Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka

Varga Xénia

Az én történetem


Varga Xénia: Az én történetem


Túlsúlyos tizenévesként nem volt könnyű dolgom. Döntéseimet, cselekedeteimet valahol mindig befolyásolta a külsőm. „Kövéren nem mehetek...”, „Ilyen alakkal úgysem kellek a fiúknak!”, „Jó lenne, majd ha lefogyok...” És tényleg küzdöttem, hogy le tudjak fogyni, és végre megtehessem mindazt, amit „kövéren ugye nem lehet”!

De nem fogytam le, ellenben egyre jobban utáltam magamat. Kipróbáltam jó néhány dolgot, azonban az eredmények – ha egyáltalán – csak időszakosak voltak. A környezetem felé sem volt egyszerű felvállalnom, hogy le akarok fogyni, hiszen a valóság egyáltalán nem ezt mutatta, és úgy éreztem, mind magam, mind mások előtt is nevetségessé válok.

Mindig irigyeltem azokat a nőket, akiket láthatóan nem zavart kövérségük. (Lehet aztán, hogy belül ők is szenvedtek, de én akkor úgy láttam, hogy nekik ez nem gond.) Volt barátjuk, határozottak voltak, a társaság hangadói. Még csodálkoztam is magamban, „hogy lehet barátja, hiszen kövér?”

Korábban azt hittem, csak nekem van ilyen problémám. Nem konkrétan a túlsúlyra vagy a fogyás nehézségeire gondolok, hiszen az láthatóan többeket érint, hanem ahogy a kövérséget és az evést megéltem. Tényleg azt gondoltam, hogy ez egyedül az én kálváriám, és más ezt úgy sem értheti! Aztán elolvastam néhány könyvet, beszélgettem másokkal, és rá kellett jönnöm, hogy az évekig „dédelgetett problémám” nem csak az enyém.

És ha vannak is különbségek, sok mindenben azért hasonló utat járunk be.


Varga Xénia: Az én történetem


Ma már szerencsére kikerültem ebből a csapdából, és jó néhány dolgot másképp látok. Mások tudása és tapasztalata sokat segített, hogy megértsem, ami bennem zajlik, és képes legyek kikerülni az evés fogságából. Sok-sok éves tanulásom és kísérletezgetésem ezen a területen megalapozta, hogy mára én is képes legyek hatékony segítséget nyújtani másoknak.

Ezért indítottam el a Fogyás.info oldalt.

A Kiút az evés fogságából e-könyvet 2007-ben írtam, és Pat Gallaghan írói álnéven adtam ki. Ez a könyv a különböző evészavarok (kényszeres evés, falásrohamok, bulimia...) kezelésében nyújt segítséget. Magam is végigjártam ezt az utat, s azt írtam le, ami engem is ki tudott hozni az evés fogságából.

A Sikeres fogyás 7 lépésben e-könyvet 2018-ban adtam ki, már saját néven. Több mint 10 év tapasztalatával a hátam mögött, tudtam, mi kell a sikeres fogyáshoz, és mi nem. Ezt összegzi a könyv, s nem utolsó sorban tisztáz jó néhány fogyással kapcsolatos tévhitet és „butaságot” is.


Varga Xénia: Az én történetem

Jelenleg boldog anyuka és feleség vagyok.

Mindkét gyermekemet 40 felett szültem. Tudom, hogyan változik a nők teste terhesség alatt és után, és hogy nem mindig könnyű visszaszerezni „régi formánkat”. Nekem ez elég jól sikerült, és ha lesz rá érdeklődés, szívesen megosztom majd ezzel kapcsolatos tapasztalataimat is.

Varga Xénia

a Kiút az evés fogságából
és a Sikeres fogyás 7 lépésben
e-könyvek szerzője


Fogyás könyvek letöltése Könyvek letöltése