Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!
Fogyás teszt ... Fogyás étrend


Fogyás kalkulátor

1 kattintás 4 érték

Fogyás kalkulátor

Ideális testsúly
Testtömegindex – BMI
Napi kalóriaszükséglet
Alapanyagcsere – BMR

........ Férfi

Életkor:
Magasság (cm):
Testsúly (kg):

Stressz és elhízás - Stressz ellen

Mit tehetünk a stressz hizlaló hatása ellen? - A stressz csökkentéseA stressz valóban hizlal? És csökkenthető a stressz hizlaló hatása? Mit tehetünk stressz ellen? Első lépésként töltsd ki stressz tesztet, és tudd meg, mennyire vagy stresszes!

1. Lépes: » Stressz teszt kitöltése

Amennyiben a teszt eredményeképpen stressz-szinted "Közepesen stresszes" vagy "Nagyon stresszes", valamint testtömegindexed (BMI) 22.7 feletti, akkor a stressz már befolyással van a testsúlyodra.

Ez esetben tanácsos lenne csökkenteni a stressz egészségkárosító hatásán, hogy javíts a közérzeteden, és a fogyásod is könnyebb legyen!

Mi a stressz? - A stressz meghatározása

Ha felmérést készítenénk, ki mit ért stressz alatt, s kinek milyen helyzetek "stresszesek", akkor nagyon valószínű, hogy egymásnak akár teljesen eltérő válaszokat is kapnánk. Ennek oka, hogy a stressz egy szubjektív mérce, ami teljesen az egyén fizikai és lelki tűrőképességétől függ.

Általánosan mondhatjuk, hogy a stressz "fizikai, mentális vagy érzelmi feszültség vagy terhelés". Egyénileg változik, kinél milyen helyzetek váltják ki ezt a feszültséget, azonban a stressz fiziológiai (testben végbemenő) hatása már mindenkire nézve hasonló.

Miért hizlal a stressz? - Hogyan akadályozza a stressz a fogyást?

Noha egy erősebb stressz közvetlen hatása átmeneti étvágytalanság, a huzamosabb ideig fennálló stresszes állapot már növeli az étvágyat és hozzájárul a súlygyarapodáshoz.

Ennek magyarázata: Testünk működését az idegrendszer és a belső elválasztású mirigyek rendszere szabályozzák. (A két rendszert együttesen neuroendokrin rendszernek hívjuk.) Amikor szervezetünk úgy érzi, veszély közeleg, a neuroendokrin rendszer számos hormont aktivál, hogy meg tudjunk birkózni a közelgő fenyegetéssel. Ez a működési elv az evolúciós vonal mentén nagyon régre nyúlik vissza, amikor is őseinknek nap mint nap a legkülönfélébb veszélyekkel (stressz helyzetekkel) kellett szembenézniük. S noha manapság inkább a kifizetetlen számlák, a veszekedések vagy egyéb félelmek, mintsem a kardfogú tigrisek a stressz kiváltói, a szervezetben végbemenő reakciók ugyanazok.

Mit tehetünk a stressz hizlaló hatása ellen? - A stressz csökkentése Stressz hatására a szervezet hormonokat választ ki, hogy ezzel elegendő energiát biztosítson a helyzet kezeléséhez. Ilyen hormon például az adrenalin is, ami azonnali energiát termel. Különböző feladatokkal egyéb hormonok is aktiválódnak.

Az egyik hormonnak (kortizol) például az a feladata, hogy a vészhelyzet elmúltával töltse fel a szervezet energiatartalékait. Ezért megnöveli az étvágyat, így jelezvén, hogy többet kellene ennünk.

Míg ez a rendszer a fizikai vészhelyzetek kezeléséhez tökéletes, és a meneküléshez, harchoz valóban biztosította a többlet energiát, a mai stressz helyzetekkel szemben (melyek leginkább nem fizikai kihívások) már nem állja meg a helyét.

Fizikai erőkifejtés hiányában ma leginkább csak több kalóriafogyasztással reagálunk a stresszhelyzetekre.

Evéssel csökkentjük a stressz hatását, s anélkül, hogy energiatartalékainkat felhasználtuk volna, újból és újból "feltöltjük" azokat.

Szervezetünk egy ősrégi genetikus "minta" szerint reagál a stresszre, melynek következtében nő az étvágyunk és többet eszünk.
Így gyakran az evéssel próbáljuk csökkenteni a stressz kimerítő hatását.

A stressz hizlaló hatása:

  • Nagyobb étvágy => A kimerültség érzése növeli étvágyat, többet fogunk enni
  • Több nassolás => Az érzelmi feszültségeket gyakran nassolással "vezetjük le"
  • Lelassult anyagcsere => Az egyik hormon (kortizol) lassítja az anyagcserét
  • Zsírraktározás => Stressz hatására gyarapodnak a hasi zsírpárnák (mint "tartalék")
  • Egészségtelenebb étkezés => A stressz időhiánya miatt a gyorséttermeket választjuk
  • Édesség vágy => A stressz vércukorproblémát okoz, nő az édesség utáni vágy
  • Kevesebb mozgás => A stressz miatt fáradtabbak vagyunk, nincs energia a mozgásra

Stressz ellen - A stressz csökkentése

Számos olyan dolgot fel lehetne itt sorolni, melyek segítenek a stressz csökkentésében, illetve jobb kezelésében. Ez a skála igen széles, s a zenehallgatástól kezdve a mentális technikákig bármit felölelhet.

Első lépésként fontos, hogy csökkentsük a stressz szervezetünkre kifejtő negatív hatását! És persze mindezt egészségesen (gyógyszerek nélkül!), természetes anyagokkal, összhangban a szervezetünk alapműködésével!

A lentebb felsorolt vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak kezelik a testi reakciókat, szedésükkel elkerülhető a stressz okozta fizikai és érzelmi feszültség!

Stressz csökkentése => Fogyás

Stresszcsökkentő vitaminok

A B vitaminok segítik az anyagcsere és az idegrendszer egészséges működését, csökkentik a stressz hatását és megelőzik az túlzott éhségérzet kialakulását. Vagyis, ha B vitaminokat szedünk, stressz hatására sem fogunk többet enni a kelleténél.

Az aminosavak, melyek a fehérjemolekulák építőkövei, kiemelt szerepet játszanak a hormonok megfelelő szabályozásában. Vagyis, az aminosavak segítenek a megfelelő hormonális egyensúly fenntartásában, melynek következtében elkerülhetőek a stressz által okozott érzelmi hullámvölgyek, így nem a nassolásban vagy a túlzott evésben keressük majd a "megnyugvást".

És itt van még a csodavitaminként ismert C vitamin, ami szintén hozzájárul a nassolás csökkentéséhez, valamint minden más vitamin és ásványi anyag hatékonyabb felszívódásához.

A fenti vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak - az étrend kiegészítéseként - óriási segítséget tudnak nyújtani egy stresszmentesebb, kiegyensúlyozottabb életvitelhez.


Stressz és elhízás:


Nekem ez vált be:
2090 hozzászólás

Hozzászólás írása

Zelma (44): Most már megiszom a napi 2-2,5 liter vizet (mert eddig alig ittam 2 pohárral naponta) és ezáltal nincs mindig éhségérzetem.Nem kivánom a nasit és oda figyelek az bevitt étel menyiségére, illetve kevesebbet eszem és lassan, nem pedig kapkodva mint régebben.

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Anna (50): Nagyon odafigyelek mit eszek! Eddig nem tartottam a napi töbszöri étkezést.Egyszer esetleg kétszer ettem! Most naponta töbször, gyümölcsöt zöldséget! Kenyeret egyáltalán!!

Gabi (44): Leginkább az hozott látványosabb fogyást, amikor teljesen leálltam a kenyér, zsömle és társai fogyasztásával és ha odafigyelek a folyadék fogyasztásomra.

Bea (28): 3 után nem evés. Reggeli bőségesen.

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Hajnalka (38): nincs kenyér péktermék, liszt

Ingrid (38): Jóval több folyadékot iszok, este már nem eszek, sokat mozgok. És sok zöldséget, gyümölcsöt eszek nyersen.

Zsolt (18): Heti 4-5 football a barátokkal, ami naponta 3-4 órát jelentett.

Csaba (47): mozgás+diéta

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Adriana (44): több folyadék fogyasztás, rendszeresebb mozgás

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Nora (48): amikor számoltam mennyi kaloriát fogyasztok ésmozogtam rendszeresen

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Kitti (24): Kevesebb,mértékletes evés.

Diana (18): Jobban oda figyeltem az étkezésemre... Sportoltam..

Anikó (59): eddig még nem fogyókuráztam,most kezdtem a 90 napos diétát,egész jól haladok, csak a gyümölcs nap nehéz egy kicsit,estére már nagyon éhes vagyok.

Laci (20): több zöldség és gyümölcs, kisebb adagok étkezésekkor

Ancsa (37): A mozgád

Kriszta (44): Hay diéta kombinálva méregtelenítővel. (Nem reklámozom, ha valakit érdekel, privátban írom.)

Zsuzsanna (59): szigorú diéta

Barbi (21): Napi 15 perc mozgás,odafigyeltem az étkezés mennyiségére.

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Bernadett (24): Heti 4-5x1óra Karido. Napi ötszöri étkezés, az adagok csökentésével természetesen. Kedvesebb cukor és szénhidrát bevitele.

Eva (63): Fegyelmezettebb vagyok.

Róbert (37): Fehérje diéta

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

Adrienn (25): rendszeres edzés, kevés szénhidrát, többször kissebb mennyisegű étkezés

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

Kriszta (38): Többször is volt sikerem,különböző módszerekkel,de amint megendedek esti evést,vagy nassolást,vagy csak vissza térek a kenyér -pékáru fogyasztásához,mindig lassan vissza is szedem a nehezen leadott kilókat!

Rita (31): Eletmod-valtas

Anna (20): 90 napos diéta

Erika Noémi (38): Napi egy min felora edzes a konditeremben mar egy honapja. De inkabb tobb, hetei min 3 szor uszas, heti egy alkalom joga . A feher kenyer elhagyasa, hellyette teljes kiorlesu vagy magvas kenyerek, de abbol is minimalis , tobb feherjebevitel es kevesebb szenhidrat. EGy honap alatt leadtam 5 kg -ot

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

Istvan (53): kevesebb kaloria tobb mozgas

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Tîmea (36): Sok-sok zöldségből készített levest ettem, amit kevés rizsliszttel és néhány kanál tejföllel sürítettem, tettem ízletesebbé. Főleg káposzta, kelkáposzta, répa, kevés krumpli összefőzve. Mivel húsimádó vagyok így a husokat zacsiba fűszeresen fokhagymásan megsütöttem és köret n?lkül ettem. Ez hidegen is nagyon fincsi. Bárcén a csirkemell helyett inkább szárnyat és combot sütöttem. A salátákat pedig feta sajttal dobtam fel. Napi min. 1,5liter teát ittam cukor nélkül,a többi csapvíz.

Detti (29): Több víz, minosegi szénhidrát bevitel(rizs), kiiktattam a cukrokat, több fehérje, zöldség bevitel

Mária (37): torna

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Vera (37): a heti rendszeres mozgás és oda figyelek,hogy mit és mikor eszek,és megpróbálok sokkal többet inni.

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

Petra (22): a pékárú megvonása.

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

Ildikó (46): több zöldség , gyümölcs fogyasztás és a több folyadék

Joci (32): odafigyelek mennyit eszem és mit

Nelly (30): l-karnitin króm tabletta és zöld tea fogyasztása több folyadék fogyasztás

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Zsuzsa (32): 90 napos diéta, aerobik, pilates

Gabriella (44): diéta,mozgás

Mónika (40): Mérem a fehérjét szénhidrátod és a zsirt. Természetesrn grammra.

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Csilla (28): Diéta, napi min. 2 l víz, és heti 3 alkalommal mozgás.

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

László (50): Diéta és mozgás

Norbi' (53): 1. a mozgás, 2. szabadság ideje alatt tudtam figyelni az étkezésre, 3. amikor megszaladt a házi GDP minőségibb ételt tudtam venni - ezek miatt elkezdtem fogyni

Timi (30): A gyógyszer nem haszng semmit főt hozzam ker kilót

Melinda (35): torna,sok folyadék

Erika (37): Elkezdtem szedni az ideális csomagot, több vizet iszok, és ébredés után minél előbb eszek, ahogy tanácsoltátok.

Julia (52): akupunktura

Patricia (12): Kevesebbet ettem és tobbet sportoltam

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Laci (35): Sajnos semmi ezidaig :(

Kata (58): étrenden való változtatás: - reggelire joghurt zabpehellyel, - normál ebéd - vacsora natúr kefír, fél magos kiflivel, - este 18.00 óra után csak folyadék, - napi folyadékbevitel emelése, - gyümölcs, zöldségek, saláták, - rendszeres mozgás: napi 3 km futás, kerékpározás, - eddig: 1,5 kg mínusz, lassan, de biztosan

Katalin (45): Sok folyadék,tán még életemben nem ettem ennyi gyümölcsöt mint most,tulajdonképpen majdnem mindent megehetek amit szeretek ,és mégis fogyok, ennek ellenére nem éhezek,jobban oda figyelek az étkezésemre,nem eszek össze vissza mindent. Ráadásul a fogyókúra előtt,délutánra már szinte mindig be voltak dagadva a lábaim az ödémától,mióta fogyókúrázom nem dagad a lábam.

Adrienn (29): szénhidrát megvonása, d vitamin szedése, tisztító kúra

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Mónika (44): A rendszeres táplálkozás és a mozgás bevezetése. A türelem és a kitartás fontossága.

Andrea (49): három hónapja egy power plate edzést kezdtem el,valamint elhagytam a kenyereket,burgonyát,péksüteményeket,cukrot egyáltalán nem fogyasztok,sem olyat ami ilyet tartalmaz-hat.Igyekszem többször enni kb 4-5 alkalommal de csak keveset és a főétkezés mindig úgy alakítom,hogy mind adagban,mind kb kalóriában alacsony legyen.Az egyik ,rendszerint a reggelit étkezést kiváltom kazein fogyasztásával.Sokkal több folyadékot fogyasztok,pl almaecetes víz,szűrt víz,natur tea.

Anita (44): napi 5x étkezés és mozgás

Alexandra (34): Szénhidrát kihagyása

Monika (36): mozgas es az etrend

Zsu (45): Az ivás! Korábban keveset ittam, most tartok 2,5 liternél. Próbálkozom még egy kicsit emelni ezt a mennyiséget.

Niki (23): Több vizet fogyasztottam,ami sokkal jobb közérzetet adott!Növeltem a mozgást is és csökkentettem a felesleges kalória bevitelt!

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Anita (33): Mozgás+diéta

Peter (62): Heti 4 edzes (2 kondi -2 kardio ) szelektiv taplalkozas 108,9 kg/jan.3. 99.7kg/marc.10.

Ili (39): Diétázás.

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

Amarilla (33): Bikini Body Katus Attilával - torna napi 4x, mindig hagytam a tányéromon ételt ( gyomorszűkítés házilag ), zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása, édességből csak a Nutella és a fagyi maradt.

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Melinda (23): torna

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Kati (63): szenhidratokat kihagyni az etkezesbol, bazis-sav aranyt betartani, sokat inni, 19 ora utan nem enni, napi egy orat mozogni

Angyal (46): Kalória számlálás, teljes étrend váltás,mozgás, 6 óra után nem étkezem...

Panni (23): Mozgas, Tanc :D

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

Zita (23): Nincs rajtam rengeteg súlyfelesleg, mindössze 8-10 kg. Viszont ezzel a néhány kilóval már évek óta küzdök. Hol leadok 5 kilót, hol felszedek 5-öt. Éppen ezért már nagyon rutinos vagyok a fogyókúrázásban :) Nekem nagyon sokat segít a fogyásban, ha többször eszem keveset egy nap, ahogy azt a fogyás.info oldala is javasolja és ha 5-6 óra után gyümölcsön kívül nem eszem mást. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ha valamit megkívánok, azt nem feltétlenül vonom meg magamtól. Eszem csokit és néha sültkrumplit is fogyókúra alatt, csak keveset, de ezzel együtt is sikerül a fogyás. Elsősorban az étel mennyiségén változtatok, a minőségén csak részben. Ez lassabb fogyást eredményez, de nekem ez vált be a legjobban.

Magdi (31): Nem vagyok benne biztos,de talán az,hogy több folyadékot ittam.

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Bernadett (31): Diéta és torna. :)

Zsaklin (24): Rendeltem egy csomagot az oldalról, ami hozzájárul ahhoz, hogy egészségesebben és biztonságosabban tudjak megszabadulni a feleslegtől.

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Brigitta (30): Elhagytam az étrendemből a fehér kenyeret, tésztákat és a kólát. Az evési mennyiségemet is csökkentettem, és lassabban kezdtem enni. Szinte minden nap tornázom 20-30 percet.

Nikoletta (24): keveseb evés több mozgás

Orsi (28): Étrend változtatás, bizonyos ételek helyettesítése, több folyadék, és heti rendszeres mozgás.

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Kinga (32): Norbi Update , Szétválasztó diéta

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Karolinka (34): zumba elkezdése, ételek mennyiségének csökkentése, egészségtelen ételek kiváltása diétásokkal.

Etelka (43): sport

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Eruska (54): Kevesebb szénhidrát.

SÁri (46): kevesebb mennyiség az egyszeri evésnél

Lívia (47): Mozgás

Bbenő (53): Az étkezési időpontok és sűrűség megváltoztatása ugyan annyi kalória mellett -5kg egy hónap alatt ,ja és a fogyi napló fontos!!!

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Gabriella (36): Sok séta...

Reni (40): fehérje dita

Anna (22): kisebb adagok, sok mozgás, sok folyadékbevitel

László (63): minél több mozgás,valamint az étkezés kivállasztás!

Valika (35): testmozgas

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Melinda (29): kalóriaszámolás

Anikó (33): rengeteg edzés és nem eszem finomított szénhidrátokat.

Anita (35): Minden napi mozgás és többszöri étkezés.

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Ketrin (18): meg nem adtam le egy dekat sem sajnalom .nem tom hogy fondnak le.

Katlyn (34): Több folyadék bevitel és elhagytam a kenyérfogyasztást

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Era (26): Rendszeres mozgás és az étkezési szokáson való változás.

Judit (32): 90 napos diéta, sok folyadék + Flabelos edzés heti 3X és heti 2-3 alkalom sport (görkori, bicikli). Még az elején tartok, de már látható a változás. :-) + a közérzetem és erőnlétem is sokkal jobb!

Etelka (39): napi sokszori étkezés kis adagokban, vízfogyasztás és persze a sport.

Zoltán (36): Diéta és edzés.

András (65): napi többszöri, kevesebb étkezés, zöldségek fogyasztása

Zoli (36): Szénhidrát étel minimálisra csökkentése, sok zöldség, kiegyensúlyozottabb táplálkozás több testmozgás. mind az oldalon megtalálható számomra szinpatikus elemek összeválogatásával.

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Hajnalka (24): Rengeteg sport, nem evés :)

Gabriella (51): Étrend változás, heti 3-4 lakalom a fitneszteremben.

Betti (29): odafigyeltem, hogy mit, mennyit és mikor eszem (semmit nem vontam meg magamtól :) és elkezdtem újra sportolni.

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Kata (35): ideg ossze ropanas edesanyam hirtelen halala miat

Sanyi (63): Az öszinte válaszok

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Erika (41): változtattam az étrendemen, és figyelek a kalória bevitelre

Ildiko (54): A mindennapos tornaval ertem el sikereket.

Andi (37): rendszeres edzés

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Anita (37): mozgás,diéta,glabridin

Lívia (21): Sajnos még egy módszer se vált be igazán.

Kitti (38): cukor, fehérliszt elhagyása.Sok zöldség,folyadék (víz) pótlása,mozgás.

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

?va (38): Futás

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Judith (42): 6 + 1 diéta (kedvencem a 'bünözési nap'! ), ételek helyes t?rsit?sa, sok mozg?s, délelött csak gyümölcs, gluténmentes étkezés. A cukros tejes k?vé és az alkohol teljes kiiktat?sa

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Tünde (41): Zsírégetés harcosai módszer alapján ( étrend-mozgás) sikerült 8kg-tól megszabadulni.

Veronika (30): Mozgás és diéta

Évi (28): Sok folyadék, este 6 után nem evés.

László (63): Kis adagok többször.sok mozgás. Cukorés szénhidrát csökkentés.

Zsolt (40): Kivontam teljesen a szenhidratokat de sohasem eheztem.

Rita (24): Több zöldséget fogyasztok és mozogni is elkezdtem

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Vivien (23): Mozgás

Timi (38): Nem ettem cukrot, pèkárut,(szènhidrátot)köretet.

Judit (42): Heti 2x1 óra alakformáló torna, és a klasszikus dietetikusi útmutatás: semmi cukor, semmi fehér liszt, sok zöldség, gyümölcs, folyadék,napi 5x étkezés.

Veronika (37): mozgás, diéta-kevesebb étel

Éva (40): Reggelire csak gyümölcsöt eszem. Sokkal energikusabb lettem és az emésztésem is sokat javult. Már nem puffadok annyira mint ez előtt.

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Betti (29): Ébredés után rögtön frissen facsart citromos vízzel indítok, aztán reggeli, bár nem vagyok még éhes..., nos meg naponta többször eszem :) A víz elengedhetetlen része lett az életemnek. Kb. 3 l naponta... Egy hét alatt teljesen 'átállt' az agyam a rendszerességre és mérsékletességre! Nagyon igyekszem ;)

Éva (60): étrendváltozás,

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Erzsébet (57): kenyér,burgonya, tészta mellőzése, zöldség fogyasztás

Gyöngyi (35): Lemondtam a kenyérről, a péksüteményekről és sokkal kevesebb édességet eszek. Zöldséget eszek a kenyér helyett.

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

György (22): Igazából sok folyadék és a diéta!keményen edzek,bár néha el gyengülök az evéssel kapcsolatban,de utána többet edzek!

Krisztina (39): Gluténmentes diéta

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

Jpiroska (62): szénhidrát csökkentése, sok mozgás

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Edit (46): Három nap csak gzümölcsöt ettem, és sok folyadékot ittam. Azután pedig odafigyeltem, hogy mit és mennzit eszem. Nem esyem fehér kenyeret, édességet, süteményt pedik ritkán és keveset. Nekem kissé nehéz a fogyókúra, mert nem régen volt egy szivműtétem. De ez a gzümölcsös bevált. 3 kg-ot fogytam. Sokat sétálok, biciklizek, néha úszni járok. Remálem segitettem.

Krisztina (41): Cukor elhagyasa

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Paula (20): A nem evés

Angi (35): napi 5x étkezés kis adagokban,odafigyeltem,hogy sokat igyak,csökkentettem a tészta és kenyér félék fogyasztását heti 1-2 alkalomra,sok gyümölcs zöldség húsfélék,müzli,tejtermék fogyasztása mellet nem érzek éhséget.Ha édesre vágyom,édesítőszert használok.Semmit nem tagadok meg magamtól,csak módjával,oda figyelve étkezem.1 hónap alatt -5 kg :)

Zsanett (22): szénhidrát számolás

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Ágota (20): Diéta

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Brigitta (23): étvágytalanság

Tibor (44): Almaecet fogyókúra, többszöri étkezés kevesebb mennyiséget, vacsorára kevesebb étel

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Edina (26): igazából én azt,hogy mindig figyeljem mit és mennyit meg mikor 3 gyerek mellett nem megy,de én 1 hét alatt 6 kg fogytam.mégpedig úgy hogy azt vontam meg amit imádok(kenyér) és azt ettem amit kevésbé szeretek.Szóval reggel délbe és este megette 1 natúr joghurtot 1 répát nyersen lereszelve, 1 almát meg puculva lereszelve 1 virslit beleszeletelve ezt összekevertem ill 1,5 l zöld tea

Patrik (18): glutenmentes dieta,vercsoport dieta

Ági (29): rengeteg sport, az édességek fogyasztását csökkentettem, az alkohol fogyaszasztást szinte teljesen abbahagytam

Tünde (20): A további torna és a folyadékfogyasztás.

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Melinda (19): sok mozgás és a citromos víz

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Erika (60): Narancs, alma, joghurt, zabpehely, rozspehely, lenmagdara turmix. Rendkívül laktató.

Réka (18): Betartottam a megfelelő kalóriabevitelt, plussz még sokat edzettem mellette..., nem ettem édességeket, gyorskajákat, illetve péksüteményeket

Tamara (32): szénhidrátok fogyasztásának minimumra csökkentése,este 6 után nem eszem,sok folyadékot fogyasztok,rendszeresen étkezem

Éva (61): Elhagytam a rizst,tésztát,krumplit.Kenyeret eddig sem ettem. több húst felvágottat eszem,rengeteg paradicsom,paprikával.

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Bea (32): Gondosan odafigyelek rá, hogy mindig reggelizzek (általában 2 szendvicset eszek teljes kiőrlésű kenyérből). A nap további részében kerülöm a szénhidrátot és igyekszem minél több folyadékot inni. A víz már nagyon nehezen csúszik, így pár napja váltottam, gyümölcs és zöld teát iszom felváltva

Klári (38): 600kal./nap

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Gyöngyi (53): Még nem

Kitti (24): szénhidrátmentes étrend,lement a hasam,javult a közérzetem és nem tört rám napközben a farkaséhség.valamint 4ora után semmit nem eszek.a sok folyadékbevitel is elengedhetetlen.

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Anna (62): Testmozgás

Kriszti (28): mozgás

Gertrud (38): Talan a legtobbet Ti segitettetek, nem tartok semmilyen szigoru dietat, de tobb szempontot is figyelembe veszek, azert, hogy egeszsegeebben eljek, es ezzel egyutt jar az idealis testsuly elerese is. Ti ebresztettetek ra arra, hogy tulajdonkeppen csak egeszsegesen kell taplalkozzak ahoz, hogy csokkenjen a testsulyom. Harom hete Fogyokurazom, harom kilot fogytam. 71 rol 68ra ertem el. szeretnek meg fogyni. Koszonom a segitseget!

Ilona (42): prutein dieta

Ilonka (24): Étrend betartása

Rozika (48): Kenyér, cukor elhagyása, és szétválasztó diéta

Krisztina (45): Kenyér, tészták elhagyása mindig abban az időben étkezem.

Timea (19): nem fogytam,csak formásodtam.

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Barbara (46): Étrend v?ltoztatás..flabelos gép

Károly (62): Szénhidrát megvonás

Erzsi (60): az egészséges étkezés,elhagytam a cukrot,lisztet,keményitőt,helyette sok zöldség,hal,gyümi és napi 25 perc torna.

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Rebeka (23): Rendszeres futás, és helyes étkezés. ( minden fajta szénhidrát elhagyása)

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

Bandi (29): A kalória bevitel folyamatos figyelése, és a rendszeres sport.

Melinda (43): Amikor szerelmes lettem,ugyanis megismertem életem szerelmét,és csak ra tudtam gondolni.

Mária (58): Céklás koktél reggeli elött egy órával. Az ételadag mennyiségének lecsökkentése, majdnem teljes mértékben a kenyér fogyasztásának kiiktatása. Vacsora kihagyása. Édességek mellözése.

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Józsi (52): szénhidrátok, alkohol elhagyása

Éva (56): több folyadék, napi 5x evés keveset

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Mária (58): napi 6-szori nagyon kevés mennyiségű, szénhidrátszegény étkezés.

Éva (50): Liszt allergia :( , és most magas cukor szint

Ági (50): almaecet kúra

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Angéla (30): szénhidrátok visszaszorítása, minden napos mozgás, sok folyadék (víz) fogyasztása

Renáta (34): Elkezdtem tornázni rendszeresen. változtattam az étkezési szokásaimon, jelenleg 3 hét alatt 10 kg-ot fogytam.

Csilla (49): csoportos tornázás

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Ilona (55): sport

Mónika (21): egészséges étkezés, kevesebb étel + torna

Vivien (29): több sport és az étkezésben való odafigyelés

Karolina (28): kalloria bevitel csökentése és a napi egy óra torna

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Zsuzsi (41): sokszor keveset és szénhidrát menteset.

Gabriella (45): Sok-sok folyadék fogyasztása

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Eszter (37): A szétválasztó dieta!

József (44): többször keveset eszem, sok vizet iszom

Andrea (45): Vacsora elhagyása, kevesebb cukros étel fogyasztása

Szilvia (33): Korábban 90 napos diéta, de az már nem játsszhat, mert a második turnusnál már tönkretettem vele a gyomrom és már nem tudom csinálni.

Eszter (42): Sok folyadék,torna.Torna napi fél óra.Kevés mennyiségű étel(gyermekem kis tányérkája volt az adag :)) napi háromszori étkezés. 16 óra után egy darab gyümölcs,sok folyadék.

Erika (50): A napi 5 étkezés ebből 2étkezés gyümölcs amit mindig hanyagoltam .Nem eszem kenyeret pékárut és édességet.

Ági (31): Figyelek, hogy mit eszem.

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

Ilona (48): Amikor többet mozogtam szépen formálódott az alakom.

István (38): napi 1250-1300 kcal max bevitel + mozgás

Dóra (40): Szénhidrát csökkentése, mennyiség csökkentése mozgásprogrammal egybekötve.

Dóra (21): Mozgás

Erzsi (48): Emelt folyadékfogyasztás (citromos víz),cukor minimalizálása,több mozgás,kevesebb szénhidrát.

Tímea (25): Cukor, krumpli és fehér liszt elhagyás

László (46): kevesebb kaja,sok sulyzós edzés

Gábor (23): Szerintem az vezetett a siker útjához, hogy beiktatódott a mozgás és valamivel megfontoltabban étkeztem.

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Melinda (47): Joga,olivaolaj mas zsiradekok helyett,gyumolcs,zoldseg

Edina (28): Nálam leginkább a szénhidrát és cukor megvonás és sokszori kis adagok amiket ettem!

Ildi (52): Nagyon sok edzés ,kardio

Ági (30): Agyban dől el, ha nincs meg az elhatározás akkor nem is lehet lefogyni.

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Józsi (44): nem eszem kenyeret egyáltalán,helyette a puffasztott rizst eszem.

Viktória (48): almakúra

Boglárka (42): Az lenne, ha stresszt nem túlevéssel kompenzálnám, ez egyelőre még nem sikerül.

Pál (37): fegyelmezett étkezés, mindennapi kiegyensúlyozott, nem megerőltető de kitartást igénylő mozgás. az esti zabálás-ingert, kelbimbóval csapom agyon

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Julcsi (21): diéta és edzés (súlyzós és kardió)

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport

Otto (51): Kitartas

Norbi (30): Mérsékelt evés, minimalizált szénhidrátbevitel, rengeteg kardió edzés.

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Anna (40): 90 napos diéta

Éva (34): Kevesebb étel

Ildikó (56): Plank edzés, 30 napos hasizom, + heti 3 egyéb intenzív mozgás ( túra,evezés,úszás,tánc) fehér liszt, cukor végleges kiiktatása az étrendből

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Krisztina (43): sok víz fogyasztása,szénhidrátok kiiktatása.

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Ibolya (41): több mozgás

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Attila (33): A többszöri étkezés, kis mennyiségekben

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Zsuzsanna (62): A kenyér evés elhagyása, kerékpározás

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

László (24): Heti 4 alkalom konditerem, egy kisebb diéta és mellé a fogyókúrás tabletta.

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

Edina (29): Kevesebbet eszem, tornázok hetente 5 alkalommal 1 órát

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Ildikó (32): Rendszeres testmozgás.

Ibolya (27): Sok munkka keves kaja

Ildikó (45): 6+1 diéta + mozgás: heti 3x45 perc, sok vizet iszom, C-vitamint és krómot szedek. Még csak 10 napja kezdtem, de már érzem a jótékony hatását. Sokkal jobban érzem magam, és a nadrágom sem szorít. :-)

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Ilona (48): Kevesebbet ettem, és igyekeztem többet mozogni.

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

Réka (24): Többször keveset enni, mozgás, sok folyadék

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

T. (17): Nem fogytam, mivel a zsírt izomra cseréltem, ami a súlyomon nem változtatott, de jobban érzem magam a bőrömben és a kinézetem és a ruháimon is látszik némi változás.

Hanna (23): Több mozgás

Margit (38): napi ötszöri étkezés

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Rita (45): A szénhidrát és a cukor elhagyása,,, 6 napig ,,, a 7.-en éltem 'bűnös' életet!! :-D A legnehezebb a viz fogyasztás növelése!!

Tamara (19): Futâs

Gabi (38): inzulin diéta bevezetése, napi 2.5 - 3 liter víz fogyasztás, napi szintű testmozgás

Erika (52): Elhagytam a fehér kenyeret, helyette teljes kiőrlésű v. rozsos kenyeret fogyasztok, azt is keveset és leginkább pirítva. Az édességek mennyiségét is lecsökkentettem. A folyadék bevitelt viszont nehéz fentebb tornászni.

Ildikó (38): Mozgás beiktatása

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Jucus (59): az hogy elkezdtem figyelni arra,hogy mit eszem és amit eszem hogyan készítem el.

Attila (25): Minden nap edzettem és figyeltem arra, hogy mit és mikor ettem.

Zsolt (31): összességben kevesebb kenyeret eszem, este 6 után már nem eszem

Mery (60): Már életem során sokszor fogyókúráztam, akár 20kg-is.Nem kellett hozzá semmi csodaszer.napi 4,5 ször evés,nagyon kis adagokban.most 50 nap alatt fogytam 5kg-t.

Zoltán (35): alacsony szénhidrát,magas fehérje

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

Jennifer (21): Valtozatos étrend

Adrienn (23): Este 5 után már nem eszek csak folyadékot iszok.

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

Gigi (44): egy hétnapos diéta

Lara (26): Egeszsegesebb etelek,szukseges napi folyadek bevitel,napi 20-30 perc torna.

Alexandra (19): A különböző hasgyakorlatok,futás,és kerékpározás.

Erika (52): Kevesebb szénhidrátot ettem és többet mozogtam. És az étkezések adagjait is csökkentettem.

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Gergő (37): Több mozgás, rendszeres edzés. Vettem egy FitBit Charge HR órát, ami nagyságrendileg megmondja elég volt-e a napi zsírégetés, stb. Nagyon jó támpont.

Gábor (30): Ketogén diéta

Erzsébet (25): kalóriaszámlálás+testmozgás (én a zumbára esküszöm) :)

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Ildi (45): Odafigyelek az etkezesre es napi mozgas (heti 1 kg)

Valéria (47): rengeteget futottam és még több kefirt ettem müzlivel erre emlékszem mert már 10 éve volt most kezdem újra közel az 50 évhez remélem sikerül

Géza (63): egyhónapig reformkonyhán éltem

Betti (40): Napi többszöri étkezés, kisebb mennyiséggel és zéró szénhidrát. Semmi lisztes és cukros dolog és sok víz fogyasztásával. Ezt szigorúan betartva két és fél hónap alatt 15kg mínusz. 68 kg-ról 53 kg-ra. Ezen idő alatt nem sportoltam. Azóta lazítottam a diétán, viszont beépítettem rendszeres testmozgást, de a nehéz emésztésű szénhidráttal teli ételeket azóta is mellőzöm. 1-2 kg jött vissza, de azt tartom. Azóta eltelt 1 év.

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Magdi (57): Korábban eszem reggel,kevesebb cukrot fogyasztok.minden nap picivel többet mozgok,

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Ágnes (30): egyedül élés sokáig

Zsolt (40): fehér liszt,cukor,zsíros ételek teljes elhagyása. sok zöldség és zsírszegény husok foyasztása. 2naponta 1-1.5óra intenzív edzés.

Rozsa (60): grapfruit minden fo etel elott !! es minden reggel fel citrom leve egy kis langyos vizben.

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Márti (46): Vettem végre egy elliptikus trénert és és nagy örömmel használom

Misi (63): Kaloriabazis.hu szerint élek. Nekem fontos, hogy az egyenleget tudjam a megevett és lesportolt kalóriák között.

Eszter (36): CH szegény étrend

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Judit (62): több mozgás (amennyire a 62 éves korom engedi) és kevesebb sütizés, nasizás

Gabi (38): Diéta, sportolás

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Szilvia (29): Alkalmaztam a szinte semmit nem eszek logikát , mert valaki azt mondta nekem, hogy Auschwitzban sem volt kövér ember. Heti 4 nap eddzéssel, Be is vált, 5 hónap alatt -33 kg. Amiből következett, hogy vissza kellett szednem 10 kg-ot, mert akkora vitaminhiányom lett, hogy az orvosi rendelőben törzsvendég voltam. Lényegében most egészséges ételeket eszek sok zöldséggel, vizet rendszeresen, és rengeteg féle vitamint, ami nekem a legfontosabb a B12! Eddzés maradt a heti szinten 4 alkalom. Beválik!

Vali (68): Erre nem tudok válaszolni, ha tudnám nem okozna gondot a további teendő!Talán ha az esti vacsorát elhagytam./Soha nem ettem ki a hőtőt,ennek ellenére talán akkor fogytam/

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Annamária (45): GYALOGLAS NAPONTA 6KM,ETREND VALTAS

Rene (46): Muay Thai edzés

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Gizella (52): Kevesebb szénhidrát, több zöldség, gyümölcs, kisebb adagok, mozgás.

Emőke (32): több folyadék, ami inkább víz, illetve lúgos víz. Próbáltam glutén mentes lisztféleségeket vásárolni, többet mozogni, és édesítőszerként xillitet használok.

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Tímea (35): kalóriaszámolgatás szigorúan

Júlia (52): keveseb etel, es mozgas

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Ildiko (46): el hagytam az esti nasit

Katalin (24): sok mozgas es lemondas az edesegrol

Anna (51): amikor tényleg nagyon keveset ettem,és teljes mértékbe odafigyeltem,hogy mit eszek meg.De az tényleg nagyon kevés kaja volt.

Nusi (61): tobb receptet is kiprobaltam. mindenik hozott sikert,pl 2 het alatt 9 kilo . de ezek tul drasztikusak voltak szamomra. ezekhez ezutan csak akkor nyulnek ha surgosen kellene leadjak egy par kilot. itt olvastam a 90 napos fogyokurarol. kiprobaltam , meg mindeg probalom:). nem nehez betartani, nem kell ehezni, talan a gyumolcsnap egy kicsit macera de ki lehet birni. nalam ez hoz eredmenyt minden heten leadtam mostanig 1,2 kg. nagyon orulok ,hogy rabukkantam erre az oldalra. szerkesztoinek koszonet, gratula, es sok-sok jo olvasnivalo! tisztelettel samsudean nusi

Vanda (22): Az étrend változtatás és a több mozgás.

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Erika (59): A kevés evés cukor és kenyér nélkül.

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Maria (42): a csalada velem egyutt csinalta es segitettek betartani... Es oda figyeltek elottem nem ettek nasit..

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

Julianna (35): Az első sikeres fogyássom a gyomor gyűrű műtét után volt, amit ki kellett vetetni, mert begyulladt. Ez nem volt egy sikeres fogyás, utána vissza híztam a leadott kilókat .

Tibor (59): 90 napos diéta

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Anna (58): A 90 napos diéta és mellette (heti 4 alkalom) otthoni torna.

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Viktória (42): Diéta,sok folyadék,mozgás.

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Anita (40): Kaloriaszamlalas, sport

Angyalka (36): 6+1 es dieta. Volt egy tevhitem, hogy nekem nem sikerul, mert ugyis felbehagyom, ha kinoz az ehseg.De itt nem kell ehezni, igy dolgozni tudok Mellette.

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Enikő (32): Ma kezdetem el a Dukan diétát, remélem ez az akció fog fogyáshoz vezetni.

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Anita (34): kevesebb kalória bevitel, mint az alapanyagcsere.

Zsolt (19): sport és diéta

Zoltán (57): Edz?s,hetente 3x1óra, ?trend váltás,17.00 ut?n már nem ettem a liszt,cukor,keny?r csökkent?se.

Andi (28): Napi fél óra mozgás bevezetése, jobban odafigyelek az étkezéseimre.

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Laura (40): csak senhidratot esfeherjet fogyasztok

Zsuzsi (53): Nem ettem

Csilla (34): étrendváltás, mozgás

Kati (72): nem ettem

Rita (18): Rendszeres mozgás

Kata (38): Este 6 után nem eszem, sok vizet iszom, jógázom, kevesebb csoki.

Terézia (57): sajnos eddig eredménytelen voltam!

Ádám (20): Kalóriaszámlálás a neten, sportolás nálam biciklizés és hiit futás, motivációt nyujtott a pulzusmérős kalóriaszámlálós órám.

Tibor (18): több mozgás, sokkal több vizet fogyaszto és oda figyelek hogy mikor mit eszek

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Flora (18): alig ettem és sportáborba mentem

Boglárka (24): Diéta kardióval, majd kemény edzés sporttáplálkozással

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

Petra (19): Nem ettem.

Tünde (53): Nekem a gluténmentes liszt és a szobabiciklizés indította be a fogyást.

Kata (22): A szénhidrát és az édesség/nasi teljes mellőzése. A rostos ételek előnyben részesítése, főleg a délelőtti órákban. Sok tea (zöld, cellulit, mate) fogyasztása.

Csaba (53): A kalória számolás, mozgás.

Anna (59): kenyér, tésztafélék elhagyása, minimális rizs, zabpehely kb. hetente 2x. Sok nyers zöldség, hidegen sajtolt növényi olaj, levesek, hús. Sok folyadék.

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Emil (32): 6 hét alatt most 6 kiló ment le rólam. 112 kilóról indultam.

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Anikó (32): Rengeteg vízivás, szénhidrát 1gram/testtömegkilogram, 2gram fehérje/ttkg

Szilvia (32): Többször keveset eszek. Nem nassolok, csak heti 1-2 alkalommal. Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok a nap folyamán és vacsorára csak gyümölcsöt és zöldséget eszek. Köszönöm a segítséget!

Nikolett (20): Próbálok jobban odafigyelni a napi ötszöri étkezésre.

Mária (47): Az etrend megvaltoztatasa es heti 5x egy oras mozgas (uszas,fit labdan valo torna es gyors gyaloglas konditeremben.13kg fogytam december 2-tol mostanaig.

Hajni (18): Próbáltam lassan étkezni, s kevesebbet a megszokottnál. Kipróbáltam különféle sportokat. Sok folyadékot ittam. Kerültem a cukros ételeket.

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Kriszti (19): a napi testmozgás és a kevesebb kalóriabevitel

Gabriella (39): többször kevés étkezés

Ibolya (57): ?trend,

Kati (48): többször keveset, éh gyomorra langyos citromos víz, nap folyamán is ezt ittam, délelőtt főleg gyümölcs, c vitamin 1000 mg, napi séta

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Kati (53): hodi54 kapszuát szedtem 2honapig. kb5kg fogytam nem éreztem az állandó kinzó éséfet! Utána át tértem calotin L500ra plussz zsirégető thermo. 82kg val kezdtem a fogyo kurát most 66vagyok 4hó alatt.Közben ithon tornászok heti 3szor 20perc.Cukor liszt tabu számomra! Napközben rendesen eszem ebéd után viszont már csak fehérjét fogyasztok!!! Ez lényeg.

Évi (23): Amikor végre rászántam magamat, hogy heti háromszor edzek.

Laci (38): Naponta legalább ötszöri étkezés. Kisebb adagok fogyasztása egy-egy étkezés alkalmával, este már minimális szénhidrát bevitellel.

Zsolt (40): -sport -kenyér,cukor,műkaják,űditök elhagyása.

Kristian (25): szigoru dieta

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Monica (31): Rengeteg sport,reggeli futtas,kiegyensulyozott etkezes. Most kezdem a feher dietat. Eddig 6kg ment le a 75kgbol/172cm. Meg 6kg akarok leadni.

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Georgina (27): Az segített a legtöbbet, hogy nem egyedül csinálom, mert a családom segít.

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

István (48): Tanácsaitok,hogy mit ehetek mivel

Gábor (22): Paleo diéta. sok hús zöldségel...

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Andrea (49): Nyáron nem kezdtem bele semmibe

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Eniko (38): kizártam a fehérkenyeret, lisztet, cukrot, rizset illetve csak délelőtt eszem kenyeret (teljes kiőrlésüt) krumplit, délután csak zőldség sovány húst, sovány tejterméket

Jenő (62): 76KG-RÓL 68 kg-ra való súlyleadás DIÉTA NÉLKÜL!!De ez csak akkor sikerülhet,ha van olyan anyag,mint a TIÉTEK,SOK 'NORMÁLIS' TANÁCCSAL!!!

Katalin (37): cukor elhagyása, sport

Ildikó (31): szűtea kapszula, több mozgás (biciklizés mindennap)

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

István (19): Sikerült koplalás nélkül 1 hónap alatt leadnom 5 kilót, aztán nem tudom miért, de feladtam, most már sokkal motiváltabbnak érzem magam.

Piroska (68): Megadása semmi pedig sok mindent kipróbáltammar.A zoldtra sem segít,pedig évek óta iszom.Segítséget kérek,hogy letudjak fogyni.

Dee (31): Sok folyadék (főleg víz), egészségesebb táplálkozás. Több mozgás, és az édességek, nasik radikális csökkentése.

Niki (19): Odafigyelek az étkezésre és naponta/kétnaponta 40 percet tornázok.

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Anikó (45): Nálam az étrend, ami segített. Nem sok, de 2.5 kg lement..eddig. gondolom tovább is megy majd. Köszönöm a segítséget!

Mónika (44): Odafigyelek, hogy mit, mikor, mivelés mennyit eszem, valamint sokkal több erősítő edzést végzek. Rájöttem, hogy nem is feltétlenül fogyni akarok, hanem átalakulni. Megértettem, hogy az izom több kalóriát éget, ezért kevesebb kardiós edzést csinálok és több erősítőt. Persze edzetlenségem és a korom miatt csak saját testsúllyal.Hosszútávon kezdtem el gondolkozni, tudom, hogy ez egy hosszú folyamat lesz. A fogyás szót már nem is használom, szép lassan az életmódomat AKAROM!!! megváltoztatni.

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Dávid (24): Nálam a sok mozgás vezetett sikerre, az étkezés terén bármit változtathattam, nem adtam le egy dekát sem, de heti 2-3 óra aktív sportolással egy hónap alatt 2 kilót leadtam

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Betti (32): Bevezettem esti tornázást,és még több gyümölcs.Amihez csak tudom nélkülözöm a kenyeret.

Tímea (46): heti 4x1 óra sport, napi 20 perc sport otthon, hétvégén több óra tánc, turbó fogyókúra étrend-Gastroyal=nem éhezek

Adriana (45): 90 napos diéta

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Angéla (58): Kevés étel, nagyjából annak a fele, amit enni szoktam, négyszeri étkezés, napi egy db kis rozsos zsemle - elosztva egész napra. sok vizet ittam. Reggelire főtt tojás és/vagy párizsi, és/vagy sajt paradicsommal, paprikával és egy pohár 100%-os gyümölcslé vagy tej. Délelőtt gyümölcs. Ebédre főzelék egy szelet hússal, délután gyümölcs, hat óra után semmi. Heti egy kg ment le ezzel az 'étrenddel'. Ez nem sok, de nekem nem sürgős és éhezni nem szeretek.

Nóra (21): futás

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Andi (42): kisebb adag ételek,sok séta,biciklizés

Lenke (51): A szénhidrát bevitelének csökkentése.

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Etelka (61): diét,torna

Judit (34): Norbi Update

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Csilla (52): A szétválasztó diéta.

Gabor (47): Sok zoldseg, gyumolcs, heti 4-5 alkalommal intenziv testmozgas, sok folyadek bevitelnapi 4-5 alkalommal torteno etkezes

Gabu (43): Csökkentettem az édességet,fehér lisztet,és hetente 4-szer 20 perces torna

Moncsi (22): Megfelelő táplálkozás es rengeteg edzés, főként cardio jellegű, de erősítés is volt benne, plusz nagyon sok vizet es zöld teát ittam

Árpád (47): kevesebb szénhidrát bevitel,só-cukor mellözés, az étel mennyiség megfelezése....és ninusz 15 kg 40 nap alatt könyedén szenvedés nélkül. Most kezdtem el konditerem--kardió-has..

Maja (44): 90 napos diéta

Edina (29): Először is bevezettem az életembe a sok sok zöldség és gyümölcs fogyasztását, turmix formájában. Délelőtt illetve ha délután is megéhezem, turmixot iszom. Mivel arra nem vagyok nagyon hajlamos, hogy elrágcsáljak egy répát vagy bármilyen zöldséget én a turmixos megoldást választottam, melybe nem csak a zöldségeket, de a zöld részeit is beleteszem, amibe rengeteg vitamin és ugye fehérje is van. Így ezt bármikor szívesen megiszom, nagyon kellemes ízük van. Emellett már este lefekvés előtt nem eszem. S elkezdtem edzeni otthon. Minden másnap végig csinálok háromszor nyolc perces turnusokban comb-far-hasizom gyakorlatokat. Majd 10 perc kemény zsírégető programot, s levezetés képen hogy meg legyen az egy óra tömény mozgás, zumbázok. Sokkal jobban érzem magam, erőnlétem is javult, nem vagyok annyira fáradékony sem. S ugye mind emellett fogytam/ fogyok! :)

Irén (61): Több folyadék, több mozgás és az étrendre jobban figyelek.

László (39): Mozgás és koplalás

Tibor (39): Étrend változás, plusz vitaminok

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

?dám (31): A sok v?z fogyasztása az fontos és a kenyér,krumpli,lisztes ?telek elhagyása !

Tímea (46): nagyon kevés étel

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

Balázs (36): no kaja minimumra csökentettem +acai megduplázva

Kata (27): Még több torna,aerobik.

Pál (50): bontott étkezési program (fehérje, zöldség,szénhidrát, gyümölcs),napi bontásban.

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Erika (53): Szénhidrát diéta

Andrea (48): egy fogyókúra tea de csak részben sikerült fogynom.

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Ildikó (41): diéta és torna

Betty (40): Kevesebb szénhidrát, és rendszeres mindennapi edzés

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Erzsebet (45): rendszeres sport,meg a viz fogyasztasa

Mónika (33): Összeállított edzésterv, 'mit-mivel' étrend kialakítása.

József (40): Sport.

Aranka (62): a szénhidrát csökkentése,édesség minimálisra csökkentése napi többszöri étkezés

Anikó (37): kalóriabázis.hu

Noémi (25): Betartottam a javaslataitokat, rendszeresen reggelizek, több folyadékot fogyasztok, elérhető célokat tűztem ki magam elé.

Erzsi (45): egy kapszula növényi eredetű és ez mellett ehettem igaz kicsit kevesebbet, de megérte a lábaim nem fájnak.

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

Brigitta (38): Sport

Éva (34): Életmódváltás: több mozgás, egészségesebb ételek

Fruzsi (18): CH-csökkentett étrend, sport

Emese (27): Betartott étrend ,cafe form kávé de költséges

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Szandi (21): Rubint Réka 120 perces alakformáló video

Beatrix (37): 3 liter vizet iszom,? próbálok többet mozogni.

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Eszti (30): Napi 3 liter víz elfogyasztása és napi 1 db króm tabletta bevitele.

Kati (35): Viszonylag rendszeres testmozgás(annyi amennyi jólesik, izzadni de nem kifulladásig, hanem élvezettel), többszöri kevés étkezés odafigyeléssel(röhej, de ha ritkán eszel, éhezel, még akkor is ha közben dagadsz...).

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Mira (28): A mozgás,a kitartás

Monika (35): Delelott nem ettem, csak gyumolcsot.

Manka (27): önmegtartóztatás

Bea (31): Heti 4-5 alkalommal edzés

Ágnes (36): Mozgás és nem eszem már olyan sok cukros ételt

Zoli (19): Étrend változtatása.

Valéria (55): Még nem fogytam.

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Erzsebet (45): Nem sokat eszek es zoldsegfeleket

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Katalin (38): ételadag csökkentés, cukrozott ételek megvonása, több zöldség - gyümölcs, este 6 után nem étkezem és a sok tiszta víz fogyasztása.

Margit (55): Torna, kevesebb és egészségesebb ételek fogyasztása.

Magdi (53): nem ettem édességet!

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Dávid (35): norbi update 1-es kód + kalória számolás (1300 kcal/nap)

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Alisa (35): torna és kevés kaja

Márta (42): mennyiségek csökkentése, folyadék bevitel növelése

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Edit (37): 90napossal 16 kg

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

Hajni (30): kenyér,tészta,cukrozott üdítők elhagyása

Erika (42): Mindenből minimális mennyiséget fogyasztok, próbálom kivonni étrendemből a kenyeret.

Mónika (46): A szénhidrátok csökkentése. Napi ötszöri, meghatározott időpontokban történő étkezés.

Richárd (18): Minden napi edzés aminek a tartalma: 30 perc/1 órán át 1perc futás 1 per séta felváltva (kardio edzés gyanánt) +500 hasprés, felülések és egyéb gimnasztika.

Tamas (40): Napi max 1500kaloria. Crom tabletta. Acai bery tabletta.

István (31): még nem indult meg a fogyás de viszont észrevettem h kevesebet eszem és keveseb a szénhidrát az életemben

Dávid (19): Kevés cukor, mozgás, sok zöldség és gyümölcs

Joe (47): Napi egy óra rendszeres mozgás (gyilkos evezőpad :-)) Táblázatban vezetett kalória, fehérje, zsír és szénhidrát mennyiség kordábantartása.

Timi (22): 5 mins shaper ?s ?trend változtat?s

Adrián (35): Szénhidrátbevitel csökkentése,cukor és zsir teljes elhagyása, valamint az edzésidőtartam kismértékű növelése.

Bm (26): Kiegyensúlyozottabb étkezés, kardio és erősítő edzésekkel.

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Thomas (43): folyamatosan követem a leírtakat, illetve a weboldalon hasznos további tanácsoakt találok.

Klara (60): Nem eszek egyaltalan azota edesseget es nem nassolok

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Andrea (50): stressz a legjobb

Balázs (28): Az étrend, figyeltem a kalóriabevitelre, fehérjemaximalizálás, szénhidrát csökkentés, valamint a folyamatos mozgás és folyadékbevitel.

Etel (54): Először is nagyon megijedtem az egészségem romlása miatt,aztán ijedtemben össze-vissza keresgéltem a cikkek között.Majd jött a nagy elhatározás: muszáj tennem valamit az egészségemért.Azzal hogy fogyok segitek magamon, a romló állapotomon. Most reggel éhgyomorra almaecetet iszom,langyos vízzel majd Abonett keksszel szenvicset reggelizek..A 'normal' kenyeret. péksüteményeket nem eszem.Nem használok cukrot, házizsírt csak stivia édesítőt és étolajat ,olivaolajat.Próbállok nagyon sokat inni mert ez nekem idáig nem ment. Délelőtt csak gyümölcsöket eszem.Hát az ebédre muszály 'jókat' ennem de a vacsora megint Abonettes szenvics almaecetes vízzel.Ezekkel az apró változtatásokkal már lement 5kg-ez nálam igen nagy siker.

Mária (54): a reggeli egy evőkanál almaecet egy pohár vízben feloldva

Zsuzsi (44): Szénhidrát elhagyása az étrendből. Folyadék bevitelre való odafigyelés. Rendszeres étkezés.

Martina (21): Heti 3 alkalommal beépítettem a napirendembe a konditermi edzést 2 órában. 3 hét alatt úgy érzem irányított gyakorlatsorokkal feszesebbé tettem az egész testem. A hasam körcentiben karcsúsodott és a térdem körüli kis párnák is kezdenek eltűnni. Még pár hónap és remélem a kitűzött célhoz közelebb leszek. 10 kilónyi fogyást terveztem, de azt gondolom ahogy izmosodom nem a kilóbeli súlyom lesz a mérvadó, hanem a forma.

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

Zsu (29): szénhidrát csökkentése és cukor elhagyása mellett kalória számlálás, plussz heti 1 gyümölcsnap (alma)

Zsolt (39): Cukor es a hus bevitelenek minimalizalasa

Márta (44): Nem eszem kenyeret csak reggel.Kevesebb édesség és persze több folyadék.

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Anett (25): 14:00 után már csak Norbi update termékeket fogyasztottam és minden nap kardióztam minimum 1 órát

Szandra (23): Update táplálkozás

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Nikolett (18): torna

Szilvia (29): Citromos víz, 6 óra után nem ettem, sok zöldséget fogyasztottam

Éva (45): Kemény torna, biciklizés a szabadban, kőkemény elszántság és a kitartásom!

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Vivien (23): almaecet fogyasztása, vacsora minimalizálása/kihagyása, hastánc videó, kevesebb cukortartalmú ételek fogyasztása

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

Gyöngyi (53): mozgás

Mónika (33): Még csak most kezdtem el a fogyókúrát, de 4 hét alatt 3,5 kg-ot fogytam. :) Ez persze még nem túl sok, de próbálom az étkezésemet visszaszorítani, amennyire csak lehet (kevés kalória), többször eszem keveset, törekszem egészséges ételeket fogyasztani, kerülöm a cukros ételeket, a finomított szénhidrátokat, sok ásványvizet iszom. Nyaralás után tervezem, hogy eljárok majd heti 2x aerobikozni, ez a mozgásforma eddig mindig bevált. Próbálok kitartó és következetes lenni.

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

John (28): Kevesebb cukor, több mozgás.

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Beata (42): nagyon keveset ettem.

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Ágnes (46): kenyér és más pékáru elhagyása az abonettet kivéve

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Judit (35): Elkezdtem nem dugug enni magam és jobban kezdem figyelni mit is fogyasztok!többet iszom bár ezzel eddig sem volt nagy gond...szeretem a vizet:-)

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Ferko (40): Sok mozgás,koplalás

Zoltán (46): A cukor és a liszt likvidálása

Margit (58): A nagy műtéteim után újra elkezdtem mozogni. A rántott és a sült dolgokat lájtosan készítem. Sok zöldség gyümölcs és a rendszeres séta.

Gabi (44): Több mozgás, kevesebb étel, több ásványvíz.

Mária (63): IR. Diéta/-25.kg/

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Klára (34): kevesebb szénhidrát de csak valamedig ment a súly aztán megállt .

Brigi (43): Dieta

Zita (34): testkontroll 'diéta' és zöldturmix

Janos (32): mindent eszek ugyan ugy csak pekarut,cukrot,tesztat nem eszek.

Katalin (51): Nem ettem fehér kenyeret és édességet.Sok gyümölcsöt ettem.

Imre (61): Almát ettem ebédig.

Antal (45): Levesporral egyik nap csak 3*2dl ittam sok folyadékkal a másik nap aszt ettem amit akartam igy sikerült 28kg ot leadnom 3honap alatt

László (21): kcal és szénhidrát megvonás

Anita (30): kevest ettem

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

Anita (33): Diéta mozgás

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Anita (43): szénhidrát csökkentése

Edit (40): délelőtt gyümölcs fogyasztás, késői időben nem eszek, sok folyadék, kontrollált mennyiség

Erzsébet (59): paleolit diéta,de 2 hónap után semmi, a szervezetem gőzerővel ' akarja' vissza a leadott 5 kg-t

Zsüzsü (42): diéta + futópad

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Ági (24): Tudatos táplálkozás, sok sport

Linda (21): 26 kg-t már fogytam egyszer csak a terhesség alatt feljött 13 kg

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Zsuzsa (39): még semmi

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

Viktória (38): fehérje alapú diéta, fokozott folyadékbevitel, ami a bőrömre is jó hatással volt.

Judit (52): Folyamatosan kontrollálom a bevitt kalóriákat, egészséges tápanyag bevitel mellett igyekszem minél többet mozogni.

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Szilvia (57): A szénhidrát és a cukor mennyiségének csökkentése.Sokkal több folyadékot- vizet iszok.A szervezetemet folyamatosan lúgosítom.Nagyon fontos,hogy ismerjük a vércsoportunkhoz illeszkedő ételeket.

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Erzsébet (49): Még jelenleg is fogyókúrázom. Elsősorban fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt eszek, sovány húsokat, valamint néhány szem mogyorót, mandulát. Cukrot, lisztet, és az élelmiszerekben található olajon kívül más zsiradékot nem fogyasztok, ellenben sok rostot és még több vizet.

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Maria (27): teljesen elhagytam a fehér lisztből készült ételeket, és a reggelt egy citromos vízzel kezdtem(2dl ásványvíz, 1/2 citrom kifacsart leve)

Piroska (38): A késő esti evés elhagyása, a rendszeres mozgás bevezetése az első időkben jó közérzethez vezetett, majd lassan elindult a testsúlycsökkenésem.

Marianna (36): du-2 óra után nem ettem. 2-hét alatt lement 4 kg. de utána már sajnos nem bírtam tovább és 2-hét alatt vissza jöttek a kg-ok.

Gábor (35): A honlapon található fehérje diéta + több mozgás

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Helena (53): edesseg, kenyer kihagyasa, tornazas

Éva (60): A szénhidrát és a zsír csökkentése,ugyanakkor a nagymennyiségű kényszerevés visszaszorítása,amely igen nagy önfegyelmet igényel.

Tamás (22): hát kis kilotol meg szabadultam

Rita (44): Léböjt

Melissa (21): csökkentettem a kcal bevitelt, rengeteg folyadékot zöld teat, csalán teat ill. más gyogyteakat iszom amik segitik a méregtelenitest illetve napi szinten bevezettem a sportot, az intervallumos futassal égetem a zsirt.

Barbi (23): Rendszeres mozgas, es a rendszeres (lugosito) gyumolcsok fogyasztasa

Petra (24): Minimalizáltam a CH-bevitelt, napi rendszerességgel sportoltam, súlyzós edzéseket végeztem, elkezdtem futni és rengeteg fehérjét fogyasztottam.

Anna (62): Minimális mennyiséget ettem.

Renáta (31): Bevezettem a napi 5-i étkezést és figyeltem a bőséges folyadék fogyasztásra.1.5 hét alatt 3 kiló ment le :)

Ria (20): mediterrán étrend, kevés tésztaféle, sok gyümölcs és zöldség

Szilvia (52): áttértem a Norbi update ételekre

Zoltán (35): Nekem másfél hónap alatt sikerült lefogynom 12 kilót már, ami szép siker számomra. Betartottam, betartom továbra is a diétával kapcsolatos infokat, és az eredmény nem marad el szerencsére.

Tünde (35): Kitartás,sok folyadék,mozgás

Beáta (39): Rendszeres étkezés

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Kinga (18): Jobban figyelek a taplalkozasomra es tobb vizet iszom!

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

Ági (29): Sport, kevesebb nasi (édesség)

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Kata (23): Mértékletes étkezés, egészséges életmód

Andrea (35): kevesebb szénhidrát vacsora elhagyása mozgás heti 3x

Elvira (38): fehércukor,fehérliszt kivonása az étrendből

Katalin (61): Kevesebb édességet ettem

Ildikó (52): a 14 napos fogyókúra,egyszer bírtam betartani-7 kg-ot fogytam,közel 2 évig nem híztam vissza.

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Szilvia (43): mozgás

Mirtill (20): Az edzés intenzitásának fokozása, A cukor és fehér liszt valamint a tej teljes mértékben történő kiiktatása az étrendből. Sokat segített a CLA szedése is.

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Anita (38): még nem

Alexandra (24): Edzés

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Zsuzsa (27): Az amikor szerelmes voltam.

Bea (25): Mozgás

Évi (21): diéta

Marta (32): Elkezdtem a 90 napos dietat.

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Ferenc (38): kalória számolás

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Andi (41): cukor és szénhidrát bevitelének elhagyása

Bea (33): többszöt ettem kevesebbet

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Zsuzsa (46): Reggelire 1 db konspitsz kifli teával, tízórai és uzsonna jogobella light, ebéd 400-500 cal, vacsora magos kenyer pici vajjal csirkemell sonkaval és paradicsom. Napi 2x 1 dl Salvus viz, 2-3x kerékpározas 1 óra.

Gyula (54): eddig semmi

Zoli (49): Kcaĺ bevitel / kiadas

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Edit (60): torna, lépcsőzés, táplálkozás /sok zöldség, alma, ananász, citrom, hal, csirkehús, barna rizs, rozs kenyeret csak reggel eszek sorolhatnám tovább/ szóval életmódváltás, sok séta és egy kis kocogás.

Kata (53): A Gastroyal zsírégető ételeit fogyasztom, még több gyümölcsöt eszem, több folyadékot iszom.

Zsuzsa (47): CH-megvonás,gyaloglás...,és most beszereztem egy kondigépet is!!!!

Maria (53): Sok mozg?s

Erzsébet (26): Többnyire a testmozgás. Kév év alatt fogytam le 22 kilót,az utóbbi időben megrekedtem 75-6 kilónál,az oldalon talált instrukciók további 3 és fél kiló eltüntetését eredményezték :)

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Robi (41): kalória számlálás

Ágnes (55): az adagokat csökkentettem

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Rozi (28): 800 kalória/nap és napi torna 20-90 perc

Gábor (30): A tanácsaitokat megfogadtam és változtattam az étkezési szokásaimon. Jobban odafigyelek arra hogy mit eszek, csökkentettem a cukor bevitelt és próbálok csak teljes kiőrlésű kenyeret enni. Növeltem a mozgás mennyiségét, most már nem itthon tornázok (ez kb. 20 perc volt reggelente amikor csináltam). Heti kétszer eljárok edzőterembe. Ez egy kombinált cardio és erőnléti edzés, kb. összesen 2 óra per alkalom. Edzés előtt fél órával meg szoktam inni egy 2000 ml-es L-karnitin zsírégető koncentrátumot, hogy felgyorsítsam a zsírégetést az edzésem során. Vitamint is elkezdtem szedni, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyek be a szervezetembe illetve hogy csökkentsem az étvágyamat. Az elmúlt 2 hónap alatt kb. 7 kg-ot fogytam. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. :)

Monika (24): renceres etkezes

Ritu (39): Meforal heti 3-zumba

Attila (51): Rendszeres futás, kevesebb étel bevitel.

Zsolt (50): A tanácsadás.

Erzsébet (43): Szénhidrát elhagyása

Petra (27): Az étkezésemen változtattam.

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

Piroska (43): Csökkentettem a szénhidrát fogyasztását

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Ani (25): mozgás, diéta

Iza (40): Sok folyadék. kevesebb cukor bevitel

Timea (30): Volt aki hajtott

Tris (22): Sport, kalória számlálás. Életmód váltás!!

Róbert (18): A testmozgás

Edit (45): Saját magam által kitalált étrend (alapja:szénhidrát és cukor/csoki elhagyása), sok folyadékkal és a heti 2-3 alkalmas mozgás, tornázás. És természetesen az akarat és a kitartás. 3 hónap alatt 6 kilót fogytam így.

Juliana (61): az édességek ki hagyása az étrendbôl

Rita (45): Herbalife shake és rost tabletta, valamint termo tabletta

Lívia (42): kevesebb szénhidrát fogyasztás,és több mozgás.

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Jutka (53): Elkezdtem futni, ami először inkább kocogásból állt. Futás után nem voltam olyan eszeveszett éhes. Ezt igyekszem kordában tartani, ami már nem is olyan nehéz. 2hét 2kg mínusz. Érezhetően feszesebb husika, lazább nadrág. Ennél maradok.

Erika (54): Jelenle a 90 napos diéta 16. napjánál tartok. Az általatok javasolt ételeket fogyasztom, természetesen a diéa szerinti csoportosításban. Nem éhezek, de eddig még sajnos csak 1 kiló ment le stabilan. Amit észrevettem, mintha a zsírréteg vékonyodna, kisebb a hasam, de mivel szellemi munkát végzek, a szénhidráthiány délutánra már koncentrációs nehézségekhez vezet. Amennyiben sikerul látványosabb eredményt elérnem értesítelek.

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Ági (29): igazából a mozgás és a nem túlzásba vitt evést

Gabriella (56): lisztes dolgok csökkentése, több mozgás, kevesebb vöröshús

Elizabeth (40): Edzes (heti 5*500 kaloria egetes) es dieta (zoldseg, gyumolcs, hus napi 1000 kaloria)

Angéla (34): többször ,kevesebbet és a szénhidrátot csökkentettem

Zsuzsa (29): Kevesebb és egészségesebb t?pl?lkoz?s,es több mozg?s

Edit (25): Életmódváltás

Xénia (19): az étrend változtatás részéről volt sikeres

Ilcsy (30): Nekem a 90 napos diéta jött be. 2 hónapig diétáztam, és 23 kg-ot adtam le. Ami azóta sem jött vissza.

Gabriella (57): a hetes fogyokura

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Annaa (56): torna

Nikoletta (28): A napi 5 étkezés, illetve az, hogy reggelizem. Arra is figyelek, hogy mit eszem és mennyit

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Erika (48): Megértettem, hogy miért kívánom annyira az édességet, hogy a vércukor szint ingadozás miért van, beláttam, hogy több folyadékra van szükségem, mert nagyon keveset fogyasztok.

Judit (50): Mérsékletesség

Nóri (41): Szénhidrát és fehérje fogyasztásomat elkülönítettem egymástól.

Lilla (36): Sok fehérfe hust ettem salátával-káposztával nagy akarat ero kell három nap kell hogy megszokja a szervezet hogy kevesebbett eszel utánna már nem kíván annyi energiát táplálékot és gyogyteák zold tea stb.

Naola (19): Napi 2óra intenzív edzés és napi 6 étkezés(2 óránként).

Erika (50): Elsőre elkezdtem reggelizni. Délután pedig próbálok nem enni szénhidrátot. Még nem mérem magam.

Judit (58): oda figyelés

Anna (57): Tobb folyadek, kenyeret egyaltalan nem eszem. Igazabol en nem dietazom hanem naponta 5-6 etkezem keveset. Igy 3 kg fogytam Heti egy alkalom 1 ora seta

Krisztina (40): Nem ettem és mozogtam.

Zsuzsanna (44): rendszeres mozgás,kevesebb és egészséges táplálkozás

Kinga (19): Citromlé

Csilla (35): Csakis a kevesebb kalóriabevitel testmozgással kombinálva. Nagyon fontos az, hogy az alapvető mozgásomra is jobban figyelek, minden mozgásban ahol csak lehet megfeszítem az izmaimat.

Marcsi (42): mozgás, édesség és köretek elhagyása

János (39): Fehérkenyér nékülözése.ezzel közel 2 hónsp alatt 8 kilot adtam le

Zsuzsi (29): Napi 6-7 evés

Anita (22): Adipex

Orsi (34): Sport, intenziv es rendszeres mozgas

Györgyi (40): Kalória számlás. zumba 3x hetente 50 perc

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Zita (43): Megtervezett étkezés, a szokásos adagjaimnál sokkal kevesebb. Több folyadék, mozgás. A szénhidrátok (nasik) radikális csökkentése.

Gabi (30): A rendszeres evés és a vacsora idő előbbre hozása. Ezzel -2 kg ment le idáig.

Mónika (24): Én eddig napi pár kortyot ittam. Javaslatotokra emeltem a mennyiséget, eleinte rossz volt, ma már a munkahelyemre is viszek, és állandóan iszok mert szomjas vagyok ami eddig nem voltam. Elkezdtem heti 2 alkalommal spinningre járni 2kg-ot fogytam. Igaz ez nagyon kevés, de kb. 2éve egy dekát sem fogytam, szóval örülök neki.Még 8kg-tól szeretnék megszabadulni.

Mária (35): Csak reggel eszek kenyeret. Sok folyadékot iszok.

Andrea (54): Tulajdonképpen az, hogy mindent eszem, de az eddigiek felét, kivéve azöldség-gyümölcsöt

Peter (31): Kezdetben sok kesu diot es mogyorot fogyasztottam,majd pedig edesitokent mezet kezdtem hasznalni.

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

Csilla (53): Több folyadék, anyagcseregyorsító , méregtelenîtő gyógyteák, több saláta, de. Csak gyümolcsöt fogyasztok, káposzta leves, glútén mentesebb élelmiszer, torna, táplálék kiegészítők.

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Katalin (45): Az étkezéseimből ki hagytam az édességeket a kenyeret a tésztákat,és sokkal több folyadékot ittam,és iszom még mindíg.

Dóra (21): Napi 1200-1300 kaloria es meg plusz torna,futas,sulyzozas

Gabriella (33): Sok folyadék,fehérhús fogyaszt?s sok zöldség és gyümölcs.

Csaba (41): Fehérjediéta napi 2-3 db 1,5 l-s palack bubimentes vízzel, napi 5x-s étkezés

Zsuzsanna (53): kenyér,péksutemény kihagyása, ill. helyettesítése extrudált kenyérrel, zoldséggel, gyumolcsel

Károly (60): Kisebb mennyiség, rostosabb ételek, zöldségek, gyümölcsök Kevesebb pékáru.

Balázs (39): nem eszem fehér kenyeret, és zsíros dolgokat.

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Zsuzsa (50): kalória számlálás

Gyuszi (39): 5 óra után nem étkeztem, evés előtt elfogyasztottam egy pohár vizet

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

Mária (36): 1200 kalóriás egészséges éttend plusz gyaloglás

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Kata (33): Rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás.

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Kati (32): sport

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Móni (28): Életmódváltás

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Melinda (40): mozgás, mérsékelt táplálkozás

Emese (29): Kihagyom az étrendből a szénhidrátot, a cukrot. Nem eszem kenyeret, tésztát, sem krumplit vagy rizst. Maximum update kenyeret vagy teljes kiőrlésű tésztát, de csak nagyon keveset. Update édességeket és sok nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Igyekszem naponta legalább ötször enni, mindig keveset. Mellette sportolok is, heti 2-3 kardió edzést csinálok végig. Eddig 8 kilót fogytam.

Polett (26): 90 napos diétát csinálom jelenleg. 168 cm vagyok, 70 kilósan kezdtem el a diétát szülés után. Most a 8. hétnél tartok és leadtam 12 kilót, nem is igazán van rajtam mostmár felesleg, még talán 3 kilótól szeretnék megszabadulni. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy a diétát 100%-osan betartottam, egyszer sem 'bűnöztem'!

Tímea (36): Sport

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

Zsuzsanna (47): Liszt,cukor,tejtermékek, napraforgó olaj elhagyása, sok zöldség,magvak fogyasztása.

Marika (47): tob mozgas csak keves az idom ra

Mária (31): 15 évesen sikerült lefogynom 90 kilóról 65-re. Kevesebbet ettem, nem vacsoráztam, csak almát és sokat sétáltam, néha futottam. Később 25 évesen elkezdtem a 90 napos fogyókúrát, mert felszedtem 10 kilót. Azzal sikerült 12 kilótól megszabadulnom. Azóta tartom a 60-63 kilót, pedig közben született két kisfiam. Sajnos nem tudom rászánni magam a sokszor keveset elvre, legtöbbször délelőtt gyümölcsöt eszem, délután pedig egy adag főtt ételt. Így elég vékony tudok maradni, mert magas vagyok, de sportolnom nagyon kellene, csak két pici gyerek mellett elég nehéz megoldanom.

Erika (54): Amikor a kalóriát számolva le tudtam mondani a nassolásról.

Beatrix (29): 160g-os ch diéta

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Bea (36): Ganoderma lucidum

Julcsi (45): Próbálok esete 6 után nem enni, sok vizet iszom. Figyelek arra is hogy mit eszem, de csak nagyjából, azért nem lettem fanatikus, de figyelek egy picit a kalóriákra is. Van amikor egyszerűen felezem az adagot. Pl reggel, vagy este.

Vali (23): Odafigyelek az étrendemre: kevesebb cukor, ne egyek kenyeret, több gyümölcsöt, illetve többször egyek kevesebbet. Valamint többet mozgok: tömegközlekedés helyett inkább megyek gyalog.

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Ilona (60): Az étkezések gyakoriságának növelése -2-3 alkalomról 5-6 alkalomra,valamint a mennyiségek - számomra jelentős- csökkentése. Az utóbbi nagy önfegyelmet igényel!!

József (44): rendszer

Anna (53): a léböjt

Györgyi (44): Kevesebb evés

Hajnalka (56): Megkerestem Az intelligens fogyás csapatát, s az ő útmutatásuk alapján életmódot változtattam /elkezdtem, 5 hete, -5 kg , többet eszem, mint azelőtt, naponta ötször táplálkozom, heti 3 alkalommal zsírégető torna itthon

Rita (28): Cukor nélkül készített édesség, rendszeres testmozgás,

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Antal (63): Napi 1200 kcal, 150g szénhidrát. Napi rendszeresség következetesen az étkezések terén.

Dóra (48): elsősorban a kalória számolás

Szuzanna (32): Több folyadék bevitel kevés szénhidrát az is csak délelött

Bori (26): Több zöldséget gyümölcsöt fogyasztok valamint próbálok többet tornázni és odafigyelek a bevitt cukrokra-zsírokra.

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Tícia (23): Szénhidrát bevitelt csökkentettem,több vizet iszük és elkezdtem mégtöbbet mozogni

Alexa (19): Életmód váltás

Anett (20): kevesebbet eszek

Niki (19): edzés + diéta

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Szilvi (24): Mozgás és este nem evés vagy csak zöldség,gyümölcs

Lizi (19): Rengeteg vizet iszom és a kenyeret és egyéb péksüteményeket teljesen elhagytam az étrendemből. Mára már cukros ételeket és italokat sem fogyasztok és ezek a változások segítettek ahhoz, hogy elinduljon a fogyásom.

Ilona (26): Tobb mozg?s, ev?s helyett ittam, n?ha osszet?vesztettem.T?vesen azt hittem, teljesen kerulni kell a sz?nhidr?tokat, pedig nagyon nem.

Tímea (32): mozgás és a gondos odafigyelés a táplálkozásra

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Klára (54): A napi ötszöri étkezés,a mozgás!!!

Krisztina (39): mozgás

Piroska (20): sok mozgás

Marianna (28): kitartás

Alexandra (24): Megfelelő étkezés 160 gr Ch be tartása ,szénhidrát számolás

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Otília (25): cukor kiiktatása, sok fehérje, kevés szénhidrát

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

János (58): akarat!!!

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Mónika (37): Szénhidrát bevitel csökkentése

Gina (27): betegség

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

Zsuzsanna (46): kitartó testmozgás hosszútávon

Teca (51): Szétválasztós diéta, több folyadék, intenzivebb mozgás, Nincs nasi!!!!!! De mindent megeszek amit szeretek, csoki, fagyi, szalonna, csak megnézem mit mivel eszem, több zöldség es gyümölcs, semmi kenyér es kenyerféle.

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Zsófi (47): Atkins dieta, Dukan dieta, kalória számolás, Herbalife, ezek mind külön

Anita (24): kevesseb eves

Ágnes (45): Szigorú diéta+ mozgás

Ildikó (40): Belekezdtem a cellRESET fogyás programba ami fantasztikus!

Nóri (57): Többször keveset enni, figyelni az összetételre, kenyér féle, dugító étel kizárva. Hetente 1-2x csak leves, yoghurt, vagy gyümölcs fogyasztása. Ha éhes vagyok, evés előtt először inni.

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Viki (25): Rendszeres mozgás és a csökkentett kalóriabevitel

László (64): igen szénhidrát szegény éternd

András (33): A diéta szigorú betartása ,ami a legfontosabb és egyben a legnehezebb.Sok-sok mozgás.

Attila (28): Több folyadék,mozgás és az étkezéseimre nagyobb figyelmet szántam

Zsófi (22): kardió,diéta

Márta (47): nem ettem kenyeret sokat ittam

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás

Györgyi (48): Fehérje dieta, de csak egy hétig volt sikeres. Aztán megállt a fogyas.

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

László (17): moyg's

Annamari (37): torna, na meg persze kenyér és egyéb hasonló dolgok csökkentése, több zöldség és gyümölcs fogyasztása

Tímea (19): kevesett ettem es mellette tornáztam

Kata (31): Nálam az vezet legjobban eredményre, hog többször eszem kis mennyiséget. De viszont este hat óra után szigúran nem eszem csak egy almát. Így nem vagyok este lefekvéskor éhes, viszont nem üres a gyomrom.

Niki (31): Sok torna, rendszeres napi 6szori étkezés, kis adagokban. Sok folyadék. Édességek, rágcsálni valók kerülése.

Erika (31): Kisebb adagok

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Agnes (31): Sport,Kevesebb szénhidrát fogyasztás.

Barbara (31): már többször eszem egy nap

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

Andrea (29): Több mozgás, diéta, cukor és liszt elhagyása, több zöldség fogyasztása, víz, víz, víz tudatos étkezés

Enikö (28): almaecetes vizet iszom,nem eszek kenyeret sem cukros ételeket, semmi édesség és amikor idöm engedi mozgok, este 7 után már csak vizet iszom

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

Hajni (35): eletmod valtas,szenhidrat mellozese

Valéria (43): A lisztes cukros dolgok elhagyása,

Csilla (42): KALORIA SZAMOLAS

Yvett (20): Heti 3-5 nap 40 perces kardió edzések(vagy 20 perc kardió - 20 perc erősítő gyakorlatok), és az ételadag csökkentése.

Péter (30): Diéta és test mozgás

Eva (39): 90 NAPOS FOGYOKURA

Betti (21): Sok vizet iszok, többet mozgok és egészségesen táplálkozok.

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Fruzsi (19): A 90 napos diéta.

Anita (34): gi diéta, több torna

Szűcs magdolna (53): 1000 kal egy napra, és edzés mindennap 30 perc elliptikus tréner

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Ibolya (41): A testmozgás.

Andi (46): Szigorú szénhidrát és kalória kontroll diéta, napi 5x-i evés, napi 4-5 l folyadék

Ildikó (46): csökentettem a menyiségen amit megeszek.

Judit (33): A szénhidrátok kihagyása az étkezésekből,még több mozgás

Enikő (19): rubint rékás edzés

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Renáta (18): több folyadékot iszom mostmár és kevesebbszer (hetente kétszer) eszem csak húsokat

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Kovács edit (36): Kisebb adagok fogyasztása gyakrabban.

Erika (37): Édesség csökkentése, kiváltása cukormentes saját készítésű lekvárral, rendszeres, kemény edzés.

Anikó (26): A kapott információkat felhasználva változtattam az életmódomon! Kiszámoltam mennyi kalóriát ettem eddig (több mint 2000 kcal volt), ebből levontam az oldalon ajánlott 700 kcal-t. Így ma már csak napi 1500 kcal-ra szorítkozom, és egyáltalán nem okoz megerőltetést. Igyekszem naponta 5x enni. Két étkezés közt egyáltalán nem vagyok éhes. Tornázni kezdtem, ahogy Önök javasolták, ehhez vásároltam 2 eszközt is, hogy otthon végezhessem mindezt, ugyanis borzasztóan fázós típus vagyok. A legnagyobb probléma a haskörfogatommal volt, ez szinte depresszióssá tett. 106 cm-es haskörfogattal, a kapott javaslat után kezdtem el a fogyit, mára 98 cm-nél állok. A 4.-5. emelet megmászása sem jelent már gondot! :) Kevesebb cigit szívok! Alapvetően megváltozott az életem, és ezért nagyon hálás vagyok az oldal szerkesztőinek! :)