Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!
Fogyás teszt ... Fogyás étrend


Fogyás kalkulátor

1 kattintás 4 érték

Fogyás kalkulátor

Ideális testsúly
Testtömegindex – BMI
Napi kalóriaszükséglet
Alapanyagcsere – BMR

........ Férfi

Életkor:
Magasság (cm):
Testsúly (kg):

A fogyáshoz zsír - is - kell

Gondolnád, zsírral könnyebb a fogyás! - Hogy lehet ez?Sokat lehetett hallani arról, hogy a fogyás egyik kulcsa a zsírszegény étrend. A legújabb kutatások azonban már cáfolják ezt a kijelentést. Sőt, bizonyos fogyókúrás étrendek szerint a jó zsírok fogyasztása egyenesen létfontosságú ahhoz, hogy véglegesen megszabaduljunk felesleges kilóinktól!

Szó, ami szó, néha elég nehéz eligazodni az egymásnak ilyen élesen ellentmondó adatok között! De talán éppen ez az ellentmondás indokolja, hogy az ember egy kicsit jobban utánajárjon a témának, és megértse a zsírok szerepét.

A zsírok szerepe - Miként segítik a jó zsírok a fogyást?

Egy egészséges felnőtt ember testének 20%-a zsír. Egészségünk szempontjából, az oxigén és a víz után, a zsír a következő legfontosabb tényező.

A zsír szükséges a sejtek felépítéséhez, a hormonok termeléséhez, az ízületek olajozott működéséhez, kipárnázza a szerveinket, valamint segíti a vér sima áramlását.

A fentieken kívül van a zsírnak két olyan funkciója, ami fogyás szempontból létfontosságú. Az egyik, az hogy a zsír képes lekötni, közömbösíteni és eltávolítani a testben túltengő savakat.

Bővebb információt itt olvashatsz arról, hogy miként függ össze az elsavasodás és a hízás:
Az ideális testsúly elérése kémiai egyensúlyunk helyreállításával

A zsír másik fontos tulajdonsága, hogy a zsír sokkal jobb üzemanyag, mint a szénhidrátok vagy a fehérjék égetéséből származó energia. A zsír égetéséből hatszor annyi energiához juthatunk, mindazonáltal az égetés során kevesebb savas salakanyag termelődik!

Bővebb itt: Zsírégető üzemmódba való átállás

A jó zsír:

  • létfontosságú szervezetünk "olajozott" működéséhez;
  • tökéletes energia forrás (jobb mint a szénhidrát vagy fehérje);
  • leköti, közömbösíti és eltávolítja a savakat (segít a lúgosításban, fogyásban).

Melyek a "jó zsírok"? - A zsírok négy típusa

Fogyás és a testünkre gyakorolt hatás szempontjából, a zsírokat négy különböző kategóriába soroljuk:

  1. Telített zsírok

  2. Transzzsírok

  3. Egyszeresen telítetlen zsírok

  4. Többszörösen telítetlen zsírok


Minden zsír e négy fajta zsír keverékéből áll, és a zsír aszerint kerül besorolásra, hogy melyik típus van éppen túlsúlyban.

A telített vagy telítetlen zsír közötti különbség

A zsír különböző hosszúságú szénatom láncból áll. Minden zsírra sajátosan jellemző, hogy hány szénatom található a láncban. A zsír besorolását az határozza meg, hogy a szénatomokhoz hány pár hidrogénatom kötődik. Telített zsírról akkor beszélünk, amikor mindegyik szénatomhoz kötőik egy hidrogénatom pár. A zsír telített lesz, azaz tele lesz hidrogénnel. Amikor egy kivételével mindegyik szénatomhoz kötődik egy hidrogénatom pár, egyszeresen telítetlen zsírról beszélünk. Ha pedig ennél is több hidrogénatom pár hiányzik, a zsír többszörösen telítetlen lesz.

Fogyás szempontból lényeges, hogy minél telítettebb egy zsír, annál kevésbé képes a testben lévő savakat lekötni, melynek következtében egyre kevésbé képes elősegíteni a fogyást.

1. Telített zsírok

Zsírok szerepe a fogyásban Az állati eredetű zsírok többsége telített zsír; vagyis telített zsírnak minősül a tejtermékekben, a húsban, a tojásban található zsír. De növényi zsírok is lehetnek telítettek, mint pl. a kókuszzsír. A telített zsír egyik fő jellemzője, hogy szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú.

A telített zsírok energiát adnak, de nem védenek meg a savak ellen, így a fogyáshoz nem járulnak hozzá.

2. Transzzsírok

A transzzsír egy mesterségesen túltelített zsiradék. Úgy készítik, hogy a növényi olajat hidrogénezéses eljárással megszilárdítják, mint például sok margarin esetében. (A jó minőségű margarinokat ma már a modern gyártási technológiájuk révén nem hidrogénezett növényi olajból készítik.)

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány így ír a transzzsírok veszélyéről: "Miért káros a transz-zsírsav? Mert emeli az érelmeszesedést [...] A koleszterin káros befolyásolásán túl emeli az érelmeszesedést szintén fokozó gyulladásos fehérjék szintjét. Destabilizálja a szívizomsejtek membránját, ezáltal ritmuszavarokat, hirtelen szívhalált okoz. Végső soron elősegíti a szívinfarktust, agyérgörcsöt, korai halált."

A Szívalapítvány oldalán az alábbi figyelmeztetéssel is találkozhatunk:

Zsírok szerepe a fogyásban "Az első kifejezés, amit transzzsírsavakra vadászva keresnünk kell, a 'hidrogénezett', illetve 'részben hidrogénezett növényi olaj/zsiradék'. Ha ez az összetevő a felsorolás elején áll, ne vegyük meg a terméket.

Transzzsírsavakkal sajnos nem csak az étkezési margarinokban találkozhatunk; tetemes mennyiséget tartalmaznak a készen kapható csipszek, kekszek, sütemények, de a levesporok, salátaöntetek, mélyhűtött pékáruk, pizzák, és más fagyasztott készételek is."

A fenti adatokból látható, hogy a transzzsírokat legfőképpen "eladhatósági" megfontolásból használják, figyelmen kívül hagyva az egészségügyi szempontokat. A transzzsírok ugyanis javítják a termék állagát, hideg állapotban is könnyen kenhetővé teszik a margarint, csökkentik az oxidációra (avasodásra) hajlamos zsírsavak arányát, így meghosszabbítják a termékek lejárati dátumát.

A transzzsírokat a szervezet nem képes felhasználni, semmilyen hasznos élettani tulajdonságuk sincs, ezeket érdemes teljes mértékben kizárni az étrendből!

3. Egyszeresen telítetlen zsírok

Zsírok szerepe a fogyásban Az egyszeresen telítetlen zsírok jó energia forrást biztosítanak, és képesek a savak semlegesítésére. Szobahőmérsékleten folyékonyak, hűtőben azonban megszilárdulnak. Ide sorolják az olivaolajat, illetve a csonthéjas magvakat.

Az egyszeresen telítetlen zsír a legjobb választás a főzéshez, mivel hevítéskor nem alakul át transzzsírrá.

4. Többszörösen telítetlen zsírok

Többszörösen telítetlen zsírok főleg növényi olajokban fordulnak elő, és szobahőmérsékleten folyékonyak. A többszörösen telítetlen zsír a legjobb energiaforrás, és ez a fajta zsír képes a legtöbb savat megkötni, így ez járul leginkább hozzá a fogyáshoz.

A legtöbb olajban egyaránt található mind egyszeresen telítetlen, mind pedig többszörösen telítetlen zsír. A besorolásukat az határozza meg, hogy melyik van jelen nagyobb arányban.

Az olajoknál lényeges, hogy hidegen sajtolt (szűz) olajat használjunk. A kivonáskor használt hevítés (kb. 48° fölötti hőmérséklet) megfosztja az olajat a jótékony tulajdonságaitól.

Az a legjobb, ha a teljes kalória bevitel 20-40%-a többszörösen telítetlen zsírból származik, ami kb. 60-90 grammot jelentene naponta.

Összefoglalva - Mit értünk "jó zsír" alatt?

Egy zsír akkor számít jó zsírnak, és akkor járul hozzá leginkább az egészségünkhöz és a fogyásunkhoz, ha:

  • hidegen préselt, hidegen sajtolt (szűz, extra szűz);

  • minél nagyobb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírokat;

  • minél nagyobb mennyiségben tartalmaz esszenciális zsírsavakat.
Zsírok szerepe a fogyásban:


Nekem ez vált be:
2080 hozzászólás

Hozzászólás írása

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

Piroska (60): A Norbi update diétával nem éhezek. Miután imádom a húst- a vércsoport diéta szerint ragadozó vagyok:)-, ehetem is. Odafigyelek arra is, hogy naponta többször, de keveset egyek. És természetesen megfelelő mennyiségű folyadékot iszom, és többet mozgok.

Károly (62): Szénhidrát megvonás

Zsuzsanna (46): kitartó testmozgás hosszútávon

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Niki (19): edzés + diéta

Ildikó (56): Plank edzés, 30 napos hasizom, + heti 3 egyéb intenzív mozgás ( túra,evezés,úszás,tánc) fehér liszt, cukor végleges kiiktatása az étrendből

Terézia (57): sajnos eddig eredménytelen voltam!

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

Brigitta (30): Az hogy csokkentettem az etel mennyiseget

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

László (64): igen szénhidrát szegény éternd

Domi (20): Nagyon keveset enni és az is csak mértékkel. Semmi kenyér vagy csak ritkán. Aztán a szervezet hozzá szokik és nem is kíván annyi ételt az ember. Ezzel módszerrel én 10 kilót fogytam!

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Renáta (31): Bevezettem a napi 5-i étkezést és figyeltem a bőséges folyadék fogyasztásra.1.5 hét alatt 3 kiló ment le :)

Tünde (24): Cukros üdítők kerülése, nasinak magvakat eszem, kerültem a fehér kenyeret.

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

Anna (62): többszöri étkezés és a cukor elhagyása

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Pál (44): A rendszeres mozgás. Séta, kocogás, futás.

Andi (41): cukor és szénhidrát bevitelének elhagyása

Csaba (61): diéta,mozgás

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

Monika (35): Napi min. 3l tiszta viz fogyasztasa

Ildi (44): akkupunktura,csala tea

Enikő (38): Megszorítani a kalóriabevitelt többet mozogni.

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Réka (38): Elkezdtem rendszeresen mozogni és felhagytam a koplalással fogyással.

István (48): Tanácsaitok,hogy mit ehetek mivel

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Niki (28): Cukor fogyasztás felfüggesztése

Hajni (24): A kenyer es mas pekaruk kiiktatasa az etrendembol.

Mmarika (42): Mozgás, étkezés, viz fogyaszt?s.

Istvan (42): Az étkezés és az edzés

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Gyorgy (45): azota megiszom a napi 3 litervizet , es elkezdtem az alma ecetes dietat.

Niki (19): December óta 6 kilót fogytam diétával, minden nap egy óra bicikli és heti két óra zumba segítségével.

Adriana (45): 90 napos diéta

Gai (45): Heti 4-szer 1-1 óra kerékpározás,plusz erősítő edzések,és a kalóriaszámlálás.

Krisztina (37): Delutan mar nem fogyasztok cukrot es szenhidratot. Az elejen nagyon nehez volt, de most mar egeszen jol megszoktam. :-))

Eruska (54): Kevesebb szénhidrát.

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Anita (18): nem tudom

Julianna (35): Az első sikeres fogyássom a gyomor gyűrű műtét után volt, amit ki kellett vetetni, mert begyulladt. Ez nem volt egy sikeres fogyás, utána vissza híztam a leadott kilókat .

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Mariann (47): Minden héten hétfőtől péntekig naponta 100 percet edzőteremben töltök, ahol zsírégető programmal biciklizek és a futópadon gyalogolok. A napi kalóriabevitel max 1300. Az elégett edzőtermi kalóra 700 és 1000 között van.

Csilla (27): ehezes

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Hajnalka (24): Rengeteg sport, nem evés :)

Tunde (36): Meg nem tudom

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

Erzsi (48): Emelt folyadékfogyasztás (citromos víz),cukor minimalizálása,több mozgás,kevesebb szénhidrát.

Naola (19): Sok mozgás. Pedig nem annyira étkeztem egészségesen. Csak vissza fogtam a magam, és ha ettem is édességet csak nagyon keveset.

Kata (28): sport

Julika (58): elkezdtem az almaecetes 'kúrát', eddig semmi hatás előzőleg a reggeli citromos vizet is ittam, nem változott a súlyom, jóval kevesebbet eszek , az összetételen is módosítottam, legalább nem lettem több

Anita (39): Sport es kcal szamolas.

Ildi (45): Odafigyelek az etkezesre es napi mozgas (heti 1 kg)

Annamari (44): A kalóriák + folyadék bevitel figyelése + TORNA!!- már akár napi 20'is.

Dalma (20): Víz és zöldtea fogyasztás, aerob és erősítő edzés

Zsuzsa (27): Tobb folyadek bevitel

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Balázs (36): no kaja minimumra csökentettem +acai megduplázva

Timi (22): Koplalás.. :)

Gergely (26): Kalóriaszámlálás+sport

László (52): sütik , üdítők és alkohol mellőzése !

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Erika (50): A napi 5 étkezés ebből 2étkezés gyümölcs amit mindig hanyagoltam .Nem eszem kenyeret pékárut és édességet.

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Mis (45): kaloria bevitel csökkentese

Vanessza (31): Kevesebb szénhidrát és zsír,több fehérje,zöldség és gyümölcs és torna

András (64): visszafogott étkezés, fogyasztóöv, kemény fizikai munka, futás

Szilvia (52): áttértem a Norbi update ételekre

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Valika (35): testmozgas

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Agnes (32): Mozgas

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Károly (60): Kisebb mennyiség, rostosabb ételek, zöldségek, gyümölcsök Kevesebb pékáru.

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Árpád (47): kevesebb szénhidrát bevitel,só-cukor mellözés, az étel mennyiség megfelezése....és ninusz 15 kg 40 nap alatt könyedén szenvedés nélkül. Most kezdtem el konditerem--kardió-has..

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Nusi (61): tobb receptet is kiprobaltam. mindenik hozott sikert,pl 2 het alatt 9 kilo . de ezek tul drasztikusak voltak szamomra. ezekhez ezutan csak akkor nyulnek ha surgosen kellene leadjak egy par kilot. itt olvastam a 90 napos fogyokurarol. kiprobaltam , meg mindeg probalom:). nem nehez betartani, nem kell ehezni, talan a gyumolcsnap egy kicsit macera de ki lehet birni. nalam ez hoz eredmenyt minden heten leadtam mostanig 1,2 kg. nagyon orulok ,hogy rabukkantam erre az oldalra. szerkesztoinek koszonet, gratula, es sok-sok jo olvasnivalo! tisztelettel samsudean nusi

József (44): többször keveset eszem, sok vizet iszom

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Noémi (25): Betartottam a javaslataitokat, rendszeresen reggelizek, több folyadékot fogyasztok, elérhető célokat tűztem ki magam elé.

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Mária (52): Napi 40 perc szobakerékpározás+10perc felülés,zöldségekből készült ételek(külön főzök magamnak)76 kg-ról 72-re fogytam még 6kg a cél.

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Jucus (59): az hogy elkezdtem figyelni arra,hogy mit eszem és amit eszem hogyan készítem el.

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Nóri (57): Többször keveset enni, figyelni az összetételre, kenyér féle, dugító étel kizárva. Hetente 1-2x csak leves, yoghurt, vagy gyümölcs fogyasztása. Ha éhes vagyok, evés előtt először inni.

Inke (61): Kevesebb kalória és mozgás

Joci (32): odafigyelek mennyit eszem és mit

Katalin (58): A napi többszöri étkezés alkalmazása.

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

Veronika (30): Mozgás és diéta

Bbenő (53): Az étkezési időpontok és sűrűség megváltoztatása ugyan annyi kalória mellett -5kg egy hónap alatt ,ja és a fogyi napló fontos!!!

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Peter (62): Heti 4 edzes (2 kondi -2 kardio ) szelektiv taplalkozas 108,9 kg/jan.3. 99.7kg/marc.10.

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

Gyöngyi (53): Még nem

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Erika (54): Jelenle a 90 napos diéta 16. napjánál tartok. Az általatok javasolt ételeket fogyasztom, természetesen a diéa szerinti csoportosításban. Nem éhezek, de eddig még sajnos csak 1 kiló ment le stabilan. Amit észrevettem, mintha a zsírréteg vékonyodna, kisebb a hasam, de mivel szellemi munkát végzek, a szénhidráthiány délutánra már koncentrációs nehézségekhez vezet. Amennyiben sikerul látványosabb eredményt elérnem értesítelek.

Marcsy (26): testmozgás, sok folyadék, teák, ill odafigyeltem, h mit eszek

Krisztina (19): Étrend változtatás.

V (36): Két hetes diétával kezdtem utánna több mozgás mellett jobban figyeltem a bevitt étel mennyiségére,cukrosat,fehér lisztet és kenyeret semmilyen formában nem eszek.

Annamária (45): GYALOGLAS NAPONTA 6KM,ETREND VALTAS

Reni (40): fehérje dita

Péter (37): Sport , étrend

Judit (44): sport

Helena (53): edesseg, kenyer kihagyasa, tornazas

Tímea (46): heti 4x1 óra sport, napi 20 perc sport otthon, hétvégén több óra tánc, turbó fogyókúra étrend-Gastroyal=nem éhezek

Szilvia (41): REGENOR

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Gabriella (33): szénhidrát csökkentett, fehérjedús táplálkozás

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Barbara (22): figyeltem a kalória bevitelt, friss zöldség és gyümölcs levek fogyasztása, sok folyadék evitel

Zoli (49): Kcaĺ bevitel / kiadas

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Nora (48): amikor számoltam mennyi kaloriát fogyasztok ésmozogtam rendszeresen

Ildiko (56): javaslatotokra megemeltem a viz fogyasztast 3 literre, kevesebb kenyeret fogyasztottam a vacsihoz, es heti 4-5 alkalommal 15 perces izomfejleszto gyakorlatok. az eredmeny heti 1 kg suly csokkenes volt eddig

Zita (48): étrendváltás

Zoltán (35): alacsony szénhidrát,magas fehérje

Era (26): Rendszeres mozgás és az étkezési szokáson való változás.

Anett (30): Atkins diéta és torna

Zsanett (27): 13NAPOS DIÉTA,TÖBB MOZGÁS ,EDDIGINÉL KEVESEBB ÉTEL FOGYASZTÁSA,BÚZALISZT TÖRÖLVE!!!!!3-4 LITER VÍZ NAPONTA

Györgyi (50): Sok zöldség és a mozgás

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

Sándor (41): Este 6 után csak egy joghurt vagy egy alma volt a vacsaora . Kenyeret egyáltalán nem eszek. Sok folyadék akár 3l víz naponta.

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Valéria (55): Még nem fogytam.

Hajni (19): Nem fogyasztok cukros üdítőket. csak vizet. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Enikő (28): Sok folyadékot iszom, és kevesebb szénhidrátot fogyasztok

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

Mesko (34): nem

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Irén (45): Kevesebb kenyeret, és több zöldséget, több gyümölcsöt fogyasztok.

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Kati (53): hodi54 kapszuát szedtem 2honapig. kb5kg fogytam nem éreztem az állandó kinzó éséfet! Utána át tértem calotin L500ra plussz zsirégető thermo. 82kg val kezdtem a fogyo kurát most 66vagyok 4hó alatt.Közben ithon tornászok heti 3szor 20perc.Cukor liszt tabu számomra! Napközben rendesen eszem ebéd után viszont már csak fehérjét fogyasztok!!! Ez lényeg.

Ildikó (45): 6+1 diéta + mozgás: heti 3x45 perc, sok vizet iszom, C-vitamint és krómot szedek. Még csak 10 napja kezdtem, de már érzem a jótékony hatását. Sokkal jobban érzem magam, és a nadrágom sem szorít. :-)

Kata (31): Nálam az vezet legjobban eredményre, hog többször eszem kis mennyiséget. De viszont este hat óra után szigúran nem eszem csak egy almát. Így nem vagyok este lefekvéskor éhes, viszont nem üres a gyomrom.

Ferko (40): Sok mozgás,koplalás

Gizella (52): Kevesebb szénhidrát, több zöldség, gyümölcs, kisebb adagok, mozgás.

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Nóra (33): Étel rendelés

Adel (62): dieta

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Kata (28): Napi 5szöri étkezés, sok zöldség, kb napi 1200 kcal fogyasztása, heti 3-4szeri mozgás, cukor, liszt, zsír elhagyása.

Gizella (51): az étrenden változtatás és a mozgás

Gina (19): fehérjediéta

Mária (58): Céklás koktél reggeli elött egy órával. Az ételadag mennyiségének lecsökkentése, majdnem teljes mértékben a kenyér fogyasztásának kiiktatása. Vacsora kihagyása. Édességek mellözése.

Andrea (36): szénhidrát bevitel csökkentése

Katalin (31): este 6 óra után nem eszek,édesség csökkentés

János (54): csak csirke

Angéla (58): Kevés étel, nagyjából annak a fele, amit enni szoktam, négyszeri étkezés, napi egy db kis rozsos zsemle - elosztva egész napra. sok vizet ittam. Reggelire főtt tojás és/vagy párizsi, és/vagy sajt paradicsommal, paprikával és egy pohár 100%-os gyümölcslé vagy tej. Délelőtt gyümölcs. Ebédre főzelék egy szelet hússal, délután gyümölcs, hat óra után semmi. Heti egy kg ment le ezzel az 'étrenddel'. Ez nem sok, de nekem nem sürgős és éhezni nem szeretek.

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Györgyi (55): Kevesebb szénhidrát fogyasztása.

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

Zsuzsi (29): Napi 6-7 evés

Panni (23): Mozgas, Tanc :D

Pamela (21): Sport, rágógumi

Krisztina (35): kenyér és a cukor elhagyása, sok folyadék, több mozgás

Tündi (26): még semmi :)

Barbara (31): már többször eszem egy nap

Julianna (59): Láttam mindig, hogy mit és mennyit eszem.

Katalin (20): Elkezdtem a 90 npos diétát és már most 2 hét után sikerélményeim vannak

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

Gyula (39): Igazság szerint még csak most tervezek eliptikus trénert venni.

Orsi (33): a cukrok, finomított szénhidrátok elhagyása, sok víz fogyasztása

Mária (53): Az agynak van a legfontosabb szerepe. Mikor nyúlsz a sütemény után ő nem engedi.

Katalin (42): gyümölcs ,zöldség smoothie-k fogyasztása

Gizella (41): torna + diéta + táplálék kiegészítők

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Kati (32): sport

Marianna (43): Rendszeres étkezés, mozgás.

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Éva (35): Fehér liszt és cukor teljes elhagyása

Viki (20): Végre rászántam magam a helyes étkezés részére is :)

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Georgina (27): Az segített a legtöbbet, hogy nem egyedül csinálom, mert a családom segít.

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Yvett (20): Heti 3-5 nap 40 perces kardió edzések(vagy 20 perc kardió - 20 perc erősítő gyakorlatok), és az ételadag csökkentése.

Marcsi (26): diéta, rendszeres zsírégető+erősítő mozgás, sok folyadék

Etelka (61): diét,torna

Emese (32): rendszeres edzés

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Jutka (53): Elkezdtem futni, ami először inkább kocogásból állt. Futás után nem voltam olyan eszeveszett éhes. Ezt igyekszem kordában tartani, ami már nem is olyan nehéz. 2hét 2kg mínusz. Érezhetően feszesebb husika, lazább nadrág. Ennél maradok.

Angyal (46): Kalória számlálás, teljes étrend váltás,mozgás, 6 óra után nem étkezem...

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Gabriella (31): Nem ettem kenyeret és nem fogyasztottam üdítőket.

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Maca (55): sport,lefoglalni magam,hogy ne nassoljak

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Tamara (19): Futâs

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Márti (55): Sok-sok gyümölcs és napi min. 1 liter folyadék bevitel:-)

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

Ildiko (43): Bocsi Viki testreszabott tanacsadasaval

László (46): kevesebb kaja,sok sulyzós edzés

Betti (29): Ébredés után rögtön frissen facsart citromos vízzel indítok, aztán reggeli, bár nem vagyok még éhes..., nos meg naponta többször eszem :) A víz elengedhetetlen része lett az életemnek. Kb. 3 l naponta... Egy hét alatt teljesen 'átállt' az agyam a rendszerességre és mérsékletességre! Nagyon igyekszem ;)

Zsuzsa (50): kalória számlálás

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Irén Edit (49): Több mozgás, almaecet kúra.

Barbi (31): zsírszegény ételek és kisebb adagok fogyasztása

Éva (48): a gyaloglás ha rendszeresen végeztem

Zsuzsa (39): még semmi

János (58): akarat!!!

Zsike (55): még sohasem fogyóztam

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Marika (63): többször kevés etkezés

Józsi (52): szénhidrátok, alkohol elhagyása

Ilona (56): Több folyadék fogyasztása, mozgás

Mária (31): 15 évesen sikerült lefogynom 90 kilóról 65-re. Kevesebbet ettem, nem vacsoráztam, csak almát és sokat sétáltam, néha futottam. Később 25 évesen elkezdtem a 90 napos fogyókúrát, mert felszedtem 10 kilót. Azzal sikerült 12 kilótól megszabadulnom. Azóta tartom a 60-63 kilót, pedig közben született két kisfiam. Sajnos nem tudom rászánni magam a sokszor keveset elvre, legtöbbször délelőtt gyümölcsöt eszem, délután pedig egy adag főtt ételt. Így elég vékony tudok maradni, mert magas vagyok, de sportolnom nagyon kellene, csak két pici gyerek mellett elég nehéz megoldanom.

Tünde (31): Jelenleg stagnálok vagy inkább hízok. Annak ellenére, hogy sportolok, adiponix tablettát szedek és nem fogyasztok kenyeret.

Edit (53): böjtölés

Judit (55): Odafigyelek,hogy mit eszek, mennyit és mikor.

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Sibeli (18): még nem probáltam

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Viki (18): Kalória számolás

Gyuri (52): Fehér kenyér, péksütemények elhagyása, változó intenzítású mozgás.

Gabriella (33): Sok folyadék,fehérhús fogyaszt?s sok zöldség és gyümölcs.

Vica (27): Több mozgas, kevesebb szenhidrat (föleg vacsorara)

Melinda (29): kalóriaszámolás

Gábor (30): Ketogén diéta

Angéla (27): aloe vera termékek és a mozgás

Szilvi (37): Számolom a kalóriát és napi 1200kcal-nál többet nem eszem. Több zöldségfélét és fehér húst eszem. Sajnos még a mozgás hiányzik, majd ha jobb idők lesznek tudok többet biciklizni .4 hét alatt 5 kg ment így le! De most egy kicsit meg állt a fogyás!

Anett (20): kevesebbet eszek

Edit (54): Szénhidrát ,zsír különválasztása.Egyszerre nem ettem őket.Lassú fogyás,de nagyon eredményes.

Katalin (45): Az étkezéseimből ki hagytam az édességeket a kenyeret a tésztákat,és sokkal több folyadékot ittam,és iszom még mindíg.

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Norbert (38): a szénhidrát megvonása ill L-karnitin zsírégető szedése, Fogyókúra tippek - Diéták - Zsírégetők - Egészséges életmód

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Krisztina (24): atkins diéta..

Ferenc (31): Sportolás és helyes étrend.

Zsuzsanna (62): A kenyér evés elhagyása, kerékpározás

Tibor (65): kontrolált táplálkozás és több mozgás

Melinda (23): Sok folyadék és rendszeres mozgás.

Klára (54): A napi ötszöri étkezés,a mozgás!!!

Szilvi (46): 90 napos diéta egyesítve 1000-1200 kalóriás diétával,mozgás

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Kata (28): update1

Orsi (32): Több test mozgás, nagyobb folyadék bevitel, és az ételadagok megfelezése

Krisztina (41): Cukor elhagyasa

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Mária (47): Az etrend megvaltoztatasa es heti 5x egy oras mozgas (uszas,fit labdan valo torna es gyors gyaloglas konditeremben.13kg fogytam december 2-tol mostanaig.

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Kristóf (20): keveset ettem

Andi (46): Szigorú szénhidrát és kalória kontroll diéta, napi 5x-i evés, napi 4-5 l folyadék

Erzsébet (52): Egyszerűen csak az 1500 kalóriát tartom. Mindent megeszek, csak ne lépjen túl a napi 1500 kalórián. Azonkívül próbálok minél többet inni. Sajnos ez nálam nem túl sok, de igyekszem. Most a napi kettő és fél, három liternél tartok, ami természetesen semmi más nem lehet, csak tiszta víz.

Mónika (37): Szénhidrát bevitel csökkentése

Emese (53): Nem eszem kenyeret. Este 6 után nem eszem semmit. Napi 3 l vizet iszom. Sokat tornázom.

Hajnalka (31): Tartos dieta

Ildikó (44): A szénhidrát diéta és a kocogás.

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

Mónika (42): Kevesebbet eszem, és mozgok.

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Vivien (23): almaecet fogyasztása, vacsora minimalizálása/kihagyása, hastánc videó, kevesebb cukortartalmú ételek fogyasztása

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Anna (62): Testmozgás

Betti (29): odafigyeltem, hogy mit, mennyit és mikor eszem (semmit nem vontam meg magamtól :) és elkezdtem újra sportolni.

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Kitti (22): Megfogadtam a tanácsokat és odafigyeltem az étkezésre és sokkal többet mozogtam.

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Laci (52): odafigyeltem milyent és mennyit eszek

Ibolya (51): Vércsoportos étkezés, mindig kevés étel egyszerre, sok víz, gyaloglás. Nyers zöldségek, kis adagok, sok víz, gyaloglás.

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

Adriana (44): több folyadék fogyasztás, rendszeresebb mozgás

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Aniko (43): Mozgás,folyadék

András (65): napi többszöri, kevesebb étkezés, zöldségek fogyasztása

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

AndrÁs (65): Kevesebb kaloria bevitel, KICSIVEL TÖBB GYÜMÖLCS.

Eszter (36): CH szegény étrend

Ági (41): Kevés étel, sok ásványvíz, rengeteg mozgás heti 7*2 edzés min.60perc 10hónap -18kg

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Naola (19): Napi 2óra intenzív edzés és napi 6 étkezés(2 óránként).

Melinda (19): sok mozgás és a citromos víz

Judit (31): Napi fel óra testmozgás, kevesebb szénhidrát bevitele.

Anna (40): 90 napos diéta

Elizabeth (40): Edzes (heti 5*500 kaloria egetes) es dieta (zoldseg, gyumolcs, hus napi 1000 kaloria)

Niki (19): Odafigyelek az étkezésre és naponta/kétnaponta 40 percet tornázok.

Tímea (26): A 90 Napos diéta

Antal (63): Napi 1200 kcal, 150g szénhidrát. Napi rendszeresség következetesen az étkezések terén.

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Alisa (35): torna és kevés kaja

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

Ágnes (55): mindent ettem, de kevesebbet

Ágnes (46): kenyér és más pékáru elhagyása az abonettet kivéve

Marta (32): Elkezdtem a 90 napos dietat.

Viktória (42): Diéta,sok folyadék,mozgás.

Marika (47): tob mozgas csak keves az idom ra

Rozi (28): 800 kal?ria/nap és napi torna 20-90 perc

Kinga (32): Norbi Update , Szétválasztó diéta

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Klaudia (23): Naponta többszöri étkezés, és figyelni mikor, mit, mennyit eszem. Fontos az is, mennyit iszik az ember.

Móni (28): Életmódváltás

Bianka (18): Mozgás , illetve az étkezésre való figyelem

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Brigitta (38): Sport

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

Alica (45): Futás, burpee-edzés,(amiről itt hallottam először és nagyon jól bevált), több mozgás, racionális étkezés, nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.

Karolinka (34): zumba elkezdése, ételek mennyiségének csökkentése, egészségtelen ételek kiváltása diétásokkal.

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Lívia (42): kevesebb szénhidrát fogyasztás,és több mozgás.

Marcsi (42): mozgás, édesség és köretek elhagyása

Sára (25): 90 napos diéta + fitnesz heti 3x

Emese (20): Betartottam a tanácsokat, a piramis alapján próbáltam étkezni és elkezdtem tornázni is.

Attika1 (46): sportolás...biciklizés és kondizás

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Nusi (26): liszt, tej, cukor kerülése, megszokott adagok csökkentése, több zöldség fogyasztása

Tímea (46): nagyon kevés étel

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Zsolt (31): összességben kevesebb kenyeret eszem, este 6 után már nem eszem

Gábor (35): A honlapon található fehérje diéta + több mozgás

Kati (37): Tejtermék és szénhidrát visszaszorítása valamint a napi 5x étkezés

Ilona (59): Rendszeres mozgás (nálam heti 2x 1 óra), sok gyaloglás, fehér kenyér és egyéb búzából készült termékek fogyasztásának minimalizálása.

Éva (50): Liszt allergia :( , és most magas cukor szint

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Kristian (25): szigoru dieta

Erika (53): kenyér , sertéshús, cukor, tészta elhagyása ill. sok zöldság, gyömölcs , hal fogyasztása, és napi mozgás ( tornázás, biciklizés, kocokos ez vált be a legjobban

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

Angela (49): az ha elhagytam az edesseg fogyasztasat

Magdi (56): Én a 90napos diétát választottam ez már egyszer bevált nekem.Még hozzá vettem napi 20perc szobabicajozást .

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Maria (53): Sok mozg?s

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

John (28): Kevesebb cukor, több mozgás.

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Andrea (34): Este hat utan nem ettem

Erzsók (51): 6+1 diéta

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Eszter (26): szenhidratok csokkentese, tobb zoldseg, testmozgas

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Edit (25): Életmódváltás

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Alexa (19): Életmód váltás

Szilvia (39): Kenyeret,tésztafélét,édességet nem ettem.Helyette sok zölsség gyümölcs, fözelélek sajátmagával süritve,turó ( zsirszegény),tojás,sovány sajt,Csirkemell párolt zöldségek,hal,szardinia,sok folyadék! és napi 1 ill másfél óra mozgás! Este 18:00 után nem enni semmit.Reggelre joghurt,kefir stb..

Marika (55): elsősorban a szervezet lugositásával kezdtem.reggel 1 evőkanál frissen facsart citomlé evés előtt fél órával.délben 1 evőkanál almaecet szintén evés előtt fél órával.este lefekvés előtt szintén 1 evő kanál almaecet mindezt 2dl langyon vízben,és este félóra szobakerékpározás.napi 2.5lt folyadék!!!

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

Izabella (38): Ha nem eszem fehér kenyeret és semmit ,ami fehér lisztből van.

Rita (24): Étrend változás

Krisztina (41): sajnos az ha nem ettem szinte semmit :(.

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Zsuzsanna (53): kenyér,péksutemény kihagyása, ill. helyettesítése extrudált kenyérrel, zoldséggel, gyumolcsel

éva (34): a mozgás

Ani (25): mozgás, diéta

Csilla (18): több folyadékot ittam ,és mellé mozogtam is! illetve mozgok.. emellett mértékkel eszem,és próbálok egészségesebben táplálkozni ,igaz ez több kevesebb sikerrel megy hiszen nehéz a rossz szokásoktól egy könnyen megszabadulni..

Anna (59): kenyér, tésztafélék elhagyása, minimális rizs, zabpehely kb. hetente 2x. Sok nyers zöldség, hidegen sajtolt növényi olaj, levesek, hús. Sok folyadék.

Zsolt (38): Mozgás kevesebb evés

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Ildi (36): a nassolás elhagyása, csak zöldség evés estére!

Zsuzsanna (32): Mozgás diéta

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Kata (53): A Gastroyal zsírégető ételeit fogyasztom, még több gyümölcsöt eszem, több folyadékot iszom.

Szabolcs (35): Heti 70-80km biciklizes es kevesebb szenhidrat fogyasztasa. Az utobbi sokkal nehezebb nekem mint ha ketszer haromszor ennyit mozognek. Eddig bevallt, masfel honap alatt 3-4 kilot fogytam.

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Zita (18): sok mozgás

Marianna (34): Szénhidrát megvonása, heti 2-3 alkalommal futottam.

Mária (36): 1200 kalóriás egészséges éttend plusz gyaloglás

Linda (27): Elhagytam a finomított cukrokat és a fehér lisztet.

Györgyi (48): Fehérje dieta, de csak egy hétig volt sikeres. Aztán megállt a fogyas.

Annamari (22): mértékletes étkezés

Szilvia (29): Citromos víz, 6 óra után nem ettem, sok zöldséget fogyasztottam

Laci (39): Gondoltam összeírom, hogy milyen sikerem volt a saját fogyásomban, és ezt nagymértékben a fogyas.info-nak köszönhetem. 39 éves vagyok, nem volt nagy súly pluszom, csak a hasam zavart, és éreztem, hogy lomhábban mozgok. 77-78 kiló voltam, és ez sok volt a 168 cm-es magasságomhoz. Elkezdtem mozogni egyre többet, ezt sikerült megcsinálnom. Majdnem naponta lementem futni vagy focizni. Ez jól esett, de a testsúlyom nem csökkent sajnos ettől még. Ekkor találtam rá a fogyas.info cikkeire és a “6+1-es diétára' Azt hamar megéreztem, hogy az étkezéssel van a gond. A baj az volt, hogy soha nem tudtam változtatni a szénhidrátos, kólás, csokis étkezésemen. Gyakorlatilag reggel-délben-este ettem édességeket, kenyeret. Nem csoda, hogy nem fogytam. A fogyas.info-n nagyon sok anyagot találtam és elkezdtem képezni magamat. Rájöttem, hogy nem tudok dolgokat, nem világos, hogy mit eszek, az mit tartalmaz. Felszínesen tudtam pár adatot, de rá kellett döbbennem, hogy ez messze nem elég. A 6+1-

Laci (35): Sajnos semmi ezidaig :(

Ágnes (36): Mozgás és nem eszem már olyan sok cukros ételt

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

László (24): Heti 4 alkalom konditerem, egy kisebb diéta és mellé a fogyókúrás tabletta.

Norbert (19): Szénhidrát csökkentés, fittnesz.

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Judit (48): Rengeteg dolgom volt a munkahelyemen és nem volt időm a nassolásra. Csak azt ettem amit előre elkészítettem magamnak.

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Kriszta (45): Legjobban az vált be, hogy csökkentettem a lisztes és keményítős dolgokat pl: kenyér, krumpli, rizs, tészta, és az acélom, hogy teljesen el is hagyjam.

Nóri (24): Ahogy tanácsoltátok, elhagytam a fehér kenyeret, illetve 6 után nem eszem. Csökkentettem a az étel mennyiségét és minden nap szobabiciklizek és ugrókötelezek. 2 hét alatt 3 kiló ment le.

Nikoletta (28): A napi 5 étkezés, illetve az, hogy reggelizem. Arra is figyelek, hogy mit eszem és mennyit

Marian (30): sportolas,kevesebet etkezem

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Martina (21): Heti 3 alkalommal beépítettem a napirendembe a konditermi edzést 2 órában. 3 hét alatt úgy érzem irányított gyakorlatsorokkal feszesebbé tettem az egész testem. A hasam körcentiben karcsúsodott és a térdem körüli kis párnák is kezdenek eltűnni. Még pár hónap és remélem a kitűzött célhoz közelebb leszek. 10 kilónyi fogyást terveztem, de azt gondolom ahogy izmosodom nem a kilóbeli súlyom lesz a mérvadó, hanem a forma.

Zsuzsi (29): 5 hét alatt 4 kg-t fogytam diétával és speed fitnessel.

Erika (60): Narancs, alma, joghurt, zabpehely, rozspehely, lenmagdara turmix. Rendkívül laktató.

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Andrea (48): Amikor Adipexet ettem, de ma már az sem használ.

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Zsani (21): Teljesen kizártam a csokoládét az életemből és a cukros üdítőket, a teát is édesítővel iszom (ha iszom), és naponta elfogyasztok kb. 3 liter vizet.

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Ivett (28): almaecet

Nikolett (40): nem eszem kenyeret,tésztát,cukrosat,szénhidrátot.

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Emoke (38): a mozgas

Kati (48): többször keveset, éh gyomorra langyos citromos víz, nap folyamán is ezt ittam, délelőtt főleg gyümölcs, c vitamin 1000 mg, napi séta

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Emi (23): Mostanaban ujra tancolok. :) Reszben japan (parapara) tancot folytatok, es mar a baratnoimet is sikerult bevonni :) Ami jo, mert igy nem egyedul csinalom. :) Tobb folyadekot iszom, es tobb gyumolcsot is fogyasztok. Napi 3*parapara [edzes] es ezek mellett 4het alatt sikerult 6kgtol megszabadulnom. :) (^-^)/

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

István (40): Norbi Update

Zoltán (40): Futás heti négy alkalommal + kalória számlálás!

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

Zsolt (54): Sikerült olyan napi étrendet kialakitanom aminek rendszeres betartásával heti egy kg.fogyást értem el.

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Zsuzsa (29): Kevesebb és egészségesebb t?pl?lkoz?s,es több mozg?s

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Mira (28): A mozgás,a kitartás

Andi (28): Napi fél óra mozgás bevezetése, jobban odafigyelek az étkezéseimre.

Zoltán (46): Délelőtt folyamatosan répát, almát ettem (napi 1 kg is simán), amitől soha nem voltam éhes. Hetente 3-4 alkalommal elmentem futni. A 100 méterről két hónap alatt sikerült a mennyiséget 5-6 km-re emelni alkalmanként.

Tímea (25): Cukor, krumpli és fehér liszt elhagyás

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Frici (46): Testépítés, Fitness

Etelka (39): napi sokszori étkezés kis adagokban, vízfogyasztás és persze a sport.

Melinda (23): torna

Barbi (21): Napi 15 perc mozgás,odafigyeltem az étkezés mennyiségére.

Noemi (29): Etrend valtoztatas, taplalekkiegeszito, heti 3 sulyzos edzes

Noémi (24): étkezésen való változtatás (ez nagyon sokat számít nálam)

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Lilla (26): fehérje szénhidrát egyensúly,torna

Melinda (49): Meg nemfogtam hozza de sokmindenben valtoztattam

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

Attila (61): 1000 kalóriás étrend

Erzsi (53): a csal'di bajok

Alexandra (24): Edzés

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Margit (58): A nagy műtéteim után újra elkezdtem mozogni. A rántott és a sült dolgokat lájtosan készítem. Sok zöldség gyümölcs és a rendszeres séta.

Beatrix (29): 160g-os ch diéta

Dia (24): Szénhidrátbevitel erős csökkentése (semmi pékárú, semmi tészta).

Andi (42): kisebb adag ételek,sok séta,biciklizés

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Aranka (62): a szénhidrát csökkentése,édesség minimálisra csökkentése napi többszöri étkezés

Timi (22): 5 mins shaper ?s ?trend változtat?s

Teréz Dorina (19): nem ettem

Melinda (33): reggeli citromosvíz ivása

Gyöngyi (45): életmódváltás a cukros és lisztes ételek elhagyása, futás, torna

György (22): Igazából sok folyadék és a diéta!keményen edzek,bár néha el gyengülök az evéssel kapcsolatban,de utána többet edzek!

Hajni (30): kenyér,tészta,cukrozott üdítők elhagyása

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Mónika (26): Kalóriaszámolós módszer,minimális szénhidr?t bevitel,heti 4 edzés.

Csilla (42): KALORIA SZAMOLAS

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Bogika (27): Sport

Ancsa (37): A mozgád

Szuzyka (35): akupunktúra,diéta,torna

Rene (46): Muay Thai edzés

Kati (30): koplalás

Ria (56): A 6 napos piramis diéta sokat segitett

Ferenc (70): 1000kcal, cukormentes italok,fehérhúsok, kefír

Tibi (47): Több mozgás, több viz, kevesebb étel, kevesebb szénsavas ital és kevesebb édesség. Igy lettem 2,3 kg-mal könnyebb.

Ádám (20): Kalóriaszámlálás a neten, sportolás nálam biciklizés és hiit futás, motivációt nyujtott a pulzusmérős kalóriaszámlálós órám.

Ági (51): többet mozogtam

Ági (29): igazából a mozgás és a nem túlzásba vitt evést

Dávid (19): Kevés cukor, mozgás, sok zöldség és gyümölcs

Petra (24): Minimalizáltam a CH-bevitelt, napi rendszerességgel sportoltam, súlyzós edzéseket végeztem, elkezdtem futni és rengeteg fehérjét fogyasztottam.

Mónika (36): rendszeres sport,diéta

Judit (40): zöld tea,cukor ,kenyér elhagyása,és nem vacsorázom

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Kati (72): nem ettem

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Dóra (24): Rendszeres táplálkozás és mozgás.

Jutka (49): cm-ek változása

Anita (34): gi diéta, több torna

Otto (51): Kitartas

Eva (48): KEVESEBBET ETTEM TOBBET MOZOGTAM

Vera (46): kalóriák számolása, szénhidrát/zsír/fehérje optimális aránya, semmi éhezés, napi 5x-i étkezés, mozgás... szóval életmódváltás, amivel tartani tudom a heti 1kg fogyást.

Márta (40): eddig még nem sikerült fogynom

Évagabi (61): Nem eszek kenyeret, krumplit, rizst,tésztaféléket.Schaket iszok és a szervezet zsírtartalékát használja az emésztéshez.

Lilla (36): Sok fehérfe hust ettem salátával-káposztával nagy akarat ero kell három nap kell hogy megszokja a szervezet hogy kevesebbett eszel utánna már nem kíván annyi energiát táplálékot és gyogyteák zold tea stb.

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Károly (29): Rendszeres ?tkez?s, nemszabaf ?hezni, több zölds?g amiket szeretek is. Így nem kinzom magam.

Dávid (20): nem ettem túl magamat csak amennyi jól esett a szervezetemnek kicsit többet mozogtam ,meg a munka is segített ! :)

Attila (33): kKaposztaleves kura, napi kajaadag drasztikus csokkentese,sok folyadek.

Dávid (43): Még a legelején tartok 3-4 kg fogyással. Én orvosi kivizsgálással kezdtem. Utána kalória csökkentett ételek, kis mennyiség, vacsora gyümölcs, fokozott mozgás. Zöld kávé tabl. Krómmal.

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Erzsébet (55): Étrendváltoztatás és a mindennapi mozgás bevezetése. (3 hónap -12 kiló)

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Julcsi (45): Próbálok esete 6 után nem enni, sok vizet iszom. Figyelek arra is hogy mit eszem, de csak nagyjából, azért nem lettem fanatikus, de figyelek egy picit a kalóriákra is. Van amikor egyszerűen felezem az adagot. Pl reggel, vagy este.

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Marika (52): Lecsökkentettem a kenyérmennyiséget a felére, nem nasizok, cukrot teljesen elhagytam az étrendemböl

Bm (26): Kiegyensúlyozottabb étkezés, kardio és erősítő edzésekkel.

Ibolya (41): több mozgás

Csaba (41): Fehérjediéta napi 2-3 db 1,5 l-s palack bubimentes vízzel, napi 5x-s étkezés

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Anett (18): egészségesen étkeztem, kevesebb édességet ettem

Évi (32): kevesebb adagokat ettem és mozogtam

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Anikó (26): A kapott információkat felhasználva változtattam az életmódomon! Kiszámoltam mennyi kalóriát ettem eddig (több mint 2000 kcal volt), ebből levontam az oldalon ajánlott 700 kcal-t. Így ma már csak napi 1500 kcal-ra szorítkozom, és egyáltalán nem okoz megerőltetést. Igyekszem naponta 5x enni. Két étkezés közt egyáltalán nem vagyok éhes. Tornázni kezdtem, ahogy Önök javasolták, ehhez vásároltam 2 eszközt is, hogy otthon végezhessem mindezt, ugyanis borzasztóan fázós típus vagyok. A legnagyobb probléma a haskörfogatommal volt, ez szinte depresszióssá tett. 106 cm-es haskörfogattal, a kapott javaslat után kezdtem el a fogyit, mára 98 cm-nél állok. A 4.-5. emelet megmászása sem jelent már gondot! :) Kevesebb cigit szívok! Alapvetően megváltozott az életem, és ezért nagyon hálás vagyok az oldal szerkesztőinek! :)

Alfréd (40): Eddig csak nézelődtem,és így pár napja csinálom. ...de már egy kilót sikerült fogyni.

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

Ferenc (38): kalória számolás

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Klára (52): Paleo étrenddel, de nálam csak pár kg-ról volt szó. A lányom találta ezt az oldalt. Főleg miatta olvastam és kíváncsiságból töltöttem ki a tesztet. Egyébként Ő is kitöltötte.

Margit (55): Torna, kevesebb és egészségesebb ételek fogyasztása.

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

Anikó (41): Mivel nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet, így a torna sokat nem ért.:) Torna mellett szedem a hoodiát, így nem kívánom az ételt. Beválik!!!! :)

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Melinda (39): Le kellett cserélnem a kenyeremet teljes kiőrlésűre és már ettől is észrevettem magamon nagyon pozitív változásokat.

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Edit (37): 90napossal 16 kg

Edit (52): 5-évvel ezelőtt, 3-hónap alatt fogytam 12-kg, de alig ettem, és tornáztam minden este,

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Éva (34): Életmódváltás: több mozgás, egészségesebb ételek

Hajnalka (56): Megkerestem Az intelligens fogyás csapatát, s az ő útmutatásuk alapján életmódot változtattam /elkezdtem, 5 hete, -5 kg , többet eszem, mint azelőtt, naponta ötször táplálkozom, heti 3 alkalommal zsírégető torna itthon

Zsuzsa (54): Még az 'elején' vagyok és csak kb. 3 kg körül fogytam ( két hét alatt) De ami ehhez vezetett, az a tudatos táplálkozás,( saláták, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok) egészséges és nem hizlaló ételek fogyasztása, a kenyérfélék és édességek szigorú elhagyása,helyette teljes kiörlésű termékek, abból is napi max. 2 db ! Napi 5-szöri kevés étkezés,amibe mindig legyen gyümölcs, zöldség! Este 6 után már nem evés !!! Plusz napi 20 perc torna, és napi 1,5 km futás. Ez eleinte elég nagy áldozat és lemondás, de meg lehet szokni ! A cél: 68-69 kg , már 'csak' 22 kg-tól kell megszabadulni ! A sikeres fogyás titka a tudatosság, minden az 'agyban' dől el ! Ne akarjunk gyorsan fogyni ( pl. 1 hónap alatt 16 kg-ot) mert az soha nem lesz tartós. Nincsenek 'csodapirulák', csodaszerek ! A lassú, de biztos fogyás titka : az életmódváltás és táplálkozásváltás! A fogyásért igen is tenni kell, a nem jön magától ! A mozgás és sportolás elengedhetetlen ehhez, kb. 50 %-ot tesz hozzá ! Ja és ne mérjük magunk

Zsuzsa (24): Rendszeres torna, futás.

Gyongyver (44): napi 20 perc torna es minden masnap 40 perc,etrend valtoztatasa,tobbszor eszem es keveset,kenyeret es edeset mellozom, este 6 utan nem eszem.elszantsag,kitartas, 1 honap alatt 3,4 kg -ot fogytam

Annie (32): Mozgás bevezetése az életemben.

Zoltán (43): keveset ettem bicikliztem és nem utolsó sorban étvágycsökkentő készítményt szedtem

Enikő (21): edzőtermi súlyzós edzés valamintkardio

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Anikó (36): torna

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

Éva (48): Szoó Judit Kilófaló termékek, nyírfacukor, kókuszzsír, csökkentett CH tartalmú étrend és mozgás

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Zsuzsi (38): elkezdtem lúgosítani, és az esti vacsikat korábbra tenni, kevesebbet enni, többet inni...

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Zsuzska (22): Napi torna + elkezdtem a 90 napos diétát.

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Edit (32): Nem küldtetek semmit a tesz kitöltése után

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Betty (30): minden nap edzés és odafigyelés az étkezésre. Szerintem ez a legfontosabb.

Tibor (31): AZ első az hogy megváltoztattam az étrendemet, elhagytam a kenyeret, tésztát! naponta többször étkezek keveset!

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Kriszta (38): Többször is volt sikerem,különböző módszerekkel,de amint megendedek esti evést,vagy nassolást,vagy csak vissza térek a kenyér -pékáru fogyasztásához,mindig lassan vissza is szedem a nehezen leadott kilókat!

Bernadett (26): Folyékon L-Carnitine fogyaszt?sa alatt 22kg-ot adtam le, heti 5x2 ?ra edzéssel megfűszerezve! Ez most is sikeres...

Heni (23): Ha nem ettem semmit lenyegeben csak fottojast

Dániel (35): Keveset ettem többször és többet mozgok

Ildi (34): mozgás, sok gyümölcs, zöldség fogyasztás, szénhidrát kevés fogyasztása, édességek teljes elhagyása

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Alexa (21): Rendszeres táplálkozás naponta 5-őr alacsony kalória tartalmu ételeket illetve edzés.

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

Zsolt (19): sport és diéta

Márta (37): Étkezés drasztikus megváltoztatása.

Zsolt (50): A tanácsadás.

Zoli (19): Étrend változtatása.

Tibor (54): reggeli citrom ivása

Zoli (36): Szénhidrát étel minimálisra csökkentése, sok zöldség, kiegyensúlyozottabb táplálkozás több testmozgás. mind az oldalon megtalálható számomra szinpatikus elemek összeválogatásával.

Zoltán (45): Szénhidrát bevitel drasztikus csökkentése

Tamás (22): hát kis kilotol meg szabadultam

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Roland (39): A kalória tábla használata

Zsolt (40): -sport -kenyér,cukor,műkaják,űditök elhagyása.

Renáta (20): Sokkal több folyadékot ittam és próbáltam mindennap mozogni egy kicsit. Természetesen az étkezésemre is odafigyeltem,csökkentettem a finomított szénhidrát és a cukor bevitelt.

Gergő (24): Rendszeres, minden napi mozgás és az odafigyelés a táplálkozásra, hogy mit egyek és mit hanyagoljak.

Dávid (30): Nem tudom pontosan mi vezetett a sikerhez, mivel egyszerre több tanácsot fogadtam meg. Minimális rossz szénhidrát fogyasztás, több folyadék, naponta több étkezés. Két hétig nehéz utána át áll a szervezet. 2 hónap -11kg.

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

György (44): A kitartás és a cél, s a múlt elleni küzdelem.Táplálkozás terén pedig az egészségesebb ételek, azok is mértékkel!

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

Angyalka (36): 6+1 es dieta. Volt egy tevhitem, hogy nekem nem sikerul, mert ugyis felbehagyom, ha kinoz az ehseg.De itt nem kell ehezni, igy dolgozni tudok Mellette.

Barbi (32): Sport,mértékletes étkezés!És Jóval több folyadékot fogyasztok mint régen.

Krisztina (40): Nagyon figyelek az iv?sra ?s este 6 után nem fogyasztok ?telt.

Timi (19): Egy nap többször ettem keveset, mozogtam mellette intenzíven.

Kata (22): A szénhidrát és az édesség/nasi teljes mellőzése. A rostos ételek előnyben részesítése, főleg a délelőtti órákban. Sok tea (zöld, cellulit, mate) fogyasztása.

Diana (18): Jobban oda figyeltem az étkezésemre... Sportoltam..

Alexa (23): seta

Ágnes (64): 90 napos diéta

Imre (56): A szénhidrátok,zsírok,hús ételek megvonása!Március 1-én elkezdett diéta 97 kg-ról 79 kg a mai nap.Számomra siker történet.

Judit (39): Kontrollált étkezés. Sport megfelelő mennyiségének megtalálása.

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Ketrin (18): meg nem adtam le egy dekat sem sajnalom .nem tom hogy fondnak le.

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Nóra (20): Mikor nem eszek semmit napi-.kg-t fogyok :) Az előző két napban ezzel 3kg ment le :)

Andrea (48): egy fogyókúra tea de csak részben sikerült fogynom.

Sophie (44): Tobb folyadek, tobb zoldseg, plusz zold kave naponta ketszer-haromszor, grepfruit naponta legalabb egyszer.

Marika (65): káposztaleves(részben)

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Andrea (48): Novemberben mütötték a könyököm és mivel elötte abbahagytam a rendszeres mozgást a fájdalmaim miatt 5 hónap alatt felszedtem 6 kilót, ami rettenetesen zavar. Még csak pár hete kezdtem el megint mozogni és jobban odafigyelni az étkezésre. Nem kezdtem el rohamosan fogyni, de elindult lefelé a mérleg mutatója és fittebbnek érzem magam. Edzésnaplót vezetek, amibe beleírom a napi edzésadagot és hogy mit eszem (a nassolást is szigorúan!), meg a reggel mért súlyomat.

Julcsi (21): diéta és edzés (súlyzós és kardió)

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

Krisztina (45): Kenyér, tészták elhagyása mindig abban az időben étkezem.

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

Bettina (24): rendes etkezes es mozgas

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Éva (52): Nagyon kevés evés föleg este 5 után.... Csak zöldség...

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

Györgyi (35): sokkal több, folyadék (házi limonádé): víz+zöld tea+citromfű, menta+citrom+gyömbér

Violetta (47): etkezesi adag csokentese

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Bernadett (31): Diéta és torna. :)

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Márta (44): Nem eszem kenyeret csak reggel.Kevesebb édesség és persze több folyadék.

Gina (27): betegség

Csaba (37): paleolit étrend foci kondi

Irén (52): A folyadékfogyasztásra figyelek oda, csak liszt, cukor, zsír,olajat nem eszem, heti 3x4x tornázom alkalmanként 30-40 percet.

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Emőke (32): több folyadék, ami inkább víz, illetve lúgos víz. Próbáltam glutén mentes lisztféleségeket vásárolni, többet mozogni, és édesítőszerként xillitet használok.

Aliz (20): Finomított fehérliszt elhagyása, szénhidrát csökkentett életmód.

Beatrice (15): Naponta ötször étkeztem és legalább 3 liter vizet megittam.Nagyon kevés húst ettem, viszont annál több zöldséget (főleg répát, uborkát és karfiolt). Heti háromszor 2 és fél órás aerobik- és kétszer 1 órás táncedzésre jártam. Próbáltam többet pihenni és gyalog járni (pl. iskolába, munkába).

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Judit (49): 90 napos diéta

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Dorina (18): egészséges étrend, kalória számolás, és sport

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Tamás (36): Sport és a táplálkozásom újragondolása, átszervezése és radikalizálása! 2 hónap alatt 87,5-ről 72,5-re fogytam le. Ez 10db másfélliteres ásványvíz!!! Ma volt elösször ideális a testsúlyom!! Folytatom még 68,5kg-ig. Nekem nagyon bejött és rengeteg sikerélményt jelent nap, mint nap. Vidáman ébredek, nagyon korán teljesen magamtól. Energikus vagyok, vidám, jó a közérzetem és minden másnap hajnalban lefutok 1.30 perc alatt 12,5km-t. Nagyon nagy boldogság megélni a sikereket! A kilók, meg zuhannak le rólam! A másik csodafegyverem a TRX! Ezt használom izomerősítőnek. Ott is érzem, hogy van izmom, ahol nem is gondoltam! Pár edzés után, már úgy megerősítette a hátizmaimat, hogy az elötte gyakran jelentkező hátfájásom eltünt teljesen!!! A bokámmal is sokat kínlódtam ,de a negyedik edzés óta semmi panaszom nincs! Az étkezésről rengeteget tudnék írni, mert szerintem 60%-ban ez a siker kúlcsa, de az elég hosszú lenne.

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Marianna (41): megfelelő étrend,rendszeres mozgás

Lizzy (52): saját magam motiválása

Juraj (58): a minusz háron kilo

Zsóka (56): Lényegesen kevesebb evés..!!!!

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Erika (28): kevesebbet edtem, es nem fogyasztottam kenyeret es edesseget

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

Ági (24): Tudatos táplálkozás, sok sport

Zsuzsa (40): mozgás

Vera (28): 90 napos diéta

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Szilvia (31): A FOGYASZTÓKRÉMEK BEVÁLTAK

Ildikó (31): szűtea kapszula, több mozgás (biciklizés mindennap)

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

János (55): monitorozás

Magdi (42): Nagyon sok zöldséget kezdtem el enni, és megprobáltam oda figyelni a lúgosító ételekre. Rögtön 3kg lement egy hét alatt.

Andrea (36): Ahogy időm engedi tornázom. Kerékpárral járok mindenhová.Csökkentett szénhidrát tartalmú ételek fogyasztása.Sok folyadék és kínai teát iszom napi 2x.

Sándor (63): nagyrészt gyümölcs és zöldsé gböl állo étkezés 1 honap alatt 10 kg minusz éhezés nélkül

Klári (38): 600kal./nap

Laci (47): egy fogyókúrás diéta és , hogy utána tudtam tartani a súlyomat (tojásdiéta)

Tímea (35): kalóriaszámolgatás szigorúan

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Ilona (26): Tobb mozg?s, ev?s helyett ittam, n?ha osszet?vesztettem.T?vesen azt hittem, teljesen kerulni kell a sz?nhidr?tokat, pedig nagyon nem.

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Katalin (50): Figyelek a szénhidrátok bevitelére.

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

Margit (38): napi ötszöri étkezés

Mónika (33): torna(futás mellett),diéta

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Teca (51): Szétválasztós diéta, több folyadék, intenzivebb mozgás, Nincs nasi!!!!!! De mindent megeszek amit szeretek, csoki, fagyi, szalonna, csak megnézem mit mivel eszem, több zöldség es gyümölcs, semmi kenyér es kenyerféle.

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Tímea (45): odafigyeltem a folyadék mennyiségére

?dám (31): A sok v?z fogyasztása az fontos és a kenyér,krumpli,lisztes ?telek elhagyása !

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Reni (26): Diéta, sport ( spinning)

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

Kriszti (34): felülés, gyaloglás, futás, cukor fehér liszt, tészta mellőzése.

Katalin (50): Megnéztem, hogy súly, életkor, mozgás, magasság alapján heti 0,5 kg fogyáshoz 1282 kcal-t fogyaszthatok és ehhez probálom tartani magam.

May (21): Nem innen vettem a fogyókúrás étrendet

Melinda (29): csökkentet ch tartalmú fehérjedús étrend és rendszeres sport

Erika (53): kevesebbet eszem

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Orsolya (25): Rengeteg edzés, diéta és vitaminok sokasága. :)

Zsuzsanna (57): Számoltam a bevitt szénhidrátot

Eszter (37): A szétválasztó dieta!

Márti (23): A kenyér és a pékáru mellőzése

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Marianna (41): most jelenleg nem eszek húst és hústermékeket tartalmazó ételeket, de azért nem fogytam olyan sokat.

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Csilla (46): Erős elhatározással indultam neki,kellően motivált voltam,célokat tűztem ki magam elé.Súlyvesztéskor büszke voltam és elégedett.Keveset és odafigyelve ettem.Első körben több,mint 20kilót fogytam.

Timi (19): Változatos, tudatos, kalóriacsökkentett étkezés és heti 4-5-szöri mozgás (kardió:futás, lépcsőzés/lépcsőn futás, emellett súlyzós gyakorlatok minden testrészre).

Zsu (29): szénhidrát csökkentése és cukor elhagyása mellett kalória számlálás, plussz heti 1 gyümölcsnap (alma)

Emese (22): futás

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Mária (48): Lényegesen több gyümölcs fogyasztása és a króm tabletta alkalmazása.

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Edina (26): igazából én azt,hogy mindig figyeljem mit és mennyit meg mikor 3 gyerek mellett nem megy,de én 1 hét alatt 6 kg fogytam.mégpedig úgy hogy azt vontam meg amit imádok(kenyér) és azt ettem amit kevésbé szeretek.Szóval reggel délbe és este megette 1 natúr joghurtot 1 répát nyersen lereszelve, 1 almát meg puculva lereszelve 1 virslit beleszeletelve ezt összekevertem ill 1,5 l zöld tea

Anita (33): zöld tea kúra

Mano (46): Az etkezesek idejet mindig szigoruan betartottam es tobb mozgast vittem az eletembe.

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Krisztina (43): sok víz fogyasztása,szénhidrátok kiiktatása.

Ági (29): rengeteg sport, az édességek fogyasztását csökkentettem, az alkohol fogyaszasztást szinte teljesen abbahagytam

Piroska (68): Megadása semmi pedig sok mindent kipróbáltammar.A zoldtra sem segít,pedig évek óta iszom.Segítséget kérek,hogy letudjak fogyni.

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Anna (50): Nagyon odafigyelek mit eszek! Eddig nem tartottam a napi töbszöri étkezést.Egyszer esetleg kétszer ettem! Most naponta töbször, gyümölcsöt zöldséget! Kenyeret egyáltalán!!

Edit (45): Saját magam által kitalált étrend (alapja:szénhidrát és cukor/csoki elhagyása), sok folyadékkal és a heti 2-3 alkalmas mozgás, tornázás. És természetesen az akarat és a kitartás. 3 hónap alatt 6 kilót fogytam így.

Henrietta (19): Az átlagos napi folyadék bevitelemhez képest sokkal több folyadékot vittem be a szervezetembe, ezáltal sokkal élénkebbnek, figyelmesebbnek éreztem magamat, ráadásul kevesebb élelmiszert (kenyeret, tésztaféléket) fogyasztottam, ami miatt (nem sokat, de) csökkent a testsúlyom.

István (38): napi 1250-1300 kcal max bevitel + mozgás

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

Margit (63): Súlyos betegség,erős antibiotikumok miatt nem kezdhettem bele a fogyókúrába,de pár napon belül mindenképpen elkezdem,ui.az írások alapján szentül hiszem,hogy ezúttal sikerül.Akkor újra jelentkezem.

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Enikő (32): Ma kezdetem el a Dukan diétát, remélem ez az akció fog fogyáshoz vezetni.

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

István (28): diéta,sulyzós torna

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Bea (28): 3 után nem evés. Reggeli bőségesen.

Virgínia (19): Taposógép használata, káposztadiéta, napi 15 perc futás ill. kerültem a cukrot.

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Mónika (44): A rendszeres táplálkozás és a mozgás bevezetése. A türelem és a kitartás fontossága.

Eszter (27): rendszeres (napi) futás: kb. 5-6 km és diétás átrend

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Timea (19): nem fogytam,csak formásodtam.

Mónika (24): Én eddig napi pár kortyot ittam. Javaslatotokra emeltem a mennyiséget, eleinte rossz volt, ma már a munkahelyemre is viszek, és állandóan iszok mert szomjas vagyok ami eddig nem voltam. Elkezdtem heti 2 alkalommal spinningre járni 2kg-ot fogytam. Igaz ez nagyon kevés, de kb. 2éve egy dekát sem fogytam, szóval örülök neki.Még 8kg-tól szeretnék megszabadulni.

Vivien (29): Torna,bicikli

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Eniko (39): A kemeny edzes

Gabriella (44): diéta,mozgás

Tibor (44): Almaecet fogyókúra, többszöri étkezés kevesebb mennyiséget, vacsorára kevesebb étel

Gabi (44): Több mozgás, kevesebb étel, több ásványvíz.

Ibolya (27): Sok munkka keves kaja

Melissa (21): csökkentettem a kcal bevitelt, rengeteg folyadékot zöld teat, csalán teat ill. más gyogyteakat iszom amik segitik a méregtelenitest illetve napi szinten bevezettem a sportot, az intervallumos futassal égetem a zsirt.

Erzsébet (59): paleolit diéta,de 2 hónap után semmi, a szervezetem gőzerővel ' akarja' vissza a leadott 5 kg-t

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Anna (57): Tobb folyadek, kenyeret egyaltalan nem eszem. Igazabol en nem dietazom hanem naponta 5-6 etkezem keveset. Igy 3 kg fogytam Heti egy alkalom 1 ora seta

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Zsani (35): diéta és torna

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Ágota (20): Diéta

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

Tünde (39): A mozgás,a sok folyadék bevitel.Sok gyümölcsöt tudtamenni és így már kora délutántól nem ettem semmit.Cask a gyümölcsöt.

Zsuzsa (65): A szénhidrát mennyiségének minimálisra csökkentése, a cukor teljes elhagyása.

Attila (25): Minden nap edzettem és figyeltem arra, hogy mit és mikor ettem.

Zsuzsanna (59): szigorú diéta

Tünde (41): Zsírégetés harcosai módszer alapján ( étrend-mozgás) sikerült 8kg-tól megszabadulni.

Zsuzsanna (27): Több mozgás!

Anikó (50): az idegesség

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Eszter (53): Visszafogott, napi 5 szöri étkezés, és a mindennapi mozgás.

Mónika (33): Még csak most kezdtem el a fogyókúrát, de 4 hét alatt 3,5 kg-ot fogytam. :) Ez persze még nem túl sok, de próbálom az étkezésemet visszaszorítani, amennyire csak lehet (kevés kalória), többször eszem keveset, törekszem egészséges ételeket fogyasztani, kerülöm a cukros ételeket, a finomított szénhidrátokat, sok ásványvizet iszom. Nyaralás után tervezem, hogy eljárok majd heti 2x aerobikozni, ez a mozgásforma eddig mindig bevált. Próbálok kitartó és következetes lenni.

Zsófia (27): kevesebb szénhidrát

Évi (21): diéta

István (65): napi 1 ó -kerékpározás és diéta

Aniko (63): Elkezdtem a disociat-etrendet,ittam 2 liter vizet naponta,setaltam 20-30 percet

Évi (28): Sok folyadék, este 6 után nem evés.

Judit (21): nem volt még

Karolina (28): kalloria bevitel csökentése és a napi egy óra torna

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Anita (24): kevesseb eves

Edina (33): napi többszöri étkezés

Barbara (32): kétnaponta reggel futottam és figyeltem az étkezésre - a testkontroll / elválasztásos módszert alkalmaztam.

Márti (46): Vettem végre egy elliptikus trénert és és nagy örömmel használom

Gabu (43): Csökkentettem az édességet,fehér lisztet,és hetente 4-szer 20 perces torna

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Noémi (34): még semmi, mert még nem kezdtem fogyózni, de már megiszom a napi 2-2,5 liter folyadékot, de van amikor többet is

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Marusz (56): Torna, úszás, diéta.

Viki (25): Rendszeres mozgás és a csökkentett kalóriabevitel

Csilla (50): étrend átalakítása, a zöldségfélék nagyobb fogyasztása, kerülni a szénhidrátot tartalmazó ételeket, erősebb tornát végzek

Viktor (24): Több mozgás, kisebb adag ételek, cukor és finomliszt fogyasztásának minimalizálása.

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Antal (45): Levesporral egyik nap csak 3*2dl ittam sok folyadékkal a másik nap aszt ettem amit akartam igy sikerült 28kg ot leadnom 3honap alatt

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Maja (44): 90 napos diéta

Agota (26): sport,etrend valtoztatas és recode használata

Bettina (18): mepróbálok nem enni 7 után, almaecetet iszok étkezések előtt, több gyümölcsöt eszek

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Eleonóra (60): A szénhidrát a finomított lisztek,tartós tej, olajak kiiktatása az étrendembol, és az elv tobbszor keveset

Réka (16): nem ettem

Anett (25): 14:00 után már csak Norbi update termékeket fogyasztottam és minden nap kardióztam minimum 1 órát

Violetta (48): megvaltoztattam az etkezesi szokasaimat,lemondtam az etkezes kozti nasolasokrol,tobb gyumolcsot es vetemenyt eszek

Valéria (43): A lisztes cukros dolgok elhagyása,

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Csaba (47): mozgás+diéta

Mariann (37): Napi 5 étkezés keveset,és sok folyadék!Sok gyümölcs,kevés szénhidrát!-4kg

Hajni (35): Reggel csak gyümölcs, délben Norbi Update étel (Teletáltól rendelem), este gyümölcs, ivójoghurt és ami a legfontosabb, nem eszem fehér kenyeret, zsemlyét, semmilyen pékárut. Rengeteg víz elfogyasztása.

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Mária (63): IR. Diéta/-25.kg/

Marianna (49): több folyadék bevitel oda figyelek mikor mit eszem

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Ildikó (19): Áttértem a vegán étrendre, és az nekem nagyon sikeresnek bizonyul, mind egészségügyileg, mind ízvilágra is tökéletes. Nem érzem magam fáradékonynak, rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, a táplálkozásomnak ezek teszik ki a 70%-át, egyáltalán nem érzem, hogy hiányom lenne bármiből is, és fogyok is, és éhezni sem éhezem.

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Zsuzsi (42): Elkezdtem rendszeresen konditerembe is járni és nagyon figyelek az étkezésekre.

Beatrix (33): kalória táblázat,edzés

Mónika (21): egészséges étkezés, kevesebb étel + torna

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Csilla (49): csoportos tornázás

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

Márta (47): nem ettem kenyeret sokat ittam

Timea (30): Volt aki hajtott

Enikö (28): almaecetes vizet iszom,nem eszek kenyeret sem cukros ételeket, semmi édesség és amikor idöm engedi mozgok, este 7 után már csak vizet iszom

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Fruzsi (18): CH-csökkentett étrend, sport

Agnes (31): Sport,Kevesebb szénhidrát fogyasztás.

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Meli (33): diéta+mozgás

Zoltán (40): Étkezés ,sport

Ági (51): Átértékeltem a folyadék bevitelemet, és az étkezések időpontját, megtanulta, lassan rágni, módszeresen enni

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

Sziszko (26): Nem eszem cukrot semmilyen formában, mézet használok helyette. Fehér lisztet sem csak néha pogácsát (sajnos nagyon szeretem). Probálok lugosan étkezni, sem kávé, tej, tejtermékek, hus. Zöldség gyümölcs minden mennyis?gben. Lemondtam a süteményekről ami nagy szo, cukrászként. De hamar látványos volt az eredmény. 65-66 kilorol 61re fogytam. Kezdem beépiteni a futást a mindennapjaimba és tovább szeretnék fogyni. Ja és sok sok zöld tea!

Erzsébet (51): Kevés kalóriabevitel.Igaz nagyon nehéz volt mert mindig éhes voltam

Marcsi (55): 1000 kcal étrend,és mellette a mozgás.

Évi (27): a kevés kalória bevitel

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Laci (38): Naponta legalább ötszöri étkezés. Kisebb adagok fogyasztása egy-egy étkezés alkalmával, este már minimális szénhidrát bevitellel.

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Krisztina (39): mozgás

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Rita (44): Léböjt

Éva (27): kevesebb étel, több mozgás

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Szilvia (37): drasztikus étrendváltoztatás és mennyiség csökkentés

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

Gabriella (56): lisztes dolgok csökkentése, több mozgás, kevesebb vöröshús

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Judit (58): oda figyelés

Edina (26): Több folyadék és mozgás!

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Ildiko (46): el hagytam az esti nasit

Niki (18): 90 napos dieta

Bogica (13): Evés

Ildikó (32): Rendszeres testmozgás.

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Eszter (23): Heti 5 nap 1 óra edzés.

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Robi (41): kalória számlálás

Erzsi (52): Kenyér, és cukor féleségek elhagyása. Sok folyadék, -víz ivása.

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Zsanett (22): szénhidrát számolás

Erika (56): Mozgás, a táplálkozási szokások változtatása.

Erika (35): kevesebbet enni, torna

Brigitta (30): Elhagytam az étrendemből a fehér kenyeret, tésztákat és a kólát. Az evési mennyiségemet is csökkentettem, és lassabban kezdtem enni. Szinte minden nap tornázom 20-30 percet.

Margit (48): NEM VACSORÁZOM

Hajnalka (38): nincs kenyér péktermék, liszt

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Monika (36): kevés étel+sok edzés+KITARTÁS!!!

Irénke (58): Reggelizek rendzseresen-sok gyümölcsöt eszek-és ha tehetem szinte naponta 16-km-kerékpározok-és legaláb 2 liter folyadékot iszom-kizárólag forrásvizet.

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Klára (34): kevesebb szénhidrát de csak valamedig ment a súly aztán megállt .

Aranka (56): az édesség mennyiségének csökkentése

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Gábor (22): Paleo diéta. sok hús zöldségel...

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Elvira (38): fehércukor,fehérliszt kivonása az étrendből

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Barbi (21): Rendszeres edzés, egészséges táplálkozás

Sandor (44): Valami gyogyszerek,kb 5 eve,de ahogy abbahagytam azonnal vissza is hiztam.

Nikolett (18): torna

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

Kriszti (23): Bizonyos ételek 'megvonása' és a testmozgás

Ádám (32): napi 5-szöri étkezés

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

Judith (42): 6 + 1 diéta (kedvencem a 'bünözési nap'! ), ételek helyes t?rsit?sa, sok mozg?s, délelött csak gyümölcs, gluténmentes étkezés. A cukros tejes k?vé és az alkohol teljes kiiktat?sa

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Eva (63): Fegyelmezettebb vagyok.

Beata (42): nagyon keveset ettem.

Zsuzsanna (47): Liszt,cukor,tejtermékek, napraforgó olaj elhagyása, sok zöldség,magvak fogyasztása.

Annamária (38): Kevés szénhidrát, sok fehérje és zöldség, napi ötszöri kisebb étkezés és heti 3-4-szer torna.

Éva (56): több folyadék, napi 5x evés keveset

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Viktória (49): Szia! Igen, a káposzta leves, és most hogy 10 kg-ot leadtam, kezdek savanyúvá válni. nem csak azt eszem, de a leg hatékonyabb a leves.

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Tîmea (43): Mozgás /zumba/ életmod váltás ,

Kriszta (44): Hay diéta kombinálva méregtelenítővel. (Nem reklámozom, ha valakit érdekel, privátban írom.)

Peti (19): sok mozgás, napi 1000 kalóriás táplálék bevitel

Monika (32): Dieta

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Eniko (35): 90 naps kurával fogytam 15kg