Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü


Reklám és Valóság

Melyek a legnagyobb reklám átveréseket?Lépten-nyomon reklámokba ütközünk. És ha akarjuk, ha nem, tudatosan vagy tudat alatt, a reklámok bizony befolyásolják döntéseinket. A sokszor lehengerlő mennyiségű árucikkeket látva automatikusan is a „megszokott” és „ismert” termékeket keressük.

De vajon minden úgy igaz, ahogy a reklámokban elhangzik? Tényleg könnyű, egészséges, immunerősítő vagy zsírégető az éppen reklámozott termék?

Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

A fogyasztók védelmében - Berlinben - alapított Foodwatch (= Élelmiszer-felügyelő) közhasznú egyesület évről évre ezeket a kérdéseket vizsgálja, és Arany Képviselőfánk díjjal „értékeli” a legnagyobb reklám átveréseket.

Az Arany Képviselőfánk (németül: Goldene Windbeutel) egy negatív díj, amely felhívja a figyelmet a reklámokban elhangzott ígéretek és a valóságban létező tulajdonságok közötti különbségekre.

Nézzük meg, eddig mely termékek kaptak Arany Képviselőfánk díjat!

Reklám és valóság közötti különbségek


Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

2009-ben több mint 35.000 szavazattal a Danone Actimel joghurtital kapta az Arany Képviselőfánk díjat.

A reklámok szerint az Actimel hozzájárul az immunrendszerünk megfelelő működéséhez, fellép a nemkívánatos baktériumok ellen, és általában véd a megfázásokkal szemben.

A valóságban viszont az Actimel nincs extra hatással az immunrendszerünkre, legalábbis semmivel sem jobban, mint bármely más natúr joghurt.

Mindazonáltal az Actimel kb. négyszer drágább egy normál joghurtnál, s ami még rosszabb, 10-12% cukortartalmával egy igazi cukorbomba, melynek fogyasztása így nem éppen az egészséges kategóriába esik.Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

2010-ben több mint 30.000 szavazattal a Zott Monte Tejital kapta az Arany Képviselőfánk díjat.

A reklámok szerint a Zott Monte Tejital egészséges, tele van értékes szőlőcukorral, s ideális főétkezések közötti fogyasztásra.

A valóságban viszont a Monte Tejital legfőképpen cukrot tartalmaz. Átszámítva egy üvegecske tejital 8 kockacukrot tartalmaz, ami több mint ugyanennyi mennyiségű kólában. Így a Monte Tejital csupán egy ízesített cukor-tejkrém-keverék, ami értékesnek vagy egészségesnek nem igen mondható.


Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

2011-ben több mint 51.000 szavazattal a Kinder Tejszelet kapta az Arany Képviselőfánk díjat.

A reklámok szerint a Kinder Tejszelet könnyű és ideális a főétkezések között.

A valóságban viszont a Kinder Tejszelet 60%-ban zsírból és cukorból áll.

Ha ez könnyű, akkor a csoki torta egyenesen diétásnak számít, mivel arányaiban kevesebb zsírt és cukrot tartalmaz.Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

2012-ben több mint 44.000 szavazattal a Hipp Instant Gyümölcstea kapta az Arany Képviselőfánk díjat.

A reklámok szerint a Hipp Instant Gyümölcstea a 12. hónaptól kifejezetten ajánlott a kisgyermekek számára.

A valóságban viszont egy pohár (2 dl) elkészített Hipp Gyümölcstea 2,5 kockacukrot tartalmaz. Vagyis összességében a Hipp tea nem több mint cukros üdítő, ami egyáltalán nem ajánlott kisgyermekeknek.Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

2013-ban több mint 50.000 szavazattal a Capri Sonne Üdítőital kapta az Arany Képviselőfánk díjat. A választás oka, hogy a Capri Sonne gyártói (Wild/SiSi-Werke) tudatosan a szülők egészséges életmód nevelése ellen dolgoznak.

Ugyanis egy 200 ml-es kis üdítős tasak 6,5 kockacukornyi cukrot tartalmaz. Magas cukortartalma ellenére a gyártók minden lehetséges reklám-csatornán próbálják elérni a gyerekeket; s itt nemcsak a klasszikus TV reklámokról beszélünk, hanem Internet kampányokról, iskolások számára szponzorált kalandpark kirándulásokról és sportrendezvényekről.

A szülőknek vagy állandóan "nem-et kell mondani", vagy kénytelenek tűrni, hogy gyermeküket lassan, de biztosan cukor-függővé teszik!Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

2014-ben több mint 72.000 szavazattal a Nestlé Alete Italpor kapta az Arany Képviselőfánk díjat.

Jogosan kapta a Nestlé a negatív díjat. Az orvosok már évek óta figyelmeztetik a szülőket; ezen italporok fogyasztása könnyen túltápláltsághoz és fogszuvasodáshoz vezetnek.

Ennek ellenére a Nestlé egészséges és csecsemőbarát termékként hirdeti az Alete italporokat.Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

2017-ben a szavazók fele ismét Alete termékre szavazott.

Ugyanis az Alete a babakekszet már a 8. hónaptól ajánlja baba-rágcsának, noha a keksz a 25% cukortartalmával biztosan nem segíti az egészséges fogacskák növekedését.

A nem „díjnyertes” termékek között is találhatunk még további érdekességeket, mint pl. a Nimm2 cukorka vagy a Danone Activia joghurt.

Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések

A reklámok szerint a Nimm2 tele van vitaminokkal, egészséges és kiváló a gyerekek számára. Ez nemcsak, hogy átverés, de nagy felelőtlenség is!

A gyerekeknek nem azt kellene megtanulniuk, hogy vitaminszükségleteiket cukrokkal és édességekkel fedezzék, hanem a valóban egészséges és vitamindús étkezés irányába kellene őket nevelnünk.

A Danone Activia pedig, ami tele van a kimondhatatlan és egy átlag halandó számára érthetetlen bifidus valamivel, a valóságban semmivel sem képes jobban hatással lenni az emésztésünkre, mint bármely más natúr joghurt, ára viszont annál borsosabb. Itt is csak ugyanazt látjuk; minimális hatás, maximálisan felfújva és drágán eladva.

Forrásoldalak: http://foodwatch.de és http://www.abgespeist.de

Gondolkodj a saját fejeddel!

És mielőtt még valaki félreértené; nem arról van szó, hogy a fenti termékek nem finomak vagy bármivel is rosszabbak lennének a piacon kapható hasonló termékeknél. Itt „csupán” a fogyasztók félrevezetése az, amivel ezen termékek kivívták a Foodwatch figyelmét; eltérés van a reklámokban elhangzott ígéretek és a valóságban létező tulajdonságok között.

És a fogyasztók védelmében – a mi védelmünkben – ez ellen valamit tenni kell.


Reklám kontra valóság • Legnagyobb reklám átverések


Az összeesküvés-elméleteket félretéve, valószínűleg sokan egyetértenek azzal, hogy sok minden nem az, mint aminek tűnik vagy inkább, ahogy feltüntetik.

Hihetnénk azt is, hogy ennyi kommunikációs csatornával (TV, internet stb.) csak kiderül az igazság, és ha ilyen sokan tudnak valamiről, az csak igaz és jó lehet. De ez sajnos nem így van.

Elkerülhetetlen, hogy saját ép eszünket használva gondolkodjunk, és utánajárjunk a dolgoknak, mert ha nem tesszük, egészségünket, boldogságunkat vagy akár életünket tesszük kockára!Kiút az evés fogságából - A kényszeres evés kezelése

IGEN

Felejtsd el a diétákat!
NEM

Lépj tovább!

Kényszeres evés esetén a fogyókúrák nem működnek.
Nézd meg, hogyan tudsz kikerülni az evés csapdájából, és végleg lefogyni!

Megmutatjuk, mi a zsírégetés legfontosabb titka, és hogyan tudsz gyorsan, egészségesen, tartós eredménnyel lefogyni!

Kiút az evés
fogságából


Sikeres fogyás
– Van titok?Reklám kontra valóság:


Nekem ez vált be:
2100 hozzászólás

Hozzászólás írása

Mariann (37): Napi 5 étkezés keveset,és sok folyadék!Sok gyümölcs,kevés szénhidrát!-4kg

Timi (30): A gyógyszer nem haszng semmit főt hozzam ker kilót

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Tatjana (31): Este hat óra után nem ettem semmit csak gyümölcsöt ha nagyon megéheztem . Plusz heti 3-4 alkalom torna

Andi (42): kisebb adag ételek,sok séta,biciklizés

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Gyöngyi (45): életmódváltás a cukros és lisztes ételek elhagyása, futás, torna

Monika (35): Delelott nem ettem, csak gyumolcsot.

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

Melinda (33): Hasznos volt amit írtak, tanácsoltak!! köszönöm !! megfogadtam naponta többet iszom :) jobban oda figyelek !!!

Bianka (18): Mozgás , illetve az étkezésre való figyelem

Sophie (44): Tobb folyadek, tobb zoldseg, plusz zold kave naponta ketszer-haromszor, grepfruit naponta legalabb egyszer.

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Viki (18): Kalória számolás

Zsuzsi (29): 5 hét alatt 4 kg-t fogytam diétával és speed fitnessel.

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

Ildikó (41): diéta és torna

Zoli (19): Étrend változtatása.

Ria (20): mediterrán étrend, kevés tésztaféle, sok gyümölcs és zöldség

Andrea (48): Novemberben mütötték a könyököm és mivel elötte abbahagytam a rendszeres mozgást a fájdalmaim miatt 5 hónap alatt felszedtem 6 kilót, ami rettenetesen zavar. Még csak pár hete kezdtem el megint mozogni és jobban odafigyelni az étkezésre. Nem kezdtem el rohamosan fogyni, de elindult lefelé a mérleg mutatója és fittebbnek érzem magam. Edzésnaplót vezetek, amibe beleírom a napi edzésadagot és hogy mit eszem (a nassolást is szigorúan!), meg a reggel mért súlyomat.

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Sándor (63): nagyrészt gyümölcs és zöldsé gböl állo étkezés 1 honap alatt 10 kg minusz éhezés nélkül

Nóra (20): Mikor nem eszek semmit napi-.kg-t fogyok :) Az előző két napban ezzel 3kg ment le :)

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

Katalin (20): Elkezdtem a 90 npos diétát és már most 2 hét után sikerélményeim vannak

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Ilona (58): 12 óra után csak fehérjét ettem.

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Zoli (49): Kcaĺ bevitel / kiadas

József (44): többször keveset eszem, sok vizet iszom

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Katlyn (34): Több folyadék bevitel és elhagytam a kenyérfogyasztást

Marcsi (55): A teszt segített elindulni a dietetikusom által segített úton. A testem változik a labor eredményeim javultak.

László (24): Heti 4 alkalom konditerem, egy kisebb diéta és mellé a fogyókúrás tabletta.

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Imre (56): A szénhidrátok,zsírok,hús ételek megvonása!Március 1-én elkezdett diéta 97 kg-ról 79 kg a mai nap.Számomra siker történet.

Orsolya (31): A szénhidr?t és cukor megvon?sa.

Barbi (21): Napi 15 perc mozgás,odafigyeltem az étkezés mennyiségére.

Nikolett (29): rendszeres testmozgás, édességek elhagyása

Laura (20): Nem eszek annyit. Inkább iszok sokat vizet. És nem is vagyok éhes. Köszi mindent.?

Anett (18): egészségesen étkeztem, kevesebb édességet ettem

Anna (62): a kevesebb evés, az édesség csökkentése

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Kinga (32): Norbi Update , Szétválasztó diéta

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Éva (51): A króm tabletta.

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Karcsi (57): Napi kalória csökkentése:max.1200kal. Uzsonna, ebéd, után alma emésztés rásegítő/10dkg/ Kerültem a zsír, vaj,kenyér,/kiv:búzacsíra/ tészták,burgonya édességek fogyasztását. Ha megkivántam bármit, egy pohár víztől ellehet felejteni. Napi 25p. futással a fölösleges zsírt elégettem. 1hónap=5kg fogytam.

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Ágota (65): kevesebbet ettem és többször, többet mozogtam

Andrea (47): Diéte mellett napi rendszerességű edzés.

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Rita (31): Eletmod-valtas

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Marina (53): Jobban figyeltem az étkezéseimre.. mit..mikor..és mennyit egyek..Sokkal több folyadékot fogyasztok azóta..

Gyula (54): eddig semmi

Emese (20): Betartottam a tanácsokat, a piramis alapján próbáltam étkezni és elkezdtem tornázni is.

Dávid (30): Nem tudom pontosan mi vezetett a sikerhez, mivel egyszerre több tanácsot fogadtam meg. Minimális rossz szénhidrát fogyasztás, több folyadék, naponta több étkezés. Két hétig nehéz utána át áll a szervezet. 2 hónap -11kg.

Hajni (35): Reggel csak gyümölcs, délben Norbi Update étel (Teletáltól rendelem), este gyümölcs, ivójoghurt és ami a legfontosabb, nem eszem fehér kenyeret, zsemlyét, semmilyen pékárut. Rengeteg víz elfogyasztása.

Jolán (52): Heti 1 gyümölcsnap, kevesebb pékáru és édesség, több folyadék fogyasztása, rendszeres mozgás

Erika (42): Mindenből minimális mennyiséget fogyasztok, próbálom kivonni étrendemből a kenyeret.

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Lenke (51): A szénhidrát bevitelének csökkentése.

Tímea (46): heti 4x1 óra sport, napi 20 perc sport otthon, hétvégén több óra tánc, turbó fogyókúra étrend-Gastroyal=nem éhezek

Zsolt (37): Helyes étkezés,és több mozgás együtt

Zsanett (22): szénhidrát számolás

Csaba (53): A kalória számolás, mozgás.

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

Boglárka (42): Az lenne, ha stresszt nem túlevéssel kompenzálnám, ez egyelőre még nem sikerül.

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Merci (20): a zöld tea , az abonett kenyér és a sok zöldség a szénhidrátok minimálisra csökkentése, a kalóriák száma 1300 kcal/nap. Napi min.25 perc mozgás 1hónap alatt 5kiló minusz ! Nem megerőltető mozgással és éhezés nélkül napi 5x étkezés este, 6 után már csak víz szigorú száboj nélkül néha-néha egy kis bűnözés belefér! szerintem ez a hosszútávú sikeres fogyás valamint az elért súly megtartásának titka!

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Zsuzsi (42): Elkezdtem rendszeresen konditerembe is járni és nagyon figyelek az étkezésekre.

Rita (45): A szénhidrát és a cukor elhagyása,,, 6 napig ,,, a 7.-en éltem 'bűnös' életet!! :-D A legnehezebb a viz fogyasztás növelése!!

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

Judit (34): Norbi Update

Erzsi (53): a csal'di bajok

Reka (34): a napi otszori etkezes

Mária (28): most már semmi.

Moni (49): Szerintem fejben dől el minden. Az akaraterő is. Kell egy cél, ami miatt úgy érzem,hogy feltétlenül le kell fogynom.

Kitti (38): cukor, fehérliszt elhagyása.Sok zöldség,folyadék (víz) pótlása,mozgás.

Rebeka (20): Candida diéta és mindennapi sport (futás, edzőterem vagy jóga)

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Mónika (21): egészséges étkezés, kevesebb étel + torna

Lilla (30): feherje, keves kaloriabevitel

Liza (36): Zsírtőrés masszással,almaecet kúra

Julianna (33): Több, tehát sok folyadék, ami elvette a TÖBBLET étvágyamat.

Ferenc (70): 1000kcal, cukormentes italok,fehérhúsok, kefír

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Éva (45): Kemény torna, biciklizés a szabadban, kőkemény elszántság és a kitartásom!

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Éva (40): Reggelire csak gyümölcsöt eszem. Sokkal energikusabb lettem és az emésztésem is sokat javult. Már nem puffadok annyira mint ez előtt.

Róbert (37): Fehérje diéta

Linda (32): Sokat segít,hogy elkezdtem rendszeresen táplálkozni. Napi négyszer, fele annyit, mint ezelőtt. Kenyeret csak akkor eszem,ha nincs más. :-| :-) Hozzászoktam az üres kávéhoz és naponta 2liter üres teát is megiszom. Eddig 3 és fél kiló lement 2hét alatt mozgás nélkül. Ideje lesz beiktatnom. :-D

Rita (45): Herbalife shake és rost tabletta, valamint termo tabletta

István (65): napi 1 ó -kerékpározás és diéta

János (40): kenyér mellözése,illetve adagok csökentése

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Szandra (23): Update táplálkozás

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Edit (40): délelőtt gyümölcs fogyasztás, késői időben nem eszek, sok folyadék, kontrollált mennyiség

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Mónika (26): Még nem vált be,de csak diétával probálkoztam

Norbert (38): a szénhidrát megvonása ill L-karnitin zsírégető szedése, Fogyókúra tippek - Diéták - Zsírégetők - Egészséges életmód

Andrea (42): az étkezésre jobban odafigyeltem

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Amarilla (33): Bikini Body Katus Attilával - torna napi 4x, mindig hagytam a tányéromon ételt ( gyomorszűkítés házilag ), zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása, édességből csak a Nutella és a fagyi maradt.

Tímea (41): Eddig fogytam 6 kg-ot, de sajnos most megtorpanni látszik .

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Zoltán (35): alacsony szénhidrát,magas fehérje

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

Karolina (28): kalloria bevitel csökentése és a napi egy óra torna

Csaba (61): diéta,mozgás

Tîmea (43): Mozgás /zumba/ életmod váltás ,

Marianna (41): most jelenleg nem eszek húst és hústermékeket tartalmazó ételeket, de azért nem fogytam olyan sokat.

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Szilvia (50): kevesebbet eszem

Magdika (27): A napi többszörös étkezés, dél előtt szénhidrátot, gyümölcsöt,/délután fehérjét,zöldséget eszem. Tornázok amikor csak tudok. És méregtelenítő tea kúra,sok folyadék.Csökkentett cukor.

Zita (48): étrendváltás

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Katalin (63): csak keveset eszek es tobb folyadekot fogyasztok

Réka (24): Többször keveset enni, mozgás, sok folyadék

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Anna (58): Rendszeres mozgás és dietetikus által személyre szabott egyéni étrend.

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Ivett (28): almaecet

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Edit (60): torna, lépcsőzés, táplálkozás /sok zöldség, alma, ananász, citrom, hal, csirkehús, barna rizs, rozs kenyeret csak reggel eszek sorolhatnám tovább/ szóval életmódváltás, sok séta és egy kis kocogás.

Bm (26): Kiegyensúlyozottabb étkezés, kardio és erősítő edzésekkel.

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Kriszta (45): Legjobban az vált be, hogy csökkentettem a lisztes és keményítős dolgokat pl: kenyér, krumpli, rizs, tészta, és az acélom, hogy teljesen el is hagyjam.

Orsi (28): Étrend változtatás, bizonyos ételek helyettesítése, több folyadék, és heti rendszeres mozgás.

KlÁra (53): NEM IGAZÁN TUDOM, NAGYON NEHEZEN HALAD.

Margit (63): Súlyos betegség,erős antibiotikumok miatt nem kezdhettem bele a fogyókúrába,de pár napon belül mindenképpen elkezdem,ui.az írások alapján szentül hiszem,hogy ezúttal sikerül.Akkor újra jelentkezem.

Orsolya (25): Rengeteg edzés, diéta és vitaminok sokasága. :)

Emil (32): 6 hét alatt most 6 kiló ment le rólam. 112 kilóról indultam.

Gina (27): betegség

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Eszter (27): rendszeres (napi) futás: kb. 5-6 km és diétás átrend

Zsuzska (22): Napi torna + elkezdtem a 90 napos diétát.

Rita (24): Több zöldséget fogyasztok és mozogni is elkezdtem

Brigitta (30): Elhagytam az étrendemből a fehér kenyeret, tésztákat és a kólát. Az evési mennyiségemet is csökkentettem, és lassabban kezdtem enni. Szinte minden nap tornázom 20-30 percet.

Annamari (37): torna, na meg persze kenyér és egyéb hasonló dolgok csökkentése, több zöldség és gyümölcs fogyasztása

Ildikó (52): a 14 napos fogyókúra,egyszer bírtam betartani-7 kg-ot fogytam,közel 2 évig nem híztam vissza.

Tünde (35): Kitartás,sok folyadék,mozgás

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Gergő (24): Rendszeres, minden napi mozgás és az odafigyelés a táplálkozásra, hogy mit egyek és mit hanyagoljak.

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

György (44): A kitartás és a cél, s a múlt elleni küzdelem.Táplálkozás terén pedig az egészségesebb ételek, azok is mértékkel!

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Vivi (20): Kevesebbet ettem

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Mária (38): nem ettem semmi szénhidrátott -15kg,

Kata (29): Kevesebb fehér lisztes és cukros ételt eszem!!

Viktória (38): fehérje alapú diéta, fokozott folyadékbevitel, ami a bőrömre is jó hatással volt.

Reka (23): Betartom, hogy nem eszek edeset.A cukrot, kenyeret es mas tesztafeleket kiiktattam az etrendembol. Sok folyadek!!!!

Attika1 (46): sportolás...biciklizés és kondizás

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Krisztina (24): atkins diéta..

Judit (32): 90 napos diéta, sok folyadék + Flabelos edzés heti 3X és heti 2-3 alkalom sport (görkori, bicikli). Még az elején tartok, de már látható a változás. :-) + a közérzetem és erőnlétem is sokkal jobb!

Gyorgy (45): azota megiszom a napi 3 litervizet , es elkezdtem az alma ecetes dietat.

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

József (44): rendszer

Timea leontina (18): REggel 2-héten keresztül 45-perc futás és 30 hasizom legelőször a második hétre ezt megnöveltem 5-tel.

Ildikó (36): nem tudok 1 dolgot kiemelni: édesgyökér, L-Karnitin, kevesebb szénhidrát, sok zöldség, kevés vacsora, testkezelések, sok folyadék

Valéria (55): Még nem fogytam.

Erzsébet (48): több testmozgás, ami nem a kilókban , inkább a testformában kezd már látszani

Edit (37): 90napossal 16 kg

Judit (36): diéta,sport

Adri (33): Igen, a 90 napos diéta.

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Valéria (43): A lisztes cukros dolgok elhagyása,

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Erika (31): Kisebb adagok

Reni (28): Nem nagyon ettem, inkább csak zöldségeket! Este 5 után semmit.

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

Tamara (32): szénhidrátok fogyasztásának minimumra csökkentése,este 6 után nem eszem,sok folyadékot fogyasztok,rendszeresen étkezem

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Ági (50): almaecet kúra

Edina (27): minden reggel tornáztam meg este is + szobabicikliztem!!ez melett regelente megettem egy fügekaktusz tablettát!!a tornázás az még most is megy napi szinten!!

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Zsolt (39): Cukor es a hus bevitelenek minimalizalasa

Jolika (56): az amikor kevesebbet ettem

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

?dám (31): A sok v?z fogyasztása az fontos és a kenyér,krumpli,lisztes ?telek elhagyása !

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Klementina (38): kalóriaszámolás,és a folyadékfogyasztás fontossága

Ildikó (44): A szénhidrát diéta és a kocogás.

Andrea (23): ha nem ettem

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Zsuzsa (39): még semmi

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Erika (53): kenyér , sertéshús, cukor, tészta elhagyása ill. sok zöldság, gyömölcs , hal fogyasztása, és napi mozgás ( tornázás, biciklizés, kocokos ez vált be a legjobban

Edina (28): Nálam leginkább a szénhidrát és cukor megvonás és sokszori kis adagok amiket ettem!

Erzsébet (54): Rengeteget, napi haromliter vizet is meg iszok!

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Anita (41): több folyadék bevitel kevesebb evés

Tamás (22): hát kis kilotol meg szabadultam

Mónika (44): Odafigyelek, hogy mit, mikor, mivelés mennyit eszem, valamint sokkal több erősítő edzést végzek. Rájöttem, hogy nem is feltétlenül fogyni akarok, hanem átalakulni. Megértettem, hogy az izom több kalóriát éget, ezért kevesebb kardiós edzést csinálok és több erősítőt. Persze edzetlenségem és a korom miatt csak saját testsúllyal.Hosszútávon kezdtem el gondolkozni, tudom, hogy ez egy hosszú folyamat lesz. A fogyás szót már nem is használom, szép lassan az életmódomat AKAROM!!! megváltoztatni.

Csilla (24): Sok folyadek szauna es keves eves es flabelis edzes

Anikó (45): Nálam az étrend, ami segített. Nem sok, de 2.5 kg lement..eddig. gondolom tovább is megy majd. Köszönöm a segítséget!

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Tunde (36): Meg nem tudom

Erika (54): Jelenle a 90 napos diéta 16. napjánál tartok. Az általatok javasolt ételeket fogyasztom, természetesen a diéa szerinti csoportosításban. Nem éhezek, de eddig még sajnos csak 1 kiló ment le stabilan. Amit észrevettem, mintha a zsírréteg vékonyodna, kisebb a hasam, de mivel szellemi munkát végzek, a szénhidráthiány délutánra már koncentrációs nehézségekhez vezet. Amennyiben sikerul látványosabb eredményt elérnem értesítelek.

Edina (27): Mióta nem eszem glutén taralmú készitnényeket (Fehér kenyeret,és fehér lisztből készült dolgok)azóta már sikerült fogynom 5-kg

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

János (54): csak csirke

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

Edit (53): a 90 napos diéta

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Csilla (50): étrend átalakítása, a zöldségfélék nagyobb fogyasztása, kerülni a szénhidrátot tartalmazó ételeket, erősebb tornát végzek

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Mária (54): a reggeli egy evőkanál almaecet egy pohár vízben feloldva

Kata (51): Csak a helyes táplálkozás és mozgás :)

Valéria (47): rengeteget futottam és még több kefirt ettem müzlivel erre emlékszem mert már 10 éve volt most kezdem újra közel az 50 évhez remélem sikerül

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Ildikó (31): szűtea kapszula, több mozgás (biciklizés mindennap)

Zsu (29): szénhidrát csökkentése és cukor elhagyása mellett kalória számlálás, plussz heti 1 gyümölcsnap (alma)

Tündi (26): még semmi :)

Kata (51): Az elválasztó diétát próbálom tartani, eddig megy. kb 1,5 kg sikerült leadni.

Bea (38): Elhagytam a fehérlisztet, cukrot, édesítőket, tartósítószereket. Sport.

Moreh katalin (49): volt egy erdekes fogyokuraetrendem amitol le is fogytam

Évi (49): Szerelmi bánat.

Évi (23): Amikor végre rászántam magamat, hogy heti háromszor edzek.

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Zsuzsi (53): Nem ettem

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Mária (31): 15 évesen sikerült lefogynom 90 kilóról 65-re. Kevesebbet ettem, nem vacsoráztam, csak almát és sokat sétáltam, néha futottam. Később 25 évesen elkezdtem a 90 napos fogyókúrát, mert felszedtem 10 kilót. Azzal sikerült 12 kilótól megszabadulnom. Azóta tartom a 60-63 kilót, pedig közben született két kisfiam. Sajnos nem tudom rászánni magam a sokszor keveset elvre, legtöbbször délelőtt gyümölcsöt eszem, délután pedig egy adag főtt ételt. Így elég vékony tudok maradni, mert magas vagyok, de sportolnom nagyon kellene, csak két pici gyerek mellett elég nehéz megoldanom.

Pisti (56): 5 napos léböjt kúra, kevesebb szénhidrát,több folyadék (zsírégető teák), -5 kiló 10 nap alatt

Niki (19): edzés + diéta

Márta (37): Étkezés drasztikus megváltoztatása.

Andrea (49): Nyáron nem kezdtem bele semmibe

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Márta (44): Nem eszem kenyeret csak reggel.Kevesebb édesség és persze több folyadék.

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Ági (31): Életmód váltás

Barbi (21): Rendszeres edzés, egészséges táplálkozás

Katalin (38): ételadag csökkentés, cukrozott ételek megvonása, több zöldség - gyümölcs, este 6 után nem étkezem és a sok tiszta víz fogyasztása.

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Gizella (51): az étrenden változtatás és a mozgás

Rudolf (42): kalóriaszámolás+edzés

Krisztina (19): Étrend változtatás.

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

István (46): A sok futás és a ninja

Zsaklin (24): Rendeltem egy csomagot az oldalról, ami hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebben és biztonságosabban tudjak megszabadulni a feleslegtől.

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

György (33): többszöri kevés étkezés, kevés vacsorával, sok zöldséggel és csirkemellel .

Rita (43): Nekem a táplálkozás megváltoztatása mellett nagyon sokat segített a heti háromszori cardio-edzés.

Zsolt (40): -sport -kenyér,cukor,műkaják,űditök elhagyása.

Marika (57): 4 hete csak paleo-t eszem, ez alatt 3,8kg-t fogytam, kevésbé vagyok fáradékony

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Zsuzsa (59): a paleo etrenddel es a rendszeres mozgässal mär voltak sikereim

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Zsuzsanna (46): kitartó testmozgás hosszútávon

Brigita (38): a torna

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Attila (51): Rendszeres futás, kevesebb étel bevitel.

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Mária (47): Az etrend megvaltoztatasa es heti 5x egy oras mozgas (uszas,fit labdan valo torna es gyors gyaloglas konditeremben.13kg fogytam december 2-tol mostanaig.

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Lives (20): életmód váltás

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Hajni (36): Kevesebbet ettem

Márti (25): Több gyümölcs és zöldség fogyasztása, sok mozgás.

Szuzyka (35): akupunktúra,diéta,torna

Csilla (49): csoportos tornázás

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Tünde (39): A mozgás,a sok folyadék bevitel.Sok gyümölcsöt tudtamenni és így már kora délutántól nem ettem semmit.Cask a gyümölcsöt.

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Karolinka (34): zumba elkezdése, ételek mennyiségének csökkentése, egészségtelen ételek kiváltása diétásokkal.

Hajnalka (30): torna, kaloriaszamlalas

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

Zsolt (31): összességben kevesebb kenyeret eszem, este 6 után már nem eszem

Ágnes (21): 90 napos diéta, de már lefogytam vele annyira, hogy több kilót egyszer csak nem tudtam leadni

Andrea (48): egy fogyókúra tea de csak részben sikerült fogynom.

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

Naola (19): Napi 2óra intenzív edzés és napi 6 étkezés(2 óránként).

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Tímea (25): Cukor, krumpli és fehér liszt elhagyás

Irénke (58): Reggelizek rendzseresen-sok gyümölcsöt eszek-és ha tehetem szinte naponta 16-km-kerékpározok-és legaláb 2 liter folyadékot iszom-kizárólag forrásvizet.

Judit (42): Heti 2x1 óra alakformáló torna, és a klasszikus dietetikusi útmutatás: semmi cukor, semmi fehér liszt, sok zöldség, gyümölcs, folyadék,napi 5x étkezés.

Tibor (65): kontrolált táplálkozás és több mozgás

Gabi (27): Futás

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Rita (44): Léböjt

Timi (19): Egy nap többször ettem keveset, mozogtam mellette intenzíven.

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Kata (31): Nálam az vezet legjobban eredményre, hog többször eszem kis mennyiséget. De viszont este hat óra után szigúran nem eszem csak egy almát. Így nem vagyok este lefekvéskor éhes, viszont nem üres a gyomrom.

Erika (53): kevesebbet eszem

József (62): Sok folyadékot ittam ezerrel, és sokkal jobban odafigyeltem az étkezésemre,édességeket kevesebbet fogyasztottam.

Márta (42): mennyiségek csökkentése, folyadék bevitel növelése

László (54): Reggeli mindig csak és kizárólag gyümölcs. Ebéd normálisan. Vacsora, joghurt némi gyümölcs. Igy fogytam 3 hónap alatt 9-10 kgot. Sajnos vissza jött 3 kg, de igyekszem normalizálni az étkezéseimet.

Betti (21): Sok vizet iszok, többet mozgok és egészségesen táplálkozok.

András (33): A diéta szigorú betartása ,ami a legfontosabb és egyben a legnehezebb.Sok-sok mozgás.

éva (34): a mozgás

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Alexa (23): seta

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Lizi (19): Rengeteg vizet iszom és a kenyeret és egyéb péksüteményeket teljesen elhagytam az étrendemből. Mára már cukros ételeket és italokat sem fogyasztok és ezek a változások segítettek ahhoz, hogy elinduljon a fogyásom.

Évi (27): a kevés kalória bevitel

Nati (42): kevesebb kalória,és sport,odafigyelek az ételek minőségére

Rebeka (23): Rendszeres futás, és helyes étkezés. ( minden fajta szénhidrát elhagyása)

Kinga (19): Citromlé

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Tibor (31): AZ első az hogy megváltoztattam az étrendemet, elhagytam a kenyeret, tésztát! naponta többször étkezek keveset!

Éva (48): Szoó Judit Kilófaló termékek, nyírfacukor, kókuszzsír, csökkentett CH tartalmú étrend és mozgás

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Eleonóra (60): A szénhidrát a finomított lisztek,tartós tej, olajak kiiktatása az étrendembol, és az elv tobbszor keveset

Misi (63): Kaloriabazis.hu szerint élek. Nekem fontos, hogy az egyenleget tudjam a megevett és lesportolt kalóriák között.

Vera (42): ha nem ettem szinte semmit,de akkor viszont rosszul lettem :(

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Anita (37): mozgás,diéta,glabridin

Elizabeth (40): Edzes (heti 5*500 kaloria egetes) es dieta (zoldseg, gyumolcs, hus napi 1000 kaloria)

László (64): Ötödik hete fogyókurázom, csak a piramis legalsó két sorát fogyasztom, a zöldségeknél mennyiségi korlátot nem tartok, hust minden nap ugy átlagosan 30-40 dkg, főve vagy sütve, általában két részlet

Angi (35): napi 5x étkezés kis adagokban,odafigyeltem,hogy sokat igyak,csökkentettem a tészta és kenyér félék fogyasztását heti 1-2 alkalomra,sok gyümölcs zöldség húsfélék,müzli,tejtermék fogyasztása mellet nem érzek éhséget.Ha édesre vágyom,édesítőszert használok.Semmit nem tagadok meg magamtól,csak módjával,oda figyelve étkezem.1 hónap alatt -5 kg :)

Ágnes (60): protein kura

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Erzsébet (25): kalóriaszámlálás+testmozgás (én a zumbára esküszöm) :)

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Sibeli (18): még nem probáltam

Erzsi (60): az egészséges étkezés,elhagytam a cukrot,lisztet,keményitőt,helyette sok zöldség,hal,gyümi és napi 25 perc torna.

Orsi (32): Több test mozgás, nagyobb folyadék bevitel, és az ételadagok megfelezése

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Melinda (47): Joga,olivaolaj mas zsiradekok helyett,gyumolcs,zoldseg

Dorina (18): egészséges étrend, kalória számolás, és sport

Klári (61): rendszeres mozgás

Csilla (34): folyamatos szigorú mozgás, nálam leginkább a zumba mint mozgásforma vált be

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Roland (39): A kalória tábla használata

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Agnes (31): Sport,Kevesebb szénhidrát fogyasztás.

Csaba (47): mozgás+diéta

Dóra (21): Napi 1200-1300 kaloria es meg plusz torna,futas,sulyzozas

Ilona (42): prutein dieta

Viola (18): dieta, sport

Petra (19): Nem ettem.

Timi (24): anorexia

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Marta (32): Elkezdtem a 90 napos dietat.

Andy (29): rengeteg zoldséget fogyasztottam,feherjet,teljesen elhagytam a cukros lisztes ételeket.és emellett napi 3 bogre zold teát fogyasztottam

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Andrea (40): Az en sikeres modszerem a következö volt: csökkentettem az eteladagokat, teljesen elhagytam az edessegeket, a chipset es egyeb brutalisan hizlalo elemeket. Potoltam a krom hianyomat, (jelenleg is szedem) -ez lenyeges volt, mert mar sejtszinten megjelent a cukoranyagcsere-zavar! Ekkor kicsit megijedtem. Ezert halas vagyok nektek, hogy elmagyaraztatok, hogy a megfelelö krom-szint miert is fontos a szervezetnek!! Elkezdtem rendszeresen zöld teat fogyasztani, nem eszek feher kenyeret es Pilatesre jarok. Ja es majdnem kifelejtettem, hogy a fogyas beindulasa elött lenmaggal meregtelenitettem. Kefirbe (0,5 l) tettem 1-2 evökanal lenmagot es nagyon hatasos salaktalinatast vegzett a kettö együtt (kefir+lenmag). Azota nincs gondom az evek ota fennallo hasi puffadasommal es szekrekedesemmel! Ez mar önmagaban is oriasi. Ezutan pedig a fogyas is gyorsabban beindult. Oh es meg valami: az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a lenmagos meregtelenites idejen voltam ket alkalommal nyirokmasszazson is.

Lilla (26): fehérje szénhidrát egyensúly,torna

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Alica (45): Futás, burpee-edzés,(amiről itt hallottam először és nagyon jól bevált), több mozgás, racionális étkezés, nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

György (49): A testkontroll, Harvey és Marilyn Diamond sikerkönyvéből megértett és megvalósított szisztéma, ami a helyes gyümölcsfogyasztásról, valamint a fehérje-, és szénhidrátok elkülönítve való fogyasztásáról szól. (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) 22 évvel ezelőtt sikerült tartósan 33 kg fogyást elérni, ami inkább drasztikus életmódváltás volt. Ebben az időszakban, a következő élelmiszerek és italok törlésre kerültek a táplálkozásból: alkohol, kávé, cukros üdítők, fehér lisztkészítmények, rétesek, bukták, palacsinták, kristálycukor, disznóhús, egyéb zsíros húsok, erős fűszerek (pl:bors) só teljes visszafogása, csokoládék, sütemények stb. Helyettük csirke, hal, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olívaolaj fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek,(nyersen, párolva) szinte 'orvérzésig'. Fontosnak tartom, az este hat óra utáni étkezés mellőzését. Az életmódváltáshoz nagyban hozzájárult a sport (súlyzós edzés, úszás, szauna, futás, előfordult mezítlábas futás hóban, hetente. Ebben az időszakban 80 ezer szál cig

Bea (31): Heti 4-5 alkalommal edzés

Erzsi (38): Csak és kizárólag du.5-kor étkezem utoljára iszom az almaecet napi három négy alkalommal.

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Zsuzsa (54): Még az 'elején' vagyok és csak kb. 3 kg körül fogytam ( két hét alatt) De ami ehhez vezetett, az a tudatos táplálkozás,( saláták, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok) egészséges és nem hizlaló ételek fogyasztása, a kenyérfélék és édességek szigorú elhagyása,helyette teljes kiörlésű termékek, abból is napi max. 2 db ! Napi 5-szöri kevés étkezés,amibe mindig legyen gyümölcs, zöldség! Este 6 után már nem evés !!! Plusz napi 20 perc torna, és napi 1,5 km futás. Ez eleinte elég nagy áldozat és lemondás, de meg lehet szokni ! A cél: 68-69 kg , már 'csak' 22 kg-tól kell megszabadulni ! A sikeres fogyás titka a tudatosság, minden az 'agyban' dől el ! Ne akarjunk gyorsan fogyni ( pl. 1 hónap alatt 16 kg-ot) mert az soha nem lesz tartós. Nincsenek 'csodapirulák', csodaszerek ! A lassú, de biztos fogyás titka : az életmódváltás és táplálkozásváltás! A fogyásért igen is tenni kell, a nem jön magától ! A mozgás és sportolás elengedhetetlen ehhez, kb. 50 %-ot tesz hozzá ! Ja és ne mérjük magunk

Barbi (27): 90 napos szétválasztó diéta

Agnes (28): Az egeszseges taplalkozas es a folyamatos testmozgas

Viola (19): Betartottam a szabályokat.

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Gyöngyi (53): Még nem

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

Ildikó (44): Azt a 'programot' csinálom,amit e-mailben elküldtetek.

Erzsók (51): 6+1 diéta

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Szoszi (28): mivel hogy 4kor kelek,,,,,reggeli muzlis jokhurt-sezammal,kave...3ora mulva valami alma,,,,,ebed lehet csipos csirkemell darabkak,kaposzta salataval,,,,az a fontos,h szines legyen es valtozatos:-)husit is lehet sok fele kepen:-) na es itt szokom tornyire eltoni.....,,,,de ahoz kepest,h 83kg-rol 57re lefogytam,,,,,,,tartom a 62ot-63 senki sem tokeletes:-)

Gergő (37): Több mozgás, rendszeres edzés. Vettem egy FitBit Charge HR órát, ami nagyságrendileg megmondja elég volt-e a napi zsírégetés, stb. Nagyon jó támpont.

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Gyöngyi (18): Tánc és futás, ami által újra fölfedezhettem a mozgás öröméit. :D A cél súlyomat valójában még nem értem el, de igen közel vagyok hozzá. De emiatt már nem aggódom, mert élvezem az edzéseket és tudom, hogy előbb-utóbb úgyis eljutok majd odáig.

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Márti (50): A testmozgás és többszöri kevés étkezés. Viszont ha nem értem rá napközben, este bepótoltam. Ugyanannyi kg vagyok.

Adrienn (23): Este 5 után már nem eszek csak folyadékot iszok.

Szilvia (52): áttértem a Norbi update ételekre

Erika (28): napi 5 étkezés, nem lehet túlenni magam, sok folyadék

Joci (32): odafigyelek mennyit eszem és mit

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Judit (50): Mérsékletesség

Klára (27): A stressz csökkentése. Kiiktattam az életemből rengeteg olyan dolgot, illetve személyt, ami stresszt okozott, és újraszerveztem a napirendem. Megengedtem magamnak, hogy többet figyeljek magamra.

Tibor (42): kalória számolás

Katalin (26): 2 hét után megjegyezték hogy látszik az eredmény!

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Gizella (41): torna + diéta + táplálék kiegészítők

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Kata (28): sport

Ed (39): a rendszeres táplálkozás kevés étellel, kevés szénhidráttal, kevés cukorral

László (39): Mozgás és koplalás

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Melinda (42): mozgás naponta, mértékletesség a táplálkozásban, cukor elhagyása

Panni (23): Mozgas, Tanc :D

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Tünde (52): Szénhidrát teljes megvonás, hús,sajt,hal +zöldség evése naponta 4x kevés,reggelire Adiponix diéta turmix, sok folyadék és legalább napi fél óra intenzív mozgás. Nem éheztem, és mégis két hét alatt 6 kg-ot fogytam.

Ágota (20): Diéta

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Gabriella (57): a hetes fogyokura

Mónika (45): Kevesebb étel, több mozgás és alvás!

Judit (54): Napi 20 perc torna, 30 perc biciklizés (szoba)

Mária (57): a sport,a chrom tabletta..

Nikoletta (24): keveseb evés több mozgás

Dalma (20): Víz és zöldtea fogyasztás, aerob és erősítő edzés

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

Zita (34): testkontroll 'diéta' és zöldturmix

Viktória (21): Sport, 1 bűnözés nap a héten, ezen kívül sok fehérje és zöldség, kenyér és pékáruk mellőzése.

Marian (30): sportolas,kevesebet etkezem

Marianna (28): kitartás

Marietta (31): kevesebb nasi, több folyadék

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Barbi (31): zsírszegény ételek és kisebb adagok fogyasztása

Piroska (54): nem eszem kenyeret es tejet, tejes dolgokat

Ildikó (48): Cukor, fehér kenyér teljes elhagyása, diétás étrend, torna naponta

Anita (24): kevesseb eves

Tünde (24): Cukros üdítők kerülése, nasinak magvakat eszem, kerültem a fehér kenyeret.

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Violetta (47): etkezesi adag csokentese

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Barbi (23): Rendszeres mozgas, es a rendszeres (lugosito) gyumolcsok fogyasztasa

Maca (55): sport,lefoglalni magam,hogy ne nassoljak

Kata (35): Mozgás, kevesebb étel

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Sári (42): Sok zöldség, gyümölcs, napi 4x, a fehérkenyér teljes elhagyása, a sütemények, édességek tiltólistán, most a cukor is, s húsvét előtti 2 hétben kezdtem el az életmódváltást,húsvétkor 2 nap sütinap volt 3 szelet sütivel....s most még mérlegre nem álltam, de a ruháim már lógnak! :) Ez út a siker felé??? Majd meglátom.

Lara (31): A sport, már egy hónapja naponta tornázom. Hol több, hol kevesebb időm van, de egyetlen napot sem hagyok ki. Lassú folyamat és kitartónak kell lenni, akkor a végén eléred a célod. A gyors fogyásnak a hátránya az, hogy az ember gyorsan vissza is nyeri a kilókat. A legfontosabb a pozitív hozzáállás és a kitartás.

Mónika (33): Összeállított edzésterv, 'mit-mivel' étrend kialakítása.

Tibi (47): Több mozgás, több viz, kevesebb étel, kevesebb szénsavas ital és kevesebb édesség. Igy lettem 2,3 kg-mal könnyebb.

Bözse (51): Az hogy tudtam hány kalóriát ehetek egy nap. Hányszor ehetek.

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Anna (22): kisebb adagok, sok mozgás, sok folyadékbevitel

Krisztina (41): Cukor elhagyasa

Gabriella (56): lisztes dolgok csökkentése, több mozgás, kevesebb vöröshús

Ibolya (55): elhagytam a kenyeret beiktatam a zöldségeket .salátákat elhagytam a köreteket

Ági (29): igazából a mozgás és a nem túlzásba vitt evést

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

Andi (37): Kevesebb szénhidrát,több mozgás:)

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Csilla (46): Szinte . szénhidrát, kis adagok,mozgás

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Erika (28): kevesebbet edtem, es nem fogyasztottam kenyeret es edesseget

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Andrea (42): A finomliszt, cukor elhagyása. Gluténmentes étrend, mozgás. Gyógyteák fogyasztása.

István (41): Koplalás nélkül kipróbáltam a ganoderma gyógygomba tartalmú zöldteát ill. kávét. Lúgosít és pörgeti az anyagcserét. Kb. 1 hónap alatt 6 kg-t fogytam.

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

László (62): Sokkal kevesebb mennyiségű étel! Sokkal inkább megválogatott étel összeállítás! Kenyér szinte teljes kiiktatása!!!

Frida (22): futás sokat használ

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

Dika (21): koplalás

Róbert (39): Étkezési szokás megváltoztatása,folyadékbevitel növelése,célirányosabb mozgás.

Erika (59): A kevés evés cukor és kenyér nélkül.

Adriana (44): több folyadék fogyasztás, rendszeresebb mozgás

Renáta (29): Sok folyadékot ittam,mint szoktam és persze kevesebbet ettem.

Zsolt (37): A fehérje diétát kezdtem el 3 hete. Akkor 150,2kg ról indultam, most 141.1 kg vagyok.

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Bernadett (30): Többszöri kis mennyiségű evés, sok zöldség és gyümölcs és a sport.

Betty (40): Kevesebb szénhidrát, és rendszeres mindennapi edzés

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Margit (55): Torna, kevesebb és egészségesebb ételek fogyasztása.

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

Rozi (28): 800 kalória/nap és napi torna 20-90 perc

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Piroska (38): A késő esti evés elhagyása, a rendszeres mozgás bevezetése az első időkben jó közérzethez vezetett, majd lassan elindult a testsúlycsökkenésem.

Monika (32): Dieta

Veronika (37): mozgás, diéta-kevesebb étel

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Katalin (31): este 6 óra után nem eszek,édesség csökkentés

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Timi (22): Koplalás.. :)

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Niki (19): December óta 6 kilót fogytam diétával, minden nap egy óra bicikli és heti két óra zumba segítségével.

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Marianna (49): több folyadék bevitel oda figyelek mikor mit eszem

Ilona (48): Amikor többet mozogtam szépen formálódott az alakom.

Niki (19): Odafigyelek az étkezésre és naponta/kétnaponta 40 percet tornázok.

Kriszti (38): mozgás!!! szénhidrát minimálisra csökkentése

Reni (25): A rendszeres sportolás, egészséges étrenddel kiegészítve.

Frici (46): Testépítés, Fitness

Tünde (41): Zsírégetés harcosai módszer alapján ( étrend-mozgás) sikerült 8kg-tól megszabadulni.

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

Tünde (31): Jelenleg stagnálok vagy inkább hízok. Annak ellenére, hogy sportolok, adiponix tablettát szedek és nem fogyasztok kenyeret.

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Zsolt (38): Mozgás kevesebb evés

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

László (59): Napi 5-6 alkalommal étkezés, 3-4 liter víz, sok sok séta. Semmi alkohol,semmi megterhelő sport. 143 kg voltam, most 104! (Mindez 8 hónap alatt!) Szeretnék még 20 kg fogyni!!!

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Anita (34): kevesebb kalória bevitel, mint az alapanyagcsere.

Ági (29): rengeteg sport, az édességek fogyasztását csökkentettem, az alkohol fogyaszasztást szinte teljesen abbahagytam

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Zsuzsa (65): A szénhidrát mennyiségének minimálisra csökkentése, a cukor teljes elhagyása.

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Zsuzsanna (57): Számoltam a bevitt szénhidrátot

Norbi (30): Mérsékelt evés, minimalizált szénhidrátbevitel, rengeteg kardió edzés.

Marcsi (36): 1-szer-i étkezés.

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Noémi (24): étkezésen való változtatás (ez nagyon sokat számít nálam)

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Monica (31): Rengeteg sport,reggeli futtas,kiegyensulyozott etkezes. Most kezdem a feher dietat. Eddig 6kg ment le a 75kgbol/172cm. Meg 6kg akarok leadni.

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

Klára (52): Paleo étrenddel, de nálam csak pár kg-ról volt szó. A lányom találta ezt az oldalt. Főleg miatta olvastam és kíváncsiságból töltöttem ki a tesztet. Egyébként Ő is kitöltötte.

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Attila (28): Több folyadék,mozgás és az étkezéseimre nagyobb figyelmet szántam

Bettina (24): rendes etkezes es mozgas

Gabriella (31): Nem ettem kenyeret és nem fogyasztottam üdítőket.

Timi (27): Szétválasztó diéta

Ferenc (62): Tisztító kúra.Rendszeres evés csökkentett mennyiség.

Klára (65): Gyakrabban és kevesebbet eszem. Fő étkezések előtt almaecetes vizet iszom (1 kanál almaecet egy pohár vízben).Több folyadékot fogyasztok. 18 óra után csak alma. Több mozgás, jelenleg a szobabiciklire korlátozódik a rossz időjárás miatt. Fontos, hogy az ember lelki békéje meglegyen, hogy koncentrálhasson a kitűzött célra.

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Teréz (63): rendszeres evés

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

Andrea (34): Este hat utan nem ettem

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

Petra (25): Több vizet iszom, heti 4-5 sport, este csak zöldség és fehérje, kb 1 ig nasi megengedett, mert nap során felhasználom a bevitt energiát, persze nem egy tábla csoki egyszerre :)

Dávid (19): Kevés cukor, mozgás, sok zöldség és gyümölcs

Judit (49): Teljes életmód váltás. Mindenképpen a több mozgás és több zöldség, gyümölcs fogyasztása. Legalább 2 l. folyadék naponta.

Zsolt (18): Heti 4-5 football a barátokkal, ami naponta 3-4 órát jelentett.

Dóra (23): Eltudtam hitetni magammal azt,hogy igenis képes vagyok lefogyni a saját erőmből is!

Szűcs magdolna (53): 1000 kal egy napra, és edzés mindennap 30 perc elliptikus tréner

Ibolya (69): 1hónap éhezés,nagy bánat miatt

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

István (28): diéta,sulyzós torna

Annamária (38): Kevés szénhidrát, sok fehérje és zöldség, napi ötszöri kisebb étkezés és heti 3-4-szer torna.

Zsuzsi (38): elkezdtem lúgosítani, és az esti vacsikat korábbra tenni, kevesebbet enni, többet inni...

Móni (28): Életmódváltás

Éva (60): étrendváltozás,

Hajni (19): Nem fogyasztok cukros üdítőket. csak vizet. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Zsolt (36): Akupunktúra,napi háromszori étkezés,vacsora helyett fehérje turmix

Ibolya (58): feleztem az adaot

Mercédesz (23): Bio karnitin

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Tîmea (36): Sok-sok zöldségből készített levest ettem, amit kevés rizsliszttel és néhány kanál tejföllel sürítettem, tettem ízletesebbé. Főleg káposzta, kelkáposzta, répa, kevés krumpli összefőzve. Mivel húsimádó vagyok így a husokat zacsiba fűszeresen fokhagymásan megsütöttem és köret n?lkül ettem. Ez hidegen is nagyon fincsi. Bárcén a csirkemell helyett inkább szárnyat és combot sütöttem. A salátákat pedig feta sajttal dobtam fel. Napi min. 1,5liter teát ittam cukor nélkül,a többi csapvíz.

Enikő (21): edzőtermi súlyzós edzés valamintkardio

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Melinda (23): torna

Beáta (39): Rendszeres étkezés

Adriana (45): 90 napos diéta

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Eta (53): A 90 napos diétát kezdtem el,és ha tudom hogy mely élelmiszert mivel párosíthatom akkor nem kell lemondanom szinte semmilyen ételről

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Zoltán (46): Délelőtt folyamatosan répát, almát ettem (napi 1 kg is simán), amitől soha nem voltam éhes. Hetente 3-4 alkalommal elmentem futni. A 100 méterről két hónap alatt sikerült a mennyiséget 5-6 km-re emelni alkalmanként.

Renáta (34): Elkezdtem tornázni rendszeresen. változtattam az étkezési szokásaimon, jelenleg 3 hét alatt 10 kg-ot fogytam.

Andrea (19): helyes taplalkozas,minden heten 5-szor kondi terem,tobbek kozott hetvegen szobabiciklizes.

Kata (35): sport

Csaba (37): Töbet mozgok (futok).

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Anikó (33): rengeteg edzés és nem eszem finomított szénhidrátokat.

Vera (46): kalóriák számolása, szénhidrát/zsír/fehérje optimális aránya, semmi éhezés, napi 5x-i étkezés, mozgás... szóval életmódváltás, amivel tartani tudom a heti 1kg fogyást.

Zsolt (50): A tanácsadás.

Gabriella (45): Sok-sok folyadék fogyasztása

Marika (47): tob mozgas csak keves az idom ra

Otto (51): Kitartas

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

Melinda (29): csökkentet ch tartalmú fehérjedús étrend és rendszeres sport

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Zsóka (35): Kevesebb édesség és péksüti!

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Xénia (19): az étrend változtatás részéről volt sikeres

Erzsi (54): több folyadék,kevesebb étel

Tünde (39): Csökkentettem az adagokat ill lecseréltem a lisztet, nem eszem kenyeret, cukrot nincs nasi csak magvak, nincs több vaj, lecseréltem az olajat extra szűz olivára, kimaradt a sertéshús, több a hal és a gyümölcs és napi 3 l víz! Heti három Rubint Réka+ fél óra step gép.

Beáta (41): Az infóitok!

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Gábor (30): A tanácsaitokat megfogadtam és változtattam az étkezési szokásaimon. Jobban odafigyelek arra hogy mit eszek, csökkentettem a cukor bevitelt és próbálok csak teljes kiőrlésű kenyeret enni. Növeltem a mozgás mennyiségét, most már nem itthon tornázok (ez kb. 20 perc volt reggelente amikor csináltam). Heti kétszer eljárok edzőterembe. Ez egy kombinált cardio és erőnléti edzés, kb. összesen 2 óra per alkalom. Edzés előtt fél órával meg szoktam inni egy 2000 ml-es L-karnitin zsírégető koncentrátumot, hogy felgyorsítsam a zsírégetést az edzésem során. Vitamint is elkezdtem szedni, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyek be a szervezetembe illetve hogy csökkentsem az étvágyamat. Az elmúlt 2 hónap alatt kb. 7 kg-ot fogytam. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. :)

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Beáta (46): kihagytam az szénhidrátokat

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Györgyi (50): Sok zöldség és a mozgás

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Bandi (29): A kalória bevitel folyamatos figyelése, és a rendszeres sport.

Anita (33): Diéta mozgás

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Edit (25): Életmódváltás

Anikó (25): Szénhidrátok csökkentése. Zöldség, gyümölcs nagyobb mennyiségben való fogyasztása. Tudatos táplálkozás. Akarat!

Erzsébet (26): Többnyire a testmozgás. Kév év alatt fogytam le 22 kilót,az utóbbi időben megrekedtem 75-6 kilónál,az oldalon talált instrukciók további 3 és fél kiló eltüntetését eredményezték :)

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Mária (44): diéta

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Gabriella (39): többször kevés étkezés

Ibolya (41): A testmozgás.

Fruzsi (19): A 90 napos diéta.

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

István (58): Házat építettem, és a nehéz testi munka.

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Anett (19): a mozgás, és a napi többszöri de kicsi adagok étkezéskor

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás

Beatrix (37): 3 liter vizet iszom,? próbálok többet mozogni.

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Krisztina (40): Nem ettem és mozogtam.

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Gabor (47): Sok zoldseg, gyumolcs, heti 4-5 alkalommal intenziv testmozgas, sok folyadek bevitelnapi 4-5 alkalommal torteno etkezes

Alexandra (20): többször kicsit ettem, többet ittam.

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Tamás (28): Citromos víz folyamatos bevitele, sör és üdítőitalok kivonása, szénsavas és cukros italok kivonása, édesség kivonása, teljes kiörlésű kenyér használata, olajbogyó és olívaolaj használata

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Kati (72): nem ettem

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Éva (31): sok zöldség saláta és mozgás

Tünde (45): NÉHÁNY ÉVE ,MÉG ELÉG VOLT A 6 UTÁN NEM ESZEK STRATÉGIÁT BETARTANI....

Zoltán (43): keveset ettem bicikliztem és nem utolsó sorban étvágycsökkentő készítményt szedtem

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Ágnes (30): egyedül élés sokáig

Gertrud (38): Talan a legtobbet Ti segitettetek, nem tartok semmilyen szigoru dietat, de tobb szempontot is figyelembe veszek, azert, hogy egeszsegeebben eljek, es ezzel egyutt jar az idealis testsuly elerese is. Ti ebresztettetek ra arra, hogy tulajdonkeppen csak egeszsegesen kell taplalkozzak ahoz, hogy csokkenjen a testsulyom. Harom hete Fogyokurazom, harom kilot fogytam. 71 rol 68ra ertem el. szeretnek meg fogyni. Koszonom a segitseget!

Petra (24): Minimalizáltam a CH-bevitelt, napi rendszerességgel sportoltam, súlyzós edzéseket végeztem, elkezdtem futni és rengeteg fehérjét fogyasztottam.

Etelka (43): sport

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Szilvia (43): mozgás

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Bettina (16): kalóriabevitel lecsökkentése, torna

Borbála (58): betegség :(

Eszter (23): Heti 5 nap 1 óra edzés.

Gábor (22): Napi 5-6 étkezés, kevesebbet mint amikor kitöltöttem a tesztet (bár férfiként el kell, hogy mondjam nem könnyű) + a cukor helyett is természetes édesítőt használok. Szedek vitaminokat és az általatok javasolt Zsírégetőket.

Aniko (63): Elkezdtem a disociat-etrendet,ittam 2 liter vizet naponta,setaltam 20-30 percet

Zita (23): Nincs rajtam rengeteg súlyfelesleg, mindössze 8-10 kg. Viszont ezzel a néhány kilóval már évek óta küzdök. Hol leadok 5 kilót, hol felszedek 5-öt. Éppen ezért már nagyon rutinos vagyok a fogyókúrázásban :) Nekem nagyon sokat segít a fogyásban, ha többször eszem keveset egy nap, ahogy azt a fogyás.info oldala is javasolja és ha 5-6 óra után gyümölcsön kívül nem eszem mást. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ha valamit megkívánok, azt nem feltétlenül vonom meg magamtól. Eszem csokit és néha sültkrumplit is fogyókúra alatt, csak keveset, de ezzel együtt is sikerül a fogyás. Elsősorban az étel mennyiségén változtatok, a minőségén csak részben. Ez lassabb fogyást eredményez, de nekem ez vált be a legjobban.

Melinda (40): mozgás, mérsékelt táplálkozás

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Barbi (32): Sport,mértékletes étkezés!És Jóval több folyadékot fogyasztok mint régen.

Anita (33): Mozgás+diéta

József (47): Életmódváltás,étkezési szokások változtatása stb.

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Eruska (54): Kevesebb szénhidrát.

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Teca (51): Szétválasztós diéta, több folyadék, intenzivebb mozgás, Nincs nasi!!!!!! De mindent megeszek amit szeretek, csoki, fagyi, szalonna, csak megnézem mit mivel eszem, több zöldség es gyümölcs, semmi kenyér es kenyerféle.

Norbi' (53): 1. a mozgás, 2. szabadság ideje alatt tudtam figyelni az étkezésre, 3. amikor megszaladt a házi GDP minőségibb ételt tudtam venni - ezek miatt elkezdtem fogyni

Renata (19): torna,egesseges etrend,kaloriaszamlalas

Katalin (45): Sok folyadék,tán még életemben nem ettem ennyi gyümölcsöt mint most,tulajdonképpen majdnem mindent megehetek amit szeretek ,és mégis fogyok, ennek ellenére nem éhezek,jobban oda figyelek az étkezésemre,nem eszek össze vissza mindent. Ráadásul a fogyókúra előtt,délutánra már szinte mindig be voltak dagadva a lábaim az ödémától,mióta fogyókúrázom nem dagad a lábam.

Annie (32): Mozgás bevezetése az életemben.

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Gábor (35): A honlapon található fehérje diéta + több mozgás

Rozika (48): Kenyér, cukor elhagyása, és szétválasztó diéta

Évi (21): diéta

Kristian (25): szigoru dieta

Dorottya (22): Én a 90 napos diétát csinálom még mindig, nagyon jól haladok, most tartok lassan 1 hónapnál és sikerült leadnom már 5 kg-ot. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen jól haladok és be tudom tartani a diéta minden napját.

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Erzsébet (49): Még jelenleg is fogyókúrázom. Elsősorban fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt eszek, sovány húsokat, valamint néhány szem mogyorót, mandulát. Cukrot, lisztet, és az élelmiszerekben található olajon kívül más zsiradékot nem fogyasztok, ellenben sok rostot és még több vizet.

Ildiko (56): javaslatotokra megemeltem a viz fogyasztast 3 literre, kevesebb kenyeret fogyasztottam a vacsihoz, es heti 4-5 alkalommal 15 perces izomfejleszto gyakorlatok. az eredmeny heti 1 kg suly csokkenes volt eddig

Gyöngyi (53): mozgás

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Andrea (45): Vacsora elhagyása, kevesebb cukros étel fogyasztása

Dóra (26): Vacsora kihagyása, kevesebb kenyér fogyasztása!

Erzsi (48): Emelt folyadékfogyasztás (citromos víz),cukor minimalizálása,több mozgás,kevesebb szénhidrát.

Áron (23): egyszerre csak keveset enni

Piri (30): fehérje+zöldség fogyasztása, szinte semmi más

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

Erika (35): kevesebbet enni, torna

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Erzsi (45): egy kapszula növényi eredetű és ez mellett ehettem igaz kicsit kevesebbet, de megérte a lábaim nem fájnak.

Zoltán (41): Egy időben elhagytam az étrendemből minden pékárút.

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

István (54): almaecet,kenyér,sütemény elhagyása,több mozgás

Marcsi (42): mozgás, édesség és köretek elhagyása

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Kati (32): sport

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Mery (60): Már életem során sokszor fogyókúráztam, akár 20kg-is.Nem kellett hozzá semmi csodaszer.napi 4,5 ször evés,nagyon kis adagokban.most 50 nap alatt fogytam 5kg-t.

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Éva (52): Nagyon kevés evés föleg este 5 után.... Csak zöldség...

Éva (42): Több mozgás, kevesebb szénhidrát bevitel.

Bogika (27): Sport

Lili (22): A sok sport, és rendszeres, jól időzített evés.

Tibor (39): Étrend változás, plusz vitaminok

Heni (23): Ha nem ettem semmit lenyegeben csak fottojast

Zsuzsi (41): sokszor keveset és szénhidrát menteset.

Szilvia (32): Többször keveset eszek. Nem nassolok, csak heti 1-2 alkalommal. Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok a nap folyamán és vacsorára csak gyümölcsöt és zöldséget eszek. Köszönöm a segítséget!

Éva (57): A rendszeres testmozgás és étrendváltoztatás.

Zsóka (56): Lényegesen kevesebb evés..!!!!

Katalin (38): Pilates, sok folyadék fogyasztás, odafigyelni az étrendre

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Edina (38): -25 kg fogyás 6 éve. elhagytam a fehér lisztes és cukros dolgokat naponta tornáztam, zöld tea, csak reggeli és ebéd, és rengeteg folyadék.

Angéla (19): kevesebb étkezés

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Ili (39): Diétázás.

Pál (37): fegyelmezett étkezés, mindennapi kiegyensúlyozott, nem megerőltető de kitartást igénylő mozgás. az esti zabálás-ingert, kelbimbóval csapom agyon

Erika (60): Narancs, alma, joghurt, zabpehely, rozspehely, lenmagdara turmix. Rendkívül laktató.

Enikö (28): almaecetes vizet iszom,nem eszek kenyeret sem cukros ételeket, semmi édesség és amikor idöm engedi mozgok, este 7 után már csak vizet iszom

Barbara (22): figyeltem a kalória bevitelt, friss zöldség és gyümölcs levek fogyasztása, sok folyadék evitel

Veronika (20): Nekem az segített sokat, hogy napi 3 liter vizet mindig megittam :) Persze mellette tornázok is és semmi édesség :) Az édesség vágyadat csillapithatod gyumolcsokkel (én ananászt, kiwit és narancsot szoktam enni), de például a mandula és a foldimogyoro is nagyon segit :) És ne feledkezzunk el a savanyú káposztáról sem, ami tényleg nagyon hasznos :) És had írjam ide, hogy 4 hét alatt 8 kg-tól szabadultam meg :)

Ferko (40): Sok mozgás,koplalás

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

Zsuzsi (44): Szénhidrát elhagyása az étrendből. Folyadék bevitelre való odafigyelés. Rendszeres étkezés.

Edit (46): Három nap csak gzümölcsöt ettem, és sok folyadékot ittam. Azután pedig odafigyeltem, hogy mit és mennzit eszem. Nem esyem fehér kenyeret, édességet, süteményt pedik ritkán és keveset. Nekem kissé nehéz a fogyókúra, mert nem régen volt egy szivműtétem. De ez a gzümölcsös bevált. 3 kg-ot fogytam. Sokat sétálok, biciklizek, néha úszni járok. Remálem segitettem.

Renáta (20): Sokkal több folyadékot ittam és próbáltam mindennap mozogni egy kicsit. Természetesen az étkezésemre is odafigyeltem,csökkentettem a finomított szénhidrát és a cukor bevitelt.

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Timi (22): 5 mins shaper ?s ?trend változtat?s

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Angéla (58): Kevés étel, nagyjából annak a fele, amit enni szoktam, négyszeri étkezés, napi egy db kis rozsos zsemle - elosztva egész napra. sok vizet ittam. Reggelire főtt tojás és/vagy párizsi, és/vagy sajt paradicsommal, paprikával és egy pohár 100%-os gyümölcslé vagy tej. Délelőtt gyümölcs. Ebédre főzelék egy szelet hússal, délután gyümölcs, hat óra után semmi. Heti egy kg ment le ezzel az 'étrenddel'. Ez nem sok, de nekem nem sürgős és éhezni nem szeretek.

Moncsi (22): Megfelelő táplálkozás es rengeteg edzés, főként cardio jellegű, de erősítés is volt benne, plusz nagyon sok vizet es zöld teát ittam

Laci (38): Naponta legalább ötszöri étkezés. Kisebb adagok fogyasztása egy-egy étkezés alkalmával, este már minimális szénhidrát bevitellel.

Ildikó (38): Mozgás beiktatása

May (21): Nem innen vettem a fogyókúrás étrendet

Kriszta (25): 30% Lelki motiváció, 30% Diéta, 40% Sport,Sport,Sport :)

Attila (40): betartottam a dietat

Edina (33): napi többszöri étkezés

Ilona (48): Kevesebbet ettem, és igyekeztem többet mozogni.

Magdi (42): Nagyon sok zöldséget kezdtem el enni, és megprobáltam oda figyelni a lúgosító ételekre. Rögtön 3kg lement egy hét alatt.

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Tünde (18): Citromos víz, fahéj, túró, zöld tea

Eszter (21): A napi többszöri kevés evés.

Marusz (56): Torna, úszás, diéta.

Anikó (41): Mivel nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet, így a torna sokat nem ért.:) Torna mellett szedem a hoodiát, így nem kívánom az ételt. Beválik!!!! :)

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Évi (32): reggelire, és délelőtt csak gyümölcsöt eszem, illetve napi 2kapszula CLA-t fogyasztok

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Zoltán (42): Megértetem az étkezések összetevői és a mozgás fontossága közötti összefüggést. Ennek hatására életmódot váltottam, ettől a pillanattól minden pozitív irányba indult el az életemben. Az elért eredményem 6hét alatt fogytam 22kg-ot, koplalás nélkül de rengeteg mozgással. A legpozitívabb változás az, ami az állóképességemben javulása hozott és a sport által új barátaim lettek, akik ösztönzően hatnak rám.

Ildikó (18): Kevesebbet nassoltam

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

Livia (36): sokszor enni egy nap es keveset,tobb mozgas-6 honap alatt 20 kg es nem koplaltam

Tünde (39): fülakupunktura

Ágnes (57): Napi kalória bevitel 600-1000 közé csökkentése, párhuzamos mozgás terápiával, most jelenleg szétválasztó diéta.

Rita (48): 2 évvel ezelőtt... 7 hónap alatt, 35kg.... 6+1-el...,, :-) Most neki ugrok még pár kg-nak... :—)

Kriszti (28): mozgás

Lívia (21): Sajnos még egy módszer se vált be igazán.

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Erzsébet (54): Paleo-t eszem, de keveset és lassan + sok vizet iszom.

Ágnes (59): Atkins diéta alapján: a szénhidrátok megvonása: semmi tészta, kenyér, rizs, krumpli,helyette fehér húsok, sajt és minimális zölssaláta és napi egy alma) + napi rendszerességgel biciklizés(ez a térdsérülésem előtt volt))

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Anikó (43): kcal figyelés + mozgás + sok folyadék

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

Judit (45): Torna, torna felülés.

Vanessza (31): Kevesebb szénhidrát és zsír,több fehérje,zöldség és gyümölcs és torna

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Andrea (49): három hónapja egy power plate edzést kezdtem el,valamint elhagytam a kenyereket,burgonyát,péksüteményeket,cukrot egyáltalán nem fogyasztok,sem olyat ami ilyet tartalmaz-hat.Igyekszem többször enni kb 4-5 alkalommal de csak keveset és a főétkezés mindig úgy alakítom,hogy mind adagban,mind kb kalóriában alacsony legyen.Az egyik ,rendszerint a reggelit étkezést kiváltom kazein fogyasztásával.Sokkal több folyadékot fogyasztok,pl almaecetes víz,szűrt víz,natur tea.

Agnes (32): Mozgas

Maria (27): teljesen elhagytam a fehér lisztből készült ételeket, és a reggelt egy citromos vízzel kezdtem(2dl ásványvíz, 1/2 citrom kifacsart leve)

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Mano (46): Az etkezesek idejet mindig szigoruan betartottam es tobb mozgast vittem az eletembe.

Hajni (24): A kenyer es mas pekaruk kiiktatasa az etrendembol.

T. (17): Nem fogytam, mivel a zsírt izomra cseréltem, ami a súlyomon nem változtatott, de jobban érzem magam a bőrömben és a kinézetem és a ruháimon is látszik némi változás.

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Éva (41): duci-tréning,sok folyadék

Brigitta (38): Sport

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Anikó (54): citromos,zöld tea napi 1,5 l

Peti (19): sok mozgás, napi 1000 kalóriás táplálék bevitel

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Mária (58): Töbszöri ?tkezés d?lután 15óráig utána folyadék kőzben szobabiciklizés.Tal?n ennyi.

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

Ilona (41): a sportolas

Julcsi (21): diéta és edzés (súlyzós és kardió)

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

Ilonka (24): Étrend betartása

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Adrián (35): Szénhidrátbevitel csökkentése,cukor és zsir teljes elhagyása, valamint az edzésidőtartam kismértékű növelése.

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Judit (40): zöld tea,cukor ,kenyér elhagyása,és nem vacsorázom

Anita (34): gi diéta, több torna

Erika (37): Elkezdtem szedni az ideális csomagot, több vizet iszok, és ébredés után minél előbb eszek, ahogy tanácsoltátok.

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Gyöngyi (35): Lemondtam a kenyérről, a péksüteményekről és sokkal kevesebb édességet eszek. Zöldséget eszek a kenyér helyett.

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Piroska (18): Volt 2 hét amelyen keveset ettem és sokat mozogtam és 65 kg ről 58 kg re fogytam.

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Jennifer (21): Valtozatos étrend

Boglárka (24): Diéta kardióval, majd kemény edzés sporttáplálkozással

Mesko (34): nem

Erika (48): Megértettem, hogy miért kívánom annyira az édességet, hogy a vércukor szint ingadozás miért van, beláttam, hogy több folyadékra van szükségem, mert nagyon keveset fogyasztok.

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

Alexandra (24): Edzés

Manka (27): önmegtartóztatás

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Éva (51): Kalória számolás, torna.

István (48): Tanácsaitok,hogy mit ehetek mivel

István (46): Probálkoztam de azt a fogyokura gyogyszert betiltották.Akkor leadtam 6-kg-ot.

Gyongyver (44): napi 20 perc torna es minden masnap 40 perc,etrend valtoztatasa,tobbszor eszem es keveset,kenyeret es edeset mellozom, este 6 utan nem eszem.elszantsag,kitartas, 1 honap alatt 3,4 kg -ot fogytam

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Márta (40): eddig még nem sikerült fogynom

Szuzanna (32): Több folyadék bevitel kevés szénhidrát az is csak délelött

Andrea (33): Szénhidr?t csökkentés.pl.kenyér ki iktat?sa cukor el hagy?sa kalória bevitel csökkentésel

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Ágnes (45): Szigorú diéta+ mozgás

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Erzsébet (59): paleolit diéta,de 2 hónap után semmi, a szervezetem gőzerővel ' akarja' vissza a leadott 5 kg-t

Ilcsy (30): Nekem a 90 napos diéta jött be. 2 hónapig diétáztam, és 23 kg-ot adtam le. Ami azóta sem jött vissza.

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Viktória (49): Szia! Igen, a káposzta leves, és most hogy 10 kg-ot leadtam, kezdek savanyúvá válni. nem csak azt eszem, de a leg hatékonyabb a leves.

Klaudia (21): kevesebbet ettem ( nem vacsoráztam)

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Marika (55): elsősorban a szervezet lugositásával kezdtem.reggel 1 evőkanál frissen facsart citomlé evés előtt fél órával.délben 1 evőkanál almaecet szintén evés előtt fél órával.este lefekvés előtt szintén 1 evő kanál almaecet mindezt 2dl langyon vízben,és este félóra szobakerékpározás.napi 2.5lt folyadék!!!

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Anna (53): a léböjt

Bernadett (19): Sport

Éva (34): Életmódváltás: több mozgás, egészségesebb ételek

Évi (50): Ha nem ettem, vagy nagyon keveset !

Zsó (30): napi kétszeri étkezés, nem sok szénhidráttal 4 óra előtt...

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Balázs (36): no kaja minimumra csökentettem +acai megduplázva

Marika (65): káposztaleves(részben)

Ilona (60): Az étkezések gyakoriságának növelése -2-3 alkalomról 5-6 alkalomra,valamint a mennyiségek - számomra jelentős- csökkentése. Az utóbbi nagy önfegyelmet igényel!!

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Erika (43): sok fojadekot iszok

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Bernadett (28): A rendszeres mozgás segített abba hogy fogyjak

Kata (35): ideg ossze ropanas edesanyam hirtelen halala miat

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

Zsolt (36): Munkahely váltás..ahol napi 12-20 km sétáltam.Viszont megszokta a szervezetem és leállt a fogyás addig 10 kiló lement.Most viszont a legnehezebb,hogy menni kellene futni amit utálok sajna :)Inkább mennék háborúba mit futni.

Gizella (52): Kevesebb szénhidrát, több zöldség, gyümölcs, kisebb adagok, mozgás.

Krisztina (32): Este 6 utan nem ettem. Szenhidratot reggel. Sok zoldseg.

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.

Kata (28): update1

Zsuzsa (32): 90 napos diéta, aerobik, pilates

Ildi (36): a nassolás elhagyása, csak zöldség evés estére!

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Kata (22): A szénhidrát és az édesség/nasi teljes mellőzése. A rostos ételek előnyben részesítése, főleg a délelőtti órákban. Sok tea (zöld, cellulit, mate) fogyasztása.

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Marianna (43): Rendszeres étkezés, mozgás.

Eniko (38): kizártam a fehérkenyeret, lisztet, cukrot, rizset illetve csak délelőtt eszem kenyeret (teljes kiőrlésüt) krumplit, délután csak zőldség sovány húst, sovány tejterméket

Györgyi (35): sokkal több, folyadék (házi limonádé): víz+zöld tea+citromfű, menta+citrom+gyömbér

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Meli (33): diéta+mozgás

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre tört