Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!
Fogyás teszt ... Fogyás étrend


Fogyás kalkulátor

1 kattintás 4 érték

Fogyás kalkulátor

Ideális testsúly
Testtömegindex – BMI
Napi kalóriaszükséglet
Alapanyagcsere – BMR

........ Férfi

Életkor:
Magasság (cm):
Testsúly (kg):

Vízfogyasztás - Milyen vizet igyunk?

Milyen a jó víz? - A jó minőségű tisztított víz fontosságaEgy átlagos testalkatú felnőtt ember napi 2-3 liter folyadékot veszít a vizelettel, valamint izzadáson, légzésen és mozgáson keresztül. Ha ezt nem pótoljuk, testünk kiszárad.

Miért a víz legjobb választás egy fogyókúra alatt? Ideális esetben 15-20 testsúlykilónként (ez természetesen függ még a hőmérséklettől, izzadástól stb.) 1 liter folyadék fogyasztása lenne megfelelő.

Bővebben: Miért kell - különösen egy fogyókúra alatt - sokat inni?

A mennyiségi kérdés mellett létfontosságú, hogy
mivel is lehet a legjobban pótolni a napi vízveszteséget?

A víz szerepe - Miért kell odafigyelni a víz minőségére?

Szerveink igen jelentős mértékben tartalmaznak vizet, és a sejten belüli és kívüli közeget is alapvetően víz alkotja. (Az emberi szervezet körülbelül 70%-a víz.)

A sejten belüli közeg adott, és enyhén savas jellegű, de a külső közeg, amely enyhén lúgos, igen érzékenyen reagál a szervezetbe folyamatosan bevitt táplálékra és vízre.

Egy enyhe változás is már igen komoly problémákat von maga után, ami számunkra érzékelhetően már csak a különböző betegségekben nyilvánul meg. Rengeteg tanulmány is készült ebben a témában.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az általunk fogyasztott víz minőségére.

Érdekes adat még, hogy szervezetünk akár 30 napig is bírja evés nélkül, víz nélkül azonban csak 72 órát bírnánk ki! Ebből is látszik, hogy a víznek életbevágóan fontos szerepe van!


Nagyon nem mindegy tehát, hogy mivel elégítjük ki szervezetünk folyadék igényét. A 100%-os rostos gyümölcslevek, noha hozzáadott cukrot nem, viszont rengeteg gyümölcssavat tartalmaznak. Az üdítők is legtöbb esetben cukrot és különböző savakat (leginkább citromsavat) rejtenek magukban. A kávé és fekete tea is a szervezet elsavasodását segíti elő (főként cukrozva).


A víz az alábbi nélkülözhetetlen feladatokat látja el a szervezetünkben:
 • Segíti az anyagcsere folyamatokat;
 • Erősíti a szívet és a vérkeringést;
 • Javítja a szervezet immunrendszerét;
 • Elszállítja a tápanyagokat a sejtekhez;
 • Segíti az emésztést, megakadályozza a gyomorsav túltengést;
 • Elősegíti a vesék működését, optimalizálja a test tisztulási folyamatait;
 • Aktiválja az idegrendszert, és csökkenteni a stresszre való hajlamot;
 • Növeli a koncentráló- és teljesítőképességet;
 • Frissességet és rugalmasságot ad a bőrnek;
 • Kiüríti a testből a felesleges mérgeket és salakanyagokat;
 • Rugalmassá teszi az ízületeket.

Ezen létfontosságú feladatok ellátására csakis a jó minőségű, tiszta víz képes!

Mi számít jó minőségű, tiszta víznek?

Bármennyire csodálatos hatású és szükséges is a víz, ha nagy mennyiségben rossz minőségű vizet fogyasztunk, az épp az ellenkező hatást váltja ki; megbetegíthet, és tovább savasíthatja szervezetünket.

Éppen ezért fontos, hogy tisztában legyünk a jó minőségű víz alapvető tényezőivel.

A víz minőségi tényezői:
 1. Tisztaság - tisztított víz legyen;
 2. Lúgos kémhatású legyen (ne savasítson);
 3. Elektronokban gazdag, antioxidáns hatású legyen;
 4. Sejt szinten hidratáljon (molekuláris szerkezet).

1. A víz tisztasága - Miért nem jó, ha csapvizet iszunk?

A civilizáció kialakulása előtt az olvadt gleccservíz, az esővíz vagy a hegyekben lévő forrásvizek ideális minőségű vízforrások voltak. Mára azonban a fokozott talaj- és környezetszennyezés következtében, valamint az óceánokba öntött szemét miatt alig találni tiszta vizet a természetben. A vizet ma már tisztítani kell.

Sajnos a csapvíz nem tartozik bele a tiszta víz kategóriába; klór tartalma a vízben található egyéb anyagokkal reakcióba lépve átalakul, és további, az egészségre káros klórvegyületeket hoz létre. Nem csak az emésztőszerveket, érfalakat, de az agyat is károsíthatja, továbbá tönkreteszi a szervezet E vitamin készletét és szív problémákhoz vezethet. Nem beszélve arról, hogy a tisztító üzemtől a lakásokig érve a víz meglehetősen hosszú utat kénytelen megtenni. Ezalatt, pusztán a régi vezetékekből is további szennyeződések oldódnak ki, mint pl. nehézfémek, arzén, vas, ammónia, sőt nyomokban gyógyszermaradványok is találhatóak a tisztító üzem szűrőrendszerén áthaladt vízben.

Egyelőre a megoldást az utólagos víztisztítás jelentheti.

Otthonra jelenleg a leghatékonyabb és legmegfizethetőbb megoldás a fordított ozmózis elven működő háztartási víztisztító rendszer használata.

2. Lúgos kémhatású - Miért jó, ha enyhén lúgos vizet iszunk?

A tiszta desztillált víz pH értéke 7. Minden, ami e fölött van, lúgos kémhatású. A lúgos víz segít semlegesíteni a testben lévő savakat és méreganyagokat, ami mind az egészségünk megőrzése, mind pedig a fogyás szempontjából létfontosságú. [Bővebben: Lúgosítás - A lúgos víz szerepe]

3. Elektronokban gazdag, antioxidáns hatású - Miért fontos ez?

A víz energiáját az ORP (oxidációs-redukciós potenciál) segítségével lehet kimutatni. Az ORP, vagyis az oxidációs-redukciós potenciál azt mutatja, hogy milyen mértékben képes valami csökkenteni az oxidációs folyamatot. Más szavakkal, az oxidáció-redukciós potenciál az anyagok antioxidáns hatásának mértékegysége. [Bővebben: Antioxidáns védelem - Az öregedés lassítása]

Az ORP-t leggyakrabban millivoltban (mV) adják meg. Ha az ORP negatív tartományban van, akkor az adott anyag elektronokkal telített, vagyis antioxidáns hatású, így megakadályozza és visszafordítja szervezet oxidációját. Pozitív ORP érték esetén az adott anyag oxidáns hatású, vagyis egészségünkre káros.

Víz esetén az ideális ORP érték -50 és -1250 mV között van.

Viszonyítási értéknek jó tudni, hogy a csapvíz ORP értéke +250 és +500 mV körüli. De az ásványvizek sem sokkal jobbak e téren; a szénsavas vizek egyértelműen +ORP tartományban vannak, de még a mentes ásványvizek legtöbbje is +ORP értékű, a cukrozott üdítőitalokról már nem is beszélve.

4. Molekuláris szerkezet, sejt szinten hidratáljon

A legtöbb vízben a vízmolekulák tízesével, húszasával összetapadnak, ami egyrészt csökkenti a víz elektronaktivitását (veszít antioxidáns hatásából), valamint a túl nagy molekula-tömörülések nem tudnak kellően áthatolni a sejtek membránjain, és így nem tudják a sejteket belülről hidratálni.

Ezért érdemes arra is figyelni, hogy a víz molekula-tömörülései minél kisebb egységek legyenek, hogy a víz valóban sejt szinten hidratáljon, és minél több oxigénnel tudja ellátni azokat.

Összefoglalva:

 • Alapvető - különösen egy fogyókúra alatt, - hogy sokat igyunk.
 • A víz a legjobb választás a folyadékveszteség pótlására.
 • Az ideális víz: tisztított, antioxidáns hatású, lúgos, sejt szinten hidratál.
Milyen a jó víz:


Nekem ez vált be:
2080 hozzászólás

Hozzászólás írása

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Márta (42): mennyiségek csökkentése, folyadék bevitel növelése

Csilla (27): ehezes

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Tomi (48): többet kell mozogni.

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Anna (62): a kevesebb evés, az édesség csökkentése

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Elvira (38): fehércukor,fehérliszt kivonása az étrendből

Zsóka (56): Lényegesen kevesebb evés..!!!!

Lenna (20): Sehogy se tudok lefogyni

András (65): napi többszöri, kevesebb étkezés, zöldségek fogyasztása

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Rita (45): Herbalife shake és rost tabletta, valamint termo tabletta

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Zsu (29): szénhidrát csökkentése és cukor elhagyása mellett kalória számlálás, plussz heti 1 gyümölcsnap (alma)

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Adriana (45): 90 napos diéta

Angéla (27): aloe vera termékek és a mozgás

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Zsuzsanna (46): kevesebb kalória, kevesebb szénhidrát,mit mivel eszek;húst zöldséggel,tésztát zölséggel,

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

Edit (56): Napi többszöri étkezés, persze kevesebbet ettem egy-egy alkalommal, illetve több folyadékot ittam.

Eszter (42): Sok folyadék,torna.Torna napi fél óra.Kevés mennyiségű étel(gyermekem kis tányérkája volt az adag :)) napi háromszori étkezés. 16 óra után egy darab gyümölcs,sok folyadék.

Tímea (25): Cukor, krumpli és fehér liszt elhagyás

Petra (25): Több vizet iszom, heti 4-5 sport, este csak zöldség és fehérje, kb 1 ig nasi megengedett, mert nap során felhasználom a bevitt energiát, persze nem egy tábla csoki egyszerre :)

Paula (20): A nem evés

Szilvia (43): Kalória számolás, egészséges ételek fogyasztása, sok zöldség, kevés szénhidrát, sok folyadék.

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

Zsuzsi (28): Norbi Update, és minden nap torna

Erika (53): kevesebbet eszem

Szabolcs (39): Kalóriaszámolás, testmozgás növelése, fehérjemennyiség növelése, makronutritensek megfelelő aránya a táplálkozásban.

András (64): visszafogott étkezés, fogyasztóöv, kemény fizikai munka, futás

Alexandra (24): Megfelelő étkezés 160 gr Ch be tartása ,szénhidrát számolás

Maria (35): sok folyadekot ittam,sok zoldseg,gyumolcs

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

Eruska (54): Kevesebb szénhidrát.

Erika (50): Betartottam a szabályt

Róbert (37): Fehérje diéta

Niki (23): Fitness Junkie 30 napos program

Ági (29): rengeteg sport, az édességek fogyasztását csökkentettem, az alkohol fogyaszasztást szinte teljesen abbahagytam

Kati (63): szenhidratokat kihagyni az etkezesbol, bazis-sav aranyt betartani, sokat inni, 19 ora utan nem enni, napi egy orat mozogni

Bettina (24): rendes etkezes es mozgas

Andy (29): rengeteg zoldséget fogyasztottam,feherjet,teljesen elhagytam a cukros lisztes ételeket.és emellett napi 3 bogre zold teát fogyasztottam

Ágnes (30): egyedül élés sokáig

Ildikó (40): Belekezdtem a cellRESET fogyás programba ami fantasztikus!

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Gabriella (51): Étrend változás, heti 3-4 lakalom a fitneszteremben.

Dávid (35): norbi update 1-es kód + kalória számolás (1300 kcal/nap)

Ildiko (51): csak lugos ételeket eszek,meg sok zöldséget,cukrosakat egyáltalan,meg kenyeret csak piritost.

Kitti (22): Megfogadtam a tanácsokat és odafigyeltem az étkezésre és sokkal többet mozogtam.

István (54): almaecet,kenyér,sütemény elhagyása,több mozgás

Kitti (38): cukor, fehérliszt elhagyása.Sok zöldség,folyadék (víz) pótlása,mozgás.

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Edo (57): A legfontosabb az volt , hogy olvastam sok poziíiv tapasztalatot és ez adott erőt a fogyókúra elkezdéséhez jelenleg 19kg mínuszom van már,

Orsi (32): Több test mozgás, nagyobb folyadék bevitel, és az ételadagok megfelezése

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Melinda (35): torna,sok folyadék

Éva (40): Reggelire csak gyümölcsöt eszem. Sokkal energikusabb lettem és az emésztésem is sokat javult. Már nem puffadok annyira mint ez előtt.

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Nikolett (29): rendszeres testmozgás, édességek elhagyása

Gabriella (39): többször kevés étkezés

Andrea (48): egy fogyókúra tea de csak részben sikerült fogynom.

Julcsi (45): Próbálok esete 6 után nem enni, sok vizet iszom. Figyelek arra is hogy mit eszem, de csak nagyjából, azért nem lettem fanatikus, de figyelek egy picit a kalóriákra is. Van amikor egyszerűen felezem az adagot. Pl reggel, vagy este.

Zelma (44): Most már megiszom a napi 2-2,5 liter vizet (mert eddig alig ittam 2 pohárral naponta) és ezáltal nincs mindig éhségérzetem.Nem kivánom a nasit és oda figyelek az bevitt étel menyiségére, illetve kevesebbet eszem és lassan, nem pedig kapkodva mint régebben.

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Krisztina (40): Nagyon figyelek az iv?sra ?s este 6 után nem fogyasztok ?telt.

Zsófi (25): kevesebb és napi többszöri táplálkozás, napi 2-3 l folyadék, cukor-liszt-tészta elhagyása

Andrea (33): Szénhidr?t csökkentés.pl.kenyér ki iktat?sa cukor el hagy?sa kalória bevitel csökkentésel

Szűcs magdolna (53): 1000 kal egy napra, és edzés mindennap 30 perc elliptikus tréner

Petra (24): Minimalizáltam a CH-bevitelt, napi rendszerességgel sportoltam, súlyzós edzéseket végeztem, elkezdtem futni és rengeteg fehérjét fogyasztottam.

Lilla (26): fehérje szénhidrát egyensúly,torna

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Szilvia (57): A szénhidrát és a cukor mennyiségének csökkentése.Sokkal több folyadékot- vizet iszok.A szervezetemet folyamatosan lúgosítom.Nagyon fontos,hogy ismerjük a vércsoportunkhoz illeszkedő ételeket.

Kata (53): A Gastroyal zsírégető ételeit fogyasztom, még több gyümölcsöt eszem, több folyadékot iszom.

John (54): BMI, BMR egyértelműsítése, tápanyag feldolgozási folyamat megértése, majd a szénhidrátszegény étrend kialakítása, a folyadék bevitel optimalizálása, illetve a napi legalább egy óra folyamatos mozgás a kalória leadás és az aerob edzések biztosítása érdekében.

Agnes (31): Sport,Kevesebb szénhidrát fogyasztás.

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Andrea (42): A finomliszt, cukor elhagyása. Gluténmentes étrend, mozgás. Gyógyteák fogyasztása.

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

György (49): A testkontroll, Harvey és Marilyn Diamond sikerkönyvéből megértett és megvalósított szisztéma, ami a helyes gyümölcsfogyasztásról, valamint a fehérje-, és szénhidrátok elkülönítve való fogyasztásáról szól. (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) 22 évvel ezelőtt sikerült tartósan 33 kg fogyást elérni, ami inkább drasztikus életmódváltás volt. Ebben az időszakban, a következő élelmiszerek és italok törlésre kerültek a táplálkozásból: alkohol, kávé, cukros üdítők, fehér lisztkészítmények, rétesek, bukták, palacsinták, kristálycukor, disznóhús, egyéb zsíros húsok, erős fűszerek (pl:bors) só teljes visszafogása, csokoládék, sütemények stb. Helyettük csirke, hal, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olívaolaj fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek,(nyersen, párolva) szinte 'orvérzésig'. Fontosnak tartom, az este hat óra utáni étkezés mellőzését. Az életmódváltáshoz nagyban hozzájárult a sport (súlyzós edzés, úszás, szauna, futás, előfordult mezítlábas futás hóban, hetente. Ebben az időszakban 80 ezer szál cig

Ildikó (46): csökentettem a menyiségen amit megeszek.

Mária (58): napi 6-szori nagyon kevés mennyiségű, szénhidrátszegény étkezés.

Gergely (26): Kalóriaszámlálás+sport

Éva (48): a gyaloglás ha rendszeresen végeztem

Kati (35): Viszonylag rendszeres testmozgás(annyi amennyi jólesik, izzadni de nem kifulladásig, hanem élvezettel), többszöri kevés étkezés odafigyeléssel(röhej, de ha ritkán eszel, éhezel, még akkor is ha közben dagadsz...).

Ildi (34): mozgás, sok gyümölcs, zöldség fogyasztás, szénhidrát kevés fogyasztása, édességek teljes elhagyása

Bea (33): többszöt ettem kevesebbet

Anikó (39): 6+1 napos diéta

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Maca (55): sport,lefoglalni magam,hogy ne nassoljak

Ágota (20): Diéta

Mária (35): Csak reggel eszek kenyeret. Sok folyadékot iszok.

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Mónika (49): sterssz,torna,kisebb adag étel,több folyadék

Katalin (51): Nem ettem fehér kenyeret és édességet.Sok gyümölcsöt ettem.

Edina (27): Mióta nem eszem glutén taralmú készitnényeket (Fehér kenyeret,és fehér lisztből készült dolgok)azóta már sikerült fogynom 5-kg

Attila (28): Több folyadék,mozgás és az étkezéseimre nagyobb figyelmet szántam

Linda (21): 26 kg-t már fogytam egyszer csak a terhesség alatt feljött 13 kg

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Anna (51): amikor tényleg nagyon keveset ettem,és teljes mértékbe odafigyeltem,hogy mit eszek meg.De az tényleg nagyon kevés kaja volt.

Anita (34): gi diéta, több torna

Erika (42): Mindenből minimális mennyiséget fogyasztok, próbálom kivonni étrendemből a kenyeret.

Erzsébet (59): Turbó diéta, de aztán visszajött, amit lefogytam rövid idő után.

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Bettina (16): kalóriabevitel lecsökkentése, torna

Zsóka (35): Kevesebb édesség és péksüti!

Erika (52): Elhagytam a fehér kenyeret, helyette teljes kiőrlésű v. rozsos kenyeret fogyasztok, azt is keveset és leginkább pirítva. Az édességek mennyiségét is lecsökkentettem. A folyadék bevitelt viszont nehéz fentebb tornászni.

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Ágnes (59): Atkins diéta alapján: a szénhidrátok megvonása: semmi tészta, kenyér, rizs, krumpli,helyette fehér húsok, sajt és minimális zölssaláta és napi egy alma) + napi rendszerességgel biciklizés(ez a térdsérülésem előtt volt))

Mano (46): Az etkezesek idejet mindig szigoruan betartottam es tobb mozgast vittem az eletembe.

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Andrea (49): három hónapja egy power plate edzést kezdtem el,valamint elhagytam a kenyereket,burgonyát,péksüteményeket,cukrot egyáltalán nem fogyasztok,sem olyat ami ilyet tartalmaz-hat.Igyekszem többször enni kb 4-5 alkalommal de csak keveset és a főétkezés mindig úgy alakítom,hogy mind adagban,mind kb kalóriában alacsony legyen.Az egyik ,rendszerint a reggelit étkezést kiváltom kazein fogyasztásával.Sokkal több folyadékot fogyasztok,pl almaecetes víz,szűrt víz,natur tea.

Loretta (37): Cukor mellőzése és a testmozgás.Étrend megválogatása.

Eszter (53): Visszafogott, napi 5 szöri étkezés, és a mindennapi mozgás.

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

KlÁra (53): NEM IGAZÁN TUDOM, NAGYON NEHEZEN HALAD.

Zoli (49): Kcaĺ bevitel / kiadas

Emoke (38): a mozgas

Nikolett (18): torna

Brigi (43): Dieta

Piroska (20): sok mozgás

László (64): Ötödik hete fogyókurázom, csak a piramis legalsó két sorát fogyasztom, a zöldségeknél mennyiségi korlátot nem tartok, hust minden nap ugy átlagosan 30-40 dkg, főve vagy sütve, általában két részlet

Kata (38): Este 6 után nem eszem, sok vizet iszom, jógázom, kevesebb csoki.

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Erika (19): Dietaztam.

Hajni (19): Nem fogyasztok cukros üdítőket. csak vizet. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Éva (52): Nagyon kevés evés föleg este 5 után.... Csak zöldség...

Bea (41): Szénhidrát csökkentése, plusz a heti két TRX sportot kiegészítettem minden napos futással.

Margit (55): Torna, kevesebb és egészségesebb ételek fogyasztása.

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Kinga (27): Elsősorban a 90 napos diéta,és beszereztem egy kerékpárt amin napról napra több km-ert teszek meg.Nem eszek kenyeret,vagy nagyon ritkán teljes kiőrlésűt de azt is lassan csökkentem.Igaz eddig még nem igazán indult meg a fogyásom,de remélem mihamarabb eredményes lesz.

Ildikó (50): Kevesebbet eszek, sok zöldséget és gyümölcsöt és tornászok rendszeresen

Péter (52): Nics olyan hogy 'a sikeres' akció, átfogóan kell kezelni az egész életvitelt.

S erika (39): egy heten belul 3 beiktatott gyumolcsnap, 1-2 savanyokaposztale napos lekura

Edit (50): Mozgás, alkohol elhagyása, korai vacsora

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Nóra (20): Mikor nem eszek semmit napi-.kg-t fogyok :) Az előző két napban ezzel 3kg ment le :)

Karesz (48): 4 nap alatt kb 1 - 1, 1 kg - ot leadtam. Végülis az almaecet módszert választottam, + ma már tudom, hogy nem szabad állandóan - görcsösen alig ennem sztán este pedig bepótolni mindezt.

Edina (29): Kevesebbet eszem, tornázok hetente 5 alkalommal 1 órát

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Aliz (20): Finomított fehérliszt elhagyása, szénhidrát csökkentett életmód.

Bogika (27): Sport

Hajnalka (31): Tartos dieta

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Zsófi (47): Atkins dieta, Dukan dieta, kalória számolás, Herbalife, ezek mind külön

Mária (37): torna

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Maria (42): a csalada velem egyutt csinalta es segitettek betartani... Es oda figyeltek elottem nem ettek nasit..

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Csilla (46): Szinte . szénhidrát, kis adagok,mozgás

Gy (26): sok zöldség, sok gyümölcs, este csak turmixok vagy nyers gyümölcsök ivása, evése

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Renáta (20): Nehezen tudom rávenni magam az edzésre, szóval az étkezésemre próbálok figyelni kisebb-nagyobb sikerrel.

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

Ezsbet (53): diéta

Erzsi (54): több folyadék,kevesebb étel

Meli (38): Növeltem a vízbevitelt 3l-re. Szénhidrátok elhagyása kivéve gyümölcsök

Rita (31): Eletmod-valtas

Lili (22): A sok sport, és rendszeres, jól időzített evés.

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

Katalin (58): A napi többszöri étkezés alkalmazása.

László (46): kevesebb kaja,sok sulyzós edzés

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Mária (38): nem ettem semmi szénhidrátott -15kg,

Bernadett (28): A rendszeres mozgás segített abba hogy fogyjak

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

Timea (30): Volt aki hajtott

Kata (23): Mértékletes étkezés, egészséges életmód

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Vali (23): Odafigyelek az étrendemre: kevesebb cukor, ne egyek kenyeret, több gyümölcsöt, illetve többször egyek kevesebbet. Valamint többet mozgok: tömegközlekedés helyett inkább megyek gyalog.

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Tibor (54): reggeli citrom ivása

Ildiko (55): elkezdtem a feherje dietat ,ami eddig sikerrel jar nalam,mert az anyag cseret szeretnem megvaltoztatni.

Zsuzsi (29): 5 hét alatt 4 kg-t fogytam diétával és speed fitnessel.

Katlyn (34): Több folyadék bevitel és elhagytam a kenyérfogyasztást

Ildikó (46): több zöldség , gyümölcs fogyasztás és a több folyadék

Angéla (34): többször ,kevesebbet és a szénhidrátot csökkentettem

Krisztina (22): Meg folyamatbam van az alomtest elerese de sok hasznis cikket olvastam itt ami konnyebbe tette a fogyast, segitette. Rengeteget edzek es egeszsegesen rendesen taplalkozom.

Erzsi (38): Csak és kizárólag du.5-kor étkezem utoljára iszom az almaecet napi három négy alkalommal.

Ibolya (27): Sok munkka keves kaja

Irén (45): Kevesebb kenyeret, és több zöldséget, több gyümölcsöt fogyasztok.

Adri (33): Igen, a 90 napos diéta.

Tímea (36): Sport

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Marika (41): Norbi uptad diéta

Andi (37): Kevesebb szénhidrát,több mozgás:)

Orsi (28): Étrend változtatás, bizonyos ételek helyettesítése, több folyadék, és heti rendszeres mozgás.

Irén (52): A folyadékfogyasztásra figyelek oda, csak liszt, cukor, zsír,olajat nem eszem, heti 3x4x tornázom alkalmanként 30-40 percet.

Adrienn (29): szénhidrát megvonása, d vitamin szedése, tisztító kúra

Eszter (26): szenhidratok csokkentese, tobb zoldseg, testmozgas

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Tünde (41): Zsírégetés harcosai módszer alapján ( étrend-mozgás) sikerült 8kg-tól megszabadulni.

Beáta (41): Az infóitok!

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

Edit (45): Saját magam által kitalált étrend (alapja:szénhidrát és cukor/csoki elhagyása), sok folyadékkal és a heti 2-3 alkalmas mozgás, tornázás. És természetesen az akarat és a kitartás. 3 hónap alatt 6 kilót fogytam így.

Kata (27): Még több torna,aerobik.

József (47): Életmódváltás,étkezési szokások változtatása stb.

Kata (34): Itt a tavasz, ki lehet menni futni a szabadba a jó levegőre, a kerti munka.

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Andrea (48): Novemberben mütötték a könyököm és mivel elötte abbahagytam a rendszeres mozgást a fájdalmaim miatt 5 hónap alatt felszedtem 6 kilót, ami rettenetesen zavar. Még csak pár hete kezdtem el megint mozogni és jobban odafigyelni az étkezésre. Nem kezdtem el rohamosan fogyni, de elindult lefelé a mérleg mutatója és fittebbnek érzem magam. Edzésnaplót vezetek, amibe beleírom a napi edzésadagot és hogy mit eszem (a nassolást is szigorúan!), meg a reggel mért súlyomat.

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Patrik (18): glutenmentes dieta,vercsoport dieta

Viktória (21): Sport, 1 bűnözés nap a héten, ezen kívül sok fehérje és zöldség, kenyér és pékáruk mellőzése.

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Szabina (19): Kenyér, cukor kivonása az étrendemből, egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag ételek. Rendszeres mozgás.

Mária (52): Napi 40 perc szobakerékpározás+10perc felülés,zöldségekből készült ételek(külön főzök magamnak)76 kg-ról 72-re fogytam még 6kg a cél.

Imre (61): Almát ettem ebédig.

Zsolt (40): -sport -kenyér,cukor,műkaják,űditök elhagyása.

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Lives (20): életmód váltás

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Nóri (24): Ahogy tanácsoltátok, elhagytam a fehér kenyeret, illetve 6 után nem eszem. Csökkentettem a az étel mennyiségét és minden nap szobabiciklizek és ugrókötelezek. 2 hét alatt 3 kiló ment le.

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Rita (24): Több zöldséget fogyasztok és mozogni is elkezdtem

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Gyuri (52): Fehér kenyér, péksütemények elhagyása, változó intenzítású mozgás.

Mária (50): rendszeres testmozgás - torna, úszás tudatos táplálkozás - szénhidrát bevitel csökkentése

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Szilvia (30): probálok sok folyadékot inni ,reggel ennni és naponta többször

Judit (58): oda figyelés

Szilvia (55): kalóriaszámolás

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Annamária (35): szénhidrátszegény diéta

Rozika (48): Kenyér, cukor elhagyása, és szétválasztó diéta

Mónika (42): Kevesebbet eszem, és mozgok.

László (64): igen szénhidrát szegény éternd

Viki (25): Rendszeres mozgás és a csökkentett kalóriabevitel

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Edina (20): Kevesebb etelmennyiseg es tobb sport .

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

Ilona (51): minden reggel iszom étkezés előtt egy pohár almaecetes italt amit mézzel és citromlével kiegészítek délben rendesen étkezem délután gyümölcs és sok sok folyadék természetesen a zöld tea nem hiányozhat este is csak könnyű vacsora az édességet nagyrészben ki iktattam csak néha eszem

Betti (20): 800 kalória maximum napi bevitel, heti 3x flabélos edzés, heti 3x 30 perc infraszauna tekercseléssel, heti 3x 30 perc ugrálókötelezés és láberősítő gyakorlatok egyben

Eszter (36): CH szegény étrend

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Zita (23): Nincs rajtam rengeteg súlyfelesleg, mindössze 8-10 kg. Viszont ezzel a néhány kilóval már évek óta küzdök. Hol leadok 5 kilót, hol felszedek 5-öt. Éppen ezért már nagyon rutinos vagyok a fogyókúrázásban :) Nekem nagyon sokat segít a fogyásban, ha többször eszem keveset egy nap, ahogy azt a fogyás.info oldala is javasolja és ha 5-6 óra után gyümölcsön kívül nem eszem mást. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ha valamit megkívánok, azt nem feltétlenül vonom meg magamtól. Eszem csokit és néha sültkrumplit is fogyókúra alatt, csak keveset, de ezzel együtt is sikerül a fogyás. Elsősorban az étel mennyiségén változtatok, a minőségén csak részben. Ez lassabb fogyást eredményez, de nekem ez vált be a legjobban.

Éva (41): duci-tréning,sok folyadék

Éva (31): sok zöldség saláta és mozgás

Andrea (40): Az en sikeres modszerem a következö volt: csökkentettem az eteladagokat, teljesen elhagytam az edessegeket, a chipset es egyeb brutalisan hizlalo elemeket. Potoltam a krom hianyomat, (jelenleg is szedem) -ez lenyeges volt, mert mar sejtszinten megjelent a cukoranyagcsere-zavar! Ekkor kicsit megijedtem. Ezert halas vagyok nektek, hogy elmagyaraztatok, hogy a megfelelö krom-szint miert is fontos a szervezetnek!! Elkezdtem rendszeresen zöld teat fogyasztani, nem eszek feher kenyeret es Pilatesre jarok. Ja es majdnem kifelejtettem, hogy a fogyas beindulasa elött lenmaggal meregtelenitettem. Kefirbe (0,5 l) tettem 1-2 evökanal lenmagot es nagyon hatasos salaktalinatast vegzett a kettö együtt (kefir+lenmag). Azota nincs gondom az evek ota fennallo hasi puffadasommal es szekrekedesemmel! Ez mar önmagaban is oriasi. Ezutan pedig a fogyas is gyorsabban beindult. Oh es meg valami: az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a lenmagos meregtelenites idejen voltam ket alkalommal nyirokmasszazson is.

Judit (53): Az étkezésre jobban figyeltem, fôleg arra, h mit egyek!

Maria (53): Sok mozg?s

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

éva (34): a mozgás

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Ági (24): Tudatos táplálkozás, sok sport

Viki (18): Kalória számolás

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Virág (20): sport és sok zöldség

Niki (19): edzés + diéta

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Krisztina (39): Gluténmentes diéta

Edit (37): 90napossal 16 kg

Kata (28): sport

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Ferenc (38): kalória számolás

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Judit (54): Napi 20 perc torna, 30 perc biciklizés (szoba)

Reni (28): Nagyon alacsony kcal tartalmú vacsora - fehérje turmix vagy rántotta és rengeteg zöldség. Heti 3-5 edzés.

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Klára (65): Gyakrabban és kevesebbet eszem. Fő étkezések előtt almaecetes vizet iszom (1 kanál almaecet egy pohár vízben).Több folyadékot fogyasztok. 18 óra után csak alma. Több mozgás, jelenleg a szobabiciklire korlátozódik a rossz időjárás miatt. Fontos, hogy az ember lelki békéje meglegyen, hogy koncentrálhasson a kitűzött célra.

Ed (39): a rendszeres táplálkozás kevés étellel, kevés szénhidráttal, kevés cukorral

Ági (50): almaecet kúra

Kati (36): Inkabb feherje mint szenhidrat es napi 10 15p mozgas.

Laura (20): Nem eszek annyit. Inkább iszok sokat vizet. És nem is vagyok éhes. Köszi mindent.?

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Szilárd (19): Konditerem. Sokkal több folyadékot iszok. kevesebbet eszek. próbálok több fehérjét bevinni mint szénhidrátot. heti 4-szer járok konditerembe, napi másfél-két órát.

Eva (39): 90 NAPOS FOGYOKURA

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Éva (42): Több mozgás, kevesebb szénhidrát bevitel.

Marcsi (26): diéta, rendszeres zsírégető+erősítő mozgás, sok folyadék

Melinda (40): mozgás, mérsékelt táplálkozás

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Angéla (19): kevesebb étkezés

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Annamária (38): Kevés szénhidrát, sok fehérje és zöldség, napi ötszöri kisebb étkezés és heti 3-4-szer torna.

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Marianna (49): több folyadék bevitel oda figyelek mikor mit eszem

Kati (29): vacsorára kevesebbet eszem, és többet sporotolok

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport

Ildi (36): a nassolás elhagyása, csak zöldség evés estére!

Peter (31): Kezdetben sok kesu diot es mogyorot fogyasztottam,majd pedig edesitokent mezet kezdtem hasznalni.

Gabi (38): inzulin diéta bevezetése, napi 2.5 - 3 liter víz fogyasztás, napi szintű testmozgás

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Kata (24): nem ettem 5 napig és sokat táncoltam.

Andrea (36): szénhidrát bevitel csökkentése

Betty (40): Kevesebb szénhidrát, és rendszeres mindennapi edzés

Edit (53): a 90 napos diéta

Brigitta (38): Sport

Eniko (35): 90 naps kurával fogytam 15kg

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

Joci (13): futás

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Anita (40): Kaloriaszamlalas, sport

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Beatrix (37): 3 liter vizet iszom,? próbálok többet mozogni.

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Ádám (32): napi 5-szöri étkezés

Józsi (44): nem eszem kenyeret egyáltalán,helyette a puffasztott rizst eszem.

Bandi (36): Kb. 6-7 éve csinálom a 'Bandi-féle' fogyást! Sjanos szeptembertől történik mindig egy vágás az életemben, amit nem tudok megmagyarázni és elkezdek zabálni, édességet tömni..stb. és persze lazsálni. Fel is hízom 95-98 kilóra. Aztán január elejétől nekiállok leadni! Csupán annyival, hogy kihagyom az édességet, az esti zabálást, amellyel egy ember napi kalóriaszükségletét bevittem és mozgok (szobabicikli, több gyaloglás autózás helyett) minden évben sikerül 80 kilóra lemennem. Erre büszke is vagyok! Viszont tudom, hogy ez az állandó súlyingadozás megterheli a szervezetem! De ha valakit érdekel a 'technikám', szívesen leírom bővebben, mert 15-18 kiló minusz 3-4 hónap alatt drasztikus megerőltetés, kínzás nélkül nem semmi!

Karolinka (34): zumba elkezdése, ételek mennyiségének csökkentése, egészségtelen ételek kiváltása diétásokkal.

Betty (54): Úgy tűnik valami megindult, remélem folytatódik. Nálam a mozgás mindenképpen sokat nyom a latba és jobban odafigyelek az étkezésemre.

Fanny (22): A csokoládé, édességek minimalizálása, kenyérből rozs és teljes kiőrlésű fogyasztása, az is ritkán, krumpli elkerülése, 3-4 liter víz naponta, heti pár alkalom mozgás, és az, hogy ELHITTEM, hogy sikerül

Ervin (28): Hat elsosorban az hogy kitartoan minden reggel meg iszom egy nagy pohar citromlevet.Es nem eszem kenyeret egyaltalan.Es este 6 utan sem eszem gyumolcson kivul semmit.Es megprobalok minden nap bar 1 orat setalni sajnos tobre nincs idom.

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Marianna (51): Először is az elhatározás és a kitartás. A gyakori de kevesebb mennyiségű evés. Sok-sok saláta, kenyér helyettesítő dolgok, zsírmentes ételek, majdnem minden cukor mentesen eszek, iszok. Zsír égető teák pl. a kömény, a kardamon és a zöld tea. A gyömbért nyersen pépesítem citromlével és minden evésnél egy kiskanállal elfogyasztok belőle. Több vizet igyekszem inni. A torna nagyon fontos. Továbbra is, ami újat megtudok mi járulhat hozzá a fogyáshoz, majdnem mindent kipróbálok. Fogyasztó tablettákat sohasem szedtem, és sikeresen, mert már ott tartok, hogy 120 kg-ról 93 kg-ra lefogytam 6 hónap alatt, 178 cm magas vagyok és 51 éves. Már elég jól nézek ki. Habár még vagy 10-15 kg-t le szeretnék adni, ami tudom, hogy most már sikerülni is fog.

Gyorgy (45): azota megiszom a napi 3 litervizet , es elkezdtem az alma ecetes dietat.

Luca (18): Nap 1250 kalóriát eszek és havonta járok diatetikushoz kontrollra, heti 6-ot edzek.

Kata (33): Magas fehérjetartalmú étrend, mozgás. Nem diétázok megváltoztattam a szokásaimat az itt olvasottak segítségével.

Zsóka (53): többször kis adag

Zsuzsi (41): sokszor keveset és szénhidrát menteset.

Erzsébet (59): paleolit diéta,de 2 hónap után semmi, a szervezetem gőzerővel ' akarja' vissza a leadott 5 kg-t

Enikő (21): edzőtermi súlyzós edzés valamintkardio

István (58): Házat építettem, és a nehéz testi munka.

Gréta (18): Életmódváltás és heti 2x mozgás.

Edit (52): 5-évvel ezelőtt, 3-hónap alatt fogytam 12-kg, de alig ettem, és tornáztam minden este,

Linda (27): Elhagytam a finomított cukrokat és a fehér lisztet.

Mónika (45): Kevesebb étel, több mozgás és alvás!

János (54): csak csirke

Kata (51): Az elválasztó diétát próbálom tartani, eddig megy. kb 1,5 kg sikerült leadni.

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Babu (19): több test mozgás

Krisztina (23): Sokszor kevesebb evés, több ivás, kevesebb szénhidrát fogyasztás, mozgásnak pedig futás és tornagyakorlatok.

Annaa (56): torna

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Edina (26): Több folyadék és mozgás!

Niki (19): Odafigyelek az étkezésre és naponta/kétnaponta 40 percet tornázok.

Melinda (47): Joga,olivaolaj mas zsiradekok helyett,gyumolcs,zoldseg

Judit (52): Folyamatosan kontrollálom a bevitt kalóriákat, egészséges tápanyag bevitel mellett igyekszem minél többet mozogni.

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Anna (57): Tobb folyadek, kenyeret egyaltalan nem eszem. Igazabol en nem dietazom hanem naponta 5-6 etkezem keveset. Igy 3 kg fogytam Heti egy alkalom 1 ora seta

Marika (28): Nem ettem degeszre magam.Este 17órától pedig csak vizet iszom.Mostanában fél óra hasprés,fél óra lábemelés.

Timi (19): Egy nap többször ettem keveset, mozogtam mellette intenzíven.

Piroska (38): A késő esti evés elhagyása, a rendszeres mozgás bevezetése az első időkben jó közérzethez vezetett, majd lassan elindult a testsúlycsökkenésem.

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

Paksi melinda (35): diéta és sport

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Ilona (42): prutein dieta

Nikolett (24): Többszöri étkezés és kisebb mennyiség, cukor elhagyása, folyadék mennyiség növelése

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

Marianna (36): du-2 óra után nem ettem. 2-hét alatt lement 4 kg. de utána már sajnos nem bírtam tovább és 2-hét alatt vissza jöttek a kg-ok.

Naola (19): Sok mozgás. Pedig nem annyira étkeztem egészségesen. Csak vissza fogtam a magam, és ha ettem is édességet csak nagyon keveset.

Márta (38): Testmozgás, és 1200kalória betartása az étkezésbe.

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

Kati (48): többször keveset, éh gyomorra langyos citromos víz, nap folyamán is ezt ittam, délelőtt főleg gyümölcs, c vitamin 1000 mg, napi séta

Zsuzsanna (56): Nekem nagyon nehezen megy még a jelen pillanatban is . Ugyanis nekem van pajzsmirigy problémám és így nagyon néhez a fogyás . Naponta tôbször eszem keveset . Kéves kenyeret illetve egyáltalán nem eszem . Nagyon sok folyadékot iszom kb. 3 litert.

Vivien (18): Sokkal több vizet ittam.

Balázs (36): no kaja minimumra csökentettem +acai megduplázva

Gabor (47): Sok zoldseg, gyumolcs, heti 4-5 alkalommal intenziv testmozgas, sok folyadek bevitelnapi 4-5 alkalommal torteno etkezes

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Barbara (46): Étrend v?ltoztatás..flabelos gép

Piroska (60): A Norbi update diétával nem éhezek. Miután imádom a húst- a vércsoport diéta szerint ragadozó vagyok:)-, ehetem is. Odafigyelek arra is, hogy naponta többször, de keveset egyek. És természetesen megfelelő mennyiségű folyadékot iszom, és többet mozgok.

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Edina (33): napi többszöri étkezés

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

Mária (58): Töbszöri ?tkezés d?lután 15óráig utána folyadék kőzben szobabiciklizés.Tal?n ennyi.

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

Rebeka (23): Rendszeres futás, és helyes étkezés. ( minden fajta szénhidrát elhagyása)

Lizi (19): Rengeteg vizet iszom és a kenyeret és egyéb péksüteményeket teljesen elhagytam az étrendemből. Mára már cukros ételeket és italokat sem fogyasztok és ezek a változások segítettek ahhoz, hogy elinduljon a fogyásom.

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Mesko (34): nem

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Csilla (50): étrend átalakítása, a zöldségfélék nagyobb fogyasztása, kerülni a szénhidrátot tartalmazó ételeket, erősebb tornát végzek

Edit (46): Három nap csak gzümölcsöt ettem, és sok folyadékot ittam. Azután pedig odafigyeltem, hogy mit és mennzit eszem. Nem esyem fehér kenyeret, édességet, süteményt pedik ritkán és keveset. Nekem kissé nehéz a fogyókúra, mert nem régen volt egy szivműtétem. De ez a gzümölcsös bevált. 3 kg-ot fogytam. Sokat sétálok, biciklizek, néha úszni járok. Remálem segitettem.

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Tünde (18): Citromos víz, fahéj, túró, zöld tea

Csilla (32): tojás,savanyúkáposzta,citromlé

József (44): többször keveset eszem, sok vizet iszom

Hajni (36): Kevesebbet ettem

Éva (50): Liszt allergia :( , és most magas cukor szint

Gábor (22): Paleo diéta. sok hús zöldségel...

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

Zsuzsanna (44): rendszeres mozgás,kevesebb és egészséges táplálkozás

Reni (28): Nem nagyon ettem, inkább csak zöldségeket! Este 5 után semmit.

Enikő (38): Megszorítani a kalóriabevitelt többet mozogni.

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

László (39): Mozgás és koplalás

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Ágnes (60): protein kura

Joci (32): odafigyelek mennyit eszem és mit

Csilla (24): Sok folyadek szauna es keves eves es flabelis edzes

Zsani (21): Teljesen kizártam a csokoládét az életemből és a cukros üdítőket, a teát is édesítővel iszom (ha iszom), és naponta elfogyasztok kb. 3 liter vizet.

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Imre (23): étrend váltás

Gyongyver (44): napi 20 perc torna es minden masnap 40 perc,etrend valtoztatasa,tobbszor eszem es keveset,kenyeret es edeset mellozom, este 6 utan nem eszem.elszantsag,kitartas, 1 honap alatt 3,4 kg -ot fogytam

Betti (40): Napi többszöri étkezés, kisebb mennyiséggel és zéró szénhidrát. Semmi lisztes és cukros dolog és sok víz fogyasztásával. Ezt szigorúan betartva két és fél hónap alatt 15kg mínusz. 68 kg-ról 53 kg-ra. Ezen idő alatt nem sportoltam. Azóta lazítottam a diétán, viszont beépítettem rendszeres testmozgást, de a nehéz emésztésű szénhidráttal teli ételeket azóta is mellőzöm. 1-2 kg jött vissza, de azt tartom. Azóta eltelt 1 év.

Dalma (20): Víz és zöldtea fogyasztás, aerob és erősítő edzés

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Ria (56): A 6 napos piramis diéta sokat segitett

Zsike (55): még sohasem fogyóztam

Dániel (35): Keveset ettem többször és többet mozgok

Beatrix (29): 160g-os ch diéta

Katalin (42): gyümölcs ,zöldség smoothie-k fogyasztása

Lívia (21): Sajnos még egy módszer se vált be igazán.

Barbara (22): figyeltem a kalória bevitelt, friss zöldség és gyümölcs levek fogyasztása, sok folyadék evitel

Erzsi (60): az egészséges étkezés,elhagytam a cukrot,lisztet,keményitőt,helyette sok zöldség,hal,gyümi és napi 25 perc torna.

Zsuzsa (64): Az elszántság,de most van egy kicsi visszaesésem.

Alexandra (24): Edzés

Emese (53): Nem eszem kenyeret. Este 6 után nem eszem semmit. Napi 3 l vizet iszom. Sokat tornázom.

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

Erzsók (51): 6+1 diéta

Zoltán (46): A cukor és a liszt likvidálása

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Mónika (35): Nem eszek csak keveset,édességet egyáltalán nem.

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Ildikó (52): a 14 napos fogyókúra,egyszer bírtam betartani-7 kg-ot fogytam,közel 2 évig nem híztam vissza.

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Marianna (34): Szénhidrát megvonása, heti 2-3 alkalommal futottam.

Renata (19): torna,egesseges etrend,kaloriaszamlalas

Mónika (36): rendszeres sport,diéta

Dorottya (26): testmozgás

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Erzsébet (31): kevesebbet ettem

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Sziszko (26): Nem eszem cukrot semmilyen formában, mézet használok helyette. Fehér lisztet sem csak néha pogácsát (sajnos nagyon szeretem). Probálok lugosan étkezni, sem kávé, tej, tejtermékek, hus. Zöldség gyümölcs minden mennyis?gben. Lemondtam a süteményekről ami nagy szo, cukrászként. De hamar látványos volt az eredmény. 65-66 kilorol 61re fogytam. Kezdem beépiteni a futást a mindennapjaimba és tovább szeretnék fogyni. Ja és sok sok zöld tea!

Ildikó (19): Áttértem a vegán étrendre, és az nekem nagyon sikeresnek bizonyul, mind egészségügyileg, mind ízvilágra is tökéletes. Nem érzem magam fáradékonynak, rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, a táplálkozásomnak ezek teszik ki a 70%-át, egyáltalán nem érzem, hogy hiányom lenne bármiből is, és fogyok is, és éhezni sem éhezem.

Zsuzsa (27): Tobb folyadek bevitel

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Meli (33): diéta+mozgás

Bianka (18): Mozgás , illetve az étkezésre való figyelem

Andrea (45): Vacsora elhagyása, kevesebb cukros étel fogyasztása

Imola (28): Dieta es lugosito italok:zoldtea citromos viz

Timi (22): Koplalás.. :)

Zsolt (37): Helyes étkezés,és több mozgás együtt

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Erzsébet (49): Még jelenleg is fogyókúrázom. Elsősorban fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt eszek, sovány húsokat, valamint néhány szem mogyorót, mandulát. Cukrot, lisztet, és az élelmiszerekben található olajon kívül más zsiradékot nem fogyasztok, ellenben sok rostot és még több vizet.

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Barbi (27): 90 napos szétválasztó diéta

Margit (38): napi ötszöri étkezés

Bbenő (53): Az étkezési időpontok és sűrűség megváltoztatása ugyan annyi kalória mellett -5kg egy hónap alatt ,ja és a fogyi napló fontos!!!

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Erika (53): Szénhidrát diéta

Zsuzsi (29): Napi 6-7 evés

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

István (38): napi 1250-1300 kcal max bevitel + mozgás

Nóri (41): Szénhidrát és fehérje fogyasztásomat elkülönítettem egymástól.

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Angéla (30): szénhidrátok visszaszorítása, minden napos mozgás, sok folyadék (víz) fogyasztása

Márti (55): Sok-sok gyümölcs és napi min. 1 liter folyadék bevitel:-)

Tímea (19): kevesett ettem es mellette tornáztam

Erzsi (53): a csal'di bajok

Judit (50): Mérsékletesség

Szilvia (29): Citromos víz, 6 óra után nem ettem, sok zöldséget fogyasztottam

Katalin (24): sok mozgas es lemondas az edesegrol

Edina (44): Elszántság, kitartás.

Kitti (28): több mozgás,több folyadék,kevesebb zsíros étel,több fehérje fogyasztása és több zöldség fogyasztása.

Marcsi (50): víz ,c vitamin2000,napfény.

Melinda (42): mozgás naponta, mértékletesség a táplálkozásban, cukor elhagyása

Tündi (26): még semmi :)

Daniel (28): akaraterő

Gyöngyi (45): életmódváltás a cukros és lisztes ételek elhagyása, futás, torna

Anita (34): kevesebb kalória bevitel, mint az alapanyagcsere.

Thomas (43): folyamatosan követem a leírtakat, illetve a weboldalon hasznos további tanácsoakt találok.

Irén Edit (49): Több mozgás, almaecet kúra.

Emo (38): egészséges étrend, odafigyelés és sport

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Szilvia (31): A FOGYASZTÓKRÉMEK BEVÁLTAK

Andrea (50): Adipex

Erzsébet (52): Egyszerűen csak az 1500 kalóriát tartom. Mindent megeszek, csak ne lépjen túl a napi 1500 kalórián. Azonkívül próbálok minél többet inni. Sajnos ez nálam nem túl sok, de igyekszem. Most a napi kettő és fél, három liternél tartok, ami természetesen semmi más nem lehet, csak tiszta víz.

Erzsébet (55): Étrendváltoztatás és a mindennapi mozgás bevezetése. (3 hónap -12 kiló)

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Brigo (19): Tobb kardio edzes,csak turelem es kitartas kell,meg ido az latvanyos eredmenyhez. A boromben jobban erzem magam,konnyebb a mozgas es magabiztosabb vagyok.

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Nóri (57): Többször keveset enni, figyelni az összetételre, kenyér féle, dugító étel kizárva. Hetente 1-2x csak leves, yoghurt, vagy gyümölcs fogyasztása. Ha éhes vagyok, evés előtt először inni.

Mónika (33): Még csak most kezdtem el a fogyókúrát, de 4 hét alatt 3,5 kg-ot fogytam. :) Ez persze még nem túl sok, de próbálom az étkezésemet visszaszorítani, amennyire csak lehet (kevés kalória), többször eszem keveset, törekszem egészséges ételeket fogyasztani, kerülöm a cukros ételeket, a finomított szénhidrátokat, sok ásványvizet iszom. Nyaralás után tervezem, hogy eljárok majd heti 2x aerobikozni, ez a mozgásforma eddig mindig bevált. Próbálok kitartó és következetes lenni.

Istvan (53): kevesebb kaloria tobb mozgas

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Dóra (26): Vacsora kihagyása, kevesebb kenyér fogyasztása!

Katalin (38): Napi 40-60 perc futás-gyorsgyaloglás

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Kinga (32): Norbi Update , Szétválasztó diéta

Marianna (43): Rendszeres étkezés, mozgás.

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Jennifer (21): Valtozatos étrend

Dávid (30): Nem tudom pontosan mi vezetett a sikerhez, mivel egyszerre több tanácsot fogadtam meg. Minimális rossz szénhidrát fogyasztás, több folyadék, naponta több étkezés. Két hétig nehéz utána át áll a szervezet. 2 hónap -11kg.

István (19): Sikerült koplalás nélkül 1 hónap alatt leadnom 5 kilót, aztán nem tudom miért, de feladtam, most már sokkal motiváltabbnak érzem magam.

Zsolt (38): Mozgás kevesebb evés

Mónika (44): A rendszeres táplálkozás és a mozgás bevezetése. A türelem és a kitartás fontossága.

Judit (21): nem volt még

Piri (30): fehérje+zöldség fogyasztása, szinte semmi más

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Ági (30): Agyban dől el, ha nincs meg az elhatározás akkor nem is lehet lefogyni.

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Erika (44): Nekem a 9 napos diéta vált be,de hát a jo- jo efekt.....

Tris (22): Sport, kalória számlálás. Életmód váltás!!

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Janos (32): mindent eszek ugyan ugy csak pekarut,cukrot,tesztat nem eszek.

Beáta (46): kihagytam az szénhidrátokat

Lollo (58): citromlé és CH szegény étrend

Alexandra (20): többször kicsit ettem, többet ittam.

AndrÁs (65): Kevesebb kaloria bevitel, KICSIVEL TÖBB GYÜMÖLCS.

Zsuzsa (65): A szénhidrát mennyiségének minimálisra csökkentése, a cukor teljes elhagyása.

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

Virgínia (19): Taposógép használata, káposztadiéta, napi 15 perc futás ill. kerültem a cukrot.

Marta (32): Elkezdtem a 90 napos dietat.

Erika (42): nincs éhezés, de kevesebb étel

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Krisztina (41): Cukor elhagyasa

Marika (50): onuralom

Petra (22): a pékárú megvonása.

Csilla (49): csoportos tornázás

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Etelka (43): sport

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Tícia (23): Szénhidrát bevitelt csökkentettem,több vizet iszük és elkezdtem mégtöbbet mozogni

Kata (33): Rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás.

Anna (40): 90 napos diéta

Klára (62): 1liter folyadék helyett 3 liter folyadékot iszok naponta. Most már rendszeresen tornázom és a torna is hozzájárult a fogyásomhoz.

Zsuzsanna (59): szigorú diéta

Erzsébet (54): Rengeteget, napi haromliter vizet is meg iszok!

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Zsuzsanna (47): Liszt,cukor,tejtermékek, napraforgó olaj elhagyása, sok zöldség,magvak fogyasztása.

László (50): Diéta és mozgás

Nikolett (20): Próbálok jobban odafigyelni a napi ötszöri étkezésre.

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Barbi (23): Rendszeres mozgas, es a rendszeres (lugosito) gyumolcsok fogyasztasa

Inez (45): Sok folyadék fogyasztása.Önmagam elfogadása.

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Tamara (45): Édességek kerülése, mérséklése. Közel azonos időben történő étkezések, és a mennyiségek kontrollálása.

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

Etel (54): Először is nagyon megijedtem az egészségem romlása miatt,aztán ijedtemben össze-vissza keresgéltem a cikkek között.Majd jött a nagy elhatározás: muszáj tennem valamit az egészségemért.Azzal hogy fogyok segitek magamon, a romló állapotomon. Most reggel éhgyomorra almaecetet iszom,langyos vízzel majd Abonett keksszel szenvicset reggelizek..A 'normal' kenyeret. péksüteményeket nem eszem.Nem használok cukrot, házizsírt csak stivia édesítőt és étolajat ,olivaolajat.Próbállok nagyon sokat inni mert ez nekem idáig nem ment. Délelőtt csak gyümölcsöket eszem.Hát az ebédre muszály 'jókat' ennem de a vacsora megint Abonettes szenvics almaecetes vízzel.Ezekkel az apró változtatásokkal már lement 5kg-ez nálam igen nagy siker.

Zsolt (37): A fehérje diétát kezdtem el 3 hete. Akkor 150,2kg ról indultam, most 141.1 kg vagyok.

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

János (55): monitorozás

Kriszti (23): Bizonyos ételek 'megvonása' és a testmozgás

István (46): Probálkoztam de azt a fogyokura gyogyszert betiltották.Akkor leadtam 6-kg-ot.

Ildikó (41): diéta és torna

Kata (28): Napi 5szöri étkezés, sok zöldség, kb napi 1200 kcal fogyasztása, heti 3-4szeri mozgás, cukor, liszt, zsír elhagyása.

Gizella (51): az étrenden változtatás és a mozgás

Mmarika (42): Mozgás, étkezés, viz fogyaszt?s.

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Melinda (26): elkezdtem konditerembe járni

Zsuzsi (53): Nem ettem

Istvan (42): Az étkezés és az edzés

Marianna (28): kitartás

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Anikó (36): torna

Ágnes (61): Átgondoltam, milyen étkezési szokásaim vannak, ami miatt hízom, és hogy tudok ezeken úgy változtatni, hogy fogyjak, de a komfort érzetem is megmaradjon.

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

György (33): többszöri kevés étkezés, kevés vacsorával, sok zöldséggel és csirkemellel .

Szilvia (43): mozgás

Attila (18): El?ször is lemondtam a cukros ételekröl, italokrol. Nem fogyasztottam lisztes ételeket... Bio étrendre váltottam.

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Eva (63): Fegyelmezettebb vagyok.

Enikő (19): rubint rékás edzés

Krisztina (37): Delutan mar nem fogyasztok cukrot es szenhidratot. Az elejen nagyon nehez volt, de most mar egeszen jol megszoktam. :-))

Renáta (31): Bevezettem a napi 5-i étkezést és figyeltem a bőséges folyadék fogyasztásra.1.5 hét alatt 3 kiló ment le :)

Gyula (39): Igazság szerint még csak most tervezek eliptikus trénert venni.

Annamari (22): mértékletes étkezés

Rudolf (42): kalóriaszámolás+edzés

Ildi (45): Odafigyelek az etkezesre es napi mozgas (heti 1 kg)

Brigitta (23): étvágytalanság

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Csaba (47): mozgás+diéta

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Zsuzsa (50): kalória számlálás

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Zsuzsa (47): CH-megvonás,gyaloglás...,és most beszereztem egy kondigépet is!!!!

Zsolt (31): összességben kevesebb kenyeret eszem, este 6 után már nem eszem

Andrea (42): az étkezésre jobban odafigyeltem

Marianna (41): most jelenleg nem eszek húst és hústermékeket tartalmazó ételeket, de azért nem fogytam olyan sokat.

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Gabi (43): Kenyér tészta elhagyása

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Hajni (35): Reggel csak gyümölcs, délben Norbi Update étel (Teletáltól rendelem), este gyümölcs, ivójoghurt és ami a legfontosabb, nem eszem fehér kenyeret, zsemlyét, semmilyen pékárut. Rengeteg víz elfogyasztása.

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Teréz Dorina (19): nem ettem

Melinda (29): csökkentet ch tartalmú fehérjedús étrend és rendszeres sport

Annamária (45): GYALOGLAS NAPONTA 6KM,ETREND VALTAS

Erzsébet (51): Kevés kalóriabevitel.Igaz nagyon nehéz volt mert mindig éhes voltam

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Anita (33): Mozgás+diéta

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Árpád (47): kevesebb szénhidrát bevitel,só-cukor mellözés, az étel mennyiség megfelezése....és ninusz 15 kg 40 nap alatt könyedén szenvedés nélkül. Most kezdtem el konditerem--kardió-has..

Zsuzsanna (62): A kenyér evés elhagyása, kerékpározás

Pál (44): A rendszeres mozgás. Séta, kocogás, futás.

Mónika (31): Odafigyelek az evésre és nem eszek mindent össze vissza.Minden reggel tornázom és ásványvizet iszom.Mellőzöm az édeset és sok zöldséget eszem.

Barbi (21): Napi 15 perc mozgás,odafigyeltem az étkezés mennyiségére.

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Anita (30): kevest ettem

Dia (24): Szénhidrátbevitel erős csökkentése (semmi pékárú, semmi tészta).

Antal (63): Napi 1200 kcal, 150g szénhidrát. Napi rendszeresség következetesen az étkezések terén.

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Mónika (44): Odafigyelek, hogy mit, mikor, mivelés mennyit eszem, valamint sokkal több erősítő edzést végzek. Rájöttem, hogy nem is feltétlenül fogyni akarok, hanem átalakulni. Megértettem, hogy az izom több kalóriát éget, ezért kevesebb kardiós edzést csinálok és több erősítőt. Persze edzetlenségem és a korom miatt csak saját testsúllyal.Hosszútávon kezdtem el gondolkozni, tudom, hogy ez egy hosszú folyamat lesz. A fogyás szót már nem is használom, szép lassan az életmódomat AKAROM!!! megváltoztatni.

Kristóf (20): keveset ettem

Adriana (44): több folyadék fogyasztás, rendszeresebb mozgás

Elizabeth (40): Edzes (heti 5*500 kaloria egetes) es dieta (zoldseg, gyumolcs, hus napi 1000 kaloria)

Tünde (41): Aerobik edzés hetente 3-szor

Andrea (47): Diéte mellett napi rendszerességű edzés.

Alica (45): Futás, burpee-edzés,(amiről itt hallottam először és nagyon jól bevált), több mozgás, racionális étkezés, nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.

Zoltán (35): Nekem másfél hónap alatt sikerült lefogynom 12 kilót már, ami szép siker számomra. Betartottam, betartom továbra is a diétával kapcsolatos infokat, és az eredmény nem marad el szerencsére.

Szilvia (23): Szénhidrát diéta (150g)

Bettina (18): mepróbálok nem enni 7 után, almaecetet iszok étkezések előtt, több gyümölcsöt eszek

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Icuska (32): Szénhidrát diéta

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Dee (31): Sok folyadék (főleg víz), egészségesebb táplálkozás. Több mozgás, és az édességek, nasik radikális csökkentése.

Attila (40): betartottam a dietat

Andrea (29): Több mozgás, diéta, cukor és liszt elhagyása, több zöldség fogyasztása, víz, víz, víz tudatos étkezés

Adrienn (25): rendszeres edzés, kevés szénhidrát, többször kissebb mennyisegű étkezés

Anna (62): Testmozgás

Bandi (29): A kalória bevitel folyamatos figyelése, és a rendszeres sport.

Erika (41): változtattam az étrendemen, és figyelek a kalória bevitelre

Tamás (22): hát kis kilotol meg szabadultam

Zoltán (41): Egy időben elhagytam az étrendemből minden pékárút.

Viktória (48): almakúra

Beata (42): nagyon keveset ettem.

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Juliana (61): az édességek ki hagyása az étrendbôl

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Manka (27): önmegtartóztatás

Erzsebet (45): Nem sokat eszek es zoldsegfeleket

Mária (63): IR. Diéta/-25.kg/

Niki (19): December óta 6 kilót fogytam diétával, minden nap egy óra bicikli és heti két óra zumba segítségével.

Glória (21): sok vizet iszok

Judit (35): mozgás sok zöldség sok folyadék

Vera (37): a heti rendszeres mozgás és oda figyelek,hogy mit és mikor eszek,és megpróbálok sokkal többet inni.

Andi (42): kisebb adag ételek,sok séta,biciklizés

Gabi (30): A rendszeres evés és a vacsora idő előbbre hozása. Ezzel -2 kg ment le idáig.

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Vanda (22): Az étrend változtatás és a több mozgás.

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Viktória (42): Diéta,sok folyadék,mozgás.

Marta (43): 90 napos dietanak fogtam, 12 nap telt el, meg csak 1.4 kg-t fogytam...remelem ez lesz a sikeres akcio, ami fogyashoz vezet :)

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Judit (49): Teljes életmód váltás. Mindenképpen a több mozgás és több zöldség, gyümölcs fogyasztása. Legalább 2 l. folyadék naponta.

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Rita (45): A szénhidrát és a cukor elhagyása,,, 6 napig ,,, a 7.-en éltem 'bűnös' életet!! :-D A legnehezebb a viz fogyasztás növelése!!

Edina (26): igazából én azt,hogy mindig figyeljem mit és mennyit meg mikor 3 gyerek mellett nem megy,de én 1 hét alatt 6 kg fogytam.mégpedig úgy hogy azt vontam meg amit imádok(kenyér) és azt ettem amit kevésbé szeretek.Szóval reggel délbe és este megette 1 natúr joghurtot 1 répát nyersen lereszelve, 1 almát meg puculva lereszelve 1 virslit beleszeletelve ezt összekevertem ill 1,5 l zöld tea

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Zsolt (40): fehér liszt,cukor,zsíros ételek teljes elhagyása. sok zöldség és zsírszegény husok foyasztása. 2naponta 1-1.5óra intenzív edzés.

Zoltán (40): Étkezés ,sport

Zsuzsa (27): Az amikor szerelmes voltam.

Ági (31): Életmód váltás

Krisztina (43): sok víz fogyasztása,szénhidrátok kiiktatása.

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Márta (40): eddig még nem sikerült fogynom

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Iza (40): Sok folyadék. kevesebb cukor bevitel

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

Erzsébet (35): Kiegyensúlyozott táplálkozás, sok víz

Kati (37): Tejtermék és szénhidrát visszaszorítása valamint a napi 5x étkezés

Melinda (39): Infraszauna mellett napi öt étkezéssel és sok-sok vízzel értem el a fogyást.

Dika (21): koplalás

Tibor (31): AZ első az hogy megváltoztattam az étrendemet, elhagytam a kenyeret, tésztát! naponta többször étkezek keveset!

Eszter (27): rendszeres (napi) futás: kb. 5-6 km és diétás átrend

Márti (46): Vettem végre egy elliptikus trénert és és nagy örömmel használom

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Anita (18): nem tudom

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Szilvia (37): drasztikus étrendváltoztatás és mennyiség csökkentés

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Bernadett (31): Diéta és torna. :)

Teca (51): Szétválasztós diéta, több folyadék, intenzivebb mozgás, Nincs nasi!!!!!! De mindent megeszek amit szeretek, csoki, fagyi, szalonna, csak megnézem mit mivel eszem, több zöldség es gyümölcs, semmi kenyér es kenyerféle.

István (28): diéta,sulyzós torna

Csilla (53): Több folyadék, anyagcseregyorsító , méregtelenîtő gyógyteák, több saláta, de. Csak gyümolcsöt fogyasztok, káposzta leves, glútén mentesebb élelmiszer, torna, táplálék kiegészítők.

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Noémi (25): Betartottam a javaslataitokat, rendszeresen reggelizek, több folyadékot fogyasztok, elérhető célokat tűztem ki magam elé.

Boglárka (42): Az lenne, ha stresszt nem túlevéssel kompenzálnám, ez egyelőre még nem sikerül.

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Tamas (29): Futas

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

Kriszti (38): mozgás!!! szénhidrát minimálisra csökkentése

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Balázs (28): Az étrend, figyeltem a kalóriabevitelre, fehérjemaximalizálás, szénhidrát csökkentés, valamint a folyamatos mozgás és folyadékbevitel.

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Eniko (38): kizártam a fehérkenyeret, lisztet, cukrot, rizset illetve csak délelőtt eszem kenyeret (teljes kiőrlésüt) krumplit, délután csak zőldség sovány húst, sovány tejterméket

Gabi (56): fogyást segítő vitaminok szedése+étrend változás+kicsi mozgás/egészségügyi ok miatt nem tudok rendesen mozogni/-2kg/1 hó

Dóri (19): Sportolás, rostban gazdag étkezés

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Ferenc (70): 1000kcal, cukormentes italok,fehérhúsok, kefír

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Anikó (32): Rengeteg vízivás, szénhidrát 1gram/testtömegkilogram, 2gram fehérje/ttkg

Ibolya (58): feleztem az adaot

István (58): Sajnos a drasztikusság,nagyon kevés kalória,számomra lényeges volt a látványosság, ami ösztökélt,hogy ne hadjam abba.egy hónap alatt 10kg második hónap hat kg ment le.

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Panni (23): Mozgas, Tanc :D

Mária (28): most már semmi.

Zoli (36): Szénhidrát étel minimálisra csökkentése, sok zöldség, kiegyensúlyozottabb táplálkozás több testmozgás. mind az oldalon megtalálható számomra szinpatikus elemek összeválogatásával.

Áron (23): egyszerre csak keveset enni

Kati (30): koplalás

Ilona (58): 12 óra után csak fehérjét ettem.

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Zsuzsa (24): Rendszeres torna, futás.

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Melinda (43): Amikor szerelmes lettem,ugyanis megismertem életem szerelmét,és csak ra tudtam gondolni.

Gábor (23): Szerintem az vezetett a siker útjához, hogy beiktatódott a mozgás és valamivel megfontoltabban étkeztem.

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Marika (41): 2013.áprilís 13-án kezdtem el a fogyókúrát Norbi uptad szerint. Tíz kilogramot fogytam, úgyhogy nem éhezem.

Attika1 (46): sportolás...biciklizés és kondizás

Anikó (54): citromos,zöld tea napi 1,5 l

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

Ketrin (18): meg nem adtam le egy dekat sem sajnalom .nem tom hogy fondnak le.

István (46): Heti négyszeri mozgás ( alkalmanként 8 km kocogás) .Minimális kenyér és zéró alkohol fogyasztás. Valamint étkezés változtatás.

Évi (32): reggelire, és délelőtt csak gyümölcsöt eszem, illetve napi 2kapszula CLA-t fogyasztok

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Imre (56): A szénhidrátok,zsírok,hús ételek megvonása!Március 1-én elkezdett diéta 97 kg-ról 79 kg a mai nap.Számomra siker történet.

Zsuzsanna (53): kenyér,péksutemény kihagyása, ill. helyettesítése extrudált kenyérrel, zoldséggel, gyumolcsel

Szilvia (32): Többször keveset eszek. Nem nassolok, csak heti 1-2 alkalommal. Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok a nap folyamán és vacsorára csak gyümölcsöt és zöldséget eszek. Köszönöm a segítséget!

Mira (28): A mozgás,a kitartás

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Ágota (65): kevesebbet ettem és többször, többet mozogtam

Tímea (41): Eddig fogytam 6 kg-ot, de sajnos most megtorpanni látszik .

Rita (36): Kettő is volt,de sajnos egyik sem maradt végleges,bár ez valószínű a mozgásszegény időszakokból fakadt.Az egyik és ez volt a tartósabb.napi torna,délután már csak gyümölcs.A másik a szétválasztó diéta.

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Zsu (45): Az ivás! Korábban keveset ittam, most tartok 2,5 liternél. Próbálkozom még egy kicsit emelni ezt a mennyiséget.

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Maja (44): 90 napos diéta

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

László (47): Minden nap hasizom gyakorlatok.Heti 4 súlyzós edzés.Alkohol fogyasztás 90 százalékkal csökkentése.Kerékpározás.

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Kata (28): update1

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Tünde (39): A mozgás,a sok folyadék bevitel.Sok gyümölcsöt tudtamenni és így már kora délutántól nem ettem semmit.Cask a gyümölcsöt.

Kira (31): Mikor nem eszek semmit

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Dóra (24): Rendszeres táplálkozás és mozgás.

Klára (52): Paleo étrenddel, de nálam csak pár kg-ról volt szó. A lányom találta ezt az oldalt. Főleg miatta olvastam és kíváncsiságból töltöttem ki a tesztet. Egyébként Ő is kitöltötte.

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Margit (63): Súlyos betegség,erős antibiotikumok miatt nem kezdhettem bele a fogyókúrába,de pár napon belül mindenképpen elkezdem,ui.az írások alapján szentül hiszem,hogy ezúttal sikerül.Akkor újra jelentkezem.

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Mercédesz (23): Bio karnitin

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Réka (19): A súlyom csökkenésnek indult, bár kicsit neheziti a tény hogy nyár van, így több időm jut az evésre.

Klára (27): A stressz csökkentése. Kiiktattam az életemből rengeteg olyan dolgot, illetve személyt, ami stresszt okozott, és újraszerveztem a napirendem. Megengedtem magamnak, hogy többet figyeljek magamra.

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

Emese (32): rendszeres edzés

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Tibor (39): Étrend változás, plusz vitaminok

Zsani (35): diéta és torna

Mónika (38): torna,diéta,

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Szilvi (46): 90 napos diéta egyesítve 1000-1200 kalóriás diétával,mozgás

Vinczeller (30): fogyokura

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Kriszti (37): Közel 13-éve nem eszek kenyeret

Bea (28): 3 után nem evés. Reggeli bőségesen.

Erzsébet (26): Többnyire a testmozgás. Kév év alatt fogytam le 22 kilót,az utóbbi időben megrekedtem 75-6 kilónál,az oldalon talált instrukciók további 3 és fél kiló eltüntetését eredményezték :)

Nikoletta (28): A napi 5 étkezés, illetve az, hogy reggelizem. Arra is figyelek, hogy mit eszem és mennyit

Róbert (39): Étkezési szokás megváltoztatása,folyadékbevitel növelése,célirányosabb mozgás.

Eszter (50): 90 napos szétválsztásos diéta, de most nehezen megy a figyás a chusing kórom miatt.

Agnes (28): Az egeszseges taplalkozas es a folyamatos testmozgas

Peter (62): Heti 4 edzes (2 kondi -2 kardio ) szelektiv taplalkozas 108,9 kg/jan.3. 99.7kg/marc.10.

Angéla (58): Kevés étel, nagyjából annak a fele, amit enni szoktam, négyszeri étkezés, napi egy db kis rozsos zsemle - elosztva egész napra. sok vizet ittam. Reggelire főtt tojás és/vagy párizsi, és/vagy sajt paradicsommal, paprikával és egy pohár 100%-os gyümölcslé vagy tej. Délelőtt gyümölcs. Ebédre főzelék egy szelet hússal, délután gyümölcs, hat óra után semmi. Heti egy kg ment le ezzel az 'étrenddel'. Ez nem sok, de nekem nem sürgős és éhezni nem szeretek.

Alexa (23): seta

Mónika (24): Én eddig napi pár kortyot ittam. Javaslatotokra emeltem a mennyiséget, eleinte rossz volt, ma már a munkahelyemre is viszek, és állandóan iszok mert szomjas vagyok ami eddig nem voltam. Elkezdtem heti 2 alkalommal spinningre járni 2kg-ot fogytam. Igaz ez nagyon kevés, de kb. 2éve egy dekát sem fogytam, szóval örülök neki.Még 8kg-tól szeretnék megszabadulni.

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Etelka (61): diét,torna

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Attila (51): Rendszeres futás, kevesebb étel bevitel.

Andrea (29): Rendszeres sport, diéta. ( fehér, sovány hús, friss zöldséggel és a többi)

Aranka (56): az édesség mennyiségének csökkentése

Ibolya (57): ?trend,

Ritu (39): Meforal heti 3-zumba

Ági (41): Kevés étel, sok ásványvíz, rengeteg mozgás heti 7*2 edzés min.60perc 10hónap -18kg

Anikó (45): Nálam az étrend, ami segített. Nem sok, de 2.5 kg lement..eddig. gondolom tovább is megy majd. Köszönöm a segítséget!

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Erzsi (52): Kenyér, és cukor féleségek elhagyása. Sok folyadék, -víz ivása.

Andrea (46): Beteg voltam. Nem bírtam enni. Sok citromos vizet iszok. Délig gyümölcsöt. Most kertészetben dolgozok.

Timi (38): Nem ettem cukrot, pèkárut,(szènhidrátot)köretet.

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Zsuzsi (42): Elkezdtem rendszeresen konditerembe is járni és nagyon figyelek az étkezésekre.

Zsuzsa (29): Kevesebb és egészségesebb t?pl?lkoz?s,es több mozg?s

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Szilvia (33): Korábban 90 napos diéta, de az már nem játsszhat, mert a második turnusnál már tönkretettem vele a gyomrom és már nem tudom csinálni.

Nusi (26): liszt, tej, cukor kerülése, megszokott adagok csökkentése, több zöldség fogyasztása

Ildikó (44): Azt a 'programot' csinálom,amit e-mailben elküldtetek.

Norbi' (53): 1. a mozgás, 2. szabadság ideje alatt tudtam figyelni az étkezésre, 3. amikor megszaladt a házi GDP minőségibb ételt tudtam venni - ezek miatt elkezdtem fogyni

Brigitta (30): Az hogy csokkentettem az etel mennyiseget

Anett (25): Kevesebb étel kellő odafigyeléssel,cukros üdítők mellőzése,több mozgás.

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Eva (48): KEVESEBBET ETTEM TOBBET MOZOGTAM

Edina (28): Nálam leginkább a szénhidrát és cukor megvonás és sokszori kis adagok amiket ettem!

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Réka (18): Betartottam a megfelelő kalóriabevitelt, plussz még sokat edzettem mellette..., nem ettem édességeket, gyorskajákat, illetve péksüteményeket

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

Klári (38): 600kal./nap

Anna (22): mozgás

Erika (54): Amikor a kalóriát számolva le tudtam mondani a nassolásról.

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Rozália (45): A szénhidrátok szinte teljes elhagyása

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Évi (23): Amikor végre rászántam magamat, hogy heti háromszor edzek.

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Bea (32): Gondosan odafigyelek rá, hogy mindig reggelizzek (általában 2 szendvicset eszek teljes kiőrlésű kenyérből). A nap további részében kerülöm a szénhidrátot és igyekszem minél több folyadékot inni. A víz már nagyon nehezen csúszik, így pár napja váltottam, gyümölcs és zöld teát iszom felváltva

Kinga (36): Naponta többször eszek keveset.

Melinda (23): Sok folyadék és rendszeres mozgás.

Fruzsi (18): CH-csökkentett étrend, sport

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Zsuzsa (32): 90 napos diéta, aerobik, pilates

Brigitta (38): Sport

Emi (23): Mostanaban ujra tancolok. :) Reszben japan (parapara) tancot folytatok, es mar a baratnoimet is sikerult bevonni :) Ami jo, mert igy nem egyedul csinalom. :) Tobb folyadekot iszom, es tobb gyumolcsot is fogyasztok. Napi 3*parapara [edzes] es ezek mellett 4het alatt sikerult 6kgtol megszabadulnom. :) (^-^)/

Zsuzsa (54): Még az 'elején' vagyok és csak kb. 3 kg körül fogytam ( két hét alatt) De ami ehhez vezetett, az a tudatos táplálkozás,( saláták, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok) egészséges és nem hizlaló ételek fogyasztása, a kenyérfélék és édességek szigorú elhagyása,helyette teljes kiörlésű termékek, abból is napi max. 2 db ! Napi 5-szöri kevés étkezés,amibe mindig legyen gyümölcs, zöldség! Este 6 után már nem evés !!! Plusz napi 20 perc torna, és napi 1,5 km futás. Ez eleinte elég nagy áldozat és lemondás, de meg lehet szokni ! A cél: 68-69 kg , már 'csak' 22 kg-tól kell megszabadulni ! A sikeres fogyás titka a tudatosság, minden az 'agyban' dől el ! Ne akarjunk gyorsan fogyni ( pl. 1 hónap alatt 16 kg-ot) mert az soha nem lesz tartós. Nincsenek 'csodapirulák', csodaszerek ! A lassú, de biztos fogyás titka : az életmódváltás és táplálkozásváltás! A fogyásért igen is tenni kell, a nem jön magától ! A mozgás és sportolás elengedhetetlen ehhez, kb. 50 %-ot tesz hozzá ! Ja és ne mérjük magunk

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Ilona (26): Tobb mozg?s, ev?s helyett ittam, n?ha osszet?vesztettem.T?vesen azt hittem, teljesen kerulni kell a sz?nhidr?tokat, pedig nagyon nem.

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Györgyi (35): sokkal több, folyadék (házi limonádé): víz+zöld tea+citromfű, menta+citrom+gyömbér

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Gabriella (56): csökkentett szénhidrát bevitel

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Erika (35): kevesebbet enni, torna

Mária (43): rendszeres edzés és nagyon kevés étel

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Kata (23): 30 napos guggolás kihívás 50- ről kezdtem és a 30. napon 250- et kellett megcsinálni.

Edit (25): Életmódváltás

Szilvia (39): Kenyeret,tésztafélét,édességet nem ettem.Helyette sok zölsség gyümölcs, fözelélek sajátmagával süritve,turó ( zsirszegény),tojás,sovány sajt,Csirkemell párolt zöldségek,hal,szardinia,sok folyadék! és napi 1 ill másfél óra mozgás! Este 18:00 után nem enni semmit.Reggelre joghurt,kefir stb..

Mária (53): Az agynak van a legfontosabb szerepe. Mikor nyúlsz a sütemény után ő nem engedi.

Rita (43): Nekem a táplálkozás megváltoztatása mellett nagyon sokat segített a heti háromszori cardio-edzés.

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Ibolya (41): A testmozgás.

Andrea (36): Ahogy időm engedi tornázom. Kerékpárral járok mindenhová.Csökkentett szénhidrát tartalmú ételek fogyasztása.Sok folyadék és kínai teát iszom napi 2x.

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

Jutka (49): cm-ek változása

Viki (20): Végre rászántam magam a helyes étkezés részére is :)

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

Laci (52): odafigyeltem milyent és mennyit eszek

Katalin (45): Az étkezéseimből ki hagytam az édességeket a kenyeret a tésztákat,és sokkal több folyadékot ittam,és iszom még mindíg.

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

Emil (32): 6 hét alatt most 6 kiló ment le rólam. 112 kilóról indultam.

Zsuzsa (39): Szigorú önkontroll az étkezés terén. Napi szinten számolom a kalóriákat, amit beviszek a szervezetembe. Fontos a tápanyagok eloszlása is, amire szintén figyelek. Az étkezési szokásaimat teljesen megváltoztattam. Próbálok napi 5* étkezni. A gyorsan felszívódó szénhidrátok helyébe, kevesebb alacsonyabb glikémiaindexes ételeket választok. Nem iszom cukros üdítőket, teákat csak ásványvizet. Sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszem, lehetőleg nyersen (bár ezzel még gondjaim vannak). Mind ezek nagy erőfeszítést igényeltek tőlem, de már jelentős változásokat tapasztaltam magamon. És igyekszem többet sportolni

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Imre (61): Csak fehérhús és hal, néha tojásrántotta, pékárúból hetente 3 db. zsemle napi 2x 1200 m futás,kocogás

Natasa (47): Az figyeltem arra amit , és amennyit eszem , és igyekeztem olyan ételt fogyasztani ami vércukor szintet nem tulságosan emeli meg . Naponta többször.

M?ria (55): ?tszerveztem az evési szok?saimat, jobban odafigyelek, miböl mennyit és mikor eszem, persze még van min javitanom

Ildiko (56): javaslatotokra megemeltem a viz fogyasztast 3 literre, kevesebb kenyeret fogyasztottam a vacsihoz, es heti 4-5 alkalommal 15 perces izomfejleszto gyakorlatok. az eredmeny heti 1 kg suly csokkenes volt eddig

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Mária (44): sokat mozogtam keveset és sokszor eszem nem sokat gyümölcs zöldség sok fehérjét vitamint viszek be a szervezettemben köszönöm szépen a tanácsokat nagyon jók köszönöm szépen :) 5.kg fogytam már

Erika Noémi (38): Napi egy min felora edzes a konditeremben mar egy honapja. De inkabb tobb, hetei min 3 szor uszas, heti egy alkalom joga . A feher kenyer elhagyasa, hellyette teljes kiorlesu vagy magvas kenyerek, de abbol is minimalis , tobb feherjebevitel es kevesebb szenhidrat. EGy honap alatt leadtam 5 kg -ot

Terez (41): a teak