaim lettek, akik ösztönzően hatnak rám.

Melinda (29): kalóriaszámolás

Zsófi (22): kardió,diéta

Dóri (29): Pákárukat nem fogyasztottam, most fehérje dús ételeket eszek, minimális ch bevitellel, és tkrnázok, amennyit időm enged...

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Karesz (48): 4 nap alatt kb 1 - 1, 1 kg - ot leadtam. Végülis az almaecet módszert választottam, + ma már tudom, hogy nem szabad állandóan - görcsösen alig ennem sztán este pedig bepótolni mindezt.

Marika (63): többször kevés etkezés

Zsuzsanna (56): Nekem nagyon nehezen megy még a jelen pillanatban is . Ugyanis nekem van pajzsmirigy problémám és így nagyon néhez a fogyás . Naponta tôbször eszem keveset . Kéves kenyeret illetve egyáltalán nem eszem . Nagyon sok folyadékot iszom kb. 3 litert.

Ilona (56): Több folyadék fogyasztása, mozgás

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

Ágnes (60): protein kura

Ibolya (55): elhagytam a kenyeret beiktatam a zöldségeket .salátákat elhagytam a köreteket

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Mártus (47): szénhidrát szegény diéta

Ibolya (69): 1hónap éhezés,nagy bánat miatt

Hajni (24): A kenyer es mas pekaruk kiiktatasa az etrendembol.

Anna (58): Rendszeres mozgás és dietetikus által személyre szabott egyéni étrend.

Éva (48): Szoó Judit Kilófaló termékek, nyírfacukor, kókuszzsír, csökkentett CH tartalmú étrend és mozgás

Erzsébet (26): Többnyire a testmozgás. Kév év alatt fogytam le 22 kilót,az utóbbi időben megrekedtem 75-6 kilónál,az oldalon talált instrukciók további 3 és fél kiló eltüntetését eredményezték :)

Zsuzsa (39): Szigorú önkontroll az étkezés terén. Napi szinten számolom a kalóriákat, amit beviszek a szervezetembe. Fontos a tápanyagok eloszlása is, amire szintén figyelek. Az étkezési szokásaimat teljesen megváltoztattam. Próbálok napi 5* étkezni. A gyorsan felszívódó szénhidrátok helyébe, kevesebb alacsonyabb glikémiaindexes ételeket választok. Nem iszom cukros üdítőket, teákat csak ásványvizet. Sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszem, lehetőleg nyersen (bár ezzel még gondjaim vannak). Mind ezek nagy erőfeszítést igényeltek tőlem, de már jelentős változásokat tapasztaltam magamon. És igyekszem többet sportolni

Zsuzsanna (32): Mozgás diéta

Antal (63): Napi 1200 kcal, 150g szénhidrát. Napi rendszeresség következetesen az étkezések terén.

Erika (40): ha meleg van lefogyaszt mert csak zöldeket eszel meg sokat iszol

Adriana (44): több folyadék fogyasztás, rendszeresebb mozgás

Renáta (33): Az abonett

Andrea (34): Este hat utan nem ettem

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Bea (32): Gondosan odafigyelek rá, hogy mindig reggelizzek (általában 2 szendvicset eszek teljes kiőrlésű kenyérből). A nap további részében kerülöm a szénhidrátot és igyekszem minél több folyadékot inni. A víz már nagyon nehezen csúszik, így pár napja váltottam, gyümölcs és zöld teát iszom felváltva

Szilvia (32): Többször keveset eszek. Nem nassolok, csak heti 1-2 alkalommal. Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok a nap folyamán és vacsorára csak gyümölcsöt és zöldséget eszek. Köszönöm a segítséget!

Erzsébet (54): Paleo-t eszem, de keveset és lassan + sok vizet iszom.

Klári (61): rendszeres mozgás

Melinda (33): Hasznos volt amit írtak, tanácsoltak!! köszönöm !! megfogadtam naponta többet iszom :) jobban oda figyelek !!!

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Attila (33): Kaposztaleves kura, napi kajaadag drasztikus csokkentese,sok folyadek.

Imre (61): Csak fehérhús és hal, néha tojásrántotta, pékárúból hetente 3 db. zsemle napi 2x 1200 m futás,kocogás

Bea (36): Ganoderma lucidum

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Zsu (29): szénhidrát csökkentése és cukor elhagyása mellett kalória számlálás, plussz heti 1 gyümölcsnap (alma)

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

Anikó (54): citromos,zöld tea napi 1,5 l

Jutka (53): Elkezdtem futni, ami először inkább kocogásból állt. Futás után nem voltam olyan eszeveszett éhes. Ezt igyekszem kordában tartani, ami már nem is olyan nehéz. 2hét 2kg mínusz. Érezhetően feszesebb husika, lazább nadrág. Ennél maradok.

Szilvia (43): Kalória számolás, egészséges ételek fogyasztása, sok zöldség, kevés szénhidrát, sok folyadék.

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Hajni (36): délelőtt csak gyümölcs,minimális szénhidrát

Heni (23): Ha nem ettem semmit lenyegeben csak fottojast

Maria (27): teljesen elhagytam a fehér lisztből készült ételeket, és a reggelt egy citromos vízzel kezdtem(2dl ásványvíz, 1/2 citrom kifacsart leve)

Rita (24): Több zöldséget fogyasztok és mozogni is elkezdtem

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

Enikő (21): edzőtermi súlyzós edzés valamintkardio

Monika (35): Napi min. 3l tiszta viz fogyasztasa

Bernadett (31): Diéta és torna. :)

Szilvia (34): Étrend

Tibor (59): 90 napos diéta

Csilla (19): Édességek, szénhidrátok mellőzése ! Sok halat eszem, csirke húst, gombát, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat (alacsony zsirtartalmúakat) valamint gyümölcs turmixokat !

Tünde (39): fülakupunktura

Károly (60): Kisebb mennyiség, rostosabb ételek, zöldségek, gyümölcsök Kevesebb pékáru.

Gabriella (33): szénhidrát csökkentett, fehérjedús táplálkozás

Pisti (56): 5 napos léböjt kúra, kevesebb szénhidrát,több folyadék (zsírégető teák), -5 kiló 10 nap alatt

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Katalin (48): 21 éve 3 hónap alatt a testkontroll című könyv és mindennapi torna segítségével sikerült 20 kg fogynom.

Katalin (50): Megnéztem, hogy súly, életkor, mozgás, magasság alapján heti 0,5 kg fogyáshoz 1282 kcal-t fogyaszthatok és ehhez probálom tartani magam.

Petra (25): Több vizet iszom, heti 4-5 sport, este csak zöldség és fehérje, kb 1 ig nasi megengedett, mert nap során felhasználom a bevitt energiát, persze nem egy tábla csoki egyszerre :)

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Mária (50): rendszeres testmozgás - torna, úszás tudatos táplálkozás - szénhidrát bevitel csökkentése

Zsuzsa (27): Az amikor szerelmes voltam.

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Nikolett (20): Próbálok jobban odafigyelni a napi ötszöri étkezésre.

Gyöngyi (53): Még nem

Erika (43): sok fojadekot iszok

Norbi (30): Mérsékelt evés, minimalizált szénhidrátbevitel, rengeteg kardió edzés.

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Barbi (31): zsírszegény ételek és kisebb adagok fogyasztása

Réka (24): Többször keveset enni, mozgás, sok folyadék

Gábor (22): Napi 5-6 étkezés, kevesebbet mint amikor kitöltöttem a tesztet (bár férfiként el kell, hogy mondjam nem könnyű) + a cukor helyett is természetes édesítőt használok. Szedek vitaminokat és az általatok javasolt Zsírégetőket.

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Emese (22): futás

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Linda (32): Sokat segít,hogy elkezdtem rendszeresen táplálkozni. Napi négyszer, fele annyit, mint ezelőtt. Kenyeret csak akkor eszem,ha nincs más. :-| :-) Hozzászoktam az üres kávéhoz és naponta 2liter üres teát is megiszom. Eddig 3 és fél kiló lement 2hét alatt mozgás nélkül. Ideje lesz beiktatnom. :-D

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Patrik (18): glutenmentes dieta,vercsoport dieta

Brigo (19): Tobb kardio edzes,csak turelem es kitartas kell,meg ido az latvanyos eredmenyhez. A boromben jobban erzem magam,konnyebb a mozgas es magabiztosabb vagyok.

Ibolya (57): ?trend,

Krisztina (41): sajnos az ha nem ettem szinte semmit :(.

Csaba (61): diéta,mozgás

Mónika (45): Kevesebb étel, több mozgás és alvás!

Attila (33): A többszöri étkezés, kis mennyiségekben

Petra (24): Minimalizáltam a CH-bevitelt, napi rendszerességgel sportoltam, súlyzós edzéseket végeztem, elkezdtem futni és rengeteg fehérjét fogyasztottam.

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

Melinda (39): Le kellett cserélnem a kenyeremet teljes kiőrlésűre és már ettől is észrevettem magamon nagyon pozitív változásokat.

Mónika (42): Kevesebbet eszem, és mozgok.

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Balázs (28): Az étrend, figyeltem a kalóriabevitelre, fehérjemaximalizálás, szénhidrát csökkentés, valamint a folyamatos mozgás és folyadékbevitel.

Ingrid (38): Jóval több folyadékot iszok, este már nem eszek, sokat mozgok. És sok zöldséget, gyümölcsöt eszek nyersen.

Nikolett (24): Többszöri étkezés és kisebb mennyiség, cukor elhagyása, folyadék mennyiség növelése

Barbi (27): 90 napos szétválasztó diéta

Andrea (47): Diéte mellett napi rendszerességű edzés.

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Gabriella (44): diéta,mozgás

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Elizabeth (40): Edzes (heti 5*500 kaloria egetes) es dieta (zoldseg, gyumolcs, hus napi 1000 kaloria)

Nati (42): kevesebb kalória,és sport,odafigyelek az ételek minőségére

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Mano (46): Az etkezesek idejet mindig szigoruan betartottam es tobb mozgast vittem az eletembe.

Anna (58): A 90 napos diéta és mellette (heti 4 alkalom) otthoni torna.

Ágota (65): kevesebbet ettem és többször, többet mozogtam

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Noemi (29): Etrend valtoztatas, taplalekkiegeszito, heti 3 sulyzos edzes

Csaba (47): mozgás+diéta

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Kata (23): 30 napos guggolás kihívás 50- ről kezdtem és a 30. napon 250- et kellett megcsinálni.

Hajnalka (38): nincs kenyér péktermék, liszt

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Ildikó (50): Kevesebbet eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt és tornászok rendszeresen

Ildiko (51): csak lugos ételeket eszek,meg sok zöldséget,cukrosakat egyáltalan,meg kenyeret csak piritost.

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Pál (37): fegyelmezett étkezés, mindennapi kiegyensúlyozott, nem megerőltető de kitartást igénylő mozgás. az esti zabálás-ingert, kelbimbóval csapom agyon

Gábor (35): A honlapon található fehérje diéta + több mozgás

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Melinda (49): Meg nemfogtam hozza de sokmindenben valtoztattam

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Márti (55): Sok-sok gyümölcs és napi min. 1 liter folyadék bevitel:-)

Attila (40): betartottam a dietat

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Tibor (39): Étrend változás, plusz vitaminok

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

Éva (61): 90 napos diéta, már az is siker, hogy jobb a közérzetem. De még csak két hete élek így, 3 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg.

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Angéla (34): többször ,kevesebbet és a szénhidrátot csökkentettem

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Nikoletta (28): A napi 5 étkezés, illetve az, hogy reggelizem. Arra is figyelek, hogy mit eszem és mennyit

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Emese (29): Kihagyom az étrendből a szénhidrátot, a cukrot. Nem eszem kenyeret, tésztát, sem krumplit vagy rizst. Maximum update kenyeret vagy teljes kiőrlésű tésztát, de csak nagyon keveset. Update édességeket és sok nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Igyekszem naponta legalább ötször enni, mindig keveset. Mellette sportolok is, heti 2-3 kardió edzést csinálok végig. Eddig 8 kilót fogytam.

Eszter (36): CH szegény étrend

Lilla (34): kevesebb szénhidrát, több mozgás

Zsolt (40): -sport -kenyér,cukor,műkaják,űditök elhagyása.

Zsuzsi (38): elkezdtem lúgosítani, és az esti vacsikat korábbra tenni, kevesebbet enni, többet inni...

Kinga (19): Citromlé

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Aniko (63): Elkezdtem a disociat-etrendet,ittam 2 liter vizet naponta,setaltam 20-30 percet

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

?va (38): Futás

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Irén (62): Rengeteg mozgás, kevés evés, az is lehetőleg csak zöldség, gyümölcsből állt, semmi nasi.

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

Piroska (18): Volt 2 hét amelyen keveset ettem és sokat mozogtam és 65 kg ről 58 kg re fogytam.

Luca (18): Nap 1250 kalóriát eszek és havonta járok diatetikushoz kontrollra, heti 6-ot edzek.

Ferenc (38): kalória számolás

Piroska (20): sok mozgás

Thomas (43): folyamatosan követem a leírtakat, illetve a weboldalon hasznos további tanácsoakt találok.

Anett (25): 14:00 után már csak Norbi update termékeket fogyasztottam és minden nap kardióztam minimum 1 órát

Niki (23): Fitness Junkie 30 napos program

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Ágnes (30): egyedül élés sokáig

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

Kata (28): Napi 5szöri étkezés, sok zöldség, kb napi 1200 kcal fogyasztása, heti 3-4szeri mozgás, cukor, liszt, zsír elhagyása.

Tímea (26): A 90 Napos diéta

Kati (30): koplalás

Tibor (18): több mozgás, sokkal több vizet fogyaszto és oda figyelek hogy mikor mit eszek

Monika (22): Sprot! Mersekkel eves, 6utan nem ettem egyaltalan kenyeret! Edesseg kihagyasa illetve minimalisra csokkentese!

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Nikolett (18): torna

Judit (32): 90 napos diéta, sok folyadék + Flabelos edzés heti 3X és heti 2-3 alkalom sport (görkori, bicikli). Még az elején tartok, de már látható a változás. :-) + a közérzetem és erőnlétem is sokkal jobb!

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Ervin (28): Hat elsosorban az hogy kitartoan minden reggel meg iszom egy nagy pohar citromlevet.Es nem eszem kenyeret egyaltalan.Es este 6 utan sem eszem gyumolcson kivul semmit.Es megprobalok minden nap bar 1 orat setalni sajnos tobre nincs idom.

László (21): kcal és szénhidrát megvonás

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Kriszti (28): mozgás

Vera (46): kalóriák számolása, szénhidrát/zsír/fehérje optimális aránya, semmi éhezés, napi 5x-i étkezés, mozgás... szóval életmódváltás, amivel tartani tudom a heti 1kg fogyást.

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Katalin (61): Kevesebb édességet ettem

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

Anna (20): 90 napos diéta

Ildikó (38): Mozgás beiktatása

Zsolt (36): Munkahely váltás..ahol napi 12-20 km sétáltam.Viszont megszokta a szervezetem és leállt a fogyás addig 10 kiló lement.Most viszont a legnehezebb,hogy menni kellene futni amit utálok sajna :)Inkább mennék háborúba mit futni.

Erika (35): kevesebbet enni, torna

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Tímea (32): mozgás és a gondos odafigyelés a táplálkozásra

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Kata (28): sport

Tamara (45): Édességek kerülése, mérséklése. Közel azonos időben történő étkezések, és a mennyiségek kontrollálása.

Katalin (50): Figyelek a szénhidrátok bevitelére.

Madonna (25): Mozgás

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Vivien (29): Torna,bicikli

Barbi (19): A sport mindenképp, és az hogy néhány 'bűnözés' után elhesegettem a bűntudatomat és azt mondtam,nembaj holnap folytatom tovább

Évi (27): a kevés kalória bevitel

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Nikolett (15): Sport

Yvett (20): Heti 3-5 nap 40 perces kardió edzések(vagy 20 perc kardió - 20 perc erősítő gyakorlatok), és az ételadag csökkentése.

Mónika (33): torna(futás mellett),diéta

Nelly (30): l-karnitin króm tabletta és zöld tea fogyasztása több folyadék fogyasztás

Barbara (46): Étrend v?ltoztatás..flabelos gép

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Zsó (30): napi kétszeri étkezés, nem sok szénhidráttal 4 óra előtt...

Reni (26): Diéta, sport ( spinning)

Anna (22): kisebb adagok, sok mozgás, sok folyadékbevitel

Moreh katalin (49): volt egy erdekes fogyokuraetrendem amitol le is fogytam

Marietta (31): kevesebb nasi, több folyadék

Timi (22): Koplalás.. :)

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Peter (31): Kezdetben sok kesu diot es mogyorot fogyasztottam,majd pedig edesitokent mezet kezdtem hasznalni.

Era (26): Rendszeres mozgás és az étkezési szokáson való változás.

Anita (41): több folyadék bevitel kevesebb evés

Erika (53): kevesebbet eszem

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Magdi (56): Én a 90napos diétát választottam ez már egyszer bevált nekem.Még hozzá vettem napi 20perc szobabicajozást .

Éva (57): A rendszeres testmozgás és étrendváltoztatás.

Emoke (38): a mozgas

Zsuzsa (47): CH-megvonás,gyaloglás...,és most beszereztem egy kondigépet is!!!!

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

Szilvia (37): drasztikus étrendváltoztatás és mennyiség csökkentés

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Anita (39): Sport es kcal szamolas.

Timea (30): Volt aki hajtott

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Vali (68): Erre nem tudok válaszolni, ha tudnám nem okozna gondot a további teendő!Talán ha az esti vacsorát elhagytam./Soha nem ettem ki a hőtőt,ennek ellenére talán akkor fogytam/

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Erika (41): változtattam az étrendemen, és figyelek a kalória bevitelre

Pálma (21): Sokat sportoltam szabadidőmben.

Vanessza (31): Kevesebb szénhidrát és zsír,több fehérje,zöldség és gyümölcs és torna

Éva (42): Több mozgás, kevesebb szénhidrát bevitel.

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Klári (38): 600kal./nap

Richárd (18): Minden napi edzés aminek a tartalma: 30 perc/1 órán át 1perc futás 1 per séta felváltva (kardio edzés gyanánt) +500 hasprés, felülések és egyéb gimnasztika.

Beata (42): nagyon keveset ettem.

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Ilona (41): a sportolas

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

Tünde (31): Jelenleg stagnálok vagy inkább hízok. Annak ellenére, hogy sportolok, adiponix tablettát szedek és nem fogyasztok kenyeret.

Laci (38): Naponta legalább ötszöri étkezés. Kisebb adagok fogyasztása egy-egy étkezés alkalmával, este már minimális szénhidrát bevitellel.

Margit (63): Súlyos betegség,erős antibiotikumok miatt nem kezdhettem bele a fogyókúrába,de pár napon belül mindenképpen elkezdem,ui.az írások alapján szentül hiszem,hogy ezúttal sikerül.Akkor újra jelentkezem.

Viki (20): Végre rászántam magam a helyes étkezés részére is :)

Zsuzsanna (62): A kenyér evés elhagyása, kerékpározás

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Sibeli (18): még nem probáltam

Kriszta (25): 30% Lelki motiváció, 30% Diéta, 40% Sport,Sport,Sport :)

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Zsuzsa (33): 90 napos diéta

IldikÓ (33): KENYÉR MELLŐZÉSE

Zsófia (31): Hit önmagamban, hogy meg tudom csinálni. Nem fogyasztottam cukrot és fehérkenyeret.

Ildikó (57): Egy hónapja kezdtem a főleg fehérje diétát, ettől 5 Kg-ot fogytam.

Niki (19): edzés + diéta

Julcsi (45): Próbálok esete 6 után nem enni, sok vizet iszom. Figyelek arra is hogy mit eszem, de csak nagyjából, azért nem lettem fanatikus, de figyelek egy picit a kalóriákra is. Van amikor egyszerűen felezem az adagot. Pl reggel, vagy este.

Károly (29): Rendszeres ?tkez?s, nemszabaf ?hezni, több zölds?g amiket szeretek is. Így nem kinzom magam.

Annamari (22): mértékletes étkezés

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Meli (38): Növeltem a vízbevitelt 3l-re. Szénhidrátok elhagyása kivéve gyümölcsök

Bea (33): többszöt ettem kevesebbet

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Mesko (34): nem

László (62): Egészséges táplálkozás

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

Anikó (32): Rengeteg vízivás, szénhidrát 1gram/testtömegkilogram, 2gram fehérje/ttkg

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Kinga (18): Jobban figyelek a taplalkozasomra es tobb vizet iszom!

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Rebeka (20): Candida diéta és mindennapi sport (futás, edzőterem vagy jóga)

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

István (46): A sok futás és a ninja

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Tündi (26): még semmi :)

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

Klára (52): Paleo étrenddel, de nálam csak pár kg-ról volt szó. A lányom találta ezt az oldalt. Főleg miatta olvastam és kíváncsiságból töltöttem ki a tesztet. Egyébként Ő is kitöltötte.

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Mária (64): mozgás, torna. Kilók még nem változtak, de cm-rek csökkentek. Egy hét alatt 3 centi csökkenés a csípőn, s 4 centi csökkenés a derékon.

Marcsi (42): mozgás, édesség és köretek elhagyása

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Alexa (19): Életmód váltás

Kata (33): Magas fehérjetartalmú étrend, mozgás. Nem diétázok megváltoztattam a szokásaimat az itt olvasottak segítségével.

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Erika (31): Kisebb adagok

Gina (27): betegség

Klaudia (21): kevesebbet ettem ( nem vacsoráztam)

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Dóra (26): Vacsora kihagyása, kevesebb kenyér fogyasztása!

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Mária (44): sokat mozogtam keveset és sokszor eszem nem sokat gyümölcs zöldség sok fehérjét vitamint viszek be a szervezettemben köszönöm szépen a tanácsokat nagyon jók köszönöm szépen :) 5.kg fogytam már

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Ferenc (70): 1000kcal, cukormentes italok,fehérhúsok, kefír

Annamária (35): szénhidrátszegény diéta

Adrienn (29): szénhidrát megvonása, d vitamin szedése, tisztító kúra

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Andrea (45): Vacsora elhagyása, kevesebb cukros étel fogyasztása

Laura (20): kaloriaszamlalas

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Rozsa (60): grapfruit minden fo etel elott !! es minden reggel fel citrom leve egy kis langyos vizben.

Bea (28): 3 után nem evés. Reggeli bőségesen.

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

Vivien (18): Sokkal több vizet ittam.

Szilvi (37): Számolom a kalóriát és napi 1200kcal-nál többet nem eszem. Több zöldségfélét és fehér húst eszem. Sajnos még a mozgás hiányzik, majd ha jobb idők lesznek tudok többet biciklizni .4 hét alatt 5 kg ment így le! De most egy kicsit meg állt a fogyás!

Andi (41): cukor és szénhidrát bevitelének elhagyása

Timi (24): anorexia

Csilla (23): alamecet+torna(futás)

Edina (27): Mióta nem eszem glutén taralmú készitnényeket (Fehér kenyeret,és fehér lisztből készült dolgok)azóta már sikerült fogynom 5-kg

Gabu (43): Csökkentettem az édességet,fehér lisztet,és hetente 4-szer 20 perces torna

Györgyi (58): Level diéta

Orsolya (31): A szénhidr?t és cukor megvon?sa.

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Frici (46): Testépítés, Fitness

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

Hajnalka (56): Megkerestem Az intelligens fogyás csapatát, s az ő útmutatásuk alapján életmódot változtattam /elkezdtem, 5 hete, -5 kg , többet eszem, mint azelőtt, naponta ötször táplálkozom, heti 3 alkalommal zsírégető torna itthon

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

Marika (47): tob mozgas csak keves az idom ra

Gábor (30): A tanácsaitokat megfogadtam és változtattam az étkezési szokásaimon. Jobban odafigyelek arra hogy mit eszek, csökkentettem a cukor bevitelt és próbálok csak teljes kiőrlésű kenyeret enni. Növeltem a mozgás mennyiségét, most már nem itthon tornázok (ez kb. 20 perc volt reggelente amikor csináltam). Heti kétszer eljárok edzőterembe. Ez egy kombinált cardio és erőnléti edzés, kb. összesen 2 óra per alkalom. Edzés előtt fél órával meg szoktam inni egy 2000 ml-es L-karnitin zsírégető koncentrátumot, hogy felgyorsítsam a zsírégetést az edzésem során. Vitamint is elkezdtem szedni, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyek be a szervezetembe illetve hogy csökkentsem az étvágyamat. Az elmúlt 2 hónap alatt kb. 7 kg-ot fogytam. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. :)

Mmarika (42): Mozgás, étkezés, viz fogyaszt?s.

Zsuzsanna (44): rendszeres mozgás,kevesebb és egészséges táplálkozás

Gyula (54): eddig semmi

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Beáta (46): kihagytam az szénhidrátokat

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

Réka (16): nem ettem

Boglárka (24): Diéta kardióval, majd kemény edzés sporttáplálkozással

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

Edit (50): Mozgás, alkohol elhagyása, korai vacsora

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Réka (38): Elkezdtem rendszeresen mozogni és felhagytam a koplalással fogyással.

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Gergő (24): Rendszeres, minden napi mozgás és az odafigyelés a táplálkozásra, hogy mit egyek és mit hanyagoljak.

Tibor (54): reggeli citrom ivása

Attila (53): kevesebb süteményt eszek és mindenböl csak a felét.

Kati (35): Viszonylag rendszeres testmozgás(annyi amennyi jólesik, izzadni de nem kifulladásig, hanem élvezettel), többszöri kevés étkezés odafigyeléssel(röhej, de ha ritkán eszel, éhezel, még akkor is ha közben dagadsz...).

Anita (33): Mozgás+diéta

Marianna (34): Szénhidrát megvonása, heti 2-3 alkalommal futottam.

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Ágota (20): Diéta

Balázs (36): no kaja minimumra csökentettem +acai megduplázva

Zsuzsa (54): Még az 'elején' vagyok és csak kb. 3 kg körül fogytam ( két hét alatt) De ami ehhez vezetett, az a tudatos táplálkozás,( saláták, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok) egészséges és nem hizlaló ételek fogyasztása, a kenyérfélék és édességek szigorú elhagyása,helyette teljes kiörlésű termékek, abból is napi max. 2 db ! Napi 5-szöri kevés étkezés,amibe mindig legyen gyümölcs, zöldség! Este 6 után már nem evés !!! Plusz napi 20 perc torna, és napi 1,5 km futás. Ez eleinte elég nagy áldozat és lemondás, de meg lehet szokni ! A cél: 68-69 kg , már 'csak' 22 kg-tól kell megszabadulni ! A sikeres fogyás titka a tudatosság, minden az 'agyban' dől el ! Ne akarjunk gyorsan fogyni ( pl. 1 hónap alatt 16 kg-ot) mert az soha nem lesz tartós. Nincsenek 'csodapirulák', csodaszerek ! A lassú, de biztos fogyás titka : az életmódváltás és táplálkozásváltás! A fogyásért igen is tenni kell, a nem jön magától ! A mozgás és sportolás elengedhetetlen ehhez, kb. 50 %-ot tesz hozzá ! Ja és ne mérjük magunk

Csilla (18): több folyadékot ittam ,és mellé mozogtam is! illetve mozgok.. emellett mértékkel eszem,és próbálok egészségesebben táplálkozni ,igaz ez több kevesebb sikerrel megy hiszen nehéz a rossz szokásoktól egy könnyen megszabadulni..

Lenke (55): Erős akarat, kitartás, sport, szauna, aktivitások.

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Adel (62): dieta

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Tímea (46): nagyon kevés étel

Barbi (32): Sport,mértékletes étkezés!És Jóval több folyadékot fogyasztok mint régen.

Erika (52): Elhagytam a fehér kenyeret, helyette teljes kiőrlésű v. rozsos kenyeret fogyasztok, azt is keveset és leginkább pirítva. Az édességek mennyiségét is lecsökkentettem. A folyadék bevitelt viszont nehéz fentebb tornászni.

Judit (34): Norbi Update

Gyöngyi (45): rendszeres sport ( otthoni torna, és futás ), étkezési szokásaim változtatása( cukros és lisztes étel elhagyása)

Ági (24): Tudatos táplálkozás, sok sport

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

Gabriella (33): Sok folyadék,fehérhús fogyaszt?s sok zöldség és gyümölcs.

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Bandi (29): A kalória bevitel folyamatos figyelése, és a rendszeres sport.

Andrea (48): Novemberben mütötték a könyököm és mivel elötte abbahagytam a rendszeres mozgást a fájdalmaim miatt 5 hónap alatt felszedtem 6 kilót, ami rettenetesen zavar. Még csak pár hete kezdtem el megint mozogni és jobban odafigyelni az étkezésre. Nem kezdtem el rohamosan fogyni, de elindult lefelé a mérleg mutatója és fittebbnek érzem magam. Edzésnaplót vezetek, amibe beleírom a napi edzésadagot és hogy mit eszem (a nassolást is szigorúan!), meg a reggel mért súlyomat.

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Ibolya (51): Vércsoportos étkezés, mindig kevés étel egyszerre, sok víz, gyaloglás. Nyers zöldségek, kis adagok, sok víz, gyaloglás.

Kitti (24): szénhidrátmentes étrend,lement a hasam,javult a közérzetem és nem tört rám napközben a farkaséhség.valamint 4ora után semmit nem eszek.a sok folyadékbevitel is elengedhetetlen.

Rita (43): Nekem a táplálkozás megváltoztatása mellett nagyon sokat segített a heti háromszori cardio-edzés.

Gabriella (23): Kevesebb kalóriát viszek be,többet mozgok,többet iszok

Judith (42): 6 + 1 diéta (kedvencem a 'bünözési nap'! ), ételek helyes t?rsit?sa, sok mozg?s, délelött csak gyümölcs, gluténmentes étkezés. A cukros tejes k?vé és az alkohol teljes kiiktat?sa

László (46): kevesebb kaja,sok sulyzós edzés

Etelka (61): diét,torna

Ildiko (55): elkezdtem a feherje dietat ,ami eddig sikerrel jar nalam,mert az anyag cseret szeretnem megvaltoztatni.

Katalin (20): Elkezdtem a 90 npos diétát és már most 2 hét után sikerélményeim vannak

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Edit (56): Napi többszöri étkezés, persze kevesebbet ettem egy-egy alkalommal, illetve több folyadékot ittam.

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Andrea (42): Szénhidrát elhagyása

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Paksi melinda (35): diéta és sport

Andrea (49): Nyáron nem kezdtem bele semmibe

Évi (32): reggelire, és délelőtt csak gyümölcsöt eszem, illetve napi 2kapszula CLA-t fogyasztok

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Anita (40): Kaloriaszamlalas, sport

Anna (62): többszöri étkezés és a cukor elhagyása

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Sophie (44): Tobb folyadek, tobb zoldseg, plusz zold kave naponta ketszer-haromszor, grepfruit naponta legalabb egyszer.

Zsolt (50): A tanácsadás.

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Katalin (63): csak keveset eszek es tobb folyadekot fogyasztok

Laura (40): csak senhidratot esfeherjet fogyasztok

Marika (55): elsősorban a szervezet lugositásával kezdtem.reggel 1 evőkanál frissen facsart citomlé evés előtt fél órával.délben 1 evőkanál almaecet szintén evés előtt fél órával.este lefekvés előtt szintén 1 evő kanál almaecet mindezt 2dl langyon vízben,és este félóra szobakerékpározás.napi 2.5lt folyadék!!!

Emőke (32): több folyadék, ami inkább víz, illetve lúgos víz. Próbáltam glutén mentes lisztféleségeket vásárolni, többet mozogni, és édesítőszerként xillitet használok.

Bea (31): Heti 4-5 alkalommal edzés

Lenke (20): Napi többször étkezek, de keveset, sokkal több folyadékot viszek be a szervezetembe akár 6 litert is naponta. naponta többet sportolok, kerülöm a szénhidrátos termékeket, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Mindezek segitségével 07.01-től mostanáig 09.01. 12kg-ot sikerült fogynom, nagyon szépen köszönöm a sok segitséget.

Judit (53): Az étkezésre jobban figyeltem, fôleg arra, h mit egyek!

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Tünde (41): Aerobik edzés hetente 3-szor

Hanna (23): Több mozgás

Pamela (21): Sport, rágógumi

Szilvia (39): Kenyeret,tésztafélét,édességet nem ettem.Helyette sok zölsség gyümölcs, fözelélek sajátmagával süritve,turó ( zsirszegény),tojás,sovány sajt,Csirkemell párolt zöldségek,hal,szardinia,sok folyadék! és napi 1 ill másfél óra mozgás! Este 18:00 után nem enni semmit.Reggelre joghurt,kefir stb..

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Szilvia (24): Mindig a felit ettem mint szoktam.

Detti (29): Több víz, minosegi szénhidrát bevitel(rizs), kiiktattam a cukrokat, több fehérje, zöldség bevitel

Ági (51): többet mozogtam

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Etelka (43): sport

Bogica (13): Evés

Géza (63): egyhónapig reformkonyhán éltem

Anita (38): még nem

Dóra (23): Eltudtam hitetni magammal azt,hogy igenis képes vagyok lefogyni a saját erőmből is!

Reni (28): Nem nagyon ettem, inkább csak zöldségeket! Este 5 után semmit.

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Krisztina (24): atkins diéta..

Livia (36): sokszor enni egy nap es keveset,tobb mozgas-6 honap alatt 20 kg es nem koplaltam

Zsuzsa (65): A szénhidrát mennyiségének minimálisra csökkentése, a cukor teljes elhagyása.

Melinda (35): torna,sok folyadék

Marianna (41): megfelelő étrend,rendszeres mozgás

Erika (26): Napi ötszöri étkezés mindig csak kicsit!

Julika (58): elkezdtem az almaecetes 'kúrát', eddig semmi hatás előzőleg a reggeli citromos vizet is ittam, nem változott a súlyom, jóval kevesebbet eszek , az összetételen is módosítottam, legalább nem lettem több

Zoltán (43): keveset ettem bicikliztem és nem utolsó sorban étvágycsökkentő készítményt szedtem

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Iza (40): Sok folyadék. kevesebb cukor bevitel

Anna (22): mozgás

Sandor (44): Valami gyogyszerek,kb 5 eve,de ahogy abbahagytam azonnal vissza is hiztam.

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Ani (25): mozgás, diéta

Ildiko (54): A mindennapos tornaval ertem el sikereket.

Judit (36): diéta,sport

Adrián (35): Szénhidrátbevitel csökkentése,cukor és zsir teljes elhagyása, valamint az edzésidőtartam kismértékű növelése.

KlÁra (53): NEM IGAZÁN TUDOM, NAGYON NEHEZEN HALAD.

Éva (51): A króm tabletta.

Péter (30): Diéta és test mozgás

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Ildikó (31): szűtea kapszula, több mozgás (biciklizés mindennap)

Mária (47): Az etrend megvaltoztatasa es heti 5x egy oras mozgas (uszas,fit labdan valo torna es gyors gyaloglas konditeremben.13kg fogytam december 2-tol mostanaig.

Stefi (18): Kevesebbet ettem mint ahogy szoktam

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Henrietta (19): Az átlagos napi folyadék bevitelemhez képest sokkal több folyadékot vittem be a szervezetembe, ezáltal sokkal élénkebbnek, figyelmesebbnek éreztem magamat, ráadásul kevesebb élelmiszert (kenyeret, tésztaféléket) fogyasztottam, ami miatt (nem sokat, de) csökkent a testsúlyom.

Timea leontina (18): REggel 2-héten keresztül 45-perc futás és 30 hasizom legelőször a második hétre ezt megnöveltem 5-tel.

Ildiko (55): A sok zoldseg fogyasztasa,nyersen es parolva,talan a citromos viz is segitett sokat.

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Manka (27): önmegtartóztatás

Szandra (23): Update táplálkozás

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Zsuzsa (32): Mozgás és a szénhidrát bevitelének csökkentése.

Szabina (19): Kenyér, cukor kivonása az étrendemből, egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag ételek. Rendszeres mozgás.

Hajni (18): Próbáltam lassan étkezni, s kevesebbet a megszokottnál. Kipróbáltam különféle sportokat. Sok folyadékot ittam. Kerültem a cukros ételeket.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Istvan (53): kevesebb kaloria tobb mozgas

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Marian (62): Majdnem zéró édesség, sok mozgás

Ildi (34): mozgás, sok gyümölcs, zöldség fogyasztás, szénhidrát kevés fogyasztása, édességek teljes elhagyása

Bandi (36): Kb. 6-7 éve csinálom a 'Bandi-féle' fogyást! Sjanos szeptembertől történik mindig egy vágás az életemben, amit nem tudok megmagyarázni és elkezdek zabálni, édességet tömni..stb. és persze lazsálni. Fel is hízom 95-98 kilóra. Aztán január elejétől nekiállok leadni! Csupán annyival, hogy kihagyom az édességet, az esti zabálást, amellyel egy ember napi kalóriaszükségletét bevittem és mozgok (szobabicikli, több gyaloglás autózás helyett) minden évben sikerül 80 kilóra lemennem. Erre büszke is vagyok! Viszont tudom, hogy ez az állandó súlyingadozás megterheli a szervezetem! De ha valakit érdekel a 'technikám', szívesen leírom bővebben, mert 15-18 kiló minusz 3-4 hónap alatt drasztikus megerőltetés, kínzás nélkül nem semmi!

Krisztina (45): Kenyér, tészták elhagyása mindig abban az időben étkezem.

Joe (47): Napi egy óra rendszeres mozgás (gyilkos evezőpad :-)) Táblázatban vezetett kalória, fehérje, zsír és szénhidrát mennyiség kordábantartása.

Lives (20): életmód váltás

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

Nóri (57): Többször keveset enni, figyelni az összetételre, kenyér féle, dugító étel kizárva. Hetente 1-2x csak leves, yoghurt, vagy gyümölcs fogyasztása. Ha éhes vagyok, evés előtt először inni.

Katalin (45): Sok folyadék,tán még életemben nem ettem ennyi gyümölcsöt mint most,tulajdonképpen majdnem mindent megehetek amit szeretek ,és mégis fogyok, ennek ellenére nem éhezek,jobban oda figyelek az étkezésemre,nem eszek össze vissza mindent. Ráadásul a fogyókúra előtt,délutánra már szinte mindig be voltak dagadva a lábaim az ödémától,mióta fogyókúrázom nem dagad a lábam.

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Zsolt (37): A fehérje diétát kezdtem el 3 hete. Akkor 150,2kg ról indultam, most 141.1 kg vagyok.

Anikó (37): kalóriabázis.hu

Anita (35): torna,es az étrend változtatás

Marcsi (26): diéta, rendszeres zsírégető+erősítő mozgás, sok folyadék

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Emese (42): edzés, diéta

Anna (51): amikor tényleg nagyon keveset ettem,és teljes mértékbe odafigyeltem,hogy mit eszek meg.De az tényleg nagyon kevés kaja volt.

Zsu (45): Az ivás! Korábban keveset ittam, most tartok 2,5 liternél. Próbálkozom még egy kicsit emelni ezt a mennyiséget.

Maria (53): az egeszseges etrendre valo atteres es a heti 3 alkalommal eltoltott 6o perces edzes..

Zsuzsanna balogh (36): az idegesseg.

Rebeka (23): Rendszeres futás, és helyes étkezés. ( minden fajta szénhidrát elhagyása)

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Éva (63): A szénhidrát a cukor elhagyása és esti torna

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Lizzy (52): saját magam motiválása

Dalma (20): Víz és zöldtea fogyasztás, aerob és erősítő edzés

Magdi (53): nem ettem édességet!

Jutka (49): cm-ek változása

Ildikó (47): szénhidrát mentes étkezés (vagy minimális szénhidrát)+ rendszeres mozgás

Peti (19): sok mozgás, napi 1000 kalóriás táplálék bevitel

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Magdi (31): Nem vagyok benne biztos,de talán az,hogy több folyadékot ittam.

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Pál (44): A rendszeres mozgás. Séta, kocogás, futás.

Ági (53): Glutén és laktózmentes élelmiszerre váltottam a rendszeres mozgás mellett

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

László (64): igen szénhidrát szegény éternd

Eszti (30): Napi 3 liter víz elfogyasztása és napi 1 db króm tabletta bevitele.

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

Lili (22): A sok sport, és rendszeres, jól időzített evés.

Zita (43): Megtervezett étkezés, a szokásos adagjaimnál sokkal kevesebb. Több folyadék, mozgás. A szénhidrátok (nasik) radikális csökkentése.

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

András (64): visszafogott étkezés, fogyasztóöv, kemény fizikai munka, futás

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Hajni (35): eletmod valtas,szenhidrat mellozese

László (64): Ötödik hete fogyókurázom, csak a piramis legalsó két sorát fogyasztom, a zöldségeknél mennyiségi korlátot nem tartok, hust minden nap ugy átlagosan 30-40 dkg, főve vagy sütve, általában két részlet

Ildikó (52): A szerelem, ami miatt nem tudtam enni, s segített az endorfin. Emellett sokat ittam, öt után nem ettem. Csökkentettem az adagok méretét. Bár ez a semminél persze nem lehetséges. Ezt ne kövessétek, mert amit egy kicsivel többet ettem, rögtön be akarta építeni a szervezetem azt a keveset is! Különben nálam a diéták, bármelyik fél eredménnyel zárul! Mindig fele annyit fogyok, mint sorstársaim.

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Laura (20): Nem eszek annyit. Inkább iszok sokat vizet. És nem is vagyok éhes. Köszi mindent.?

Agota (61): Sok folyadékot ittam, dietat tartottam és mellette tornáztam.

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Beatrix (37): 3 liter vizet iszom,? próbálok többet mozogni.

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

Krisztina (22): Meg folyamatbam van az alomtest elerese de sok hasznis cikket olvastam itt ami konnyebbe tette a fogyast, segitette. Rengeteget edzek es egeszsegesen rendesen taplalkozom.

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Tagyi (35): nagyon sok mozgás,különböző feladatokkal elvontam a figyelmemet az állandó evésről,így nem ettem sokat,csak amennyi szükséges volt.

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Julia (52): akupunktura

Ibolya (41): több mozgás

Rózsa (40): Elkezdtem rendszeresen mozogni.

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

Dorina (18): egészséges étrend, kalória számolás, és sport

Attila (25): Minden nap edzettem és figyeltem arra, hogy mit és mikor ettem.

Kira (31): Mikor nem eszek semmit

Valéria (43): A lisztes cukros dolgok elhagyása,

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

Éva (60): étrendváltozás,

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Evelin (53): mozgás-futás-torna

István (40): Norbi Update

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Éva (56): több folyadék, napi 5x evés keveset

Linda (21): 26 kg-t már fogytam egyszer csak a terhesség alatt feljött 13 kg

Karcsi (57): Napi kalória csökkentése:max.1200kal. Uzsonna, ebéd, után alma emésztés rásegítő/10dkg/ Kerültem a zsír, vaj,kenyér,/kiv:búzacsíra/ tészták,burgonya édességek fogyasztását. Ha megkivántam bármit, egy pohár víztől ellehet felejteni. Napi 25p. futással a fölösleges zsírt elégettem. 1hónap=5kg fogytam.

Valéria (47): rengeteget futottam és még több kefirt ettem müzlivel erre emlékszem mert már 10 éve volt most kezdem újra közel az 50 évhez remélem sikerül

Melinda (40): mozgás, mérsékelt táplálkozás

Bözse (51): Az hogy tudtam hány kalóriát ehetek egy nap. Hányszor ehetek.

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Erzsebet (45): rendszeres sport,meg a viz fogyasztasa

Anett (30): Atkins diéta és torna

Csilla (28): Diéta, napi min. 2 l víz, és heti 3 alkalommal mozgás.

Reka (23): Betartom, hogy nem eszek edeset.A cukrot, kenyeret es mas tesztafeleket kiiktattam az etrendembol. Sok folyadek!!!!

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Zsolt (30): Hétfő, szerda, péntek súlyzós edzés, kedd, csütörtök, szombat futás, ezekmellé diéta.

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

Zita (34): testkontroll 'diéta' és zöldturmix

Krisztina (37): sport,több folyadék,és diéta.

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Ilona (55): sport

Amarilla (33): Bikini Body Katus Attilával - torna napi 4x, mindig hagytam a tányéromon ételt ( gyomorszűkítés házilag ), zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása, édességből csak a Nutella és a fagyi maradt.

Mária (38): nem ettem semmi szénhidrátott -15kg,

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Katalin (31): este 6 óra után nem eszek,édesség csökkentés

Vali (23): Odafigyelek az étrendemre: kevesebb cukor, ne egyek kenyeret, több gyümölcsöt, illetve többször egyek kevesebbet. Valamint többet mozgok: tömegközlekedés helyett inkább megyek gyalog.

Magdi (42): Nagyon sok zöldséget kezdtem el enni, és megprobáltam oda figyelni a lúgosító ételekre. Rögtön 3kg lement egy hét alatt.

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

Csilla (49): csoportos tornázás

Zsoka (54): A rendszeres,napi 4-5 etkezes

Zita (18): sok mozgás

Mariann (47): Minden héten hétfőtől péntekig naponta 100 percet edzőteremben töltök, ahol zsírégető programmal biciklizek és a futópadon gyalogolok. A napi kalóriabevitel max 1300. Az elégett edzőtermi kalóra 700 és 1000 között van.

Beatrice (15): Naponta ötször étkeztem és legalább 3 liter vizet megittam.Nagyon kevés húst ettem, viszont annál több zöldséget (főleg répát, uborkát és karfiolt). Heti háromszor 2 és fél órás aerobik- és kétszer 1 órás táncedzésre jártam. Próbáltam többet pihenni és gyalog járni (pl. iskolába, munkába).

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Zsóka (53): többször kis adag

AndrÁs (65): Kevesebb kaloria bevitel, KICSIVEL TÖBB GYÜMÖLCS.

Zsuzsanna (46): kevesebb kalória, kevesebb szénhidrát,mit mivel eszek;húst zöldséggel,tésztát zölséggel,

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Kriszti (34): felülés, gyaloglás, futás, cukor fehér liszt, tészta mellőzése.

Panni (23): Mozgas, Tanc :D

Piroska (60): A Norbi update diétával nem éhezek. Miután imádom a húst- a vércsoport diéta szerint ragadozó vagyok:)-, ehetem is. Odafigyelek arra is, hogy naponta többször, de keveset egyek. És természetesen megfelelő mennyiségű folyadékot iszom, és többet mozgok.

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Ági (29): Sport, kevesebb nasi (édesség)

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Éva (61): Elhagytam a rizst,tésztát,krumplit.Kenyeret eddig sem ettem. több húst felvágottat eszem,rengeteg paradicsom,paprikával.

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Gábor (30): Ketogén diéta

Móni (28): Életmódváltás

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Mónika (26): Kalóriaszámolós módszer,minimális szénhidr?t bevitel,heti 4 edzés.

Ancsa (37): A mozgád

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

László (47): Minden nap hasizom gyakorlatok.Heti 4 súlyzós edzés.Alkohol fogyasztás 90 százalékkal csökkentése.Kerékpározás.

Gabriella (46): A gyorsan felszívódó szénhidrátok elhagyása pld a fehér kenyér és a finomított kristálycukor,ezeket helyettesítettem a teljes kiőrlésű kenyérrel és az édesítőszerekkel!

Zsuzsanna (27): Több mozgás!

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Zsuzsi (28): Kevesebb szénhidrát,Fehér cukor helyett nyírcukrot használok,

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Renáta (20): Sokkal több folyadékot ittam és próbáltam mindennap mozogni egy kicsit. Természetesen az étkezésemre is odafigyeltem,csökkentettem a finomított szénhidrát és a cukor bevitelt.

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Gyuri (52): Fehér kenyér, péksütemények elhagyása, változó intenzítású mozgás.

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Marianna (41): most jelenleg nem eszek húst és hústermékeket tartalmazó ételeket, de azért nem fogytam olyan sokat.

Mária (44): diéta

Erzsi (60): az egészséges étkezés,elhagytam a cukrot,lisztet,keményitőt,helyette sok zöldség,hal,gyümi és napi 25 perc torna.

Ildiko (63): nem eszem kenyeret, csak laskat sutök magamnak

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Csaba (36): napi 30 perc mozgás,étkezés

Zsuzsi (42): Elkezdtem rendszeresen konditerembe is járni és nagyon figyelek az étkezésekre.

Erika (54): Jelenle a 90 napos diéta 16. napjánál tartok. Az általatok javasolt ételeket fogyasztom, természetesen a diéa szerinti csoportosításban. Nem éhezek, de eddig még sajnos csak 1 kiló ment le stabilan. Amit észrevettem, mintha a zsírréteg vékonyodna, kisebb a hasam, de mivel szellemi munkát végzek, a szénhidráthiány délutánra már koncentrációs nehézségekhez vezet. Amennyiben sikerul látványosabb eredményt elérnem értesítelek.

Gábor (23): Szerintem az vezetett a siker útjához, hogy beiktatódott a mozgás és valamivel megfontoltabban étkeztem.

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Rozália (45): A szénhidrátok szinte teljes elhagyása

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Kati (29): vacsorára kevesebbet eszem, és többet sporotolok

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Judit (52): Folyamatosan kontrollálom a bevitt kalóriákat, egészséges tápanyag bevitel mellett igyekszem minél többet mozogni.

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Melissa (21): csökkentettem a kcal bevitelt, rengeteg folyadékot zöld teat, csalán teat ill. más gyogyteakat iszom amik segitik a méregtelenitest illetve napi szinten bevezettem a sportot, az intervallumos futassal égetem a zsirt.

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Judit (49): 90 napos diéta

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

Bogika (27): Sport

Margit (55): Torna, kevesebb és egészségesebb ételek fogyasztása.

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Frida (22): futás sokat használ

Piroska (54): nem eszem kenyeret es tejet, tejes dolgokat

Anikó (43): kcal figyelés + mozgás + sok folyadék

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Szilvia (57): A szénhidrát és a cukor mennyiségének csökkentése.Sokkal több folyadékot- vizet iszok.A szervezetemet folyamatosan lúgosítom.Nagyon fontos,hogy ismerjük a vércsoportunkhoz illeszkedő ételeket.

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Emese (26): napi többszöri étkezés, több folyadék, és a reggeli futás

Judit (55): Odafigyelek,hogy mit eszek, mennyit és mikor.

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Laci (35): Sajnos semmi ezidaig :(

Erika (50): A napi 5 étkezés ebből 2étkezés gyümölcs amit mindig hanyagoltam .Nem eszem kenyeret pékárut és édességet.

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

Judit (40): zöld tea,cukor ,kenyér elhagyása,és nem vacsorázom

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

Erika Noémi (38): Napi egy min felora edzes a konditeremben mar egy honapja. De inkabb tobb, hetei min 3 szor uszas, heti egy alkalom joga . A feher kenyer elhagyasa, hellyette teljes kiorlesu vagy magvas kenyerek, de abbol is minimalis , tobb feherjebevitel es kevesebb szenhidrat. EGy honap alatt leadtam 5 kg -ot

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Márta (40): eddig még nem sikerült fogynom

Bernadeta (19): Napi többszöri étkezés persze kis adagokat és a mozgás természetesen.

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Dóra (24): Rendszeres táplálkozás és mozgás.

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Zsuzsa (46): Reggelire 1 db konspitsz kifli teával, tízórai és uzsonna jogobella light, ebéd 400-500 cal, vacsora magos kenyer pici vajjal csirkemell sonkaval és paradicsom. Napi 2x 1 dl Salvus viz, 2-3x kerékpározas 1 óra.

Reka (34): a napi otszori etkezes

Lara (26): Egeszsegesebb etelek,szukseges napi folyadek bevitel,napi 20-30 perc torna.

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

Borbála (21): sokat mozogtam, tornáztam és több vizet ittam, valamint jobban odafigyeltem arra, hogy mit eszem és mennyit

László (54): Reggeli mindig csak és kizárólag gyümölcs. Ebéd normálisan. Vacsora, joghurt némi gyümölcs. Igy fogytam 3 hónap alatt 9-10 kgot. Sajnos vissza jött 3 kg, de igyekszem normalizálni az étkezéseimet.

Tímea (35): kalóriaszámolgatás szigorúan

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Andi (42): kisebb adag ételek,sok séta,biciklizés

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Alisa (35): torna és kevés kaja

Évi (23): Amikor végre rászántam magamat, hogy heti háromszor edzek.

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Gyöngyi (53): mozgás

Bianka (18): Mozgás , illetve az étkezésre való figyelem

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Éva (41): duci-tréning,sok folyadék

Piroska (46): Zumba, hetente 2x, tarsasagi tanc hetente 1x, gyalogolas minden nap hegyre 20 percet, egeszseges taplalozas, adagok csokkkentese - 4 kg-ot fogytam

Judit (49): Teljes életmód váltás. Mindenképpen a több mozgás és több zöldség, gyümölcs fogyasztása. Legalább 2 l. folyadék naponta.

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Inke (61): Kevesebb kalória és mozgás

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

Szuzanna (32): Több folyadék bevitel kevés szénhidrát az is csak délelött

Nóra (20): A rendszeres (napi) komditermi hasznalat.

Gyuszi (39): 5 óra után nem étkeztem, evés előtt elfogyasztottam egy pohár vizet

Ilona (59): Rendszeres mozgás (nálam heti 2x 1 óra), sok gyaloglás, fehér kenyér és egyéb búzából készült termékek fogyasztásának minimalizálása.

Maja (44): 90 napos diéta

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Eva (28): torna

Eruska (54): Kevesebb szénhidrát.

Renáta (29): Sok folyadékot ittam,mint szoktam és persze kevesebbet ettem.

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

Csilla (34): étrendváltás, mozgás

Ibolya (41): A testmozgás.

Tünde (53): Nekem a gluténmentes liszt és a szobabiciklizés indította be a fogyást.

Marianna (49): több folyadék bevitel oda figyelek mikor mit eszem

Zoli (19): Étrend változtatása.

Judit (35): Elkezdtem nem dugug enni magam és jobban kezdem figyelni mit is fogyasztok!többet iszom bár ezzel eddig sem volt nagy gond...szeretem a vizet:-)

Anita (35): Minden napi mozgás és többszöri étkezés.

Annaa (56): torna

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

Gabi (27): Futás

Zsolt (37): Helyes étkezés,és több mozgás együtt

Zoltán (35): Nekem másfél hónap alatt sikerült lefogynom 12 kilót már, ami szép siker számomra. Betartottam, betartom továbra is a diétával kapcsolatos infokat, és az eredmény nem marad el szerencsére.

Évi (50): Ha nem ettem, vagy nagyon keveset !

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Ilona (26): Tobb mozg?s, ev?s helyett ittam, n?ha osszet?vesztettem.T?vesen azt hittem, teljesen kerulni kell a sz?nhidr?tokat, pedig nagyon nem.

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Erzsi (45): egy kapszula növényi eredetű és ez mellett ehettem igaz kicsit kevesebbet, de megérte a lábaim nem fájnak.

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

Mária (40): Először végigcsináltam a Los Angelesi fogyókúrát 3x5 napot, -2 kg, utána a 10 naposat, újabb -1 kg, azóta pedig próbálok szénhidrátmentese enni, ez most már kb 6. hét és - 1 kg . Heti 2x aerob mozgás+2-3 l víz naponta

Renáta (18): több folyadékot iszom mostmár és kevesebbszer (hetente kétszer) eszem csak húsokat

Évi (28): Sok folyadék, este 6 után nem evés.

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

Tünde (18): Citromos víz, fahéj, túró, zöld tea

Edina (29): Először is bevezettem az életembe a sok sok zöldség és gyümölcs fogyasztását, turmix formájában. Délelőtt illetve ha délután is megéhezem, turmixot iszom. Mivel arra nem vagyok nagyon hajlamos, hogy elrágcsáljak egy répát vagy bármilyen zöldséget én a turmixos megoldást választottam, melybe nem csak a zöldségeket, de a zöld részeit is beleteszem, amibe rengeteg vitamin és ugye fehérje is van. Így ezt bármikor szívesen megiszom, nagyon kellemes ízük van. Emellett már este lefekvés előtt nem eszem. S elkezdtem edzeni otthon. Minden másnap végig csinálok háromszor nyolc perces turnusokban comb-far-hasizom gyakorlatokat. Majd 10 perc kemény zsírégető programot, s levezetés képen hogy meg legyen az egy óra tömény mozgás, zumbázok. Sokkal jobban érzem magam, erőnlétem is javult, nem vagyok annyira fáradékony sem. S ugye mind emellett fogytam/ fogyok! :)

Otto (51): Kitartas

Tunde (36): Meg nem tudom

Mery (60): Már életem során sokszor fogyókúráztam, akár 20kg-is.Nem kellett hozzá semmi csodaszer.napi 4,5 ször evés,nagyon kis adagokban.most 50 nap alatt fogytam 5kg-t.

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Krisztina (37): Delutan mar nem fogyasztok cukrot es szenhidratot. Az elejen nagyon nehez volt, de most mar egeszen jol megszoktam. :-))

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Nóri (24): Ahogy tanácsoltátok, elhagytam a fehér kenyeret, illetve 6 után nem eszem. Csökkentettem a az étel mennyiségét és minden nap szobabiciklizek és ugrókötelezek. 2 hét alatt 3 kiló ment le.

Bea (38): Elhagytam a fehérlisztet, cukrot, édesítőket, tartósítószereket. Sport.

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

Viktor (24): Több mozgás, kisebb adag ételek, cukor és finomliszt fogyasztásának minimalizálása.

Orsi (34): Sport, intenziv es rendszeres mozgas

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

Erzsébet (25): kalóriaszámlálás+testmozgás (én a zumbára esküszöm) :)

Bojána (23): több testmozgás,oda figyeltem arra is h több folyadékot igyak,kerültem a cukros italokat és ez nagyon jó eredményhez vezetett,még nem értem el a végleges célomat ,de már nem kell sok hozzá,és ha azt sikerül is elérnem,továbbra is fogok rendszeresen sportolni,feltölt energiával .

Györgyi (35): sokkal több, folyadék (házi limonádé): víz+zöld tea+citromfű, menta+citrom+gyömbér

Róbert (37): Fehérje diéta

Mónika (33): Még csak most kezdtem el a fogyókúrát, de 4 hét alatt 3,5 kg-ot fogytam. :) Ez persze még nem túl sok, de próbálom az étkezésemet visszaszorítani, amennyire csak lehet (kevés kalória), többször eszem keveset, törekszem egészséges ételeket fogyasztani, kerülöm a cukros ételeket, a finomított szénhidrátokat, sok ásványvizet iszom. Nyaralás után tervezem, hogy eljárok majd heti 2x aerobikozni, ez a mozgásforma eddig mindig bevált. Próbálok kitartó és következetes lenni.

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Juraj (58): a minusz háron kilo

Erzsi (54): több folyadék,kevesebb étel

Szoszi (28): mivel hogy 4kor kelek,,,,,reggeli muzlis jokhurt-sezammal,kave...3ora mulva valami alma,,,,,ebed lehet csipos csirkemell darabkak,kaposzta salataval,,,,az a fontos,h szines legyen es valtozatos:-)husit is lehet sok fele kepen:-) na es itt szokom tornyire eltoni.....,,,,de ahoz kepest,h 83kg-rol 57re lefogytam,,,,,,,tartom a 62ot-63 senki sem tokeletes:-)

Erzsébet (43): Szénhidrát elhagyása

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

Melinda (42): mozgás naponta, mértékletesség a táplálkozásban, cukor elhagyása

Agnes (28): Az egeszseges taplalkozas es a folyamatos testmozgas

Emese (32): rendszeres edzés

Brigitta (30): Az hogy csokkentettem az etel mennyiseget

Nikoletta (24): keveseb evés több mozgás

Melinda (33): reggeli citromosvíz ivása

Angela (49): az ha elhagytam az edesseg fogyasztasat

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

Zsuzsanna (50): több mozgás

Enikő (32): Ma kezdetem el a Dukan diétát, remélem ez az akció fog fogyáshoz vezetni.

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Dávid (19): Kevés cukor, mozgás, sok zöldség és gyümölcs

Orsi (32): Több test mozgás, nagyobb folyadék bevitel, és az ételadagok megfelezése

Ilona (58): 12 óra után csak fehérjét ettem.

Barbi (21): Rendszeres edzés, egészséges táplálkozás

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Judit (42): Heti 2x1 óra alakformáló torna, és a klasszikus dietetikusi útmutatás: semmi cukor, semmi fehér liszt, sok zöldség, gyümölcs, folyadék,napi 5x étkezés.

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Alica (45): Futás, burpee-edzés,(amiről itt hallottam először és nagyon jól bevált), több mozgás, racionális étkezés, nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.

Gabi (30): A rendszeres evés és a vacsora idő előbbre hozása. Ezzel -2 kg ment le idáig.

Csilla (24):