Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!
Fogyás teszt ... Fogyás étrend


Fogyás kalkulátor

1 kattintás 4 érték

Fogyás kalkulátor

Ideális testsúly
Testtömegindex – BMI
Napi kalóriaszükséglet
Alapanyagcsere – BMR

........ Férfi

Életkor:
Magasság (cm):
Testsúly (kg):

Gének szerepe az elhízásban

Genetikailag kódolt kövérség? - Hízásra hajlamos gyerekekAz elhízás világjelenség. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint jelenleg 310 millió erősen túlsúlyos és több mint 1200 millió túlsúlyos ember él a Földön.

A fenti adatoknál talán még aggasztóbb, hogy az elhízás már gyermek- és serdülőkorban elkezdődik. Az EU országaiban a gyerekek 5–25%-a, Magyarországon pedig 7–15%-uk már elhízottnak számít.

Mennyire befolyásolják génjeink a testsúlyunkat?

Gének szerepe az elhízásban Hasonló külső adottságokkal rendelkező generációkat látván, jogosan felmerülhet a kérdés, hogy vajon az elhízásra való hajlam örökölhető-e?

Mennyi felelősség terheli a géneket, s mennyi a társadalmi befolyást, a családi szokásokat, a nevelést vagy az egyéni életmódot?


Nézzük meg, a szakértők hogyan vélekednek erről a kérdésről.


Dr. Walter Willett, a Harvard Orvosi Iskola professzora következőképpen nyilatkozik erről:

"A gének igenis szerepet játszanak a testsúlyunk irányításában.

De őszintén, ez nem magyarázza, hogy az elmúlt 30 évben, miért nőtt többszörösére a túlsúlyos és kövér emberek száma!

Testsúlyunk akkor nő, ha kalóriafogyasztásunk (amit eszünk) meghaladja kalória-felhasználásunkat (amit elégetünk).

A születésünkkel örökölt genetikai 'csomaggal' együtt, mindannyian javíthatunk testsúlyunkon, ha odafigyelünk az étkezésünkre és a rendszeres testmozgásra. Vannak, akiknek többet kell dolgozni egészséges testsúlyunk fenntartásáért, mint másoknak. Más szavakkal, ha mindannyian ugyanazt ennénk és ugyanannyit mozognánk, akkor sem néznénk ki egyformán.

Az emberek csupán elenyésző százalékának van olyan erős genetikai hajlama az elhízásra, hogy bármit tesznek is, túlsúlyosak maradnak. De egészséges és aktív életmóddal még azok is tudják csökkenteni a krónikus betegségek kockázatát, akik örökletesen hajlamosabbak lennének az elhízásra."


Dr. Christina Holzapfel és dr. Hans Hauner professzor "Elhízás és testsúlycsökkentés: a gének szerepe" összefoglaló közleményükben így nyilatkoztak a kérdésről:

"A fogyókúra alatti testsúlycsökkenés nagymértékben változó, és számos tényezőtől függ. Nyomós érvek szólnak amellett, hogy genetikai tényezők is befolyásolják a testsúly fogyókúra alatti alakulását. A jelek szerint sok génnek lehet ebben szerepe, klinikai jelentőségük azonban kérdéses.

A genetikai tényezők és a fogyás közötti összefüggésről ma még viszonylag keveset tudunk, és ismereteinket nem tudjuk a klinikai gyakorlatba átültetni. Az elhízás prevalenciájának (előfordulási gyakoriságának) növekedése genetikai tényezőkkel nem magyarázható, és ezek a kúra alatt vélhetően csak csekély befolyással vannak a testsúly alakulására."

A szülők szerepe és felelőssége

A gyerekek első sorban azt fogják enni vagy tenni, amit maguk körül látnak. Ha a szülő egészségtelenül táplálkozik, nem végez testmozgást, és még sorolhatnánk... nem csoda, ha majd a gyerek is ezt a mintát követi.

A gyerekek látnak, a gyerekek cselekednek...
Talán könnyebb lenne az elhízást a genetikára fogni, azonban a gyermekkori testsúlyprobléma legtöbb esetben nem más, mint a rossz példamutatás, nevelés következménye.

Ha egészséges gyerekeket, s majd felnőtteket szeretnénk, először nekünk kell élen járni! Szerencsétlen gyerekek így is túl sok rossz példával találkoznak a környezetükben, a TV-ből áradó ostobaságokról már nem is beszélve!

Az egészséges és ajánlott táplálkozás alapjairól itt lehet bővebben olvasni.


Gének szerepe az elhízásban:


Nekem ez vált be:
2080 hozzászólás

Hozzászólás írása

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Valéria (47): rengeteget futottam és még több kefirt ettem müzlivel erre emlékszem mert már 10 éve volt most kezdem újra közel az 50 évhez remélem sikerül

Gabi (44): Több mozgás, kevesebb étel, több ásványvíz.

Anikó (40): Diéta és Edzés heti 5 alkalommal.

Merci (20): a zöld tea , az abonett kenyér és a sok zöldség a szénhidrátok minimálisra csökkentése, a kalóriák száma 1300 kcal/nap. Napi min.25 perc mozgás 1hónap alatt 5kiló minusz ! Nem megerőltető mozgással és éhezés nélkül napi 5x étkezés este, 6 után már csak víz szigorú száboj nélkül néha-néha egy kis bűnözés belefér! szerintem ez a hosszútávú sikeres fogyás valamint az elért súly megtartásának titka!

Gabriella (26): rengeteg fehérjében gazdag étel, és egy héten keresztül dinnyét is ettem, Nah és persze ezt kiegeszitve naponta legalább egy óra cardio és sulyzos edzés is ez a sikeres fogyás titka tapasztaltam tényleg be válik.

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Tibor (59): 90 napos diéta

Zsuzsanna (56): Nekem nagyon nehezen megy még a jelen pillanatban is . Ugyanis nekem van pajzsmirigy problémám és így nagyon néhez a fogyás . Naponta tôbször eszem keveset . Kéves kenyeret illetve egyáltalán nem eszem . Nagyon sok folyadékot iszom kb. 3 litert.

Ildikó (46): több zöldség , gyümölcs fogyasztás és a több folyadék

Kata (58): étrenden való változtatás: - reggelire joghurt zabpehellyel, - normál ebéd - vacsora natúr kefír, fél magos kiflivel, - este 18.00 óra után csak folyadék, - napi folyadékbevitel emelése, - gyümölcs, zöldségek, saláták, - rendszeres mozgás: napi 3 km futás, kerékpározás, - eddig: 1,5 kg mínusz, lassan, de biztosan

Renáta (20): Sokkal több folyadékot ittam és próbáltam mindennap mozogni egy kicsit. Természetesen az étkezésemre is odafigyeltem,csökkentettem a finomított szénhidrát és a cukor bevitelt.

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Katalin (38): ételadag csökkentés, cukrozott ételek megvonása, több zöldség - gyümölcs, este 6 után nem étkezem és a sok tiszta víz fogyasztása.

Erika (43): sok fojadekot iszok

Zoltán (40): Étkezés ,sport

Attika1 (46): sportolás...biciklizés és kondizás

Mónika (39): Szénhidrát fogyasztás lecsökkentése minimumra. Flabelos gép napi 30 perc használat

Kitti (20): Torna, rendszerezett étkezés

Péter (52): Nics olyan hogy 'a sikeres' akció, átfogóan kell kezelni az egész életvitelt.

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Judit (43): Az alkohol gátolja a zsírlebontást, edzésnapokon teljesen el kell hagyni!

Daniel (28): akaraterő

Mária (64): mozgás, torna. Kilók még nem változtak, de cm-rek csökkentek. Egy hét alatt 3 centi csökkenés a csípőn, s 4 centi csökkenés a derékon.

Márti (23): A kenyér és a pékáru mellőzése

Eszter (58): 8 hónapig napi 6-700cal ,napi 45-60 p torna hétvégén is .Pajzsmirígy szív és magas vérnyomás gondom van,az orvosaim nagyon leteremtettek a módszerem miatt, helytelenül fogytam le a 27kg-t

István (58): Házat építettem, és a nehéz testi munka.

Natasa (47): Az figyeltem arra amit , és amennyit eszem , és igyekeztem olyan ételt fogyasztani ami vércukor szintet nem tulságosan emeli meg . Naponta többször.

Zsolt (36): Akupunktúra,napi háromszori étkezés,vacsora helyett fehérje turmix

Anna (49): gyümölsc, zöldség, sport, sok víz és zöldtea

Erika (47): Sport és étrend váltás.

Zoltán (40): Mozgás, minimális szénhidrát és cukor bevitel

Sándor (37): Étrend és mozgás megváltoztatása.

Dóra (21): Mozgás

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Gabor (37): Rendszeres sport es a rendszeres, viszont egyszerre keves etel.

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Andrea (36): Ahogy időm engedi tornázom. Kerékpárral járok mindenhová.Csökkentett szénhidrát tartalmú ételek fogyasztása.Sok folyadék és kínai teát iszom napi 2x.

Anna (62): Testmozgás

Emo (38): egészséges étrend, odafigyelés és sport

Ildikó (31): szűtea kapszula, több mozgás (biciklizés mindennap)

András (48): rendszeres sport; kevesebb fehérkenyér fogyasztás; este nincs kaja

Márta (42): mennyiségek csökkentése, folyadék bevitel növelése

Piroska (68): Megadása semmi pedig sok mindent kipróbáltammar.A zoldtra sem segít,pedig évek óta iszom.Segítséget kérek,hogy letudjak fogyni.

Róbert (39): Étkezési szokás megváltoztatása,folyadékbevitel növelése,célirányosabb mozgás.

Edit (37): 90napossal 16 kg

Gyula (39): Igazság szerint még csak most tervezek eliptikus trénert venni.

Leili (18): Evési szokások megváltoztatása, edzés.

Attila (61): 1000 kalóriás étrend

Klaudia (18): Napi ketszeri etkezes.. Delelott es delutan

Anita (33): zöld tea kúra

Timi (39): A fogyás szerintem csak kombináltan és lassan kivitelezhető, így számomra a testmozgás, zöld tea fogyasztás és az étrendem módosítása együttesen vezetett már korábban is eredményre, most is ezzel próbálkozom.

Gina (27): betegség

Diána (40): 15 kg fogytam terhesség után, újra 55-58 kg vagyok. Edzés önmagában kevés, nagyon kemény diéta! 1-1 db csoki ok, üres sonka, kefír vacsi.

Anna (53): a léböjt

Erzsébet (59): Ételeket odafigyeléssel választom meg.

Dóri (21): Rendszeres sport, ez nálam a torna és a lovaglás volt, emellett figyeltem az étkezésre, bár azzal eddig se nagyon volt gondom illetve a víz fogyasztása. Végül még a párom, aki csinosnak lát azóta, mivel belül kezdem magam elfogadni és ez kifelé is látszik :)

Ferenc (38): kalória számolás

Karolyna (29): Heti két alkalommal edzés

Judit (35): Elkezdtem nem dugug enni magam és jobban kezdem figyelni mit is fogyasztok!többet iszom bár ezzel eddig sem volt nagy gond...szeretem a vizet:-)

Eliza (41): A cukor,édességek teljes elhagyása pótlása steviával,mézzel. Még több mozgás .Sok gyümölcs és zöldség fogyasztása.Nagyon nagy akarat erő pláne az első napokban,hetekben. Eddig -15kg 1.5 hónap alatt:)

Zsuzsanna (32): Mozgás diéta

Szilvia (24): Mindig a felit ettem mint szoktam.

Monika (35): Delelott nem ettem, csak gyumolcsot.

Ildikó (48): Cukor, fehér kenyér teljes elhagyása, diétás étrend, torna naponta

Szilvia (23): Szénhidrát diéta (150g)

Sándor (47): kalória számolás , minden bevitt étel ital esetén. Fogyásnapló vezetése.FONTOS.

Szilvi (24): Mozgás és este nem evés vagy csak zöldség,gyümölcs

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

Kati (54): Az első étkezés korábbra hozása.

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Tünde (39): fülakupunktura

ágnes (53): sok folyadékot ittam, jobban odafigyeltem az étkezésekre

Erika (60): Napi 4-5 szöri kevés étkezés, kenyér elhagyása és napi fél óra torna

István (46): Probálkoztam de azt a fogyokura gyogyszert betiltották.Akkor leadtam 6-kg-ot.

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

Jucus (59): az hogy elkezdtem figyelni arra,hogy mit eszem és amit eszem hogyan készítem el.

Zsuzsa (64): Az elszántság,de most van egy kicsi visszaesésem.

Rita (28): Cukor nélkül készített édesség, rendszeres testmozgás,

Szilvi (46): 90 napos diéta egyesítve 1000-1200 kalóriás diétával,mozgás

Stefi (18): Kevesebbet ettem mint ahogy szoktam

Erzsébet (43): jobban oda figyeltem az étkezésemre :)

Hajni (36): délelőtt csak gyümölcs,minimális szénhidrát

Judit (39): Kalóriasz?mol?s,odafigyelve a szénhidr?t bevitelre. Életmódváltás. Sport.

Réka (18): Sport és odafigyeltem arra,hogy mit eszek.

László (39): Mozgás és koplalás

Kata (38): Este 6 után nem eszem, sok vizet iszom, jógázom, kevesebb csoki.

Ági (51): Átértékeltem a folyadék bevitelemet, és az étkezések időpontját, megtanulta, lassan rágni, módszeresen enni

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Ilona (50): életmódváltás

Tímea (35): kalóriaszámolgatás szigorúan

Kati (57): Sikertörténetem az,hogy 3 kg lekopott rólam 3 hét alatt.Megrendeltem az ideális csomagot az étrend kiegészítőkből.Nagyon gyorsan és korrekten leszállították.Február 22-én kezdtem életmód váltásba,,Február 25. óta szedem az étrend kiegészítőket.Jegyzem a kalóriákat kevesebbet eszem,igyekszem 1000 kcal alatt maradni/nap.Végül is elindult bennem egy folyamat a változtatásra.Már csak többet kellene mozognom. :-)

Jpiroska (62): szénhidrát csökkentése, sok mozgás

Edit (38): Mozgas, dieta, zsiregeto kapszulak (Acetyl-L Karnitin es zold kave)

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Beáta (40): Torna es egyes elelmiszerek kihagyasa

Eri (19): napi 4-5x-i kevés evés, délben picit több, egyáltalán nem eszek már kenyeret ha igen csak nagyon néha, hetente 1x-2x 1-1 szeletet. Heti 3-4 napi 20-50 perces edzés. Ebben Palkó Noémi videói segítettek hogy összerakjak egy saját edzéstervet. :) áprilisban még 72 kg voltam mára már 62 vagyok. :) A célom még -4 vagy 6 kg. az ideális 58 kg lenne a 158 cm magasságomhoz, de kis pocim még még akkor is lenne meg combom is. :D Szóval folytatom. :) Tízórai és Uzsona esetleg a vacsi is, gyümölcs vagy zöldség vagy ha nagyon éhes vagyok, 1 szelet bundáskenyér. :) Tartom a súlyom, s szerencsére mindig lentebb lentebb mennek a kilók. :) és nem szabad elfelejtkezni a napi 2 liter folyadékról sem. :) Mindenkinek kitartást, erőt is sikert kívánok a fogyáshoz! :)

Erika (35): kitartás és elszántság és az a tudat,hogy másoknak is sikerult eröt ad. 9 kilo minusz két honap alatt.

László (46): kevesebb kaja,sok sulyzós edzés

Gabi (38): Diéta, sportolás

Zsófia (31): Hit önmagamban, hogy meg tudom csinálni. Nem fogyasztottam cukrot és fehérkenyeret.

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Brigitta (23): étvágytalanság

Zsanett (22): szénhidrát számolás

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Enci (24): mozgás, 6 óra után nem eszem

Rita (48): 2 évvel ezelőtt... 7 hónap alatt, 35kg.... 6+1-el...,, :-) Most neki ugrok még pár kg-nak... :—)

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Róza (60): aminosavak fogyasztása, fehérjék, finomítottch megvonás

Réka (19): A súlyom csökkenésnek indult, bár kicsit neheziti a tény hogy nyár van, így több időm jut az evésre.

Gabi (38): inzulin diéta bevezetése, napi 2.5 - 3 liter víz fogyasztás, napi szintű testmozgás

Mercédesz (23): Bio karnitin

Móni (27): Étrend változtatása és több mozgás.

Bea (28): 3 után nem evés. Reggeli bőségesen.

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

Erika (45): heti 4X1,5-2 óra edzés és diéta

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Virág (20): sport és sok zöldség

Gabriella (48): Naponta többszöri étkezés, minimális vacsora, minimális szénhidrát és cukor fogyasztása, mozgás.

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Éva (61): Elhagytam a rizst,tésztát,krumplit.Kenyeret eddig sem ettem. több húst felvágottat eszem,rengeteg paradicsom,paprikával.

Gabi (30): A rendszeres evés és a vacsora idő előbbre hozása. Ezzel -2 kg ment le idáig.

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Zsuzsanna (27): Több mozgás!

Edina (28): Nálam leginkább a szénhidrát és cukor megvonás és sokszori kis adagok amiket ettem!

Imola (24): a stresz

Zoltán (50): Nem fogyasztok kenyeret, tésztát, burgonyát, csokoládét, cukrot.

Zsuzsi (29): Szemelyi edzo, aki folyamatosan motivalt.

Andrea (49): Nyáron nem kezdtem bele semmibe

Éva (35): Fehér liszt és cukor teljes elhagyása

Nikolett (27): Szénhidrát szegény étrend

Jolika (56): az amikor kevesebbet ettem

Ilona (48): Kevesebbet ettem, és igyekeztem többet mozogni.

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Ágnes (33): Mindennapi (legalább 1 óra)edzés, kenyér elkerülése, sok folyadék ivása.

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Tibor (65): kontrolált táplálkozás és több mozgás

Anna (49): kevesebbet eszem és drasztikusan nem esze kenyeret, sütit és csokit

Adriana (44): több folyadék fogyasztás, rendszeresebb mozgás

Tibi (47): Több mozgás, több viz, kevesebb étel, kevesebb szénsavas ital és kevesebb édesség. Igy lettem 2,3 kg-mal könnyebb.

Annamari (22): mindennap futottam és öt féle felülést csináltam

Nikol (31): A teszta es kenyerfelek elhagyasa

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Zita (43): Megtervezett étkezés, a szokásos adagjaimnál sokkal kevesebb. Több folyadék, mozgás. A szénhidrátok (nasik) radikális csökkentése.

Eszter (36): CH szegény étrend

Kriszta (40): A szénhidrát bevitel csökkentése, ill. a fehérje bevitel növelése. Ennek következtében kiegyensúlyozottabb étrend kialakítása.

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

Laci (52): odafigyeltem milyent és mennyit eszek

Vera (28): 90 napos diéta

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Szabolcs (30): nem vacsoraztam csak 1 gyumolcsot

Nikolett (29): rendszeres testmozgás, édességek elhagyása

Jolán (52): Heti 1 gyümölcsnap, kevesebb pékáru és édesség, több folyadék fogyasztása, rendszeres mozgás

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Marika (41): Norbi uptad diéta

Zoltán (50): Napi 1000 kalória alatt tartani a bevitt étel mennyiségét. Elértem a kívánt célt 3 hónap alatt 110 kg-ról, 92-re sikerült fogynom.

Moncsi (36): Sok folyadékivás,többszöri kevés evés.

Ferenc (70): 1000kcal, cukormentes italok,fehérhúsok, kefír

Annamária (35): szénhidrátszegény diéta

Dóra (21): Mozgás, nem enni ha jól vagyok lakva

Irén (35): Diéta és még tobb sport.

Zsuzsa (35): A reggeli bevezetése. Ezáltal nem voltam farkas éhes délre és nem faltam. Napi ötszöri kis étkezés. Napi zöldség fogyasztás.

Zsuzsi (53): Nem ettem

Niki (23): Több vizet fogyasztottam,ami sokkal jobb közérzetet adott!Növeltem a mozgást is és csökkentettem a felesleges kalória bevitelt!

Peter (31): Kezdetben sok kesu diot es mogyorot fogyasztottam,majd pedig edesitokent mezet kezdtem hasznalni.

Edit (40): délelőtt gyümölcs fogyasztás, késői időben nem eszek, sok folyadék, kontrollált mennyiség

Judit (56): több mozgás, kevesebb, de minőségi étel, több folyadékbevitel

Zsolt (40): fehér liszt,cukor,zsíros ételek teljes elhagyása. sok zöldség és zsírszegény husok foyasztása. 2naponta 1-1.5óra intenzív edzés.

Joci (13): futás

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

László (50): Diéta és mozgás

Krisztina (33): Egyenlőre semmi

Tamas (29): Futas

Barbara (46): Étrend v?ltoztatás..flabelos gép

Dalma (20): Víz és zöldtea fogyasztás, aerob és erősítő edzés

Zsu (29): szénhidrát csökkentése és cukor elhagyása mellett kalória számlálás, plussz heti 1 gyümölcsnap (alma)

Annamária (38): Kevés szénhidrát, sok fehérje és zöldség, napi ötszöri kisebb étkezés és heti 3-4-szer torna.

Évi (32): reggelire, és délelőtt csak gyümölcsöt eszem, illetve napi 2kapszula CLA-t fogyasztok

Zoltán (35): alacsony szénhidrát,magas fehérje

Ketrin (18): meg nem adtam le egy dekat sem sajnalom .nem tom hogy fondnak le.

Nikolett (20): Próbálok jobban odafigyelni a napi ötszöri étkezésre.

Éva (50): Fehérje diéta,naponta 5-6 étkezés,rengeteg folyadék.

Viktória (49): Szia! Igen, a káposzta leves, és most hogy 10 kg-ot leadtam, kezdek savanyúvá válni. nem csak azt eszem, de a leg hatékonyabb a leves.

Tünde (45): NÉHÁNY ÉVE ,MÉG ELÉG VOLT A 6 UTÁN NEM ESZEK STRATÉGIÁT BETARTANI....

Judit (35): Sok sport, tudatos étkezés

Barbi (27): 90 napos szétválasztó diéta

Krisztina (45): Kenyér, tészták elhagyása mindig abban az időben étkezem.

Éva (57): A rendszeres testmozgás és étrendváltoztatás.

Tícia (23): Szénhidrát bevitelt csökkentettem,több vizet iszük és elkezdtem mégtöbbet mozogni

Kata (23): 30 napos guggolás kihívás 50- ről kezdtem és a 30. napon 250- et kellett megcsinálni.

Erika (35): kevesebbet enni, torna

Zita (48): étrendváltás

Emese (22): futás

Richárd (18): Minden napi edzés aminek a tartalma: 30 perc/1 órán át 1perc futás 1 per séta felváltva (kardio edzés gyanánt) +500 hasprés, felülések és egyéb gimnasztika.

Gyula (54): eddig semmi

Pali (37): étrend átalakítása: mást, és kicsit kevesebbet.

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

Gyuszi (25): napi rendszeres edzes

Sári (42): Sok zöldség, gyümölcs, napi 4x, a fehérkenyér teljes elhagyása, a sütemények, édességek tiltólistán, most a cukor is, s húsvét előtti 2 hétben kezdtem el az életmódváltást,húsvétkor 2 nap sütinap volt 3 szelet sütivel....s most még mérlegre nem álltam, de a ruháim már lógnak! :) Ez út a siker felé??? Majd meglátom.

Istvan (42): Az étkezés és az edzés

Timea (19): nem fogytam,csak formásodtam.

Hajni (24): A kenyer es mas pekaruk kiiktatasa az etrendembol.

Beata (42): nagyon keveset ettem.

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Ilona (59): Rendszeres mozgás (nálam heti 2x 1 óra), sok gyaloglás, fehér kenyér és egyéb búzából készült termékek fogyasztásának minimalizálása.

Orsi (34): Sport, intenziv es rendszeres mozgas

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Éva (61): 1 liter sós koktél reggelire és utána semmi étel, csak pótcselekvésként 1-1 kávé és citromleves folyadék, 5 napon át.

Márti (50): A testmozgás és többszöri kevés étkezés. Viszont ha nem értem rá napközben, este bepótoltam. Ugyanannyi kg vagyok.

Erzsébet (32): Minden kipróbált fogyáshoz vezetö dolgok,mint pl. a diéta nálam -4kg megvolt,de azután megállt a tudomány nem megy le tovább és ez elszomorít. Na meg hamar vissza is jön

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Anita (26): Kevesebb szénhidrát, sok mozgás, sok víz fogyasztás, üdítők kerülése.

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

Alexa (23): seta

Edit (32): Nem küldtetek semmit a tesz kitöltése után

Erika (28): Reggel felkelés után kb 30 perc elteltével már ettem és többet mozogtam.

György (49): A testkontroll, Harvey és Marilyn Diamond sikerkönyvéből megértett és megvalósított szisztéma, ami a helyes gyümölcsfogyasztásról, valamint a fehérje-, és szénhidrátok elkülönítve való fogyasztásáról szól. (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) 22 évvel ezelőtt sikerült tartósan 33 kg fogyást elérni, ami inkább drasztikus életmódváltás volt. Ebben az időszakban, a következő élelmiszerek és italok törlésre kerültek a táplálkozásból: alkohol, kávé, cukros üdítők, fehér lisztkészítmények, rétesek, bukták, palacsinták, kristálycukor, disznóhús, egyéb zsíros húsok, erős fűszerek (pl:bors) só teljes visszafogása, csokoládék, sütemények stb. Helyettük csirke, hal, teljes kiőrlésű kenyérfélék, olívaolaj fogyasztása, gyümölcsök, zöldségek,(nyersen, párolva) szinte 'orvérzésig'. Fontosnak tartom, az este hat óra utáni étkezés mellőzését. Az életmódváltáshoz nagyban hozzájárult a sport (súlyzós edzés, úszás, szauna, futás, előfordult mezítlábas futás hóban, hetente. Ebben az időszakban 80 ezer szál cig

László (54): Reggeli mindig csak és kizárólag gyümölcs. Ebéd normálisan. Vacsora, joghurt némi gyümölcs. Igy fogytam 3 hónap alatt 9-10 kgot. Sajnos vissza jött 3 kg, de igyekszem normalizálni az étkezéseimet.

Monika (36): mozgas es az etrend

Ági (61): A szęnhidrát erős korlátozása

Éva (60): étrendváltozás,

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Andrea (29): Norbi update kód szerint evés

Moni (49): Szerintem fejben dől el minden. Az akaraterő is. Kell egy cél, ami miatt úgy érzem,hogy feltétlenül le kell fogynom.

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Mária (37): torna

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Angyalka (36): 6+1 es dieta. Volt egy tevhitem, hogy nekem nem sikerul, mert ugyis felbehagyom, ha kinoz az ehseg.De itt nem kell ehezni, igy dolgozni tudok Mellette.

Mónika (33): Összeállított edzésterv, 'mit-mivel' étrend kialakítása.

Zita (18): sok mozgás

Kati (36): Inkabb feherje mint szenhidrat es napi 10 15p mozgas.

Csilla (46): Szinte . szénhidrát, kis adagok,mozgás

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Rozsa (60): grapfruit minden fo etel elott !! es minden reggel fel citrom leve egy kis langyos vizben.

Géza (63): egyhónapig reformkonyhán éltem

Rozália (50): Már este öt után nem ettem semmit, elhagytam a fehér kenyérféléket és többet mozogtam például futottam minden nap 2 km-t

Petra (19): Nem ettem.

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Mónika (36): rendszeres sport,diéta

Gyuri (52): Fehér kenyér, péksütemények elhagyása, változó intenzítású mozgás.

Eszter (25): Mozgás, kezdésnek legalább heti 1x, valamint az étkezésen való változtatás.

Ed (39): a rendszeres táplálkozás kevés étellel, kevés szénhidráttal, kevés cukorral

Zoli (49): Kcaĺ bevitel / kiadas

Anita (35): Minden napi mozgás és többszöri étkezés.

Andy (29): rengeteg zoldséget fogyasztottam,feherjet,teljesen elhagytam a cukros lisztes ételeket.és emellett napi 3 bogre zold teát fogyasztottam

Mariann (47): Minden héten hétfőtől péntekig naponta 100 percet edzőteremben töltök, ahol zsírégető programmal biciklizek és a futópadon gyalogolok. A napi kalóriabevitel max 1300. Az elégett edzőtermi kalóra 700 és 1000 között van.

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

Viola (19): Betartottam a szabályokat.

éva (34): a mozgás

Nikoletta (28): A napi 5 étkezés, illetve az, hogy reggelizem. Arra is figyelek, hogy mit eszem és mennyit

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Lizi (19): Rengeteg vizet iszom és a kenyeret és egyéb péksüteményeket teljesen elhagytam az étrendemből. Mára már cukros ételeket és italokat sem fogyasztok és ezek a változások segítettek ahhoz, hogy elinduljon a fogyásom.

Reni (25): A rendszeres sportolás, egészséges étrenddel kiegészítve.

Veronika (24): torna, elsősorban kardio, valamint a lemondás a kenyérről és péksüteményekről

Mária (57): a sport,a chrom tabletta..

Renata (28): lisztes es cukros etelek 95%-os mellozese

Péter (30): Diéta és test mozgás

Eszter (53): Visszafogott, napi 5 szöri étkezés, és a mindennapi mozgás.

Vali (68): Erre nem tudok válaszolni, ha tudnám nem okozna gondot a további teendő!Talán ha az esti vacsorát elhagytam./Soha nem ettem ki a hőtőt,ennek ellenére talán akkor fogytam/

Brigita (38): a torna

Mária (58): Céklás koktél reggeli elött egy órával. Az ételadag mennyiségének lecsökkentése, majdnem teljes mértékben a kenyér fogyasztásának kiiktatása. Vacsora kihagyása. Édességek mellözése.

Melinda (39): Infraszauna mellett napi öt étkezéssel és sok-sok vízzel értem el a fogyást.

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Piroska (54): nem eszem kenyeret es tejet, tejes dolgokat

Anita (18): nem tudom

Imre (61): Almát ettem ebédig.

Kitti (22): Megfogadtam a tanácsokat és odafigyeltem az étkezésre és sokkal többet mozogtam.

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Zsuzsa (31): Kevesebb étel adagok, kalóriaszámlálás, rendszeres edzések.

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Katalin (42): gyümölcs ,zöldség smoothie-k fogyasztása

Bandi (36): Kb. 6-7 éve csinálom a 'Bandi-féle' fogyást! Sjanos szeptembertől történik mindig egy vágás az életemben, amit nem tudok megmagyarázni és elkezdek zabálni, édességet tömni..stb. és persze lazsálni. Fel is hízom 95-98 kilóra. Aztán január elejétől nekiállok leadni! Csupán annyival, hogy kihagyom az édességet, az esti zabálást, amellyel egy ember napi kalóriaszükségletét bevittem és mozgok (szobabicikli, több gyaloglás autózás helyett) minden évben sikerül 80 kilóra lemennem. Erre büszke is vagyok! Viszont tudom, hogy ez az állandó súlyingadozás megterheli a szervezetem! De ha valakit érdekel a 'technikám', szívesen leírom bővebben, mert 15-18 kiló minusz 3-4 hónap alatt drasztikus megerőltetés, kínzás nélkül nem semmi!

Ibolya (27): Sok munkka keves kaja

Viola (35): Rendszeres mozgás (min.napi fél óra),étrend változtatás

Zsolt (31): összességben kevesebb kenyeret eszem, este 6 után már nem eszem

Dóra (23): Eltudtam hitetni magammal azt,hogy igenis képes vagyok lefogyni a saját erőmből is!

Monika (22): Sprot! Mersekkel eves, 6utan nem ettem egyaltalan kenyeret! Edesseg kihagyasa illetve minimalisra csokkentese!

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Emese (53): Nem eszem kenyeret. Este 6 után nem eszem semmit. Napi 3 l vizet iszom. Sokat tornázom.

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Sándor (63): nagyrészt gyümölcs és zöldsé gböl állo étkezés 1 honap alatt 10 kg minusz éhezés nélkül

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Rozi (28): 800 kal?ria/nap és napi torna 20-90 perc

Vera (46): kalóriák számolása, szénhidrát/zsír/fehérje optimális aránya, semmi éhezés, napi 5x-i étkezés, mozgás... szóval életmódváltás, amivel tartani tudom a heti 1kg fogyást.

Andi (37): Kevesebb szénhidrát,több mozgás:)

Mis (45): kaloria bevitel csökkentese

Ági (46): A rendszeres mozgás.

Lívia (42): kevesebb szénhidrát fogyasztás,és több mozgás.

Anita (18): Többször kevesebbet ettem, csak azt és akkor, amikor tényleg kívántam. Hetente többször sétáltam néhány órát. Gyakran fogyasztottam folyadékot.

Mária (38): nem ettem semmi szénhidrátott -15kg,

Bea (31): Heti 4-5 alkalommal edzés

Csilla (19): Édességek, szénhidrátok mellőzése ! Sok halat eszem, csirke húst, gombát, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat (alacsony zsirtartalmúakat) valamint gyümölcs turmixokat !

Ilona (55): Az étrend átalakítása és több mozgás.

Gabi (51): lé kúra

Dávid (35): norbi update 1-es kód + kalória számolás (1300 kcal/nap)

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Andrea (36): szénhidrát bevitel csökkentése

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Kristóf (20): keveset ettem

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

Györgyi (58): Level diéta

Judit (52): Folyamatosan kontrollálom a bevitt kalóriákat, egészséges tápanyag bevitel mellett igyekszem minél többet mozogni.

Emil (32): 6 hét alatt most 6 kiló ment le rólam. 112 kilóról indultam.

László (64): Ötödik hete fogyókurázom, csak a piramis legalsó két sorát fogyasztom, a zöldségeknél mennyiségi korlátot nem tartok, hust minden nap ugy átlagosan 30-40 dkg, főve vagy sütve, általában két részlet

Ági (31): Életmód váltás

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Zsuzsa (32): Mozgás és a szénhidrát bevitelének csökkentése.

Barbi (21): Napi 15 perc mozgás,odafigyeltem az étkezés mennyiségére.

Nikita (38): Esti plusz tejsavofeherje, sulyzos es aerob edzes.

Magdi (42): Nagyon sok zöldséget kezdtem el enni, és megprobáltam oda figyelni a lúgosító ételekre. Rögtön 3kg lement egy hét alatt.

Gyuszi (39): 5 óra után nem étkeztem, evés előtt elfogyasztottam egy pohár vizet

Vivi (19): A gyümölcs, zöldség fogyasztása és a mozgás. Igaz nem sokat fogytam, de próbálok mindig keveset enni 5-6 alkalommal egy nap, csak pár kilótól akartam megszabadulni, aminek a fele már sikerült is. A napi folyadék mennyiséget is növeltem. Most már a szervezetem igényli is a folyadékot, aminek nagyon örülök.

Andrea (49): még nem rendeltem ezen az oldalon keresztül

Gyöngyi (29): Este már nem eszem,és üdítők helyett vizet iszom,és többet mozgok!

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Kriszti (19): a napi testmozgás és a kevesebb kalóriabevitel

Ági (29): igazából a mozgás és a nem túlzásba vitt evést

Zsu (41): Nincs teltségérzetem. Sokan megdicsértek, hogy jól nézek ki, jól tartom magam.

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Eva (48): KEVESEBBET ETTEM TOBBET MOZOGTAM

Anita (40): cukor és a fehérliszt elhagyása, több folyadék fogyasztása

Inez (45): Sok folyadék fogyasztása.Önmagam elfogadása.

Eszter (27): rendszeres (napi) futás: kb. 5-6 km és diétás átrend

Aniko (63): Elkezdtem a disociat-etrendet,ittam 2 liter vizet naponta,setaltam 20-30 percet

Krisztián (32): Csirke mell salival fehér kenyér 0 a étrend kiegészítő edzés - 8,5 kg sok folyadék

Manyi (46): Látni, hogy mennyi kaloriát etem.

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Era (26): Rendszeres mozgás és az étkezési szokáson való változás.

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

György (48): Mértékletesség az evés terén, rendszeres kardiozás otthon

Ervin (28): Hat elsosorban az hogy kitartoan minden reggel meg iszom egy nagy pohar citromlevet.Es nem eszem kenyeret egyaltalan.Es este 6 utan sem eszem gyumolcson kivul semmit.Es megprobalok minden nap bar 1 orat setalni sajnos tobre nincs idom.

Csilla (42): KALORIA SZAMOLAS

Anikó (43): kcal figyelés + mozgás + sok folyadék

Sanyi (63): Az öszinte válaszok

Karcsi (57): Napi kalória csökkentése:max.1200kal. Uzsonna, ebéd, után alma emésztés rásegítő/10dkg/ Kerültem a zsír, vaj,kenyér,/kiv:búzacsíra/ tészták,burgonya édességek fogyasztását. Ha megkivántam bármit, egy pohár víztől ellehet felejteni. Napi 25p. futással a fölösleges zsírt elégettem. 1hónap=5kg fogytam.

Georgina (27): Az segített a legtöbbet, hogy nem egyedül csinálom, mert a családom segít.

Marika (63): többször kevés etkezés

Glória (21): sok vizet iszok

Beatrice (15): Naponta ötször étkeztem és legalább 3 liter vizet megittam.Nagyon kevés húst ettem, viszont annál több zöldséget (főleg répát, uborkát és karfiolt). Heti háromszor 2 és fél órás aerobik- és kétszer 1 órás táncedzésre jártam. Próbáltam többet pihenni és gyalog járni (pl. iskolába, munkába).

Andrea (45): elhatároztam, hogy tavaszra visszanyerem a versenysúlyomat

Imre (25): Napi 500-700 ckal bevitele, szénhidrát kerülése, kenyér és pékárú teljes kiküszöbölése, napi 1 citrom leve vízzel hígitva

Gigi (44): egy hétnapos diéta

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Szilvi (37): Számolom a kalóriát és napi 1200kcal-nál többet nem eszem. Több zöldségfélét és fehér húst eszem. Sajnos még a mozgás hiányzik, majd ha jobb idők lesznek tudok többet biciklizni .4 hét alatt 5 kg ment így le! De most egy kicsit meg állt a fogyás!

Rita (24): Étrend változás

Zsuzsa (39): még semmi

Szilvia (31): A FOGYASZTÓKRÉMEK BEVÁLTAK

Azisvan (43): szénhidrátok teljes mellőzése

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

Pisti (56): 5 napos léböjt kúra, kevesebb szénhidrát,több folyadék (zsírégető teák), -5 kiló 10 nap alatt

Ildikó (38): Mozgás beiktatása

Imi (40): 6 után nincs evés!!!

Kinga (19): Citromlé

Zsuzsi (42): Elkezdtem rendszeresen konditerembe is járni és nagyon figyelek az étkezésekre.

Lizzy (52): saját magam motiválása

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Ezsbet (53): diéta

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Viktória (48): almakúra

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

Tímea (41): Eddig fogytam 6 kg-ot, de sajnos most megtorpanni látszik .

Barbara (32): kétnaponta reggel futottam és figyeltem az étkezésre - a testkontroll / elválasztásos módszert alkalmaztam.

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Ágnes katalin (60): Az hogy fiatalabb voltam, és tudtam mozogni.

Attila (25): Minden nap edzettem és figyeltem arra, hogy mit és mikor ettem.

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Erzsi (53): a csal'di bajok

Tímea (46): nagyon kevés étel

Tünde (20): Sport, étrend változtatás.

Kati (29): vacsorára kevesebbet eszem, és többet sporotolok

Enikő (46): Szénhidrát mentes étkezés, minden nap edzés.

Ibolya (51): Vércsoportos étkezés, mindig kevés étel egyszerre, sok víz, gyaloglás. Nyers zöldségek, kis adagok, sok víz, gyaloglás.

Gabriella (56): lisztes dolgok csökkentése, több mozgás, kevesebb vöröshús

Agnes (28): Az egeszseges taplalkozas es a folyamatos testmozgas

Beáta (39): Rendszeres étkezés

Gabriella (23): Kevesebb kalóriát viszek be,többet mozgok,többet iszok

Edit (45): Saját magam által kitalált étrend (alapja:szénhidrát és cukor/csoki elhagyása), sok folyadékkal és a heti 2-3 alkalmas mozgás, tornázás. És természetesen az akarat és a kitartás. 3 hónap alatt 6 kilót fogytam így.

Balázs (28): Az étrend, figyeltem a kalóriabevitelre, fehérjemaximalizálás, szénhidrát csökkentés, valamint a folyamatos mozgás és folyadékbevitel.

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport

Melinda (19): sok mozgás és a citromos víz

Zsuzsa (54): Még az 'elején' vagyok és csak kb. 3 kg körül fogytam ( két hét alatt) De ami ehhez vezetett, az a tudatos táplálkozás,( saláták, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok) egészséges és nem hizlaló ételek fogyasztása, a kenyérfélék és édességek szigorú elhagyása,helyette teljes kiörlésű termékek, abból is napi max. 2 db ! Napi 5-szöri kevés étkezés,amibe mindig legyen gyümölcs, zöldség! Este 6 után már nem evés !!! Plusz napi 20 perc torna, és napi 1,5 km futás. Ez eleinte elég nagy áldozat és lemondás, de meg lehet szokni ! A cél: 68-69 kg , már 'csak' 22 kg-tól kell megszabadulni ! A sikeres fogyás titka a tudatosság, minden az 'agyban' dől el ! Ne akarjunk gyorsan fogyni ( pl. 1 hónap alatt 16 kg-ot) mert az soha nem lesz tartós. Nincsenek 'csodapirulák', csodaszerek ! A lassú, de biztos fogyás titka : az életmódváltás és táplálkozásváltás! A fogyásért igen is tenni kell, a nem jön magától ! A mozgás és sportolás elengedhetetlen ehhez, kb. 50 %-ot tesz hozzá ! Ja és ne mérjük magunk

Éva (50): kerákpározás, kenyér, tészta, édesség teljes kivonása az étrendből, valamint étrendem megszokott mennyiségét 1/3.-dra csökkentettem

Andi (32): Szénhidrát diéta, 4 hét alatt 5 kg, mivel a torna nem igazán nekem való így a tánc mint testmozgás sokat segített.

Krisztina (36): Nekem ,mivel mozgásban kotrlátozott vagyok,így maradt az úszás és a kerékpártozás!Mivel kerékpározni nem merek a csipő műtétem után,így Úszni járok kb.:1 hónapja napi 2h-át!Persze az evésről is lemondtam,teljesen zsír és olaj mentes diétán vagyok! Párolt zöldség,párolt hús,teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle,sovány felvágott,és persze rengeteg gyümölcs!!!Az első napok,hetek nagyon nagyon nehéz,volt és igazából a fogyásom akkor indult meg mikor elkezdtem úszni,addig hiába tartottam be a diétát nem ment le 3 hónap alatt eghy deka sem! De kitartok az Úszás melllettt és remélem látható eredménye lesz 1 éven belül!

Zsolt (38): Mozgás kevesebb evés

Sándor (48): Táplálék mennyiség és szénhidrát csökkentés.

Angéla (30): szénhidrátok visszaszorítása, minden napos mozgás, sok folyadék (víz) fogyasztása

Niki (28): Cukor fogyasztás felfüggesztése

Zsike (55): még sohasem fogyóztam

Anikó (45): Nálam az étrend, ami segített. Nem sok, de 2.5 kg lement..eddig. gondolom tovább is megy majd. Köszönöm a segítséget!

Zsuzsa (40): mozgás

Csilla (24): Sok folyadek szauna es keves eves es flabelis edzes

Bbenő (53): Az étkezési időpontok és sűrűség megváltoztatása ugyan annyi kalória mellett -5kg egy hónap alatt ,ja és a fogyi napló fontos!!!

József (62): Sok folyadékot ittam ezerrel, és sokkal jobban odafigyeltem az étkezésemre,édességeket kevesebbet fogyasztottam.

Réka (24): Többször keveset enni, mozgás, sok folyadék

Zsuzsa (59): a paleo etrenddel es a rendszeres mozgässal mär voltak sikereim

Kata (34): Itt a tavasz, ki lehet menni futni a szabadba a jó levegőre, a kerti munka.

Irmus (56): Bár azt nem itt olvastam,de én a 7-napos káposztaleves diéta szigorú betartásával kezdtem. Folytattam a lisztes dolgok,részbeni elhagyásával, rengeteg gyümőlcsök beiktatásával, egészségesebb étrenddel. A sok folyadékfogyasztás betartása. Több mozgás.

Hajni (19): Nem fogyasztok cukros üdítőket. csak vizet. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Borbála (58): csak halat és csirmellet ettem és párolt zöldséget és ha lehet tornézom szobakerékpározom. De csak kimérten mert térd protézisre várok.

Ferko (40): Sok mozgás,koplalás

Melinda (33): reggeli citromosvíz ivása

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Timi (22): 5 mins shaper ?s ?trend változtat?s

Laura (19): Sok mozgás,többször ettem keveset.

Katalin (45): Sok folyadék,tán még életemben nem ettem ennyi gyümölcsöt mint most,tulajdonképpen majdnem mindent megehetek amit szeretek ,és mégis fogyok, ennek ellenére nem éhezek,jobban oda figyelek az étkezésemre,nem eszek össze vissza mindent. Ráadásul a fogyókúra előtt,délutánra már szinte mindig be voltak dagadva a lábaim az ödémától,mióta fogyókúrázom nem dagad a lábam.

Gergő (37): Több mozgás, rendszeres edzés. Vettem egy FitBit Charge HR órát, ami nagyságrendileg megmondja elég volt-e a napi zsírégetés, stb. Nagyon jó támpont.

Bogica (13): Evés

Tris (22): Sport, kalória számlálás. Életmód váltás!!

Ágnes (45): Szigorú diéta+ mozgás

Adri (33): Igen, a 90 napos diéta.

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Zita (34): testkontroll 'diéta' és zöldturmix

Melinda (23): Sok folyadék és rendszeres mozgás.

Julcsi (21): diéta és edzés (súlyzós és kardió)

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Reni (28): Nem nagyon ettem, inkább csak zöldségeket! Este 5 után semmit.

Joci (32): odafigyelek mennyit eszem és mit

Pálma (21): Sokat sportoltam szabadidőmben.

Angéla (19): kevesebb étkezés

Ilona (42): prutein dieta

Gyöngyi (53): mozgás

Erika (60): zöldség, fehérje, gyümölcs kombináció

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Brigitta (38): Sport

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Erzsébet (48): több testmozgás, ami nem a kilókban , inkább a testformában kezd már látszani

Erzsébet (54): Paleo-t eszem, de keveset és lassan + sok vizet iszom.

Lilla (26): fehérje szénhidrát egyensúly,torna

Alexandra (22): Sportolás, odafigyelés arra, hogy mit eszek ( pl.: tartalmaz e szinezéket, édesítőszert a termék....stb)

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Gabriella (45): Sok-sok folyadék fogyasztása

Marianna (36): du-2 óra után nem ettem. 2-hét alatt lement 4 kg. de utána már sajnos nem bírtam tovább és 2-hét alatt vissza jöttek a kg-ok.

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Éva (60): A szénhidrát és a zsír csökkentése,ugyanakkor a nagymennyiségű kényszerevés visszaszorítása,amely igen nagy önfegyelmet igényel.

Gy (26): sok zöldség, sok gyümölcs, este csak turmixok vagy nyers gyümölcsök ivása, evése

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Emese (42): edzés, diéta

Frici (46): Testépítés, Fitness

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Gabi (27): Futás

Bernadett (26): Folyékon L-Carnitine fogyaszt?sa alatt 22kg-ot adtam le, heti 5x2 ?ra edzéssel megfűszerezve! Ez most is sikeres...

Anna (54): Étrend változás,torna

Naola (19): Sok mozgás. Pedig nem annyira étkeztem egészségesen. Csak vissza fogtam a magam, és ha ettem is édességet csak nagyon keveset.

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Mariann (37): Napi 5 étkezés keveset,és sok folyadék!Sok gyümölcs,kevés szénhidrát!-4kg

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Dóra (40): Szénhidrát csökkentése, mennyiség csökkentése mozgásprogrammal egybekötve.

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Karolina (28): kalloria bevitel csökentése és a napi egy óra torna

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Kriszti (34): felülés, gyaloglás, futás, cukor fehér liszt, tészta mellőzése.

Ildikó (18): Kevesebbet nassoltam

Zsanett (32): gyümöcs,zöldség,mozgás,4liter folyadék v?z és zöldt tea,adipex szedése

Zoltán (36): Diéta és edzés.

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Veronika (30): Mozgás és diéta

Zsuzsa (29): Kevesebb és egészségesebb t?pl?lkoz?s,es több mozg?s

Meli (33): diéta+mozgás

Rika (45): még nem tudom, lehet, hogy a kenyér elhagyása.

Gabu (43): Csökkentettem az édességet,fehér lisztet,és hetente 4-szer 20 perces torna

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Tünde (39): A mozgás,a sok folyadék bevitel.Sok gyümölcsöt tudtamenni és így már kora délutántól nem ettem semmit.Cask a gyümölcsöt.

Krisztina (24): atkins diéta..

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Flora (18): alig ettem és sportáborba mentem

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Eszter (44): az idő,mikor mit eszem

Nóri (41): Szénhidrát és fehérje fogyasztásomat elkülönítettem egymástól.

István (40): Norbi Update

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Gábor (22): Paleo diéta. sok hús zöldségel...

Zsóka (38): Akkor konkrétan nem ettem.

György (33): többszöri kevés étkezés, kevés vacsorával, sok zöldséggel és csirkemellel .

Eszter (22): Több mozgás, kevesebb kalória

István (19): Sikerült koplalás nélkül 1 hónap alatt leadnom 5 kilót, aztán nem tudom miért, de feladtam, most már sokkal motiváltabbnak érzem magam.

Zsuzsanna (43): Este 6-fél 7 után nem ettem semmit, kevesebb étel,

Beatrix (37): 3 liter vizet iszom,? próbálok többet mozogni.

Zita (37): A diéta betartása,és az edzés.

Bojána (23): több testmozgás,oda figyeltem arra is h több folyadékot igyak,kerültem a cukros italokat és ez nagyon jó eredményhez vezetett,még nem értem el a végleges célomat ,de már nem kell sok hozzá,és ha azt sikerül is elérnem,továbbra is fogok rendszeresen sportolni,feltölt energiával .

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

Csilla (49): csoportos tornázás

Zsuzsa (27): Az amikor szerelmes voltam.

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Aranka (56): az édesség mennyiségének csökkentése

Katalin (38): Pilates, sok folyadék fogyasztás, odafigyelni az étrendre

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

Krisztina (39): mozgás

Lilla (34): kevesebb szénhidrát, több mozgás

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Gabriella (53): Sajnos 2-3 napnál tovább nem tudom csinálni.Elég stresszes környezetben dolgozom,és evéssel oldom a feszültséget.

Ildikó (23): fehérje diéta, rendszeres kerdio mozgás, jóga

Éva (61): 90 napos diéta, már az is siker, hogy jobb a közérzetem. De még csak két hete élek így, 3 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg.

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

Renáta (25): Gluténmentes diéta és min. heti 3x fél óra mozgás.

Renáta (18): több folyadékot iszom mostmár és kevesebbszer (hetente kétszer) eszem csak húsokat

Bogika (27): Sport

János (54): csak csirke

Kitti (19): kevesebb krumpli, több nyers zöldség gyümölcs

Csaba (49): szénhidrát megvonás

István (46): Heti négyszeri mozgás ( alkalmanként 8 km kocogás) .Minimális kenyér és zéró alkohol fogyasztás. Valamint étkezés változtatás.

Vera (45): nem ettem csak minimális kalória bevitel volt

Ria (56): A 6 napos piramis diéta sokat segitett

Mártus (47): szénhidrát szegény diéta

Zsolt (39): Cukor es a hus bevitelenek minimalizalasa

Pál (44): A rendszeres mozgás. Séta, kocogás, futás.

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Anna (62): a kevesebb evés, az édesség csökkentése

Marianna (49): A napi életvitelembe rendszerességet kezdek beütemezni.Odafigyelek mit eszem,napi folyadék bevitelemet próbálom emelni ami számomra a legne- hezebb,és a mozgást emelem.

Judit (50): Mérsékletesség

Detti (29): Több víz, minosegi szénhidrát bevitel(rizs), kiiktattam a cukrokat, több fehérje, zöldség bevitel

Gabriella (33): szénhidrát csökkentett, fehérjedús táplálkozás

Marcsi (43): 24 évesen 7és17 italporral 24 kg

László (53): korai még sikerekről beszélni ,nem diétázok,csak értelmesebben eszek mint eddig.Reggelire mindent,ebéd egy tányérral vacsora saláta.Eredmény: két hét -2 kg.

Marianna (51): Először is az elhatározás és a kitartás. A gyakori de kevesebb mennyiségű evés. Sok-sok saláta, kenyér helyettesítő dolgok, zsírmentes ételek, majdnem minden cukor mentesen eszek, iszok. Zsír égető teák pl. a kömény, a kardamon és a zöld tea. A gyömbért nyersen pépesítem citromlével és minden evésnél egy kiskanállal elfogyasztok belőle. Több vizet igyekszem inni. A torna nagyon fontos. Továbbra is, ami újat megtudok mi járulhat hozzá a fogyáshoz, majdnem mindent kipróbálok. Fogyasztó tablettákat sohasem szedtem, és sikeresen, mert már ott tartok, hogy 120 kg-ról 93 kg-ra lefogytam 6 hónap alatt, 178 cm magas vagyok és 51 éves. Már elég jól nézek ki. Habár még vagy 10-15 kg-t le szeretnék adni, ami tudom, hogy most már sikerülni is fog.

Zsolt (40): -sport -kenyér,cukor,műkaják,űditök elhagyása.

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Andrea (43): Az,hogy alig ettem.KB.600 kalóriát naponta.De ez még fiatal koromban volt,ma már nem bírnám.

Móni (36): Kisebb adagokat eszek,kevesebb cukrot és lisztet.Próbálok többet inni és biciklivel járok dolgozni.Célkitűzéseim is vannak,pl.beleférni egy szép ruhába.

Bea (32): Gondosan odafigyelek rá, hogy mindig reggelizzek (általában 2 szendvicset eszek teljes kiőrlésű kenyérből). A nap további részében kerülöm a szénhidrátot és igyekszem minél több folyadékot inni. A víz már nagyon nehezen csúszik, így pár napja váltottam, gyümölcs és zöld teát iszom felváltva

Judit (55): Odafigyelek,hogy mit eszek, mennyit és mikor.

Ági (41): Kevés étel, sok ásványvíz, rengeteg mozgás heti 7*2 edzés min.60perc 10hónap -18kg

Viki (25): Rendszeres mozgás és a csökkentett kalóriabevitel

Andrea (36): főleg a mozgás segitett.

Beatrix (33): kalória táblázat,edzés

Zsuzsi (28): Norbi Update, és minden nap torna

Ági (53): Glutén és laktózmentes élelmiszerre váltottam a rendszeres mozgás mellett

Edit (43): Kevesebb evés,napi 40 perc mozgás,napi 2-2,5 liter viz

Katalin (38): Minden második napon tornáztam.

Ildikó (56): Plank edzés, 30 napos hasizom, + heti 3 egyéb intenzív mozgás ( túra,evezés,úszás,tánc) fehér liszt, cukor végleges kiiktatása az étrendből

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Zsuzsa (32): 90 napos diéta, aerobik, pilates

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Katalin (53): Jártam akupunktúrás kezeléseken és ez sokat segített, mert jobban be tudtam tartani az ötszöri étkezést, azonkívül a tornázást is.

Janka (29): Csökkentett étel mennyiség valamint odafigyelés az összetételére . Liszt, krumpli , cukor mellőzése .

Alfréd (40): Eddig csak nézelődtem,és így pár napja csinálom. ...de már egy kilót sikerült fogyni.

Mária (55): Korábban napi 3-szor ettem nagyon keveset, de nem fogytam egyáltalán. Mostanság kicsit másképpen étkezem, 5-6-szor naponta keveset, kerülöm a kenyeret és a cukrot, csokit minimálisat de még eszegetek. A lényeg, lement kb 1 hónap alatt 3 kg. :)

Dóra (21): Napi 1200-1300 kaloria es meg plusz torna,futas,sulyzozas

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Csilla (27): 6 óra után nem ettem,citromos vizet ittam,figyeltem h mit eszek/kevesebb zsir,szénhidrát,cukor/,torna

Erika (60): Narancs, alma, joghurt, zabpehely, rozspehely, lenmagdara turmix. Rendkívül laktató.

Piroska (46): Zumba, hetente 2x, tarsasagi tanc hetente 1x, gyalogolas minden nap hegyre 20 percet, egeszseges taplalozas, adagok csokkkentese - 4 kg-ot fogytam

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Ágnes (64): 90 napos diéta

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

Andrea (54): Tulajdonképpen az, hogy mindent eszem, de az eddigiek felét, kivéve azöldség-gyümölcsöt

Timea (30): Volt aki hajtott

Erzsébet (51): Kevés kalóriabevitel.Igaz nagyon nehéz volt mert mindig éhes voltam

Tünde (57): Léböjtkúra és utána rendszeres böjtnapok beiktatása. Mindennapi mozgásra odafigyelés. (Nem elég, hogy tudom, csinálni is kell...)

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Enikö (28): almaecetes vizet iszom,nem eszek kenyeret sem cukros ételeket, semmi édesség és amikor idöm engedi mozgok, este 7 után már csak vizet iszom

Elvira (38): fehércukor,fehérliszt kivonása az étrendből

Zsuzsanna (59): szigorú diéta

Ildikó (45): 6+1 diéta + mozgás: heti 3x45 perc, sok vizet iszom, C-vitamint és krómot szedek. Még csak 10 napja kezdtem, de már érzem a jótékony hatását. Sokkal jobban érzem magam, és a nadrágom sem szorít. :-)

Eszter (23): Heti 5 nap 1 óra edzés.

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Renátó (20): Hát abonet és párolt zöldséget eszek már egy jó ideje +néhe egy két rántott dolgot pl rántott sajt 1-2db rántott padlizsán.

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Peti (33): 5 étkezés,heti 3 kardió edzés.

Csilla (28): Diéta, napi min. 2 l víz, és heti 3 alkalommal mozgás.

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Bernadett (25): kesoi oraban nem ettem

Szilvia (43): mozgás

Ildi (45): Odafigyelek az etkezesre es napi mozgas (heti 1 kg)

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Tímea (45): odafigyeltem a folyadék mennyiségére

Zita (25): kevesebb szénhidrát, sok folyadék, naponta minimum fél óra mozgás

Magdaléna (34): mindenképpen a több mozgás és az édességek csökkentése az étrendemben!

AndrÁs (65): Kevesebb kaloria bevitel, KICSIVEL TÖBB GYÜMÖLCS.

Erika (41): változtattam az étrendemen, és figyelek a kalória bevitelre

Mária (58): Töbszöri ?tkezés d?lután 15óráig utána folyadék kőzben szobabiciklizés.Tal?n ennyi.

Kata (31): Fitness, többszöri, de kevesebb étkezés, természetesen sok folyadék bevitele!

Károly (29): Rendszeres ?tkez?s, nemszabaf ?hezni, több zölds?g amiket szeretek is. Így nem kinzom magam.

V (36): Két hetes diétával kezdtem utánna több mozgás mellett jobban figyeltem a bevitt étel mennyiségére,cukrosat,fehér lisztet és kenyeret semmilyen formában nem eszek.

Szilvia (52): áttértem a Norbi update ételekre

Erzsi (60): Számomra sokkal vékonyabb lett a PÉNZTÁRCÁM...

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Laci (58): Kedves Bea, még nem sikerült semmit tennem a cél érdekében,igérem igyekszem,szükségem volna rá,de még az elhatározás hiányos. Köszönöm az érdeklődést,,ígérem igyekszem.

Enikő (32): Ma kezdetem el a Dukan diétát, remélem ez az akció fog fogyáshoz vezetni.

Marianna (28): kitartás

Szabina (19): Sok mozgás, egészséges étkezés és életmód. Odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Éva (42): A megrendelt fogyasztó tabletták megérkeztek kb. 10 napja szedem! Még nincs mit írni róla!

Tünde (39): Csökkentettem az adagokat ill lecseréltem a lisztet, nem eszem kenyeret, cukrot nincs nasi csak magvak, nincs több vaj, lecseréltem az olajat extra szűz olivára, kimaradt a sertéshús, több a hal és a gyümölcs és napi 3 l víz! Heti három Rubint Réka+ fél óra step gép.

Györgyi (40): Kalória számlás. zumba 3x hetente 50 perc

Erzsebet (45): rendszeres sport,meg a viz fogyasztasa

Tünde (41): Zsírégetés harcosai módszer alapján ( étrend-mozgás) sikerült 8kg-tól megszabadulni.

Szandi (21): Minden este futni jártam, próbáltam kevesebbet enni és a kenyérféléket mellőzni.

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Klári (38): 600kal./nap

Bözse (51): Az hogy tudtam hány kalóriát ehetek egy nap. Hányszor ehetek.

Marika (52): Sok mozgás ! Kevesebb nasi ! Korábbiakhoz képest sok folyadék, zöld tea ( télen amúgy is sok gyógytea fogy a családban !) almaecet ! :)

Brigitta (28): Elkezdtem sportolni, több folyadékot ittam ,csökkentettem a szénhidrát bevételt

Martina (21): Heti 3 alkalommal beépítettem a napirendembe a konditermi edzést 2 órában. 3 hét alatt úgy érzem irányított gyakorlatsorokkal feszesebbé tettem az egész testem. A hasam körcentiben karcsúsodott és a térdem körüli kis párnák is kezdenek eltűnni. Még pár hónap és remélem a kitűzött célhoz közelebb leszek. 10 kilónyi fogyást terveztem, de azt gondolom ahogy izmosodom nem a kilóbeli súlyom lesz a mérvadó, hanem a forma.

Dóri (29): Pákárukat nem fogyasztottam, most fehérje dús ételeket eszek, minimális ch bevitellel, és tkrnázok, amennyit időm enged...

Julianna (59): Láttam mindig, hogy mit és mennyit eszem.

Irén (56): Sokat (minden nap)tornáztam

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Agota (26): sport,etrend valtoztatas és recode használata

Levente (36): Egészségesebb táplálkozás sok gyümölcsöt ettem meg salátákat.

Dorottya (22): Én a 90 napos diétát csinálom még mindig, nagyon jól haladok, most tartok lassan 1 hónapnál és sikerült leadnom már 5 kg-ot. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen jól haladok és be tudom tartani a diéta minden napját.

Katalin (33): kenyérfélék, tészták, cukor megvonása

Bm (26): Kiegyensúlyozottabb étkezés, kardio és erősítő edzésekkel.

Mónika (35): A tánc és a a zsírégető edzés (zumba-lady) mellé beiktattam heti 1-2 erősítő edzést is, valamint jelentősen csökkentettem a kenyérfogyasztást, max heti 2-3 kis szelet magvas, vagy tönkölybúza kenyeret eszem csak. Több zöldséget fogyasztok.

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Zsu (37): A ruháim, egy számmal kisebb kell.

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

Klaudia (23): Naponta többszöri étkezés, és figyelni mikor, mit, mennyit eszem. Fontos az is, mennyit iszik az ember.

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Virgínia (19): Taposógép használata, káposztadiéta, napi 15 perc futás ill. kerültem a cukrot.

Kati (48): többször keveset, éh gyomorra langyos citromos víz, nap folyamán is ezt ittam, délelőtt főleg gyümölcs, c vitamin 1000 mg, napi séta

Anita (22): Adipex

Nóri (24): Ahogy tanácsoltátok, elhagytam a fehér kenyeret, illetve 6 után nem eszem. Csökkentettem a az étel mennyiségét és minden nap szobabiciklizek és ugrókötelezek. 2 hét alatt 3 kiló ment le.

Szilvia (29): Citromos víz, 6 óra után nem ettem, sok zöldséget fogyasztottam

Andrea (48): Amikor Adipexet ettem, de ma már az sem használ.

Marianna (34): Szénhidrát megvonása, heti 2-3 alkalommal futottam.

Heni (23): Ha nem ettem semmit lenyegeben csak fottojast

Eszter (21): A napi többszöri kevés evés.

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Moncsi (44): ...nem ettem édességet, a fogyókúra elején fokozatosan leszoktattam magam a kenyérről, nem ettem se zsemlét, kiflit....a töltött káposztát is kenyér nélkül ettem már. :)

Zsuzsanna (47): Liszt,cukor,tejtermékek, napraforgó olaj elhagyása, sok zöldség,magvak fogyasztása.

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

Zsanett (27): 13NAPOS DIÉTA,TÖBB MOZGÁS ,EDDIGINÉL KEVESEBB ÉTEL FOGYASZTÁSA,BÚZALISZT TÖRÖLVE!!!!!3-4 LITER VÍZ NAPONTA

Edo (57): A legfontosabb az volt , hogy olvastam sok poziíiv tapasztalatot és ez adott erőt a fogyókúra elkezdéséhez jelenleg 19kg mínuszom van már,

Szandra (23): Update táplálkozás

Zoltán (31): kalóriaszámlálás

Beáta (41): Az infóitok!

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Mária (48): Lényegesen több gyümölcs fogyasztása és a króm tabletta alkalmazása.

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

Alica (45): Futás, burpee-edzés,(amiről itt hallottam először és nagyon jól bevált), több mozgás, racionális étkezés, nagyobb mennyiségű folyadékbevitel.

Katalin (26): 2 hét után megjegyezték hogy látszik az eredmény!

Csilla (34): étrendváltás, mozgás

Márti (46): Vettem végre egy elliptikus trénert és és nagy örömmel használom

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Katalin (50): Megnéztem, hogy súly, életkor, mozgás, magasság alapján heti 0,5 kg fogyáshoz 1282 kcal-t fogyaszthatok és ehhez probálom tartani magam.

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Tünde (35): Kitartás,sok folyadék,mozgás

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Tímea (25): Cukor, krumpli és fehér liszt elhagyás

Vivien (29): több sport és az étkezésben való odafigyelés

Zsolt (36): Munkahely váltás..ahol napi 12-20 km sétáltam.Viszont megszokta a szervezetem és leállt a fogyás addig 10 kiló lement.Most viszont a legnehezebb,hogy menni kellene futni amit utálok sajna :)Inkább mennék háborúba mit futni.

Emese (29): Kihagyom az étrendből a szénhidrátot, a cukrot. Nem eszem kenyeret, tésztát, sem krumplit vagy rizst. Maximum update kenyeret vagy teljes kiőrlésű tésztát, de csak nagyon keveset. Update édességeket és sok nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Igyekszem naponta legalább ötször enni, mindig keveset. Mellette sportolok is, heti 2-3 kardió edzést csinálok végig. Eddig 8 kilót fogytam.

Zoli (51): kevesebb kalóriabevitel, aktív élet, napfény

Tibor (18): több mozgás, sokkal több vizet fogyaszto és oda figyelek hogy mikor mit eszek

Emese (20): Betartottam a tanácsokat, a piramis alapján próbáltam étkezni és elkezdtem tornázni is.

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

?va (38): Futás

Nikoletta (19): sportolás, mozgás és egészséges táplálkozás .

Melinda (35): torna,sok folyadék

Ildikó (40): Kevesebbet ettem, megvontam a süteményeket, kenyereket és nem vacsiztam.Meg persze besegített a kínai fogi tea!

Mártika (64): A bétablokkoló gyógyszerek elhagyása és a paleolit diéta.

Anett (18): egészségesen étkeztem, kevesebb édességet ettem

Erzsébet (43): Szénhidrát elhagyása

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Zsóka (56): Lényegesen kevesebb evés..!!!!

Imre (23): étrend váltás

Erika (37): Édesség csökkentése, kiváltása cukormentes saját készítésű lekvárral, rendszeres, kemény edzés.

Nóri (57): Többször keveset enni, figyelni az összetételre, kenyér féle, dugító étel kizárva. Hetente 1-2x csak leves, yoghurt, vagy gyümölcs fogyasztása. Ha éhes vagyok, evés előtt először inni.

Marta (32): Elkezdtem a 90 napos dietat.

Tamás (28): Citromos víz folyamatos bevitele, sör és üdítőitalok kivonása, szénsavas és cukros italok kivonása, édesség kivonása, teljes kiörlésű kenyér használata, olajbogyó és olívaolaj használata

László (62): Sokkal kevesebb mennyiségű étel! Sokkal inkább megválogatott étel összeállítás! Kenyér szinte teljes kiiktatása!!!

Csilla (34): folyamatos szigorú mozgás, nálam leginkább a zumba mint mozgásforma vált be

Ildiko (46): el hagytam az esti nasit

Ildikó (52): a 14 napos fogyókúra,egyszer bírtam betartani-7 kg-ot fogytam,közel 2 évig nem híztam vissza.

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

Mária (40): Először végigcsináltam a Los Angelesi fogyókúrát 3x5 napot, -2 kg, utána a 10 naposat, újabb -1 kg, azóta pedig próbálok szénhidrátmentese enni, ez most már kb 6. hét és - 1 kg . Heti 2x aerob mozgás+2-3 l víz naponta

Mónika (42): Kevesebbet eszem, és mozgok.

Ilona (60): Az étkezések gyakoriságának növelése -2-3 alkalomról 5-6 alkalomra,valamint a mennyiségek - számomra jelentős- csökkentése. Az utóbbi nagy önfegyelmet igényel!!

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Timi (41): Rendszeres mozgás és megfelelő étrend kialakítása.Olajok,zsírok ,szénhidrátok utóbbi részben törölve az étrendből.Sok saláta és csirke hús fogyasztása.

Alexandra (19): Nagyon hasznosnak tartom 2 hete nem eszek csokoládét helyette gyümölcsöt és zöldséget kevés szénhidrátot mert hát az is kell a szervezetnek reggel többet eszem délbe kevesebbet este meg nagyon kevesebbet eszem. fehérjét eszem sokat, Edzem minden nap és fogytam is 2 és fél kg. Ha edzem utána egy kis fehérjét kell ennem mert az nélkül nem ér semmit az edzés ha jól tudom. Szerintem nagyon jól váltottam életmódot és jót is tesz nekem. Jól érzem magam a bőrömben nagyon.

Szűcs magdolna (53): 1000 kal egy napra, és edzés mindennap 30 perc elliptikus tréner

Boglárka (42): Az lenne, ha stresszt nem túlevéssel kompenzálnám, ez egyelőre még nem sikerül.

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Bettina (18): mepróbálok nem enni 7 után, almaecetet iszok étkezések előtt, több gyümölcsöt eszek

Barbara (31): már többször eszem egy nap

Krisztina (41): sajnos az ha nem ettem szinte semmit :(.

Gábor (23): Szerintem az vezetett a siker útjához, hogy beiktatódott a mozgás és valamivel megfontoltabban étkeztem.

Dóra (37): sokkal több folyadék fogyasztása

Ottília (39): Az élelmiszerek glikémiás indexét figyelembe vettem és lehetőleg csak alacsony GI élelmiszereket fogyasztok,minden második nap 40 percet tornázok.25 nap alatt 5 kg-ot fogytam,65 kg vagyok és boldog és folytatom.5x étkezem egy nap keveset de finomat,külön főzök magamnak.Van Tupper párolóedényem,ezzel hamar megy.Multivitamint,probiotikumot,C vitamint és magnéziumot szedek.A nyáron 2x20 leszek és már alig várom a szülinapi partimat,jól fogok kinézni!

Vivien (17): A helyes táplálkozás betartása.

Kata (33): Magas fehérjetartalmú étrend, mozgás. Nem diétázok megváltoztattam a szokásaimat az itt olvasottak segítségével.

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Marianna (41): most jelenleg nem eszek húst és hústermékeket tartalmazó ételeket, de azért nem fogytam olyan sokat.

Viki (20): Végre rászántam magam a helyes étkezés részére is :)

Katalin (63): csak keveset eszek es tobb folyadekot fogyasztok

Krisztina (23): Sokszor kevesebb evés, több ivás, kevesebb szénhidrát fogyasztás, mozgásnak pedig futás és tornagyakorlatok.

Magdi (35): Diéta , napi 4km futás, cellulit kezelés

Mesko (34): nem

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

Niki (19): edzés + diéta

Ági (51): többet mozogtam

Mariann (35): A mozgás

Thomas (43): folyamatosan követem a leírtakat, illetve a weboldalon hasznos további tanácsoakt találok.

Melinda (39): Le kellett cserélnem a kenyeremet teljes kiőrlésűre és már ettől is észrevettem magamon nagyon pozitív változásokat.

Erika (31): Kisebb adagok

Hajnalka (24): Rengeteg sport, nem evés :)

Melinda (40): mozgás, mérsékelt táplálkozás

István (58): Sajnos a drasztikusság,nagyon kevés kalória,számomra lényeges volt a látványosság, ami ösztökélt,hogy ne hadjam abba.egy hónap alatt 10kg második hónap hat kg ment le.

Otto (51): Kitartas

Tünde (46): Rendszeresített mozgás, 30 percet futok 3-4-szer egy héten, mellőzöm a szénhidrátokat, sok zöldséget eszem, sokat iszom

Szilvia (40): mindig a mozgás, mértékletes evés

Marika (55): elsősorban a szervezet lugositásával kezdtem.reggel 1 evőkanál frissen facsart citomlé evés előtt fél órával.délben 1 evőkanál almaecet szintén evés előtt fél órával.este lefekvés előtt szintén 1 evő kanál almaecet mindezt 2dl langyon vízben,és este félóra szobakerékpározás.napi 2.5lt folyadék!!!

Eva (28): torna

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Kriszta (44): Hay diéta kombinálva méregtelenítővel. (Nem reklámozom, ha valakit érdekel, privátban írom.)

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

KlÁra (53): NEM IGAZÁN TUDOM, NAGYON NEHEZEN HALAD.

Ildikó (57): Egy hónapja kezdtem a főleg fehérje diétát, ettől 5 Kg-ot fogytam.

Renáta (27): Megpróbáltam napi legalább 4 szer enni (eszek),kb. 3 liter vizet fogyasztok napont és napi 20 percet tornázom. Így 2 kg-ot fogytam 1 hónap alatt. Nem is a súly a problémám, bár az is jó hogy megy legy, inkább cm-ben látszik.

Jutka (47): vacsora kihagyása kenyér

Timi (27): Szétválasztó diéta

Ágnes (19): Főleg a mozgással kapcsolatos cikkek, hogy melyis mozgásforma hogyan alakítja a testem.

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

Andi (29): Sok zöldség, csirkemell, és semmi lisztes, semmi tészta, rengeteg gyümölcs... :)

Enikő (19): rubint rékás edzés

Mária (54): a reggeli egy evőkanál almaecet egy pohár vízben feloldva

Dorka (26): estére nem ettem haéhes voltam ittam inkábba valamit.

Mária (31): 15 évesen sikerült lefogynom 90 kilóról 65-re. Kevesebbet ettem, nem vacsoráztam, csak almát és sokat sétáltam, néha futottam. Később 25 évesen elkezdtem a 90 napos fogyókúrát, mert felszedtem 10 kilót. Azzal sikerült 12 kilótól megszabadulnom. Azóta tartom a 60-63 kilót, pedig közben született két kisfiam. Sajnos nem tudom rászánni magam a sokszor keveset elvre, legtöbbször délelőtt gyümölcsöt eszem, délután pedig egy adag főtt ételt. Így elég vékony tudok maradni, mert magas vagyok, de sportolnom nagyon kellene, csak két pici gyerek mellett elég nehéz megoldanom.

Csilla (46): Erős elhatározással indultam neki,kellően motivált voltam,célokat tűztem ki magam elé.Súlyvesztéskor büszke voltam és elégedett.Keveset és odafigyelve ettem.Első körben több,mint 20kilót fogytam.

Brigitta (30): Az hogy csokkentettem az etel mennyiseget

Ritu (39): Meforal heti 3-zumba

Brigitta (30): Elhagytam az étrendemből a fehér kenyeret, tésztákat és a kólát. Az evési mennyiségemet is csökkentettem, és lassabban kezdtem enni. Szinte minden nap tornázom 20-30 percet.

Kristian (25): szigoru dieta

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Reni (26): Diéta, sport ( spinning)

Ágnes (58): hetente 1 kiló fogyás

Anita (27): Megvalogatni az ételt amit eszem.

Zoli (19): Étrend változtatása.

Ildiko (55): A sok zoldseg fogyasztasa,nyersen es parolva,talan a citromos viz is segitett sokat.

Laura (40): csak senhidratot esfeherjet fogyasztok

Anita (38): még nem

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Kriszta (43): szénhidrátcsökkentés

?dám (31): A sok v?z fogyasztása az fontos és a kenyér,krumpli,lisztes ?telek elhagyása !

Attila (40): betartottam a dietat

Pál (50): bontott étkezési program (fehérje, zöldség,szénhidrát, gyümölcs),napi bontásban.

Ilona (56): Több folyadék fogyasztása, mozgás

Anna (57): Tobb folyadek, kenyeret egyaltalan nem eszem. Igazabol en nem dietazom hanem naponta 5-6 etkezem keveset. Igy 3 kg fogytam Heti egy alkalom 1 ora seta

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Alexandra (24): Edzés

Edina (33): napi többszöri étkezés

Andrea (19): helyes taplalkozas,minden heten 5-szor kondi terem,tobbek kozott hetvegen szobabiciklizes.

Angyal (46): Kalória számlálás, teljes étrend váltás,mozgás, 6 óra után nem étkezem...

Edit (54): Szénhidrát ,zsír különválasztása.Egyszerre nem ettem őket.Lassú fogyás,de nagyon eredményes.

Nóra (33): Étel rendelés

Anikó (25): Szénhidrátok csökkentése. Zöldség, gyümölcs nagyobb mennyiségben való fogyasztása. Tudatos táplálkozás. Akarat!

István (28): diéta,sulyzós torna

Ircsi (44): szénhidrát, cukor elhagyása, sok folyadék fogyasztása

Monica (31): Rengeteg sport,reggeli futtas,kiegyensulyozott etkezes. Most kezdem a feher dietat. Eddig 6kg ment le a 75kgbol/172cm. Meg 6kg akarok leadni.

Richárd (32): Rendszeresebb étrend.

Brigitta (32): Kevesebb edesseg, tobb gyumolcs es zoldseg! Kevesebb edesitett udito es sokkal tobb viz! Es nem mellekes a tavasszal tobb mozgas!

Gabi (51): evés helyett inkább iszom és az osztott étrend

Marianna (41): megfelelő étrend,rendszeres mozgás

Nikoletta (20): Feleztem az adagokat és nem nassolok

Nóra (21): futás

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Renáta (34): Elkezdtem tornázni rendszeresen. változtattam az étkezési szokásaimon, jelenleg 3 hét alatt 10 kg-ot fogytam.

Kinga (27): Elsősorban a 90 napos diéta,és beszereztem egy kerékpárt amin napról napra több km-ert teszek meg.Nem eszek kenyeret,vagy nagyon ritkán teljes kiőrlésűt de azt is lassan csökkentem.Igaz eddig még nem igazán indult meg a fogyásom,de remélem mihamarabb eredményes lesz.

Andrea (23): ha nem ettem

Vera (42): ha nem ettem szinte semmit,de akkor viszont rosszul lettem :(

Anna (58): A 90 napos diéta és mellette (heti 4 alkalom) otthoni torna.

Eva (39): 90 NAPOS FOGYOKURA

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Gábor (22): Napi 5-6 étkezés, kevesebbet mint amikor kitöltöttem a tesztet (bár férfiként el kell, hogy mondjam nem könnyű) + a cukor helyett is természetes édesítőt használok. Szedek vitaminokat és az általatok javasolt Zsírégetőket.

Dániel (35): Keveset ettem többször és többet mozgok

Szilvia (30): probálok sok folyadékot inni ,reggel ennni és naponta többször

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Laura (20): Nem eszek annyit. Inkább iszok sokat vizet. És nem is vagyok éhes. Köszi mindent.?

Judit (36): diéta,sport

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Andrea (29): Több mozgás, diéta, cukor és liszt elhagyása, több zöldség fogyasztása, víz, víz, víz tudatos étkezés

Andrea (38): Következetes diéta kalória számolgatással, sok torna, sport.

Emoke (38): a mozgas

Éva (45): Kemény torna, biciklizés a szabadban, kőkemény elszántság és a kitartásom!

Luca (18): Nap 1250 kalóriát eszek és havonta járok diatetikushoz kontrollra, heti 6-ot edzek.

Éva (46): a testmozgás, minimális szénhidrát bevitel.

Éva (51): Kalória számolás, torna.

Linda (21): 26 kg-t már fogytam egyszer csak a terhesség alatt feljött 13 kg

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Kata (53): A Gastroyal zsírégető ételeit fogyasztom, még több gyümölcsöt eszem, több folyadékot iszom.

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Melinda (42): mozgás naponta, mértékletesség a táplálkozásban, cukor elhagyása

Irén Edit (49): Több mozgás, almaecet kúra.

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Mária (63): IR. Diéta/-25.kg/

Niki (44): sok mozgás, kevesebb kalória, többször kevesebb étkezés

Ria (20): mediterrán étrend, kevés tésztaféle, sok gyümölcs és zöldség

Katalin (31): Sziasztok nem eszem édességet és rendszeresen tornázom.

Erzsi (48): Emelt folyadékfogyasztás (citromos víz),cukor minimalizálása,több mozgás,kevesebb szénhidrát.

Nusi (61): tobb receptet is kiprobaltam. mindenik hozott sikert,pl 2 het alatt 9 kilo . de ezek tul drasztikusak voltak szamomra. ezekhez ezutan csak akkor nyulnek ha surgosen kellene leadjak egy par kilot. itt olvastam a 90 napos fogyokurarol. kiprobaltam , meg mindeg probalom:). nem nehez betartani, nem kell ehezni, talan a gyumolcsnap egy kicsit macera de ki lehet birni. nalam ez hoz eredmenyt minden heten leadtam mostanig 1,2 kg. nagyon orulok ,hogy rabukkantam erre az oldalra. szerkesztoinek koszonet, gratula, es sok-sok jo olvasnivalo! tisztelettel samsudean nusi

András (64): visszafogott étkezés, fogyasztóöv, kemény fizikai munka, futás

László (62): Egészséges táplálkozás

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

Yvett (20): Heti 3-5 nap 40 perces kardió edzések(vagy 20 perc kardió - 20 perc erősítő gyakorlatok), és az ételadag csökkentése.

Gergely (26): Kalóriaszámlálás+sport

László (64): igen szénhidrát szegény éternd

Veronika (34): Kardió zóna és erősítő edzések itthon (Péntek Enikő).Az étkezésre odafigyelés és sok folyadék (víz). Éhgyomorra egy pohár citromos víz. Az edzés pedig heti 3-4 alkalom és kb félóra.

Anikó (50): az idegesség

Mónika (46): éhezés nélküli fogyás

Alexa (21): Rendszeres táplálkozás naponta 5-őr alacsony kalória tartalmu ételeket illetve edzés.

Emese (47): Mozgás

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

Imre (61): Csak fehérhús és hal, néha tojásrántotta, pékárúból hetente 3 db. zsemle napi 2x 1200 m futás,kocogás

Mónika (24): Én eddig napi pár kortyot ittam. Javaslatotokra emeltem a mennyiséget, eleinte rossz volt, ma már a munkahelyemre is viszek, és állandóan iszok mert szomjas vagyok ami eddig nem voltam. Elkezdtem heti 2 alkalommal spinningre járni 2kg-ot fogytam. Igaz ez nagyon kevés, de kb. 2éve egy dekát sem fogytam, szóval örülök neki.Még 8kg-tól szeretnék megszabadulni.

Ferenc (31): Sportolás és helyes étrend.

Maria (27): teljesen elhagytam a fehér lisztből készült ételeket, és a reggelt egy citromos vízzel kezdtem(2dl ásványvíz, 1/2 citrom kifacsart leve)

Dia (27): Teljesen elhagytam a kenyeret és a tésztákat. A levesekkel pedig elkerülöm az éhségrohamokat.

Szandi (21): Rubint Réka 120 perces alakformáló video

Edina (34): A napi 1000- 1200 kaloria betartása.Sokat ittam és próbálok több gyümölcsöt zöldséget enni.

Sándor (40): részben elhagytam a kenyeret, nyers zöldségeket eszem, föleg káposztasalátát sárgarépával.

Erzsi (45): egy kapszula növényi eredetű és ez mellett ehettem igaz kicsit kevesebbet, de megérte a lábaim nem fájnak.

Krisztina (22): Meg folyamatbam van az alomtest elerese de sok hasznis cikket olvastam itt ami konnyebbe tette a fogyast, segitette. Rengeteget edzek es egeszsegesen rendesen taplalkozom.

Józsi (44): nem eszem kenyeret egyáltalán,helyette a puffasztott rizst eszem.

Henrietta (19): Az átlagos napi folyadék bevitelemhez képest sokkal több folyadékot vittem be a szervezetembe, ezáltal sokkal élénkebbnek, figyelmesebbnek éreztem magamat, ráadásul kevesebb élelmiszert (kenyeret, tésztaféléket) fogyasztottam, ami miatt (nem sokat, de) csökkent a testsúlyom.

David (37): Este alvas elott zoldseget ettem csak.

Zita (23): Nincs rajtam rengeteg súlyfelesleg, mindössze 8-10 kg. Viszont ezzel a néhány kilóval már évek óta küzdök. Hol leadok 5 kilót, hol felszedek 5-öt. Éppen ezért már nagyon rutinos vagyok a fogyókúrázásban :) Nekem nagyon sokat segít a fogyásban, ha többször eszem keveset egy nap, ahogy azt a fogyás.info oldala is javasolja és ha 5-6 óra után gyümölcsön kívül nem eszem mást. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ha valamit megkívánok, azt nem feltétlenül vonom meg magamtól. Eszem csokit és néha sültkrumplit is fogyókúra alatt, csak keveset, de ezzel együtt is sikerül a fogyás. Elsősorban az étel mennyiségén változtatok, a minőségén csak részben. Ez lassabb fogyást eredményez, de nekem ez vált be a legjobban.

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

Gabriella (64): Tobb zoldseget gyumolcsot ettem, kevesebb hust es kenyeret de sajnos a korom (64) a szivmutetem es a mostani foglalkozasom (bentlakasos hazi apolo) nem biztosit eleg testmozgast

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Zsuzsanna (46): kevesebb kalória, kevesebb szénhidrát,mit mivel eszek;húst zöldséggel,tésztát zölséggel,

Zoltán (40): Futás heti négy alkalommal + kalória számlálás!

Ági (31): Figyelek, hogy mit eszem.

Beáta (46): kihagytam az szénhidrátokat

Évi (28): Sok folyadék, este 6 után nem evés.

Jani (54): a kórházban töltött 40 nap!!-9kg !cukorbeteg vagyok !a jobb lábam ortopéd lett!! lábbal való sport kizárva! esetleg sakk és ulti!!amugy dolgozok de gépen ami a lábam nem nagyon terheli!!

Luca (61): Odafigyelés az étkezésekre, fehérjében gazdag,szénhidrátokban szegény étrend kialakítása 'kalória.számolgatós' módszerrel.

Zsuzsa (38): Édesség elhagyása, gyömbéres zöld tea.

Erika (59): A kevés evés cukor és kenyér nélkül.

Szilvia (32): Többször keveset eszek. Nem nassolok, csak heti 1-2 alkalommal. Több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok a nap folyamán és vacsorára csak gyümölcsöt és zöldséget eszek. Köszönöm a segítséget!

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Imola (28): Dieta es lugosito italok:zoldtea citromos viz

Marta (27): ki hagytam a lisztet cukrot es napi45perc torna

István (38): napi 1250-1300 kcal max bevitel + mozgás

Szandrus (24): Aerobik, odacigyel?s a napi kalóriabevitelre ?s tápanyageloszlásra

Ilonka (24): Étrend betartása

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Ari (39): heti 6 edzés, cukor és liszt elhagyása

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Fruzsi (19): A 90 napos diéta.

Zoltán (58): Az étel mennyiségi csökkentése,valamint a kenyér és a vöröshús elhagyása.

Jacqueline (33): Mindennapi mozgás és próbálok 5-szőr kis adagban étkezni. És már jó két hete 2l iszok naponta.Sokkal szebb a bőröm is tőle...

Dika (21): koplalás

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Tünde (52): Szénhidrát teljes megvonás, hús,sajt,hal +zöldség evése naponta 4x kevés,reggelire Adiponix diéta turmix, sok folyadék és legalább napi fél óra intenzív mozgás. Nem éheztem, és mégis két hét alatt 6 kg-ot fogytam.

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Zsolt (19): sport és diéta

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Niki (28): Glutén mentes étrend leginkább

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Györgyi (50): Sok zöldség és a mozgás

Clau (24): Február 12.-én jött az elhatározás, hogy igen is most változtatni fogok az életvitelemen. Két kislány anyukájaként nem sok időm van magamra, hiszen szinte minden percemet elfoglalják. A fogyásom titka: reggel meleg citromos vízzel kezdek, napközben megiszok 2-3 l sima csapvizet+ 2-3 pohár zöldteát, az étkezéseim számát megnöveltem viszont a mennyiséget a felére csökkentettem, hamar hozzá lehet szokni. :) A cukrot próbálom édesítővel kiküszöbölni a fehérkenyeret pedig minimalizálni( sosem tudnám teljesen elhagyni :) ) Ha van időm a nap folyamán tornázni az max 30-40 perc a gyerekek alvásidejében. Az eredményem 2,5 hónap alatt 7,5 kg a centik csak úgy olvadnak úgy, hogy nem éhezek. A siker pedig még jobban ösztönöz! Minden féle fogyókúrát kipróbáltam már, de ez amit saját magamnak raktam össze ez mindennél jobb és még koplalnom sem kell. Jól érzem magam és folytatom a kilók olvasztását kényelmesen. Még kb. 5-7 kilótól akarok megszabadulni. Ha ez is sikerül megosztom veletek. :)

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Kriszta (41): több fehérjét fogyasztottam zöldségkörettel, a hagyományos köreteket elhagytam.

Adel (62): dieta

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Brigi (43): Dieta

János (36): Rendszeres sport Testépítés heti 4-5 alkalommal. +diéta napi 6-7 étkezés + sok sok sima víz :)

Katalin (48): 21 éve 3 hónap alatt a testkontroll című könyv és mindennapi torna segítségével sikerült 20 kg fogynom.

Rene (46): Muay Thai edzés

Veronika (20): Nekem az segített sokat, hogy napi 3 liter vizet mindig megittam :) Persze mellette tornázok is és semmi édesség :) Az édesség vágyadat csillapithatod gyumolcsokkel (én ananászt, kiwit és narancsot szoktam enni), de például a mandula és a foldimogyoro is nagyon segit :) És ne feledkezzunk el a savanyú káposztáról sem, ami tényleg nagyon hasznos :) És had írjam ide, hogy 4 hét alatt 8 kg-tól szabadultam meg :)

Anett (25): Kevesebb étel kellő odafigyeléssel,cukros üdítők mellőzése,több mozgás.

Zsolt (37): A fehérje diétát kezdtem el 3 hete. Akkor 150,2kg ról indultam, most 141.1 kg vagyok.

Patrik (33): A szénhidrát és cukor fogyasztásának minimalizálása, a szénsavas üdítőitalok elhagyása, és persze valamennyi mozgás.

Ildiko (40): 3hét alat sikerült 1.50 kg fogynom bio alma ecetes kúrát csinálok 1 dcl vizhez 1 evőkanál ecet és kevesebb kenyeret eszek, nagyon őrvendek

Katalin (20): Elkezdtem a 90 npos diétát és már most 2 hét után sikerélményeim vannak

Anita (27): A tornázás, csak lusta vagyok tornázni.

Éva (40): Reggelire csak gyümölcsöt eszem. Sokkal energikusabb lettem és az emésztésem is sokat javult. Már nem puffadok annyira mint ez előtt.

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Kata (24): nem ettem 5 napig és sokat táncoltam.

Rozália (45): A szénhidrátok szinte teljes elhagyása

Eszter (50): 90 napos szétválsztásos diéta, de most nehezen megy a figyás a chusing kórom miatt.

Rebeka (23): Rendszeres futás, és helyes étkezés. ( minden fajta szénhidrát elhagyása)

Tünde (39): megváltoztattam a táplálkozásomat többet mozgok

Kati (32): sport

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Maria (52): Több gyümölcs, zöldség és mozgás

Kata (31): Kevesebb szénhidrát,több fehérje. Mindennapos mozgás.

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Gyongyver (44): napi 20 perc torna es minden masnap 40 perc,etrend valtoztatasa,tobbszor eszem es keveset,kenyeret es edeset mellozom, este 6 utan nem eszem.elszantsag,kitartas, 1 honap alatt 3,4 kg -ot fogytam

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Hajnalka (56): Megkerestem Az intelligens fogyás csapatát, s az ő útmutatásuk alapján életmódot változtattam /elkezdtem, 5 hete, -5 kg , többet eszem, mint azelőtt, naponta ötször táplálkozom, heti 3 alkalommal zsírégető torna itthon

Lives (20): életmód váltás

Judit (35): mozgás sok zöldség sok folyadék

Rita (36): Kettő is volt,de sajnos egyik sem maradt végleges,bár ez valószínű a mozgásszegény időszakokból fakadt.Az egyik és ez volt a tartósabb.napi torna,délután már csak gyümölcs.A másik a szétválasztó diéta.

Anna (25): Lemondtam a saját egészségem érdekében bizonyos ételekről. Minimálisan fogyasztok olajban sütött ételeket, és száműztem a majonézt is...

Noémi (25): Betartottam a javaslataitokat, rendszeresen reggelizek, több folyadékot fogyasztok, elérhető célokat tűztem ki magam elé.

Istvan (53): kevesebb kaloria tobb mozgas

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Évi (50): Ha nem ettem, vagy nagyon keveset !

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Ágnes (46): kenyér és más pékáru elhagyása az abonettet kivéve

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Lívia (26): anyag csere gyorsítás rostbevitellel ( napi búzakorpa bevitel ), minden másnap 40perc intenzív mozgás ( szobabicikli), fehércukor megvonás, édesítővel helyettesítés.

Barbara (19): Megszabtam hány óráig ehetek

Violetta (47): etkezesi adag csokentese

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Rita (20): kevesebbet eszek, többet mozgok

Fruzsi (25): kalóriaszámolás - ne vigyél be többet, mint amennyit elégetsz, ha mégis, akkor mozogd le a többletet!

Mária (58): napi 6-szori nagyon kevés mennyiségű, szénhidrátszegény étkezés.

Anikó (26): A kapott információkat felhasználva változtattam az életmódomon! Kiszámoltam mennyi kalóriát ettem eddig (több mint 2000 kcal volt), ebből levontam az oldalon ajánlott 700 kcal-t. Így ma már csak napi 1500 kcal-ra szorítkozom, és egyáltalán nem okoz megerőltetést. Igyekszem naponta 5x enni. Két étkezés közt egyáltalán nem vagyok éhes. Tornázni kezdtem, ahogy Önök javasolták, ehhez vásároltam 2 eszközt is, hogy otthon végezhessem mindezt, ugyanis borzasztóan fázós típus vagyok. A legnagyobb probléma a haskörfogatommal volt, ez szinte depresszióssá tett. 106 cm-es haskörfogattal, a kapott javaslat után kezdtem el a fogyit, mára 98 cm-nél állok. A 4.-5. emelet megmászása sem jelent már gondot! :) Kevesebb cigit szívok! Alapvetően megváltozott az életem, és ezért nagyon hálás vagyok az oldal szerkesztőinek! :)

Tamara (45): Édességek kerülése, mérséklése. Közel azonos időben történő étkezések, és a mennyiségek kontrollálása.

Anikó (54): citromos,zöld tea napi 1,5 l

Zoltán (41): Egy időben elhagytam az étrendemből minden pékárút.

Gabi (37): Sokkal többet iszok,étrend változás(-4kg);;))))

Attila (51): Rendszeres futás, kevesebb étel bevitel.

József (44): többször keveset eszem, sok vizet iszom

Ágota (20): Diéta

Krisztina (39): Gluténmentes diéta

Klaudia (22): Kevesebbet eszek és az édességet próbálom kiszorítani.

Marcsi (52): A feher liszt es cukor, krumpli es rizs elhagyasa. Tobb zoldseg, tobb folyadek (gyogytea), este 6 utan semmi kaja! Rendszeres mozgas: heti 3-4x.

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Gabriella (46): A gyorsan felszívódó szénhidrátok elhagyása pld a fehér kenyér és a finomított kristálycukor,ezeket helyettesítettem a teljes kiőrlésű kenyérrel és az édesítőszerekkel!

Attila (33): A többszöri étkezés, kis mennyiségekben

Márti (29): Minimális mennyiségű szénhidrátot ettem, mást pedig naponta 5-ször;és hetente 3 alkalommal súlyzós edzést, valamint fegyencedzést végeztem.

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

Klára (65): Gyakrabban és kevesebbet eszem. Fő étkezések előtt almaecetes vizet iszom (1 kanál almaecet egy pohár vízben).Több folyadékot fogyasztok. 18 óra után csak alma. Több mozgás, jelenleg a szobabiciklire korlátozódik a rossz időjárás miatt. Fontos, hogy az ember lelki békéje meglegyen, hogy koncentrálhasson a kitűzött célra.

Péter (36): Szénhidrátok részleges megvonása

Vivien (23): almaecet fogyasztása, vacsora minimalizálása/kihagyása, hastánc videó, kevesebb cukortartalmú ételek fogyasztása

Petra (24): Több folyadék bevitel.

Judit (42): Heti 2x1 óra alakformáló torna, és a klasszikus dietetikusi útmutatás: semmi cukor, semmi fehér liszt, sok zöldség, gyümölcs, folyadék,napi 5x étkezés.

Zsuzsanna (57): Számoltam a bevitt szénhidrátot

Lenna (20): Sehogy se tudok lefogyni

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Mónika (44): Odafigyelek, hogy mit, mikor, mivelés mennyit eszem, valamint sokkal több erősítő edzést végzek. Rájöttem, hogy nem is feltétlenül fogyni akarok, hanem átalakulni. Megértettem, hogy az izom több kalóriát éget, ezért kevesebb kardiós edzést csinálok és több erősítőt. Persze edzetlenségem és a korom miatt csak saját testsúllyal.Hosszútávon kezdtem el gondolkozni, tudom, hogy ez egy hosszú folyamat lesz. A fogyás szót már nem is használom, szép lassan az életmódomat AKAROM!!! megváltoztatni.

Mária (52): Napi 40 perc szobakerékpározás+10perc felülés,zöldségekből készült ételek(külön főzök magamnak)76 kg-ról 72-re fogytam még 6kg a cél.

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

Edina (26): igazából én azt,hogy mindig figyeljem mit és mennyit meg mikor 3 gyerek mellett nem megy,de én 1 hét alatt 6 kg fogytam.mégpedig úgy hogy azt vontam meg amit imádok(kenyér) és azt ettem amit kevésbé szeretek.Szóval reggel délbe és este megette 1 natúr joghurtot 1 répát nyersen lereszelve, 1 almát meg puculva lereszelve 1 virslit beleszeletelve ezt összekevertem ill 1,5 l zöld tea