Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!
Fogyás teszt ... Fogyás étrend


Fogyás kalkulátor

1 kattintás 4 érték

Fogyás kalkulátor

Ideális testsúly
Testtömegindex – BMI
Napi kalóriaszükséglet
Alapanyagcsere – BMR

........ Férfi

Életkor:
Magasság (cm):
Testsúly (kg):

A fogyáshoz zsír - is - kell

Gondolnád, zsírral könnyebb a fogyás! - Hogy lehet ez?Sokat lehetett hallani arról, hogy a fogyás egyik kulcsa a zsírszegény étrend. A legújabb kutatások azonban már cáfolják ezt a kijelentést. Sőt, bizonyos fogyókúrás étrendek szerint a jó zsírok fogyasztása egyenesen létfontosságú ahhoz, hogy véglegesen megszabaduljunk felesleges kilóinktól!

Szó, ami szó, néha elég nehéz eligazodni az egymásnak ilyen élesen ellentmondó adatok között! De talán éppen ez az ellentmondás indokolja, hogy az ember egy kicsit jobban utánajárjon a témának, és megértse a zsírok szerepét.

A zsírok szerepe - Miként segítik a jó zsírok a fogyást?

Egy egészséges felnőtt ember testének 20%-a zsír. Egészségünk szempontjából, az oxigén és a víz után, a zsír a következő legfontosabb tényező.

A zsír szükséges a sejtek felépítéséhez, a hormonok termeléséhez, az ízületek olajozott működéséhez, kipárnázza a szerveinket, valamint segíti a vér sima áramlását.

A fentieken kívül van a zsírnak két olyan funkciója, ami fogyás szempontból létfontosságú. Az egyik, az hogy a zsír képes lekötni, közömbösíteni és eltávolítani a testben túltengő savakat.

Bővebb információt itt olvashatsz arról, hogy miként függ össze az elsavasodás és a hízás:
Az ideális testsúly elérése kémiai egyensúlyunk helyreállításával

A zsír másik fontos tulajdonsága, hogy a zsír sokkal jobb üzemanyag, mint a szénhidrátok vagy a fehérjék égetéséből származó energia. A zsír égetéséből hatszor annyi energiához juthatunk, mindazonáltal az égetés során kevesebb savas salakanyag termelődik!

Bővebb itt: Zsírégető üzemmódba való átállás

A jó zsír:

  • létfontosságú szervezetünk "olajozott" működéséhez;
  • tökéletes energia forrás (jobb mint a szénhidrát vagy fehérje);
  • leköti, közömbösíti és eltávolítja a savakat (segít a lúgosításban, fogyásban).

Melyek a "jó zsírok"? - A zsírok négy típusa

Fogyás és a testünkre gyakorolt hatás szempontjából, a zsírokat négy különböző kategóriába soroljuk:

  1. Telített zsírok

  2. Transzzsírok

  3. Egyszeresen telítetlen zsírok

  4. Többszörösen telítetlen zsírok


Minden zsír e négy fajta zsír keverékéből áll, és a zsír aszerint kerül besorolásra, hogy melyik típus van éppen túlsúlyban.

A telített vagy telítetlen zsír közötti különbség

A zsír különböző hosszúságú szénatom láncból áll. Minden zsírra sajátosan jellemző, hogy hány szénatom található a láncban. A zsír besorolását az határozza meg, hogy a szénatomokhoz hány pár hidrogénatom kötődik. Telített zsírról akkor beszélünk, amikor mindegyik szénatomhoz kötőik egy hidrogénatom pár. A zsír telített lesz, azaz tele lesz hidrogénnel. Amikor egy kivételével mindegyik szénatomhoz kötődik egy hidrogénatom pár, egyszeresen telítetlen zsírról beszélünk. Ha pedig ennél is több hidrogénatom pár hiányzik, a zsír többszörösen telítetlen lesz.

Fogyás szempontból lényeges, hogy minél telítettebb egy zsír, annál kevésbé képes a testben lévő savakat lekötni, melynek következtében egyre kevésbé képes elősegíteni a fogyást.

1. Telített zsírok

Zsírok szerepe a fogyásban Az állati eredetű zsírok többsége telített zsír; vagyis telített zsírnak minősül a tejtermékekben, a húsban, a tojásban található zsír. De növényi zsírok is lehetnek telítettek, mint pl. a kókuszzsír. A telített zsír egyik fő jellemzője, hogy szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú.

A telített zsírok energiát adnak, de nem védenek meg a savak ellen, így a fogyáshoz nem járulnak hozzá.

2. Transzzsírok

A transzzsír egy mesterségesen túltelített zsiradék. Úgy készítik, hogy a növényi olajat hidrogénezéses eljárással megszilárdítják, mint például sok margarin esetében. (A jó minőségű margarinokat ma már a modern gyártási technológiájuk révén nem hidrogénezett növényi olajból készítik.)

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány így ír a transzzsírok veszélyéről: "Miért káros a transz-zsírsav? Mert emeli az érelmeszesedést [...] A koleszterin káros befolyásolásán túl emeli az érelmeszesedést szintén fokozó gyulladásos fehérjék szintjét. Destabilizálja a szívizomsejtek membránját, ezáltal ritmuszavarokat, hirtelen szívhalált okoz. Végső soron elősegíti a szívinfarktust, agyérgörcsöt, korai halált."

A Szívalapítvány oldalán az alábbi figyelmeztetéssel is találkozhatunk:

Zsírok szerepe a fogyásban "Az első kifejezés, amit transzzsírsavakra vadászva keresnünk kell, a 'hidrogénezett', illetve 'részben hidrogénezett növényi olaj/zsiradék'. Ha ez az összetevő a felsorolás elején áll, ne vegyük meg a terméket.

Transzzsírsavakkal sajnos nem csak az étkezési margarinokban találkozhatunk; tetemes mennyiséget tartalmaznak a készen kapható csipszek, kekszek, sütemények, de a levesporok, salátaöntetek, mélyhűtött pékáruk, pizzák, és más fagyasztott készételek is."

A fenti adatokból látható, hogy a transzzsírokat legfőképpen "eladhatósági" megfontolásból használják, figyelmen kívül hagyva az egészségügyi szempontokat. A transzzsírok ugyanis javítják a termék állagát, hideg állapotban is könnyen kenhetővé teszik a margarint, csökkentik az oxidációra (avasodásra) hajlamos zsírsavak arányát, így meghosszabbítják a termékek lejárati dátumát.

A transzzsírokat a szervezet nem képes felhasználni, semmilyen hasznos élettani tulajdonságuk sincs, ezeket érdemes teljes mértékben kizárni az étrendből!

3. Egyszeresen telítetlen zsírok

Zsírok szerepe a fogyásban Az egyszeresen telítetlen zsírok jó energia forrást biztosítanak, és képesek a savak semlegesítésére. Szobahőmérsékleten folyékonyak, hűtőben azonban megszilárdulnak. Ide sorolják az olivaolajat, illetve a csonthéjas magvakat.

Az egyszeresen telítetlen zsír a legjobb választás a főzéshez, mivel hevítéskor nem alakul át transzzsírrá.

4. Többszörösen telítetlen zsírok

Többszörösen telítetlen zsírok főleg növényi olajokban fordulnak elő, és szobahőmérsékleten folyékonyak. A többszörösen telítetlen zsír a legjobb energiaforrás, és ez a fajta zsír képes a legtöbb savat megkötni, így ez járul leginkább hozzá a fogyáshoz.

A legtöbb olajban egyaránt található mind egyszeresen telítetlen, mind pedig többszörösen telítetlen zsír. A besorolásukat az határozza meg, hogy melyik van jelen nagyobb arányban.

Az olajoknál lényeges, hogy hidegen sajtolt (szűz) olajat használjunk. A kivonáskor használt hevítés (kb. 48° fölötti hőmérséklet) megfosztja az olajat a jótékony tulajdonságaitól.

Az a legjobb, ha a teljes kalória bevitel 20-40%-a többszörösen telítetlen zsírból származik, ami kb. 60-90 grammot jelentene naponta.

Összefoglalva - Mit értünk "jó zsír" alatt?

Egy zsír akkor számít jó zsírnak, és akkor járul hozzá leginkább az egészségünkhöz és a fogyásunkhoz, ha:

  • hidegen préselt, hidegen sajtolt (szűz, extra szűz);

  • minél nagyobb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírokat;

  • minél nagyobb mennyiségben tartalmaz esszenciális zsírsavakat.
Zsírok szerepe a fogyásban:


Nekem ez vált be:
2093 hozzászólás

Hozzászólás írása

Tímea (36): Sport

Erzsébet (59): paleolit diéta,de 2 hónap után semmi, a szervezetem gőzerővel ' akarja' vissza a leadott 5 kg-t

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Lívia (42): kevesebb szénhidrát fogyasztás,és több mozgás.

Tünde (24): Cukros üdítők kerülése, nasinak magvakat eszem, kerültem a fehér kenyeret.

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Kati (37): Tejtermék és szénhidrát visszaszorítása valamint a napi 5x étkezés

Anna (58): Rendszeres mozgás és dietetikus által személyre szabott egyéni étrend.

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Anikó (40): Diéta és Edzés heti 5 alkalommal.

Zsuzsi (38): elkezdtem lúgosítani, és az esti vacsikat korábbra tenni, kevesebbet enni, többet inni...

Mónika (33): torna(futás mellett),diéta

Tibi (47): Több mozgás, több viz, kevesebb étel, kevesebb szénsavas ital és kevesebb édesség. Igy lettem 2,3 kg-mal könnyebb.

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Réka (27): Növeltem a sportolás heti rendszerességét, illetve átalakítottam az étrendemet. Este 6-7 óra után már nem nagyon ettem, főleg szénhidrátot nem. Bár a szénhidrátot napközben is jóval lecsökkentettem az előzőkhöz képest.

Otília (25): cukor kiiktatása, sok fehérje, kevés szénhidrát

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Era (26): Rendszeres mozgás és az étkezési szokáson való változás.

Emese (26): napi többszöri étkezés, több folyadék, és a reggeli futás

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Zsolt (50): A tanácsadás.

Anett (20): kevesebbet eszek

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Pál (44): A rendszeres mozgás. Séta, kocogás, futás.

Éva (48): a gyaloglás ha rendszeresen végeztem

Zoltán (31): kalóriaszámlálás

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Márti (50): A testmozgás és többszöri kevés étkezés. Viszont ha nem értem rá napközben, este bepótoltam. Ugyanannyi kg vagyok.

Ágnes (55): mindent ettem, de kevesebbet

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Zita (48): étrendváltás

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

Tîmea (36): Sok-sok zöldségből készített levest ettem, amit kevés rizsliszttel és néhány kanál tejföllel sürítettem, tettem ízletesebbé. Főleg káposzta, kelkáposzta, répa, kevés krumpli összefőzve. Mivel húsimádó vagyok így a husokat zacsiba fűszeresen fokhagymásan megsütöttem és köret n?lkül ettem. Ez hidegen is nagyon fincsi. Bárcén a csirkemell helyett inkább szárnyat és combot sütöttem. A salátákat pedig feta sajttal dobtam fel. Napi min. 1,5liter teát ittam cukor nélkül,a többi csapvíz.

Monika (36): mozgas es az etrend

Erzsébet (57): kenyér,burgonya, tészta mellőzése, zöldség fogyasztás

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Maria (52): Több gyümölcs, zöldség és mozgás

Viktor (24): Több mozgás, kisebb adag ételek, cukor és finomliszt fogyasztásának minimalizálása.

Hanna (23): Több mozgás

György (63): Étrend változtatás+napi mozgás.

Zsó (30): napi kétszeri étkezés, nem sok szénhidráttal 4 óra előtt...

Gabriella (45): Sok-sok folyadék fogyasztása

Ferenc (31): Sportolás és helyes étrend.

Katalin (38): Minden második napon tornáztam.

Zsuzsi (53): Nem ettem

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Kata (33): Rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás.

Gábor (23): Szerintem az vezetett a siker útjához, hogy beiktatódott a mozgás és valamivel megfontoltabban étkeztem.

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

Eszter (23): Heti 5 nap 1 óra edzés.

?dám (31): A sok v?z fogyasztása az fontos és a kenyér,krumpli,lisztes ?telek elhagyása !

Babu (19): több test mozgás

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Györgyi (40): Kalória számlás. zumba 3x hetente 50 perc

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

Kati (72): nem ettem

Gabi (44): Leginkább az hozott látványosabb fogyást, amikor teljesen leálltam a kenyér, zsömle és társai fogyasztásával és ha odafigyelek a folyadék fogyasztásomra.

Dóra (24): Rendszeres táplálkozás és mozgás.

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Eszter (36): CH szegény étrend

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Katlyn (34): Több folyadék bevitel és elhagytam a kenyérfogyasztást

Mária (35): Csak reggel eszek kenyeret. Sok folyadékot iszok.

Emese (53): Nem eszem kenyeret. Este 6 után nem eszem semmit. Napi 3 l vizet iszom. Sokat tornázom.

Adrienn (29): szénhidrát megvonása, d vitamin szedése, tisztító kúra

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Judit (39): Kontrollált étkezés. Sport megfelelő mennyiségének megtalálása.

Ervin (28): Hat elsosorban az hogy kitartoan minden reggel meg iszom egy nagy pohar citromlevet.Es nem eszem kenyeret egyaltalan.Es este 6 utan sem eszem gyumolcson kivul semmit.Es megprobalok minden nap bar 1 orat setalni sajnos tobre nincs idom.

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Aliz (20): Finomított fehérliszt elhagyása, szénhidrát csökkentett életmód.

Anna (59): kenyér, tésztafélék elhagyása, minimális rizs, zabpehely kb. hetente 2x. Sok nyers zöldség, hidegen sajtolt növényi olaj, levesek, hús. Sok folyadék.

Ibolya (55): elhagytam a kenyeret beiktatam a zöldségeket .salátákat elhagytam a köreteket

Szilvi (28): Nem ettem cukrot, lisztet, burgonyat es rizst, valamint este 6 ora utan nem ettem semmit, emellett jartam aerobickra heti 3x-4x.

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

Peti (19): sok mozgás, napi 1000 kalóriás táplálék bevitel

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Éva (60): étrendváltozás,

Anita (39): Sport es kcal szamolas.

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Rita (43): Nekem a táplálkozás megváltoztatása mellett nagyon sokat segített a heti háromszori cardio-edzés.

Ágota (65): kevesebbet ettem és többször, többet mozogtam

Melinda (23): Sok folyadék és rendszeres mozgás.

Judit (55): Odafigyelek,hogy mit eszek, mennyit és mikor.

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Tícia (23): Szénhidrát bevitelt csökkentettem,több vizet iszük és elkezdtem mégtöbbet mozogni

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Gabor (47): Sok zoldseg, gyumolcs, heti 4-5 alkalommal intenziv testmozgas, sok folyadek bevitelnapi 4-5 alkalommal torteno etkezes

István (41): Koplalás nélkül kipróbáltam a ganoderma gyógygomba tartalmú zöldteát ill. kávét. Lúgosít és pörgeti az anyagcserét. Kb. 1 hónap alatt 6 kg-t fogytam.

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Marian (62): Majdnem zéró édesség, sok mozgás

Ani (49): akkupunktúrás kezelés, calanetics torna

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Imre (56): A szénhidrátok,zsírok,hús ételek megvonása!Március 1-én elkezdett diéta 97 kg-ról 79 kg a mai nap.Számomra siker történet.

Tünde (45): NÉHÁNY ÉVE ,MÉG ELÉG VOLT A 6 UTÁN NEM ESZEK STRATÉGIÁT BETARTANI....

Tibor (42): kalória számolás

Jutka (53): Elkezdtem futni, ami először inkább kocogásból állt. Futás után nem voltam olyan eszeveszett éhes. Ezt igyekszem kordában tartani, ami már nem is olyan nehéz. 2hét 2kg mínusz. Érezhetően feszesebb husika, lazább nadrág. Ennél maradok.

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

Agnes (32): Mozgas

Ilcsy (30): Nekem a 90 napos diéta jött be. 2 hónapig diétáztam, és 23 kg-ot adtam le. Ami azóta sem jött vissza.

Lives (20): életmód váltás

Zsuzsanna (44): rendszeres mozgás,kevesebb és egészséges táplálkozás

Kriszti (19): a napi testmozgás és a kevesebb kalóriabevitel

Ildikó (41): Mikor elkezdtem, kéthéti, semmi látszata nem volt. 5-héten -10-kg tartok!

Kati (48): többször keveset, éh gyomorra langyos citromos víz, nap folyamán is ezt ittam, délelőtt főleg gyümölcs, c vitamin 1000 mg, napi séta

Vivien (29): több sport és az étkezésben való odafigyelés

Katalin (42): gyümölcs ,zöldség smoothie-k fogyasztása

Ildikó (19): Áttértem a vegán étrendre, és az nekem nagyon sikeresnek bizonyul, mind egészségügyileg, mind ízvilágra is tökéletes. Nem érzem magam fáradékonynak, rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, a táplálkozásomnak ezek teszik ki a 70%-át, egyáltalán nem érzem, hogy hiányom lenne bármiből is, és fogyok is, és éhezni sem éhezem.

Károly (29): Rendszeres ?tkez?s, nemszabaf ?hezni, több zölds?g amiket szeretek is. Így nem kinzom magam.

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

Eszter (53): Visszafogott, napi 5 szöri étkezés, és a mindennapi mozgás.

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

éva (34): a mozgás

Zsolt (31): összességben kevesebb kenyeret eszem, este 6 után már nem eszem

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Éva (35): Fehér liszt és cukor teljes elhagyása

Frici (46): Testépítés, Fitness

Mónika (26): Kalóriaszámolós módszer,minimális szénhidr?t bevitel,heti 4 edzés.

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

Piroska (54): nem eszem kenyeret es tejet, tejes dolgokat

Renáta (25): A mozgás és a szénhidrátok csökkentése!

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

Ildikó (31): szűtea kapszula, több mozgás (biciklizés mindennap)

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Katalin (45): Sok folyadék,tán még életemben nem ettem ennyi gyümölcsöt mint most,tulajdonképpen majdnem mindent megehetek amit szeretek ,és mégis fogyok, ennek ellenére nem éhezek,jobban oda figyelek az étkezésemre,nem eszek össze vissza mindent. Ráadásul a fogyókúra előtt,délutánra már szinte mindig be voltak dagadva a lábaim az ödémától,mióta fogyókúrázom nem dagad a lábam.

Nati (26): A szétválasztó, vagyis a 90 napos diéta :) Több mozgás beiktatása

Ágnes (64): 90 napos diéta

Dóri (21): Rendszeres sport, ez nálam a torna és a lovaglás volt, emellett figyeltem az étkezésre, bár azzal eddig se nagyon volt gondom illetve a víz fogyasztása. Végül még a párom, aki csinosnak lát azóta, mivel belül kezdem magam elfogadni és ez kifelé is látszik :)

Andrea (33): Étkezési szokások megváltoztatása (egészséges étkezés) napi egy óra torna,napi 2-3 liter víz. 2013 dec.30.án kereken 90 kg voltam jelenleg 2014.feb.27.én 81.30 kg vagyok, és egyre jobb a közérzetem.

Monika (35): Delelott nem ettem, csak gyumolcsot.

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Emőke (32): több folyadék, ami inkább víz, illetve lúgos víz. Próbáltam glutén mentes lisztféleségeket vásárolni, többet mozogni, és édesítőszerként xillitet használok.

Marianna (36): du-2 óra után nem ettem. 2-hét alatt lement 4 kg. de utána már sajnos nem bírtam tovább és 2-hét alatt vissza jöttek a kg-ok.

Liza (36): Zsírtőrés masszással,almaecet kúra

Valéria (43): A lisztes cukros dolgok elhagyása,

Panni (23): Mozgas, Tanc :D

Hajni (36): délelőtt csak gyümölcs,minimális szénhidrát

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Tamás (28): Citromos víz folyamatos bevitele, sör és üdítőitalok kivonása, szénsavas és cukros italok kivonása, édesség kivonása, teljes kiörlésű kenyér használata, olajbogyó és olívaolaj használata

Piroska (20): sok mozgás

Nusi (26): liszt, tej, cukor kerülése, megszokott adagok csökkentése, több zöldség fogyasztása

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Rita (24): Étrend változás

Ibolya (58): feleztem az adaot

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Edit (53): böjtölés

Alexandra (24): Edzés

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Dóra (40): Szénhidrát csökkentése, mennyiség csökkentése mozgásprogrammal egybekötve.

Kata (24): nem ettem 5 napig és sokat táncoltam.

Beáta (40): Torna es egyes elelmiszerek kihagyasa

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Timi (22): Koplalás.. :)

Juliana (61): az édességek ki hagyása az étrendbôl

Diana (18): Jobban oda figyeltem az étkezésemre... Sportoltam..

Andrea (23): ha nem ettem

Angéla (52): Kezd átállni a szervezetem, még nem látványos fogyás, de én olyan ramaty állapotban voltam-vagyok, hogy idő kell ahhoz, hogy egyáltalán a fogyást megindíthassam! előtte a masszív Frontinozásról kell leszoktatni a szervezetem, a vízhiányos, és ételmegvonásos totális visszaéléstől a szervezetem! Aztán a normális, stresszmentesebb, lazább napi rutin, pszichés átalakulás, alvás tanulás, stb! Ezeken a területeken kezdek elérni sikereket, mindössze 10 nappal az elhatározást követően.

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

Niki (23): Több vizet fogyasztottam,ami sokkal jobb közérzetet adott!Növeltem a mozgást is és csökkentettem a felesleges kalória bevitelt!

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Szilvi (38): Rendszeres étkezés

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Klára (54): A napi ötszöri étkezés,a mozgás!!!

Georgina (27): Az segített a legtöbbet, hogy nem egyedül csinálom, mert a családom segít.

Kitti (38): cukor, fehérliszt elhagyása.Sok zöldség,folyadék (víz) pótlása,mozgás.

Bea (28): 3 után nem evés. Reggeli bőségesen.

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Erika (54): Amikor a kalóriát számolva le tudtam mondani a nassolásról.

Gyuri (52): Fehér kenyér, péksütemények elhagyása, változó intenzítású mozgás.

Erzsi (54): több folyadék,kevesebb étel

Noemi (29): Etrend valtoztatas, taplalekkiegeszito, heti 3 sulyzos edzes

Tímea (37): Reg-enor /-19 kg/

Krisztina (39): mozgás

István (46): Heti négyszeri mozgás ( alkalmanként 8 km kocogás) .Minimális kenyér és zéró alkohol fogyasztás. Valamint étkezés változtatás.

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Zoltán (35): alacsony szénhidrát,magas fehérje

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Gabriella (36): Sok séta...

Réka (16): nem ettem

Istvan (42): Az étkezés és az edzés

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

Katalin (24): sok mozgas es lemondas az edesegrol

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Marika (63): többször kevés etkezés

Ani (25): mozgás, diéta

Margit (55): Torna, kevesebb és egészségesebb ételek fogyasztása.

Csaba (37): paleolit étrend foci kondi

Timi (30): A gyógyszer nem haszng semmit főt hozzam ker kilót

Emese (29): Kihagyom az étrendből a szénhidrátot, a cukrot. Nem eszem kenyeret, tésztát, sem krumplit vagy rizst. Maximum update kenyeret vagy teljes kiőrlésű tésztát, de csak nagyon keveset. Update édességeket és sok nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Igyekszem naponta legalább ötször enni, mindig keveset. Mellette sportolok is, heti 2-3 kardió edzést csinálok végig. Eddig 8 kilót fogytam.

Elizabeth (40): Edzes (heti 5*500 kaloria egetes) es dieta (zoldseg, gyumolcs, hus napi 1000 kaloria)

Julika (58): elkezdtem az almaecetes 'kúrát', eddig semmi hatás előzőleg a reggeli citromos vizet is ittam, nem változott a súlyom, jóval kevesebbet eszek , az összetételen is módosítottam, legalább nem lettem több

Marianna (36): A gyömbér azthiszem segíteni fog....

Bandi (39): akaraterő, nem enni, amikor ennék

Gertrud (38): Talan a legtobbet Ti segitettetek, nem tartok semmilyen szigoru dietat, de tobb szempontot is figyelembe veszek, azert, hogy egeszsegeebben eljek, es ezzel egyutt jar az idealis testsuly elerese is. Ti ebresztettetek ra arra, hogy tulajdonkeppen csak egeszsegesen kell taplalkozzak ahoz, hogy csokkenjen a testsulyom. Harom hete Fogyokurazom, harom kilot fogytam. 71 rol 68ra ertem el. szeretnek meg fogyni. Koszonom a segitseget!

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

Mariann (35): A mozgás

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Beatrix (33): kalória táblázat,edzés

Ketrin (18): meg nem adtam le egy dekat sem sajnalom .nem tom hogy fondnak le.

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Anikó (26): A kapott információkat felhasználva változtattam az életmódomon! Kiszámoltam mennyi kalóriát ettem eddig (több mint 2000 kcal volt), ebből levontam az oldalon ajánlott 700 kcal-t. Így ma már csak napi 1500 kcal-ra szorítkozom, és egyáltalán nem okoz megerőltetést. Igyekszem naponta 5x enni. Két étkezés közt egyáltalán nem vagyok éhes. Tornázni kezdtem, ahogy Önök javasolták, ehhez vásároltam 2 eszközt is, hogy otthon végezhessem mindezt, ugyanis borzasztóan fázós típus vagyok. A legnagyobb probléma a haskörfogatommal volt, ez szinte depresszióssá tett. 106 cm-es haskörfogattal, a kapott javaslat után kezdtem el a fogyit, mára 98 cm-nél állok. A 4.-5. emelet megmászása sem jelent már gondot! :) Kevesebb cigit szívok! Alapvetően megváltozott az életem, és ezért nagyon hálás vagyok az oldal szerkesztőinek! :)

Zsuzsa (46): Reggelire 1 db konspitsz kifli teával, tízórai és uzsonna jogobella light, ebéd 400-500 cal, vacsora magos kenyer pici vajjal csirkemell sonkaval és paradicsom. Napi 2x 1 dl Salvus viz, 2-3x kerékpározas 1 óra.

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Ildikó (57): Egy hónapja kezdtem a főleg fehérje diétát, ettől 5 Kg-ot fogytam.

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport

Gabi (44): Több mozgás, kevesebb étel, több ásványvíz.

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Pálma (21): Sokat sportoltam szabadidőmben.

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Éva (27): kevesebb étel, több mozgás

Ilona (55): sport

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

István (54): almaecet,kenyér,sütemény elhagyása,több mozgás

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Judit (32): 90 napos diéta, sok folyadék + Flabelos edzés heti 3X és heti 2-3 alkalom sport (görkori, bicikli). Még az elején tartok, de már látható a változás. :-) + a közérzetem és erőnlétem is sokkal jobb!

Edit (52): 5-évvel ezelőtt, 3-hónap alatt fogytam 12-kg, de alig ettem, és tornáztam minden este,

Edina (33): napi többszöri étkezés

Dávid (24): Nálam a sok mozgás vezetett sikerre, az étkezés terén bármit változtathattam, nem adtam le egy dekát sem, de heti 2-3 óra aktív sportolással egy hónap alatt 2 kilót leadtam

Bernadett (24): Heti 4-5x1óra Karido. Napi ötszöri étkezés, az adagok csökentésével természetesen. Kedvesebb cukor és szénhidrát bevitele.

Mónika (35): Nem eszek csak keveset,édességet egyáltalán nem.

Anita (38): még nem

Judit (49): Teljes életmód váltás. Mindenképpen a több mozgás és több zöldség, gyümölcs fogyasztása. Legalább 2 l. folyadék naponta.

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Szilvia (30): probálok sok folyadékot inni ,reggel ennni és naponta többször

Gábor (22): Napi 5-6 étkezés, kevesebbet mint amikor kitöltöttem a tesztet (bár férfiként el kell, hogy mondjam nem könnyű) + a cukor helyett is természetes édesítőt használok. Szedek vitaminokat és az általatok javasolt Zsírégetőket.

Zsuzska (33): Tisztító léböjtkúra. Odafigyelek, hogy csak akkor egyek ha éhes vagyok, lassan az evésre időt hagyva.

Tomi (48): többet kell mozogni.

Karolinka (34): zumba elkezdése, ételek mennyiségének csökkentése, egészségtelen ételek kiváltása diétásokkal.

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Pál (37): fegyelmezett étkezés, mindennapi kiegyensúlyozott, nem megerőltető de kitartást igénylő mozgás. az esti zabálás-ingert, kelbimbóval csapom agyon

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Hajnalka (31): Tartos dieta

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

Nóra (21): futás

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Zsuzsanna (27): Több mozgás!

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Ágnes (46): kenyér és más pékáru elhagyása az abonettet kivéve

Andrea (47): Diéte mellett napi rendszerességű edzés.

Emil (32): 6 hét alatt most 6 kiló ment le rólam. 112 kilóról indultam.

Heni (23): Ha nem ettem semmit lenyegeben csak fottojast

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Mária (58): Céklás koktél reggeli elött egy órával. Az ételadag mennyiségének lecsökkentése, majdnem teljes mértékben a kenyér fogyasztásának kiiktatása. Vacsora kihagyása. Édességek mellözése.

Katalin (38): Napi 40-60 perc futás-gyorsgyaloglás

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Csilla (49): csoportos tornázás

Réka (19): A súlyom csökkenésnek indult, bár kicsit neheziti a tény hogy nyár van, így több időm jut az evésre.

Kati (45): Naponta 4-5 alkalommal enni, fele adagot...sok zöldséggel, salátával . króm tabletta - biorost. Sütit is eszem, inkább gyümölcsöst. sok vizet iszom

Piri (30): fehérje+zöldség fogyasztása, szinte semmi más

Dávid (19): Kevés cukor, mozgás, sok zöldség és gyümölcs

Vera (42): ha nem ettem szinte semmit,de akkor viszont rosszul lettem :(

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Angéla (30): szénhidrátok visszaszorítása, minden napos mozgás, sok folyadék (víz) fogyasztása

Mária (64): mozgás, torna. Kilók még nem változtak, de cm-rek csökkentek. Egy hét alatt 3 centi csökkenés a csípőn, s 4 centi csökkenés a derékon.

Tamara (32): szénhidrátok fogyasztásának minimumra csökkentése,este 6 után nem eszem,sok folyadékot fogyasztok,rendszeresen étkezem

Szilvi (24): Mozgás és este nem evés vagy csak zöldség,gyümölcs

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Annaa (56): torna

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

Ildiko (63): nem eszem kenyeret, csak laskat sutök magamnak

Niki (18): 90 napos dieta

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Gina (19): fehérjediéta

Ági (31): Figyelek, hogy mit eszem.

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Angéla (27): aloe vera termékek és a mozgás

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Andrea (50): stressz a legjobb

Kata (35): Mozgás, kevesebb étel

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

Mária (58): Töbszöri ?tkezés d?lután 15óráig utána folyadék kőzben szobabiciklizés.Tal?n ennyi.

Lívia (47): Mozgás

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Zsófi (22): kardió,diéta

Csilla (46): napi 1200 cal., 5 x-i étkezéssel

Kata (28): Napi 5szöri étkezés, sok zöldség, kb napi 1200 kcal fogyasztása, heti 3-4szeri mozgás, cukor, liszt, zsír elhagyása.

Szilárd (19): Konditerem. Sokkal több folyadékot iszok. kevesebbet eszek. próbálok több fehérjét bevinni mint szénhidrátot. heti 4-szer járok konditerembe, napi másfél-két órát.

Anita (36): Minimális étel, sok folyadék

Rozsa (60): grapfruit minden fo etel elott !! es minden reggel fel citrom leve egy kis langyos vizben.

Rajmund (26): Táplálkozásra odafigyeltem!!kevés minimális szénhidrát bevitel sok fehérje

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Alica (45): Futás, burpee-edzés,(amiről itt hallottam először és nagyon jól bevált), több mozgás, racionális étkezés, nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.

Timea (19): nem fogytam,csak formásodtam.

Annamari (37): torna, na meg persze kenyér és egyéb hasonló dolgok csökkentése, több zöldség és gyümölcs fogyasztása

Zsuzsanna (50): több mozgás

Zoltán (46): Délelőtt folyamatosan répát, almát ettem (napi 1 kg is simán), amitől soha nem voltam éhes. Hetente 3-4 alkalommal elmentem futni. A 100 méterről két hónap alatt sikerült a mennyiséget 5-6 km-re emelni alkalmanként.

Zsu (45): Az ivás! Korábban keveset ittam, most tartok 2,5 liternél. Próbálkozom még egy kicsit emelni ezt a mennyiséget.

Nóri (57): Többször keveset enni, figyelni az összetételre, kenyér féle, dugító étel kizárva. Hetente 1-2x csak leves, yoghurt, vagy gyümölcs fogyasztása. Ha éhes vagyok, evés előtt először inni.

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Enikő (19): rubint rékás edzés

Timi (19): Egy nap többször ettem keveset, mozogtam mellette intenzíven.

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

Eliza (41): A cukor,édességek teljes elhagyása pótlása steviával,mézzel. Még több mozgás .Sok gyümölcs és zöldség fogyasztása.Nagyon nagy akarat erő pláne az első napokban,hetekben. Eddig -15kg 1.5 hónap alatt:)

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Lilla (36): Sok fehérfe hust ettem salátával-káposztával nagy akarat ero kell három nap kell hogy megszokja a szervezet hogy kevesebbett eszel utánna már nem kíván annyi energiát táplálékot és gyogyteák zold tea stb.

Péter (52): Nics olyan hogy 'a sikeres' akció, átfogóan kell kezelni az egész életvitelt.

Ágnes (45): Szigorú diéta+ mozgás

Edo (57): A legfontosabb az volt , hogy olvastam sok poziíiv tapasztalatot és ez adott erőt a fogyókúra elkezdéséhez jelenleg 19kg mínuszom van már,

László (47): Minden nap hasizom gyakorlatok.Heti 4 súlyzós edzés.Alkohol fogyasztás 90 százalékkal csökkentése.Kerékpározás.

Bernadett (26): Folyékon L-Carnitine fogyaszt?sa alatt 22kg-ot adtam le, heti 5x2 ?ra edzéssel megfűszerezve! Ez most is sikeres...

Barbi (23): Rendszeres mozgas, es a rendszeres (lugosito) gyumolcsok fogyasztasa

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Dóri (19): Sportolás, rostban gazdag étkezés

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Zsolt (18): Heti 4-5 football a barátokkal, ami naponta 3-4 órát jelentett.

Eniko (35): 90 naps kurával fogytam 15kg

Gyöngyi (35): Lemondtam a kenyérről, a péksüteményekről és sokkal kevesebb édességet eszek. Zöldséget eszek a kenyér helyett.

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Kitti (22): Megfogadtam a tanácsokat és odafigyeltem az étkezésre és sokkal többet mozogtam.

Dóri (29): Pákárukat nem fogyasztottam, most fehérje dús ételeket eszek, minimális ch bevitellel, és tkrnázok, amennyit időm enged...

Alexandra (19): A különböző hasgyakorlatok,futás,és kerékpározás.

Rózsa (40): Elkezdtem rendszeresen mozogni.

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Angyalka (36): 6+1 es dieta. Volt egy tevhitem, hogy nekem nem sikerul, mert ugyis felbehagyom, ha kinoz az ehseg.De itt nem kell ehezni, igy dolgozni tudok Mellette.

Györgyi (55): Kevesebb szénhidrát fogyasztása.

Noémi (25): Betartottam a javaslataitokat, rendszeresen reggelizek, több folyadékot fogyasztok, elérhető célokat tűztem ki magam elé.

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Erika (42): Mindenből minimális mennyiséget fogyasztok, próbálom kivonni étrendemből a kenyeret.

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Gyöngyi (53): mozgás

Zsu (41): Nincs teltségérzetem. Sokan megdicsértek, hogy jól nézek ki, jól tartom magam.

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Józsi (52): szénhidrátok, alkohol elhagyása

Csilla (19): Édességek, szénhidrátok mellőzése ! Sok halat eszem, csirke húst, gombát, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat (alacsony zsirtartalmúakat) valamint gyümölcs turmixokat !

Xénia (19): az étrend változtatás részéről volt sikeres

Edina (26): igazából én azt,hogy mindig figyeljem mit és mennyit meg mikor 3 gyerek mellett nem megy,de én 1 hét alatt 6 kg fogytam.mégpedig úgy hogy azt vontam meg amit imádok(kenyér) és azt ettem amit kevésbé szeretek.Szóval reggel délbe és este megette 1 natúr joghurtot 1 répát nyersen lereszelve, 1 almát meg puculva lereszelve 1 virslit beleszeletelve ezt összekevertem ill 1,5 l zöld tea

Judit (58): oda figyelés

Bea (39): Reggelire zabkását, ebédre salátát sovány hússal, vacsorára gyümölcsöt fogyasztottam, és heti négy alkalommal mozogtam

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Anikó (33): rengeteg edzés és nem eszem finomított szénhidrátokat.

Gyula (54): eddig semmi

Judit (45): Torna, torna felülés.

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Róbert (18): A testmozgás

János (39): Fehérkenyér nékülözése.ezzel közel 2 hónsp alatt 8 kilot adtam le

Luca (61): Odafigyelés az étkezésekre, fehérjében gazdag,szénhidrátokban szegény étrend kialakítása 'kalória.számolgatós' módszerrel.

Irén (52): A folyadékfogyasztásra figyelek oda, csak liszt, cukor, zsír,olajat nem eszem, heti 3x4x tornázom alkalmanként 30-40 percet.

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Márti (25): Több gyümölcs és zöldség fogyasztása, sok mozgás.

Judit (40): zöld tea,cukor ,kenyér elhagyása,és nem vacsorázom

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Tímea (26): A 90 Napos diéta

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

Csilla (46): Szinte . szénhidrát, kis adagok,mozgás

Valéria (55): Még nem fogytam.

Kati (36): Inkabb feherje mint szenhidrat es napi 10 15p mozgas.

Helga (37): a glikémias index szerinti etkezés,elhagyva a cukrot,fehérlisztes termékeket és a sport

Bianka (18): Mozgás , illetve az étkezésre való figyelem

Viktória (38): fehérje alapú diéta, fokozott folyadékbevitel, ami a bőrömre is jó hatással volt.

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Éva (57): A rendszeres testmozgás és étrendváltoztatás.

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Vivien (23): Mozgás

Ibolya (41): A testmozgás.

Kriszta (25): 30% Lelki motiváció, 30% Diéta, 40% Sport,Sport,Sport :)

Alfréd (40): Eddig csak nézelődtem,és így pár napja csinálom. ...de már egy kilót sikerült fogyni.

Anita (18): nem tudom

Évi (21): diéta

Jennifer (21): Valtozatos étrend

Piroska (46): Zumba, hetente 2x, tarsasagi tanc hetente 1x, gyalogolas minden nap hegyre 20 percet, egeszseges taplalozas, adagok csokkkentese - 4 kg-ot fogytam

Tünde (39): megváltoztattam a táplálkozásomat többet mozgok

Ildikó (47): szénhidrát mentes étkezés (vagy minimális szénhidrát)+ rendszeres mozgás

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Kitti (24): szénhidrátmentes étrend,lement a hasam,javult a közérzetem és nem tört rám napközben a farkaséhség.valamint 4ora után semmit nem eszek.a sok folyadékbevitel is elengedhetetlen.

Andi (37): Kevesebb szénhidrát,több mozgás:)

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

László (63): Kis adagok többször.sok mozgás. Cukorés szénhidrát csökkentés.

Klaudia (21): kevesebbet ettem ( nem vacsoráztam)

Nóri (24): Ahogy tanácsoltátok, elhagytam a fehér kenyeret, illetve 6 után nem eszem. Csökkentettem a az étel mennyiségét és minden nap szobabiciklizek és ugrókötelezek. 2 hét alatt 3 kiló ment le.

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

Mária (63): IR. Diéta/-25.kg/

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Imi (40): 6 után nincs evés!!!

Petra (24): Minimalizáltam a CH-bevitelt, napi rendszerességgel sportoltam, súlyzós edzéseket végeztem, elkezdtem futni és rengeteg fehérjét fogyasztottam.

Mária (50): rendszeres testmozgás - torna, úszás tudatos táplálkozás - szénhidrát bevitel csökkentése

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Éva (28): Kevesebb kaloria bevitel sok folyadek(lugos víz) heti 3-4 alkalommal torna

Anna (58): A 90 napos diéta és mellette (heti 4 alkalom) otthoni torna.

Yvett (20): Heti 3-5 nap 40 perces kardió edzések(vagy 20 perc kardió - 20 perc erősítő gyakorlatok), és az ételadag csökkentése.

Zsuzsa (39): Szigorú önkontroll az étkezés terén. Napi szinten számolom a kalóriákat, amit beviszek a szervezetembe. Fontos a tápanyagok eloszlása is, amire szintén figyelek. Az étkezési szokásaimat teljesen megváltoztattam. Próbálok napi 5* étkezni. A gyorsan felszívódó szénhidrátok helyébe, kevesebb alacsonyabb glikémiaindexes ételeket választok. Nem iszom cukros üdítőket, teákat csak ásványvizet. Sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszem, lehetőleg nyersen (bár ezzel még gondjaim vannak). Mind ezek nagy erőfeszítést igényeltek tőlem, de már jelentős változásokat tapasztaltam magamon. És igyekszem többet sportolni

Edith (48): Gyakori étkezések, kicsi adagok, nagyon kevés kenyér, semmi édesség.

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Bea (32): Gondosan odafigyelek rá, hogy mindig reggelizzek (általában 2 szendvicset eszek teljes kiőrlésű kenyérből). A nap további részében kerülöm a szénhidrátot és igyekszem minél több folyadékot inni. A víz már nagyon nehezen csúszik, így pár napja váltottam, gyümölcs és zöld teát iszom felváltva

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Eva (63): Fegyelmezettebb vagyok.

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

Edit (53): a 90 napos diéta

Zsanett (27): 13NAPOS DIÉTA,TÖBB MOZGÁS ,EDDIGINÉL KEVESEBB ÉTEL FOGYASZTÁSA,BÚZALISZT TÖRÖLVE!!!!!3-4 LITER VÍZ NAPONTA

Terez (41): a teak

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Mária (61): Sok folyadék ,gyümölcs és zöldség fogyasztása

Ferenc (62): Tisztító kúra.Rendszeres evés csökkentett mennyiség.

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Márta (44): Nem eszem kenyeret csak reggel.Kevesebb édesség és persze több folyadék.

István (38): napi 1250-1300 kcal max bevitel + mozgás

Laci (52): odafigyeltem milyent és mennyit eszek

Barbi (21): Rendszeres edzés, egészséges táplálkozás

Ildi (34): mozgás, sok gyümölcs, zöldség fogyasztás, szénhidrát kevés fogyasztása, édességek teljes elhagyása

Vinczeller (30): fogyokura

Gabriella (51): Étrend változás, heti 3-4 lakalom a fitneszteremben.

Ildi (36): a nassolás elhagyása, csak zöldség evés estére!

Anita (33): zöld tea kúra

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Klára (52): Paleo étrenddel, de nálam csak pár kg-ról volt szó. A lányom találta ezt az oldalt. Főleg miatta olvastam és kíváncsiságból töltöttem ki a tesztet. Egyébként Ő is kitöltötte.

Balázs (28): Az étrend, figyeltem a kalóriabevitelre, fehérjemaximalizálás, szénhidrát csökkentés, valamint a folyamatos mozgás és folyadékbevitel.

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Irmus (56): Bár azt nem itt olvastam,de én a 7-napos káposztaleves diéta szigorú betartásával kezdtem. Folytattam a lisztes dolgok,részbeni elhagyásával, rengeteg gyümőlcsök beiktatásával, egészségesebb étrenddel. A sok folyadékfogyasztás betartása. Több mozgás.

Andrea (34): Este hat utan nem ettem

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Anikó (26): Sajnos nem volt ilyen,pedig otthon ellaptrikus tréneren szinte napi szinten ,,edzek'+a nállatok talált gyakorlatokból csinálok (hasfeszesítés),de még mindig semmi.De nem adom fel!!!

Zsuzsi (28): Kevesebb szénhidrát,Fehér cukor helyett nyírcukrot használok,

Zsuzsa (32): 90 napos diéta, aerobik, pilates

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Éva (51): A króm tabletta.

Linda (32): Sokat segít,hogy elkezdtem rendszeresen táplálkozni. Napi négyszer, fele annyit, mint ezelőtt. Kenyeret csak akkor eszem,ha nincs más. :-| :-) Hozzászoktam az üres kávéhoz és naponta 2liter üres teát is megiszom. Eddig 3 és fél kiló lement 2hét alatt mozgás nélkül. Ideje lesz beiktatnom. :-D

Szilvia (43): mozgás

Teréz Dorina (19): nem ettem

Kata (51): Az elválasztó diétát próbálom tartani, eddig megy. kb 1,5 kg sikerült leadni.

Melinda (39): Le kellett cserélnem a kenyeremet teljes kiőrlésűre és már ettől is észrevettem magamon nagyon pozitív változásokat.

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Csilla (53): Több folyadék, anyagcseregyorsító , méregtelenîtő gyógyteák, több saláta, de. Csak gyümolcsöt fogyasztok, káposzta leves, glútén mentesebb élelmiszer, torna, táplálék kiegészítők.

Zsolt (39): Cukor es a hus bevitelenek minimalizalasa

Zsolt (38): Mozgás kevesebb evés

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

Krisztina (37): Delutan mar nem fogyasztok cukrot es szenhidratot. Az elejen nagyon nehez volt, de most mar egeszen jol megszoktam. :-))

Mária (53): Az agynak van a legfontosabb szerepe. Mikor nyúlsz a sütemény után ő nem engedi.

Katalin (51): Nem ettem fehér kenyeret és édességet.Sok gyümölcsöt ettem.

Enikö (28): almaecetes vizet iszom,nem eszek kenyeret sem cukros ételeket, semmi édesség és amikor idöm engedi mozgok, este 7 után már csak vizet iszom

Aranka (56): az édesség mennyiségének csökkentése

Andrea (35): kevesebb szénhidrát vacsora elhagyása mozgás heti 3x

Agnes (28): Az egeszseges taplalkozas es a folyamatos testmozgas

Gabi (37): A Teletál Speed Fitt zsírégető fehérje diétáját eszem. Ez egész napi menü a hét minden napjára.

Erika (41): változtattam az étrendemen, és figyelek a kalória bevitelre

Erzsébet (43): Szénhidrát elhagyása

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Róbert (37): Fehérje diéta

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Anna (57): Tobb folyadek, kenyeret egyaltalan nem eszem. Igazabol en nem dietazom hanem naponta 5-6 etkezem keveset. Igy 3 kg fogytam Heti egy alkalom 1 ora seta

Zsu (29): szénhidrát csökkentése és cukor elhagyása mellett kalória számlálás, plussz heti 1 gyümölcsnap (alma)

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Szilvia (34): Étrend

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Kata (23): Mértékletes étkezés, egészséges életmód

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Ilona (58): 12 óra után csak fehérjét ettem.

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Györgyi (48): Fehérje dieta, de csak egy hétig volt sikeres. Aztán megállt a fogyas.

Réka (32): sokat ittam

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Ili (39): Diétázás.

Peter (31): Kezdetben sok kesu diot es mogyorot fogyasztottam,majd pedig edesitokent mezet kezdtem hasznalni.

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Mária (40): Először végigcsináltam a Los Angelesi fogyókúrát 3x5 napot, -2 kg, utána a 10 naposat, újabb -1 kg, azóta pedig próbálok szénhidrátmentese enni, ez most már kb 6. hét és - 1 kg . Heti 2x aerob mozgás+2-3 l víz naponta

Ilona (42): prutein dieta

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Erzsi (38): Csak és kizárólag du.5-kor étkezem utoljára iszom az almaecet napi három négy alkalommal.

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Bernadett (19): Sport

Judit (54): Napi 20 perc torna, 30 perc biciklizés (szoba)

Marika (28): Nem ettem degeszre magam.Este 17órától pedig csak vizet iszom.Mostanában fél óra hasprés,fél óra lábemelés.

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Károly (62): Szénhidrát megvonás

Annie (32): Mozgás bevezetése az életemben.

Anita (43): szénhidrát csökkentése

Krisztina (51): nem ettem, és a folyadékot emeltem , mivel nagyon keveset iszom,

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

Mónika (37): Szénhidrát bevitel csökkentése

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Hajni (35): eletmod valtas,szenhidrat mellozese

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Ildiko (55): elkezdtem a feherje dietat ,ami eddig sikerrel jar nalam,mert az anyag cseret szeretnem megvaltoztatni.

Dorottya (22): Én a 90 napos diétát csinálom még mindig, nagyon jól haladok, most tartok lassan 1 hónapnál és sikerült leadnom már 5 kg-ot. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen jól haladok és be tudom tartani a diéta minden napját.

Erika (53): kenyér , sertéshús, cukor, tészta elhagyása ill. sok zöldság, gyömölcs , hal fogyasztása, és napi mozgás ( tornázás, biciklizés, kocokos ez vált be a legjobban

Antal (63): Napi 1200 kcal, 150g szénhidrát. Napi rendszeresség következetesen az étkezések terén.

István (58): Sajnos a drasztikusság,nagyon kevés kalória,számomra lényeges volt a látványosság, ami ösztökélt,hogy ne hadjam abba.egy hónap alatt 10kg második hónap hat kg ment le.

Kata (22): A szénhidrát és az édesség/nasi teljes mellőzése. A rostos ételek előnyben részesítése, főleg a délelőtti órákban. Sok tea (zöld, cellulit, mate) fogyasztása.

Marusz (56): Torna, úszás, diéta.

Lili (22): A sok sport, és rendszeres, jól időzített evés.

Monika (35): Napi min. 3l tiszta viz fogyasztasa

Tünde (20): A további torna és a folyadékfogyasztás.

Móni (28): Életmódváltás

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Márta (40): eddig még nem sikerült fogynom

Norbi' (53): 1. a mozgás, 2. szabadság ideje alatt tudtam figyelni az étkezésre, 3. amikor megszaladt a házi GDP minőségibb ételt tudtam venni - ezek miatt elkezdtem fogyni

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

Ági (31): Életmód váltás

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Gyula (39): Igazság szerint még csak most tervezek eliptikus trénert venni.

Laura (20): Nem eszek annyit. Inkább iszok sokat vizet. És nem is vagyok éhes. Köszi mindent.?

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Évi (49): Szerelmi bánat.

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Erzsi (52): Kenyér, és cukor féleségek elhagyása. Sok folyadék, -víz ivása.

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Brigitta (18): napi egyszeri evés

Andi (46): Szigorú szénhidrát és kalória kontroll diéta, napi 5x-i evés, napi 4-5 l folyadék

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Zsuzsa (32): Mozgás és a szénhidrát bevitelének csökkentése.

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Zsaklin (24): Rendeltem egy csomagot az oldalról, ami hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebben és biztonságosabban tudjak megszabadulni a feleslegtől.

Thomas (43): folyamatosan követem a leírtakat, illetve a weboldalon hasznos további tanácsoakt találok.

Kati (30): koplalás

Rozika (48): Kenyér, cukor elhagyása, és szétválasztó diéta

Jucus (59): az hogy elkezdtem figyelni arra,hogy mit eszem és amit eszem hogyan készítem el.

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Gai (45): Heti 4-szer 1-1 óra kerékpározás,plusz erősítő edzések,és a kalóriaszámlálás.

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

T. (17): Nem fogytam, mivel a zsírt izomra cseréltem, ami a súlyomon nem változtatott, de jobban érzem magam a bőrömben és a kinézetem és a ruháimon is látszik némi változás.

Judit (36): diéta,sport

Györgyi (44): Kevesebb evés

Andi (28): Napi fél óra mozgás bevezetése, jobban odafigyelek az étkezéseimre.

Csaba (53): A kalória számolás, mozgás.

Szilvia (39): Kenyeret,tésztafélét,édességet nem ettem.Helyette sok zölsség gyümölcs, fözelélek sajátmagával süritve,turó ( zsirszegény),tojás,sovány sajt,Csirkemell párolt zöldségek,hal,szardinia,sok folyadék! és napi 1 ill másfél óra mozgás! Este 18:00 után nem enni semmit.Reggelre joghurt,kefir stb..

Margit (38): napi ötszöri étkezés

Maja (44): az etrend megvaltoztatasa teljesen kihagytam a kenyeret es a teszta feleket

Laci (20): több zöldség és gyümölcs, kisebb adagok étkezésekkor

Irén (45): Kevesebb kenyeret, és több zöldséget, több gyümölcsöt fogyasztok.

Erzsók (51): 6+1 diéta

Kata (31): Nálam az vezet legjobban eredményre, hog többször eszem kis mennyiséget. De viszont este hat óra után szigúran nem eszem csak egy almát. Így nem vagyok este lefekvéskor éhes, viszont nem üres a gyomrom.

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Sára (25): 90 napos diéta + fitnesz heti 3x

László (59): Napi 5-6 alkalommal étkezés, 3-4 liter víz, sok sok séta. Semmi alkohol,semmi megterhelő sport. 143 kg voltam, most 104! (Mindez 8 hónap alatt!) Szeretnék még 20 kg fogyni!!!

Melinda (42): mozgás naponta, mértékletesség a táplálkozásban, cukor elhagyása

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Anita (22): Adipex

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Ilona (41): a sportolas

Ilona (56): Több folyadék fogyasztása, mozgás

Borbála (21): sokat mozogtam, tornáztam és több vizet ittam, valamint jobban odafigyeltem arra, hogy mit eszem és mennyit

Gabriella (34): Teljes étrendv?ltoztat?s és életmódv?lt?s. /Edzés/.

Elvira (38): fehércukor,fehérliszt kivonása az étrendből

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Katalin (31): este 6 óra után nem eszek,édesség csökkentés

Mónika (44): Odafigyelek, hogy mit, mikor, mivelés mennyit eszem, valamint sokkal több erősítő edzést végzek. Rájöttem, hogy nem is feltétlenül fogyni akarok, hanem átalakulni. Megértettem, hogy az izom több kalóriát éget, ezért kevesebb kardiós edzést csinálok és több erősítőt. Persze edzetlenségem és a korom miatt csak saját testsúllyal.Hosszútávon kezdtem el gondolkozni, tudom, hogy ez egy hosszú folyamat lesz. A fogyás szót már nem is használom, szép lassan az életmódomat AKAROM!!! megváltoztatni.

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

Anita (33): Diéta mozgás

Livia (36): sokszor enni egy nap es keveset,tobb mozgas-6 honap alatt 20 kg es nem koplaltam

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

Timea (30): Volt aki hajtott

Inez (45): Sok folyadék fogyasztása.Önmagam elfogadása.

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Timi (27): Szétválasztó diéta

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Tünde (18): Citromos víz, fahéj, túró, zöld tea

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Viola (18): dieta, sport

Ferenc (70): 1000kcal, cukormentes italok,fehérhúsok, kefír

László (62): Egészséges táplálkozás

Sári (42): Sok zöldség, gyümölcs, napi 4x, a fehérkenyér teljes elhagyása, a sütemények, édességek tiltólistán, most a cukor is, s húsvét előtti 2 hétben kezdtem el az életmódváltást,húsvétkor 2 nap sütinap volt 3 szelet sütivel....s most még mérlegre nem álltam, de a ruháim már lógnak! :) Ez út a siker felé??? Majd meglátom.

Gyöngyi (18): Tánc és futás, ami által újra fölfedezhettem a mozgás öröméit. :D A cél súlyomat valójában még nem értem el, de igen közel vagyok hozzá. De emiatt már nem aggódom, mert élvezem az edzéseket és tudom, hogy előbb-utóbb úgyis eljutok majd odáig.

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

Dorina (18): egészséges étrend, kalória számolás, és sport

Jolika (56): az amikor kevesebbet ettem

Éva (61): 90 napos diéta, már az is siker, hogy jobb a közérzetem. De még csak két hete élek így, 3 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg.

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

Rebeka (20): Candida diéta és mindennapi sport (futás, edzőterem vagy jóga)

János (55): monitorozás

Sanyi (63): Az öszinte válaszok

Irén Edit (49): Több mozgás, almaecet kúra.

Dávid (30): Nem tudom pontosan mi vezetett a sikerhez, mivel egyszerre több tanácsot fogadtam meg. Minimális rossz szénhidrát fogyasztás, több folyadék, naponta több étkezés. Két hétig nehéz utána át áll a szervezet. 2 hónap -11kg.

Nóri (41): Szénhidrát és fehérje fogyasztásomat elkülönítettem egymástól.

Katalin (61): Kevesebb édességet ettem

Erika (26): Napi ötszöri étkezés mindig csak kicsit!

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

János (40): kenyér mellözése,illetve adagok csökentése

Judit (34): Norbi Update

Szilvia (52): áttértem a Norbi update ételekre

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Gabriella (33): Sok folyadék,fehérhús fogyaszt?s sok zöldség és gyümölcs.

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Zsuzsanna (57): Számoltam a bevitt szénhidrátot

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Ancsi (17): Biciklizes, akár egy nap 20 km is, rengeteg folyadék, meg a kiegyemsúlyozott étrend.

Gabi (38): Diéta, sportolás

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

John (54): BMI, BMR egyértelműsítése, tápanyag feldolgozási folyamat megértése, majd a szénhidrátszegény étrend kialakítása, a folyadék bevitel optimalizálása, illetve a napi legalább egy óra folyamatos mozgás a kalória leadás és az aerob edzések biztosítása érdekében.

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

Margit (58): A nagy műtéteim után újra elkezdtem mozogni. A rántott és a sült dolgokat lájtosan készítem. Sok zöldség gyümölcs és a rendszeres séta.

Mónika (31): Odafigyelek az evésre és nem eszek mindent össze vissza.Minden reggel tornázom és ásványvizet iszom.Mellőzöm az édeset és sok zöldséget eszem.

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Bea (25): Mozgás

Bözse (51): Az hogy tudtam hány kalóriát ehetek egy nap. Hányszor ehetek.

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Katalin (26): 2 hét után megjegyezték hogy látszik az eredmény!

Virág (20): sport és sok zöldség

Kati (35): Viszonylag rendszeres testmozgás(annyi amennyi jólesik, izzadni de nem kifulladásig, hanem élvezettel), többszöri kevés étkezés odafigyeléssel(röhej, de ha ritkán eszel, éhezel, még akkor is ha közben dagadsz...).

Kriszta (45): Legjobban az vált be, hogy csökkentettem a lisztes és keményítős dolgokat pl: kenyér, krumpli, rizs, tészta, és az acélom, hogy teljesen el is hagyjam.

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Csilla (27): ehezes

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Edit (50): Mozgás, alkohol elhagyása, korai vacsora

Ágota (20): Diéta

Kriszti (38): mozgás!!! szénhidrát minimálisra csökkentése

Anikó (32): étrend változtatás

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

Magdi (53): nem ettem édességet!

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Bm (26): Kiegyensúlyozottabb étkezés, kardio és erősítő edzésekkel.

Andrea (49): Nyáron nem kezdtem bele semmibe

Julia (52): akupunktura

Zsike (55): még sohasem fogyóztam

Edina (38): -25 kg fogyás 6 éve. elhagytam a fehér lisztes és cukros dolgokat naponta tornáztam, zöld tea, csak reggeli és ebéd, és rengeteg folyadék.

Reka (23): Betartom, hogy nem eszek edeset.A cukrot, kenyeret es mas tesztafeleket kiiktattam az etrendembol. Sok folyadek!!!!

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Maggi (39): szénhidrátdiéta, heti 3x1 óra aerobic

Vanda (22): Az étrend változtatás és a több mozgás.

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Bernadett (28): A rendszeres mozgás segített abba hogy fogyjak

Erika (37): Elkezdtem szedni az ideális csomagot, több vizet iszok, és ébredés után minél előbb eszek, ahogy tanácsoltátok.

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Dia (24): Szénhidrátbevitel erős csökkentése (semmi pékárú, semmi tészta).

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

László (24): Heti 4 alkalom konditerem, egy kisebb diéta és mellé a fogyókúrás tabletta.

Andrea (44): Kalóriaszámlálás és torna

Gabi (56): fogyást segítő vitaminok szedése+étrend változás+kicsi mozgás/egészségügyi ok miatt nem tudok rendesen mozogni/-2kg/1 hó

Klementina (38): kalóriaszámolás,és a folyadékfogyasztás fontossága

Évi (32): kevesebb adagokat ettem és mozogtam

Mónika (46): éhezés nélküli fogyás

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

Nikolett (20): Próbálok jobban odafigyelni a napi ötszöri étkezésre.

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

Mónika (38): torna,diéta,

Barbara (31): már többször eszem egy nap

Krisztina (40): Nagyon figyelek az iv?sra ?s este 6 után nem fogyasztok ?telt.

Tris (22): Sport, kalória számlálás. Életmód váltás!!

Vivien (18): Sokkal több vizet ittam.

Gabi (38): inzulin diéta bevezetése, napi 2.5 - 3 liter víz fogyasztás, napi szintű testmozgás

Sándor (63): nagyrészt gyümölcs és zöldsé gböl állo étkezés 1 honap alatt 10 kg minusz éhezés nélkül

Hajni (30): kenyér,tészta,cukrozott üdítők elhagyása

Fruzsi (19): A 90 napos diéta.

Klári (61): rendszeres mozgás

Betty (54): Úgy tűnik valami megindult, remélem folytatódik. Nálam a mozgás mindenképpen sokat nyom a latba és jobban odafigyelek az étkezésemre.

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Gergő (37): Több mozgás, rendszeres edzés. Vettem egy FitBit Charge HR órát, ami nagyságrendileg megmondja elég volt-e a napi zsírégetés, stb. Nagyon jó támpont.

Hajni (18): Próbáltam lassan étkezni, s kevesebbet a megszokottnál. Kipróbáltam különféle sportokat. Sok folyadékot ittam. Kerültem a cukros ételeket.

Melinda (23): torna

Reni (40): fehérje dita

Anna (30): elkeztem kromot szedni megszüntek az éhség rohamaim, és rendszeresen járok futni 2 hete

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

Etelka (43): sport

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

Barbara (22): figyeltem a kalória bevitelt, friss zöldség és gyümölcs levek fogyasztása, sok folyadék evitel

Monica (31): Rengeteg sport,reggeli futtas,kiegyensulyozott etkezes. Most kezdem a feher dietat. Eddig 6kg ment le a 75kgbol/172cm. Meg 6kg akarok leadni.

Kati (49): kerékpározás

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Marianna (41): megfelelő étrend,rendszeres mozgás

Orsi (33): a cukrok, finomított szénhidrátok elhagyása, sok víz fogyasztása

Andrea (42): Szénhidrát elhagyása

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Aniko (63): Elkezdtem a disociat-etrendet,ittam 2 liter vizet naponta,setaltam 20-30 percet

Stefi (18): Kevesebbet ettem mint ahogy szoktam

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Petra (22): a pékárú megvonása.

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Julcsi (45): Próbálok esete 6 után nem enni, sok vizet iszom. Figyelek arra is hogy mit eszem, de csak nagyjából, azért nem lettem fanatikus, de figyelek egy picit a kalóriákra is. Van amikor egyszerűen felezem az adagot. Pl reggel, vagy este.

Tamara (45): Édességek kerülése, mérséklése. Közel azonos időben történő étkezések, és a mennyiségek kontrollálása.

Erzsébet (25): kalóriaszámlálás+testmozgás (én a zumbára esküszöm) :)

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Angéla (58): Kevés étel, nagyjából annak a fele, amit enni szoktam, négyszeri étkezés, napi egy db kis rozsos zsemle - elosztva egész napra. sok vizet ittam. Reggelire főtt tojás és/vagy párizsi, és/vagy sajt paradicsommal, paprikával és egy pohár 100%-os gyümölcslé vagy tej. Délelőtt gyümölcs. Ebédre főzelék egy szelet hússal, délután gyümölcs, hat óra után semmi. Heti egy kg ment le ezzel az 'étrenddel'. Ez nem sok, de nekem nem sürgős és éhezni nem szeretek.

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Csaba (47): mozgás+diéta

Ria (20): mediterrán étrend, kevés tésztaféle, sok gyümölcs és zöldség

Melissa (21): csökkentettem a kcal bevitelt, rengeteg folyadékot zöld teat, csalán teat ill. más gyogyteakat iszom amik segitik a méregtelenitest illetve napi szinten bevezettem a sportot, az intervallumos futassal égetem a zsirt.

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Nelly (30): l-karnitin króm tabletta és zöld tea fogyasztása több folyadék fogyasztás

Eszter (25): Mozgás, kezdésnek legalább heti 1x, valamint az étkezésen való változtatás.

Ingrid (38): Jóval több folyadékot iszok, este már nem eszek, sokat mozgok. És sok zöldséget, gyümölcsöt eszek nyersen.

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Zsuzsi (42): Elkezdtem rendszeresen konditerembe is járni és nagyon figyelek az étkezésekre.

Anikó (29): Elhagytam a kenyeret

Éva (31): sok zöldség saláta és mozgás

Marianna (34): Szénhidrát megvonása, heti 2-3 alkalommal futottam.

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Flora (18): alig ettem és sportáborba mentem

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Mónika (49): sterssz,torna,kisebb adag étel,több folyadék

Monika (24): renceres etkezes

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Erzsebet (45): rendszeres sport,meg a viz fogyasztasa

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Vivi (19): A gyümölcs, zöldség fogyasztása és a mozgás. Igaz nem sokat fogytam, de próbálok mindig keveset enni 5-6 alkalommal egy nap, csak pár kilótól akartam megszabadulni, aminek a fele már sikerült is. A napi folyadék mennyiséget is növeltem. Most már a szervezetem igényli is a folyadékot, aminek nagyon örülök.

Lenna (20): Sehogy se tudok lefogyni

Anett (30): Atkins diéta és torna

Erzsébet (49): Még jelenleg is fogyókúrázom. Elsősorban fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt eszek, sovány húsokat, valamint néhány szem mogyorót, mandulát. Cukrot, lisztet, és az élelmiszerekben található olajon kívül más zsiradékot nem fogyasztok, ellenben sok rostot és még több vizet.

Zsuzsa (62): Kalória szerint étkezem. Naponta 1000-1200 kal. fogyasztok. Mellette egy kicsit tornázom és legalább fél órát sétálok.

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Terézia (57): sajnos eddig eredménytelen voltam!

Zsófi (47): Atkins dieta, Dukan dieta, kalória számolás, Herbalife, ezek mind külön

Kata (20): több mozgás, egyszerre kis adagok, sok folyadék

Alexa (21): Rendszeres táplálkozás naponta 5-őr alacsony kalória tartalmu ételeket illetve edzés.

Monika (36): kevés étel+sok edzés+KITARTÁS!!!

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Andrea (50): Adipex

Krisztina (22): Meg folyamatbam van az alomtest elerese de sok hasznis cikket olvastam itt ami konnyebbe tette a fogyast, segitette. Rengeteget edzek es egeszsegesen rendesen taplalkozom.

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

Nikoletta (24): keveseb evés több mozgás

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Zsóka (53): többször kis adag

László (54): Reggeli mindig csak és kizárólag gyümölcs. Ebéd normálisan. Vacsora, joghurt némi gyümölcs. Igy fogytam 3 hónap alatt 9-10 kgot. Sajnos vissza jött 3 kg, de igyekszem normalizálni az étkezéseimet.

Szabolcs (39): Kalóriaszámolás, testmozgás növelése, fehérjemennyiség növelése, makronutritensek megfelelő aránya a táplálkozásban.

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Gabriella (39): többször kevés étkezés

Mária (28): most már semmi.

Erika (28): napi 5 étkezés, nem lehet túlenni magam, sok folyadék

Barbi (19): A sport mindenképp, és az hogy néhány 'bűnözés' után elhesegettem a bűntudatomat és azt mondtam,nembaj holnap folytatom tovább

Nikolett (28): Legfőképpen a rendszeres testmozgás. Nagyon hatékony a szaunázás. És természetesen jobban odafigyelek az étkezésemre.

KlÁra (53): NEM IGAZÁN TUDOM, NAGYON NEHEZEN HALAD.

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Norbert (38): a szénhidrát megvonása ill L-karnitin zsírégető szedése, Fogyókúra tippek - Diéták - Zsírégetők - Egészséges életmód

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Éva (50): Liszt allergia :( , és most magas cukor szint

Erzsébet (43): jobban oda figyeltem az étkezésemre :)

Orsolya (25): Rengeteg edzés, diéta és vitaminok sokasága. :)

Adri (33): Igen, a 90 napos diéta.

Anna (49): kevesebbet eszem és drasztikusan nem esze kenyeret, sütit és csokit

Marika (50): onuralom

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Noémi (34): még semmi, mert még nem kezdtem fogyózni, de már megiszom a napi 2-2,5 liter folyadékot, de van amikor többet is

Anna (53): a léböjt

Zsuzsa (24): Rendszeres torna, futás.

Marietta (31): kevesebb nasi, több folyadék

Eszter (26): szenhidratok csokkentese, tobb zoldseg, testmozgas

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Vivien (23): almaecet fogyasztása, vacsora minimalizálása/kihagyása, hastánc videó, kevesebb cukortartalmú ételek fogyasztása

Zsoka (54): A rendszeres,napi 4-5 etkezes

Adrián (35): Szénhidrátbevitel csökkentése,cukor és zsir teljes elhagyása, valamint az edzésidőtartam kismértékű növelése.

Ildikó (50): Kevesebbet eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt és tornászok rendszeresen

Etelka (39): napi sokszori étkezés kis adagokban, vízfogyasztás és persze a sport.

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Merci (20): a zöld tea , az abonett kenyér és a sok zöldség a szénhidrátok minimálisra csökkentése, a kalóriák száma 1300 kcal/nap. Napi min.25 perc mozgás 1hónap alatt 5kiló minusz ! Nem megerőltető mozgással és éhezés nélkül napi 5x étkezés este, 6 után már csak víz szigorú száboj nélkül néha-néha egy kis bűnözés belefér! szerintem ez a hosszútávú sikeres fogyás valamint az elért súly megtartásának titka!

Otto (51): Kitartas

Mirtill (20): Az edzés intenzitásának fokozása, A cukor és fehér liszt valamint a tej teljes mértékben történő kiiktatása az étrendből. Sokat segített a CLA szedése is.

Tímea (46): heti 4x1 óra sport, napi 20 perc sport otthon, hétvégén több óra tánc, turbó fogyókúra étrend-Gastroyal=nem éhezek

Anna (54): Étrend változás,torna

Katalin (50): Figyelek a szénhidrátok bevitelére.

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Viola (19): Betartottam a szabályokat.

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Enikő (38): Megszorítani a kalóriabevitelt többet mozogni.

Gigi (44): egy hétnapos diéta

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Mónika (42): Kevesebbet eszem, és mozgok.

Eszti (20): Táplálkozás során a mérték betartása, sok mozgás.

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Erzsébet (51): Kevés kalóriabevitel.Igaz nagyon nehéz volt mert mindig éhes voltam

Edit (37): 90napossal 16 kg

Brigita (38): a torna

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Hajnalka (56): Megkerestem Az intelligens fogyás csapatát, s az ő útmutatásuk alapján életmódot változtattam /elkezdtem, 5 hete, -5 kg , többet eszem, mint azelőtt, naponta ötször táplálkozom, heti 3 alkalommal zsírégető torna itthon

József (44): többször keveset eszem, sok vizet iszom

Gábor (30): Ketogén diéta

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Judit (21): nem volt még

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Kinga (32): Betegségem miatt a szénhidrátmentes diéta hozott egy kevéske eredményt.

Brigitta (23): étvágytalanság

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Zsófia (31): Hit önmagamban, hogy meg tudom csinálni. Nem fogyasztottam cukrot és fehérkenyeret.

Melinda (47): Joga,olivaolaj mas zsiradekok helyett,gyumolcs,zoldseg

Ildiko (43): Bocsi Viki testreszabott tanacsadasaval

Katalin (45): Az étkezéseimből ki hagytam az édességeket a kenyeret a tésztákat,és sokkal több folyadékot ittam,és iszom még mindíg.

Edit (54): Szénhidrát ,zsír különválasztása.Egyszerre nem ettem őket.Lassú fogyás,de nagyon eredményes.

May (21): Nem innen vettem a fogyókúrás étrendet

Niki (19): edzés + diéta

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Tibor (54): reggeli citrom ivása

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Polett (26): 90 napos diétát csinálom jelenleg. 168 cm vagyok, 70 kilósan kezdtem el a diétát szülés után. Most a 8. hétnél tartok és leadtam 12 kilót, nem is igazán van rajtam mostmár felesleg, még talán 3 kilótól szeretnék megszabadulni. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy a diétát 100%-osan betartottam, egyszer sem 'bűnöztem'!

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

József (62): Sok folyadékot ittam ezerrel, és sokkal jobban odafigyeltem az étkezésemre,édességeket kevesebbet fogyasztottam.

Kata (27): Még több torna,aerobik.

Éva (61): 1 liter sós koktél reggelire és utána semmi étel, csak pótcselekvésként 1-1 kávé és citromleves folyadék, 5 napon át.

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Andrea (36): szénhidrát bevitel csökkentése

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

József (47): Életmódváltás,étkezési szokások változtatása stb.

Mercédesz (23): Bio karnitin

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Erika (56): Mozgás, a táplálkozási szokások változtatása.

Rita (24): Több zöldséget fogyasztok és mozogni is elkezdtem

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Nóra (20): A rendszeres (napi) komditermi hasznalat.

Helena (53): edesseg, kenyer kihagyasa, tornazas

Dóra (23): Eltudtam hitetni magammal azt,hogy igenis képes vagyok lefogyni a saját erőmből is!

Domi (20): Nagyon keveset enni és az is csak mértékkel. Semmi kenyér vagy csak ritkán. Aztán a szervezet hozzá szokik és nem is kíván annyi ételt az ember. Ezzel módszerrel én 10 kilót fogytam!

Mária (47): Az etrend megvaltoztatasa es heti 5x egy oras mozgas (uszas,fit labdan valo torna es gyors gyaloglas konditeremben.13kg fogytam december 2-tol mostanaig.

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Marianna (51): Először is az elhatározás és a kitartás. A gyakori de kevesebb mennyiségű evés. Sok-sok saláta, kenyér helyettesítő dolgok, zsírmentes ételek, majdnem minden cukor mentesen eszek, iszok. Zsír égető teák pl. a kömény, a kardamon és a zöld tea. A gyömbért nyersen pépesítem citromlével és minden evésnél egy kiskanállal elfogyasztok belőle. Több vizet igyekszem inni. A torna nagyon fontos. Továbbra is, ami újat megtudok mi járulhat hozzá a fogyáshoz, majdnem mindent kipróbálok. Fogyasztó tablettákat sohasem szedtem, és sikeresen, mert már ott tartok, hogy 120 kg-ról 93 kg-ra lefogytam 6 hónap alatt, 178 cm magas vagyok és 51 éves. Már elég jól nézek ki. Habár még vagy 10-15 kg-t le szeretnék adni, ami tudom, hogy most már sikerülni is fog.

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Marcsy (26): testmozgás, sok folyadék, teák, ill odafigyeltem, h mit eszek

Tünde (53): Nekem a gluténmentes liszt és a szobabiciklizés indította be a fogyást.

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Tünde (31): Jelenleg stagnálok vagy inkább hízok. Annak ellenére, hogy sportolok, adiponix tablettát szedek és nem fogyasztok kenyeret.

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Sándor (37): Étrend és mozgás megváltoztatása.

Ági (29): Sport, kevesebb nasi (édesség)

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Timea leontina (18): REggel 2-héten keresztül 45-perc futás és 30 hasizom legelőször a második hétre ezt megnöveltem 5-tel.

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Tündi (26): még semmi :)

Erzsébet (54): Rengeteget, napi haromliter vizet is meg iszok!

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Ildikó (45): 6+1 diéta + mozgás: heti 3x45 perc, sok vizet iszom, C-vitamint és krómot szedek. Még csak 10 napja kezdtem, de már érzem a jótékony hatását. Sokkal jobban érzem magam, és a nadrágom sem szorít. :-)

Ildikó (44): Azt a 'programot' csinálom,amit e-mailben elküldtetek.

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Marianna (28): kitartás

Kata (38): Este 6 után nem eszem, sok vizet iszom, jógázom, kevesebb csoki.

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Petra (27): Az étkezésemen változtattam.

Kitti (20): Torna, rendszerezett étkezés

Ágnes (33): Mindennapi (legalább 1 óra)edzés, kenyér elkerülése, sok folyadék ivása.

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Dávid (43): Még a legelején tartok 3-4 kg fogyással. Én orvosi kivizsgálással kezdtem. Utána kalória csökkentett ételek, kis mennyiség, vacsora gyümölcs, fokozott mozgás. Zöld kávé tabl. Krómmal.

Janos (32): mindent eszek ugyan ugy csak pekarut,cukrot,tesztat nem eszek.

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Barbi (27): 90 napos szétválasztó diéta

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Rita (18): Rendszeres mozgás

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Julcsi (21): diéta és edzés (súlyzós és kardió)

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

Attila (61): 1000 kalóriás étrend

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.