Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Antioxidáns védelem - Az öregedés lassítása

Az egészség, szépség és fiatalság megőrzésének titkaÉlhetnénk akár 100-120 évet is, genetikai programunk ugyanis ennyire van beállítva. „Egyáltalán nem lehetetlen ötvenévesen olyan külsővel rendelkezni, mint harmincöt éves korban.” – állítják a sejtkutatók, akik a természet rejtélyeivel foglalkoznak.

Az emberi élet és fiatalság meghosszabbításának titka

A BBC TV bemutatja: Az élet elixírje - Hogyan lassítható az öregedési folyamat?

A tudósok nemrég bebizo- nyították, hogy az állatok esetében kétszeresére nö- velhető az élettartam. A szakértők úgy gondolják, hogy az emberi kor is megduplázható! Nézd meg ezt az izgal- mas filmet, és tudd meg hogyan őrizheted meg fiatalságod!A folytatáshoz kattints ide: Az élet elixírje: 2. rész

Oxidáció - a romboló folyamat

Az oxigén, amely alapvetően szükséges az élethez, egy nagyon reaktív elem. Reakciója során a vassal rozsdát képez, amikor pedig a vajban lévő zsírt oxidálja, az megavasodik.

Hasonló folyamat játszódik le szervezetünkben is: az oxidációnak köszönhetően a testünk is "rozsdásodni kezd".

Az oxidáció következménye; szabadgyökök

Szervezetünkben a molekulák stabilitását páros számú elektronokból álló kötések biztosítják. Az oxidáció hatására felborul ez az egyensúly, melynek melléktermékeként egy elektronból álló rövid életű, de annál nagyobb reakcióképességű molekulák termelődnek. Ezeket nevezzük szabadgyököknek. Elveszett elektronjukat a szabadgyökök a környező szövetekből próbálják pótolni. A szabadgyökök állandóan elektronra "éheznek", romboló hatásukat azzal fejtik ki, hogy behatolnak a sejt legkényesebb részeibe, hogy onnan elektronokat "zsákmányoljanak" – azaz tovább oxidáljanak.

E folyamatok eredménye a sejtek szétesése és a szövetek károsodása lehet, amit súlyosabb formájában már betegségnek hívunk. A rák például a szabadgyök támadás azon stádiuma, amikor a szabadgyököknek sikerült behatolniuk a sejtmagba, ahol meg tudták változtatni a sejtosztódást irányító DNS programot.

A szövetek károsodásának mértéke, vagyis az öregedés sebessége, valamint a betegségek kialakulása attól függ, mennyi szabadgyök garázdálkodik szervezetünkben.

Az anyagcsere normál működésén kívül, az alábbi hatások serkentik az oxidációt, a szabadgyökök kialakulását: dohányzás, sugárzás, napsugárzás, gyógyszeres kezelés, mérgező anyagok, tartósítószerek, stressz.

Szabadgyökök - A károkozó rosszfiúk

A szabadgyökök nagy reakcióképességű, rövid életű molekulák, amelyek képesek a szervezet bármely anyagában kárt okozni. Állandóan elektronra "éheznek", romboló hatásukat azzal fejtik ki, hogy behatolnak a sejt legkényesebb részeibe, hogy onnan elektronokat "zsákmányoljanak" – azaz oxidálnak.

A szabadgyökök által kifejtett hatás

Az a sejtrészecske, amit egy szabadgyök megtámadott, vagy elpusztul vagy megsérül. Mindenesetre korábbi működését nem, vagy csak nehezen tudja folytatni. Ha nincs szerencséje, mert mondjuk gyenge a szervezet immunrendszerének kapacitása, akkor még a javító rendszer sem tudja helyrehozni. Ilyenkor jobbik esetben egyszerűen távozik a szervezetből, rosszabbik esetben viszont ott marad hibásan, azonban működése ekkor már inkább árt, mint használ.

Sejtjeink attól függően károsodnak vagy menekülnek meg a támadásoktól, hogy fokozzuk vagy csökkentjük-e a szabadgyökök kialakulásának lehetőségét, illetve hogy rendelkezünk-e olyan anyagokkal (antioxidánsokkal), amelyek baj esetén sikerrel veszik fel a harcot az elektronrablókkal.

Lehetnek hasznosak a szabadgyökök?

Fehér János professzor szerint a szabadgyökök, az agresszív molekularészek alapvető szerepet játszanak öregedésünkben. A szabadgyökök nem gonosztevők, hanem a természet eszköze – szervezetünk arra használja őket, hogy segítségükkel elpusztítsa a baktériumokat. A szabadgyökökre ezen kívül még az energiatermelés során is szükség van. Gond akkor van, ha sok lesz belőlük, mert féktelen elektronhiányuk csillapításában nekimennek az egészséges sejtrészeknek is. Ha ezt nem szeretnénk, akkor csökkenteni kellene a szabadgyökök kialakulásának lehetőségeit.

Antioxidánsok - Antioxidáns védelem

Az antioxidánsok olyan anyagok, melyek megakadályozzák vagy lassítják az oxidációs folyamatot.

A növényi vitaminok szinte valamennyi formája – az A, E, D, C, B stb. – részt vesz a szabadgyökök oxidációjának fékezésében. Ezért nevezzük őket antioxidánsoknak.

A vitaminokat eredetileg a növények „találtak fel”.

A növényeket sok milliárd éves fejlődéstörténetük során egyre hevesebben szorongatták olyan agresszív anyagok, mint a szabadgyökök, a gombák, a paraziták és a vírusok. Ezek ellen nemzedékről-nemzedékre tanultak meg védekezni.

Antioxidáns védelem - Antioxidáns hatás

Az antioxidánsoknak sok különböző fajtája van, ezek együttműködve közösen dolgoznak a szabadgyökök káros hatásainak leküzdésében. Ahhoz, hogy egy anyag antioxidánsnak minősüljön, hosszú távon fenntartott működési rendszer szerint, egy elektron hozzáadásával hatástalanítania kell a szabadgyököket. Szervezetünk képes bizonyos antioxidánsokat előállítani, míg más fontos antioxidánsokat táplálékunkkal kell magunkhoz vennünk. Az antioxidánsok közösen, egy erős rendszert képezve működnek együtt a jó antioxidáns-védelem, illetve az optimális antioxidáns hatás fenntartása érdekében.

Melyik a legjobb antioxidáns?

A legfontosabb antioxidánsok az A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin és a szelén. Az antioxidánsok egyik legerősebb osztályát jelentik a karotinoidok. Az ásványok maguk nem antioxidánsok, de sok ásvány elengedhetetlenül szükséges a szervezet által termelt antioxidáns enzimek felépüléséhez. Ide sorolható a szelén, a vas, valamit a mangán, a réz és a cink.

Amikor az emberek azon gondolkoznak, hogy melyik antioxidáns a legfontosabb és a legerőteljesebb, megfeledkeznek arról, hogy ezek a tápanyagok együtt hatnak. Mint ahogy egy lánc is csak annyira erős, mint a leggyengébb szeme. Ugyanez igaz az antioxidánsokra. A különböző antioxidánsok különböző típusú szabadgyökök ellen védenek, a sejtek különböző részében, más és más helyeken a szervezetben – együttes erejük fontosabb, mint az, hogy melyiket választjuk.

Egészségünk megőrzése - Mit tehetünk a szabadgyökök ellen?

Megelőzhetjük azokat a tényezőket, amelyek fokozzák testünkben a szabadgyökök termelődését. A dohányzás, a szmog, a napfény és a röntgensugár következtében pl. jelentősen elszaporodhatnak. A zsír és a cukor nagyban a szabadgyökök segítségére van, ahogy a túl sok stresszhatás is. A nehéz fizikai feladatok, amelyek növelik az oxigénfogyasztást, ugyancsak elősegítik a szabadgyökök képződését. Mindezen túl a legtöbb szabadgyök az oxigén normál kiválasztása során termelődik, amelyet szervezetünk arra használ fel, hogy az elfogyasztott táplálékot energiává alakítsa át. Nagyon sok olyan tényező van, amelyet azért befolyásolni tudunk – lehet, hogy nem költözhetünk ki a szennyezett városból, de kompenzálhatjuk ezt azzal, hogy fokozzuk az antioxidánsok fogyasztását.

Egészséges táplálkozás - Mely ételekben találhatók antioxidánsok?

Napi ötszöri bőséges gyümölcs- és zöldségfogyasztást is tartalmazó változatos étrend, alapjaiban biztosítja az antioxidánsokban gazdag egészséges tápanyagbevitelt.

Nagy mennyiségű antioxidáns anyag található a teljes, finomítatlan ételekben. Az ételek elkészítése közben sajnos sok antioxidáns kárba vész. A karotinoidok (az antioxidánsok egyik családja) a sárga, a narancssárga és a piros gyümölcsökben, illetve zöldségekben, és még néhány más zöld növényben találhatók. A bioflavonoidok a legtöbb gyümölcsben megtalálhatók, de különösen nagy számban jellemzőek a kék és a vörös színű gyümölcsökre (pl. szőlő, áfonya). A C-vitamin a citrusgyümölcsökben található, a bioflavonoidok pedig azon belül is a növény kérgében. E-vitamint a gabonafélék, a mogyoró és a növényi olajok tartalmaznak. Szelént az egész gabonaszemekben, a fokhagymában és brazil mogyoróban találhatunk – feltéve persze, hogy a termőföld, amelyben fejlődnek, elég szelént tartalmaz.

Erős antioxidánsok - Az antioxidáns védelem bástyái

Bár a legalapvetőbb forrás a zöldségben és gyümölcsben gazdag egészséges étrend, ma már sajnos szükségünk van kiegészítésre is ahhoz, hogy optimális szinten tarthassuk szervezetünkben az antioxidáns anyagokat.

Zöld tea: az egyik legjobb antioxidáns hatás

Az egyik legjobb antioxidáns hatás a zöld teában található polifenolok, illetve annak egyik csoportja, a katekin vegyületeknek köszönhető.

Ezen kívül a zöld tea, illetve a zöld tea kivonatot tartalmazó natúr koncentrátum befolyásolja az anyagcserét, és kedvezően hat a régóta jelen lévő zsírrétegek lebontására.

A teljes cikk itt olvasható: Zöld tea | A zöld tea fogyasztó, zsírégető hatása

Acai Berry - A gyümölcsök közül a legjobb antioxidáns

A Wikipédia ezt írja: "Az Acai vagy Açaí (ejtsd ászáí) az amazonasi őserdőkben előforduló pálmafajta. Bogyó terméséről híres, mely bolygónk tökéletes gyümölcsének is nevezhető, mivel nagyon gazdag tápanyagokban, mint az aminosavak, létfontosságú zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek. A gyümölcsök közül növényi tápanyag összetételben a legjobb antioxidáns."

A teljes cikk itt olvasható: Acai berry - Acai bogyó | Természetes fogyókúrás étrendkiegészítő


Antioxidáns védelem:


Nekem ez vált be:
2099 hozzászólás

Hozzászólás írása

György (22): Igazából sok folyadék és a diéta!keményen edzek,bár néha el gyengülök az evéssel kapcsolatban,de utána többet edzek!

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Tünde (53): Nekem a gluténmentes liszt és a szobabiciklizés indította be a fogyást.

Melinda (47): Joga,olivaolaj mas zsiradekok helyett,gyumolcs,zoldseg

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Éva (35): Fehér liszt és cukor teljes elhagyása

Alisa (35): torna és kevés kaja

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Erika (19): Dietaztam.

Viola (19): Betartottam a szabályokat.

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Csaba (47): mozgás+diéta

László (53): korai még sikerekről beszélni ,nem diétázok,csak értelmesebben eszek mint eddig.Reggelire mindent,ebéd egy tányérral vacsora saláta.Eredmény: két hét -2 kg.

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Mariann (37): Napi 5 étkezés keveset,és sok folyadék!Sok gyümölcs,kevés szénhidrát!-4kg

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Agota (26): sport,etrend valtoztatas és recode használata

György (33): többszöri kevés étkezés, kevés vacsorával, sok zöldséggel és csirkemellel .

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Ildiko (55): elkezdtem a feherje dietat ,ami eddig sikerrel jar nalam,mert az anyag cseret szeretnem megvaltoztatni.

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Mária (53): Az agynak van a legfontosabb szerepe. Mikor nyúlsz a sütemény után ő nem engedi.

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

Anett (25): Kevesebb étel kellő odafigyeléssel,cukros üdítők mellőzése,több mozgás.

Zita (37): kalória számolás

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Zsóka (35): Kevesebb édesség és péksüti!

Vica (27): Több mozgas, kevesebb szenhidrat (föleg vacsorara)

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Sára (25): 90 napos diéta + fitnesz heti 3x

Melissa (21): csökkentettem a kcal bevitelt, rengeteg folyadékot zöld teat, csalán teat ill. más gyogyteakat iszom amik segitik a méregtelenitest illetve napi szinten bevezettem a sportot, az intervallumos futassal égetem a zsirt.

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Brigitta (38): Sport

Kata (20): több mozgás, egyszerre kis adagok, sok folyadék

Viktória (38): fehérje alapú diéta, fokozott folyadékbevitel, ami a bőrömre is jó hatással volt.

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Tîmea (43): Mozgás /zumba/ életmod váltás ,

Erika (41): változtattam az étrendemen, és figyelek a kalória bevitelre

Györgyi (58): Level diéta

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Piroska (46): Zumba, hetente 2x, tarsasagi tanc hetente 1x, gyalogolas minden nap hegyre 20 percet, egeszseges taplalozas, adagok csokkkentese - 4 kg-ot fogytam

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Noemi (29): Etrend valtoztatas, taplalekkiegeszito, heti 3 sulyzos edzes

Hajni (35): eletmod valtas,szenhidrat mellozese

Mónika (42): Kevesebbet eszem, és mozgok.

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Kati (29): vacsorára kevesebbet eszem, és többet sporotolok

Andrea (42): Szénhidrát elhagyása

Zsolt (36): Munkahely váltás..ahol napi 12-20 km sétáltam.Viszont megszokta a szervezetem és leállt a fogyás addig 10 kiló lement.Most viszont a legnehezebb,hogy menni kellene futni amit utálok sajna :)Inkább mennék háborúba mit futni.

Meli (33): diéta+mozgás

István (46): A sok futás és a ninja

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Zsuzsanna (32): Mozgás diéta

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Rita (44): Léböjt

Zsuzsanna (27): Több mozgás!

Vali (23): Odafigyelek az étrendemre: kevesebb cukor, ne egyek kenyeret, több gyümölcsöt, illetve többször egyek kevesebbet. Valamint többet mozgok: tömegközlekedés helyett inkább megyek gyalog.

Nóri (57): Többször keveset enni, figyelni az összetételre, kenyér féle, dugító étel kizárva. Hetente 1-2x csak leves, yoghurt, vagy gyümölcs fogyasztása. Ha éhes vagyok, evés előtt először inni.

Zsófi (47): Atkins dieta, Dukan dieta, kalória számolás, Herbalife, ezek mind külön

Erzsi (48): Emelt folyadékfogyasztás (citromos víz),cukor minimalizálása,több mozgás,kevesebb szénhidrát.

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Aniko (63): Elkezdtem a disociat-etrendet,ittam 2 liter vizet naponta,setaltam 20-30 percet

Zsuzsanna (47): Liszt,cukor,tejtermékek, napraforgó olaj elhagyása, sok zöldség,magvak fogyasztása.

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

Erika (42): nincs éhezés, de kevesebb étel

Judit (31): Napi fel óra testmozgás, kevesebb szénhidrát bevitele.

Judit (42): Heti 2x1 óra alakformáló torna, és a klasszikus dietetikusi útmutatás: semmi cukor, semmi fehér liszt, sok zöldség, gyümölcs, folyadék,napi 5x étkezés.

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Márta (40): eddig még nem sikerült fogynom

Krisztina (51): nem ettem, és a folyadékot emeltem , mivel nagyon keveset iszom,

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

László (62): Sokkal kevesebb mennyiségű étel! Sokkal inkább megválogatott étel összeállítás! Kenyér szinte teljes kiiktatása!!!

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Magdi (53): nem ettem édességet!

Károly (62): Szénhidrát megvonás

Szandra (23): Update táplálkozás

Ildi (36): a nassolás elhagyása, csak zöldség evés estére!

Angéla (19): kevesebb étkezés

Mária (58): napi 6-szori nagyon kevés mennyiségű, szénhidrátszegény étkezés.

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Ritu (39): Meforal heti 3-zumba

Anna (53): a léböjt

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Nikolett (28): Legfőképpen a rendszeres testmozgás. Nagyon hatékony a szaunázás. És természetesen jobban odafigyelek az étkezésemre.

Rita (24): Több zöldséget fogyasztok és mozogni is elkezdtem

Orsi (32): Több test mozgás, nagyobb folyadék bevitel, és az ételadagok megfelezése

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Mártus (47): szénhidrát szegény diéta

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

Szilvi (38): Rendszeres étkezés

Anikó (26): A kapott információkat felhasználva változtattam az életmódomon! Kiszámoltam mennyi kalóriát ettem eddig (több mint 2000 kcal volt), ebből levontam az oldalon ajánlott 700 kcal-t. Így ma már csak napi 1500 kcal-ra szorítkozom, és egyáltalán nem okoz megerőltetést. Igyekszem naponta 5x enni. Két étkezés közt egyáltalán nem vagyok éhes. Tornázni kezdtem, ahogy Önök javasolták, ehhez vásároltam 2 eszközt is, hogy otthon végezhessem mindezt, ugyanis borzasztóan fázós típus vagyok. A legnagyobb probléma a haskörfogatommal volt, ez szinte depresszióssá tett. 106 cm-es haskörfogattal, a kapott javaslat után kezdtem el a fogyit, mára 98 cm-nél állok. A 4.-5. emelet megmászása sem jelent már gondot! :) Kevesebb cigit szívok! Alapvetően megváltozott az életem, és ezért nagyon hálás vagyok az oldal szerkesztőinek! :)

Zsaklin (24): Rendeltem egy csomagot az oldalról, ami hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebben és biztonságosabban tudjak megszabadulni a feleslegtől.

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Kata (53): A Gastroyal zsírégető ételeit fogyasztom, még több gyümölcsöt eszem, több folyadékot iszom.

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Annamária (38): Kevés szénhidrát, sok fehérje és zöldség, napi ötszöri kisebb étkezés és heti 3-4-szer torna.

Erzsébet (25): kalóriaszámlálás+testmozgás (én a zumbára esküszöm) :)

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

István (58): Sajnos a drasztikusság,nagyon kevés kalória,számomra lényeges volt a látványosság, ami ösztökélt,hogy ne hadjam abba.egy hónap alatt 10kg második hónap hat kg ment le.

Kira (31): Mikor nem eszek semmit

Mónika (38): torna,diéta,

Jennifer (21): Valtozatos étrend

Csilla (53): Több folyadék, anyagcseregyorsító , méregtelenîtő gyógyteák, több saláta, de. Csak gyümolcsöt fogyasztok, káposzta leves, glútén mentesebb élelmiszer, torna, táplálék kiegészítők.

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Szilvi (28): Nem ettem cukrot, lisztet, burgonyat es rizst, valamint este 6 ora utan nem ettem semmit, emellett jartam aerobickra heti 3x-4x.

Marianna (41): most jelenleg nem eszek húst és hústermékeket tartalmazó ételeket, de azért nem fogytam olyan sokat.

Györgyi (40): Kalória számlás. zumba 3x hetente 50 perc

Madonna (25): Mozgás

Krisztina (37): sport,több folyadék,és diéta.

Maria (42): a csalada velem egyutt csinalta es segitettek betartani... Es oda figyeltek elottem nem ettek nasit..

Szoszi (28): mivel hogy 4kor kelek,,,,,reggeli muzlis jokhurt-sezammal,kave...3ora mulva valami alma,,,,,ebed lehet csipos csirkemell darabkak,kaposzta salataval,,,,az a fontos,h szines legyen es valtozatos:-)husit is lehet sok fele kepen:-) na es itt szokom tornyire eltoni.....,,,,de ahoz kepest,h 83kg-rol 57re lefogytam,,,,,,,tartom a 62ot-63 senki sem tokeletes:-)

István (40): Norbi Update

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Vera (42): ha nem ettem szinte semmit,de akkor viszont rosszul lettem :(

Vivi (19): A gyümölcs, zöldség fogyasztása és a mozgás. Igaz nem sokat fogytam, de próbálok mindig keveset enni 5-6 alkalommal egy nap, csak pár kilótól akartam megszabadulni, aminek a fele már sikerült is. A napi folyadék mennyiséget is növeltem. Most már a szervezetem igényli is a folyadékot, aminek nagyon örülök.

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Edit (53): böjtölés

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

Erzsébet (48): több testmozgás, ami nem a kilókban , inkább a testformában kezd már látszani

Gabi (44): Leginkább az hozott látványosabb fogyást, amikor teljesen leálltam a kenyér, zsömle és társai fogyasztásával és ha odafigyelek a folyadék fogyasztásomra.

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Nusi (26): liszt, tej, cukor kerülése, megszokott adagok csökkentése, több zöldség fogyasztása

Ildikó (41): diéta és torna

Mariann (35): A mozgás

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Nati (26): A szétválasztó, vagyis a 90 napos diéta :) Több mozgás beiktatása

Zsuzsa (24): Rendszeres torna, futás.

Györgyi (48): Fehérje dieta, de csak egy hétig volt sikeres. Aztán megállt a fogyas.

Dóra (40): Szénhidrát csökkentése, mennyiség csökkentése mozgásprogrammal egybekötve.

Daniel (28): akaraterő

Zsuzsi (29): Szemelyi edzo, aki folyamatosan motivalt.

Rozika (48): Kenyér, cukor elhagyása, és szétválasztó diéta

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Tibor (65): kontrolált táplálkozás és több mozgás

Márta (37): Étkezés drasztikus megváltoztatása.

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Kristian (25): szigoru dieta

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Alexandra (24): Edzés

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Erzsók (51): 6+1 diéta

Ilona (26): Tobb mozg?s, ev?s helyett ittam, n?ha osszet?vesztettem.T?vesen azt hittem, teljesen kerulni kell a sz?nhidr?tokat, pedig nagyon nem.

Ági (31): Figyelek, hogy mit eszem.

Csaba (37): Töbet mozgok (futok).

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Erika (34): Szénhidrát diéta tornával egybekötve!

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Rozsa (60): grapfruit minden fo etel elott !! es minden reggel fel citrom leve egy kis langyos vizben.

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Zsuzsi (28): Kevesebb szénhidrát,Fehér cukor helyett nyírcukrot használok,

Erzsébet (57): kenyér,burgonya, tészta mellőzése, zöldség fogyasztás

Georgina (27): Az segített a legtöbbet, hogy nem egyedül csinálom, mert a családom segít.

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Orsi (33): a cukrok, finomított szénhidrátok elhagyása, sok víz fogyasztása

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Klára (27): A stressz csökkentése. Kiiktattam az életemből rengeteg olyan dolgot, illetve személyt, ami stresszt okozott, és újraszerveztem a napirendem. Megengedtem magamnak, hogy többet figyeljek magamra.

Attika1 (46): sportolás...biciklizés és kondizás

Ági (31): Életmód váltás

Melinda (19): sok mozgás és a citromos víz

Istvan (42): Az étkezés és az edzés

Niki (19): Odafigyelek az étkezésre és naponta/kétnaponta 40 percet tornázok.

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Judith (42): 6 + 1 diéta (kedvencem a 'bünözési nap'! ), ételek helyes t?rsit?sa, sok mozg?s, délelött csak gyümölcs, gluténmentes étkezés. A cukros tejes k?vé és az alkohol teljes kiiktat?sa

Marietta (31): kevesebb nasi, több folyadék

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Edit (45): Saját magam által kitalált étrend (alapja:szénhidrát és cukor/csoki elhagyása), sok folyadékkal és a heti 2-3 alkalmas mozgás, tornázás. És természetesen az akarat és a kitartás. 3 hónap alatt 6 kilót fogytam így.

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Mesko (34): nem

Katalin (26): 2 hét után megjegyezték hogy látszik az eredmény!

Karcsi (57): Napi kalória csökkentése:max.1200kal. Uzsonna, ebéd, után alma emésztés rásegítő/10dkg/ Kerültem a zsír, vaj,kenyér,/kiv:búzacsíra/ tészták,burgonya édességek fogyasztását. Ha megkivántam bármit, egy pohár víztől ellehet felejteni. Napi 25p. futással a fölösleges zsírt elégettem. 1hónap=5kg fogytam.

Ibolya (57): ?trend,

Gabriella (57): a hetes fogyokura

Klaudia (23): Naponta többszöri étkezés, és figyelni mikor, mit, mennyit eszem. Fontos az is, mennyit iszik az ember.

Gyula (39): Igazság szerint még csak most tervezek eliptikus trénert venni.

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Nelly (30): l-karnitin króm tabletta és zöld tea fogyasztása több folyadék fogyasztás

Balázs (39): nem eszem fehér kenyeret, és zsíros dolgokat.

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

Valika (35): testmozgas

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Vivien (29): Torna,bicikli

Anita (22): Adipex

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Erika (26): Napi ötszöri étkezés mindig csak kicsit!

Andrea (19): helyes taplalkozas,minden heten 5-szor kondi terem,tobbek kozott hetvegen szobabiciklizes.

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Novák anna (23): kocogas fel ülés gugolás biciglizés

Krisztina (39): Gluténmentes diéta

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

Norbi' (53): 1. a mozgás, 2. szabadság ideje alatt tudtam figyelni az étkezésre, 3. amikor megszaladt a házi GDP minőségibb ételt tudtam venni - ezek miatt elkezdtem fogyni

Anita (33): Mozgás+diéta

Szabina (19): Kenyér, cukor kivonása az étrendemből, egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag ételek. Rendszeres mozgás.

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Zsuzsa (32): Mozgás és a szénhidrát bevitelének csökkentése.

Krisztina (23): Sokszor kevesebb evés, több ivás, kevesebb szénhidrát fogyasztás, mozgásnak pedig futás és tornagyakorlatok.

Imola (28): Dieta es lugosito italok:zoldtea citromos viz

Luca (61): Odafigyelés az étkezésekre, fehérjében gazdag,szénhidrátokban szegény étrend kialakítása 'kalória.számolgatós' módszerrel.

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

Andi (37): rendszeres edzés

Katalin (63): csak keveset eszek es tobb folyadekot fogyasztok

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Erzsébet (49): Még jelenleg is fogyókúrázom. Elsősorban fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt eszek, sovány húsokat, valamint néhány szem mogyorót, mandulát. Cukrot, lisztet, és az élelmiszerekben található olajon kívül más zsiradékot nem fogyasztok, ellenben sok rostot és még több vizet.

Marcsy (26): testmozgás, sok folyadék, teák, ill odafigyeltem, h mit eszek

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

Bernadett (30): Többszöri kis mennyiségű evés, sok zöldség és gyümölcs és a sport.

Ervin (28): Hat elsosorban az hogy kitartoan minden reggel meg iszom egy nagy pohar citromlevet.Es nem eszem kenyeret egyaltalan.Es este 6 utan sem eszem gyumolcson kivul semmit.Es megprobalok minden nap bar 1 orat setalni sajnos tobre nincs idom.

Margit (55): Torna, kevesebb és egészségesebb ételek fogyasztása.

Noémi (25): Betartottam a javaslataitokat, rendszeresen reggelizek, több folyadékot fogyasztok, elérhető célokat tűztem ki magam elé.

Renáta (31): Bevezettem a napi 5-i étkezést és figyeltem a bőséges folyadék fogyasztásra.1.5 hét alatt 3 kiló ment le :)

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Krisztina (42): este 6 után már nem eszek, és ez nagyon sokat jelent, három hét alatt 2 kilót fogytam

Hajni (36): délelőtt csak gyümölcs,minimális szénhidrát

Joe (47): Napi egy óra rendszeres mozgás (gyilkos evezőpad :-)) Táblázatban vezetett kalória, fehérje, zsír és szénhidrát mennyiség kordábantartása.

Alexandra (24): Megfelelő étkezés 160 gr Ch be tartása ,szénhidrát számolás

Margit (48): NEM VACSORÁZOM

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

László (39): Mozgás és koplalás

Anikó (41): Mivel nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet, így a torna sokat nem ért.:) Torna mellett szedem a hoodiát, így nem kívánom az ételt. Beválik!!!! :)

Otto (51): Kitartas

Ilona (42): prutein dieta

Edit (56): Napi többszöri étkezés, persze kevesebbet ettem egy-egy alkalommal, illetve több folyadékot ittam.

Gyöngyi (53): Még nem

Anett (20): kevesebbet eszek

Mária (47): Az etrend megvaltoztatasa es heti 5x egy oras mozgas (uszas,fit labdan valo torna es gyors gyaloglas konditeremben.13kg fogytam december 2-tol mostanaig.

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

Melinda (23): torna

Móni (28): Életmódváltás

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Kinga (18): Jobban figyelek a taplalkozasomra es tobb vizet iszom!

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Betty (54): Úgy tűnik valami megindult, remélem folytatódik. Nálam a mozgás mindenképpen sokat nyom a latba és jobban odafigyelek az étkezésemre.

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Andrea (29): Több mozgás, diéta, cukor és liszt elhagyása, több zöldség fogyasztása, víz, víz, víz tudatos étkezés

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Rozália (45): A szénhidrátok szinte teljes elhagyása

Mónika (24): Én eddig napi pár kortyot ittam. Javaslatotokra emeltem a mennyiséget, eleinte rossz volt, ma már a munkahelyemre is viszek, és állandóan iszok mert szomjas vagyok ami eddig nem voltam. Elkezdtem heti 2 alkalommal spinningre járni 2kg-ot fogytam. Igaz ez nagyon kevés, de kb. 2éve egy dekát sem fogytam, szóval örülök neki.Még 8kg-tól szeretnék megszabadulni.

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.

Eszter (27): rendszeres (napi) futás: kb. 5-6 km és diétás átrend

Kriszti (37): Közel 13-éve nem eszek kenyeret

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Brigi (43): Dieta

Judit (33): A szénhidrátok kihagyása az étkezésekből,még több mozgás

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Kriszti (23): Bizonyos ételek 'megvonása' és a testmozgás

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Barbara (22): figyeltem a kalória bevitelt, friss zöldség és gyümölcs levek fogyasztása, sok folyadék evitel

Mária (35): Csak reggel eszek kenyeret. Sok folyadékot iszok.

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Virág (20): sport és sok zöldség

Szilvia (52): áttértem a Norbi update ételekre

Maggi (39): szénhidrátdiéta, heti 3x1 óra aerobic

Tamara (32): szénhidrátok fogyasztásának minimumra csökkentése,este 6 után nem eszem,sok folyadékot fogyasztok,rendszeresen étkezem

Kati (45): Naponta 4-5 alkalommal enni, fele adagot...sok zöldséggel, salátával . króm tabletta - biorost. Sütit is eszem, inkább gyümölcsöst. sok vizet iszom

Andrea (50): Adipex

Árpád (47): kevesebb szénhidrát bevitel,só-cukor mellözés, az étel mennyiség megfelezése....és ninusz 15 kg 40 nap alatt könyedén szenvedés nélkül. Most kezdtem el konditerem--kardió-has..

Erzsébet (31): kevesebbet ettem

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Évagabi (61): Nem eszek kenyeret, krumplit, rizst,tésztaféléket.Schaket iszok és a szervezet zsírtartalékát használja az emésztéshez.

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Gabriella (34): Teljes étrendv?ltoztat?s és életmódv?lt?s. /Edzés/.

Hajni (24): A kenyer es mas pekaruk kiiktatasa az etrendembol.

Emőke (32): több folyadék, ami inkább víz, illetve lúgos víz. Próbáltam glutén mentes lisztféleségeket vásárolni, többet mozogni, és édesítőszerként xillitet használok.

Gertrud (38): Talan a legtobbet Ti segitettetek, nem tartok semmilyen szigoru dietat, de tobb szempontot is figyelembe veszek, azert, hogy egeszsegeebben eljek, es ezzel egyutt jar az idealis testsuly elerese is. Ti ebresztettetek ra arra, hogy tulajdonkeppen csak egeszsegesen kell taplalkozzak ahoz, hogy csokkenjen a testsulyom. Harom hete Fogyokurazom, harom kilot fogytam. 71 rol 68ra ertem el. szeretnek meg fogyni. Koszonom a segitseget!

Tibor (42): kalória számolás

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Marika (52): Lecsökkentettem a kenyérmennyiséget a felére, nem nasizok, cukrot teljesen elhagytam az étrendemböl

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Tomi (48): többet kell mozogni.

Éva (48): a gyaloglás ha rendszeresen végeztem

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Katalin (37): cukor elhagyása, sport

Valéria (43): A lisztes cukros dolgok elhagyása,

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Magdika (27): A napi többszörös étkezés, dél előtt szénhidrátot, gyümölcsöt,/délután fehérjét,zöldséget eszem. Tornázok amikor csak tudok. És méregtelenítő tea kúra,sok folyadék.Csökkentett cukor.

Ancsa (37): A mozgád

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Mirtill (20): Az edzés intenzitásának fokozása, A cukor és fehér liszt valamint a tej teljes mértékben történő kiiktatása az étrendből. Sokat segített a CLA szedése is.

Annamari (44): A kalóriák + folyadék bevitel figyelése + TORNA!!- már akár napi 20'is.

Ilona (60): Az étkezések gyakoriságának növelése -2-3 alkalomról 5-6 alkalomra,valamint a mennyiségek - számomra jelentős- csökkentése. Az utóbbi nagy önfegyelmet igényel!!

Réka (18): Betartottam a megfelelő kalóriabevitelt, plussz még sokat edzettem mellette..., nem ettem édességeket, gyorskajákat, illetve péksüteményeket

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Dávid (35): norbi update 1-es kód + kalória számolás (1300 kcal/nap)

Szandi (21): Rubint Réka 120 perces alakformáló video

Nikoletta (28): A napi 5 étkezés, illetve az, hogy reggelizem. Arra is figyelek, hogy mit eszem és mennyit

Zsolt (37): Helyes étkezés,és több mozgás együtt

Julia (52): akupunktura

Zsolt (19): sport és diéta

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Dóra (21): Napi 1200-1300 kaloria es meg plusz torna,futas,sulyzozas

Dorina (18): egészséges étrend, kalória számolás, és sport

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

Lilla (30): feherje, keves kaloriabevitel

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

Dorottya (26): testmozgás

Ágnes (30): egyedül élés sokáig

Zsuzsi (29): Napi 6-7 evés

Andi (37): Kevesebb szénhidrát,több mozgás:)

Katalin (20): Elkezdtem a 90 npos diétát és már most 2 hét után sikerélményeim vannak

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Edit (32): Nem küldtetek semmit a tesz kitöltése után

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Éva (28): Kevesebb kaloria bevitel sok folyadek(lugos víz) heti 3-4 alkalommal torna

Tündi (26): még semmi :)

Anikó (37): kalóriabázis.hu

Ági (29): igazából a mozgás és a nem túlzásba vitt evést

Domi (20): Nagyon keveset enni és az is csak mértékkel. Semmi kenyér vagy csak ritkán. Aztán a szervezet hozzá szokik és nem is kíván annyi ételt az ember. Ezzel módszerrel én 10 kilót fogytam!

Klára (34): kevesebb szénhidrát de csak valamedig ment a súly aztán megállt .

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Judit (36): diéta,sport

Anett (30): Atkins diéta és torna

Zsuzsanna balogh (36): az idegesseg.

Ági (29): Sport, kevesebb nasi (édesség)

Inke (61): Kevesebb kalória és mozgás

Niki (18): 90 napos dieta

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Gy (26): sok zöldség, sok gyümölcs, este csak turmixok vagy nyers gyümölcsök ivása, evése

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Edith (48): Gyakori étkezések, kicsi adagok, nagyon kevés kenyér, semmi édesség.

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

Andi (42): kisebb adag ételek,sok séta,biciklizés

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Andrea (23): ha nem ettem

Csilla (34): folyamatos szigorú mozgás, nálam leginkább a zumba mint mozgásforma vált be

Anita (43): szénhidrát csökkentése

Eva (39): 90 NAPOS FOGYOKURA

Gábor (23): Szerintem az vezetett a siker útjához, hogy beiktatódott a mozgás és valamivel megfontoltabban étkeztem.

Marianna (51): Először is az elhatározás és a kitartás. A gyakori de kevesebb mennyiségű evés. Sok-sok saláta, kenyér helyettesítő dolgok, zsírmentes ételek, majdnem minden cukor mentesen eszek, iszok. Zsír égető teák pl. a kömény, a kardamon és a zöld tea. A gyömbért nyersen pépesítem citromlével és minden evésnél egy kiskanállal elfogyasztok belőle. Több vizet igyekszem inni. A torna nagyon fontos. Továbbra is, ami újat megtudok mi járulhat hozzá a fogyáshoz, majdnem mindent kipróbálok. Fogyasztó tablettákat sohasem szedtem, és sikeresen, mert már ott tartok, hogy 120 kg-ról 93 kg-ra lefogytam 6 hónap alatt, 178 cm magas vagyok és 51 éves. Már elég jól nézek ki. Habár még vagy 10-15 kg-t le szeretnék adni, ami tudom, hogy most már sikerülni is fog.

Csilla (46): Szinte . szénhidrát, kis adagok,mozgás

Kinga (27): Elsősorban a 90 napos diéta,és beszereztem egy kerékpárt amin napról napra több km-ert teszek meg.Nem eszek kenyeret,vagy nagyon ritkán teljes kiőrlésűt de azt is lassan csökkentem.Igaz eddig még nem igazán indult meg a fogyásom,de remélem mihamarabb eredményes lesz.

John (28): Kevesebb cukor, több mozgás.

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Judit (53): Az étkezésre jobban figyeltem, fôleg arra, h mit egyek!

Enikő (21): edzőtermi súlyzós edzés valamintkardio

Anett (18): egészségesen étkeztem, kevesebb édességet ettem

Tünde (41): Aerobik edzés hetente 3-szor

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Timi (22): Koplalás.. :)

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Bettina (16): kalóriabevitel lecsökkentése, torna

Edina (29): Kevesebbet eszem, tornázok hetente 5 alkalommal 1 órát

Szilvi (24): Mozgás és este nem evés vagy csak zöldség,gyümölcs

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

Klári (61): rendszeres mozgás

Anna (27): Többet mozogtam, étrendemből kivontam a cukrokat és csökkentettem a szénhidrátot. Betartottam a napi háromszori étkezést, köztes időben csak gyümölcsöt ettem.

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Gergely (26): Kalóriaszámlálás+sport

Ildikó (52): A szerelem, ami miatt nem tudtam enni, s segített az endorfin. Emellett sokat ittam, öt után nem ettem. Csökkentettem az adagok méretét. Bár ez a semminél persze nem lehetséges. Ezt ne kövessétek, mert amit egy kicsivel többet ettem, rögtön be akarta építeni a szervezetem azt a keveset is! Különben nálam a diéták, bármelyik fél eredménnyel zárul! Mindig fele annyit fogyok, mint sorstársaim.

Sándor (41): Este 6 után csak egy joghurt vagy egy alma volt a vacsaora . Kenyeret egyáltalán nem eszek. Sok folyadék akár 3l víz naponta.

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Judit (40): zöld tea,cukor ,kenyér elhagyása,és nem vacsorázom

Mónika (31): Odafigyelek az evésre és nem eszek mindent össze vissza.Minden reggel tornázom és ásványvizet iszom.Mellőzöm az édeset és sok zöldséget eszem.

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Robi (41): kalória számlálás

Marian (62): Majdnem zéró édesség, sok mozgás

Kriszta (44): Hay diéta kombinálva méregtelenítővel. (Nem reklámozom, ha valakit érdekel, privátban írom.)

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Mónika (49): sterssz,torna,kisebb adag étel,több folyadék

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Brigitta (30): Elhagytam az étrendemből a fehér kenyeret, tésztákat és a kólát. Az evési mennyiségemet is csökkentettem, és lassabban kezdtem enni. Szinte minden nap tornázom 20-30 percet.

Anna (51): amikor tényleg nagyon keveset ettem,és teljes mértékbe odafigyeltem,hogy mit eszek meg.De az tényleg nagyon kevés kaja volt.

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

Petra (19): Nem ettem.

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

László (59): Napi 5-6 alkalommal étkezés, 3-4 liter víz, sok sok séta. Semmi alkohol,semmi megterhelő sport. 143 kg voltam, most 104! (Mindez 8 hónap alatt!) Szeretnék még 20 kg fogyni!!!

Vinczeller (30): fogyokura

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Agnes (31): Sport,Kevesebb szénhidrát fogyasztás.

Bea (41): Szénhidrát csökkentése, plusz a heti két TRX sportot kiegészítettem minden napos futással.

Enikő (38): Megszorítani a kalóriabevitelt többet mozogni.

Monika (35): Delelott nem ettem, csak gyumolcsot.

Kriszta (38): Többször is volt sikerem,különböző módszerekkel,de amint megendedek esti evést,vagy nassolást,vagy csak vissza térek a kenyér -pékáru fogyasztásához,mindig lassan vissza is szedem a nehezen leadott kilókat!

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

Paula (20): A nem evés

V (36): Két hetes diétával kezdtem utánna több mozgás mellett jobban figyeltem a bevitt étel mennyiségére,cukrosat,fehér lisztet és kenyeret semmilyen formában nem eszek.

Gigi (44): egy hétnapos diéta

Yvett (20): Heti 3-5 nap 40 perces kardió edzések(vagy 20 perc kardió - 20 perc erősítő gyakorlatok), és az ételadag csökkentése.

Erzsébet (43): jobban oda figyeltem az étkezésemre :)

Peter (62): Heti 4 edzes (2 kondi -2 kardio ) szelektiv taplalkozas 108,9 kg/jan.3. 99.7kg/marc.10.

Annamari (37): torna, na meg persze kenyér és egyéb hasonló dolgok csökkentése, több zöldség és gyümölcs fogyasztása

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Monika (32): Dieta

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Ági (51): többet mozogtam

Erzsébet (43): Szénhidrát elhagyása

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Kata (29): Kevesebb fehér lisztes és cukros ételt eszem!!

Marianna (28): kitartás

Norbert (38): a szénhidrát megvonása ill L-karnitin zsírégető szedése, Fogyókúra tippek - Diéták - Zsírégetők - Egészséges életmód

Szabolcs (39): Kalóriaszámolás, testmozgás növelése, fehérjemennyiség növelése, makronutritensek megfelelő aránya a táplálkozásban.

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Attila (61): 1000 kalóriás étrend

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Marika (47): tob mozgas csak keves az idom ra

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

Ibolya (41): több mozgás

Andrea (38): Következetes diéta kalória számolgatással, sok torna, sport.

Erika (44): Nekem a 9 napos diéta vált be,de hát a jo- jo efekt.....

Judit (55): Odafigyelek,hogy mit eszek, mennyit és mikor.

Kata (24): nem ettem 5 napig és sokat táncoltam.

Erzsébet (52): Egyszerűen csak az 1500 kalóriát tartom. Mindent megeszek, csak ne lépjen túl a napi 1500 kalórián. Azonkívül próbálok minél többet inni. Sajnos ez nálam nem túl sok, de igyekszem. Most a napi kettő és fél, három liternél tartok, ami természetesen semmi más nem lehet, csak tiszta víz.

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Ildiko (63): nem eszem kenyeret, csak laskat sutök magamnak

Tünde (52): Szénhidrát teljes megvonás, hús,sajt,hal +zöldség evése naponta 4x kevés,reggelire Adiponix diéta turmix, sok folyadék és legalább napi fél óra intenzív mozgás. Nem éheztem, és mégis két hét alatt 6 kg-ot fogytam.

Tibor (59): 90 napos diéta

Zita (23): Nincs rajtam rengeteg súlyfelesleg, mindössze 8-10 kg. Viszont ezzel a néhány kilóval már évek óta küzdök. Hol leadok 5 kilót, hol felszedek 5-öt. Éppen ezért már nagyon rutinos vagyok a fogyókúrázásban :) Nekem nagyon sokat segít a fogyásban, ha többször eszem keveset egy nap, ahogy azt a fogyás.info oldala is javasolja és ha 5-6 óra után gyümölcsön kívül nem eszem mást. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ha valamit megkívánok, azt nem feltétlenül vonom meg magamtól. Eszem csokit és néha sültkrumplit is fogyókúra alatt, csak keveset, de ezzel együtt is sikerül a fogyás. Elsősorban az étel mennyiségén változtatok, a minőségén csak részben. Ez lassabb fogyást eredményez, de nekem ez vált be a legjobban.

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Mária (43): rendszeres edzés és nagyon kevés étel

Mária (50): rendszeres testmozgás - torna, úszás tudatos táplálkozás - szénhidrát bevitel csökkentése

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Szandrus (24): Aerobik, odacigyelés a napi kalóriabevitelre és tápanyageloszlásra

Hajnalka (30): torna, kaloriaszamlalas

Ágnes (55): Acai berry, Super fast burner táplálékkiegészítők (csaknem) kenyérmegvonás sok fehérjebevitel mellett. A mozgás csak kicsivel több, mert gerincbeteg vagyok :(.

Róbert (18): A testmozgás

Betti (29): Ébredés után rögtön frissen facsart citromos vízzel indítok, aztán reggeli, bár nem vagyok még éhes..., nos meg naponta többször eszem :) A víz elengedhetetlen része lett az életemnek. Kb. 3 l naponta... Egy hét alatt teljesen 'átállt' az agyam a rendszerességre és mérsékletességre! Nagyon igyekszem ;)

Ilona (58): 12 óra után csak fehérjét ettem.

Edina (20): Kevesebb etelmennyiseg es tobb sport .

Réka (16): nem ettem

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Rudolf (42): kalóriaszámolás+edzés

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Csilla (46): napi 1200 cal., 5 x-i étkezéssel

Edina (26): Több folyadék és mozgás!

Erzsébet (54): Paleo-t eszem, de keveset és lassan + sok vizet iszom.

Piroska (43): Csökkentettem a szénhidrát fogyasztását

Ágnes (59): Atkins diéta alapján: a szénhidrátok megvonása: semmi tészta, kenyér, rizs, krumpli,helyette fehér húsok, sajt és minimális zölssaláta és napi egy alma) + napi rendszerességgel biciklizés(ez a térdsérülésem előtt volt))

Ildiko (51): csak lugos ételeket eszek,meg sok zöldséget,cukrosakat egyáltalan,meg kenyeret csak piritost.

Melinda (29): csökkentet ch tartalmú fehérjedús étrend és rendszeres sport

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Ági (24): Tudatos táplálkozás, sok sport

György (49): A testkontroll, Harvey és Marilyn Diamond sikerkönyvéből megértett és megvalósított szisztéma, ami a helyes gyümölcsfogyasztásról, valamint a fehérje-, és szénhidrátok elkülönítve való fogyasztásáról szól. (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) 22 évvel ezelőtt sikerült tartósan 33 kg fogyást elérni, ami inkább drasztikus életmódváltás volt. Ebben az időszakban, a következő élelmiszerek és italok törlésre kerültek a táplálkozásból: alkohol, kávé, cukros üdítők, fehér lisztkészítmények, rétesek, bukták, palacsinták, kristálycukor, disznóhús, egyéb zsíros húsok, erős fűszerek (pl:bors) só teljes visszafogása, csokoládék, sütemények stb. Helyettük csirke, hal, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olívaolaj fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek,(nyersen, párolva) szinte 'orvérzésig'. Fontosnak tartom, az este hat óra utáni étkezés mellőzését. Az életmódváltáshoz nagyban hozzájárult a sport (súlyzós edzés, úszás, szauna, futás, előfordult mezítlábas futás hóban, hetente. Ebben az időszakban 80 ezer szál cig

Krisztina (39): mozgás

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Pál (37): fegyelmezett étkezés, mindennapi kiegyensúlyozott, nem megerőltető de kitartást igénylő mozgás. az esti zabálás-ingert, kelbimbóval csapom agyon

Marcsi (26): diéta, rendszeres zsírégető+erősítő mozgás, sok folyadék

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Linda (21): 26 kg-t már fogytam egyszer csak a terhesség alatt feljött 13 kg

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Niki (19): edzés + diéta

Mária (28): most már semmi.

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

Bernadett (31): Diéta és torna. :)

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Magdi (31): Nem vagyok benne biztos,de talán az,hogy több folyadékot ittam.

Márti (23): A kenyér és a pékáru mellőzése

Marika (63): többször kevés etkezés

Csilla (28): Diéta, napi min. 2 l víz, és heti 3 alkalommal mozgás.

Zsuzsa (59): a paleo etrenddel es a rendszeres mozgässal mär voltak sikereim

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

Gyuszi (39): 5 óra után nem étkeztem, evés előtt elfogyasztottam egy pohár vizet

Linda (27): Elhagytam a finomított cukrokat és a fehér lisztet.

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Szilvia (29): Citromos víz, 6 óra után nem ettem, sok zöldséget fogyasztottam

Márti (50): A testmozgás és többszöri kevés étkezés. Viszont ha nem értem rá napközben, este bepótoltam. Ugyanannyi kg vagyok.

Attila (40): betartottam a dietat

Ilona (55): sport

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

Anikó (33): rengeteg edzés és nem eszem finomított szénhidrátokat.

Károly (29): Rendszeres ?tkez?s, nemszabaf ?hezni, több zölds?g amiket szeretek is. Így nem kinzom magam.

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

Timi (19): Változatos, tudatos, kalóriacsökkentett étkezés és heti 4-5-szöri mozgás (kardió:futás, lépcsőzés/lépcsőn futás, emellett súlyzós gyakorlatok minden testrészre).

Judit (48): Rengeteg dolgom volt a munkahelyemen és nem volt időm a nassolásra. Csak azt ettem amit előre elkészítettem magamnak.

Ria (20): mediterrán étrend, kevés tésztaféle, sok gyümölcs és zöldség

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

Márti (55): Sok-sok gyümölcs és napi min. 1 liter folyadék bevitel:-)

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Szilárd (19): Konditerem. Sokkal több folyadékot iszok. kevesebbet eszek. próbálok több fehérjét bevinni mint szénhidrátot. heti 4-szer járok konditerembe, napi másfél-két órát.

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Józsi (52): szénhidrátok, alkohol elhagyása

János (40): kenyér mellözése,illetve adagok csökentése

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

László (64): Ötödik hete fogyókurázom, csak a piramis legalsó két sorát fogyasztom, a zöldségeknél mennyiségi korlátot nem tartok, hust minden nap ugy átlagosan 30-40 dkg, főve vagy sütve, általában két részlet

Era (26): Rendszeres mozgás és az étkezési szokáson való változás.

John (54): BMI, BMR egyértelműsítése, tápanyag feldolgozási folyamat megértése, majd a szénhidrátszegény étrend kialakítása, a folyadék bevitel optimalizálása, illetve a napi legalább egy óra folyamatos mozgás a kalória leadás és az aerob edzések biztosítása érdekében.

Zsófi (22): kardió,diéta

Erzsébet (59): Turbó diéta, de aztán visszajött, amit lefogytam rövid idő után.

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Ildiko (43): Bocsi Viki testreszabott tanacsadasaval

Mónika (36): rendszeres sport,diéta

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Bea (31): Heti 4-5 alkalommal edzés

Ildikó (19): Áttértem a vegán étrendre, és az nekem nagyon sikeresnek bizonyul, mind egészségügyileg, mind ízvilágra is tökéletes. Nem érzem magam fáradékonynak, rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, a táplálkozásomnak ezek teszik ki a 70%-át, egyáltalán nem érzem, hogy hiányom lenne bármiből is, és fogyok is, és éhezni sem éhezem.

Rita (43): Nekem a táplálkozás megváltoztatása mellett nagyon sokat segített a heti háromszori cardio-edzés.

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Adri (33): Igen, a 90 napos diéta.

Évi (32): kevesebb adagokat ettem és mozogtam

János (39): Fehérkenyér nékülözése.ezzel közel 2 hónsp alatt 8 kilot adtam le

László (63): Kis adagok többször.sok mozgás. Cukorés szénhidrát csökkentés.

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Klara (60): Nem eszek egyaltalan azota edesseget es nem nassolok

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Lives (20): életmód váltás

Erika (35): kevesebbet enni, torna

Edit (37): 90napossal 16 kg

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Péter (37): Sport , étrend

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Judit (35): Elkezdtem nem dugug enni magam és jobban kezdem figyelni mit is fogyasztok!többet iszom bár ezzel eddig sem volt nagy gond...szeretem a vizet:-)

Krisztina (24): atkins diéta..

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Katalin (48): 21 éve 3 hónap alatt a testkontroll című könyv és mindennapi torna segítségével sikerült 20 kg fogynom.

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Mónika (26): Még nem vált be,de csak diétával probálkoztam

István (28): diéta,sulyzós torna

Réka (19): A súlyom csökkenésnek indult, bár kicsit neheziti a tény hogy nyár van, így több időm jut az evésre.

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Mária (38): nem ettem semmi szénhidrátott -15kg,

Mária (57): a sport,a chrom tabletta..

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Amarilla (33): Bikini Body Katus Attilával - torna napi 4x, mindig hagytam a tányéromon ételt ( gyomorszűkítés házilag ), zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása, édességből csak a Nutella és a fagyi maradt.

Zoli (36): Szénhidrát étel minimálisra csökkentése, sok zöldség, kiegyensúlyozottabb táplálkozás több testmozgás. mind az oldalon megtalálható számomra szinpatikus elemek összeválogatásával.

Bernadett (26): Folyékon L-Carnitine fogyaszt?sa alatt 22kg-ot adtam le, heti 5x2 ?ra edzéssel megfűszerezve! Ez most is sikeres...

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Andrea (40): Az en sikeres modszerem a következö volt: csökkentettem az eteladagokat, teljesen elhagytam az edessegeket, a chipset es egyeb brutalisan hizlalo elemeket. Potoltam a krom hianyomat, (jelenleg is szedem) -ez lenyeges volt, mert mar sejtszinten megjelent a cukoranyagcsere-zavar! Ekkor kicsit megijedtem. Ezert halas vagyok nektek, hogy elmagyaraztatok, hogy a megfelelö krom-szint miert is fontos a szervezetnek!! Elkezdtem rendszeresen zöld teat fogyasztani, nem eszek feher kenyeret es Pilatesre jarok. Ja es majdnem kifelejtettem, hogy a fogyas beindulasa elött lenmaggal meregtelenitettem. Kefirbe (0,5 l) tettem 1-2 evökanal lenmagot es nagyon hatasos salaktalinatast vegzett a kettö együtt (kefir+lenmag). Azota nincs gondom az evek ota fennallo hasi puffadasommal es szekrekedesemmel! Ez mar önmagaban is oriasi. Ezutan pedig a fogyas is gyorsabban beindult. Oh es meg valami: az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a lenmagos meregtelenites idejen voltam ket alkalommal nyirokmasszazson is.

Viki (20): Végre rászántam magam a helyes étkezés részére is :)

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

Loretta (37): Cukor mellőzése és a testmozgás.Étrend megválogatása.

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Ágnes (60): protein kura

Ferenc (70): 1000kcal, cukormentes italok,fehérhúsok, kefír

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Ancsi (17): Biciklizes, akár egy nap 20 km is, rengeteg folyadék, meg a kiegyemsúlyozott étrend.

Sári (42): Sok zöldség, gyümölcs, napi 4x, a fehérkenyér teljes elhagyása, a sütemények, édességek tiltólistán, most a cukor is, s húsvét előtti 2 hétben kezdtem el az életmódváltást,húsvétkor 2 nap sütinap volt 3 szelet sütivel....s most még mérlegre nem álltam, de a ruháim már lógnak! :) Ez út a siker felé??? Majd meglátom.

Gabi (42): Megfelelo folyadek bevitel.

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Zoltán (43): keveset ettem bicikliztem és nem utolsó sorban étvágycsökkentő készítményt szedtem

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Gabriella (46): A gyorsan felszívódó szénhidrátok elhagyása pld a fehér kenyér és a finomított kristálycukor,ezeket helyettesítettem a teljes kiőrlésű kenyérrel és az édesítőszerekkel!

Tamas (29): Futas

Marianna (41): megfelelő étrend,rendszeres mozgás

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Vera (37): a heti rendszeres mozgás és oda figyelek,hogy mit és mikor eszek,és megpróbálok sokkal többet inni.

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Márta (44): Nem eszem kenyeret csak reggel.Kevesebb édesség és persze több folyadék.

Erzsebet (45): Nem sokat eszek es zoldsegfeleket

Róbert (37): Fehérje diéta

Kitti (38): cukor, fehérliszt elhagyása.Sok zöldség,folyadék (víz) pótlása,mozgás.

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

Roland (39): A kalória tábla használata

Veronika (20): Nekem az segített sokat, hogy napi 3 liter vizet mindig megittam :) Persze mellette tornázok is és semmi édesség :) Az édesség vágyadat csillapithatod gyumolcsokkel (én ananászt, kiwit és narancsot szoktam enni), de például a mandula és a foldimogyoro is nagyon segit :) És ne feledkezzunk el a savanyú káposztáról sem, ami tényleg nagyon hasznos :) És had írjam ide, hogy 4 hét alatt 8 kg-tól szabadultam meg :)

Zoltán (46): Délelőtt folyamatosan répát, almát ettem (napi 1 kg is simán), amitől soha nem voltam éhes. Hetente 3-4 alkalommal elmentem futni. A 100 méterről két hónap alatt sikerült a mennyiséget 5-6 km-re emelni alkalmanként.

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

István (19): Sikerült koplalás nélkül 1 hónap alatt leadnom 5 kilót, aztán nem tudom miért, de feladtam, most már sokkal motiváltabbnak érzem magam.

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Laura (20): Nem eszek annyit. Inkább iszok sokat vizet. És nem is vagyok éhes. Köszi mindent.?

Hajnalka (38): nincs kenyér péktermék, liszt

Ferenc (38): kalória számolás

Dóra (21): Mozgás

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

Éva (34): Kevesebb étel

Edit (53): a 90 napos diéta

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

Petra (27): Az étkezésemen változtattam.

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Csaba (37): paleolit étrend foci kondi

?va (38): Futás

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Barbi (21): Rendszeres edzés, egészséges táplálkozás

Géza (63): egyhónapig reformkonyhán éltem

Melinda (33): reggeli citromosvíz ivása

Évi (32): reggelire, és délelőtt csak gyümölcsöt eszem, illetve napi 2kapszula CLA-t fogyasztok

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

Ani (49): akkupunktúrás kezelés, calanetics torna

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

Gai (45): Heti 4-szer 1-1 óra kerékpározás,plusz erősítő edzések,és a kalóriaszámlálás.

Meli (38): Növeltem a vízbevitelt 3l-re. Szénhidrátok elhagyása kivéve gyümölcsök

Sophie (44): Tobb folyadek, tobb zoldseg, plusz zold kave naponta ketszer-haromszor, grepfruit naponta legalabb egyszer.

Lilla (26): fehérje szénhidrát egyensúly,torna

Szilvia (23): Szénhidrát diéta (150g)

Mónika (44): Odafigyelek, hogy mit, mikor, mivelés mennyit eszem, valamint sokkal több erősítő edzést végzek. Rájöttem, hogy nem is feltétlenül fogyni akarok, hanem átalakulni. Megértettem, hogy az izom több kalóriát éget, ezért kevesebb kardiós edzést csinálok és több erősítőt. Persze edzetlenségem és a korom miatt csak saját testsúllyal.Hosszútávon kezdtem el gondolkozni, tudom, hogy ez egy hosszú folyamat lesz. A fogyás szót már nem is használom, szép lassan az életmódomat AKAROM!!! megváltoztatni.

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Laci (38): Naponta legalább ötszöri étkezés. Kisebb adagok fogyasztása egy-egy étkezés alkalmával, este már minimális szénhidrát bevitellel.

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Kata (34): Itt a tavasz, ki lehet menni futni a szabadba a jó levegőre, a kerti munka.

Krisztina (22): Meg folyamatbam van az alomtest elerese de sok hasznis cikket olvastam itt ami konnyebbe tette a fogyast, segitette. Rengeteget edzek es egeszsegesen rendesen taplalkozom.

Rita (48): 2 évvel ezelőtt... 7 hónap alatt, 35kg.... 6+1-el...,, :-) Most neki ugrok még pár kg-nak... :—)

Andi (28): Napi fél óra mozgás bevezetése, jobban odafigyelek az étkezéseimre.

Emese (29): Kihagyom az étrendből a szénhidrátot, a cukrot. Nem eszem kenyeret, tésztát, sem krumplit vagy rizst. Maximum update kenyeret vagy teljes kiőrlésű tésztát, de csak nagyon keveset. Update édességeket és sok nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Igyekszem naponta legalább ötször enni, mindig keveset. Mellette sportolok is, heti 2-3 kardió edzést csinálok végig. Eddig 8 kilót fogytam.

Attila (25): Minden nap edzettem és figyeltem arra, hogy mit és mikor ettem.

Rita (31): Eletmod-valtas

Edina (27): minden reggel tornáztam meg este is + szobabicikliztem!!ez melett regelente megettem egy fügekaktusz tablettát!!a tornázás az még most is megy napi szinten!!

Beáta (46): kihagytam az szénhidrátokat

Gábor (30): A tanácsaitokat megfogadtam és változtattam az étkezési szokásaimon. Jobban odafigyelek arra hogy mit eszek, csökkentettem a cukor bevitelt és próbálok csak teljes kiőrlésű kenyeret enni. Növeltem a mozgás mennyiségét, most már nem itthon tornázok (ez kb. 20 perc volt reggelente amikor csináltam). Heti kétszer eljárok edzőterembe. Ez egy kombinált cardio és erőnléti edzés, kb. összesen 2 óra per alkalom. Edzés előtt fél órával meg szoktam inni egy 2000 ml-es L-karnitin zsírégető koncentrátumot, hogy felgyorsítsam a zsírégetést az edzésem során. Vitamint is elkezdtem szedni, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyek be a szervezetembe illetve hogy csökkentsem az étvágyamat. Az elmúlt 2 hónap alatt kb. 7 kg-ot fogytam. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. :)

Eniko (35): 90 naps kurával fogytam 15kg

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Györgyi (35): sokkal több, folyadék (házi limonádé): víz+zöld tea+citromfű, menta+citrom+gyömbér

Lilla (34): kevesebb szénhidrát, több mozgás

IldikÓ (33): KENYÉR MELLŐZÉSE

Ibolya (58): feleztem az adaot

Kinga (19): Citromlé

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

István (38): napi 1250-1300 kcal max bevitel + mozgás

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Renáta (20): Nehezen tudom rávenni magam az edzésre, szóval az étkezésemre próbálok figyelni kisebb-nagyobb sikerrel.

Klára (65): Gyakrabban és kevesebbet eszem. Fő étkezések előtt almaecetes vizet iszom (1 kanál almaecet egy pohár vízben).Több folyadékot fogyasztok. 18 óra után csak alma. Több mozgás, jelenleg a szobabiciklire korlátozódik a rossz időjárás miatt. Fontos, hogy az ember lelki békéje meglegyen, hogy koncentrálhasson a kitűzött célra.

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Xénia (19): az étrend változtatás részéről volt sikeres

Marina (53): Jobban figyeltem az étkezéseimre.. mit..mikor..és mennyit egyek..Sokkal több folyadékot fogyasztok azóta..

Noémi (34): még semmi, mert még nem kezdtem fogyózni, de már megiszom a napi 2-2,5 liter folyadékot, de van amikor többet is

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Betty (40): Kevesebb szénhidrát, és rendszeres mindennapi edzés

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Ágnes (46): kenyér és más pékáru elhagyása az abonettet kivéve

Gyöngyi (35): Lemondtam a kenyérről, a péksüteményekről és sokkal kevesebb édességet eszek. Zöldséget eszek a kenyér helyett.

Anita (33): zöld tea kúra

Hajnalka (56): Megkerestem Az intelligens fogyás csapatát, s az ő útmutatásuk alapján életmódot változtattam /elkezdtem, 5 hete, -5 kg , többet eszem, mint azelőtt, naponta ötször táplálkozom, heti 3 alkalommal zsírégető torna itthon

Erika (53): kevesebbet eszem

Veronika (24): torna, elsősorban kardio, valamint a lemondás a kenyérről és péksüteményekről

Margit (38): napi ötszöri étkezés

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Gabi (44): Több mozgás, kevesebb étel, több ásványvíz.

Bea (32): Gondosan odafigyelek rá, hogy mindig reggelizzek (általában 2 szendvicset eszek teljes kiőrlésű kenyérből). A nap további részében kerülöm a szénhidrátot és igyekszem minél több folyadékot inni. A víz már nagyon nehezen csúszik, így pár napja váltottam, gyümölcs és zöld teát iszom felváltva

Timi (27): Szétválasztó diéta

Ildikó (36): nem tudok 1 dolgot kiemelni: édesgyökér, L-Karnitin, kevesebb szénhidrát, sok zöldség, kevés vacsora, testkezelések, sok folyadék

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Zsóka (53): többször kis adag

Tímea (36): Sport

Zsolt (40): Kivontam teljesen a szenhidratokat de sohasem eheztem.

Alexandra (34): Szénhidrát kihagyása

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Terézia (57): sajnos eddig eredménytelen voltam!

Zsuzsanna (50): több mozgás

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

Ilona (59): Rendszeres mozgás (nálam heti 2x 1 óra), sok gyaloglás, fehér kenyér és egyéb búzából készült termékek fogyasztásának minimalizálása.

Moncsi (44): ...nem ettem édességet, a fogyókúra elején fokozatosan leszoktattam magam a kenyérről, nem ettem se zsemlét, kiflit....a töltött káposztát is kenyér nélkül ettem már. :)

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

László (52): sütik , üdítők és alkohol mellőzése !

Erzsi (38): Csak és kizárólag du.5-kor étkezem utoljára iszom az almaecet napi három négy alkalommal.

Erzsébet (51): Kevés kalóriabevitel.Igaz nagyon nehéz volt mert mindig éhes voltam

Szilvia (30): probálok sok folyadékot inni ,reggel ennni és naponta többször

Marcsi (36): 1-szer-i étkezés.

Anita (37): mozgás,diéta,glabridin

Zita (18): sok mozgás

Edina (27): Mióta nem eszem glutén taralmú készitnényeket (Fehér kenyeret,és fehér lisztből készült dolgok)azóta már sikerült fogynom 5-kg

Zsófia (31): Hit önmagamban, hogy meg tudom csinálni. Nem fogyasztottam cukrot és fehérkenyeret.

Károly (60): Kisebb mennyiség, rostosabb ételek, zöldségek, gyümölcsök Kevesebb pékáru.

Zsuzsa (47): CH-megvonás,gyaloglás...,és most beszereztem egy kondigépet is!!!!

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Judit (56): több mozgás, kevesebb, de minőségi étel, több folyadékbevitel

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Márti (46): Vettem végre egy elliptikus trénert és és nagy örömmel használom

Viktor (24): Több mozgás, kisebb adag ételek, cukor és finomliszt fogyasztásának minimalizálása.

Zsó (30): napi kétszeri étkezés, nem sok szénhidráttal 4 óra előtt...

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Ili (39): Diétázás.

Csilla (42): KALORIA SZAMOLAS

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Andrea (47): Diéte mellett napi rendszerességű edzés.

Erika (43): sok fojadekot iszok

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

Kata (33): Rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás.

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Mária (40): Először végigcsináltam a Los Angelesi fogyókúrát 3x5 napot, -2 kg, utána a 10 naposat, újabb -1 kg, azóta pedig próbálok szénhidrátmentese enni, ez most már kb 6. hét és - 1 kg . Heti 2x aerob mozgás+2-3 l víz naponta

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Gyongyver (44): napi 20 perc torna es minden masnap 40 perc,etrend valtoztatasa,tobbszor eszem es keveset,kenyeret es edeset mellozom, este 6 utan nem eszem.elszantsag,kitartas, 1 honap alatt 3,4 kg -ot fogytam

Julika (58): elkezdtem az almaecetes 'kúrát', eddig semmi hatás előzőleg a reggeli citromos vizet is ittam, nem változott a súlyom, jóval kevesebbet eszek , az összetételen is módosítottam, legalább nem lettem több

Betti (21): Sok vizet iszok, többet mozgok és egészségesen táplálkozok.

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Bandi (39): akaraterő, nem enni, amikor ennék

Zsuzsanna (46): kitartó testmozgás hosszútávon

Klári (38): 600kal./nap

Margit (63): Súlyos betegség,erős antibiotikumok miatt nem kezdhettem bele a fogyókúrába,de pár napon belül mindenképpen elkezdem,ui.az írások alapján szentül hiszem,hogy ezúttal sikerül.Akkor újra jelentkezem.

Anikó (25): Szénhidrátok csökkentése. Zöldség, gyümölcs nagyobb mennyiségben való fogyasztása. Tudatos táplálkozás. Akarat!

Gyöngyi (53): mozgás

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Teca (51): Szétválasztós diéta, több folyadék, intenzivebb mozgás, Nincs nasi!!!!!! De mindent megeszek amit szeretek, csoki, fagyi, szalonna, csak megnézem mit mivel eszem, több zöldség es gyümölcs, semmi kenyér es kenyerféle.

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Andrea (33): Szénhidr?t csökkentés.pl.kenyér ki iktat?sa cukor el hagy?sa kalória bevitel csökkentésel

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Kata (58): étrenden való változtatás: - reggelire joghurt zabpehellyel, - normál ebéd - vacsora natúr kefír, fél magos kiflivel, - este 18.00 óra után csak folyadék, - napi folyadékbevitel emelése, - gyümölcs, zöldségek, saláták, - rendszeres mozgás: napi 3 km futás, kerékpározás, - eddig: 1,5 kg mínusz, lassan, de biztosan

Hajni (36): Kevesebbet ettem

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Éva (41): duci-tréning,sok folyadék

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Tibor (31): AZ első az hogy megváltoztattam az étrendemet, elhagytam a kenyeret, tésztát! naponta többször étkezek keveset!

Viola (18): dieta, sport

Móni (38): szerelem :-) -15kg az eredmény

Lívia (47): Mozgás

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Vera (46): kalóriák számolása, szénhidrát/zsír/fehérje optimális aránya, semmi éhezés, napi 5x-i étkezés, mozgás... szóval életmódváltás, amivel tartani tudom a heti 1kg fogyást.

Katalin (38): Napi 40-60 perc futás-gyorsgyaloglás

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Virgínia (19): Taposógép használata, káposztadiéta, napi 15 perc futás ill. kerültem a cukrot.

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Andi (41): cukor és szénhidrát bevitelének elhagyása

Tamás (36): Sport és a táplálkozásom újragondolása, átszervezése és radikalizálása! 2 hónap alatt 87,5-ről 72,5-re fogytam le. Ez 10db másfélliteres ásványvíz!!! Ma volt elösször ideális a testsúlyom!! Folytatom még 68,5kg-ig. Nekem nagyon bejött és rengeteg sikerélményt jelent nap, mint nap. Vidáman ébredek, nagyon korán teljesen magamtól. Energikus vagyok, vidám, jó a közérzetem és minden másnap hajnalban lefutok 1.30 perc alatt 12,5km-t. Nagyon nagy boldogság megélni a sikereket! A kilók, meg zuhannak le rólam! A másik csodafegyverem a TRX! Ezt használom izomerősítőnek. Ott is érzem, hogy van izmom, ahol nem is gondoltam! Pár edzés után, már úgy megerősítette a hátizmaimat, hogy az elötte gyakran jelentkező hátfájásom eltünt teljesen!!! A bokámmal is sokat kínlódtam ,de a negyedik edzés óta semmi panaszom nincs! Az étkezésről rengeteget tudnék írni, mert szerintem 60%-ban ez a siker kúlcsa, de az elég hosszú lenne.

Kinga (32): Betegségem miatt a szénhidrátmentes diéta hozott egy kevéske eredményt.

Richárd (18): Minden napi edzés aminek a tartalma: 30 perc/1 órán át 1perc futás 1 per séta felváltva (kardio edzés gyanánt) +500 hasprés, felülések és egyéb gimnasztika.

Kriszta (25): 30% Lelki motiváció, 30% Diéta, 40% Sport,Sport,Sport :)

Szimonetta (18): rá szoktattam magam ara hogy egy nap 4szer eszek de keveset, sok gyümölcsöt eszek meg salátákat, csökkentettem a szénhidrátot is, most jól érzem magam a bőrömbe, el kezdtem sportolni is, 4 kilót fogytam, fel merek venni olyan ruhákat is amiket eddig nem, de több kilót nem nagyon szeretnék fogyni.

Anna (22): mozgás

Mónika (35): Nem eszek csak keveset,édességet egyáltalán nem.

László (62): Egészséges táplálkozás

István (59): Alapban szerintem elsődlegesen agyban dől el. Tényleg akarom-e, elhiszem, látom előre az eredményeket és aért hajlandóvagyok a szükséges (választott) módszer alakalmazására.

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Joci (13): futás

Katalin (24): sok mozgas es lemondas az edesegrol

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Gyuri (52): Fehér kenyér, péksütemények elhagyása, változó intenzítású mozgás.

Andrea (44): Cukor, liszt,?dess?gek elhagyása.Sok víz, zöld tea ,torna.

Bogica (13): Evés

Bandi (36): Kb. 6-7 éve csinálom a 'Bandi-féle' fogyást! Sjanos szeptembertől történik mindig egy vágás az életemben, amit nem tudok megmagyarázni és elkezdek zabálni, édességet tömni..stb. és persze lazsálni. Fel is hízom 95-98 kilóra. Aztán január elejétől nekiállok leadni! Csupán annyival, hogy kihagyom az édességet, az esti zabálást, amellyel egy ember napi kalóriaszükségletét bevittem és mozgok (szobabicikli, több gyaloglás autózás helyett) minden évben sikerül 80 kilóra lemennem. Erre büszke is vagyok! Viszont tudom, hogy ez az állandó súlyingadozás megterheli a szervezetem! De ha valakit érdekel a 'technikám', szívesen leírom bővebben, mert 15-18 kiló minusz 3-4 hónap alatt drasztikus megerőltetés, kínzás nélkül nem semmi!

Szilvia (43): Kalória számolás, egészséges ételek fogyasztása, sok zöldség, kevés szénhidrát, sok folyadék.

Marcsi (42): mozgás, édesség és köretek elhagyása

Diana (18): Jobban oda figyeltem az étkezésemre... Sportoltam..

Csilla (23): alamecet+torna(futás)

Gyula (54): eddig semmi

Orsi (28): Étrend változtatás, bizonyos ételek helyettesítése, több folyadék, és heti rendszeres mozgás.

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

Zelma (44): Most már megiszom a napi 2-2,5 liter vizet (mert eddig alig ittam 2 pohárral naponta) és ezáltal nincs mindig éhségérzetem.Nem kivánom a nasit és oda figyelek az bevitt étel menyiségére, illetve kevesebbet eszem és lassan, nem pedig kapkodva mint régebben.

Zsuzsanna (56): Nekem nagyon nehezen megy még a jelen pillanatban is . Ugyanis nekem van pajzsmirigy problémám és így nagyon néhez a fogyás . Naponta tôbször eszem keveset . Kéves kenyeret illetve egyáltalán nem eszem . Nagyon sok folyadékot iszom kb. 3 litert.

Margit (58): A nagy műtéteim után újra elkezdtem mozogni. A rántott és a sült dolgokat lájtosan készítem. Sok zöldség gyümölcs és a rendszeres séta.

Edit (50): Mozgás, alkohol elhagyása, korai vacsora

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Katalin (38): ételadag csökkentés, cukrozott ételek megvonása, több zöldség - gyümölcs, este 6 után nem étkezem és a sok tiszta víz fogyasztása.

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

Zsolt (30): Hétfő, szerda, péntek súlyzós edzés, kedd, csütörtök, szombat futás, ezekmellé diéta.

Juliana (61): az édességek ki hagyása az étrendbôl

Katalin (61): Kevesebb édességet ettem

Tibor (44): Almaecet fogyókúra, többszöri étkezés kevesebb mennyiséget, vacsorára kevesebb étel

Marika (57): 4 hete csak paleo-t eszem, ez alatt 3,8kg-t fogytam, kevésbé vagyok fáradékony

Rita (18): Rendszeres mozgás

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Zsolt (39): Cukor es a hus bevitelenek minimalizalasa

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Gergő (37): Több mozgás, rendszeres edzés. Vettem egy FitBit Charge HR órát, ami nagyságrendileg megmondja elég volt-e a napi zsírégetés, stb. Nagyon jó támpont.

T. (17): Nem fogytam, mivel a zsírt izomra cseréltem, ami a súlyomon nem változtatott, de jobban érzem magam a bőrömben és a kinézetem és a ruháimon is látszik némi változás.

Rózsa (40): Elkezdtem rendszeresen mozogni.

Gyöngyi (45): életmódváltás a cukros és lisztes ételek elhagyása, futás, torna

Mónika (21): egészséges étkezés, kevesebb étel + torna

Eleonóra (60): A szénhidrát a finomított lisztek,tartós tej, olajak kiiktatása az étrendembol, és az elv tobbszor keveset

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Barbi (23): Rendszeres mozgas, es a rendszeres (lugosito) gyumolcsok fogyasztasa

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Edit (46): Három nap csak gzümölcsöt ettem, és sok folyadékot ittam. Azután pedig odafigyeltem, hogy mit és mennzit eszem. Nem esyem fehér kenyeret, édességet, süteményt pedik ritkán és keveset. Nekem kissé nehéz a fogyókúra, mert nem régen volt egy szivműtétem. De ez a gzümölcsös bevált. 3 kg-ot fogytam. Sokat sétálok, biciklizek, néha úszni járok. Remálem segitettem.

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Lívia (21): Sajnos még egy módszer se vált be igazán.

Emese (32): rendszeres edzés

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Glória (21): sok vizet iszok

Adriana (44): több folyadék fogyasztás, rendszeresebb mozgás

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Laci (35): Sajnos semmi ezidaig :(

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

Ildiko (55): A sok zoldseg fogyasztasa,nyersen es parolva,talan a citromos viz is segitett sokat.

Alexandra (22): Regenor

Brigitta (23): étvágytalanság

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Emese (22): futás

Zoli (19): Étrend változtatása.

Betti (20): 800 kalória maximum napi bevitel, heti 3x flabélos edzés, heti 3x 30 perc infraszauna tekercseléssel, heti 3x 30 perc ugrálókötelezés és láberősítő gyakorlatok egyben

Éva (56): több folyadék, napi 5x evés keveset

Piroska (20): sok mozgás

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

József (44): többször keveset eszem, sok vizet iszom

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Erzsi (45): egy kapszula növényi eredetű és ez mellett ehettem igaz kicsit kevesebbet, de megérte a lábaim nem fájnak.

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Monika (36): kevés étel+sok edzés+KITARTÁS!!!

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

Zsuzsanna (57): Számoltam a bevitt szénhidrátot

Mónika (33): Még csak most kezdtem el a fogyókúrát, de 4 hét alatt 3,5 kg-ot fogytam. :) Ez persze még nem túl sok, de próbálom az étkezésemet visszaszorítani, amennyire csak lehet (kevés kalória), többször eszem keveset, törekszem egészséges ételeket fogyasztani, kerülöm a cukros ételeket, a finomított szénhidrátokat, sok ásványvizet iszom. Nyaralás után tervezem, hogy eljárok majd heti 2x aerobikozni, ez a mozgásforma eddig mindig bevált. Próbálok kitartó és következetes lenni.

Réka (32): sokat ittam

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Kati (53): hodi54 kapszuát szedtem 2honapig. kb5kg fogytam nem éreztem az állandó kinzó éséfet! Utána át tértem calotin L500ra plussz zsirégető thermo. 82kg val kezdtem a fogyo kurát most 66vagyok 4hó alatt.Közben ithon tornászok heti 3szor 20perc.Cukor liszt tabu számomra! Napközben rendesen eszem ebéd után viszont már csak fehérjét fogyasztok!!! Ez lényeg.

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Csilla (46): Erős elhatározással indultam neki,kellően motivált voltam,célokat tűztem ki magam elé.Súlyvesztéskor büszke voltam és elégedett.Keveset és odafigyelve ettem.Első körben több,mint 20kilót fogytam.

Marika (41): Norbi uptad diéta

Imre (56): A szénhidrátok,zsírok,hús ételek megvonása!Március 1-én elkezdett diéta 97 kg-ról 79 kg a mai nap.Számomra siker történet.

Tünde (41): Zsírégetés harcosai módszer alapján ( étrend-mozgás) sikerült 8kg-tól megszabadulni.

Csilla (47): Dukan diéta (volt valamihez pontosan ragaszkodni)

Adrián (35): Szénhidrátbevitel csökkentése,cukor és zsir teljes elhagyása, valamint az edzésidőtartam kismértékű növelése.

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Irén (52): A folyadékfogyasztásra figyelek oda, csak liszt, cukor, zsír,olajat nem eszem, heti 3x4x tornázom alkalmanként 30-40 percet.

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Melinda (33): Hasznos volt amit írtak, tanácsoltak!! köszönöm !! megfogadtam naponta többet iszom :) jobban oda figyelek !!!

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Timi (24): anorexia

Sanyi (63): Az öszinte válaszok

Zsuzsa (64): Az elszántság,de most van egy kicsi visszaesésem.

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Mónika (37): Szénhidrát bevitel csökkentése

Kitti (24): szénhidrátmentes étrend,lement a hasam,javult a közérzetem és nem tört rám napközben a farkaséhség.valamint 4ora után semmit nem eszek.a sok folyadékbevitel is elengedhetetlen.

Emoke (38): a mozgas

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Mónika (46): A szénhidrátok csökkentése. Napi ötszöri, meghatározott időpontokban történő étkezés.

Bea (38): Elhagytam a fehérlisztet, cukrot, édesítőket, tartósítószereket. Sport.

Ilona (48): Kevesebbet ettem, és igyekeztem többet mozogni.

József (62): Sok folyadékot ittam ezerrel, és sokkal jobban odafigyeltem az étkezésemre,édességeket kevesebbet fogyasztottam.

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

Edit (25): Életmódváltás

Etel (54): Először is nagyon megijedtem az egészségem romlása miatt,aztán ijedtemben össze-vissza keresgéltem a cikkek között.Majd jött a nagy elhatározás: muszáj tennem valamit az egészségemért.Azzal hogy fogyok segitek magamon, a romló állapotomon. Most reggel éhgyomorra almaecetet iszom,langyos vízzel majd Abonett keksszel szenvicset reggelizek..A 'normal' kenyeret. péksüteményeket nem eszem.Nem használok cukrot, házizsírt csak stivia édesítőt és étolajat ,olivaolajat.Próbállok nagyon sokat inni mert ez nekem idáig nem ment. Délelőtt csak gyümölcsöket eszem.Hát az ebédre muszály 'jókat' ennem de a vacsora megint Abonettes szenvics almaecetes vízzel.Ezekkel az apró változtatásokkal már lement 5kg-ez nálam igen nagy siker.

Pál (50): bontott étkezési program (fehérje, zöldség,szénhidrát, gyümölcs),napi bontásban.

Tímea (46): heti 4x1 óra sport, napi 20 perc sport otthon, hétvégén több óra tánc, turbó fogyókúra étrend-Gastroyal=nem éhezek

Zsolt (40): -sport -kenyér,cukor,műkaják,űditök elhagyása.

Magdi (42): Nagyon sok zöldséget kezdtem el enni, és megprobáltam oda figyelni a lúgosító ételekre. Rögtön 3kg lement egy hét alatt.

Tibor (18): több mozgás, sokkal több vizet fogyaszto és oda figyelek hogy mikor mit eszek

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Kata (35): sport

Zsuzsa (65): A szénhidrát mennyiségének minimálisra csökkentése, a cukor teljes elhagyása.

Ildi (44): akkupunktura,csala tea

Timea leontina (18): REggel 2-héten keresztül 45-perc futás és 30 hasizom legelőször a második hétre ezt megnöveltem 5-tel.

Barbi (19): A sport mindenképp, és az hogy néhány 'bűnözés' után elhesegettem a bűntudatomat és azt mondtam,nembaj holnap folytatom tovább

Gina (19): fehérjediéta

Fanni (19): Sok sport. Ma már rendszeresen csinálom.

Lizi (19): Rengeteg vizet iszom és a kenyeret és egyéb péksüteményeket teljesen elhagytam az étrendemből. Mára már cukros ételeket és italokat sem fogyasztok és ezek a változások segítettek ahhoz, hogy elinduljon a fogyásom.

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Elizabeth (40): Edzes (heti 5*500 kaloria egetes) es dieta (zoldseg, gyumolcs, hus napi 1000 kaloria)

Zoltán (42): Megértetem az étkezések összetevői és a mozgás fontossága közötti összefüggést. Ennek hatására életmódot váltottam, ettől a pillanattól minden pozitív irányba indult el az életemben. Az elért eredményem 6hét alatt fogytam 22kg-ot, koplalás nélkül de rengeteg mozgással. A legpozitívabb változás az, ami az állóképességemben javulása hozott és a sport által új barátaim lettek, akik ösztönzően hatnak rám.

Eszter (25): Mozgás, kezdésnek legalább heti 1x, valamint az étkezésen való változtatás.

Nóra (20): A rendszeres (napi) komditermi hasznalat.

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

Szilvia (29): Alkalmaztam a szinte semmit nem eszek logikát , mert valaki azt mondta nekem, hogy Auschwitzban sem volt kövér ember. Heti 4 nap eddzéssel, Be is vált, 5 hónap alatt -33 kg. Amiből következett, hogy vissza kellett szednem 10 kg-ot, mert akkora vitaminhiányom lett, hogy az orvosi rendelőben törzsvend