Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Éhség ellen

Hogyan lehet csökkenteni az éhséget?Az éhségérzet testünk üzenete, hogy szükségünk van valamilyen tápanyagra. Az éhség egy teljesen normális és szükséges érzet. Valójában akkor lenne baj, ha nem éreznénk éhséget.

Azonban egyre gyakoribb, hogy már nem figyelünk oda kellően testünk jelzéseire, kevesebbet vagy többet eszünk a kelleténél, vagy éppen egészen mást eszünk, mint amire szükségünk lenne. A megszokásból vagy valamilyen egyéb hiányérzet pótlásaként történő evésről már nem is beszélve.

Mivel az éhségérzet a fogyás egyik sarkalatos pontja, érdemes kicsit behatóbban foglalkozni ezzel a kérdéssel.

Nézzük végig, milyen okok állhatnak az éhségérzet mögött, s akkor azt is jobban átlátjuk, mit tehetünk a – túlzott – éhség ellen!


Éhség ellen • Tippek az éhség csökkentésére • Éhségérzet okai

Az éhségérzet okai

Mi állhat a gyakori éhségérzet mögött?

1. Mennyiségi éhezés

Ha nem eszünk eleget...

Elég triviálisan hangzik; azért vagyunk éhesek, mert nem ettünk eleget. De az igazság az, hogy sokan – s most főleg a fogyókúrázókra gondolunk – könnyen beleesnek abba a hibába, hogy a fogyókúrát az éhezéssel azonosítják. Azt hiszik, hogy csak éhezéssel tudnak lefogyni, s nem adják meg testüknek a szükséges tápanyag mennyiséget.

Noha a drasztikus kalóriamegvonás átmenetileg valóban súlyvesztést, fogyást eredményez – a gyakori kínzó éhségérzet mellett –, hosszabb távon tönkreteszi az anyagcserét, és ha „picit nem figyelünk oda”, jóval több jöhet vissza, mint ami az éhezéssel lement.

Részletes leírás: A koplalás veszélye

2. Minőségi éhezés

Ha nem azt esszük, amire szükségünk van...

Ez már kevésbé egyértelmű, és sajnos sokszor nem is tudjuk, hogy ez állhat az éhség mögött.

Az emberi szervezet a tápanyagok anyagcsere folyamatán lezajló égetés révén jut hozzá a szükséges energiához. Azonban az energia nem minden. Ha csak a kalória mennyiséget néznénk, szervezetünk valószínűleg nem jutna hozzá a működéséhez létfontosságú összetevőkhöz: szénhidrátok, fehérjék, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek.

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás pont azt jelenti, hogy mindent, megfelelő arányban és mennyiségben juttatunk be a szervezetünkbe.

És éppen ez a legtöbb „divat fogyókúra” veszélye; hiányt teremtenek a létfontosságú tápanyagokból.

A minőségi hiányra testünk ugyanolyan éhségérzettel reagál, mintha nem ettünk volna eleget. Eszünk, szervezetünk mégis éhezik. És bizony, ez az egyik leggyakoribb oka az elhízás ilyen széleskörű terjedésének, főleg a fiatalok körében; túlzottan egészségtelenül táplálkoznak (gyorséttermek, sok cukor, péksütemények...). Esznek, sokat esznek, szervezetük közben mégis szó szerint éhezik. Ezért még többet esznek...

Egy fogyókúra alatt még inkább oda kell figyelni a minőségi táplálkozásra, hogy a csökkent kalóriabevitel ne váltsa ki az éhségérzetet. Ma már amúgy is – szinte – lehetetlen csak az étkezéssel magunkhoz venni az összes szükséges létfontosságú összetevőt, gondolunk itt leginkább a vitaminokra és nyomelemekre. (Az elmúlt 20 évben átlagosan 40%-kal csökkent a különböző zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma!)

Éppen ezért a fogyókúrát nagyban elő lehet segíteni azzal, ha az egészséges táplálkozás, valamint a túlzott éhségérzet elkerülése érdekében plusz vitaminokat és jó minőségű táplálékkiegészítőket szedünk!

3. Félreértett éhség

Amikor nem éhesek vagyunk, hanem szomjasak...

A szomjúságot gyakran éhségként érzékeljük. Egy átlagos testalkatú felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít izzadáson, légzésen és mozgáson keresztül. Vagyis, ha nem iszunk eleget, testünk egyrészt kiszárad, másrészt tovább küldi az „éhség jeleket”, s noha eszünk, szervezetünk valójában nem kapta meg, amire vágyott (folyadék), s így továbbra is „éhesek” maradunk.

Részletes leírás: Folyadékfogyasztás – Miért érdemes sok folyadékot inni?

4. Hamis éhségérzet

Nem testileg, hanem lelkileg vagyunk éhesek...

A „lelki éhség” egy kicsit megfoghatatlanul hangzik, de azért valamennyire mégis körülhatárolható...

Előfordulhat, hogy valaki fizikailag is úgy érzi éhes, de valójában nem kézzelfogható táplálékra vágyik, hanem valami egészen másra.

Úgy lehetne felismerni – feltéve, hogy az első három pontban leírtak már ki vannak zárva –, hogy az ember megkérdezi magától: „Mit ennék szívesen?”, s erre nem kap érdemleges választ. Aztán felteheti magának a kérdést: „Mire vágyom, minek örülnék most leginkább?” És ha ebbe belegondol, kap valami választ; pl. baráti beszélgetés, egy kis ajándék, ölelés stb.

Természetesen lehet, hogy noha tudja, mire vágyna inkább az evés helyett, az számára jelenleg nem elérhető. De ha már eddig eljutott, akkor van rá esély, hogy legalább az evést, mint pótcselekvést ejteni tudja.

Elképzelhető az is, hogy jóllehet a válasz valahol ott van, nem olyan könnyű szembenézni vele, és így továbbra is az evés marad egyedüli „megoldásként”. De ha még ez is történik, egy biztos; ha már legalább feltette magának a kérdést, picit könnyített a helyzetén!

Bővebben itt: Fogyás diéta nélkül – A kényszeres evés leküzdése

5. Egészségügyi okok

Ennek van a legkisebb valószínűsége, de természetesen előfordulhat.

Ha az első négy pontot mind korrigáltad, ha kellett; vagyis 1. eleget eszel, 2. minőségileg megfelelően táplálkozol (szedsz vitaminokat is), 3. eleget iszol és 4. kezelted az esetleges lelki tényezőket, és még mindig állandó éhségérzet gyötör, akkor érdemes elmenni egy orvosi kivizsgálásra.

Éhség ellen

Hogyan lehet csökkenteni az éhséget?

A cikk első felében leírtuk azokat az okokat, melyek az erős éhségérzet mögött állhatnak. Azok alapján, most a másik oldalról megfogalmazva összefoglaljuk, miket tehetünk az éhség ellen, az éhségérzet csökkentése érdekében.

Éhség csökkentése: 1. Egyél eleget!

Ne egyél kevesebbet, mint az alapanyagcseréd energiaigénye! Ellenkező esetben nagy valószínűséggel beindítod az éhező üzemmódot, hiszen szervezeted még az alapvető fenntartáshoz szükséges energiát sem kapja meg!

Bővebben: Mennyi a napi minimális kalóriaszükségleted?

Éhség csökkentése: 2. Étkezz egészségesen!

Add meg a szervezetednek az egészséges működéshez szükséges létfontosságú összetevőket: szénhidrátok, fehérjék, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek!

Bővebben: Egészséges táplálkozás és életmód

Éhség csökkentése: 3. Igyál eleget!

Egy átlagos testalkatú felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít izzadáson, légzésen és mozgáson keresztül. Ha ezt nem pótolod, tested kiszárad.

És, ami a fogyás szempontjából különösen fontos; ha nem iszol eleget, előbb utóbb el fogsz hízni!

Bővebben: Milyen vizet érdemes inni?Kiút az evés fogságából - A kényszeres evés kezelése

IGEN

Felejtsd el a diétákat!
NEM

Lépj tovább!

Kényszeres evés esetén a fogyókúrák nem működnek.
Nézd meg, hogyan tudsz kikerülni az evés csapdájából, és végleg lefogyni!

Megmutatjuk, mi a zsírégetés legfontosabb titka, és hogyan tudsz gyorsan, egészségesen, tartós eredménnyel lefogyni!

Kiút az evés
fogságából


Sikeres fogyás
7 lépésbenÉhség ellen, az éhség csökkentése:


Nekem ez vált be:
2099 hozzászólás

Hozzászólás írása

Kata (33): Magas fehérjetartalmú étrend, mozgás. Nem diétázok megváltoztattam a szokásaimat az itt olvasottak segítségével.

Andi (41): cukor és szénhidrát bevitelének elhagyása

Eszter (36): CH szegény étrend

Judit (34): Norbi Update

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Gabriella (56): csökkentett szénhidrát bevitel

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Réka (27): Növeltem a sportolás heti rendszerességét, illetve átalakítottam az étrendemet. Este 6-7 óra után már nem nagyon ettem, főleg szénhidrátot nem. Bár a szénhidrátot napközben is jóval lecsökkentettem az előzőkhöz képest.

Annamária (45): GYALOGLAS NAPONTA 6KM,ETREND VALTAS

Zsuzsi (29): Szemelyi edzo, aki folyamatosan motivalt.

Ildiko (56): javaslatotokra megemeltem a viz fogyasztast 3 literre, kevesebb kenyeret fogyasztottam a vacsihoz, es heti 4-5 alkalommal 15 perces izomfejleszto gyakorlatok. az eredmeny heti 1 kg suly csokkenes volt eddig

Attila (51): Rendszeres futás, kevesebb étel bevitel.

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

Szilvia (30): probálok sok folyadékot inni ,reggel ennni és naponta többször

Timi (19): Változatos, tudatos, kalóriacsökkentett étkezés és heti 4-5-szöri mozgás (kardió:futás, lépcsőzés/lépcsőn futás, emellett súlyzós gyakorlatok minden testrészre).

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

Julia (52): akupunktura

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Henrietta (19): Az átlagos napi folyadék bevitelemhez képest sokkal több folyadékot vittem be a szervezetembe, ezáltal sokkal élénkebbnek, figyelmesebbnek éreztem magamat, ráadásul kevesebb élelmiszert (kenyeret, tésztaféléket) fogyasztottam, ami miatt (nem sokat, de) csökkent a testsúlyom.

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

Judit (40): zöld tea,cukor ,kenyér elhagyása,és nem vacsorázom

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Janos (32): mindent eszek ugyan ugy csak pekarut,cukrot,tesztat nem eszek.

Melissa (21): csökkentettem a kcal bevitelt, rengeteg folyadékot zöld teat, csalán teat ill. más gyogyteakat iszom amik segitik a méregtelenitest illetve napi szinten bevezettem a sportot, az intervallumos futassal égetem a zsirt.

Csaba (53): A kalória számolás, mozgás.

Fruzsi (18): CH-csökkentett étrend, sport

Misi (63): Kaloriabazis.hu szerint élek. Nekem fontos, hogy az egyenleget tudjam a megevett és lesportolt kalóriák között.

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Csilla (34): folyamatos szigorú mozgás, nálam leginkább a zumba mint mozgásforma vált be

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Andi (28): Napi fél óra mozgás bevezetése, jobban odafigyelek az étkezéseimre.

Zsóka (56): Lényegesen kevesebb evés..!!!!

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Zsolt (36): Akupunktúra,napi háromszori étkezés,vacsora helyett fehérje turmix

Niki (44): sok mozgás, kevesebb kalória, többször kevesebb étkezés

Márta (40): eddig még nem sikerült fogynom

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

Gabriella (31): Nem ettem kenyeret és nem fogyasztottam üdítőket.

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Péter (30): Diéta és test mozgás

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Éva (61): Elhagytam a rizst,tésztát,krumplit.Kenyeret eddig sem ettem. több húst felvágottat eszem,rengeteg paradicsom,paprikával.

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Judit (39): Kalóriasz?mol?s,odafigyelve a szénhidr?t bevitelre. Életmódváltás. Sport.

Anita (33): Mozgás+diéta

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Józsi (52): szénhidrátok, alkohol elhagyása

Ágnes (57): Napi kalória bevitel 600-1000 közé csökkentése, párhuzamos mozgás terápiával, most jelenleg szétválasztó diéta.

Iza (40): Sok folyadék. kevesebb cukor bevitel

László (62): Sokkal kevesebb mennyiségű étel! Sokkal inkább megválogatott étel összeállítás! Kenyér szinte teljes kiiktatása!!!

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Andrea (19): helyes taplalkozas,minden heten 5-szor kondi terem,tobbek kozott hetvegen szobabiciklizes.

Mária (48): Lényegesen több gyümölcs fogyasztása és a króm tabletta alkalmazása.

Zsanett (22): szénhidrát számolás

Anna (51): amikor tényleg nagyon keveset ettem,és teljes mértékbe odafigyeltem,hogy mit eszek meg.De az tényleg nagyon kevés kaja volt.

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Marcsy (26): testmozgás, sok folyadék, teák, ill odafigyeltem, h mit eszek

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

Krisztina (32): Este 6 utan nem ettem. Szenhidratot reggel. Sok zoldseg.

Nikoletta (28): A napi 5 étkezés, illetve az, hogy reggelizem. Arra is figyelek, hogy mit eszem és mennyit

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Károly (60): Kisebb mennyiség, rostosabb ételek, zöldségek, gyümölcsök Kevesebb pékáru.

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Domi (20): Nagyon keveset enni és az is csak mértékkel. Semmi kenyér vagy csak ritkán. Aztán a szervezet hozzá szokik és nem is kíván annyi ételt az ember. Ezzel módszerrel én 10 kilót fogytam!

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

Reni (25): A rendszeres sportolás, egészséges étrenddel kiegészítve.

Kati (63): szenhidratokat kihagyni az etkezesbol, bazis-sav aranyt betartani, sokat inni, 19 ora utan nem enni, napi egy orat mozogni

Erika (56): Mozgás, a táplálkozási szokások változtatása.

Karolina (28): kalloria bevitel csökentése és a napi egy óra torna

Niki (18): 90 napos dieta

Maria (27): teljesen elhagytam a fehér lisztből készült ételeket, és a reggelt egy citromos vízzel kezdtem(2dl ásványvíz, 1/2 citrom kifacsart leve)

AndrÁs (65): Kevesebb kaloria bevitel, KICSIVEL TÖBB GYÜMÖLCS.

Rózsa (40): Elkezdtem rendszeresen mozogni.

István (54): almaecet,kenyér,sütemény elhagyása,több mozgás

Anikó (41): Mivel nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet, így a torna sokat nem ért.:) Torna mellett szedem a hoodiát, így nem kívánom az ételt. Beválik!!!! :)

Barbi (27): 90 napos szétválasztó diéta

Tibor (65): kontrolált táplálkozás és több mozgás

Irén (61): Több folyadék, több mozgás és az étrendre jobban figyelek.

Vera (28): 90 napos diéta

Anita (18): nem tudom

Klára (27): A stressz csökkentése. Kiiktattam az életemből rengeteg olyan dolgot, illetve személyt, ami stresszt okozott, és újraszerveztem a napirendem. Megengedtem magamnak, hogy többet figyeljek magamra.

Cintia ivett (21): Több zöldséget és gyümölcsöt eszek. Meg még még több vízet és gyümölcsleveket iszom. Többet mozgok.

Mária (54): a reggeli egy evőkanál almaecet egy pohár vízben feloldva

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Zsolt (31): összességben kevesebb kenyeret eszem, este 6 után már nem eszem

Marika (63): többször kevés etkezés

Renáta (27): Megpróbáltam napi legalább 4 szer enni (eszek),kb. 3 liter vizet fogyasztok napont és napi 20 percet tornázom. Így 2 kg-ot fogytam 1 hónap alatt. Nem is a súly a problémám, bár az is jó hogy megy legy, inkább cm-ben látszik.

Zsuzsi (29): 5 hét alatt 4 kg-t fogytam diétával és speed fitnessel.

Ágnes (30): egyedül élés sokáig

Csaba (47): mozgás+diéta

Petra (19): Nem ettem.

Emi (23): Mostanaban ujra tancolok. :) Reszben japan (parapara) tancot folytatok, es mar a baratnoimet is sikerult bevonni :) Ami jo, mert igy nem egyedul csinalom. :) Tobb folyadekot iszom, es tobb gyumolcsot is fogyasztok. Napi 3*parapara [edzes] es ezek mellett 4het alatt sikerult 6kgtol megszabadulnom. :) (^-^)/

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Ibolya (51): Vércsoportos étkezés, mindig kevés étel egyszerre, sok víz, gyaloglás. Nyers zöldségek, kis adagok, sok víz, gyaloglás.

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Mónika (26): Még nem vált be,de csak diétával probálkoztam

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Angéla (52): Kezd átállni a szervezetem, még nem látványos fogyás, de én olyan ramaty állapotban voltam-vagyok, hogy idő kell ahhoz, hogy egyáltalán a fogyást megindíthassam! előtte a masszív Frontinozásról kell leszoktatni a szervezetem, a vízhiányos, és ételmegvonásos totális visszaéléstől a szervezetem! Aztán a normális, stresszmentesebb, lazább napi rutin, pszichés átalakulás, alvás tanulás, stb! Ezeken a területeken kezdek elérni sikereket, mindössze 10 nappal az elhatározást követően.

Xénia (19): az étrend változtatás részéről volt sikeres

Gergő (37): Több mozgás, rendszeres edzés. Vettem egy FitBit Charge HR órát, ami nagyságrendileg megmondja elég volt-e a napi zsírégetés, stb. Nagyon jó támpont.

Vica (27): Több mozgas, kevesebb szenhidrat (föleg vacsorara)

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Zoltán (35): alacsony szénhidrát,magas fehérje

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Katalin (37): cukor elhagyása, sport

Zelma (44): Most már megiszom a napi 2-2,5 liter vizet (mert eddig alig ittam 2 pohárral naponta) és ezáltal nincs mindig éhségérzetem.Nem kivánom a nasit és oda figyelek az bevitt étel menyiségére, illetve kevesebbet eszem és lassan, nem pedig kapkodva mint régebben.

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

Évi (28): Sok folyadék, este 6 után nem evés.

Tamás (36): Sport és a táplálkozásom újragondolása, átszervezése és radikalizálása! 2 hónap alatt 87,5-ről 72,5-re fogytam le. Ez 10db másfélliteres ásványvíz!!! Ma volt elösször ideális a testsúlyom!! Folytatom még 68,5kg-ig. Nekem nagyon bejött és rengeteg sikerélményt jelent nap, mint nap. Vidáman ébredek, nagyon korán teljesen magamtól. Energikus vagyok, vidám, jó a közérzetem és minden másnap hajnalban lefutok 1.30 perc alatt 12,5km-t. Nagyon nagy boldogság megélni a sikereket! A kilók, meg zuhannak le rólam! A másik csodafegyverem a TRX! Ezt használom izomerősítőnek. Ott is érzem, hogy van izmom, ahol nem is gondoltam! Pár edzés után, már úgy megerősítette a hátizmaimat, hogy az elötte gyakran jelentkező hátfájásom eltünt teljesen!!! A bokámmal is sokat kínlódtam ,de a negyedik edzés óta semmi panaszom nincs! Az étkezésről rengeteget tudnék írni, mert szerintem 60%-ban ez a siker kúlcsa, de az elég hosszú lenne.

Erika (43): sok fojadekot iszok

Szilvia (24): Mindig a felit ettem mint szoktam.

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Richárd (18): Minden napi edzés aminek a tartalma: 30 perc/1 órán át 1perc futás 1 per séta felváltva (kardio edzés gyanánt) +500 hasprés, felülések és egyéb gimnasztika.

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Edit (60): torna, lépcsőzés, táplálkozás /sok zöldség, alma, ananász, citrom, hal, csirkehús, barna rizs, rozs kenyeret csak reggel eszek sorolhatnám tovább/ szóval életmódváltás, sok séta és egy kis kocogás.

Attila (33): Kaposztaleves kura, napi kajaadag drasztikus csokkentese,sok folyadek.

Piroska (68): Megadása semmi pedig sok mindent kipróbáltammar.A zoldtra sem segít,pedig évek óta iszom.Segítséget kérek,hogy letudjak fogyni.

Ági (41): Kevés étel, sok ásványvíz, rengeteg mozgás heti 7*2 edzés min.60perc 10hónap -18kg

Erika (40): ha meleg van lefogyaszt mert csak zöldeket eszel meg sokat iszol

Erika (42): nincs éhezés, de kevesebb étel

Timi (38): Nem ettem cukrot, pèkárut,(szènhidrátot)köretet.

Dávid (35): norbi update 1-es kód + kalória számolás (1300 kcal/nap)

Róbert (39): Étkezési szokás megváltoztatása,folyadékbevitel növelése,célirányosabb mozgás.

Ferenc (70): 1000kcal, cukormentes italok,fehérhúsok, kefír

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

Mária (50): rendszeres testmozgás - torna, úszás tudatos táplálkozás - szénhidrát bevitel csökkentése

Csilla (47): Dukan diéta (volt valamihez pontosan ragaszkodni)

János (55): monitorozás

Katalin (58): A napi többszöri étkezés alkalmazása.

Andrea (23): ha nem ettem

Lilla (30): feherje, keves kaloriabevitel

Kata (33): Rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás.

Erzsi (54): több folyadék,kevesebb étel

Aliz (20): Finomított fehérliszt elhagyása, szénhidrát csökkentett életmód.

Jolika (56): az amikor kevesebbet ettem

Mónika (46): A szénhidrátok csökkentése. Napi ötszöri, meghatározott időpontokban történő étkezés.

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Csilla (50): étrend átalakítása, a zöldségfélék nagyobb fogyasztása, kerülni a szénhidrátot tartalmazó ételeket, erősebb tornát végzek

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Kati (45): Naponta 4-5 alkalommal enni, fele adagot...sok zöldséggel, salátával . króm tabletta - biorost. Sütit is eszem, inkább gyümölcsöst. sok vizet iszom

Kata (20): több mozgás, egyszerre kis adagok, sok folyadék

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Monika (36): kevés étel+sok edzés+KITARTÁS!!!

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

Judit (31): Napi fel óra testmozgás, kevesebb szénhidrát bevitele.

Hajnalka (30): torna, kaloriaszamlalas

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Antal (63): Napi 1200 kcal, 150g szénhidrát. Napi rendszeresség következetesen az étkezések terén.

Bernadeta (19): Napi többszöri étkezés persze kis adagokat és a mozgás természetesen.

Zsóka (53): többször kis adag

Andrea (43): Az,hogy alig ettem.KB.600 kalóriát naponta.De ez még fiatal koromban volt,ma már nem bírnám.

Teca (51): Szétválasztós diéta, több folyadék, intenzivebb mozgás, Nincs nasi!!!!!! De mindent megeszek amit szeretek, csoki, fagyi, szalonna, csak megnézem mit mivel eszem, több zöldség es gyümölcs, semmi kenyér es kenyerféle.

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Tibor (31): AZ első az hogy megváltoztattam az étrendemet, elhagytam a kenyeret, tésztát! naponta többször étkezek keveset!

Zoltán (35): Nekem másfél hónap alatt sikerült lefogynom 12 kilót már, ami szép siker számomra. Betartottam, betartom továbra is a diétával kapcsolatos infokat, és az eredmény nem marad el szerencsére.

István (65): napi 1 ó -kerékpározás és diéta

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Erzsébet (43): Szénhidrát elhagyása

Anita (36): Minimális étel, sok folyadék

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Gábor (22): Paleo diéta. sok hús zöldségel...

Szabolcs (39): Kalóriaszámolás, testmozgás növelése, fehérjemennyiség növelése, makronutritensek megfelelő aránya a táplálkozásban.

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Szilvia (52): áttértem a Norbi update ételekre

Bernadett (30): Többszöri kis mennyiségű evés, sok zöldség és gyümölcs és a sport.

Kati (37): Reggelizek es sokszor eszem keveset . Ugy néz ki , elindult .

Tünde (53): Nekem a gluténmentes liszt és a szobabiciklizés indította be a fogyást.

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Rita (18): Rendszeres mozgás

Peti (19): sok mozgás, napi 1000 kalóriás táplálék bevitel

Attila (40): betartottam a dietat

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Bea (28): 3 után nem evés. Reggeli bőségesen.

Bea (31): Heti 4-5 alkalommal edzés

Bojána (23): több testmozgás,oda figyeltem arra is h több folyadékot igyak,kerültem a cukros italokat és ez nagyon jó eredményhez vezetett,még nem értem el a végleges célomat ,de már nem kell sok hozzá,és ha azt sikerül is elérnem,továbbra is fogok rendszeresen sportolni,feltölt energiával .

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Katalin (38): ételadag csökkentés, cukrozott ételek megvonása, több zöldség - gyümölcs, este 6 után nem étkezem és a sok tiszta víz fogyasztása.

Lizi (19): Rengeteg vizet iszom és a kenyeret és egyéb péksüteményeket teljesen elhagytam az étrendemből. Mára már cukros ételeket és italokat sem fogyasztok és ezek a változások segítettek ahhoz, hogy elinduljon a fogyásom.

Loretta (37): Cukor mellőzése és a testmozgás.Étrend megválogatása.

Eszter (42): Sok folyadék,torna.Torna napi fél óra.Kevés mennyiségű étel(gyermekem kis tányérkája volt az adag :)) napi háromszori étkezés. 16 óra után egy darab gyümölcs,sok folyadék.

Melinda (39): Infraszauna mellett napi öt étkezéssel és sok-sok vízzel értem el a fogyást.

Dóra (40): Szénhidrát csökkentése, mennyiség csökkentése mozgásprogrammal egybekötve.

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Zita (43): Megtervezett étkezés, a szokásos adagjaimnál sokkal kevesebb. Több folyadék, mozgás. A szénhidrátok (nasik) radikális csökkentése.

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

Edina (26): Napi 2 szer eszem és tornázok minden nap!

Meli (38): Növeltem a vízbevitelt 3l-re. Szénhidrátok elhagyása kivéve gyümölcsök

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Kata (29): Kevesebb fehér lisztes és cukros ételt eszem!!

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

László (64): Ötödik hete fogyókurázom, csak a piramis legalsó két sorát fogyasztom, a zöldségeknél mennyiségi korlátot nem tartok, hust minden nap ugy átlagosan 30-40 dkg, főve vagy sütve, általában két részlet

Anikó (50): az idegesség

Ádám (32): napi 5-szöri étkezés

Viki (25): Rendszeres mozgás és a csökkentett kalóriabevitel

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Judit (21): nem volt még

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Kata (28): update1

Tímea (25): Cukor, krumpli és fehér liszt elhagyás

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

Gabriella (33): Sok folyadék,fehérhús fogyaszt?s sok zöldség és gyümölcs.

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

Zsuzsi (28): Kevesebb szénhidrát,Fehér cukor helyett nyírcukrot használok,

Julcsi (21): diéta és edzés (súlyzós és kardió)

Piroska (60): A Norbi update diétával nem éhezek. Miután imádom a húst- a vércsoport diéta szerint ragadozó vagyok:)-, ehetem is. Odafigyelek arra is, hogy naponta többször, de keveset egyek. És természetesen megfelelő mennyiségű folyadékot iszom, és többet mozgok.

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Csilla (24): Sok folyadek szauna es keves eves es flabelis edzes

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

Zsuzsa (64): Az elszántság,de most van egy kicsi visszaesésem.

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Dalma (20): Víz és zöldtea fogyasztás, aerob és erősítő edzés

Anikó (26): Sajnos nem volt ilyen,pedig otthon ellaptrikus tréneren szinte napi szinten ,,edzek'+a nállatok talált gyakorlatokból csinálok (hasfeszesítés),de még mindig semmi.De nem adom fel!!!

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Rudolf (42): kalóriaszámolás+edzés

Anita (33): Diéta mozgás

Lívia (21): Sajnos még egy módszer se vált be igazán.

Madonna (25): Mozgás

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Mária (36): 1200 kalóriás egészséges éttend plusz gyaloglás

Otto (51): Kitartas

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Gabi (56): fogyást segítő vitaminok szedése+étrend változás+kicsi mozgás/egészségügyi ok miatt nem tudok rendesen mozogni/-2kg/1 hó

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Viola (19): Betartottam a szabályokat.

Tünde (20): A további torna és a folyadékfogyasztás.

Márta (47): nem ettem kenyeret sokat ittam

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

László (47): Minden nap hasizom gyakorlatok.Heti 4 súlyzós edzés.Alkohol fogyasztás 90 százalékkal csökkentése.Kerékpározás.

Vali (23): Odafigyelek az étrendemre: kevesebb cukor, ne egyek kenyeret, több gyümölcsöt, illetve többször egyek kevesebbet. Valamint többet mozgok: tömegközlekedés helyett inkább megyek gyalog.

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Angéla (58): Kevés étel, nagyjából annak a fele, amit enni szoktam, négyszeri étkezés, napi egy db kis rozsos zsemle - elosztva egész napra. sok vizet ittam. Reggelire főtt tojás és/vagy párizsi, és/vagy sajt paradicsommal, paprikával és egy pohár 100%-os gyümölcslé vagy tej. Délelőtt gyümölcs. Ebédre főzelék egy szelet hússal, délután gyümölcs, hat óra után semmi. Heti egy kg ment le ezzel az 'étrenddel'. Ez nem sok, de nekem nem sürgős és éhezni nem szeretek.

Linda (27): Elhagytam a finomított cukrokat és a fehér lisztet.

Renáta (31): Bevezettem a napi 5-i étkezést és figyeltem a bőséges folyadék fogyasztásra.1.5 hét alatt 3 kiló ment le :)

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Alexandra (22): Regenor

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Zsuzsa (32): 90 napos diéta, aerobik, pilates

Tünde (41): Aerobik edzés hetente 3-szor

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Eva (63): Fegyelmezettebb vagyok.

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Etelka (39): napi sokszori étkezés kis adagokban, vízfogyasztás és persze a sport.

Bea (33): többszöt ettem kevesebbet

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

István (46): Probálkoztam de azt a fogyokura gyogyszert betiltották.Akkor leadtam 6-kg-ot.

Viktória (21): Sport, 1 bűnözés nap a héten, ezen kívül sok fehérje és zöldség, kenyér és pékáruk mellőzése.

Timea (30): Volt aki hajtott

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Zsuzsa (24): Rendszeres torna, futás.

Ibolya (69): 1hónap éhezés,nagy bánat miatt

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Sári (42): Sok zöldség, gyümölcs, napi 4x, a fehérkenyér teljes elhagyása, a sütemények, édességek tiltólistán, most a cukor is, s húsvét előtti 2 hétben kezdtem el az életmódváltást,húsvétkor 2 nap sütinap volt 3 szelet sütivel....s most még mérlegre nem álltam, de a ruháim már lógnak! :) Ez út a siker felé??? Majd meglátom.

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

Edit (56): Napi többszöri étkezés, persze kevesebbet ettem egy-egy alkalommal, illetve több folyadékot ittam.

Petra (22): a pékárú megvonása.

Ildiko (54): A mindennapos tornaval ertem el sikereket.

Inke (61): Kevesebb kalória és mozgás

Attila (18): El?ször is lemondtam a cukros ételekröl, italokrol. Nem fogyasztottam lisztes ételeket... Bio étrendre váltottam.

Judit (55): Odafigyelek,hogy mit eszek, mennyit és mikor.

Imre (61): Almát ettem ebédig.

Paksi melinda (35): diéta és sport

Vinczeller (30): fogyokura

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

Kinga (19): Citromlé

Angyalka (36): 6+1 es dieta. Volt egy tevhitem, hogy nekem nem sikerul, mert ugyis felbehagyom, ha kinoz az ehseg.De itt nem kell ehezni, igy dolgozni tudok Mellette.

Éva (52): Nagyon kevés evés föleg este 5 után.... Csak zöldség...

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Mónika (33): Összeállított edzésterv, 'mit-mivel' étrend kialakítása.

Gy (26): sok zöldség, sok gyümölcs, este csak turmixok vagy nyers gyümölcsök ivása, evése

Linda (32): Sokat segít,hogy elkezdtem rendszeresen táplálkozni. Napi négyszer, fele annyit, mint ezelőtt. Kenyeret csak akkor eszem,ha nincs más. :-| :-) Hozzászoktam az üres kávéhoz és naponta 2liter üres teát is megiszom. Eddig 3 és fél kiló lement 2hét alatt mozgás nélkül. Ideje lesz beiktatnom. :-D

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Gabriella (57): a hetes fogyokura

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Melinda (35): torna,sok folyadék

Krisztina (51): nem ettem, és a folyadékot emeltem , mivel nagyon keveset iszom,

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Viktória (48): almakúra

Barbi (21): Rendszeres edzés, egészséges táplálkozás

Nóra (20): Mikor nem eszek semmit napi-.kg-t fogyok :) Az előző két napban ezzel 3kg ment le :)

Zsófi (47): Atkins dieta, Dukan dieta, kalória számolás, Herbalife, ezek mind külön

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

József (47): Életmódváltás,étkezési szokások változtatása stb.

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

Szilvia (34): Étrend

Zsuzsi (41): sokszor keveset és szénhidrát menteset.

Viktória (38): fehérje alapú diéta, fokozott folyadékbevitel, ami a bőrömre is jó hatással volt.

Csilla (32): tojás,savanyúkáposzta,citromlé

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Maggi (39): szénhidrátdiéta, heti 3x1 óra aerobic

Sziszko (26): Nem eszem cukrot semmilyen formában, mézet használok helyette. Fehér lisztet sem csak néha pogácsát (sajnos nagyon szeretem). Probálok lugosan étkezni, sem kávé, tej, tejtermékek, hus. Zöldség gyümölcs minden mennyis?gben. Lemondtam a süteményekről ami nagy szo, cukrászként. De hamar látványos volt az eredmény. 65-66 kilorol 61re fogytam. Kezdem beépiteni a futást a mindennapjaimba és tovább szeretnék fogyni. Ja és sok sok zöld tea!

Mesko (34): nem

Viktor (24): Több mozgás, kisebb adag ételek, cukor és finomliszt fogyasztásának minimalizálása.

Terézia (57): sajnos eddig eredménytelen voltam!

Kriszta (44): Hay diéta kombinálva méregtelenítővel. (Nem reklámozom, ha valakit érdekel, privátban írom.)

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Anikó (32): Rengeteg vízivás, szénhidrát 1gram/testtömegkilogram, 2gram fehérje/ttkg

Marta (32): Elkezdtem a 90 napos dietat.

Adrián (35): Szénhidrátbevitel csökkentése,cukor és zsir teljes elhagyása, valamint az edzésidőtartam kismértékű növelése.

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Éva (42): Több mozgás, kevesebb szénhidrát bevitel.

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

Erika (60): Narancs, alma, joghurt, zabpehely, rozspehely, lenmagdara turmix. Rendkívül laktató.

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Marusz (56): Torna, úszás, diéta.

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Tibor (59): 90 napos diéta

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

Mery (60): Már életem során sokszor fogyókúráztam, akár 20kg-is.Nem kellett hozzá semmi csodaszer.napi 4,5 ször evés,nagyon kis adagokban.most 50 nap alatt fogytam 5kg-t.

István (46): A sok futás és a ninja

Gabi (42): Megfelelo folyadek bevitel.

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Mónika (36): rendszeres sport,diéta

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Hajnalka (31): Tartos dieta

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Marika (28): Nem ettem degeszre magam.Este 17órától pedig csak vizet iszom.Mostanában fél óra hasprés,fél óra lábemelés.

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Judit (58): oda figyelés

Csilla (28): Diéta, napi min. 2 l víz, és heti 3 alkalommal mozgás.

Zsófi (22): kardió,diéta

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Zita (48): étrendváltás

Moncsi (44): ...nem ettem édességet, a fogyókúra elején fokozatosan leszoktattam magam a kenyérről, nem ettem se zsemlét, kiflit....a töltött káposztát is kenyér nélkül ettem már. :)

Hajnalka (38): nincs kenyér péktermék, liszt

Andrea (33): Étkezési szokások megváltoztatása (egészséges étkezés) napi egy óra torna,napi 2-3 liter víz. 2013 dec.30.án kereken 90 kg voltam jelenleg 2014.feb.27.én 81.30 kg vagyok, és egyre jobb a közérzetem.

Brigitta (30): Elhagytam az étrendemből a fehér kenyeret, tésztákat és a kólát. Az evési mennyiségemet is csökkentettem, és lassabban kezdtem enni. Szinte minden nap tornázom 20-30 percet.

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

László (24): Heti 4 alkalom konditerem, egy kisebb diéta és mellé a fogyókúrás tabletta.

Mirtill (20): Az edzés intenzitásának fokozása, A cukor és fehér liszt valamint a tej teljes mértékben történő kiiktatása az étrendből. Sokat segített a CLA szedése is.

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Ilona (48): Kevesebbet ettem, és igyekeztem többet mozogni.

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Norbi (30): Mérsékelt evés, minimalizált szénhidrátbevitel, rengeteg kardió edzés.

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Szoszi (28): mivel hogy 4kor kelek,,,,,reggeli muzlis jokhurt-sezammal,kave...3ora mulva valami alma,,,,,ebed lehet csipos csirkemell darabkak,kaposzta salataval,,,,az a fontos,h szines legyen es valtozatos:-)husit is lehet sok fele kepen:-) na es itt szokom tornyire eltoni.....,,,,de ahoz kepest,h 83kg-rol 57re lefogytam,,,,,,,tartom a 62ot-63 senki sem tokeletes:-)

Pálma (21): Sokat sportoltam szabadidőmben.

Ildikó (50): Kevesebbet eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt és tornászok rendszeresen

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Éva (61): 1 liter sós koktél reggelire és utána semmi étel, csak pótcselekvésként 1-1 kávé és citromleves folyadék, 5 napon át.

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Edina (38): -25 kg fogyás 6 éve. elhagytam a fehér lisztes és cukros dolgokat naponta tornáztam, zöld tea, csak reggeli és ebéd, és rengeteg folyadék.

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

Tunde (36): Meg nem tudom

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Anita (27): A tornázás, csak lusta vagyok tornázni.

Nóra (21): futás

Katalin (38): Napi 40-60 perc futás-gyorsgyaloglás

Krisztina (39): mozgás

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Edo (57): A legfontosabb az volt , hogy olvastam sok poziíiv tapasztalatot és ez adott erőt a fogyókúra elkezdéséhez jelenleg 19kg mínuszom van már,

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Andrea (40): Az en sikeres modszerem a következö volt: csökkentettem az eteladagokat, teljesen elhagytam az edessegeket, a chipset es egyeb brutalisan hizlalo elemeket. Potoltam a krom hianyomat, (jelenleg is szedem) -ez lenyeges volt, mert mar sejtszinten megjelent a cukoranyagcsere-zavar! Ekkor kicsit megijedtem. Ezert halas vagyok nektek, hogy elmagyaraztatok, hogy a megfelelö krom-szint miert is fontos a szervezetnek!! Elkezdtem rendszeresen zöld teat fogyasztani, nem eszek feher kenyeret es Pilatesre jarok. Ja es majdnem kifelejtettem, hogy a fogyas beindulasa elött lenmaggal meregtelenitettem. Kefirbe (0,5 l) tettem 1-2 evökanal lenmagot es nagyon hatasos salaktalinatast vegzett a kettö együtt (kefir+lenmag). Azota nincs gondom az evek ota fennallo hasi puffadasommal es szekrekedesemmel! Ez mar önmagaban is oriasi. Ezutan pedig a fogyas is gyorsabban beindult. Oh es meg valami: az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a lenmagos meregtelenites idejen voltam ket alkalommal nyirokmasszazson is.

Anikó (43): kcal figyelés + mozgás + sok folyadék

Erzsebet (45): Nem sokat eszek es zoldsegfeleket

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Réka (16): nem ettem

Eszter (23): Heti 5 nap 1 óra edzés.

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Rajmund (26): Táplálkozásra odafigyeltem!!kevés minimális szénhidrát bevitel sok fehérje

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Sára (25): 90 napos diéta + fitnesz heti 3x

Szimonetta (18): rá szoktattam magam ara hogy egy nap 4szer eszek de keveset, sok gyümölcsöt eszek meg salátákat, csökkentettem a szénhidrátot is, most jól érzem magam a bőrömbe, el kezdtem sportolni is, 4 kilót fogytam, fel merek venni olyan ruhákat is amiket eddig nem, de több kilót nem nagyon szeretnék fogyni.

Ági (31): Életmód váltás

Bernadett (24): Heti 4-5x1óra Karido. Napi ötszöri étkezés, az adagok csökentésével természetesen. Kedvesebb cukor és szénhidrát bevitele.

Mano (46): Az etkezesek idejet mindig szigoruan betartottam es tobb mozgast vittem az eletembe.

Brigitta (38): Sport

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Magdi (31): Nem vagyok benne biztos,de talán az,hogy több folyadékot ittam.

Orsolya (25): Rengeteg edzés, diéta és vitaminok sokasága. :)

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Barbi (31): zsírszegény ételek és kisebb adagok fogyasztása

Zsaklin (24): Rendeltem egy csomagot az oldalról, ami hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebben és biztonságosabban tudjak megszabadulni a feleslegtől.

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Zsuzsi (53): Nem ettem

Erzsi (60): az egészséges étkezés,elhagytam a cukrot,lisztet,keményitőt,helyette sok zöldség,hal,gyümi és napi 25 perc torna.

Zsuzsi (44): Szénhidrát elhagyása az étrendből. Folyadék bevitelre való odafigyelés. Rendszeres étkezés.

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

Angéla (27): aloe vera termékek és a mozgás

Mária (52): Napi 40 perc szobakerékpározás+10perc felülés,zöldségekből készült ételek(külön főzök magamnak)76 kg-ról 72-re fogytam még 6kg a cél.

Zoltán (42): Megértetem az étkezések összetevői és a mozgás fontossága közötti összefüggést. Ennek hatására életmódot váltottam, ettől a pillanattól minden pozitív irányba indult el az életemben. Az elért eredményem 6hét alatt fogytam 22kg-ot, koplalás nélkül de rengeteg mozgással. A legpozitívabb változás az, ami az állóképességemben javulása hozott és a sport által új barátaim lettek, akik ösztönzően hatnak rám.

Andy (29): rengeteg zoldséget fogyasztottam,feherjet,teljesen elhagytam a cukros lisztes ételeket.és emellett napi 3 bogre zold teát fogyasztottam

Judit (32): 90 napos diéta, sok folyadék + Flabelos edzés heti 3X és heti 2-3 alkalom sport (görkori, bicikli). Még az elején tartok, de már látható a változás. :-) + a közérzetem és erőnlétem is sokkal jobb!

Mariann (47): Minden héten hétfőtől péntekig naponta 100 percet edzőteremben töltök, ahol zsírégető programmal biciklizek és a futópadon gyalogolok. A napi kalóriabevitel max 1300. Az elégett edzőtermi kalóra 700 és 1000 között van.

Gyöngyi (45): életmódváltás a cukros és lisztes ételek elhagyása, futás, torna

László (39): Mozgás és koplalás

Beata (42): nagyon keveset ettem.

Krisztina (45): Kenyér, tészták elhagyása mindig abban az időben étkezem.

Annamária (35): szénhidrátszegény diéta

Hajni (18): Próbáltam lassan étkezni, s kevesebbet a megszokottnál. Kipróbáltam különféle sportokat. Sok folyadékot ittam. Kerültem a cukros ételeket.

Bea (25): Mozgás

Lara (31): A sport, már egy hónapja naponta tornázom. Hol több, hol kevesebb időm van, de egyetlen napot sem hagyok ki. Lassú folyamat és kitartónak kell lenni, akkor a végén eléred a célod. A gyors fogyásnak a hátránya az, hogy az ember gyorsan vissza is nyeri a kilókat. A legfontosabb a pozitív hozzáállás és a kitartás.

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Agota (61): Sok folyadékot ittam, dietat tartottam és mellette tornáztam.

Zsuzsi (42): Elkezdtem rendszeresen konditerembe is járni és nagyon figyelek az étkezésekre.

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

Kriszti (38): mozgás!!! szénhidrát minimálisra csökkentése

László (54): Reggeli mindig csak és kizárólag gyümölcs. Ebéd normálisan. Vacsora, joghurt némi gyümölcs. Igy fogytam 3 hónap alatt 9-10 kgot. Sajnos vissza jött 3 kg, de igyekszem normalizálni az étkezéseimet.

Borbála (58): betegség :(

Enci (24): mozgás, 6 óra után nem eszem

Éva (30): sok zöldség fogyasztás,sok folyadék bevitel,elhagytam a cukor,liszt,fehér pékáru fogyasztását és a sport

Icuska (32): Szénhidrát diéta

Agota (26): sport,etrend valtoztatas és recode használata

Virág (20): sport és sok zöldség

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Gábor (35): A honlapon található fehérje diéta + több mozgás

Ilona (26): Tobb mozg?s, ev?s helyett ittam, n?ha osszet?vesztettem.T?vesen azt hittem, teljesen kerulni kell a sz?nhidr?tokat, pedig nagyon nem.

Judit (52): Folyamatosan kontrollálom a bevitt kalóriákat, egészséges tápanyag bevitel mellett igyekszem minél többet mozogni.

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Bea (41): Szénhidrát csökkentése, plusz a heti két TRX sportot kiegészítettem minden napos futással.

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Andrea (49): Nyáron nem kezdtem bele semmibe

Kinga (32): Betegségem miatt a szénhidrátmentes diéta hozott egy kevéske eredményt.

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Edit (53): a 90 napos diéta

Rita (45): A szénhidrát és a cukor elhagyása,,, 6 napig ,,, a 7.-en éltem 'bűnös' életet!! :-D A legnehezebb a viz fogyasztás növelése!!

Joci (32): odafigyelek mennyit eszem és mit

Eszti (20): Táplálkozás során a mérték betartása, sok mozgás.

Emoke (38): a mozgas

Erika (53): kevesebbet eszem

Edit (40): délelőtt gyümölcs fogyasztás, késői időben nem eszek, sok folyadék, kontrollált mennyiség

Dávid (30): Nem tudom pontosan mi vezetett a sikerhez, mivel egyszerre több tanácsot fogadtam meg. Minimális rossz szénhidrát fogyasztás, több folyadék, naponta több étkezés. Két hétig nehéz utána át áll a szervezet. 2 hónap -11kg.

Katalin (38): Pilates, sok folyadék fogyasztás, odafigyelni az étrendre

Ágnes (60): protein kura

Brigi (43): Dieta

Laci (32): Étkezés rendszeresitése, sokszor keves de intenziv kardio mozgas,nagyon fontos napi bőduletes folyadekpotlas

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Edina (29): Kevesebbet eszem, tornázok hetente 5 alkalommal 1 órát

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Monika (24): renceres etkezes

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Gabriella (39): többször kevés étkezés

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Alexandra (34): Szénhidrát kihagyása

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Réka (24): Többször keveset enni, mozgás, sok folyadék

Erzsébet (31): kevesebbet ettem

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Évi (23): Amikor végre rászántam magamat, hogy heti háromszor edzek.

Zsuzsanna (44): rendszeres mozgás,kevesebb és egészséges táplálkozás

Ildikó (38): Mozgás beiktatása

Enikő (28): Sok folyadékot iszom, és kevesebb szénhidrátot fogyasztok

Szilvi (38): Rendszeres étkezés

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Renáta (29): Sok folyadékot ittam,mint szoktam és persze kevesebbet ettem.

Brigita (38): a torna

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

Judit (50): Mérsékletesség

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Klaudia (21): kevesebbet ettem ( nem vacsoráztam)

Anikó (33): rengeteg edzés és nem eszem finomított szénhidrátokat.

Szilvia (29): Alkalmaztam a szinte semmit nem eszek logikát , mert valaki azt mondta nekem, hogy Auschwitzban sem volt kövér ember. Heti 4 nap eddzéssel, Be is vált, 5 hónap alatt -33 kg. Amiből következett, hogy vissza kellett szednem 10 kg-ot, mert akkora vitaminhiányom lett, hogy az orvosi rendelőben törzsvendég voltam. Lényegében most egészséges ételeket eszek sok zöldséggel, vizet rendszeresen, és rengeteg féle vitamint, ami nekem a legfontosabb a B12! Eddzés maradt a heti szinten 4 alkalom. Beválik!

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Kati (30): koplalás

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Gyöngyi (45): rendszeres sport ( otthoni torna, és futás ), étkezési szokásaim változtatása( cukros és lisztes étel elhagyása)

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

Mmarika (42): Mozgás, étkezés, viz fogyaszt?s.

Timi (30): A gyógyszer nem haszng semmit főt hozzam ker kilót

Kata (51): Az elválasztó diétát próbálom tartani, eddig megy. kb 1,5 kg sikerült leadni.

Pál (50): bontott étkezési program (fehérje, zöldség,szénhidrát, gyümölcs),napi bontásban.

Dia (24): Szénhidrátbevitel erős csökkentése (semmi pékárú, semmi tészta).

Dávid (19): Kevés cukor, mozgás, sok zöldség és gyümölcs

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

Imi (40): 6 után nincs evés!!!

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Sanyi (63): Az öszinte válaszok

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Judit (49): 90 napos diéta

Marianna (34): Szénhidrát megvonása, heti 2-3 alkalommal futottam.

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

Marianna (28): kitartás

Kati (48): többször keveset, éh gyomorra langyos citromos víz, nap folyamán is ezt ittam, délelőtt főleg gyümölcs, c vitamin 1000 mg, napi séta

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Etelka (43): sport

Maja (44): az etrend megvaltoztatasa teljesen kihagytam a kenyeret es a teszta feleket

Ági (30): Agyban dől el, ha nincs meg az elhatározás akkor nem is lehet lefogyni.

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Gabi (44): Több mozgás, kevesebb étel, több ásványvíz.

Zsuzsanna (32): Mozgás diéta

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Eliza (41): A cukor,édességek teljes elhagyása pótlása steviával,mézzel. Még több mozgás .Sok gyümölcs és zöldség fogyasztása.Nagyon nagy akarat erő pláne az első napokban,hetekben. Eddig -15kg 1.5 hónap alatt:)

Kinga (36): Naponta többször eszek keveset.

Marika (41): Norbi uptad diéta

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Judit (53): Az étkezésre jobban figyeltem, fôleg arra, h mit egyek!

Brigitta (23): étvágytalanság

Roland (39): A kalória tábla használata

Novák anna (23): kocogas fel ülés gugolás biciglizés

Andrea (35): kevesebb szénhidrát vacsora elhagyása mozgás heti 3x

Mónika (35): Nem eszek csak keveset,édességet egyáltalán nem.

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Nelly (30): l-karnitin króm tabletta és zöld tea fogyasztása több folyadék fogyasztás

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Anna (59): kenyér, tésztafélék elhagyása, minimális rizs, zabpehely kb. hetente 2x. Sok nyers zöldség, hidegen sajtolt növényi olaj, levesek, hús. Sok folyadék.

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Niki (19): edzés + diéta

Dóri (21): Rendszeres sport, ez nálam a torna és a lovaglás volt, emellett figyeltem az étkezésre, bár azzal eddig se nagyon volt gondom illetve a víz fogyasztása. Végül még a párom, aki csinosnak lát azóta, mivel belül kezdem magam elfogadni és ez kifelé is látszik :)

Éva (57): A rendszeres testmozgás és étrendváltoztatás.

Eszter (21): A napi többszöri kevés evés.

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

Bernadett (26): Folyékon L-Carnitine fogyaszt?sa alatt 22kg-ot adtam le, heti 5x2 ?ra edzéssel megfűszerezve! Ez most is sikeres...

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

Tomi (48): többet kell mozogni.

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Klári (61): rendszeres mozgás

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Judit (33): A szénhidrátok kihagyása az étkezésekből,még több mozgás

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

Ildikó (46): több zöldség , gyümölcs fogyasztás és a több folyadék

Nusi (26): liszt, tej, cukor kerülése, megszokott adagok csökkentése, több zöldség fogyasztása

Judit (49): Teljes életmód váltás. Mindenképpen a több mozgás és több zöldség, gyümölcs fogyasztása. Legalább 2 l. folyadék naponta.

Kata (35): sport

Anna (57): Tobb folyadek, kenyeret egyaltalan nem eszem. Igazabol en nem dietazom hanem naponta 5-6 etkezem keveset. Igy 3 kg fogytam Heti egy alkalom 1 ora seta

Jutka (49): cm-ek változása

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Beatrix (37): 3 liter vizet iszom,? próbálok többet mozogni.

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

Rita (44): Léböjt

Katalin (45): Az étkezéseimből ki hagytam az édességeket a kenyeret a tésztákat,és sokkal több folyadékot ittam,és iszom még mindíg.

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Évi (27): a kevés kalória bevitel

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Györgyi (55): Kevesebb szénhidrát fogyasztása.

Judit (42): Heti 2x1 óra alakformáló torna, és a klasszikus dietetikusi útmutatás: semmi cukor, semmi fehér liszt, sok zöldség, gyümölcs, folyadék,napi 5x étkezés.

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Ildiko (55): elkezdtem a feherje dietat ,ami eddig sikerrel jar nalam,mert az anyag cseret szeretnem megvaltoztatni.

Laura (20): Nem eszek annyit. Inkább iszok sokat vizet. És nem is vagyok éhes. Köszi mindent.?

Áron (23): egyszerre csak keveset enni

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

Kati (72): nem ettem

Krisztina (19): Étrend változtatás.

Patrik (18): glutenmentes dieta,vercsoport dieta

Margit (55): Torna, kevesebb és egészségesebb ételek fogyasztása.

Enikö (28): almaecetes vizet iszom,nem eszek kenyeret sem cukros ételeket, semmi édesség és amikor idöm engedi mozgok, este 7 után már csak vizet iszom

John (28): Kevesebb cukor, több mozgás.

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Rene (46): Muay Thai edzés

Alisa (35): torna és kevés kaja

Bea (32): Gondosan odafigyelek rá, hogy mindig reggelizzek (általában 2 szendvicset eszek teljes kiőrlésű kenyérből). A nap további részében kerülöm a szénhidrátot és igyekszem minél több folyadékot inni. A víz már nagyon nehezen csúszik, így pár napja váltottam, gyümölcs és zöld teát iszom felváltva

Gai (45): Heti 4-szer 1-1 óra kerékpározás,plusz erősítő edzések,és a kalóriaszámlálás.

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Mária (37): torna

Márti (23): A kenyér és a pékáru mellőzése

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Zsolt (39): Cukor es a hus bevitelenek minimalizalasa

Ildi (44): akkupunktura,csala tea

Betty (30): minden nap edzés és odafigyelés az étkezésre. Szerintem ez a legfontosabb.

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

Csaba (28): étrend+edzés

Tünde (39): Csökkentettem az adagokat ill lecseréltem a lisztet, nem eszem kenyeret, cukrot nincs nasi csak magvak, nincs több vaj, lecseréltem az olajat extra szűz olivára, kimaradt a sertéshús, több a hal és a gyümölcs és napi 3 l víz! Heti három Rubint Réka+ fél óra step gép.

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Valéria (47): rengeteget futottam és még több kefirt ettem müzlivel erre emlékszem mert már 10 éve volt most kezdem újra közel az 50 évhez remélem sikerül

Mariann (37): Napi 5 étkezés keveset,és sok folyadék!Sok gyümölcs,kevés szénhidrát!-4kg

Éva (51): A króm tabletta.

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Angyal (46): Kalória számlálás, teljes étrend váltás,mozgás, 6 óra után nem étkezem...

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Mónika (31): Odafigyelek az evésre és nem eszek mindent össze vissza.Minden reggel tornázom és ásványvizet iszom.Mellőzöm az édeset és sok zöldséget eszem.

Erzsébet (25): kalóriaszámlálás+testmozgás (én a zumbára esküszöm) :)

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Norbert (38): a szénhidrát megvonása ill L-karnitin zsírégető szedése, Fogyókúra tippek - Diéták - Zsírégetők - Egészséges életmód

Diána (17): A minden másnapi mozgás. Mivel kifárasztani nem akartam magam, de sokkal könnyebb elaludnom, ha fáradt vagyok testileg is teljesen. Ráadásul a kedvem is sokkal jobb ha mozgok.

Kati (29): vacsorára kevesebbet eszem, és többet sporotolok

Kata (35): ideg ossze ropanas edesanyam hirtelen halala miat

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Helga (37): a glikémias index szerinti etkezés,elhagyva a cukrot,fehérlisztes termékeket és a sport

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Imre (23): étrend váltás

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Gabor (47): Sok zoldseg, gyumolcs, heti 4-5 alkalommal intenziv testmozgas, sok folyadek bevitelnapi 4-5 alkalommal torteno etkezes

Katalin (63): csak keveset eszek es tobb folyadekot fogyasztok

Alexa (19): Életmód váltás

Márti (46): Vettem végre egy elliptikus trénert és és nagy örömmel használom

Anikó (29): Elhagytam a kenyeret

Kati (49): kerékpározás

Piroska (20): sok mozgás

Mária (61): Sok folyadék ,gyümölcs és zöldség fogyasztása

Ágota (20): Diéta

Nóri (57): Többször keveset enni, figyelni az összetételre, kenyér féle, dugító étel kizárva. Hetente 1-2x csak leves, yoghurt, vagy gyümölcs fogyasztása. Ha éhes vagyok, evés előtt először inni.

Beatrix (29): 160g-os ch diéta

Gyöngyi (18): Tánc és futás, ami által újra fölfedezhettem a mozgás öröméit. :D A cél súlyomat valójában még nem értem el, de igen közel vagyok hozzá. De emiatt már nem aggódom, mert élvezem az edzéseket és tudom, hogy előbb-utóbb úgyis eljutok majd odáig.

Eniko (35): 90 naps kurával fogytam 15kg

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Vivi (20): Kevesebbet ettem

Andrea (44): Cukor, liszt,?dess?gek elhagyása.Sok víz, zöld tea ,torna.

Anna (30): elkeztem kromot szedni megszüntek az éhség rohamaim, és rendszeresen járok futni 2 hete

Andrea (42): A finomliszt, cukor elhagyása. Gluténmentes étrend, mozgás. Gyógyteák fogyasztása.

Georgina (27): Az segített a legtöbbet, hogy nem egyedül csinálom, mert a családom segít.

Kata (58): étrenden való változtatás: - reggelire joghurt zabpehellyel, - normál ebéd - vacsora natúr kefír, fél magos kiflivel, - este 18.00 óra után csak folyadék, - napi folyadékbevitel emelése, - gyümölcs, zöldségek, saláták, - rendszeres mozgás: napi 3 km futás, kerékpározás, - eddig: 1,5 kg mínusz, lassan, de biztosan

Nikoletta (20): Feleztem az adagokat és nem nassolok

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Ilonka (24): Étrend betartása

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Gábor (30): A tanácsaitokat megfogadtam és változtattam az étkezési szokásaimon. Jobban odafigyelek arra hogy mit eszek, csökkentettem a cukor bevitelt és próbálok csak teljes kiőrlésű kenyeret enni. Növeltem a mozgás mennyiségét, most már nem itthon tornázok (ez kb. 20 perc volt reggelente amikor csináltam). Heti kétszer eljárok edzőterembe. Ez egy kombinált cardio és erőnléti edzés, kb. összesen 2 óra per alkalom. Edzés előtt fél órával meg szoktam inni egy 2000 ml-es L-karnitin zsírégető koncentrátumot, hogy felgyorsítsam a zsírégetést az edzésem során. Vitamint is elkezdtem szedni, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyek be a szervezetembe illetve hogy csökkentsem az étvágyamat. Az elmúlt 2 hónap alatt kb. 7 kg-ot fogytam. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. :)

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Ervin (28): Hat elsosorban az hogy kitartoan minden reggel meg iszom egy nagy pohar citromlevet.Es nem eszem kenyeret egyaltalan.Es este 6 utan sem eszem gyumolcson kivul semmit.Es megprobalok minden nap bar 1 orat setalni sajnos tobre nincs idom.

Ágnes (46): kenyér és más pékáru elhagyása az abonettet kivéve

Kata (23): Mértékletes étkezés, egészséges életmód

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Mónika (42): Kevesebbet eszem, és mozgok.

Judit (56): több mozgás, kevesebb, de minőségi étel, több folyadékbevitel

Erzsébet (54): Rengeteget, napi haromliter vizet is meg iszok!

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Gyöngyi (53): mozgás

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Kristian (25): szigoru dieta

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

Katalin (48): 21 éve 3 hónap alatt a testkontroll című könyv és mindennapi torna segítségével sikerült 20 kg fogynom.

Monika (35): Delelott nem ettem, csak gyumolcsot.

Zsu (41): Nincs teltségérzetem. Sokan megdicsértek, hogy jól nézek ki, jól tartom magam.

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Viola (18): dieta, sport

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Kati (36): Inkabb feherje mint szenhidrat es napi 10 15p mozgas.

Etel (54): Először is nagyon megijedtem az egészségem romlása miatt,aztán ijedtemben össze-vissza keresgéltem a cikkek között.Majd jött a nagy elhatározás: muszáj tennem valamit az egészségemért.Azzal hogy fogyok segitek magamon, a romló állapotomon. Most reggel éhgyomorra almaecetet iszom,langyos vízzel majd Abonett keksszel szenvicset reggelizek..A 'normal' kenyeret. péksüteményeket nem eszem.Nem használok cukrot, házizsírt csak stivia édesítőt és étolajat ,olivaolajat.Próbállok nagyon sokat inni mert ez nekem idáig nem ment. Délelőtt csak gyümölcsöket eszem.Hát az ebédre muszály 'jókat' ennem de a vacsora megint Abonettes szenvics almaecetes vízzel.Ezekkel az apró változtatásokkal már lement 5kg-ez nálam igen nagy siker.

Adriana (44): több folyadék fogyasztás, rendszeresebb mozgás

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Nati (42): kevesebb kalória,és sport,odafigyelek az ételek minőségére

Katalin (50): Megnéztem, hogy súly, életkor, mozgás, magasság alapján heti 0,5 kg fogyáshoz 1282 kcal-t fogyaszthatok és ehhez probálom tartani magam.

Monica (31): Rengeteg sport,reggeli futtas,kiegyensulyozott etkezes. Most kezdem a feher dietat. Eddig 6kg ment le a 75kgbol/172cm. Meg 6kg akarok leadni.

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

János (54): csak csirke

Anett (25): 14:00 után már csak Norbi update termékeket fogyasztottam és minden nap kardióztam minimum 1 órát

Andi (42): kisebb adag ételek,sok séta,biciklizés

Mária (35): Csak reggel eszek kenyeret. Sok folyadékot iszok.

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Rita (48): 2 évvel ezelőtt... 7 hónap alatt, 35kg.... 6+1-el...,, :-) Most neki ugrok még pár kg-nak... :—)

Moncsi (22): Megfelelő táplálkozás es rengeteg edzés, főként cardio jellegű, de erősítés is volt benne, plusz nagyon sok vizet es zöld teát ittam

Gabi (44): Leginkább az hozott látványosabb fogyást, amikor teljesen leálltam a kenyér, zsömle és társai fogyasztásával és ha odafigyelek a folyadék fogyasztásomra.

Csaba (37): paleolit étrend foci kondi

Katalin (61): Kevesebb édességet ettem

Anita (39): Sport es kcal szamolas.

Judit (62): több mozgás (amennyire a 62 éves korom engedi) és kevesebb sütizés, nasizás

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

Ági (29): igazából a mozgás és a nem túlzásba vitt evést

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Krisztina (41): Cukor elhagyasa

Éva (45): Kemény torna, biciklizés a szabadban, kőkemény elszántság és a kitartásom!

Éva (31): sok zöldség saláta és mozgás

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Marika (52): Lecsökkentettem a kenyérmennyiséget a felére, nem nasizok, cukrot teljesen elhagytam az étrendemböl

László (21): kcal és szénhidrát megvonás

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Kata (58): több folyadékot fogyasztok, igyekszem 11 előtt lefeküdni aludni.

Marcsi (55): A teszt segített elindulni a dietetikusom által segített úton. A testem változik a labor eredményeim javultak.

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Zsuzsanna (46): kevesebb kalória, kevesebb szénhidrát,mit mivel eszek;húst zöldséggel,tésztát zölséggel,

Rita (45): Herbalife shake és rost tabletta, valamint termo tabletta

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Ági (53): Glutén és laktózmentes élelmiszerre váltottam a rendszeres mozgás mellett

Ildiko (51): csak lugos ételeket eszek,meg sok zöldséget,cukrosakat egyáltalan,meg kenyeret csak piritost.

Erzsi (53): a csal'di bajok

Gizella (41): torna + diéta + táplálék kiegészítők

Attila (28): Több folyadék,mozgás és az étkezéseimre nagyobb figyelmet szántam

Noémi (24): étkezésen való változtatás (ez nagyon sokat számít nálam)

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Erika (26): Napi ötszöri étkezés mindig csak kicsit!

Ildikó (36): nem tudok 1 dolgot kiemelni: édesgyökér, L-Karnitin, kevesebb szénhidrát, sok zöldség, kevés vacsora, testkezelések, sok folyadék

Évi (32): reggelire, és délelőtt csak gyümölcsöt eszem, illetve napi 2kapszula CLA-t fogyasztok

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Ferenc (62): Tisztító kúra.Rendszeres evés csökkentett mennyiség.

Viktória (49): Szia! Igen, a káposzta leves, és most hogy 10 kg-ot leadtam, kezdek savanyúvá válni. nem csak azt eszem, de a leg hatékonyabb a leves.

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

Anett (30): Atkins diéta és torna

Mónika (49): sterssz,torna,kisebb adag étel,több folyadék

Andrea (33): Szénhidr?t csökkentés.pl.kenyér ki iktat?sa cukor el hagy?sa kalória bevitel csökkentésel

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Mónika (37): Szénhidrát bevitel csökkentése

Szabina (19): Kenyér, cukor kivonása az étrendemből, egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag ételek. Rendszeres mozgás.

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Frici (46): Testépítés, Fitness

Timea (19): nem fogytam,csak formásodtam.

Hajni (30): kenyér,tészta,cukrozott üdítők elhagyása

Betty (40): Kevesebb szénhidrát, és rendszeres mindennapi edzés

Zsuzska (33): Tisztító léböjtkúra. Odafigyelek, hogy csak akkor egyek ha éhes vagyok, lassan az evésre időt hagyva.

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Mira (28): A mozgás,a kitartás

Ezsbet (53): diéta

Marcsi (36): 1-szer-i étkezés.

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Mónika (26): Kalóriaszámolós módszer,minimális szénhidr?t bevitel,heti 4 edzés.

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

Krisztina (37): Delutan mar nem fogyasztok cukrot es szenhidratot. Az elejen nagyon nehez volt, de most mar egeszen jol megszoktam. :-))

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Kriszti (34): felülés, gyaloglás, futás, cukor fehér liszt, tészta mellőzése.

Marika (47): tob mozgas csak keves az idom ra

Eva (48): KEVESEBBET ETTEM TOBBET MOZOGTAM

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Marcsi (26): diéta, rendszeres zsírégető+erősítő mozgás, sok folyadék

Agnes (28): Az egeszseges taplalkozas es a folyamatos testmozgas

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Inez (45): Sok folyadék fogyasztása.Önmagam elfogadása.

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

Enikő (32): Ma kezdetem el a Dukan diétát, remélem ez az akció fog fogyáshoz vezetni.

Adrienn (29): szénhidrát megvonása, d vitamin szedése, tisztító kúra

V (36): Két hetes diétával kezdtem utánna több mozgás mellett jobban figyeltem a bevitt étel mennyiségére,cukrosat,fehér lisztet és kenyeret semmilyen formában nem eszek.

Zsuzsa (59): a paleo etrenddel es a rendszeres mozgässal mär voltak sikereim

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Ildikó (32): Rendszeres testmozgás.

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Vera (37): a heti rendszeres mozgás és oda figyelek,hogy mit és mikor eszek,és megpróbálok sokkal többet inni.

Anikó (26): A kapott információkat felhasználva változtattam az életmódomon! Kiszámoltam mennyi kalóriát ettem eddig (több mint 2000 kcal volt), ebből levontam az oldalon ajánlott 700 kcal-t. Így ma már csak napi 1500 kcal-ra szorítkozom, és egyáltalán nem okoz megerőltetést. Igyekszem naponta 5x enni. Két étkezés közt egyáltalán nem vagyok éhes. Tornázni kezdtem, ahogy Önök javasolták, ehhez vásároltam 2 eszközt is, hogy otthon végezhessem mindezt, ugyanis borzasztóan fázós típus vagyok. A legnagyobb probléma a haskörfogatommal volt, ez szinte depresszióssá tett. 106 cm-es haskörfogattal, a kapott javaslat után kezdtem el a fogyit, mára 98 cm-nél állok. A 4.-5. emelet megmászása sem jelent már gondot! :) Kevesebb cigit szívok! Alapvetően megváltozott az életem, és ezért nagyon hálás vagyok az oldal szerkesztőinek! :)

József (44): többször keveset eszem, sok vizet iszom

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Krisztina (23): Sokszor kevesebb evés, több ivás, kevesebb szénhidrát fogyasztás, mozgásnak pedig futás és tornagyakorlatok.

Gabriella (46): A gyorsan felszívódó szénhidrátok elhagyása pld a fehér kenyér és a finomított kristálycukor,ezeket helyettesítettem a teljes kiőrlésű kenyérrel és az édesítőszerekkel!

?va (38): Futás

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Pamela (21): Sport, rágógumi

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Kitti (20): Torna, rendszerezett étkezés

Valéria (55): Még nem fogytam.

Anna (58): Rendszeres mozgás és dietetikus által személyre szabott egyéni étrend.

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

Kira (31): Mikor nem eszek semmit

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Manka (27): önmegtartóztatás

Adriana (45): 90 napos diéta

Tímea (35): kalóriaszámolgatás szigorúan

Detti (29): Több víz, minosegi szénhidrát bevitel(rizs), kiiktattam a cukrokat, több fehérje, zöldség bevitel

László (52): sütik , üdítők és alkohol mellőzése !

Eruska (54): Kevesebb szénhidrát.

Dóra (26): Vacsora kihagyása, kevesebb kenyér fogyasztása!

Amarilla (33): Bikini Body Katus Attilával - torna napi 4x, mindig hagytam a tányéromon ételt ( gyomorszűkítés házilag ), zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása, édességből csak a Nutella és a fagyi maradt.

Erika (37): Édesség csökkentése, kiváltása cukormentes saját készítésű lekvárral, rendszeres, kemény edzés.

Petra (25): Több vizet iszom, heti 4-5 sport, este csak zöldség és fehérje, kb 1 ig nasi megengedett, mert nap során felhasználom a bevitt energiát, persze nem egy tábla csoki egyszerre :)

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Emo (38): egészséges étrend, odafigyelés és sport

Karesz (48): 4 nap alatt kb 1 - 1, 1 kg - ot leadtam. Végülis az almaecet módszert választottam, + ma már tudom, hogy nem szabad állandóan - görcsösen alig ennem sztán este pedig bepótolni mindezt.

Csilla (27): ehezes

Magdi (56): Én a 90napos diétát választottam ez már egyszer bevált nekem.Még hozzá vettem napi 20perc szobabicajozást .

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Ildikó (45): 6+1 diéta + mozgás: heti 3x45 perc, sok vizet iszom, C-vitamint és krómot szedek. Még csak 10 napja kezdtem, de már érzem a jótékony hatását. Sokkal jobban érzem magam, és a nadrágom sem szorít. :-)

Betti (21): Sok vizet iszok, többet mozgok és egészségesen táplálkozok.

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

Laura (40): csak senhidratot esfeherjet fogyasztok

Klára (62): 1liter folyadék helyett 3 liter folyadékot iszok naponta. Most már rendszeresen tornázom és a torna is hozzájárult a fogyásomhoz.

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Anita (41): több folyadék bevitel kevesebb evés

Ilcsy (30): Nekem a 90 napos diéta jött be. 2 hónapig diétáztam, és 23 kg-ot adtam le. Ami azóta sem jött vissza.

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Mária (57): a sport,a chrom tabletta..

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Erzsi (45): egy kapszula növényi eredetű és ez mellett ehettem igaz kicsit kevesebbet, de megérte a lábaim nem fájnak.

Ferenc (38): kalória számolás

Barbi (21): Napi 15 perc mozgás,odafigyeltem az étkezés mennyiségére.

Éva (61): 90 napos diéta, már az is siker, hogy jobb a közérzetem. De még csak két hete élek így, 3 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg.

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

Csaba (36): napi 30 perc mozgás,étkezés

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Ibolya (41): több mozgás

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

Anikó (45): Nálam az étrend, ami segített. Nem sok, de 2.5 kg lement..eddig. gondolom tovább is megy majd. Köszönöm a segítséget!

Lilla (26): fehérje szénhidrát egyensúly,torna

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Monika (35): Napi min. 3l tiszta viz fogyasztasa

Ildi (52): Nagyon sok edzés ,kardio

Tícia (23): Szénhidrát bevitelt csökkentettem,több vizet iszük és elkezdtem mégtöbbet mozogni

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Évi (50): Ha nem ettem, vagy nagyon keveset !

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

Kata (35): Mozgás, kevesebb étel

Györgyi (35): sokkal több, folyadék (házi limonádé): víz+zöld tea+citromfű, menta+citrom+gyömbér

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Niki (23): Fitness Junkie 30 napos program

Ketrin (18): meg nem adtam le egy dekat sem sajnalom .nem tom hogy fondnak le.

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Marika (55): elsősorban a szervezet lugositásával kezdtem.reggel 1 evőkanál frissen facsart citomlé evés előtt fél órával.délben 1 evőkanál almaecet szintén evés előtt fél órával.este lefekvés előtt szintén 1 evő kanál almaecet mindezt 2dl langyon vízben,és este félóra szobakerékpározás.napi 2.5lt folyadék!!!

Nikolett (18): torna

Attila (53): kevesebb süteményt eszek és mindenböl csak a felét.

Katalin (51): Nem ettem fehér kenyeret és édességet.Sok gyümölcsöt ettem.

Reni (28): Nem nagyon ettem, inkább csak zöldségeket! Este 5 után semmit.

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Beáta (39): Rendszeres étkezés

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Judit (44): sport

Szuzanna (32): Több folyadék bevitel kevés szénhidrát az is csak délelött

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Erzsébet (57): kenyér,burgonya, tészta mellőzése, zöldség fogyasztás

John (54): BMI, BMR egyértelműsítése, tápanyag feldolgozási folyamat megértése, majd a szénhidrátszegény étrend kialakítása, a folyadék bevitel optimalizálása, illetve a napi legalább egy óra folyamatos mozgás a kalória leadás és az aerob edzések biztosítása érdekében.

Szilvia (32): Többször keveset eszek. Nem nassolok, csak heti 1-2 alkalommal. Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok a nap folyamán és vacsorára csak gyümölcsöt és zöldséget eszek. Köszönöm a segítséget!

Mária (44): diéta

Otília (25): cukor kiiktatása, sok fehérje, kevés szénhidrát

Imola (24): a stresz

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Jennifer (21): Valtozatos étrend

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás