Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Élelmiszer adalékanyagok: E-számok

Ártalmatlanok vagy veszélyesek az élelmiszer-adalékanyagok?Az E számok - az Európai Unión belül meghatározott és engedélyezett -, az élelmiszerekbe tehető adalékanyagok jelölései. (Az "E" itt Európa rövidítése.)

Az adalékanyag meghatározása: „adalékanyag minden olyan élelmiszerként önmagában nem fogyasztott és jellemző élelmiszer összetevőként nem alkalmazott anyag – tekintet nélkül arra, hogy van-e tápértéke vagy sem –, amelyet az adott élelmiszer gyártása, feldolgozása, elkészítése, kezelése, csomagolása, szállítása és tárolása során technológiai célból szándékosan adnak az élelmiszerhez, melynek eredményeként önmaga vagy származéka közvetlenül vagy közvetetten az élelmiszer összetevőjévé válik”. [Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-89/107 sz. előírás]

Az élelmiszer-adalékanyagok szükségessége...

Gondolkodj a saját fejeddel! Manapság az élelmiszer-gyártás nem működne adalékanyagok nélkül. Adalékanyagok szükségesek a tartósításhoz, félkész ételek egyszerű elkészítéséhez, ízlelőbimbóink kényeztetéséhez és még sorolhatnánk.

Az adalékanyagok első sorban a gyártóknak kellenek, mivel a feldolgozott, iparilag gyártott élelmiszerek eladása hozza számukra a legnagyobb hasznot.

Természetesen a vevők sem teljesen "ártatlanok". Végül is mi vagyunk azok, akik megvesszük ezeket az élelmiszereket, és még örülünk is, hogy csak vízzel kell bekeverni, és máris kész a leves, vagy gyorsan, főzés nélkül juthatunk főzelékhez stb.

Nyilván a reklámok is csak ezeket az előnyöket domborítják ki, s a multik nagyon jól tudják, hogy a kezükben vagyunk...

Veszélyesek az élelmiszer-adalékanyagok?

A fenti kérdés elég ellentmondásos. A gyártók szemszögéből az élelmiszer-adalékanyagok nyilván nem ártalmasak, s azt is nehéz átlátni, adott esetben ki miként lobbizott az engedélyeztetésükért felelős EU bizottságoknál, hogy átmenjenek a rostán. S van persze olyan is, amit időközben betiltottak.

A neten számtalan cikk található, ahol egyik-másik adalékanyagot veszélyesnek vagy egészségkárosítónak tartják. Őszintén szólva nem tudjuk, mi az igazság. Ezt mindenkinek magának kell megítélnie és eldöntenie.

Mert itt van például az aszpartám. Nem igen tüntetik fel veszélyes adalékanyagként (aszpartám = E951), sőt agyba-főbe reklámozzák, s szinte minden diétás termékben megtalálható... Pedig az aszpartám nagyon is ártalmas az egészségre!
Bővebben itt: » Az aszpartám egészségkárosító hatása


Néhány oldal, ahol bővebben utána lehet olvasni az élelmiszer-adalékanyagoknak:
» Dr. Gunda Tamás: Élelmiszeradalékokról elfogultság nélkül
» Élelmiszeradalékok egészségügyi kockázatai

E-számok: Élelmiszer-adalékanyag kategóriák

  • E100-181: Természetes és mesterséges színezékek
  • E200-297: Tartósítószerek
  • E300-386: Antioxidánsok és savanyúságot szabályzó anyagok
  • E400-495: Sűrítőanyagok, stabilizátorok és emulgeálószerek*
  • E500-585: Savanyúságot szabályzó anyagok és csomósodást gátló anyagok
  • E600-671: Ízfokozók
  • E700-772: Antibiotikumok
  • E900-999: Egyéb, pl. édesítők, habosító anyagok
  • E1000-: Újfajta adalékanyagok, melyek nem sorolhatók egyik szabványos osztályba sem

*Az emulgeálószerek elősegítik egymásban nem oldódó folyadékok - mint pl. víz és olaj - egymásban való eloszlatását.

Mit tehetünk az adalékanyagok ellen?

A mai rohanó világban nem vonulhatunk vissza és húzhatjuk ki magunkat ebből az ipari körből. Valamit enni kell, és legtöbbünk pénztárcája vagy ideje sem engedi meg, hogy kizárólag bio-boltokban vásároljunk, vagy mindent mi magunk készítsünk el.

De biztosan megpróbálhatunk jobban odafigyelni, és csökkenteni az agyonkezelt, adalékanyagokkal dúsított élelmiszerek fogyasztását!

Bővebben itt: » Az egészséges táplálkozás alapjai

Végül is a mi életünk, a mi egészségünk a tét, így akármilyen legyen is a körülöttünk lévő világ, miénk a felelősség, hogy a lehető legjobban csináljuk!


Élelmiszer adalékanyagok, E-számok:


Nekem ez vált be:
2099 hozzászólás

Hozzászólás írása

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Mónika (24): Én eddig napi pár kortyot ittam. Javaslatotokra emeltem a mennyiséget, eleinte rossz volt, ma már a munkahelyemre is viszek, és állandóan iszok mert szomjas vagyok ami eddig nem voltam. Elkezdtem heti 2 alkalommal spinningre járni 2kg-ot fogytam. Igaz ez nagyon kevés, de kb. 2éve egy dekát sem fogytam, szóval örülök neki.Még 8kg-tól szeretnék megszabadulni.

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Viktor (24): Több mozgás, kisebb adag ételek, cukor és finomliszt fogyasztásának minimalizálása.

Antal (63): Napi 1200 kcal, 150g szénhidrát. Napi rendszeresség következetesen az étkezések terén.

Teca (51): Szétválasztós diéta, több folyadék, intenzivebb mozgás, Nincs nasi!!!!!! De mindent megeszek amit szeretek, csoki, fagyi, szalonna, csak megnézem mit mivel eszem, több zöldség es gyümölcs, semmi kenyér es kenyerféle.

Erzsébet (59): paleolit diéta,de 2 hónap után semmi, a szervezetem gőzerővel ' akarja' vissza a leadott 5 kg-t

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

Szandra (23): Update táplálkozás

Erika (54): Jelenle a 90 napos diéta 16. napjánál tartok. Az általatok javasolt ételeket fogyasztom, természetesen a diéa szerinti csoportosításban. Nem éhezek, de eddig még sajnos csak 1 kiló ment le stabilan. Amit észrevettem, mintha a zsírréteg vékonyodna, kisebb a hasam, de mivel szellemi munkát végzek, a szénhidráthiány délutánra már koncentrációs nehézségekhez vezet. Amennyiben sikerul látványosabb eredményt elérnem értesítelek.

Sári (42): Sok zöldség, gyümölcs, napi 4x, a fehérkenyér teljes elhagyása, a sütemények, édességek tiltólistán, most a cukor is, s húsvét előtti 2 hétben kezdtem el az életmódváltást,húsvétkor 2 nap sütinap volt 3 szelet sütivel....s most még mérlegre nem álltam, de a ruháim már lógnak! :) Ez út a siker felé??? Majd meglátom.

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Ágnes (31): Elhagytam a kenyeret,mindenféle cukros italokat,csak vizet iszom,sok gyümölcsöt, zöldség és fehérje.

Réka (38): Elkezdtem rendszeresen mozogni és felhagytam a koplalással fogyással.

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Anikó (25): Szénhidrátok csökkentése. Zöldség, gyümölcs nagyobb mennyiségben való fogyasztása. Tudatos táplálkozás. Akarat!

Bernadett (24): Heti 4-5x1óra Karido. Napi ötszöri étkezés, az adagok csökentésével természetesen. Kedvesebb cukor és szénhidrát bevitele.

Renáta (20): Nehezen tudom rávenni magam az edzésre, szóval az étkezésemre próbálok figyelni kisebb-nagyobb sikerrel.

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Évi (21): diéta

Györgyi (55): Kevesebb szénhidrát fogyasztása.

Klári (38): 600kal./nap

Dávid (30): Nem tudom pontosan mi vezetett a sikerhez, mivel egyszerre több tanácsot fogadtam meg. Minimális rossz szénhidrát fogyasztás, több folyadék, naponta több étkezés. Két hétig nehéz utána át áll a szervezet. 2 hónap -11kg.

Katalin (24): sok mozgas es lemondas az edesegrol

Anna (40): 90 napos diéta

Kitti (24): szénhidrátmentes étrend,lement a hasam,javult a közérzetem és nem tört rám napközben a farkaséhség.valamint 4ora után semmit nem eszek.a sok folyadékbevitel is elengedhetetlen.

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

József (47): Életmódváltás,étkezési szokások változtatása stb.

Kristian (25): szigoru dieta

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Edith (48): Gyakori étkezések, kicsi adagok, nagyon kevés kenyér, semmi édesség.

Mónika (38): torna,diéta,

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

KlÁra (53): NEM IGAZÁN TUDOM, NAGYON NEHEZEN HALAD.

Brigitta (18): napi egyszeri evés

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Margit (55): Torna, kevesebb és egészségesebb ételek fogyasztása.

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Bea (28): 3 után nem evés. Reggeli bőségesen.

István (28): diéta,sulyzós torna

Katalin (61): Kevesebb édességet ettem

Timi (22): 5 mins shaper ?s ?trend változtat?s

Adriana (45): 90 napos diéta

Kriszti (38): mozgás!!! szénhidrát minimálisra csökkentése

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Klára (65): Gyakrabban és kevesebbet eszem. Fő étkezések előtt almaecetes vizet iszom (1 kanál almaecet egy pohár vízben).Több folyadékot fogyasztok. 18 óra után csak alma. Több mozgás, jelenleg a szobabiciklire korlátozódik a rossz időjárás miatt. Fontos, hogy az ember lelki békéje meglegyen, hogy koncentrálhasson a kitűzött célra.

Edina (26): Több folyadék és mozgás!

Dorottya (26): testmozgás

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Ilona (60): Az étkezések gyakoriságának növelése -2-3 alkalomról 5-6 alkalomra,valamint a mennyiségek - számomra jelentős- csökkentése. Az utóbbi nagy önfegyelmet igényel!!

Edit (45): Saját magam által kitalált étrend (alapja:szénhidrát és cukor/csoki elhagyása), sok folyadékkal és a heti 2-3 alkalmas mozgás, tornázás. És természetesen az akarat és a kitartás. 3 hónap alatt 6 kilót fogytam így.

Eliza (41): A cukor,édességek teljes elhagyása pótlása steviával,mézzel. Még több mozgás .Sok gyümölcs és zöldség fogyasztása.Nagyon nagy akarat erő pláne az első napokban,hetekben. Eddig -15kg 1.5 hónap alatt:)

Erika (28): kevesebbet edtem, es nem fogyasztottam kenyeret es edesseget

John (28): Kevesebb cukor, több mozgás.

Csilla (19): Édességek, szénhidrátok mellőzése ! Sok halat eszem, csirke húst, gombát, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat (alacsony zsirtartalmúakat) valamint gyümölcs turmixokat !

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Ildikó (44): Azt a 'programot' csinálom,amit e-mailben elküldtetek.

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

Erika (50): A napi 5 étkezés ebből 2étkezés gyümölcs amit mindig hanyagoltam .Nem eszem kenyeret pékárut és édességet.

Pálma (21): Sokat sportoltam szabadidőmben.

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Györgyi (35): sokkal több, folyadék (házi limonádé): víz+zöld tea+citromfű, menta+citrom+gyömbér

Emese (20): Betartottam a tanácsokat, a piramis alapján próbáltam étkezni és elkezdtem tornázni is.

Livia (36): sokszor enni egy nap es keveset,tobb mozgas-6 honap alatt 20 kg es nem koplaltam

Kinga (27): Elsősorban a 90 napos diéta,és beszereztem egy kerékpárt amin napról napra több km-ert teszek meg.Nem eszek kenyeret,vagy nagyon ritkán teljes kiőrlésűt de azt is lassan csökkentem.Igaz eddig még nem igazán indult meg a fogyásom,de remélem mihamarabb eredményes lesz.

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Roland (39): A kalória tábla használata

Csilla (27): diéta

György (45): Fogadás de most magamért teszem és ebben is metaláltam a sikert.

Stefi (18): Kevesebbet ettem mint ahogy szoktam

Csaba (47): mozgás+diéta

Kata (29): Kevesebb fehér lisztes és cukros ételt eszem!!

Zsu (41): Nincs teltségérzetem. Sokan megdicsértek, hogy jól nézek ki, jól tartom magam.

Mária (48): Lényegesen több gyümölcs fogyasztása és a króm tabletta alkalmazása.

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Zsuzsi (29): Napi 6-7 evés

Viki (20): Végre rászántam magam a helyes étkezés részére is :)

Ili (39): Diétázás.

Rita (36): Kettő is volt,de sajnos egyik sem maradt végleges,bár ez valószínű a mozgásszegény időszakokból fakadt.Az egyik és ez volt a tartósabb.napi torna,délután már csak gyümölcs.A másik a szétválasztó diéta.

Zsuzsa (59): a paleo etrenddel es a rendszeres mozgässal mär voltak sikereim

Krisztina (43): sok víz fogyasztása,szénhidrátok kiiktatása.

Otto (51): Kitartas

Tícia (23): Szénhidrát bevitelt csökkentettem,több vizet iszük és elkezdtem mégtöbbet mozogni

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

Janos (32): mindent eszek ugyan ugy csak pekarut,cukrot,tesztat nem eszek.

Laci (52): odafigyeltem milyent és mennyit eszek

Piroska (18): Volt 2 hét amelyen keveset ettem és sokat mozogtam és 65 kg ről 58 kg re fogytam.

Bandi (39): akaraterő, nem enni, amikor ennék

Erzsi (45): egy kapszula növényi eredetű és ez mellett ehettem igaz kicsit kevesebbet, de megérte a lábaim nem fájnak.

Ildikó (41): diéta és torna

Edina (33): napi többszöri étkezés

Bözse (51): Az hogy tudtam hány kalóriát ehetek egy nap. Hányszor ehetek.

György (63): Étrend változtatás+napi mozgás.

Lilla (30): feherje, keves kaloriabevitel

Novák anna (23): kocogas fel ülés gugolás biciglizés

Kitti (22): Megfogadtam a tanácsokat és odafigyeltem az étkezésre és sokkal többet mozogtam.

Anikó (54): citromos,zöld tea napi 1,5 l

Klári (61): rendszeres mozgás

Bettina (16): kalóriabevitel lecsökkentése, torna

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Frida (22): futás sokat használ

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Krisztina (19): Étrend változtatás.

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Csilla (46): Szinte . szénhidrát, kis adagok,mozgás

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Vera (37): a heti rendszeres mozgás és oda figyelek,hogy mit és mikor eszek,és megpróbálok sokkal többet inni.

Kata (20): több mozgás, egyszerre kis adagok, sok folyadék

Zsuzsa (39): még semmi

Zoltán (40): Étkezés ,sport

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Zsolt (31): összességben kevesebb kenyeret eszem, este 6 után már nem eszem

Petra (22): a pékárú megvonása.

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Ilona (48): Amikor többet mozogtam szépen formálódott az alakom.

Lizzy (52): saját magam motiválása

Violetta (47): etkezesi adag csokentese

Terez (41): a teak

Anikó (40): Diéta és Edzés heti 5 alkalommal.

Kata (28): update1

Jennifer (21): Valtozatos étrend

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Ágota (65): kevesebbet ettem és többször, többet mozogtam

Sándor (41): Este 6 után csak egy joghurt vagy egy alma volt a vacsaora . Kenyeret egyáltalán nem eszek. Sok folyadék akár 3l víz naponta.

Tímea (19): kevesett ettem es mellette tornáztam

Linda (21): 26 kg-t már fogytam egyszer csak a terhesség alatt feljött 13 kg

Flora (18): alig ettem és sportáborba mentem

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Andrea (23): ha nem ettem

Anikó (36): torna

György (33): többszöri kevés étkezés, kevés vacsorával, sok zöldséggel és csirkemellel .

Erzsébet (31): kevesebbet ettem

Norbi' (53): 1. a mozgás, 2. szabadság ideje alatt tudtam figyelni az étkezésre, 3. amikor megszaladt a házi GDP minőségibb ételt tudtam venni - ezek miatt elkezdtem fogyni

Ibolya (41): több mozgás

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Edit (53): a 90 napos diéta

Zsóka (35): Kevesebb édesség és péksüti!

Mery (60): Már életem során sokszor fogyókúráztam, akár 20kg-is.Nem kellett hozzá semmi csodaszer.napi 4,5 ször evés,nagyon kis adagokban.most 50 nap alatt fogytam 5kg-t.

Zoli (19): Étrend változtatása.

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

Zsolt (18): Heti 4-5 football a barátokkal, ami naponta 3-4 órát jelentett.

Petra (24): Minimalizáltam a CH-bevitelt, napi rendszerességgel sportoltam, súlyzós edzéseket végeztem, elkezdtem futni és rengeteg fehérjét fogyasztottam.

Attila (28): Több folyadék,mozgás és az étkezéseimre nagyobb figyelmet szántam

Andi (42): kisebb adag ételek,sok séta,biciklizés

Piri (30): fehérje+zöldség fogyasztása, szinte semmi más

Melinda (47): Joga,olivaolaj mas zsiradekok helyett,gyumolcs,zoldseg

László (39): Mozgás és koplalás

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

Anita (38): még nem

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Csilla (50): étrend átalakítása, a zöldségfélék nagyobb fogyasztása, kerülni a szénhidrátot tartalmazó ételeket, erősebb tornát végzek

Kriszti (34): felülés, gyaloglás, futás, cukor fehér liszt, tészta mellőzése.

Judit (42): Heti 2x1 óra alakformáló torna, és a klasszikus dietetikusi útmutatás: semmi cukor, semmi fehér liszt, sok zöldség, gyümölcs, folyadék,napi 5x étkezés.

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Ágnes (21): 90 napos diéta, de már lefogytam vele annyira, hogy több kilót egyszer csak nem tudtam leadni

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Margit (63): Súlyos betegség,erős antibiotikumok miatt nem kezdhettem bele a fogyókúrába,de pár napon belül mindenképpen elkezdem,ui.az írások alapján szentül hiszem,hogy ezúttal sikerül.Akkor újra jelentkezem.

Laci (38): Naponta legalább ötszöri étkezés. Kisebb adagok fogyasztása egy-egy étkezés alkalmával, este már minimális szénhidrát bevitellel.

Zsuzsanna (62): A kenyér evés elhagyása, kerékpározás

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Melinda (23): Sok folyadék és rendszeres mozgás.

Erika (31): Kisebb adagok

Kata (38): Este 6 után nem eszem, sok vizet iszom, jógázom, kevesebb csoki.

Anna (49): kevesebbet eszem és drasztikusan nem esze kenyeret, sütit és csokit

Veronika (24): torna, elsősorban kardio, valamint a lemondás a kenyérről és péksüteményekről

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Anita (35): torna,es az étrend változtatás

Ádám (32): napi 5-szöri étkezés

Éva (48): Szoó Judit Kilófaló termékek, nyírfacukor, kókuszzsír, csökkentett CH tartalmú étrend és mozgás

Andy (29): rengeteg zoldséget fogyasztottam,feherjet,teljesen elhagytam a cukros lisztes ételeket.és emellett napi 3 bogre zold teát fogyasztottam

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Zsolt (36): Akupunktúra,napi háromszori étkezés,vacsora helyett fehérje turmix

Marika (47): tob mozgas csak keves az idom ra

Ria (56): A 6 napos piramis diéta sokat segitett

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Luca (61): Odafigyelés az étkezésekre, fehérjében gazdag,szénhidrátokban szegény étrend kialakítása 'kalória.számolgatós' módszerrel.

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Márti (55): Sok-sok gyümölcs és napi min. 1 liter folyadék bevitel:-)

Mária (37): torna

Andrea (48): Novemberben mütötték a könyököm és mivel elötte abbahagytam a rendszeres mozgást a fájdalmaim miatt 5 hónap alatt felszedtem 6 kilót, ami rettenetesen zavar. Még csak pár hete kezdtem el megint mozogni és jobban odafigyelni az étkezésre. Nem kezdtem el rohamosan fogyni, de elindult lefelé a mérleg mutatója és fittebbnek érzem magam. Edzésnaplót vezetek, amibe beleírom a napi edzésadagot és hogy mit eszem (a nassolást is szigorúan!), meg a reggel mért súlyomat.

Zsuzsi (28): Norbi Update, és minden nap torna

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Kata (51): Az elválasztó diétát próbálom tartani, eddig megy. kb 1,5 kg sikerült leadni.

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Adrienn (25): rendszeres edzés, kevés szénhidrát, többször kissebb mennyisegű étkezés

Brigitta (30): Az hogy csokkentettem az etel mennyiseget

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Jutka (49): cm-ek változása

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Rozi (28): 800 kalória/nap és napi torna 20-90 perc

Antal (45): Levesporral egyik nap csak 3*2dl ittam sok folyadékkal a másik nap aszt ettem amit akartam igy sikerült 28kg ot leadnom 3honap alatt

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Anikó (43): kcal figyelés + mozgás + sok folyadék

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Emi (23): Mostanaban ujra tancolok. :) Reszben japan (parapara) tancot folytatok, es mar a baratnoimet is sikerult bevonni :) Ami jo, mert igy nem egyedul csinalom. :) Tobb folyadekot iszom, es tobb gyumolcsot is fogyasztok. Napi 3*parapara [edzes] es ezek mellett 4het alatt sikerult 6kgtol megszabadulnom. :) (^-^)/

Gyula (54): eddig semmi

Szuzanna (32): Több folyadék bevitel kevés szénhidrát az is csak délelött

Etel (54): Először is nagyon megijedtem az egészségem romlása miatt,aztán ijedtemben össze-vissza keresgéltem a cikkek között.Majd jött a nagy elhatározás: muszáj tennem valamit az egészségemért.Azzal hogy fogyok segitek magamon, a romló állapotomon. Most reggel éhgyomorra almaecetet iszom,langyos vízzel majd Abonett keksszel szenvicset reggelizek..A 'normal' kenyeret. péksüteményeket nem eszem.Nem használok cukrot, házizsírt csak stivia édesítőt és étolajat ,olivaolajat.Próbállok nagyon sokat inni mert ez nekem idáig nem ment. Délelőtt csak gyümölcsöket eszem.Hát az ebédre muszály 'jókat' ennem de a vacsora megint Abonettes szenvics almaecetes vízzel.Ezekkel az apró változtatásokkal már lement 5kg-ez nálam igen nagy siker.

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Piroska (20): sok mozgás

Sanyi (63): Az öszinte válaszok

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

József (44): többször keveset eszem, sok vizet iszom

Tímea (46): heti 4x1 óra sport, napi 20 perc sport otthon, hétvégén több óra tánc, turbó fogyókúra étrend-Gastroyal=nem éhezek

Dalma (20): Víz és zöldtea fogyasztás, aerob és erősítő edzés

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Edit (52): 5-évvel ezelőtt, 3-hónap alatt fogytam 12-kg, de alig ettem, és tornáztam minden este,

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

Bogika (27): Sport

Erzsi (53): a csal'di bajok

Ildikó (18): Kevesebbet nassoltam

Piroska (54): nem eszem kenyeret es tejet, tejes dolgokat

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Timea (19): nem fogytam,csak formásodtam.

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Károly (62): Szénhidrát megvonás

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Gábor (23): Szerintem az vezetett a siker útjához, hogy beiktatódott a mozgás és valamivel megfontoltabban étkeztem.

Andrea (44): Cukor, liszt,?dess?gek elhagyása.Sok víz, zöld tea ,torna.

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Melinda (29): kalóriaszámolás

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Nikoletta (20): Feleztem az adagokat és nem nassolok

Annamari (44): A kalóriák + folyadék bevitel figyelése + TORNA!!- már akár napi 20'is.

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Ádám (22): Kontrollálni tudtam saját magam.

Rita (24): Étrend változás

Lives (20): életmód váltás

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Erzsók (51): 6+1 diéta

Julianna (59): Láttam mindig, hogy mit és mennyit eszem.

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Nati (26): A szétválasztó, vagyis a 90 napos diéta :) Több mozgás beiktatása

Andrea (36): szénhidrát bevitel csökkentése

Andrea (40): Az en sikeres modszerem a következö volt: csökkentettem az eteladagokat, teljesen elhagytam az edessegeket, a chipset es egyeb brutalisan hizlalo elemeket. Potoltam a krom hianyomat, (jelenleg is szedem) -ez lenyeges volt, mert mar sejtszinten megjelent a cukoranyagcsere-zavar! Ekkor kicsit megijedtem. Ezert halas vagyok nektek, hogy elmagyaraztatok, hogy a megfelelö krom-szint miert is fontos a szervezetnek!! Elkezdtem rendszeresen zöld teat fogyasztani, nem eszek feher kenyeret es Pilatesre jarok. Ja es majdnem kifelejtettem, hogy a fogyas beindulasa elött lenmaggal meregtelenitettem. Kefirbe (0,5 l) tettem 1-2 evökanal lenmagot es nagyon hatasos salaktalinatast vegzett a kettö együtt (kefir+lenmag). Azota nincs gondom az evek ota fennallo hasi puffadasommal es szekrekedesemmel! Ez mar önmagaban is oriasi. Ezutan pedig a fogyas is gyorsabban beindult. Oh es meg valami: az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a lenmagos meregtelenites idejen voltam ket alkalommal nyirokmasszazson is.

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Krisztina (39): mozgás

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Judit (54): Napi 20 perc torna, 30 perc biciklizés (szoba)

Norbert (19): Szénhidrát csökkentés, fittnesz.

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

Krisztina (41): sajnos az ha nem ettem szinte semmit :(.

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Szilvia (33): Korábban 90 napos diéta, de az már nem játsszhat, mert a második turnusnál már tönkretettem vele a gyomrom és már nem tudom csinálni.

Angéla (52): Kezd átállni a szervezetem, még nem látványos fogyás, de én olyan ramaty állapotban voltam-vagyok, hogy idő kell ahhoz, hogy egyáltalán a fogyást megindíthassam! előtte a masszív Frontinozásról kell leszoktatni a szervezetem, a vízhiányos, és ételmegvonásos totális visszaéléstől a szervezetem! Aztán a normális, stresszmentesebb, lazább napi rutin, pszichés átalakulás, alvás tanulás, stb! Ezeken a területeken kezdek elérni sikereket, mindössze 10 nappal az elhatározást követően.

Melinda (23): torna

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Enci (24): mozgás, 6 óra után nem eszem

Inez (45): Sok folyadék fogyasztása.Önmagam elfogadása.

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

Lilla (26): fehérje szénhidrát egyensúly,torna

Judit (33): A szénhidrátok kihagyása az étkezésekből,még több mozgás

Dóra (26): Vacsora kihagyása, kevesebb kenyér fogyasztása!

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Tîmea (43): Mozgás /zumba/ életmod váltás ,

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Andi (41): cukor és szénhidrát bevitelének elhagyása

Madonna (25): Mozgás

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Erika (56): Mozgás, a táplálkozási szokások változtatása.

Renata (19): torna,egesseges etrend,kaloriaszamlalas

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Patrik (18): glutenmentes dieta,vercsoport dieta

Éva (60): A szénhidrát és a zsír csökkentése,ugyanakkor a nagymennyiségű kényszerevés visszaszorítása,amely igen nagy önfegyelmet igényel.

Mesko (34): nem

Judit (50): Mérsékletesség

Zsolt (39): Cukor es a hus bevitelenek minimalizalasa

Mónika (42): Kevesebbet eszem, és mozgok.

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Zsaklin (24): Rendeltem egy csomagot az oldalról, ami hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebben és biztonságosabban tudjak megszabadulni a feleslegtől.

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Brigitta (23): étvágytalanság

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

Lilla (36): Sok fehérfe hust ettem salátával-káposztával nagy akarat ero kell három nap kell hogy megszokja a szervezet hogy kevesebbett eszel utánna már nem kíván annyi energiát táplálékot és gyogyteák zold tea stb.

Zsolt (40): -sport -kenyér,cukor,műkaják,űditök elhagyása.

Barbi (27): 90 napos szétválasztó diéta

Emese (29): Kihagyom az étrendből a szénhidrátot, a cukrot. Nem eszem kenyeret, tésztát, sem krumplit vagy rizst. Maximum update kenyeret vagy teljes kiőrlésű tésztát, de csak nagyon keveset. Update édességeket és sok nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Igyekszem naponta legalább ötször enni, mindig keveset. Mellette sportolok is, heti 2-3 kardió edzést csinálok végig. Eddig 8 kilót fogytam.

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Ani (25): mozgás, diéta

Zsuzska (22): Napi torna + elkezdtem a 90 napos diétát.

Évi (49): Szerelmi bánat.

Erzsébet (49): Még jelenleg is fogyókúrázom. Elsősorban fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt eszek, sovány húsokat, valamint néhány szem mogyorót, mandulát. Cukrot, lisztet, és az élelmiszerekben található olajon kívül más zsiradékot nem fogyasztok, ellenben sok rostot és még több vizet.

Tibor (31): AZ első az hogy megváltoztattam az étrendemet, elhagytam a kenyeret, tésztát! naponta többször étkezek keveset!

Kata (35): ideg ossze ropanas edesanyam hirtelen halala miat

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Gabriella (46): A gyorsan felszívódó szénhidrátok elhagyása pld a fehér kenyér és a finomított kristálycukor,ezeket helyettesítettem a teljes kiőrlésű kenyérrel és az édesítőszerekkel!

Anna (57): Tobb folyadek, kenyeret egyaltalan nem eszem. Igazabol en nem dietazom hanem naponta 5-6 etkezem keveset. Igy 3 kg fogytam Heti egy alkalom 1 ora seta

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Mária (51): kalóriaszegény diéta naponta torna

Eva (28): torna

Eszter (25): Mozgás, kezdésnek legalább heti 1x, valamint az étkezésen való változtatás.

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Tímea (35): kalóriaszámolgatás szigorúan

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Réka (32): sokat ittam

Tagyi (35): nagyon sok mozgás,különböző feladatokkal elvontam a figyelmemet az állandó evésről,így nem ettem sokat,csak amennyi szükséges volt.

Edit (40): délelőtt gyümölcs fogyasztás, késői időben nem eszek, sok folyadék, kontrollált mennyiség

Rozsa (60): grapfruit minden fo etel elott !! es minden reggel fel citrom leve egy kis langyos vizben.

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Kati (63): szenhidratokat kihagyni az etkezesbol, bazis-sav aranyt betartani, sokat inni, 19 ora utan nem enni, napi egy orat mozogni

András (64): visszafogott étkezés, fogyasztóöv, kemény fizikai munka, futás

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Julianna (33): Több, tehát sok folyadék, ami elvette a TÖBBLET étvágyamat.

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

Bori (26): Több zöldséget gyümölcsöt fogyasztok valamint próbálok többet tornázni és odafigyelek a bevitt cukrokra-zsírokra.

Ági (29): rengeteg sport, az édességek fogyasztását csökkentettem, az alkohol fogyaszasztást szinte teljesen abbahagytam

Szilvia (31): A FOGYASZTÓKRÉMEK BEVÁLTAK

Gabi (44): Leginkább az hozott látványosabb fogyást, amikor teljesen leálltam a kenyér, zsömle és társai fogyasztásával és ha odafigyelek a folyadék fogyasztásomra.

Etelka (61): diét,torna

Joci (32): odafigyelek mennyit eszem és mit

Judit (55): Odafigyelek,hogy mit eszek, mennyit és mikor.

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

Ágnes (64): 90 napos diéta

Monika (36): kevés étel+sok edzés+KITARTÁS!!!

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

Dóra (40): Szénhidrát csökkentése, mennyiség csökkentése mozgásprogrammal egybekötve.

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Erzsi (60): az egészséges étkezés,elhagytam a cukrot,lisztet,keményitőt,helyette sok zöldség,hal,gyümi és napi 25 perc torna.

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Niki (44): sok mozgás, kevesebb kalória, többször kevesebb étkezés

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Ágnes (33): Mindennapi (legalább 1 óra)edzés, kenyér elkerülése, sok folyadék ivása.

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

Andi (28): Napi fél óra mozgás bevezetése, jobban odafigyelek az étkezéseimre.

Ági (53): Glutén és laktózmentes élelmiszerre váltottam a rendszeres mozgás mellett

Györgyi (50): Sok zöldség és a mozgás

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Erika (42): nincs éhezés, de kevesebb étel

Gabi (51): lé kúra

Évi (50): Ha nem ettem, vagy nagyon keveset !

Györgyi (44): Kevesebb evés

István (46): Heti négyszeri mozgás ( alkalmanként 8 km kocogás) .Minimális kenyér és zéró alkohol fogyasztás. Valamint étkezés változtatás.

Nikolett (28): Legfőképpen a rendszeres testmozgás. Nagyon hatékony a szaunázás. És természetesen jobban odafigyelek az étkezésemre.

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Katlyn (34): Több folyadék bevitel és elhagytam a kenyérfogyasztást

Renáta (25): A mozgás és a szénhidrátok csökkentése!

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

Mária (43): rendszeres edzés és nagyon kevés étel

Melinda (39): Infraszauna mellett napi öt étkezéssel és sok-sok vízzel értem el a fogyást.

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Judit (36): diéta,sport

M?ria (55): ?tszerveztem az evési szok?saimat, jobban odafigyelek, miböl mennyit és mikor eszem, persze még van min javitanom

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

Gergő (24): Rendszeres, minden napi mozgás és az odafigyelés a táplálkozásra, hogy mit egyek és mit hanyagoljak.

Kati (37): Tejtermék és szénhidrát visszaszorítása valamint a napi 5x étkezés

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Mária (47): Az etrend megvaltoztatasa es heti 5x egy oras mozgas (uszas,fit labdan valo torna es gyors gyaloglas konditeremben.13kg fogytam december 2-tol mostanaig.

Judit (21): nem volt még

Gábor (30): A tanácsaitokat megfogadtam és változtattam az étkezési szokásaimon. Jobban odafigyelek arra hogy mit eszek, csökkentettem a cukor bevitelt és próbálok csak teljes kiőrlésű kenyeret enni. Növeltem a mozgás mennyiségét, most már nem itthon tornázok (ez kb. 20 perc volt reggelente amikor csináltam). Heti kétszer eljárok edzőterembe. Ez egy kombinált cardio és erőnléti edzés, kb. összesen 2 óra per alkalom. Edzés előtt fél órával meg szoktam inni egy 2000 ml-es L-karnitin zsírégető koncentrátumot, hogy felgyorsítsam a zsírégetést az edzésem során. Vitamint is elkezdtem szedni, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyek be a szervezetembe illetve hogy csökkentsem az étvágyamat. Az elmúlt 2 hónap alatt kb. 7 kg-ot fogytam. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. :)

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Károly (29): Rendszeres ?tkez?s, nemszabaf ?hezni, több zölds?g amiket szeretek is. Így nem kinzom magam.

István (46): A sok futás és a ninja

Alexa (23): seta

Lenke (20): Napi többször étkezek, de keveset, sokkal több folyadékot viszek be a szervezetembe akár 6 litert is naponta. naponta többet sportolok, kerülöm a szénhidrátos termékeket, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Mindezek segitségével 07.01-től mostanáig 09.01. 12kg-ot sikerült fogynom, nagyon szépen köszönöm a sok segitséget.

Andrea (29): Rendszeres sport, diéta. ( fehér, sovány hús, friss zöldséggel és a többi)

Katalin (26): 2 hét után megjegyezték hogy látszik az eredmény!

Bojána (23): több testmozgás,oda figyeltem arra is h több folyadékot igyak,kerültem a cukros italokat és ez nagyon jó eredményhez vezetett,még nem értem el a végleges célomat ,de már nem kell sok hozzá,és ha azt sikerül is elérnem,továbbra is fogok rendszeresen sportolni,feltölt energiával .

Gigi (44): egy hétnapos diéta

Mónika (35): Nem eszek csak keveset,édességet egyáltalán nem.

Juliana (61): az édességek ki hagyása az étrendbôl

Csaba (37): Töbet mozgok (futok).

Erzsi (52): Kenyér, és cukor féleségek elhagyása. Sok folyadék, -víz ivása.

Zita (37): kalória számolás

Niki (19): December óta 6 kilót fogytam diétával, minden nap egy óra bicikli és heti két óra zumba segítségével.

Zsuzsa (27): Tobb folyadek bevitel

Noemi (29): Etrend valtoztatas, taplalekkiegeszito, heti 3 sulyzos edzes

Erika (50): Betartottam a szabályt

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Vera (28): 90 napos diéta

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Petra (27): Az étkezésemen változtattam.

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Szilvi (37): Számolom a kalóriát és napi 1200kcal-nál többet nem eszem. Több zöldségfélét és fehér húst eszem. Sajnos még a mozgás hiányzik, majd ha jobb idők lesznek tudok többet biciklizni .4 hét alatt 5 kg ment így le! De most egy kicsit meg állt a fogyás!

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Zsuzsa (54): Még az 'elején' vagyok és csak kb. 3 kg körül fogytam ( két hét alatt) De ami ehhez vezetett, az a tudatos táplálkozás,( saláták, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok) egészséges és nem hizlaló ételek fogyasztása, a kenyérfélék és édességek szigorú elhagyása,helyette teljes kiörlésű termékek, abból is napi max. 2 db ! Napi 5-szöri kevés étkezés,amibe mindig legyen gyümölcs, zöldség! Este 6 után már nem evés !!! Plusz napi 20 perc torna, és napi 1,5 km futás. Ez eleinte elég nagy áldozat és lemondás, de meg lehet szokni ! A cél: 68-69 kg , már 'csak' 22 kg-tól kell megszabadulni ! A sikeres fogyás titka a tudatosság, minden az 'agyban' dől el ! Ne akarjunk gyorsan fogyni ( pl. 1 hónap alatt 16 kg-ot) mert az soha nem lesz tartós. Nincsenek 'csodapirulák', csodaszerek ! A lassú, de biztos fogyás titka : az életmódváltás és táplálkozásváltás! A fogyásért igen is tenni kell, a nem jön magától ! A mozgás és sportolás elengedhetetlen ehhez, kb. 50 %-ot tesz hozzá ! Ja és ne mérjük magunk

Zsolt (54): Sikerült olyan napi étrendet kialakitanom aminek rendszeres betartásával heti egy kg.fogyást értem el.

Bettina (18): mepróbálok nem enni 7 után, almaecetet iszok étkezések előtt, több gyümölcsöt eszek

Laura (20): kaloriaszamlalas

Hajni (19): Nem fogyasztok cukros üdítőket. csak vizet. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Mano (46): Az etkezesek idejet mindig szigoruan betartottam es tobb mozgast vittem az eletembe.

Mariann (47): Minden héten hétfőtől péntekig naponta 100 percet edzőteremben töltök, ahol zsírégető programmal biciklizek és a futópadon gyalogolok. A napi kalóriabevitel max 1300. Az elégett edzőtermi kalóra 700 és 1000 között van.

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Zsanett (22): szénhidrát számolás

Ági (51): többet mozogtam

Linda (27): Elhagytam a finomított cukrokat és a fehér lisztet.

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Tímea (26): A 90 Napos diéta

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Ibolya (51): Vércsoportos étkezés, mindig kevés étel egyszerre, sok víz, gyaloglás. Nyers zöldségek, kis adagok, sok víz, gyaloglás.

Rajmund (26): Táplálkozásra odafigyeltem!!kevés minimális szénhidrát bevitel sok fehérje

Ildikó (19): Áttértem a vegán étrendre, és az nekem nagyon sikeresnek bizonyul, mind egészségügyileg, mind ízvilágra is tökéletes. Nem érzem magam fáradékonynak, rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, a táplálkozásomnak ezek teszik ki a 70%-át, egyáltalán nem érzem, hogy hiányom lenne bármiből is, és fogyok is, és éhezni sem éhezem.

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Viktória (38): fehérje alapú diéta, fokozott folyadékbevitel, ami a bőrömre is jó hatással volt.

Eva (39): 90 NAPOS FOGYOKURA

Gabu (43): Csökkentettem az édességet,fehér lisztet,és hetente 4-szer 20 perces torna

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Attila (25): Minden nap edzettem és figyeltem arra, hogy mit és mikor ettem.

Brigitta (38): Sport

Norbert (38): a szénhidrát megvonása ill L-karnitin zsírégető szedése, Fogyókúra tippek - Diéták - Zsírégetők - Egészséges életmód

Anikó (26): Sajnos nem volt ilyen,pedig otthon ellaptrikus tréneren szinte napi szinten ,,edzek'+a nállatok talált gyakorlatokból csinálok (hasfeszesítés),de még mindig semmi.De nem adom fel!!!

Monika (24): renceres etkezes

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Judit (48): Rengeteg dolgom volt a munkahelyemen és nem volt időm a nassolásra. Csak azt ettem amit előre elkészítettem magamnak.

Klaudia (21): kevesebbet ettem ( nem vacsoráztam)

Bernadeta (19): Napi többszöri étkezés persze kis adagokat és a mozgás természetesen.

Monica (31): Rengeteg sport,reggeli futtas,kiegyensulyozott etkezes. Most kezdem a feher dietat. Eddig 6kg ment le a 75kgbol/172cm. Meg 6kg akarok leadni.

Ketrin (18): meg nem adtam le egy dekat sem sajnalom .nem tom hogy fondnak le.

Tamara (32): szénhidrátok fogyasztásának minimumra csökkentése,este 6 után nem eszem,sok folyadékot fogyasztok,rendszeresen étkezem

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

Anikó (50): az idegesség

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

István (48): Tanácsaitok,hogy mit ehetek mivel

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Melinda (29): csökkentet ch tartalmú fehérjedús étrend és rendszeres sport

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

Csaba (53): A kalória számolás, mozgás.

Kriszta (25): 30% Lelki motiváció, 30% Diéta, 40% Sport,Sport,Sport :)

Eszter (36): CH szegény étrend

Lenke (51): A szénhidrát bevitelének csökkentése.

Tatjana (31): Este hat óra után nem ettem semmit csak gyümölcsöt ha nagyon megéheztem . Plusz heti 3-4 alkalom torna

Róbert (37): Fehérje diéta

Gyula (39): Igazság szerint még csak most tervezek eliptikus trénert venni.

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

János (54): csak csirke

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Judit (39): Kalóriasz?mol?s,odafigyelve a szénhidr?t bevitelre. Életmódváltás. Sport.

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Réka (24): Többször keveset enni, mozgás, sok folyadék

Tímea (25): Cukor, krumpli és fehér liszt elhagyás

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Zoltán (42): Megértetem az étkezések összetevői és a mozgás fontossága közötti összefüggést. Ennek hatására életmódot váltottam, ettől a pillanattól minden pozitív irányba indult el az életemben. Az elért eredményem 6hét alatt fogytam 22kg-ot, koplalás nélkül de rengeteg mozgással. A legpozitívabb változás az, ami az állóképességemben javulása hozott és a sport által új barátaim lettek, akik ösztönzően hatnak rám.

Renáta (34): Elkezdtem tornázni rendszeresen. változtattam az étkezési szokásaimon, jelenleg 3 hét alatt 10 kg-ot fogytam.

Zsuzsanna (53): kenyér,péksutemény kihagyása, ill. helyettesítése extrudált kenyérrel, zoldséggel, gyumolcsel

István (58): Sajnos a drasztikusság,nagyon kevés kalória,számomra lényeges volt a látványosság, ami ösztökélt,hogy ne hadjam abba.egy hónap alatt 10kg második hónap hat kg ment le.

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Andrea (29): Több mozgás, diéta, cukor és liszt elhagyása, több zöldség fogyasztása, víz, víz, víz tudatos étkezés

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

László (46): kevesebb kaja,sok sulyzós edzés

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

Gizella (41): torna + diéta + táplálék kiegészítők

Erika (41): változtattam az étrendemen, és figyelek a kalória bevitelre

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Melinda (42): mozgás naponta, mértékletesség a táplálkozásban, cukor elhagyása

Viki (18): Kalória számolás

Magdika (27): A napi többszörös étkezés, dél előtt szénhidrátot, gyümölcsöt,/délután fehérjét,zöldséget eszem. Tornázok amikor csak tudok. És méregtelenítő tea kúra,sok folyadék.Csökkentett cukor.

Liza (36): Zsírtőrés masszással,almaecet kúra

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Judit (27): a rendszeres mozgásra sikerült rá vennem magam. napi szinten, és élvezettem csináltam!

Krisztina (22): Meg folyamatbam van az alomtest elerese de sok hasznis cikket olvastam itt ami konnyebbe tette a fogyast, segitette. Rengeteget edzek es egeszsegesen rendesen taplalkozom.

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Gabor (47): Sok zoldseg, gyumolcs, heti 4-5 alkalommal intenziv testmozgas, sok folyadek bevitelnapi 4-5 alkalommal torteno etkezes

Zsuzsi (38): elkezdtem lúgosítani, és az esti vacsikat korábbra tenni, kevesebbet enni, többet inni...

Bbenő (53): Az étkezési időpontok és sűrűség megváltoztatása ugyan annyi kalória mellett -5kg egy hónap alatt ,ja és a fogyi napló fontos!!!

Ágnes (55): mindent ettem, de kevesebbet

Eszter (26): szenhidratok csokkentese, tobb zoldseg, testmozgas

Zoltán (46): Délelőtt folyamatosan répát, almát ettem (napi 1 kg is simán), amitől soha nem voltam éhes. Hetente 3-4 alkalommal elmentem futni. A 100 méterről két hónap alatt sikerült a mennyiséget 5-6 km-re emelni alkalmanként.

Eniko (38): kizártam a fehérkenyeret, lisztet, cukrot, rizset illetve csak délelőtt eszem kenyeret (teljes kiőrlésüt) krumplit, délután csak zőldség sovány húst, sovány tejterméket

Zsuzsa (40): mozgás

Etelka (41): Sok folyadékot ittam...nem ettem kenyeret pl.,..sokszor ettem keveset

Kira (31): Mikor nem eszek semmit

Anikó (32): Rengeteg vízivás, szénhidrát 1gram/testtömegkilogram, 2gram fehérje/ttkg

Paksi melinda (35): diéta és sport

Zsuzsa (29): Kevesebb és egészségesebb t?pl?lkoz?s,es több mozg?s

Évi (23): Amikor végre rászántam magamat, hogy heti háromszor edzek.

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Csilla (47): Dukan diéta (volt valamihez pontosan ragaszkodni)

Renáta (33): Az abonett

Nikolett (20): Próbálok jobban odafigyelni a napi ötszöri étkezésre.

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Vera (46): kalóriák számolása, szénhidrát/zsír/fehérje optimális aránya, semmi éhezés, napi 5x-i étkezés, mozgás... szóval életmódváltás, amivel tartani tudom a heti 1kg fogyást.

Barbara (46): Étrend v?ltoztatás..flabelos gép

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Annie (32): Mozgás bevezetése az életemben.

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Irén (52): A folyadékfogyasztásra figyelek oda, csak liszt, cukor, zsír,olajat nem eszem, heti 3x4x tornázom alkalmanként 30-40 percet.

József (40): Sport.

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

Anita (41): több folyadék bevitel kevesebb evés

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Bea (25): Mozgás

Zoltán (46): A cukor és a liszt likvidálása

Dávid (24): Nálam a sok mozgás vezetett sikerre, az étkezés terén bármit változtathattam, nem adtam le egy dekát sem, de heti 2-3 óra aktív sportolással egy hónap alatt 2 kilót leadtam

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

Gabriella (45): Sok-sok folyadék fogyasztása

Ildikó (48): Cukor, fehér kenyér teljes elhagyása, diétás étrend, torna naponta

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Marietta (31): kevesebb nasi, több folyadék

Andrea (35): kevesebb szénhidrát vacsora elhagyása mozgás heti 3x

Gergő (37): Több mozgás, rendszeres edzés. Vettem egy FitBit Charge HR órát, ami nagyságrendileg megmondja elég volt-e a napi zsírégetés, stb. Nagyon jó támpont.

Edit (54): Szénhidrát ,zsír különválasztása.Egyszerre nem ettem őket.Lassú fogyás,de nagyon eredményes.

Ildikó (38): Mozgás beiktatása

Irén (45): Kevesebb kenyeret, és több zöldséget, több gyümölcsöt fogyasztok.

Anikó (39): 6+1 napos diéta

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Tündi (26): még semmi :)

Gyorgy (45): azota megiszom a napi 3 litervizet , es elkezdtem az alma ecetes dietat.

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Nóri (41): Szénhidrát és fehérje fogyasztásomat elkülönítettem egymástól.

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

Erika Noémi (38): Napi egy min felora edzes a konditeremben mar egy honapja. De inkabb tobb, hetei min 3 szor uszas, heti egy alkalom joga . A feher kenyer elhagyasa, hellyette teljes kiorlesu vagy magvas kenyerek, de abbol is minimalis , tobb feherjebevitel es kevesebb szenhidrat. EGy honap alatt leadtam 5 kg -ot

Marcsi (55): A teszt segített elindulni a dietetikusom által segített úton. A testem változik a labor eredményeim javultak.

Csaba (61): diéta,mozgás

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

István (31): még nem indult meg a fogyás de viszont észrevettem h kevesebet eszem és keveseb a szénhidrát az életemben

István (41): Koplalás nélkül kipróbáltam a ganoderma gyógygomba tartalmú zöldteát ill. kávét. Lúgosít és pörgeti az anyagcserét. Kb. 1 hónap alatt 6 kg-t fogytam.

Tünde (45): NÉHÁNY ÉVE ,MÉG ELÉG VOLT A 6 UTÁN NEM ESZEK STRATÉGIÁT BETARTANI....

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Mária (40): Először végigcsináltam a Los Angelesi fogyókúrát 3x5 napot, -2 kg, utána a 10 naposat, újabb -1 kg, azóta pedig próbálok szénhidrátmentese enni, ez most már kb 6. hét és - 1 kg . Heti 2x aerob mozgás+2-3 l víz naponta

Sibeli (18): még nem probáltam

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Irénke (58): Reggelizek rendzseresen-sok gyümölcsöt eszek-és ha tehetem szinte naponta 16-km-kerékpározok-és legaláb 2 liter folyadékot iszom-kizárólag forrásvizet.

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

Barbara (22): figyeltem a kalória bevitelt, friss zöldség és gyümölcs levek fogyasztása, sok folyadék evitel

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Szilvia (43): Kalória számolás, egészséges ételek fogyasztása, sok zöldség, kevés szénhidrát, sok folyadék.

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Dia (27): Teljesen elhagytam a kenyeret és a tésztákat. A levesekkel pedig elkerülöm az éhségrohamokat.

Erika (52): Elhagytam a fehér kenyeret, helyette teljes kiőrlésű v. rozsos kenyeret fogyasztok, azt is keveset és leginkább pirítva. Az édességek mennyiségét is lecsökkentettem. A folyadék bevitelt viszont nehéz fentebb tornászni.

Évi (28): Sok folyadék, este 6 után nem evés.

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Kinga (32): Betegségem miatt a szénhidrátmentes diéta hozott egy kevéske eredményt.

Áron (23): egyszerre csak keveset enni

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Ági (31): Életmód váltás

Kinga (32): Norbi Update , Szétválasztó diéta

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Enikö (28): almaecetes vizet iszom,nem eszek kenyeret sem cukros ételeket, semmi édesség és amikor idöm engedi mozgok, este 7 után már csak vizet iszom

Bea (31): Heti 4-5 alkalommal edzés

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Ilona (55): sport

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

András (33): A diéta szigorú betartása ,ami a legfontosabb és egyben a legnehezebb.Sok-sok mozgás.

Anita (39): Sport es kcal szamolas.

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Katalin (37): cukor elhagyása, sport

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Andrea (28): több folyadék fogyasztása

Borbála (21): sokat mozogtam, tornáztam és több vizet ittam, valamint jobban odafigyeltem arra, hogy mit eszem és mennyit

May (21): Nem innen vettem a fogyókúrás étrendet

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Ria (20): mediterrán étrend, kevés tésztaféle, sok gyümölcs és zöldség

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Moni (49): Szerintem fejben dől el minden. Az akaraterő is. Kell egy cél, ami miatt úgy érzem,hogy feltétlenül le kell fogynom.

Ágnes (60): protein kura

Lívia (21): Sajnos még egy módszer se vált be igazán.

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

Betti (21): Sok vizet iszok, többet mozgok és egészségesen táplálkozok.

Beáta (41): Az infóitok!

Nelly (30): l-karnitin króm tabletta és zöld tea fogyasztása több folyadék fogyasztás

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Niki (19): Odafigyelek az étkezésre és naponta/kétnaponta 40 percet tornázok.

Tamara (19): Futâs

Beatrix (37): 3 liter vizet iszom,? próbálok többet mozogni.

Szilvia (30): probálok sok folyadékot inni ,reggel ennni és naponta többször

Martina (21): Heti 3 alkalommal beépítettem a napirendembe a konditermi edzést 2 órában. 3 hét alatt úgy érzem irányított gyakorlatsorokkal feszesebbé tettem az egész testem. A hasam körcentiben karcsúsodott és a térdem körüli kis párnák is kezdenek eltűnni. Még pár hónap és remélem a kitűzött célhoz közelebb leszek. 10 kilónyi fogyást terveztem, de azt gondolom ahogy izmosodom nem a kilóbeli súlyom lesz a mérvadó, hanem a forma.

Zsuzsa (65): A szénhidrát mennyiségének minimálisra csökkentése, a cukor teljes elhagyása.

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Zsuzsanna (32): Mozgás diéta

Mária (38): nem ettem semmi szénhidrátott -15kg,

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Ildiko (43): Bocsi Viki testreszabott tanacsadasaval

Ibolya (41): A testmozgás.

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Kata (34): Itt a tavasz, ki lehet menni futni a szabadba a jó levegőre, a kerti munka.

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Margit (38): napi ötszöri étkezés

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

Bernadett (19): Sport

Cintia ivett (21): Több zöldséget és gyümölcsöt eszek. Meg még még több vízet és gyümölcsleveket iszom. Többet mozgok.

Marcsi (42): mozgás, édesség és köretek elhagyása

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Teréz (63): rendszeres evés

Katalin (31): este 6 óra után nem eszek,édesség csökkentés

Marianna (28): kitartás

Éva (45): Kemény torna, biciklizés a szabadban, kőkemény elszántság és a kitartásom!

Etelka (43): sport

Ancsa (37): A mozgád

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Tibor (18): több mozgás, sokkal több vizet fogyaszto és oda figyelek hogy mikor mit eszek

Irén (61): Több folyadék, több mozgás és az étrendre jobban figyelek.

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Irén Edit (49): Több mozgás, almaecet kúra.

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Erzsébet (59): Turbó diéta, de aztán visszajött, amit lefogytam rövid idő után.

Péter (37): Sport , étrend

Kata (31): Nálam az vezet legjobban eredményre, hog többször eszem kis mennyiséget. De viszont este hat óra után szigúran nem eszem csak egy almát. Így nem vagyok este lefekvéskor éhes, viszont nem üres a gyomrom.

Eniko (39): A kemeny edzes

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Dorottya (22): Én a 90 napos diétát csinálom még mindig, nagyon jól haladok, most tartok lassan 1 hónapnál és sikerült leadnom már 5 kg-ot. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen jól haladok és be tudom tartani a diéta minden napját.

Tímea (41): Eddig fogytam 6 kg-ot, de sajnos most megtorpanni látszik .

Réka (18): Betartottam a megfelelő kalóriabevitelt, plussz még sokat edzettem mellette..., nem ettem édességeket, gyorskajákat, illetve péksüteményeket

Emese (22): futás

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Gabriella (51): Étrend változás, heti 3-4 lakalom a fitneszteremben.

Krisztina (32): Este 6 utan nem ettem. Szenhidratot reggel. Sok zoldseg.

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Kata (33): Rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás.

Tünde (31): Jelenleg stagnálok vagy inkább hízok. Annak ellenére, hogy sportolok, adiponix tablettát szedek és nem fogyasztok kenyeret.

Gyöngyi (45): rendszeres sport ( otthoni torna, és futás ), étkezési szokásaim változtatása( cukros és lisztes étel elhagyása)

Ibolya (57): ?trend,

Niki (19): kétnaponta -1 kg

László (52): sütik , üdítők és alkohol mellőzése !

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Melinda (43): Amikor szerelmes lettem,ugyanis megismertem életem szerelmét,és csak ra tudtam gondolni.

Anna (62): Testmozgás

Szabina (19): Kenyér, cukor kivonása az étrendemből, egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag ételek. Rendszeres mozgás.

Bogica (13): Evés

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Niki (28): Cukor fogyasztás felfüggesztése

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Fanni (19): Sok sport. Ma már rendszeresen csinálom.

Meli (33): diéta+mozgás

Attila (53): kevesebb süteményt eszek és mindenböl csak a felét.

Ibolya (40): a ch csökkentés

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Moncsi (22): Megfelelő táplálkozás es rengeteg edzés, főként cardio jellegű, de erősítés is volt benne, plusz nagyon sok vizet es zöld teát ittam

Boglárka (42): Az lenne, ha stresszt nem túlevéssel kompenzálnám, ez egyelőre még nem sikerül.

Emese (32): rendszeres edzés

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Erika (60): Narancs, alma, joghurt, zabpehely, rozspehely, lenmagdara turmix. Rendkívül laktató.

Zsó (30): napi kétszeri étkezés, nem sok szénhidráttal 4 óra előtt...

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Terézia (57): sajnos eddig eredménytelen voltam!

IldikÓ (33): KENYÉR MELLŐZÉSE

Kata (24): nem ettem 5 napig és sokat táncoltam.

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Timi (19): Változatos, tudatos, kalóriacsökkentett étkezés és heti 4-5-szöri mozgás (kardió:futás, lépcsőzés/lépcsőn futás, emellett súlyzós gyakorlatok minden testrészre).

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Lara (26): Egeszsegesebb etelek,szukseges napi folyadek bevitel,napi 20-30 perc torna.

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Imola (28): Dieta es lugosito italok:zoldtea citromos viz

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

László (21): kcal és szénhidrát megvonás

Adri (33): Igen, a 90 napos diéta.

Hajni (35): eletmod valtas,szenhidrat mellozese

Sára (25): 90 napos diéta + fitnesz heti 3x

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Melinda (39): Le kellett cserélnem a kenyeremet teljes kiőrlésűre és már ettől is észrevettem magamon nagyon pozitív változásokat.

Katalin (38): Pilates, sok folyadék fogyasztás, odafigyelni az étrendre

Tibor (42): kalória számolás

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Janka (29): Csökkentett étel mennyiség valamint odafigyelés az összetételére . Liszt, krumpli , cukor mellőzése .

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Misi (63): Kaloriabazis.hu szerint élek. Nekem fontos, hogy az egyenleget tudjam a megevett és lesportolt kalóriák között.

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Rita (31): Eletmod-valtas

László (24): Heti 4 alkalom konditerem, egy kisebb diéta és mellé a fogyókúrás tabletta.

Zsuzsanna (56): Nekem nagyon nehezen megy még a jelen pillanatban is . Ugyanis nekem van pajzsmirigy problémám és így nagyon néhez a fogyás . Naponta tôbször eszem keveset . Kéves kenyeret illetve egyáltalán nem eszem . Nagyon sok folyadékot iszom kb. 3 litert.

Anita (43): szénhidrát csökkentése

Viktória (42): Diéta,sok folyadék,mozgás.

Orsolya (31): A szénhidr?t és cukor megvon?sa.

Emese (26): napi többszöri étkezés, több folyadék, és a reggeli futás

Vivi (20): Kevesebbet ettem

Vanda (22): Az étrend változtatás és a több mozgás.

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Karolinka (34): zumba elkezdése, ételek mennyiségének csökkentése, egészségtelen ételek kiváltása diétásokkal.

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Judit (34): Norbi Update

Alexandra (22): Regenor

Elizabeth (40): Edzes (heti 5*500 kaloria egetes) es dieta (zoldseg, gyumolcs, hus napi 1000 kaloria)

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

Adrienn (23): Este 5 után már nem eszek csak folyadékot iszok.

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Bm (26): Kiegyensúlyozottabb étkezés, kardio és erősítő edzésekkel.

Réka (27): Növeltem a sportolás heti rendszerességét, illetve átalakítottam az étrendemet. Este 6-7 óra után már nem nagyon ettem, főleg szénhidrátot nem. Bár a szénhidrátot napközben is jóval lecsökkentettem az előzőkhöz képest.

Ilona (58): 12 óra után csak fehérjét ettem.

Ildikó (44): A szénhidrát diéta és a kocogás.

Erika (59): A kevés evés cukor és kenyér nélkül.

Zoltán (35): Nekem másfél hónap alatt sikerült lefogynom 12 kilót már, ami szép siker számomra. Betartottam, betartom továbra is a diétával kapcsolatos infokat, és az eredmény nem marad el szerencsére.

Anna (51): amikor tényleg nagyon keveset ettem,és teljes mértékbe odafigyeltem,hogy mit eszek meg.De az tényleg nagyon kevés kaja volt.

Mária (63): IR. Diéta/-25.kg/

Anett (25): Kevesebb étel kellő odafigyeléssel,cukros üdítők mellőzése,több mozgás.

Marika (41): Norbi uptad diéta

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Kati (53): hodi54 kapszuát szedtem 2honapig. kb5kg fogytam nem éreztem az állandó kinzó éséfet! Utána át tértem calotin L500ra plussz zsirégető thermo. 82kg val kezdtem a fogyo kurát most 66vagyok 4hó alatt.Közben ithon tornászok heti 3szor 20perc.Cukor liszt tabu számomra! Napközben rendesen eszem ebéd után viszont már csak fehérjét fogyasztok!!! Ez lényeg.

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Mónika (26): Még nem vált be,de csak diétával probálkoztam

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

Csilla (34): folyamatos szigorú mozgás, nálam leginkább a zumba mint mozgásforma vált be

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Marianna (41): megfelelő étrend,rendszeres mozgás

Éva (52): Nagyon kevés evés föleg este 5 után.... Csak zöldség...

Zita (18): sok mozgás

Timi (27): Szétválasztó diéta

Szimonetta (18): rá szoktattam magam ara hogy egy nap 4szer eszek de keveset, sok gyümölcsöt eszek meg salátákat, csökkentettem a szénhidrátot is, most jól érzem magam a bőrömbe, el kezdtem sportolni is, 4 kilót fogytam, fel merek venni olyan ruhákat is amiket eddig nem, de több kilót nem nagyon szeretnék fogyni.

Eva (63): Fegyelmezettebb vagyok.

Kata (28): sport

László (59): Napi 5-6 alkalommal étkezés, 3-4 liter víz, sok sok séta. Semmi alkohol,semmi megterhelő sport. 143 kg voltam, most 104! (Mindez 8 hónap alatt!) Szeretnék még 20 kg fogyni!!!

Csaba (36): napi 30 perc mozgás,étkezés

Éva (41): duci-tréning,sok folyadék

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Katalin (51): Nem ettem fehér kenyeret és édességet.Sok gyümölcsöt ettem.

Gabriella (56): csökkentett szénhidrát bevitel

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Zelma (44): Most már megiszom a napi 2-2,5 liter vizet (mert eddig alig ittam 2 pohárral naponta) és ezáltal nincs mindig éhségérzetem.Nem kivánom a nasit és oda figyelek az bevitt étel menyiségére, illetve kevesebbet eszem és lassan, nem pedig kapkodva mint régebben.

Róbert (39): Étkezési szokás megváltoztatása,folyadékbevitel növelése,célirányosabb mozgás.

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Gina (19): fehérjediéta

Katalin (58): A napi többszöri étkezés alkalmazása.

Judit (52): Folyamatosan kontrollálom a bevitt kalóriákat, egészséges tápanyag bevitel mellett igyekszem minél többet mozogni.

Barbi (19): A sport mindenképp, és az hogy néhány 'bűnözés' után elhesegettem a bűntudatomat és azt mondtam,nembaj holnap folytatom tovább

Lilla (34): kevesebb szénhidrát, több mozgás

Andrea (50): stressz a legjobb

Zsolt (50): A tanácsadás.

Ágnes (55): Acai berry, Super fast burner táplálékkiegészítők (csaknem) kenyérmegvonás sok fehérjebevitel mellett. A mozgás csak kicsivel több, mert gerincbeteg vagyok :(.

Rebeka (20): Candida diéta és mindennapi sport (futás, edzőterem vagy jóga)

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Zsuzsi (53): Nem ettem

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Magdi (31): Nem vagyok benne biztos,de talán az,hogy több folyadékot ittam.

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

Angéla (34): többször ,kevesebbet és a szénhidrátot csökkentettem

Edit (60): torna, lépcsőzés, táplálkozás /sok zöldség, alma, ananász, citrom, hal, csirkehús, barna rizs, rozs kenyeret csak reggel eszek sorolhatnám tovább/ szóval életmódváltás, sok séta és egy kis kocogás.

Virág (20): sport és sok zöldség

Edina (27): minden reggel tornáztam meg este is + szobabicikliztem!!ez melett regelente megettem egy fügekaktusz tablettát!!a tornázás az még most is megy napi szinten!!

Bea (41): Szénhidrát csökkentése, plusz a heti két TRX sportot kiegészítettem minden napos futással.

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Kati (35): Viszonylag rendszeres testmozgás(annyi amennyi jólesik, izzadni de nem kifulladásig, hanem élvezettel), többszöri kevés étkezés odafigyeléssel(röhej, de ha ritkán eszel, éhezel, még akkor is ha közben dagadsz...).

Tamas (29): Futas

Erika (40): ha meleg van lefogyaszt mert csak zöldeket eszel meg sokat iszol

Eszter (23): Heti 5 nap 1 óra edzés.

Ildikó (31): szűtea kapszula, több mozgás (biciklizés mindennap)

Csaba (28): étrend+edzés

Gabi (44): Több mozgás, kevesebb étel, több ásványvíz.

Mónika (44): Odafigyelek, hogy mit, mikor, mivelés mennyit eszem, valamint sokkal több erősítő edzést végzek. Rájöttem, hogy nem is feltétlenül fogyni akarok, hanem átalakulni. Megértettem, hogy az izom több kalóriát éget, ezért kevesebb kardiós edzést csinálok és több erősítőt. Persze edzetlenségem és a korom miatt csak saját testsúllyal.Hosszútávon kezdtem el gondolkozni, tudom, hogy ez egy hosszú folyamat lesz. A fogyás szót már nem is használom, szép lassan az életmódomat AKAROM!!! megváltoztatni.

Nóra (33): Étel rendelés

Éva (60): étrendváltozás,

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Szilvia (37): drasztikus étrendváltoztatás és mennyiség csökkentés

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

Zsolt (30): Hétfő, szerda, péntek súlyzós edzés, kedd, csütörtök, szombat futás, ezekmellé diéta.

Renáta (18): több folyadékot iszom mostmár és kevesebbszer (hetente kétszer) eszem csak húsokat

Nikolett (29): rendszeres testmozgás, édességek elhagyása

Zsuzsa (39): Szigorú önkontroll az étkezés terén. Napi szinten számolom a kalóriákat, amit beviszek a szervezetembe. Fontos a tápanyagok eloszlása is, amire szintén figyelek. Az étkezési szokásaimat teljesen megváltoztattam. Próbálok napi 5* étkezni. A gyorsan felszívódó szénhidrátok helyébe, kevesebb alacsonyabb glikémiaindexes ételeket választok. Nem iszom cukros üdítőket, teákat csak ásványvizet. Sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszem, lehetőleg nyersen (bár ezzel még gondjaim vannak). Mind ezek nagy erőfeszítést igényeltek tőlem, de már jelentős változásokat tapasztaltam magamon. És igyekszem többet sportolni

Timi (24): anorexia

Naola (19): Napi 2óra intenzív edzés és napi 6 étkezés(2 óránként).

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

László (63): Kis adagok többször.sok mozgás. Cukorés szénhidrát csökkentés.

Ági (51): Átértékeltem a folyadék bevitelemet, és az étkezések időpontját, megtanulta, lassan rágni, módszeresen enni

Boglárka (24): Diéta kardióval, majd kemény edzés sporttáplálkozással

Niki (23): Fitness Junkie 30 napos program

István (58): Házat építettem, és a nehéz testi munka.

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Barbi (21): Napi 15 perc mozgás,odafigyeltem az étkezés mennyiségére.

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Rudolf (42): kalóriaszámolás+edzés

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Zita (43): Megtervezett étkezés, a szokásos adagjaimnál sokkal kevesebb. Több folyadék, mozgás. A szénhidrátok (nasik) radikális csökkentése.

Vivien (23): Mozgás

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Zsóka (53): többször kis adag

Betti (29): Ébredés után rögtön frissen facsart citromos vízzel indítok, aztán reggeli, bár nem vagyok még éhes..., nos meg naponta többször eszem :) A víz elengedhetetlen része lett az életemnek. Kb. 3 l naponta... Egy hét alatt teljesen 'átállt' az agyam a rendszerességre és mérsékletességre! Nagyon igyekszem ;)

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Zsuzsa (50): kalória számlálás

Éva (56): több folyadék, napi 5x evés keveset

Zsófia (31): Hit önmagamban, hogy meg tudom csinálni. Nem fogyasztottam cukrot és fehérkenyeret.

Zsu (29): szénhidrát csökkentése és cukor elhagyása mellett kalória számlálás, plussz heti 1 gyümölcsnap (alma)

Daniel (28): akaraterő

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Alexa (19): Életmód váltás

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Kati (32): sport

Éva (27): kevesebb étel, több mozgás

Erzsi (38): Csak és kizárólag du.5-kor étkezem utoljára iszom az almaecet napi három négy alkalommal.

Beata (42): nagyon keveset ettem.

Kriszti (37): Közel 13-éve nem eszek kenyeret

John (54): BMI, BMR egyértelműsítése, tápanyag feldolgozási folyamat megértése, majd a szénhidrátszegény étrend kialakítása, a folyadék bevitel optimalizálása, illetve a napi legalább egy óra folyamatos mozgás a kalória leadás és az aerob edzések biztosítása érdekében.

Melinda (33): reggeli citromosvíz ivása

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Tünde (39): Csökkentettem az adagokat ill lecseréltem a lisztet, nem eszem kenyeret, cukrot nincs nasi csak magvak, nincs több vaj, lecseréltem az olajat extra szűz olivára, kimaradt a sertéshús, több a hal és a gyümölcs és napi 3 l víz! Heti három Rubint Réka+ fél óra step gép.

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Emese (53): Nem eszem kenyeret. Este 6 után nem eszem semmit. Napi 3 l vizet iszom. Sokat tornázom.

Imola (24): a stresz

Ágota (20): Diéta

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Anna (58): A 90 napos diéta és mellette (heti 4 alkalom) otthoni torna.

Erzsébet (55): Étrendváltoztatás és a mindennapi mozgás bevezetése. (3 hónap -12 kiló)

Tímea (45): odafigyeltem a folyadék mennyiségére

Niki (19): edzés + diéta

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Ildikó (50): Kevesebbet eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt és tornászok rendszeresen

Attila (18): El?ször is lemondtam a cukros ételekröl, italokrol. Nem fogyasztottam lisztes ételeket... Bio étrendre váltottam.

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Laci (35): Sajnos semmi ezidaig :(

Krisztina (24): atkins diéta..

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

Kata (23): Mértékletes étkezés, egészséges életmód

Dóra (21): Napi 1200-1300 kaloria es meg plusz torna,futas,sulyzozas

Gabi (37): A Teletál Speed Fitt zsírégető fehérje diétáját eszem. Ez egész napi menü a hét minden napjára.

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Detti (29): Több víz, minosegi szénhidrát bevitel(rizs), kiiktattam a cukrokat, több fehérje, zöldség bevitel

Adrián (35): Szénhidrátbevitel csökkentése,cukor és zsir teljes elhagyása, valamint az edzésidőtartam kismértékű növelése.

Mirtill (20): Az edzés intenzitásának fokozása, A cukor és fehér liszt valamint a tej teljes mértékben történő kiiktatása az étrendből. Sokat segített a CLA szedése is.

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Dika (21): koplalás

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

Naola (19): Sok mozgás. Pedig nem annyira étkeztem egészségesen. Csak vissza fogtam a magam, és ha ettem is édességet csak nagyon keveset.

Annaa (56): torna

Karesz (48): 4 nap alatt kb 1 - 1, 1 kg - ot leadtam. Végülis az almaecet módszert választottam, + ma már tudom, hogy nem szabad állandóan - görcsösen alig ennem sztán este pedig bepótolni mindezt.

László (17): moyg's

Marika (63): többször kevés etkezés

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Ági (41): Kevés étel, sok ásványvíz, rengeteg mozgás heti 7*2 edzés min.60perc 10hónap -18kg

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Kati (30): koplalás

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Andrea (42): A finomliszt, cukor elhagyása. Gluténmentes étrend, mozgás. Gyógyteák fogyasztása.

Marcsi (26): diéta, rendszeres zsírégető+erősítő mozgás, sok folyadék

Tîmea (36): Sok-sok zöldségből készített levest ettem, amit kevés rizsliszttel és néhány kanál tejföllel sürítettem, tettem ízletesebbé. Főleg káposzta, kelkáposzta, répa, kevés krumpli összefőzve. Mivel húsimádó vagyok így a husokat zacsiba fűszeresen fokhagymásan megsütöttem és köret n?lkül ettem. Ez hidegen is nagyon fincsi. Bárcén a csirkemell helyett inkább szárnyat és combot sütöttem. A salátákat pedig feta sajttal dobtam fel. Napi min. 1,5liter teát ittam cukor nélkül,a többi csapvíz.

Éva (34): Életmódváltás: több mozgás, egészségesebb ételek

Éva (50): Liszt allergia :( , és most magas cukor szint

Zoltán (35): alacsony szénhidrát,magas fehérje

Sándor (37): Étrend és mozgás megváltoztatása.

Dóri (21): Rendszeres sport, ez nálam a torna és a lovaglás volt, emellett figyeltem az étkezésre, bár azzal eddig se nagyon volt gondom illetve a víz fogyasztása. Végül még a párom, aki csinosnak lát azóta, mivel belül kezdem magam elfogadni és ez kifelé is látszik :)

Margit (58): A nagy műtéteim után újra elkezdtem mozogni. A rántott és a sült dolgokat lájtosan készítem. Sok zöldség gyümölcs és a rendszeres séta.

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Csilla (53): Több folyadék, anyagcseregyorsító , méregtelenîtő gyógyteák, több saláta, de. Csak gyümolcsöt fogyasztok, káposzta leves, glútén mentesebb élelmiszer, torna, táplálék kiegészítők.

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Kati (49): kerékpározás

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

István (19): Sikerült koplalás nélkül 1 hónap alatt leadnom 5 kilót, aztán nem tudom miért, de feladtam, most már sokkal motiváltabbnak érzem magam.

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

Paula (20): A nem evés

Lenke (55): Erős akarat, kitartás, sport, szauna, aktivitások.

Márti (50): A testmozgás és többszöri kevés étkezés. Viszont ha nem értem rá napközben, este bepótoltam. Ugyanannyi kg vagyok.

Fruzsi (18): CH-csökkentett étrend, sport

Zsuzsanna (50): több mozgás

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Heni (23): Ha nem ettem semmit lenyegeben csak fottojast

Ildiko (56): javaslatotokra megemeltem a viz fogyasztast 3 literre, kevesebb kenyeret fogyasztottam a vacsihoz, es heti 4-5 alkalommal 15 perces izomfejleszto gyakorlatok. az eredmeny heti 1 kg suly csokkenes volt eddig

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Szilvi (28): Nem ettem cukrot, lisztet, burgonyat es rizst, valamint este 6 ora utan nem ettem semmit, emellett jartam aerobickra heti 3x-4x.

Rita (43): Nekem a táplálkozás megváltoztatása mellett nagyon sokat segített a heti háromszori cardio-edzés.

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Betti (32): Bevezettem esti tornázást,és még több gyümölcs.Amihez csak tudom nélkülözöm a kenyeret.

Agnes (32): Mozgas

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés