Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!
Fogyás teszt ... Fogyás étrend


Fogyás kalkulátor

1 kattintás 4 érték

Fogyás kalkulátor

Ideális testsúly
Testtömegindex – BMI
Napi kalóriaszükséglet
Alapanyagcsere – BMR

........ Férfi

Életkor:
Magasság (cm):
Testsúly (kg):

Citromos tisztítókúra

Hatékony otthoni méregtelenítésManapság igencsak kevés az az ember, aki egész életében egészségesen és méreganyag-mentesen táplálkozott.

Így bizton állíthatjuk, hogy a méregtelenítés, egy tisztítókúra elvégzése mindenkinek javasolt!

És ahogy Méregtelenítés - Béltisztítás cikkünkben is olvashattad, a béltisztítás és méregtelenítés egészségünk megőrzésének és helyreállításának szempontjából létfontosságú.


Hatékony citromos tisztítókúra, otthoni méregtelenítés


A tisztítókúra pozitív hatásai:
 • a szervezet megtisztul a méreganyagoktól;
 • fogyás, testsúlycsökkenés;
 • felesleges testzsír feloldása;
 • megnövekedett életerő és vitalitás;
 • jobb emésztés, keringés;
 • pihentetőbb, nyugodtabb alvás;
 • jobb anyagcsere;
 • fokozott ellenálló képesség a betegségekkel szemben;
 • fényesebb haj, erősebb körmök;
 • megnövekedett akaraterő és eltökéltség;
 • tisztább gondolkodás, memóriajavulás.

A rosszul működő bélrendszer az emésztési problémák mellett szabad utat enged a különböző kórokozóknak, vírusoknak és gombáknak, így hozzájárulva olyan testi problémák és kóros állapotok kialakulásához, melyek látszólag az emésztőrendszertől teljesen függetlenek.

Amikor valaki régóta kínlódik olyan problémákkal, mint pl. puffadás, tartós hasi panaszok, lelassult anyagcsere, elhízás és még sorolhatnánk, egy jó és hatékony tisztítókúra nagyon sok jelen és jövőbeli szenvedéstől és költségtől mentheti meg az embert!

Tisztítókúra felsőfokon (Master Cleanse)

Az oldalon ismertetett tisztítókúra (Master Cleanse, azaz tisztítókúra felsőfokon) forrása Stanley Burroughs. A tisztítókúra elkezdése előtt – a teljes megértéshez – ajánlott az erről szóló könyv elolvasása. (A tisztítókúra Neera kúra néven is elterjedt.)


Hatékony citromos tisztítókúra, otthoni méregtelenítés


A tisztítókúra célja a test természetes méregtelenítő képességének helyreállítása.

Az alább ismertetett tisztítókúra nem böjt, hanem egy méregtelenítő egészségprogram.

Noha igaz, hogy a kúra nélkülözi a szilárd élelmiszereket, mindazonáltal a tisztítókúra limonádé fogyasztása biztosítja a szervezet energia, vitamin és ásványi anyag ellátását, így a program nem az éhezésről és a teljes nélkülözésről, hanem kifejezetten a méregtelenítés optimális megvalósításáról szól.


Hozzávalók (A 10 napos tisztítókúra kellékei):

• 40 db citrom • 2,5 liter bio-juharszirup • 0,25 kg jódozatlan tengeri só • 70 gramm őrölt cayenne-bors • hashajtó tea (10 filter) • tiszta víz

1. A tisztítókúra időtartama

A tisztítókúra optimális időtartama 10 nap. A 10 napos tisztítókúra végig méregtelenítő üzemmódban tartja a szervezetet, s így a kúrát maximális eredménnyel zárhatjuk.

Természetesen, ha valamilyen oknál fogva valaki nem tud 10 napig kitartani, a néhány napos (3-5 napos) tisztítókúra is hasznos lehet, és segít felkészíteni a szervezetet, hogy a későbbiekben végig lehessen csinálni a teljes 10 napos méregtelenítést.

A legjobb hosszú távú hatást úgy lehet elérni, ha a 10 napos tisztítókúrát fél évente megismételjük.

2. Hashajtó tea fogyasztása

A tisztítókúra megkezdése előtti este - majd ezt követően a kúra végéig minden este - igyál meg egy pohár hashajtó teát. A szenna vagy szennát tartalmazó gyógytea jó választás lehet. A hashajtó tea serkenti a belek összehúzódását, és így segíti a belekben lerakódott szilárd salakanyagok felaprítását. A hashajtó tea azért is hasznos, mert a méregtelenítés alatt fontos, hogy legalább naponta egyszer ürítsünk székletet.

3. Reggeli átöblítés

A tisztítókúra alatt minden reggel igyál meg 1 liter vizet, amiben feloldasz két csapott teáskanál jódozatlan tengeri sót. A vizet egyszerre idd meg, és a fogyasztását követő fél óráig még ne igyál mást. A sós víz fogyasztását követően maradj toalett közelben, mert a sós víz serkenti a székelési ingert.

A só hozzáadása a vérhez hasonló fajsúlyúvá teszi a vizet, és nem szívódik fel az emésztőrendszerből, így jól át lehet vele öblíteni a szervezetet.

Ha valaki nem képes meginni a sós vizet, helyettesíthetjük azt egy pohár hashajtó teával. A sós víz azonban mindenképpen jobb választás, mert kiöblíti az emésztőrendszerben fellazult hulladék anyagokat, és segít a felesleges nyák feloldásában is.

4. Tisztítókúra limonádé fogyasztása

Igyál meg minden nap 6-12 pohár tisztítókúra limonádét.

Hatékony citromos tisztítókúra, otthoni méregtelenítés

Citrom: Noha a citrom alapvetően savas, emésztés során lúgossá válik, és így segíti a mérgező salakanyagok semlegesítését. Enzimjei lebontják a vastagbélben lerakódott salakanyagokat, így a citrom egy fontos katalizátor a méregtelenítő és tisztító folyamatokban. Fontos, hogy mindig frissen facsart citromot használj, és ne készítsél előre nagyobb adagokat a limonádéból sem, mert a citrom már másnapra elveszíti értékes tulajdonságainak nagy részét.

Bővebben: Fogyás, zsírégetés citrommal – A citrom hatása


Juharszirup: A juharszirup biztosítja az energiát, de ami ennél is fontosabb a juharszirup számos értékes vitaminnal, aminosavval és ásványi anyaggal látja el szervezetünket. (A juharszirupot nem úgy dolgozzuk fel, mint a közönséges cukrot. Míg a cukor megterhelő, a juharszirup értékes összetevőkkel látja el szervezetünket.) Minél sötétebb a juharszirup színe, annál több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ezt az osztályozási rendszer is mutatja; 'A' osztályú juharszirup a legvilágosabb, a 'D' osztályú pedig a legsötétebb.

(Szokták kérdezni, hogy lehet-e mézzel helyettesíteni a juharszirupot? A mézzel készített limonádé jobb, mintha valaki egyáltalán nem csinálná a kúrát, és természetesen a méz is tartalmaz nagyon értékes összetevőket... De ahogy fentebb is írtuk, a juharszirup adja a legtöbbet, amire tápanyagként közben szükségünk van.)


Cayenne-bors: A cayenne-bors remek anyagcsere fokozó, tágítja vérereket és élénkíti a vérkeringést, így nagyban serkenti a méregtelenítést. Ha növelni tudod a cayenne bors mennyiségét a limonádéban, gyorsíthatod a tisztulást! (Kapszulás cayenne-borsot ne használj!)

A tisztítókúra limonádé összetevői beszerezhetőek gyógynövény- vagy bio-boltokban.

5. Sok folyadék fogyasztása

A tisztítókúra alatt fontos, hogy elegendő folyadékot igyunk. A méregtelenítés, salaktalanítás nem működik megfelelő szállítóeszköz nélkül. A testsúlynak megfelelően 15 kilónként 1 liter folyadék fogyasztása az optimális. Természetesen, ha nem tudod ezt a mennyiséget rögtön az első napokban meginni, fokozatosan növeld a napi adagot, amíg el nem éred a szükséges mennyiséget! (Forrás: Robert O. Young "A pH csoda - fogyás" c. könyv)

A tisztítókúra limonádé mellett, a tiszta vízen kívül ihatsz még menta teát is.

6. A méregtelenítés tünetei

Amikor valaki belekezd egy méregtelenítésbe, számítania kell arra, hogy a szervezetéből távozó méreg- és salakanyagok kellemetlen tünetekkel járnak. Ez minden méregtelenítésnek, tisztítókúrának velejárója.

A tisztítókúra megkezdése előtt fontos tudatosítani, hogy a kellemetlen tünetek (pl. fejfájás, szédülés, fáradékonyság, bőrkiütés, hányinger) nem rossz előjelek, hanem ellenkezőleg, ezen tünetek jelzik a tisztítókúra sikerét!

Ha a méregtelítési tünetek nagyon súlyosak, nyers zöldségek fogyasztásával lehet lassítani a méregtelenítésen. De ha lehetséges, a kellemetlen tünetek ellenére érdemes kitartani, hiszen valószínűleg pont azért volt szükség a tisztítókúrára, mert a felhalmozott méreganyagok egészség- és/vagy közérzetbeli kellemetlenségeket okoztak!

7. A tisztítókúra limonádén kívül ne fogyasszunk mást

A méregtelenítő kúra alatt fontos, hogy a tisztítókúra limonádén, a reggeli sós öblítésen, tiszta vízen és esetleg menta teán kívül ne fogyasszál mást.

A tisztítókúra alatt ne használj táplálék-kiegészítőket se. Ha valaki gyógyszeres kezelés alatt áll, a kúra megkezdése előtt feltétlen konzultáljon orvosával. (A fogamzásgátló nincs hatással a kúrára, szedése folytatható.)

8. Befejezés – A tisztítókúra megtörése

Mivel több napon keresztül pihentettük emésztőrendszerünket, fontos, hogy a tisztítókúra befejeztével óvatosan és fokozatosan kezdjünk el enni. Az a legjobb, ha a kúra utáni 1-2 nap még sok nyers zöldséget, és csak könnyebb ételeket eszel.

A tisztítókúra utáni leggyakoribb hiba, ha valaki túl hamar, túl sokat eszik. Lehet, hogy evés közben még jól esik az étel, de utána szervezete nagyon nem fogja neki meghálálni a hirtelen kapott lehengerlést.Kiút az evés fogságából - A kényszeres evés kezelése

IGEN

Felejtsd el a diétákat!
NEM

Lépj tovább!

Kényszeres evés esetén a fogyókúrák nem működnek.
Nézd meg, hogyan tudsz kikerülni az evés csapdájából, és végleg lefogyni!

Megmutatjuk, mi a zsírégetés legfontosabb titka, és hogyan tudsz gyorsan, egészségesen, tartós eredménnyel lefogyni!

Kiút az evés
fogságából


Sikeres fogyás
7 lépésbenOtthoni citromos tisztítókúra:


Nekem ez vált be:
2080 hozzászólás

Hozzászólás írása

Erika (54): Jelenle a 90 napos diéta 16. napjánál tartok. Az általatok javasolt ételeket fogyasztom, természetesen a diéa szerinti csoportosításban. Nem éhezek, de eddig még sajnos csak 1 kiló ment le stabilan. Amit észrevettem, mintha a zsírréteg vékonyodna, kisebb a hasam, de mivel szellemi munkát végzek, a szénhidráthiány délutánra már koncentrációs nehézségekhez vezet. Amennyiben sikerul látványosabb eredményt elérnem értesítelek.

Krisztina (39): Gluténmentes diéta

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Orsolya (25): Rengeteg edzés, diéta és vitaminok sokasága. :)

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Zsuzsa (32): 90 napos diéta, aerobik, pilates

Mária (35): Csak reggel eszek kenyeret. Sok folyadékot iszok.

Szilárd (19): Konditerem. Sokkal több folyadékot iszok. kevesebbet eszek. próbálok több fehérjét bevinni mint szénhidrátot. heti 4-szer járok konditerembe, napi másfél-két órát.

Nati (26): A szétválasztó, vagyis a 90 napos diéta :) Több mozgás beiktatása

Gabriella (56): csökkentett szénhidrát bevitel

Attila (55): Kevesebb élelem bevitel.

Erika (50): A napi 5 étkezés ebből 2étkezés gyümölcs amit mindig hanyagoltam .Nem eszem kenyeret pékárut és édességet.

Ági (51): többet mozogtam

Mónika (46): éhezés nélküli fogyás

Piroska (38): A késő esti evés elhagyása, a rendszeres mozgás bevezetése az első időkben jó közérzethez vezetett, majd lassan elindult a testsúlycsökkenésem.

Zsolt (38): Mozgás kevesebb evés

László (53): korai még sikerekről beszélni ,nem diétázok,csak értelmesebben eszek mint eddig.Reggelire mindent,ebéd egy tányérral vacsora saláta.Eredmény: két hét -2 kg.

AndrÁs (65): Kevesebb kaloria bevitel, KICSIVEL TÖBB GYÜMÖLCS.

Anikó (50): az idegesség

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Zita (43): Megtervezett étkezés, a szokásos adagjaimnál sokkal kevesebb. Több folyadék, mozgás. A szénhidrátok (nasik) radikális csökkentése.

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Alexandra (20): többször kicsit ettem, többet ittam.

Évi (50): Ha nem ettem, vagy nagyon keveset !

Izabella (46): mennyiseg csokkentese

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Tünde (45): napi rendszeres mozgás a friss levegőn, tempós séta, 30-90 percig

Gábor (30): A tanácsaitokat megfogadtam és változtattam az étkezési szokásaimon. Jobban odafigyelek arra hogy mit eszek, csökkentettem a cukor bevitelt és próbálok csak teljes kiőrlésű kenyeret enni. Növeltem a mozgás mennyiségét, most már nem itthon tornázok (ez kb. 20 perc volt reggelente amikor csináltam). Heti kétszer eljárok edzőterembe. Ez egy kombinált cardio és erőnléti edzés, kb. összesen 2 óra per alkalom. Edzés előtt fél órával meg szoktam inni egy 2000 ml-es L-karnitin zsírégető koncentrátumot, hogy felgyorsítsam a zsírégetést az edzésem során. Vitamint is elkezdtem szedni, hogy megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyek be a szervezetembe illetve hogy csökkentsem az étvágyamat. Az elmúlt 2 hónap alatt kb. 7 kg-ot fogytam. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. :)

Beatrix (37): 3 liter vizet iszom,? próbálok többet mozogni.

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

Ildiko (55): elkezdtem a feherje dietat ,ami eddig sikerrel jar nalam,mert az anyag cseret szeretnem megvaltoztatni.

Judit (31): Napi fel óra testmozgás, kevesebb szénhidrát bevitele.

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Edina (28): Nálam leginkább a szénhidrát és cukor megvonás és sokszori kis adagok amiket ettem!

Renáta (34): Elkezdtem tornázni rendszeresen. változtattam az étkezési szokásaimon, jelenleg 3 hét alatt 10 kg-ot fogytam.

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Polett (26): 90 napos diétát csinálom jelenleg. 168 cm vagyok, 70 kilósan kezdtem el a diétát szülés után. Most a 8. hétnél tartok és leadtam 12 kilót, nem is igazán van rajtam mostmár felesleg, még talán 3 kilótól szeretnék megszabadulni. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy a diétát 100%-osan betartottam, egyszer sem 'bűnöztem'!

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Ildikó (57): Egy hónapja kezdtem a főleg fehérje diétát, ettől 5 Kg-ot fogytam.

Edina (23): este 6 utan mar nem ettem, minden masodik nap torna.minden reggel reggelizem.

Vica (27): Több mozgas, kevesebb szenhidrat (föleg vacsorara)

Dávid (20): nem ettem túl magamat csak amennyi jól esett a szervezetemnek kicsit többet mozogtam ,meg a munka is segített ! :)

Noemi (29): Etrend valtoztatas, taplalekkiegeszito, heti 3 sulyzos edzes

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Kata (34): Itt a tavasz, ki lehet menni futni a szabadba a jó levegőre, a kerti munka.

Kata (51): Csak a helyes táplálkozás és mozgás :)

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Kata (28): sport

Nikolett (15): Sport

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Györgyi (58): Level diéta

Brigitta (38): Sport

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Mariann (37): Napi 5 étkezés keveset,és sok folyadék!Sok gyümölcs,kevés szénhidrát!-4kg

Brigitta (28): Rájöttem, hogy nem fogok megerőltető sportoktól meg éhezéstől fogyni. Táblázatban számolom a napi kalóriabevitelt, igyekszem betartani az ajánlott fehérje, zsír, szénhidrát (és cukor) arányokat, minden nap sétálok 5-10kilométert, amennyit kedvem és időm engedi. Néha szünetet tartok, de nem többet, mint hetente egyszer.

Piroska (18): Volt 2 hét amelyen keveset ettem és sokat mozogtam és 65 kg ről 58 kg re fogytam.

Melinda (23): Sok folyadék és rendszeres mozgás.

Brigita (38): a torna

Gábor (22): Paleo diéta. sok hús zöldségel...

Hajnalka (30): torna, kaloriaszamlalas

Zsike (55): még sohasem fogyóztam

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

Laura (20): Nem eszek annyit. Inkább iszok sokat vizet. És nem is vagyok éhes. Köszi mindent.?

Jutka (53): Elkezdtem futni, ami először inkább kocogásból állt. Futás után nem voltam olyan eszeveszett éhes. Ezt igyekszem kordában tartani, ami már nem is olyan nehéz. 2hét 2kg mínusz. Érezhetően feszesebb husika, lazább nadrág. Ennél maradok.

Kriszta (44): Hay diéta kombinálva méregtelenítővel. (Nem reklámozom, ha valakit érdekel, privátban írom.)

Krisztina (23): Sokszor kevesebb evés, több ivás, kevesebb szénhidrát fogyasztás, mozgásnak pedig futás és tornagyakorlatok.

Gabi (56): fogyást segítő vitaminok szedése+étrend változás+kicsi mozgás/egészségügyi ok miatt nem tudok rendesen mozogni/-2kg/1 hó

Detti (29): Több víz, minosegi szénhidrát bevitel(rizs), kiiktattam a cukrokat, több fehérje, zöldség bevitel

Szilvia (27): Sok folyadékot ittam.

Tamás (31): Az evés nagymértékű mérséklése.

Ági (38): Fehér liszt cukor elhagyása rendszeres mozgás

István (54): almaecet,kenyér,sütemény elhagyása,több mozgás

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Anita (27): A tornázás, csak lusta vagyok tornázni.

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Reka (23): Betartom, hogy nem eszek edeset.A cukrot, kenyeret es mas tesztafeleket kiiktattam az etrendembol. Sok folyadek!!!!

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

Mari (44): Tudatosan kevesebbet ettem. Odafigyeltem, hogy mennyit iszom. Csökkentettem az édességet és helyette inkább gyümölcsöt ettem.

Ági (24): Tudatos táplálkozás, sok sport

Hajnalka (38): nincs kenyér péktermék, liszt

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Moni (49): Szerintem fejben dől el minden. Az akaraterő is. Kell egy cél, ami miatt úgy érzem,hogy feltétlenül le kell fogynom.

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Anikó (32): étrend változtatás

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Katalin (63): csak keveset eszek es tobb folyadekot fogyasztok

Richárd (18): Minden napi edzés aminek a tartalma: 30 perc/1 órán át 1perc futás 1 per séta felváltva (kardio edzés gyanánt) +500 hasprés, felülések és egyéb gimnasztika.

Timi (24): anorexia

Gabi (27): Futás

Dávid (43): Még a legelején tartok 3-4 kg fogyással. Én orvosi kivizsgálással kezdtem. Utána kalória csökkentett ételek, kis mennyiség, vacsora gyümölcs, fokozott mozgás. Zöld kávé tabl. Krómmal.

Ágota (65): kevesebbet ettem és többször, többet mozogtam

Kati (37): Tejtermék és szénhidrát visszaszorítása valamint a napi 5x étkezés

Annamari (44): A kalóriák + folyadék bevitel figyelése + TORNA!!- már akár napi 20'is.

Lenna (20): Sehogy se tudok lefogyni

Ágnes (36): Mozgás és nem eszem már olyan sok cukros ételt

Erzsébet (52): Egyszerűen csak az 1500 kalóriát tartom. Mindent megeszek, csak ne lépjen túl a napi 1500 kalórián. Azonkívül próbálok minél többet inni. Sajnos ez nálam nem túl sok, de igyekszem. Most a napi kettő és fél, három liternél tartok, ami természetesen semmi más nem lehet, csak tiszta víz.

Eszter (53): Visszafogott, napi 5 szöri étkezés, és a mindennapi mozgás.

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

György (44): A kitartás és a cél, s a múlt elleni küzdelem.Táplálkozás terén pedig az egészségesebb ételek, azok is mértékkel!

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Ilona (42): prutein dieta

Imola (28): Dieta es lugosito italok:zoldtea citromos viz

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Józsi (52): szénhidrátok, alkohol elhagyása

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Laci (18): 90 napos diéta 18 napján tartok.Eddig 6 kilót fogytam.

Tamas (29): Futas

Alexandra (24): Megfelelő étkezés 160 gr Ch be tartása ,szénhidrát számolás

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Gabriella (50): Már délután sem ettem, csak gyümölcsöt. Mindennap kerékpározom, hullahopp karikázom 30 percet.

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Gyöngyi (53): mozgás

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Nikolett (20): Próbálok jobban odafigyelni a napi ötszöri étkezésre.

Erzsébet (49): Még jelenleg is fogyókúrázom. Elsősorban fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt eszek, sovány húsokat, valamint néhány szem mogyorót, mandulát. Cukrot, lisztet, és az élelmiszerekben található olajon kívül más zsiradékot nem fogyasztok, ellenben sok rostot és még több vizet.

Lara (31): A sport, már egy hónapja naponta tornázom. Hol több, hol kevesebb időm van, de egyetlen napot sem hagyok ki. Lassú folyamat és kitartónak kell lenni, akkor a végén eléred a célod. A gyors fogyásnak a hátránya az, hogy az ember gyorsan vissza is nyeri a kilókat. A legfontosabb a pozitív hozzáállás és a kitartás.

Tamás (22): hát kis kilotol meg szabadultam

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

Ilona (50): életmódváltás

Mmarika (42): Mozgás, étkezés, viz fogyaszt?s.

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Györgyi (44): Kevesebb evés

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Hajnalka (56): Megkerestem Az intelligens fogyás csapatát, s az ő útmutatásuk alapján életmódot változtattam /elkezdtem, 5 hete, -5 kg , többet eszem, mint azelőtt, naponta ötször táplálkozom, heti 3 alkalommal zsírégető torna itthon

Andi (28): Napi fél óra mozgás bevezetése, jobban odafigyelek az étkezéseimre.

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Csilla (46): napi 1200 cal., 5 x-i étkezéssel

Ilona (51): minden reggel iszom étkezés előtt egy pohár almaecetes italt amit mézzel és citromlével kiegészítek délben rendesen étkezem délután gyümölcs és sok sok folyadék természetesen a zöld tea nem hiányozhat este is csak könnyű vacsora az édességet nagyrészben ki iktattam csak néha eszem

László (17): moyg's

Zelma (44): Most már megiszom a napi 2-2,5 liter vizet (mert eddig alig ittam 2 pohárral naponta) és ezáltal nincs mindig éhségérzetem.Nem kivánom a nasit és oda figyelek az bevitt étel menyiségére, illetve kevesebbet eszem és lassan, nem pedig kapkodva mint régebben.

Judit (21): nem volt még

Tünde (53): Nekem a gluténmentes liszt és a szobabiciklizés indította be a fogyást.

Marika (55): elsősorban a szervezet lugositásával kezdtem.reggel 1 evőkanál frissen facsart citomlé evés előtt fél órával.délben 1 evőkanál almaecet szintén evés előtt fél órával.este lefekvés előtt szintén 1 evő kanál almaecet mindezt 2dl langyon vízben,és este félóra szobakerékpározás.napi 2.5lt folyadék!!!

?dám (31): A sok v?z fogyasztása az fontos és a kenyér,krumpli,lisztes ?telek elhagyása !

Gyöngyi (18): Tánc és futás, ami által újra fölfedezhettem a mozgás öröméit. :D A cél súlyomat valójában még nem értem el, de igen közel vagyok hozzá. De emiatt már nem aggódom, mert élvezem az edzéseket és tudom, hogy előbb-utóbb úgyis eljutok majd odáig.

Ildikó (46): csökentettem a menyiségen amit megeszek.

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Kata (35): sport

Nóra (48): Életmód váltás. Napi egy óra kocogás.

Péter (30): Diéta és test mozgás

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

Moncsi (44): ...nem ettem édességet, a fogyókúra elején fokozatosan leszoktattam magam a kenyérről, nem ettem se zsemlét, kiflit....a töltött káposztát is kenyér nélkül ettem már. :)

Kati (30): koplalás

Szilvia (34): Étrend

Imi (40): 6 után nincs evés!!!

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Frida (22): futás sokat használ

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

Andrea (34): Este hat utan nem ettem

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Vivien (23): Mozgás

Éva (58): Amikor kiköltöztem Németországba, itt másképp étkeztem, minden nap sétáltam 4-5 km, kutyasétáltatás az erdőben, fél év alatt le is ment 15 kg.

Pál (44): A rendszeres mozgás. Séta, kocogás, futás.

Zsuzsanna (53): Cukor, alkohol, gyümölcs és tejmentes táplálkozás.

Anikó (28): Sokszor enni keveset + testmozgás

Rita (45): Herbalife shake és rost tabletta, valamint termo tabletta

Gábor (37): Kenyér, és a sok szénhidrát elhagyása, odafigyelés, mozgás.

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Judit (62): több mozgás (amennyire a 62 éves korom engedi) és kevesebb sütizés, nasizás

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Cintia ivett (21): Több zöldséget és gyümölcsöt eszek. Meg még még több vízet és gyümölcsleveket iszom. Többet mozgok.

Ibolya (57): ?trend,

Marika (65): káposztaleves(részben)

Andrea (49): három hónapja egy power plate edzést kezdtem el,valamint elhagytam a kenyereket,burgonyát,péksüteményeket,cukrot egyáltalán nem fogyasztok,sem olyat ami ilyet tartalmaz-hat.Igyekszem többször enni kb 4-5 alkalommal de csak keveset és a főétkezés mindig úgy alakítom,hogy mind adagban,mind kb kalóriában alacsony legyen.Az egyik ,rendszerint a reggelit étkezést kiváltom kazein fogyasztásával.Sokkal több folyadékot fogyasztok,pl almaecetes víz,szűrt víz,natur tea.

Monika (32): Dieta

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Mónika (35): Nem eszek csak keveset,édességet egyáltalán nem.

Edo (57): A legfontosabb az volt , hogy olvastam sok poziíiv tapasztalatot és ez adott erőt a fogyókúra elkezdéséhez jelenleg 19kg mínuszom van már,

Andrea (38): Következetes diéta kalória számolgatással, sok torna, sport.

Edina (33): napi többszöri étkezés

Attila (25): Minden nap edzettem és figyeltem arra, hogy mit és mikor ettem.

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Zsófi (22): kardió,diéta

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Borbála (58): betegség :(

Erika Noémi (38): Napi egy min felora edzes a konditeremben mar egy honapja. De inkabb tobb, hetei min 3 szor uszas, heti egy alkalom joga . A feher kenyer elhagyasa, hellyette teljes kiorlesu vagy magvas kenyerek, de abbol is minimalis , tobb feherjebevitel es kevesebb szenhidrat. EGy honap alatt leadtam 5 kg -ot

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Eszter (37): A szétválasztó dieta!

Barbi (36): Minimális kenyér/pékáru,burgonya és rizs fogyasztása,illetve tésztafél?k mellőzése

Rozika (48): Kenyér, cukor elhagyása, és szétválasztó diéta

Nóra (33): Étel rendelés

Éva (48): Szoó Judit Kilófaló termékek, nyírfacukor, kókuszzsír, csökkentett CH tartalmú étrend és mozgás

Melinda (49): Meg nemfogtam hozza de sokmindenben valtoztattam

Csilla (47): Dukan diéta (volt valamihez pontosan ragaszkodni)

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Agnes (32): Mozgas

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Éva (61): 1 liter sós koktél reggelire és utána semmi étel, csak pótcselekvésként 1-1 kávé és citromleves folyadék, 5 napon át.

Viola (18): dieta, sport

Renáta (27): Megpróbáltam napi legalább 4 szer enni (eszek),kb. 3 liter vizet fogyasztok napont és napi 20 percet tornázom. Így 2 kg-ot fogytam 1 hónap alatt. Nem is a súly a problémám, bár az is jó hogy megy legy, inkább cm-ben látszik.

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Edit (50): Mozgás, alkohol elhagyása, korai vacsora

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Lives (20): életmód váltás

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

Karcsi (57): Napi kalória csökkentése:max.1200kal. Uzsonna, ebéd, után alma emésztés rásegítő/10dkg/ Kerültem a zsír, vaj,kenyér,/kiv:búzacsíra/ tészták,burgonya édességek fogyasztását. Ha megkivántam bármit, egy pohár víztől ellehet felejteni. Napi 25p. futással a fölösleges zsírt elégettem. 1hónap=5kg fogytam.

Rita (31): Eletmod-valtas

Erika (35): kevesebbet enni, torna

Ági (31): Figyelek, hogy mit eszem.

Zsuzsa (39): még semmi

Tünde (39): fülakupunktura

Anita (37): mozgás,diéta,glabridin

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Rita (43): Nekem a táplálkozás megváltoztatása mellett nagyon sokat segített a heti háromszori cardio-edzés.

Anita (35): torna,es az étrend változtatás

István (46): Heti négyszeri mozgás ( alkalmanként 8 km kocogás) .Minimális kenyér és zéró alkohol fogyasztás. Valamint étkezés változtatás.

Angela (49): az ha elhagytam az edesseg fogyasztasat

Andrea (42): az étkezésre jobban odafigyeltem

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

Kira (31): Mikor nem eszek semmit

Betti (32): Bevezettem esti tornázást,és még több gyümölcs.Amihez csak tudom nélkülözöm a kenyeret.

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Eva (39): 90 NAPOS FOGYOKURA

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Zsolt (21): Ételmegvonás, léböjt

Timi (27): Szétválasztó diéta

Marika (60): Eddig a legsikeresebb fogyókúrás módszerek közül az segített, amikor szénhidrátot csak délig, bizonyos gyümölcsöt, rizst és krumplit 3-ig ettem. Este meg már csak fehérjét. Elhagytam teljesen a kenyeret. Lehetőleg 5X ettem. Mellette sokat gyalogoltam. Még azt figyeltem meg, hogy ha kevés folyadékot iszom, azonnal feljön rám néhány kg.

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Luca (61): Odafigyelés az étkezésekre, fehérjében gazdag,szénhidrátokban szegény étrend kialakítása 'kalória.számolgatós' módszerrel.

Szilvi (38): Rendszeres étkezés

Ágnes (60): protein kura

Yvett (20): Heti 3-5 nap 40 perces kardió edzések(vagy 20 perc kardió - 20 perc erősítő gyakorlatok), és az ételadag csökkentése.

Ferenc (31): Sportolás és helyes étrend.

Klementina (38): kalóriaszámolás,és a folyadékfogyasztás fontossága

Dóra (26): Vacsora kihagyása, kevesebb kenyér fogyasztása!

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Anita (22): Adipex

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

Lilla (34): kevesebb szénhidrát, több mozgás

Erzsébet (43): Szénhidrát elhagyása

Erika (28): napi 5 étkezés, nem lehet túlenni magam, sok folyadék

Réka (38): Elkezdtem rendszeresen mozogni és felhagytam a koplalással fogyással.

Judit (36): diéta,sport

Melinda (43): Amikor szerelmes lettem,ugyanis megismertem életem szerelmét,és csak ra tudtam gondolni.

Kati (72): nem ettem

Szabina (19): Kenyér, cukor kivonása az étrendemből, egészséges, rostokban és vitaminokban gazdag ételek. Rendszeres mozgás.

Adel (62): dieta

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Eszter (26): szenhidratok csokkentese, tobb zoldseg, testmozgas

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Ili (39): Diétázás.

Zita (34): testkontroll 'diéta' és zöldturmix

Zsuzsa (57): teljesen zsírmentes étkezés, ill. almaecet kapszula

Marta (32): Elkezdtem a 90 napos dietat.

Zoltán (42): Megértetem az étkezések összetevői és a mozgás fontossága közötti összefüggést. Ennek hatására életmódot váltottam, ettől a pillanattól minden pozitív irányba indult el az életemben. Az elért eredményem 6hét alatt fogytam 22kg-ot, koplalás nélkül de rengeteg mozgással. A legpozitívabb változás az, ami az állóképességemben javulása hozott és a sport által új barátaim lettek, akik ösztönzően hatnak rám.

Gabi (37): A Teletál Speed Fitt zsírégető fehérje diétáját eszem. Ez egész napi menü a hét minden napjára.

Róbert (18): A testmozgás

Tímea (19): kevesett ettem es mellette tornáztam

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Anna (51): amikor tényleg nagyon keveset ettem,és teljes mértékbe odafigyeltem,hogy mit eszek meg.De az tényleg nagyon kevés kaja volt.

Andrea (49): Nyáron nem kezdtem bele semmibe

V (36): Két hetes diétával kezdtem utánna több mozgás mellett jobban figyeltem a bevitt étel mennyiségére,cukrosat,fehér lisztet és kenyeret semmilyen formában nem eszek.

Marianna (41): megfelelő étrend,rendszeres mozgás

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Edith (48): Gyakori étkezések, kicsi adagok, nagyon kevés kenyér, semmi édesség.

Anna (49): kevesebbet eszem és drasztikusan nem esze kenyeret, sütit és csokit

Alisa (35): torna és kevés kaja

Mária (40): Először végigcsináltam a Los Angelesi fogyókúrát 3x5 napot, -2 kg, utána a 10 naposat, újabb -1 kg, azóta pedig próbálok szénhidrátmentese enni, ez most már kb 6. hét és - 1 kg . Heti 2x aerob mozgás+2-3 l víz naponta

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Bm (26): Kiegyensúlyozottabb étkezés, kardio és erősítő edzésekkel.

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

Csilla (53): Több folyadék, anyagcseregyorsító , méregtelenîtő gyógyteák, több saláta, de. Csak gyümolcsöt fogyasztok, káposzta leves, glútén mentesebb élelmiszer, torna, táplálék kiegészítők.

Zsófi (26): Rengeteg víz...amint megeheztem ittam,es ittam..delelott ettem,delutan csak gyumolcs es viz!!

Alexandra (34): Szénhidrát kihagyása

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Betti (26): Napi rendszeres folyadekbevitel tudatosan beepitve : reggel 6-tol este 10 ig vagyok aktiv. Minden oraban igyekeztem 2 dl vizet kifacsart citromlevel inni. Igy kb. megvolt a napi 2-2, 5 L, ami nekem nagy nehezseg volt eddig betartani. Illetve elhagytam a cukrot es a cukros eteleket, edesseget. Csak vizet iszom. Kenyeret, peksütit nem eszem. Es heti ketszeri Zumba januar ota. Este 7-8 utan nem ettem :)

Norbi' (53): 1. a mozgás, 2. szabadság ideje alatt tudtam figyelni az étkezésre, 3. amikor megszaladt a házi GDP minőségibb ételt tudtam venni - ezek miatt elkezdtem fogyni

Katalin (54): gyakori étkezés kis adagok és szénhidrátmentes

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Noémi (24): étkezésen való változtatás (ez nagyon sokat számít nálam)

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Lilla (30): feherje, keves kaloriabevitel

Mária (57): a sport,a chrom tabletta..

Gy (26): sok zöldség, sok gyümölcs, este csak turmixok vagy nyers gyümölcsök ivása, evése

Éva (26): Nem eszem fehér kenyeret, nagyon minimális cukrot hasznälok. Igyekszem 6előtt megvacsorázni valami könnyűt.Egyébként mindent ettem csak olyan 14óráig.minden nap tornázom minimum 30percet.másfél hónap alatt ment le 5kg

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Kati (63): szenhidratokat kihagyni az etkezesbol, bazis-sav aranyt betartani, sokat inni, 19 ora utan nem enni, napi egy orat mozogni

Nóra (21): futás

Vivien (29): Torna,bicikli

Zsuzsa (54): Még az 'elején' vagyok és csak kb. 3 kg körül fogytam ( két hét alatt) De ami ehhez vezetett, az a tudatos táplálkozás,( saláták, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok) egészséges és nem hizlaló ételek fogyasztása, a kenyérfélék és édességek szigorú elhagyása,helyette teljes kiörlésű termékek, abból is napi max. 2 db ! Napi 5-szöri kevés étkezés,amibe mindig legyen gyümölcs, zöldség! Este 6 után már nem evés !!! Plusz napi 20 perc torna, és napi 1,5 km futás. Ez eleinte elég nagy áldozat és lemondás, de meg lehet szokni ! A cél: 68-69 kg , már 'csak' 22 kg-tól kell megszabadulni ! A sikeres fogyás titka a tudatosság, minden az 'agyban' dől el ! Ne akarjunk gyorsan fogyni ( pl. 1 hónap alatt 16 kg-ot) mert az soha nem lesz tartós. Nincsenek 'csodapirulák', csodaszerek ! A lassú, de biztos fogyás titka : az életmódváltás és táplálkozásváltás! A fogyásért igen is tenni kell, a nem jön magától ! A mozgás és sportolás elengedhetetlen ehhez, kb. 50 %-ot tesz hozzá ! Ja és ne mérjük magunk

Éva (51): A króm tabletta.

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Katalin (50): Figyelek a szénhidrátok bevitelére.

Tünde (41): Aerobik edzés hetente 3-szor

Kata (35): ideg ossze ropanas edesanyam hirtelen halala miat

Berni (33): konkrét menü és mozgásterv, sok folyadék

Frici (46): Testépítés, Fitness

Ildi (44): akkupunktura,csala tea

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Attila (18): El?ször is lemondtam a cukros ételekröl, italokrol. Nem fogyasztottam lisztes ételeket... Bio étrendre váltottam.

Eva (63): Fegyelmezettebb vagyok.

Ildikó (52): a 14 napos fogyókúra,egyszer bírtam betartani-7 kg-ot fogytam,közel 2 évig nem híztam vissza.

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

György (63): Étrend változtatás+napi mozgás.

Krisztina (45): Kenyér, tészták elhagyása mindig abban az időben étkezem.

Paksi melinda (35): diéta és sport

Zsuzsi (34): Étrend megválasztása és ami nélkül nem tudtamvolna eredményt elérni az a heti 4futás ,ami már rendszeressé vállt és. Már nem tudnék meglenni nélküle.1óra naponta.Ezenkívül erősítö torna

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

Katalin (59): Napi 1500-1600 Kcal bevitel

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Marcsi (36): 1-szer-i étkezés.

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Mariann (35): Életmódváltás, mozgás és a kitartás.

Niki (18): 90 napos dieta

Edith (31): A sikeres akcio nalam a gluten mentesseg volt!Igaz nagyon nehez,mert akinek fozni kell nap mint nap a gyerekeknek,es a konyhaban surog forog annak nagyon nehez ellenallni!!!

Dorottya (22): Én a 90 napos diétát csinálom még mindig, nagyon jól haladok, most tartok lassan 1 hónapnál és sikerült leadnom már 5 kg-ot. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen jól haladok és be tudom tartani a diéta minden napját.

Zoltán (46): A cukor és a liszt likvidálása

Annaa (56): torna

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Bbenő (53): Az étkezési időpontok és sűrűség megváltoztatása ugyan annyi kalória mellett -5kg egy hónap alatt ,ja és a fogyi napló fontos!!!

Zsu (41): Nincs teltségérzetem. Sokan megdicsértek, hogy jól nézek ki, jól tartom magam.

Angi (35): napi 5x étkezés kis adagokban,odafigyeltem,hogy sokat igyak,csökkentettem a tészta és kenyér félék fogyasztását heti 1-2 alkalomra,sok gyümölcs zöldség húsfélék,müzli,tejtermék fogyasztása mellet nem érzek éhséget.Ha édesre vágyom,édesítőszert használok.Semmit nem tagadok meg magamtól,csak módjával,oda figyelve étkezem.1 hónap alatt -5 kg :)

Enikö (28): almaecetes vizet iszom,nem eszek kenyeret sem cukros ételeket, semmi édesség és amikor idöm engedi mozgok, este 7 után már csak vizet iszom

Erika (56): Mozgás, a táplálkozási szokások változtatása.

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

Renáta (18): több folyadékot iszom mostmár és kevesebbszer (hetente kétszer) eszem csak húsokat

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Anikó (33): rengeteg edzés és nem eszem finomított szénhidrátokat.

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Eszter (24): Teljesen kihagyom a kenyeret és péktermékeket, valamint a hozzáadott cukrokat az étkezésemből.

Anita (41): több folyadék bevitel kevesebb evés

Eva (23): a meg tobb gyumolcs fogyasztasa illetve sokkal kevesebbett ettem

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Emese (29): Kihagyom az étrendből a szénhidrátot, a cukrot. Nem eszem kenyeret, tésztát, sem krumplit vagy rizst. Maximum update kenyeret vagy teljes kiőrlésű tésztát, de csak nagyon keveset. Update édességeket és sok nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Igyekszem naponta legalább ötször enni, mindig keveset. Mellette sportolok is, heti 2-3 kardió edzést csinálok végig. Eddig 8 kilót fogytam.

Gizella (51): egy életmód tanácsadó klubba jártam

Ilona (60): Az étkezések gyakoriságának növelése -2-3 alkalomról 5-6 alkalomra,valamint a mennyiségek - számomra jelentős- csökkentése. Az utóbbi nagy önfegyelmet igényel!!

Évi (28): Sok folyadék, este 6 után nem evés.

Rita (24): Étrend változás

?va (38): Futás

Diána (17): A minden másnapi mozgás. Mivel kifárasztani nem akartam magam, de sokkal könnyebb elaludnom, ha fáradt vagyok testileg is teljesen. Ráadásul a kedvem is sokkal jobb ha mozgok.

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Terez (41): a teak

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Lívia (21): Sajnos még egy módszer se vált be igazán.

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Joe (47): Napi egy óra rendszeres mozgás (gyilkos evezőpad :-)) Táblázatban vezetett kalória, fehérje, zsír és szénhidrát mennyiség kordábantartása.

Edit (53): böjtölés

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

Katalin (37): cukor elhagyása, sport

Adri (32): étkezés változtatása, sport és az akarat.

Mónika (26): Kalóriaszámolós módszer,minimális szénhidr?t bevitel,heti 4 edzés.

Erika (26): Napi ötszöri étkezés mindig csak kicsit!

Ágota (20): Diéta

Patrik (18): glutenmentes dieta,vercsoport dieta

Katalin (26): 2 hét után megjegyezték hogy látszik az eredmény!

Ibolya (40): a ch csökkentés

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Aniko (65): zsirmentes etkezes, sok parolt zoldseg, korlatlan mennyisegben

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Andrea (33): Étkezési szokások megváltoztatása (egészséges étkezés) napi egy óra torna,napi 2-3 liter víz. 2013 dec.30.án kereken 90 kg voltam jelenleg 2014.feb.27.én 81.30 kg vagyok, és egyre jobb a közérzetem.

Dóra (40): Szénhidrát csökkentése, mennyiség csökkentése mozgásprogrammal egybekötve.

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

Linda (32): Sokat segít,hogy elkezdtem rendszeresen táplálkozni. Napi négyszer, fele annyit, mint ezelőtt. Kenyeret csak akkor eszem,ha nincs más. :-| :-) Hozzászoktam az üres kávéhoz és naponta 2liter üres teát is megiszom. Eddig 3 és fél kiló lement 2hét alatt mozgás nélkül. Ideje lesz beiktatnom. :-D

Ibolya (51): Vércsoportos étkezés, mindig kevés étel egyszerre, sok víz, gyaloglás. Nyers zöldségek, kis adagok, sok víz, gyaloglás.

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Csaba (61): diéta,mozgás

Kristóf (20): keveset ettem

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Csilla (27): ehezes

Krisztina (32): Este 6 utan nem ettem. Szenhidratot reggel. Sok zoldseg.

Ágnes (41): Lúgosítás. Próbálok minél több ételt lecserélni az étrendemben, ami inkább lúgosít és elhagyni azokat, amik savasítanak.

Vali (68): Erre nem tudok válaszolni, ha tudnám nem okozna gondot a további teendő!Talán ha az esti vacsorát elhagytam./Soha nem ettem ki a hőtőt,ennek ellenére talán akkor fogytam/

Judit (39): Kontrollált étkezés. Sport megfelelő mennyiségének megtalálása.

Otto (51): Kitartas

Anikó (39): 6+1 napos diéta

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Erika (42): nincs éhezés, de kevesebb étel

Barbara (32): kétnaponta reggel futottam és figyeltem az étkezésre - a testkontroll / elválasztásos módszert alkalmaztam.

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Szabolcs (35): Heti 70-80km biciklizes es kevesebb szenhidrat fogyasztasa. Az utobbi sokkal nehezebb nekem mint ha ketszer haromszor ennyit mozognek. Eddig bevallt, masfel honap alatt 3-4 kilot fogytam.

Jpiroska (62): szénhidrát csökkentése, sok mozgás

Manka (27): önmegtartóztatás

Kriszti (31): A többször kevesebb étkezés és az édesség visszaszorítása.

Lilla (26): fehérje szénhidrát egyensúly,torna

Mónika (36): rendszeres sport,diéta

Emese (53): Nem eszem kenyeret. Este 6 után nem eszem semmit. Napi 3 l vizet iszom. Sokat tornázom.

John (54): BMI, BMR egyértelműsítése, tápanyag feldolgozási folyamat megértése, majd a szénhidrátszegény étrend kialakítása, a folyadék bevitel optimalizálása, illetve a napi legalább egy óra folyamatos mozgás a kalória leadás és az aerob edzések biztosítása érdekében.

Ildi (52): Nagyon sok edzés ,kardio

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

Maria (42): a csalada velem egyutt csinalta es segitettek betartani... Es oda figyeltek elottem nem ettek nasit..

Timea (21): Rendszeres torna,18 ora utánni evés elhagyás,és a cukor/édesség elhagyása

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Bia (18): Napi minimum 2 óra mozgás, napi 5 étkezés, sok, folyadék, zöldség és gyümölcs de emellett nem vetettem meg a húst sem és a csokit sem :D

Kristian (25): szigoru dieta

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Ed (39): a rendszeres táplálkozás kevés étellel, kevés szénhidráttal, kevés cukorral

Marianna (28): kitartás

Norbi (25): Több mozgás, megváltozott étrend.

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Dóra (24): Rendszeres táplálkozás és mozgás.

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Andrea (48): egy fogyókúra tea de csak részben sikerült fogynom.

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Marika (41): Norbi uptad diéta

Irén (61): Több folyadék, több mozgás és az étrendre jobban figyelek.

Ildikó (48): Cukor, fehér kenyér teljes elhagyása, diétás étrend, torna naponta

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Reni (25): A rendszeres sportolás, egészséges étrenddel kiegészítve.

Laci (48): Időlegesen fogytam többnapos böjttel.

József (44): többször keveset eszem, sok vizet iszom

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Katalin (45): Sok folyadék,tán még életemben nem ettem ennyi gyümölcsöt mint most,tulajdonképpen majdnem mindent megehetek amit szeretek ,és mégis fogyok, ennek ellenére nem éhezek,jobban oda figyelek az étkezésemre,nem eszek össze vissza mindent. Ráadásul a fogyókúra előtt,délutánra már szinte mindig be voltak dagadva a lábaim az ödémától,mióta fogyókúrázom nem dagad a lábam.

John (28): Kevesebb cukor, több mozgás.

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Tünde (39): A mozgás,a sok folyadék bevitel.Sok gyümölcsöt tudtamenni és így már kora délutántól nem ettem semmit.Cask a gyümölcsöt.

Anita (39): Sport es kcal szamolas.

Györgyi (40): Kalória számlás. zumba 3x hetente 50 perc

Anna (59): kenyér, tésztafélék elhagyása, minimális rizs, zabpehely kb. hetente 2x. Sok nyers zöldség, hidegen sajtolt növényi olaj, levesek, hús. Sok folyadék.

Mária (52): Napi 40 perc szobakerékpározás+10perc felülés,zöldségekből készült ételek(külön főzök magamnak)76 kg-ról 72-re fogytam még 6kg a cél.

Vivien (18): Sokkal több vizet ittam.

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Mercédesz (23): Bio karnitin

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

Marcsi (38): Minden étkezés előtt megittam egy zöld teát, kevesebb adagot ettem mindenből, majd az étkezés után egy lúgosító teakeveréket ittam.

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

Edit (60): torna, lépcsőzés, táplálkozás /sok zöldség, alma, ananász, citrom, hal, csirkehús, barna rizs, rozs kenyeret csak reggel eszek sorolhatnám tovább/ szóval életmódváltás, sok séta és egy kis kocogás.

Amarilla (33): Bikini Body Katus Attilával - torna napi 4x, mindig hagytam a tányéromon ételt ( gyomorszűkítés házilag ), zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása, édességből csak a Nutella és a fagyi maradt.

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

Edina (29): Kevesebbet eszem, tornázok hetente 5 alkalommal 1 órát

Éva (41): duci-tréning,sok folyadék

Andrea (44): Cukor, liszt,?dess?gek elhagyása.Sok víz, zöld tea ,torna.

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Gina (19): fehérjediéta

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Marta (43): 90 napos dietanak fogtam, 12 nap telt el, meg csak 1.4 kg-t fogytam...remelem ez lesz a sikeres akcio, ami fogyashoz vezet :)

Irén (62): Rengeteg mozgás, kevés evés, az is lehetőleg csak zöldség, gyümölcsből állt, semmi nasi.

Reka (31): en a norbi apdate 1 es kodszerint etkezek es nekem bevalt

Bernadett (31): Diéta és torna. :)

Edina (27): minden reggel tornáztam meg este is + szobabicikliztem!!ez melett regelente megettem egy fügekaktusz tablettát!!a tornázás az még most is megy napi szinten!!

Ramona (32): sport és L-carnitin. mértéktartás és rengeteg folyadék

Noémi (18): futás és kardio együtt (kardio nem mindig) emellett próbáltam odafigyelni mennyit eszem

Babu (19): több test mozgás

Róbert (37): Fehérje diéta

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Piroska (68): Megadása semmi pedig sok mindent kipróbáltammar.A zoldtra sem segít,pedig évek óta iszom.Segítséget kérek,hogy letudjak fogyni.

Eszter (50): 90 napos szétválsztásos diéta, de most nehezen megy a figyás a chusing kórom miatt.

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Erika (32): Több nyers zöldségek,több testmozgás

Anna (53): Minden étkezés előtt, egy citrom frissen facsart levét ittam meg, naponta 3-szor, és a teljes kiőrlésű kenyér. Három hét alatt 4kg.

Zoltán (31): kalóriaszámlálás

Monica (31): Rengeteg sport,reggeli futtas,kiegyensulyozott etkezes. Most kezdem a feher dietat. Eddig 6kg ment le a 75kgbol/172cm. Meg 6kg akarok leadni.

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Zsoka (54): A rendszeres,napi 4-5 etkezes

Andrea (33): Szénhidr?t csökkentés.pl.kenyér ki iktat?sa cukor el hagy?sa kalória bevitel csökkentésel

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Maja (44): az etrend megvaltoztatasa teljesen kihagytam a kenyeret es a teszta feleket

Brigitta (35): Szénhidrát bevitel nagyfokú csökkentése, Update1 kódos termékekkel és persze napi 30 perc mozgás!!!

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Monika (35): Napi min. 3l tiszta viz fogyasztasa

Sandor (44): Valami gyogyszerek,kb 5 eve,de ahogy abbahagytam azonnal vissza is hiztam.

Attila (33): kKaposztaleves kura, napi kajaadag drasztikus csokkentese,sok folyadek.

Évagabi (61): Nem eszek kenyeret, krumplit, rizst,tésztaféléket.Schaket iszok és a szervezet zsírtartalékát használja az emésztéshez.

Ilona (54): A táplálkozás terén: fogyasztottam csicsókát, citromot, zabkorpát,búza csirát, tört lenmagot. ezek a táplálékok sokat segítettek, és elég sokáig lehetett tartani a szintet. Igaz mindig kel törődni a táplálkozással.

Krisztina (24): Kicsivel többet mozgok, és átalakítottam az étrendemet!

László (54): Reggeli mindig csak és kizárólag gyümölcs. Ebéd normálisan. Vacsora, joghurt némi gyümölcs. Igy fogytam 3 hónap alatt 9-10 kgot. Sajnos vissza jött 3 kg, de igyekszem normalizálni az étkezéseimet.

Klára (52): Paleo étrenddel, de nálam csak pár kg-ról volt szó. A lányom találta ezt az oldalt. Főleg miatta olvastam és kíváncsiságból töltöttem ki a tesztet. Egyébként Ő is kitöltötte.

Noémi (34): még semmi, mert még nem kezdtem fogyózni, de már megiszom a napi 2-2,5 liter folyadékot, de van amikor többet is

Marika (28): Nem ettem degeszre magam.Este 17órától pedig csak vizet iszom.Mostanában fél óra hasprés,fél óra lábemelés.

Márti (46): Vettem végre egy elliptikus trénert és és nagy örömmel használom

Teca (51): Szétválasztós diéta, több folyadék, intenzivebb mozgás, Nincs nasi!!!!!! De mindent megeszek amit szeretek, csoki, fagyi, szalonna, csak megnézem mit mivel eszem, több zöldség es gyümölcs, semmi kenyér es kenyerféle.

Julianna (35): Az első sikeres fogyássom a gyomor gyűrű műtét után volt, amit ki kellett vetetni, mert begyulladt. Ez nem volt egy sikeres fogyás, utána vissza híztam a leadott kilókat .

Szilvia (32): Többször keveset eszek. Nem nassolok, csak heti 1-2 alkalommal. Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok a nap folyamán és vacsorára csak gyümölcsöt és zöldséget eszek. Köszönöm a segítséget!

Rajmund (26): Táplálkozásra odafigyeltem!!kevés minimális szénhidrát bevitel sok fehérje

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Erzsók (51): 6+1 diéta

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Gabi (38): inzulin diéta bevezetése, napi 2.5 - 3 liter víz fogyasztás, napi szintű testmozgás

Judit (39): Kalóriasz?mol?s,odafigyelve a szénhidr?t bevitelre. Életmódváltás. Sport.

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Hajni (36): Kevesebbet ettem

Lili (21): Hétfő, Kedd 6 km futás, Szerda semmi, Csütörtök, Péntek 6 km futás, Szombat semmi, Vasárnap 10 km futás. közben 700 kalória bevitel, így eddig -> 2 hónap= -12 kg

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Brigitta (30): Az hogy csokkentettem az etel mennyiseget

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Niki (19): December óta 6 kilót fogytam diétával, minden nap egy óra bicikli és heti két óra zumba segítségével.

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

Eruska (54): Kevesebb szénhidrát.

Brigitta (38): Sport

Anna (22): kisebb adagok, sok mozgás, sok folyadékbevitel

Marcsi (55): 1000 kcal étrend,és mellette a mozgás.

Mária (36): 1200 kalóriás egészséges éttend plusz gyaloglás

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Erzsebet (45): Nem sokat eszek es zoldsegfeleket

Beatrix (29): 160g-os ch diéta

Katalin (38): ételadag csökkentés, cukrozott ételek megvonása, több zöldség - gyümölcs, este 6 után nem étkezem és a sok tiszta víz fogyasztása.

Nikolett (29): rendszeres testmozgás, édességek elhagyása

Ági (61): A szęnhidrát erős korlátozása

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Zsóka (35): Kevesebb édesség és péksüti!

Tibi (47): Több mozgás, több viz, kevesebb étel, kevesebb szénsavas ital és kevesebb édesség. Igy lettem 2,3 kg-mal könnyebb.

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

Katalin (45): Az étkezéseimből ki hagytam az édességeket a kenyeret a tésztákat,és sokkal több folyadékot ittam,és iszom még mindíg.

Imre (61): Almát ettem ebédig.

Anikó (43): kcal figyelés + mozgás + sok folyadék

Terézia (57): sajnos eddig eredménytelen voltam!

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

Kata (27): Még több torna,aerobik.

Loretta (37): Cukor mellőzése és a testmozgás.Étrend megválogatása.

Tîmea (36): Sok-sok zöldségből készített levest ettem, amit kevés rizsliszttel és néhány kanál tejföllel sürítettem, tettem ízletesebbé. Főleg káposzta, kelkáposzta, répa, kevés krumpli összefőzve. Mivel húsimádó vagyok így a husokat zacsiba fűszeresen fokhagymásan megsütöttem és köret n?lkül ettem. Ez hidegen is nagyon fincsi. Bárcén a csirkemell helyett inkább szárnyat és combot sütöttem. A salátákat pedig feta sajttal dobtam fel. Napi min. 1,5liter teát ittam cukor nélkül,a többi csapvíz.

Beáta (46): kihagytam az szénhidrátokat

Katalin (38): Minden második napon tornáztam.

Sanyi (63): Az öszinte válaszok

Márta (37): Étkezés drasztikus megváltoztatása.

Laci (35): Sajnos semmi ezidaig :(

Nikolett (18): torna

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Tibor (39): Étrend változás, plusz vitaminok

Edina (26): igazából én azt,hogy mindig figyeljem mit és mennyit meg mikor 3 gyerek mellett nem megy,de én 1 hét alatt 6 kg fogytam.mégpedig úgy hogy azt vontam meg amit imádok(kenyér) és azt ettem amit kevésbé szeretek.Szóval reggel délbe és este megette 1 natúr joghurtot 1 répát nyersen lereszelve, 1 almát meg puculva lereszelve 1 virslit beleszeletelve ezt összekevertem ill 1,5 l zöld tea

Tímea (45): odafigyeltem a folyadék mennyiségére

Balázs (28): Az étrend, figyeltem a kalóriabevitelre, fehérjemaximalizálás, szénhidrát csökkentés, valamint a folyamatos mozgás és folyadékbevitel.

Maria (53): az egeszseges etrendre valo atteres es a heti 3 alkalommal eltoltott 6o perces edzes..

Katalin (46): Sok gyümölcs, és a szétválasztó 90 nap diéta

Marti (26): Hogy betudtam tartani a rendszeres etkezest es ez igen sokat tett a fogyasban.

Gyula (39): Igazság szerint még csak most tervezek eliptikus trénert venni.

Bettina (16): kalóriabevitel lecsökkentése, torna

Lenke (51): A szénhidrát bevitelének csökkentése.

Irmus (56): Bár azt nem itt olvastam,de én a 7-napos káposztaleves diéta szigorú betartásával kezdtem. Folytattam a lisztes dolgok,részbeni elhagyásával, rengeteg gyümőlcsök beiktatásával, egészségesebb étrenddel. A sok folyadékfogyasztás betartása. Több mozgás.

Anita (33): Diéta mozgás

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Szilvia (33): Korábban 90 napos diéta, de az már nem játsszhat, mert a második turnusnál már tönkretettem vele a gyomrom és már nem tudom csinálni.

Judith (59): Szénhidrátok csökkentése minimálisra, liszt, cukor teljes elhagyása, napi 2-3 liter folyadék fogyasztása, sok nyers zöldség és gyümölcs, napi 1 liter házilag készített zöldségleves. Figyelek arra, hogy tartósítószer- mentes ételeket fogyasszak és napi 4-5-ször étkezem. Nem fogyókúrázom, hanem életmódot váltottam. Nem akarok gyorsan fogyni, egy gramm nem jött vissza amióta megváltoztattam az étkezésemet. Hetente 5-ször tornázom.

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Gabi (38): Diéta, sportolás

Henrietta (19): Az átlagos napi folyadék bevitelemhez képest sokkal több folyadékot vittem be a szervezetembe, ezáltal sokkal élénkebbnek, figyelmesebbnek éreztem magamat, ráadásul kevesebb élelmiszert (kenyeret, tésztaféléket) fogyasztottam, ami miatt (nem sokat, de) csökkent a testsúlyom.

Szilvia (43): mozgás

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Valika (35): testmozgas

István (56): amit ti is írtok mozgás, rendszeres étkezés. nálam bevált régebben a ferenc josef ásványviz kura, de már csak bélfürdőhöz használom most alamaecete kurára fogytam magam, két hónap alattegy öltönyméretet fogytam megaztán ugy gondolom fejben dől el ez is, mint minden

Kati (36): Inkabb feherje mint szenhidrat es napi 10 15p mozgas.

Piroska (46): Zumba, hetente 2x, tarsasagi tanc hetente 1x, gyalogolas minden nap hegyre 20 percet, egeszseges taplalozas, adagok csokkkentese - 4 kg-ot fogytam

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

Zoltán (40): Futás heti négy alkalommal + kalória számlálás!

Andrea (28): több folyadék fogyasztása

Beata (42): nagyon keveset ettem.

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Hajni (30): kenyér,tészta,cukrozott üdítők elhagyása

Szimonetta (18): rá szoktattam magam ara hogy egy nap 4szer eszek de keveset, sok gyümölcsöt eszek meg salátákat, csökkentettem a szénhidrátot is, most jól érzem magam a bőrömbe, el kezdtem sportolni is, 4 kilót fogytam, fel merek venni olyan ruhákat is amiket eddig nem, de több kilót nem nagyon szeretnék fogyni.

Zsolt (40): Kivontam teljesen a szenhidratokat de sohasem eheztem.

Imre (23): étrend váltás

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Zsuzsa (54): Szinte teljesen elhagytam a fehér kenyér és péksütemények fogyasztását.Cukor helyett édesítőszert használok, igyekszem sok fehérjét tartalmazó ételeket enni. Igyekszem a folyadékbevitelt is növelni,mert sajnos elég kevés vizet iszom.

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Fruzsi (19): A 90 napos diéta.

Veronika (37): mozgás, diéta-kevesebb étel

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Moncsi (22): Megfelelő táplálkozás es rengeteg edzés, főként cardio jellegű, de erősítés is volt benne, plusz nagyon sok vizet es zöld teát ittam

Nagy klaudia (23): a rendszeres mozgás kevesebbet eszem

Ildikó (31): szűtea kapszula, több mozgás (biciklizés mindennap)

Virág (20): sport és sok zöldség

Barbi (31): zsírszegény ételek és kisebb adagok fogyasztása

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Kriszti (38): mozgás!!! szénhidrát minimálisra csökkentése

Renáta (20): Nehezen tudom rávenni magam az edzésre, szóval az étkezésemre próbálok figyelni kisebb-nagyobb sikerrel.

Kriszta (45): Legjobban az vált be, hogy csökkentettem a lisztes és keményítős dolgokat pl: kenyér, krumpli, rizs, tészta, és az acélom, hogy teljesen el is hagyjam.

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Mónika (45): Kevesebb étel, több mozgás és alvás!

Maria (35): sok folyadekot ittam,sok zoldseg,gyumolcs

Kriszti (28): mozgás

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

Livia (36): sokszor enni egy nap es keveset,tobb mozgas-6 honap alatt 20 kg es nem koplaltam

Mate (19): A folyadék fogyasztás

Kata (23): 30 napos guggolás kihívás 50- ről kezdtem és a 30. napon 250- et kellett megcsinálni.

Dóri (21): Rendszeres sport, ez nálam a torna és a lovaglás volt, emellett figyeltem az étkezésre, bár azzal eddig se nagyon volt gondom illetve a víz fogyasztása. Végül még a párom, aki csinosnak lát azóta, mivel belül kezdem magam elfogadni és ez kifelé is látszik :)

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

Daniel (28): akaraterő

Enikő (28): Sok folyadékot iszom, és kevesebb szénhidrátot fogyasztok

Gabriella (51): Étrend változás, heti 3-4 lakalom a fitneszteremben.

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Orsolya (31): A szénhidr?t és cukor megvon?sa.

Anita (36): Minimális étel, sok folyadék

Judit (56): Napi kalóriabevitel kontrollja számlálással.(1700 alatt próbáltam tartani)

Adrienn (29): szénhidrát megvonása, d vitamin szedése, tisztító kúra

Tünde (18): Citromos víz, fahéj, túró, zöld tea

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Kitti (22): Megfogadtam a tanácsokat és odafigyeltem az étkezésre és sokkal többet mozogtam.

Betti (40): Napi többszöri étkezés, kisebb mennyiséggel és zéró szénhidrát. Semmi lisztes és cukros dolog és sok víz fogyasztásával. Ezt szigorúan betartva két és fél hónap alatt 15kg mínusz. 68 kg-ról 53 kg-ra. Ezen idő alatt nem sportoltam. Azóta lazítottam a diétán, viszont beépítettem rendszeres testmozgást, de a nehéz emésztésű szénhidráttal teli ételeket azóta is mellőzöm. 1-2 kg jött vissza, de azt tartom. Azóta eltelt 1 év.

Zsuzsanna (57): Számoltam a bevitt szénhidrátot

Kata (35): Mozgás, kevesebb étel

Agota (61): Sok folyadékot ittam, dietat tartottam és mellette tornáztam.

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Peter (62): Heti 4 edzes (2 kondi -2 kardio ) szelektiv taplalkozas 108,9 kg/jan.3. 99.7kg/marc.10.

Teréz Dorina (19): nem ettem

Melinda (47): Joga,olivaolaj mas zsiradekok helyett,gyumolcs,zoldseg

Eszter (23): Heti 5 nap 1 óra edzés.

Bernadett (19): Sport

Anett (25): 14:00 után már csak Norbi update termékeket fogyasztottam és minden nap kardióztam minimum 1 órát

Edina (26): Napi 2 szer eszem és tornázok minden nap!

Kata (33): Rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás.

Anna (40): 90 napos diéta

Emese (32): rendszeres edzés

Angéla (27): aloe vera termékek és a mozgás

Kata (24): nem ettem 5 napig és sokat táncoltam.

Katalin (58): A napi többszöri étkezés alkalmazása.

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Zsuzsi (29): Napi 6-7 evés

Károly (62): Szénhidrát megvonás

Veronika (20): Nekem az segített sokat, hogy napi 3 liter vizet mindig megittam :) Persze mellette tornázok is és semmi édesség :) Az édesség vágyadat csillapithatod gyumolcsokkel (én ananászt, kiwit és narancsot szoktam enni), de például a mandula és a foldimogyoro is nagyon segit :) És ne feledkezzunk el a savanyú káposztáról sem, ami tényleg nagyon hasznos :) És had írjam ide, hogy 4 hét alatt 8 kg-tól szabadultam meg :)

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

Timi (26): Kalóriabázis.hu- ez segitett mindenben

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Etelka (39): napi sokszori étkezés kis adagokban, vízfogyasztás és persze a sport.

Mónika (26): Még nem vált be,de csak diétával probálkoztam

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Anita (33): zöld tea kúra

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Mónika (33): torna(futás mellett),diéta

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Károly (60): Kisebb mennyiség, rostosabb ételek, zöldségek, gyümölcsök Kevesebb pékáru.

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Barbara (46): Étrend v?ltoztatás..flabelos gép

Gabriella (57): a hetes fogyokura

Sára (25): 90 napos diéta + fitnesz heti 3x

Mária (37): torna

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Csilla (19): Édességek, szénhidrátok mellőzése ! Sok halat eszem, csirke húst, gombát, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat (alacsony zsirtartalmúakat) valamint gyümölcs turmixokat !

Csilla (24): Sok folyadek szauna es keves eves es flabelis edzes

Nora (48): amikor számoltam mennyi kaloriát fogyasztok ésmozogtam rendszeresen

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Mária (63): IR. Diéta/-25.kg/

Judit (35): Elkezdtem nem dugug enni magam és jobban kezdem figyelni mit is fogyasztok!többet iszom bár ezzel eddig sem volt nagy gond...szeretem a vizet:-)

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Zsolt (36): Munkahely váltás..ahol napi 12-20 km sétáltam.Viszont megszokta a szervezetem és leállt a fogyás addig 10 kiló lement.Most viszont a legnehezebb,hogy menni kellene futni amit utálok sajna :)Inkább mennék háborúba mit futni.

Otília (25): Súlyfigyelő diéta. Naplóztam a napi kajákat, és persze pontoztam. Mellette rengeteget dolgoztam, így kevés idő jutott az evésre.

Agota (26): sport,etrend valtoztatas és recode használata

Katlyn (34): Több folyadék bevitel és elhagytam a kenyérfogyasztást

Tündi (26): még semmi :)

Klaudia (21): kevesebbet ettem ( nem vacsoráztam)

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Melinda (26): elkezdtem konditerembe járni

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Alexandra (24): Edzés

Krisztina (39): mozgás

Emi (23): Mostanaban ujra tancolok. :) Reszben japan (parapara) tancot folytatok, es mar a baratnoimet is sikerult bevonni :) Ami jo, mert igy nem egyedul csinalom. :) Tobb folyadekot iszom, es tobb gyumolcsot is fogyasztok. Napi 3*parapara [edzes] es ezek mellett 4het alatt sikerult 6kgtol megszabadulnom. :) (^-^)/

Julika (58): elkezdtem az almaecetes 'kúrát', eddig semmi hatás előzőleg a reggeli citromos vizet is ittam, nem változott a súlyom, jóval kevesebbet eszek , az összetételen is módosítottam, legalább nem lettem több

Réka (18): Betartottam a megfelelő kalóriabevitelt, plussz még sokat edzettem mellette..., nem ettem édességeket, gyorskajákat, illetve péksüteményeket

Klára (54): A napi ötszöri étkezés,a mozgás!!!

Sándor andrás (20): intenzív sport, kevesebb bevitt szénhidrát, este 6-7 után semmi étel csak nagyon ritkán és az se mindegy, hogy mi, több gyümölcs bevitel, egészségesebb ételek fogyasztása, kevesebb cukor fogyasztás

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

Bea (28): 3 után nem evés. Reggeli bőségesen.

Anna (20): 90 napos diéta

László (46): kevesebb kaja,sok sulyzós edzés

Bea (31): Heti 4-5 alkalommal edzés

Julia (52): akupunktura

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Tünde (31): Jelenleg stagnálok vagy inkább hízok. Annak ellenére, hogy sportolok, adiponix tablettát szedek és nem fogyasztok kenyeret.

Gina (22): Étkezés rendszerezés

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Renáta (29): Sok folyadékot ittam,mint szoktam és persze kevesebbet ettem.

Brigi (43): Dieta

Julianna (59): Láttam mindig, hogy mit és mennyit eszem.

Edina (20): Kevesebb etelmennyiseg es tobb sport .

Petra (19): Nem ettem.

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

Monika (22): Sprot! Mersekkel eves, 6utan nem ettem egyaltalan kenyeret! Edesseg kihagyasa illetve minimalisra csokkentese!

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Mónika (46): A szénhidrátok csökkentése. Napi ötszöri, meghatározott időpontokban történő étkezés.

Erika (19): Dietaztam.

Zsuzsanna (44): rendszeres mozgás,kevesebb és egészséges táplálkozás

Tomi (48): többet kell mozogni.

Zsófi (21): sok mozgás,kevés szénhidrát

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Iza (40): Sok folyadék. kevesebb cukor bevitel

Péter (52): Nics olyan hogy 'a sikeres' akció, átfogóan kell kezelni az egész életvitelt.

Ildikó (47): szénhidrát mentes étkezés (vagy minimális szénhidrát)+ rendszeres mozgás

Tímea (46): heti 4x1 óra sport, napi 20 perc sport otthon, hétvégén több óra tánc, turbó fogyókúra étrend-Gastroyal=nem éhezek

Nusi (26): liszt, tej, cukor kerülése, megszokott adagok csökkentése, több zöldség fogyasztása

Zoltán (45): Szénhidrát bevitel drasztikus csökkentése

Kata (58): több folyadékot fogyasztok, igyekszem 11 előtt lefeküdni aludni.

Ági (29): Sport, kevesebb nasi (édesség)

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Norbi (30): Mérsékelt evés, minimalizált szénhidrátbevitel, rengeteg kardió edzés.

Judit (55): Odafigyelek,hogy mit eszek, mennyit és mikor.

Sári (42): Sok zöldség, gyümölcs, napi 4x, a fehérkenyér teljes elhagyása, a sütemények, édességek tiltólistán, most a cukor is, s húsvét előtti 2 hétben kezdtem el az életmódváltást,húsvétkor 2 nap sütinap volt 3 szelet sütivel....s most még mérlegre nem álltam, de a ruháim már lógnak! :) Ez út a siker felé??? Majd meglátom.

Sándor (37): Étrend és mozgás megváltoztatása.

Kati (49): kerékpározás

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Ilona (56): Több folyadék fogyasztása, mozgás

Peter (35): Etrend valtozas,rengeteg sport,mozgas

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Kata (51): Az elválasztó diétát próbálom tartani, eddig megy. kb 1,5 kg sikerült leadni.

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Edit (40): délelőtt gyümölcs fogyasztás, késői időben nem eszek, sok folyadék, kontrollált mennyiség

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.

Zsuzsa (33): 90 napos diéta

Erika (53): Szénhidrát diéta

Zsófia (27): kevesebb szénhidrát

Tatjana (31): Este hat óra után nem ettem semmit csak gyümölcsöt ha nagyon megéheztem . Plusz heti 3-4 alkalom torna

Annamária (38): Kevés szénhidrát, sok fehérje és zöldség, napi ötszöri kisebb étkezés és heti 3-4-szer torna.

József (47): Életmódváltás,étkezési szokások változtatása stb.

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Gabriella (23): Kevesebb kalóriát viszek be,többet mozgok,többet iszok

Janos (32): mindent eszek ugyan ugy csak pekarut,cukrot,tesztat nem eszek.

Éva (61): Elhagytam a rizst,tésztát,krumplit.Kenyeret eddig sem ettem. több húst felvágottat eszem,rengeteg paradicsom,paprikával.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Bori (26): Több zöldséget gyümölcsöt fogyasztok valamint próbálok többet tornázni és odafigyelek a bevitt cukrokra-zsírokra.

Zoltán (40): Étkezés ,sport

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Ildiko (55): A sok zoldseg fogyasztasa,nyersen es parolva,talan a citromos viz is segitett sokat.

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

János (55): monitorozás

Szilvia (57): A szénhidrát és a cukor mennyiségének csökkentése.Sokkal több folyadékot- vizet iszok.A szervezetemet folyamatosan lúgosítom.Nagyon fontos,hogy ismerjük a vércsoportunkhoz illeszkedő ételeket.

Éva (60): A szénhidrát és a zsír csökkentése,ugyanakkor a nagymennyiségű kényszerevés visszaszorítása,amely igen nagy önfegyelmet igényel.

Zsuzsi (53): Nem ettem

Zsu (45): Az ivás! Korábban keveset ittam, most tartok 2,5 liternél. Próbálkozom még egy kicsit emelni ezt a mennyiséget.

Melinda (23): torna

Irén Edit (49): Több mozgás, almaecet kúra.

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Ildi (36): a nassolás elhagyása, csak zöldség evés estére!

Kriszti (23): Bizonyos ételek 'megvonása' és a testmozgás

Móni (36): a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező,és utána a sport

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Anna (50): Nagyon odafigyelek mit eszek! Eddig nem tartottam a napi töbszöri étkezést.Egyszer esetleg kétszer ettem! Most naponta töbször, gyümölcsöt zöldséget! Kenyeret egyáltalán!!

Bea (41): Szénhidrát csökkentése, plusz a heti két TRX sportot kiegészítettem minden napos futással.

Rita (24): Több zöldséget fogyasztok és mozogni is elkezdtem

Tamás (36): Sport és a táplálkozásom újragondolása, átszervezése és radikalizálása! 2 hónap alatt 87,5-ről 72,5-re fogytam le. Ez 10db másfélliteres ásványvíz!!! Ma volt elösször ideális a testsúlyom!! Folytatom még 68,5kg-ig. Nekem nagyon bejött és rengeteg sikerélményt jelent nap, mint nap. Vidáman ébredek, nagyon korán teljesen magamtól. Energikus vagyok, vidám, jó a közérzetem és minden másnap hajnalban lefutok 1.30 perc alatt 12,5km-t. Nagyon nagy boldogság megélni a sikereket! A kilók, meg zuhannak le rólam! A másik csodafegyverem a TRX! Ezt használom izomerősítőnek. Ott is érzem, hogy van izmom, ahol nem is gondoltam! Pár edzés után, már úgy megerősítette a hátizmaimat, hogy az elötte gyakran jelentkező hátfájásom eltünt teljesen!!! A bokámmal is sokat kínlódtam ,de a negyedik edzés óta semmi panaszom nincs! Az étkezésről rengeteget tudnék írni, mert szerintem 60%-ban ez a siker kúlcsa, de az elég hosszú lenne.

Csilla (23): alamecet+torna(futás)

Ágnes (57): Napi kalória bevitel 600-1000 közé csökkentése, párhuzamos mozgás terápiával, most jelenleg szétválasztó diéta.

Attila (33): A többszöri étkezés, kis mennyiségekben

Ibolya (33): A kalóriaszámolás, és a dietetikus által javasolt diéta.

Melinda (29): kalóriaszámolás

Mária (44): diéta

Ibolya (27): RENDSZERES MOZGAS

Bandi (36): Kb. 6-7 éve csinálom a 'Bandi-féle' fogyást! Sjanos szeptembertől történik mindig egy vágás az életemben, amit nem tudok megmagyarázni és elkezdek zabálni, édességet tömni..stb. és persze lazsálni. Fel is hízom 95-98 kilóra. Aztán január elejétől nekiállok leadni! Csupán annyival, hogy kihagyom az édességet, az esti zabálást, amellyel egy ember napi kalóriaszükségletét bevittem és mozgok (szobabicikli, több gyaloglás autózás helyett) minden évben sikerül 80 kilóra lemennem. Erre büszke is vagyok! Viszont tudom, hogy ez az állandó súlyingadozás megterheli a szervezetem! De ha valakit érdekel a 'technikám', szívesen leírom bővebben, mert 15-18 kiló minusz 3-4 hónap alatt drasztikus megerőltetés, kínzás nélkül nem semmi!

Tagyi (35): nagyon sok mozgás,különböző feladatokkal elvontam a figyelmemet az állandó evésről,így nem ettem sokat,csak amennyi szükséges volt.

Aranka (62): a szénhidrát csökkentése,édesség minimálisra csökkentése napi többszöri étkezés

Kata (20): több mozgás, egyszerre kis adagok, sok folyadék

Melinda (34): Vacsorára már nem ettem: Rízs, krumpli, tészta, édességek. Ebédre kis tányérban kicsi adagot, semmi nassolás.

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Hanna (23): Több mozgás

Csilla (28): Diéta, napi min. 2 l víz, és heti 3 alkalommal mozgás.

Zsolt (18): Heti 4-5 football a barátokkal, ami naponta 3-4 órát jelentett.

Erzsébet (31): kevesebbet ettem

Elvira (38): fehércukor,fehérliszt kivonása az étrendből

Emese (22): futás

Katalin (50): Megnéztem, hogy súly, életkor, mozgás, magasság alapján heti 0,5 kg fogyáshoz 1282 kcal-t fogyaszthatok és ehhez probálom tartani magam.

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Zsuzsanna (47): Liszt,cukor,tejtermékek, napraforgó olaj elhagyása, sok zöldség,magvak fogyasztása.

Ágnes (55): Acai berry, Super fast burner táplálékkiegészítők (csaknem) kenyérmegvonás sok fehérjebevitel mellett. A mozgás csak kicsivel több, mert gerincbeteg vagyok :(.

Ildiko (45): 90 napossal indítottam,mozgás

Noémi (27): A vacsora elhagyása és az edzés.

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Anna (62): többszöri étkezés és a cukor elhagyása

Gabriella (34): Teljes étrendv?ltoztat?s és életmódv?lt?s. /Edzés/.

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Robi (41): kalória számlálás

Erika (42): Mindenből minimális mennyiséget fogyasztok, próbálom kivonni étrendemből a kenyeret.

Anna (58): Rendszeres mozgás és dietetikus által személyre szabott egyéni étrend.

Dániel (35): Keveset ettem többször és többet mozgok

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Ági (29): rengeteg sport, az édességek fogyasztását csökkentettem, az alkohol fogyaszasztást szinte teljesen abbahagytam

Márta (42): mennyiségek csökkentése, folyadék bevitel növelése

Angéla (19): kevesebb étkezés

Maja (44): 90 napos diéta

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Judit (53): Az étkezésre jobban figyeltem, fôleg arra, h mit egyek!

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Betti (28): a 90 napos dieta es a mozgas

Andrea (26): Igen pl:nem ettem este 5 után illetve csak gyümölcsöt ha éhes voltam .

Marianna (34): Szénhidrát megvonása, heti 2-3 alkalommal futottam.

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Erzsi (38): Csak és kizárólag du.5-kor étkezem utoljára iszom az almaecet napi három négy alkalommal.

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Ildikó (56): Plank edzés, 30 napos hasizom, + heti 3 egyéb intenzív mozgás ( túra,evezés,úszás,tánc) fehér liszt, cukor végleges kiiktatása az étrendből

Zsuzsanna (59): szigorú diéta

Éva (60): étrendváltozás,

Mária (48): Lényegesen több gyümölcs fogyasztása és a króm tabletta alkalmazása.

Andi (30): Nem paszos a nadrág, kényelmesen kezdek bele férni.

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás

Ferenc (62): Tisztító kúra.Rendszeres evés csökkentett mennyiség.

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Ildikó (44): Azt a 'programot' csinálom,amit e-mailben elküldtetek.

Zsuzsi (44): Szénhidrát elhagyása az étrendből. Folyadék bevitelre való odafigyelés. Rendszeres étkezés.

Anita (24): kevesseb eves

Krisztina (40): Nem ettem és mozogtam.

Márti (25): Több gyümölcs és zöldség fogyasztása, sok mozgás.

Gyongyver (44): napi 20 perc torna es minden masnap 40 perc,etrend valtoztatasa,tobbszor eszem es keveset,kenyeret es edeset mellozom, este 6 utan nem eszem.elszantsag,kitartas, 1 honap alatt 3,4 kg -ot fogytam

József (44): rendszer

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Kati (32): sport

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Gyöngyi (35): Lemondtam a kenyérről, a péksüteményekről és sokkal kevesebb édességet eszek. Zöldséget eszek a kenyér helyett.

Márta (44): Nem eszem kenyeret csak reggel.Kevesebb édesség és persze több folyadék.

Szilvi (37): Számolom a kalóriát és napi 1200kcal-nál többet nem eszem. Több zöldségfélét és fehér húst eszem. Sajnos még a mozgás hiányzik, majd ha jobb idők lesznek tudok többet biciklizni .4 hét alatt 5 kg ment így le! De most egy kicsit meg állt a fogyás!

Erika (54): Amikor a kalóriát számolva le tudtam mondani a nassolásról.

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Réka (19): A súlyom csökkenésnek indult, bár kicsit neheziti a tény hogy nyár van, így több időm jut az evésre.

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Szilvia (31): A FOGYASZTÓKRÉMEK BEVÁLTAK

Gertrud (38): Talan a legtobbet Ti segitettetek, nem tartok semmilyen szigoru dietat, de tobb szempontot is figyelembe veszek, azert, hogy egeszsegeebben eljek, es ezzel egyutt jar az idealis testsuly elerese is. Ti ebresztettetek ra arra, hogy tulajdonkeppen csak egeszsegesen kell taplalkozzak ahoz, hogy csokkenjen a testsulyom. Harom hete Fogyokurazom, harom kilot fogytam. 71 rol 68ra ertem el. szeretnek meg fogyni. Koszonom a segitseget!

Zsanett (22): szénhidrát számolás

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Balázs (39): nem eszem fehér kenyeret, és zsíros dolgokat.

Anna (54): Étrend változás,torna

Emil (32): 6 hét alatt most 6 kiló ment le rólam. 112 kilóról indultam.

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

János (58): akarat!!!

Mártus (47): szénhidrát szegény diéta

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Zita (37): kalória számolás

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Csilla (38): Tisztába lettem a zsír és a szénhidrát égetés közti különbséggel ami sokat számít

Erzsébet (54): Paleo-t eszem, de keveset és lassan + sok vizet iszom.

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

Anita (18): nem tudom

Eliza (41): A cukor,édességek teljes elhagyása pótlása steviával,mézzel. Még több mozgás .Sok gyümölcs és zöldség fogyasztása.Nagyon nagy akarat erő pláne az első napokban,hetekben. Eddig -15kg 1.5 hónap alatt:)

Éva (28): Kevesebb kaloria bevitel sok folyadek(lugos víz) heti 3-4 alkalommal torna

Bojána (23): több testmozgás,oda figyeltem arra is h több folyadékot igyak,kerültem a cukros italokat és ez nagyon jó eredményhez vezetett,még nem értem el a végleges célomat ,de már nem kell sok hozzá,és ha azt sikerül is elérnem,továbbra is fogok rendszeresen sportolni,feltölt energiával .

Mónika (49): sterssz,torna,kisebb adag étel,több folyadék

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Emo (38): egészséges étrend, odafigyelés és sport

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

Andi (37): rendszeres edzés

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

István (28): diéta,sulyzós torna

Anikó (25): Szénhidrátok csökkentése. Zöldség, gyümölcs nagyobb mennyiségben való fogyasztása. Tudatos táplálkozás. Akarat!

László (28): Kalória- és szénhidrátszegény diéta, valamint rendszeres futás, edzés (testépítés).

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Zsuzsa (29): Kevesebb és egészségesebb t?pl?lkoz?s,es több mozg?s

Martina (21): Heti 3 alkalommal beépítettem a napirendembe a konditermi edzést 2 órában. 3 hét alatt úgy érzem irányított gyakorlatsorokkal feszesebbé tettem az egész testem. A hasam körcentiben karcsúsodott és a térdem körüli kis párnák is kezdenek eltűnni. Még pár hónap és remélem a kitűzött célhoz közelebb leszek. 10 kilónyi fogyást terveztem, de azt gondolom ahogy izmosodom nem a kilóbeli súlyom lesz a mérvadó, hanem a forma.

Maria (53): Sok mozg?s

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

Jóska (36): meg gyógyultam és aktívabban sportoltam és az étkezésre is nagyobb figyelmet fordítottam

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Zsuzsi (28): Kevesebb szénhidrát,Fehér cukor helyett nyírcukrot használok,

Anna (62): mozgás, kertészkedés, diéta, folyadék

Csilla (46): Erős elhatározással indultam neki,kellően motivált voltam,célokat tűztem ki magam elé.Súlyvesztéskor büszke voltam és elégedett.Keveset és odafigyelve ettem.Első körben több,mint 20kilót fogytam.

May (21): Nem innen vettem a fogyókúrás étrendet

Anna (58): A 90 napos diéta és mellette (heti 4 alkalom) otthoni torna.

Erika (31): Kisebb adagok

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Klara (60): Nem eszek egyaltalan azota edesseget es nem nassolok

Manyi (46): Látni, hogy mennyi kaloriát etem.

János (54): csak csirke

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Tamara (45): Édességek kerülése, mérséklése. Közel azonos időben történő étkezések, és a mennyiségek kontrollálása.

Csilla (42): KALORIA SZAMOLAS

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Ágnes (55): mindent ettem, de kevesebbet

Évi (32): reggelire, és délelőtt csak gyümölcsöt eszem, illetve napi 2kapszula CLA-t fogyasztok

Éva (35): Fehér liszt és cukor teljes elhagyása

Judit (27): a rendszeres mozgásra sikerült rá vennem magam. napi szinten, és élvezettem csináltam!

Kriszta (38): Többször is volt sikerem,különböző módszerekkel,de amint megendedek esti evést,vagy nassolást,vagy csak vissza térek a kenyér -pékáru fogyasztásához,mindig lassan vissza is szedem a nehezen leadott kilókat!

Ilonka (24): Étrend betartása

Edit (53): a 90 napos diéta

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Viktória (48): almakúra

Viki (25): Rendszeres mozgás és a csökkentett kalóriabevitel

Zsóka (56): Lényegesen kevesebb evés..!!!!

Gabriella (46): A gyorsan felszívódó szénhidrátok elhagyása pld a fehér kenyér és a finomított kristálycukor,ezeket helyettesítettem a teljes kiőrlésű kenyérrel és az édesítőszerekkel!

Adrienn (23): Este 5 után már nem eszek csak folyadékot iszok.

Kati (35): Viszonylag rendszeres testmozgás(annyi amennyi jólesik, izzadni de nem kifulladásig, hanem élvezettel), többszöri kevés étkezés odafigyeléssel(röhej, de ha ritkán eszel, éhezel, még akkor is ha közben dagadsz...).

Zsuzsi (29): Szemelyi edzo, aki folyamatosan motivalt.

Erika (25): A kenyér és liszt elhagyása a vacsorával együtt :)

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

Kitti (20): Torna, rendszerezett étkezés

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

Péter (37): Sport , étrend

Csilla (46): Szinte . szénhidrát, kis adagok,mozgás

Ildi (45): Odafigyelek az etkezesre es napi mozgas (heti 1 kg)

Maca (55): sport,lefoglalni magam,hogy ne nassoljak

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Judit (35): mozgás sok zöldség sok folyadék

Heni (23): Ha nem ettem semmit lenyegeben csak fottojast

Zsuzsi (38): elkezdtem lúgosítani, és az esti vacsikat korábbra tenni, kevesebbet enni, többet inni...

Natasa (47): Az figyeltem arra amit , és amennyit eszem , és igyekeztem olyan ételt fogyasztani ami vércukor szintet nem tulságosan emeli meg . Naponta többször.

Rita (36): Kettő is volt,de sajnos egyik sem maradt végleges,bár ez valószínű a mozgásszegény időszakokból fakadt.Az egyik és ez volt a tartósabb.napi torna,délután már csak gyümölcs.A másik a szétválasztó diéta.

György (33): többszöri kevés étkezés, kevés vacsorával, sok zöldséggel és csirkemellel .