Főoldal: Fogyás.info – A sikeres fogyás titka Fogyás.info - Menü
Érezd jól magad a bőrödben!

Fogyasztó- és étvágycsökkentő gyógyszerek

Rizikók és veszélyekMára egyre több fogyasztószer, étvágycsökkentő jelenik meg a piacon. És ha az ember kipróbált már közülük néhányat, s az eredmények kérdésesek voltak, érthető a bizalmatlanság. A fő kérdés végül is:

Valóban olyan biztonságosak és hatékonyak a fogyasztószerek, mint ahogy állítják?

Sajnos egyáltalán nem minden fogyasztószer használata biztonságos vagy egészséges, a hatékonyságról már nem is beszélve. Ezek alapján bizony teljesen jogos a szkeptikusság, a bizalmatlanság, a kétkedés.

Viszont az sem lenne korrekt, ha a rossz tapasztalatokból általános következtetést vonnánk le, s minden fogyasztószert automatikusan elvetnénk. Mert igenis vannak olyan – de csakis természetes! – fogyasztószerek, melyek használata teljesen biztonságos és eredményes.

Első lépésként nézzük meg, hogy a gyógyszertárakban – legtöbbször vényre – kapható testsúlycsökkentők, fogyasztó tabletták beváltják-e a hozzájuk fűzött reményeket, és érdemes-e ezeket a fogyáshoz használni.


Fogyasztó- és étvágycsökkentő gyógyszerek

Fogyasztó- és étvágycsökkentő gyógyszerek

A gyógyszernek minősülő (általában vényre kapható) fogyasztószereknek két fő típusa van:

Étvágycsökkentők:

Az étvágycsökkentők fokozzák a szervezet teltség érzetét, s ezáltal „trükközik ki” a természetes éhségérzetet. Hatásukat kémiai ingerületátvivő anyagok fokozásával (mint pl. a szerotonin vagy katekolamin) érik el, ami elnyomja az éhségérzetet. Ilyen étvágycsökkentő gyógyszer pl. az Adipex, Meridia, Lindaxa.

Zsírfelszívódás gátlók:

A zsírfelszívódás gátló gyógyszerek (mint pl. a Xenical, Alli) megakadályozzák a táplálékkal elfogyasztott zsír egy részének felszívódását.


Ezen fogyasztószerek egy része rövid távon valóban eredményesnek tűnhet. Szedésükkel meg lehet szabadulni több-kevesebb felesleges kilótól.

De mielőtt valaki túlságosan belelkesedne, és az ilyen fogyasztószerekben keresné túlsúlya leküzdésének lehetőségét, érdemes figyelembe venni az alábbi tényeket.

Rizikók és veszélyek

1. A gyógyszerek szedése mindig valamekkora rizikóval jár; függőség, mellékhatások, tolerancia kialakulása.

Függőség:

A testsúlycsökkentő gyógyszerek – mint bármely gyógyszer, amit hosszabb ideig szed valaki – testi és lelki függőséget okozhatnak. Ekkor már nem olyan könnyű leállni a fogyasztószerről, ami hosszabb távon komoly egészségügyi problémákat válthat ki.

Mellékhatások:

Mint minden gyógyszernek, így a fogyókúrás szereknek is lehetnek mellékhatásai (mint pl. fejfájás, szapora szívverés, magas vérnyomás, izzadás, álmatlanság, fáradékonyság, erős szomjúság, szájszárazság).

Tolerancia kialakulása:

Egy idő után a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez, s ekkor a fogyasztószer már nem váltja ki a kezdeti hatást. Ez a jelenség a kábítószer- vagy alkoholfogyasztásnál is megfigyelhető; ilyen esetben szokták növelni a mennyiséget (adagot) vagy áttérnek valami erősebb szerre. A mentális és fizikai egészség szempontjából egyik verzió sem ajánlott. A fogyasztószereknél is hasonló a helyzet; hiába szedi valaki a kezdetben „sikeres” gyógyszert, egy idő után a szer hatástalan lesz.2. A gyógyszerszedés nem egy egészséges életformát támogat; a rizikófaktorok miatt a gyógyszerek nem nyújtanak hosszú távú segítséget a fogyásban vagy a testsúly megtartásában.


3. A fogyasztó gyógyszerek alkalmazása – mint a gyógyszeres kezelések többsége – tüneti megközelítés, nem kezeli a tényleges problémát.


4. A fogyasztószerek szedésének befejeztével nagyon nagy annak valószínűsége, hogy az illető visszaszedi a kúra alatt leadott kilókat.


5. A gyógyszerek összetevői szintetikus anyagok, fogyasztásuk nem egészséges és nem is teljesen biztonságos.


6. A fogyasztószereket leggyakrabban orvosi vényre lehet kiváltani, szedésük azonban nincs folyamatos orvosi felügyelet alatt, így nő a kockázat veszélye.


» Népszabadság cikk a fogyasztó gyógyszerek veszélyeiről


Ahogy a fentiekből is látható, a gyógyszernek minősülő, szintetikus fogyasztószerek, étvágycsökkentők használata nagyon nem jó választás egy biztonságos és egészséges fogyás eléréséhez.

Természetes fogyasztószerek, étrendkiegészítők

A gyógyszerekkel szemben a természetes fogyasztószerek, étrendkiegészítők használata már sokkal jobb választásnak tűnik.

Óvatosságra ezen a téren is szükség van, hiszen vannak cégek, melyek – az eladhatóság érdekében – „természetesnek” titulálnak olyan fogyasztószereket, melyek összetevői nem felelnek meg ennek a kritériumnak.

És arra is találhatunk példát, hogy a fogyasztószereket „garantált fogyással” reklámozzák, ami egy ép ésszel gondolkodó ember számára azonnali értetlenséget vált ki; hogyan is változtathatna meg egy kis tabletta egy táplálkozási szokást vagy egy életmódot?!

A természetes táplálékkiegészítők, vitaminok és gyógynövények – egy egészséges étrend kiegészítéseként – fontos részét képezik bármely sikeres fogyás programnak, s óriási segítséget nyújthatnak abban, hogy a test zsírégető folyamatai beinduljanak; elengedhetetlenek a sejtekben zajló anyagcsere-folyamatokhoz, közreműködnek a testben zajló biokémiai folyamatok szabályozásában, melyek során a táplálék hasznosul, és energia keletkezik belőle, így nagyban megkönnyíthetik és felgyorsíthatják a fogyást!

De még a természetes fogyást segítő táplálékkiegészítők sem helyettesítik – a fogyáshoz is szükséges – kiegyensúlyozott étrendet és egészséges életmódot.


Néhány támpont, ami segíthet a megfelelő fogyasztószer kiválasztásában.

Egy jó étrendkiegészítő (minimális) ismérve:


Természetes zsírégetők és étvágycsökkentők

  • Természetes összetevőkből áll.
  • Nem tartalmaz káros összetevőket.
  • Nincsenek mellékhatásai.
  • Szedése hosszú távon is ajánlott.
  • Hatását klinikai vizsgálatok is alátámasztják.

Szerencsére azért vannak természetes zsírégető- és étvágycsökkentő táplálékkiegészítők (vitaminok, gyógynövények stb.), melyek megfelelnek a fenti kritériumoknak, és valóban segítik a fogyást!Kiút az evés fogságából - A kényszeres evés kezelése

IGEN

Felejtsd el a diétákat!
NEM

Lépj tovább!

Kényszeres evés esetén a fogyókúrák nem működnek.
Nézd meg, hogyan tudsz kikerülni az evés csapdájából, és végleg lefogyni!

Megmutatjuk, mi a zsírégetés legfontosabb titka, és hogyan tudsz gyorsan, egészségesen, tartós eredménnyel lefogyni!

Kiút az evés
fogságából


Sikeres fogyás
7 lépésbenFogyasztó gyógyszerek:


Nekem ez vált be:
2099 hozzászólás

Hozzászólás írása

Attila (51): Rendszeres futás, kevesebb étel bevitel.

Márti (44): Sokkal jobban oda figyelek az étkezésemre, a mozgásra és ez nagyon sokat segített abban, hogy pár kilótól sikerült megszabadulnom.

Mária (38): nem ettem semmi szénhidrátott -15kg,

Edina (33): napi többszöri étkezés

Veronika (60): Sok saláta, szinte mindenhez (sárgarépa uborka, paradicsom, vitaminpaprika stb..), gyümölcs napközben. Norbi duci tornája reggel este, ezt soha nem hagytam ki volt olyan napom amikor este 22 órakor kezdtem.

Judit (52): Folyamatosan kontrollálom a bevitt kalóriákat, egészséges tápanyag bevitel mellett igyekszem minél többet mozogni.

Enikő (19): rubint rékás edzés

László (40): 90 Napos diátával sikerült lefogynom 17 kilót!

Zoltán (40): Futás heti négy alkalommal + kalória számlálás!

Ferenc (46): Mozgás, mozgás...Zsírszegény ételek.

Tünde (50): Talán a Króm és hát mozgás.De ez csak mos jelentkezett,miután betöltöttem az ötvenet:))))+7kg

Ildikó (41): diéta és torna

Kati (35): Viszonylag rendszeres testmozgás(annyi amennyi jólesik, izzadni de nem kifulladásig, hanem élvezettel), többszöri kevés étkezés odafigyeléssel(röhej, de ha ritkán eszel, éhezel, még akkor is ha közben dagadsz...).

Mónika (26): Kalóriaszámolós módszer,minimális szénhidr?t bevitel,heti 4 edzés.

Mária (65): sajnos eddig semmi, mert pajzsmirigy alulmüködésem van és akárhogy fogyózok nem megy semmi

László (47): Minden nap hasizom gyakorlatok.Heti 4 súlyzós edzés.Alkohol fogyasztás 90 százalékkal csökkentése.Kerékpározás.

Gyöngyvér (44): A szokásos napi ételmennyiség 4 v. 5 adagra porciózása a napi 2x-i étk. helyett, sok víz, torna.

Marcsi (46): Rendszeres mozgás,kenyér kiiktatása amennyire lehet!Próbálok többször keveset enni!

Gabi (37): A Teletál Speed Fitt zsírégető fehérje diétáját eszem. Ez egész napi menü a hét minden napjára.

Réka (32): sokat ittam

Madonna (25): Mozgás

András (65): napi többszöri, kevesebb étkezés, zöldségek fogyasztása

Dorottya (26): testmozgás

Zsófia (27): kevesebb szénhidrát

József (44): 2 hónap kardió edzés és elhagytam a kenyérféléket lisztes termékeket hejette pufasztotrizst és aboneteket eszem -meg rizst sok zöldséget gyümölcsöket mentes ásványvíz bodzás mentes ásványvíz.

Ági (24): Tudatos táplálkozás, sok sport

Tímea (26): A 90 Napos diéta

Gabi (27): Futás

László (62): Egészséges táplálkozás

Kinga (32): Norbi Update , Szétválasztó diéta

Bettina (16): kalóriabevitel lecsökkentése, torna

Andy (29): rengeteg zoldséget fogyasztottam,feherjet,teljesen elhagytam a cukros lisztes ételeket.és emellett napi 3 bogre zold teát fogyasztottam

Niki (44): sok mozgás, kevesebb kalória, többször kevesebb étkezés

Zsolt (31): összességben kevesebb kenyeret eszem, este 6 után már nem eszem

Anikó (25): Szénhidrátok csökkentése. Zöldség, gyümölcs nagyobb mennyiségben való fogyasztása. Tudatos táplálkozás. Akarat!

Viktória (26): többszöri, kevesebb evés

Andrea (44): Kalóriaszámlálás és torna

Erzsébet (48): több testmozgás, ami nem a kilókban , inkább a testformában kezd már látszani

Linda (27): Elhagytam a finomított cukrokat és a fehér lisztet.

Gábor (60): Nálam a mozgás (gyaloglás) indította be a zsírégetést.

Tímea (30): Kevesebbet ettem, többször, és többet mozogtam.

Zsuzsanna (40): elkezdtem kevesebbet enni mint eddig három hét alatt csak 2kg -fogytam le

Gabriella (57): a hetes fogyokura

Adrián (35): Szénhidrátbevitel csökkentése,cukor és zsir teljes elhagyása, valamint az edzésidőtartam kismértékű növelése.

Hajnalka (56): Megkerestem Az intelligens fogyás csapatát, s az ő útmutatásuk alapján életmódot változtattam /elkezdtem, 5 hete, -5 kg , többet eszem, mint azelőtt, naponta ötször táplálkozom, heti 3 alkalommal zsírégető torna itthon

Gizella (39): Több mozgás, kevesebb szénhidrát.

Icuska (32): Szénhidrát diéta

Áron (23): egyszerre csak keveset enni

Etelka (49): akupuntúra, fegyelmezett étkezés és mozgás

Joco (37): lugos etelek es sok viz fogyasztasa

Csilla (46): napi 1200 cal., 5 x-i étkezéssel

Edit (53): a 90 napos diéta

Ibolya (69): 1hónap éhezés,nagy bánat miatt

Petra (19): kevesebb és egészségesebb étkezés.

Gyöngyi (36): Nem szeretek futni, de a kardió futás, hogy nem kell sokáig és folyamatosan futni, nagyon bejött! És még jobban is fogyaszt...

Vali (26): Életmódváltás. Heti 3-4 alkalommal mozgás, sok zöldség, hús, folyadék.

Erzsébet (35): Kiegyensúlyozott táplálkozás, sok víz

Erzsébet (55): Étrendváltoztatás és a mindennapi mozgás bevezetése. (3 hónap -12 kiló)

Monika (42): par eve 3 müszakban dolgoztam es akkor sikerült 13 kg-ot fogyni

Bogika (27): Sport

Anikó (38): Az ételek glükémiás indexe alapján terveztem meg az étrendem, igyekszem emellett a napi szénhidrát bevitelt 160g körül tartani, 5 étkezésre bontva. Kétnaponta 'sportolok', ami - kisbabával vagyok itthon - másfél-két órás babakocsis sétát jelent. És hegyen lakunk :D. Naplózom, hogy mit eszem és hogy mennyit iszom, így könnyű mind az ételekre, mind a napi 2,5 liter víz bevitelére figyelni.

Vivien (23): Mozgás

Antal (63): Napi 1200 kcal, 150g szénhidrát. Napi rendszeresség következetesen az étkezések terén.

Ildikó (44): Azt a 'programot' csinálom,amit e-mailben elküldtetek.

Hanna (23): Több mozgás

Margó (48): Napi ötször, és keveset, plusz napi 3 liter folyadék.

Julia (48): odafigyeltem a vizivasra, naponta elfogyasztottam 2,5 litert. csokkentettem az elfogyasztott etel mennyiseget.

Andrea (42): A finomliszt, cukor elhagyása. Gluténmentes étrend, mozgás. Gyógyteák fogyasztása.

Boglárka (42): Az lenne, ha stresszt nem túlevéssel kompenzálnám, ez egyelőre még nem sikerül.

Árpi (43): Nem eszem szénhidrátot. Azaz semmi kenyér, krumpli, rizs, tészta. csak annyit ami a zöldségekben van. ja és semmi édesség. Sok folyadék ( tea citrommal cukor nélkül )

Ágota (20): Diéta

Zita (34): testkontroll 'diéta' és zöldturmix

Zsuzsa (39): még semmi

Marika (50): onuralom

Ildikó (42): sok torna,sok folyadék

Violetta (47): most legujabban a hold dietat probaltam ki bar meg sak egy rovid ideig csinalom az eredmenyekkel nagyon is meg vagyok elegedve

Edit (40): délelőtt gyümölcs fogyasztás, késői időben nem eszek, sok folyadék, kontrollált mennyiség

Anikó (26): Sajnos nem volt ilyen,pedig otthon ellaptrikus tréneren szinte napi szinten ,,edzek'+a nállatok talált gyakorlatokból csinálok (hasfeszesítés),de még mindig semmi.De nem adom fel!!!

Violetta (47): etkezesi adag csokentese

Erika (30): nassolas helyett folyadekot ittam,citromos vizet.odafigyelek a napi 2 L folyadek bevitelre reggeli torna napi 15 perc

Katalin (20): Elkezdtem a 90 npos diétát és már most 2 hét után sikerélményeim vannak

Erika (43): sok fojadekot iszok

Petra (25): Több vizet iszom, heti 4-5 sport, este csak zöldség és fehérje, kb 1 ig nasi megengedett, mert nap során felhasználom a bevitt energiát, persze nem egy tábla csoki egyszerre :)

Ilcsy (30): Nekem a 90 napos diéta jött be. 2 hónapig diétáztam, és 23 kg-ot adtam le. Ami azóta sem jött vissza.

Tamás (36): Sport és a táplálkozásom újragondolása, átszervezése és radikalizálása! 2 hónap alatt 87,5-ről 72,5-re fogytam le. Ez 10db másfélliteres ásványvíz!!! Ma volt elösször ideális a testsúlyom!! Folytatom még 68,5kg-ig. Nekem nagyon bejött és rengeteg sikerélményt jelent nap, mint nap. Vidáman ébredek, nagyon korán teljesen magamtól. Energikus vagyok, vidám, jó a közérzetem és minden másnap hajnalban lefutok 1.30 perc alatt 12,5km-t. Nagyon nagy boldogság megélni a sikereket! A kilók, meg zuhannak le rólam! A másik csodafegyverem a TRX! Ezt használom izomerősítőnek. Ott is érzem, hogy van izmom, ahol nem is gondoltam! Pár edzés után, már úgy megerősítette a hátizmaimat, hogy az elötte gyakran jelentkező hátfájásom eltünt teljesen!!! A bokámmal is sokat kínlódtam ,de a negyedik edzés óta semmi panaszom nincs! Az étkezésről rengeteget tudnék írni, mert szerintem 60%-ban ez a siker kúlcsa, de az elég hosszú lenne.

Ildikó (46): csökentettem a menyiségen amit megeszek.

Ilonka (24): Étrend betartása

Erika (49): Nem eszem fehér lisztból készült kenyeret, finompékárut. Odafigyelek, hogy mikor mit és mivel eszem.

Zsuzsa (50): kalória számlálás

Jázmi (41): Fehér liszt es cukor száműzésw az étrendemből

Zoltán (43): keveset ettem bicikliztem és nem utolsó sorban étvágycsökkentő készítményt szedtem

Marika (52): Lecsökkentettem a kenyérmennyiséget a felére, nem nasizok, cukrot teljesen elhagytam az étrendemböl

Reni (40): fehérje dita

Nelli (37): Fejben 'rá tudtam állni' arra, hogy akkor most tudatosan étkezek, nem mindegy mikor mit és mivel. Így legalább lappadt a hasam, ami kezdésnek szerintem nem rossz, ettől lesz kedve az embernek tovább csinálni!

Ágnes (57): Napi kalória bevitel 600-1000 közé csökkentése, párhuzamos mozgás terápiával, most jelenleg szétválasztó diéta.

Hajni (34): Konkrétan nem fogyni szerettem volna, csak a meglévő zsírból izmmá alakítani.

Katlyn (34): Több folyadék bevitel és elhagytam a kenyérfogyasztást

Kata (55): Sajnos még nem sikerült fogynom ,de a saját hibámból!

Ferenc (38): kalória számolás

Betti (21): Sok vizet iszok, többet mozgok és egészségesen táplálkozok.

Aniko (43): Mozgás,folyadék

Bea (53): Több víz, zöld tea fogyasztása. Kevesebb szénhidrát bevitele.

Zsuzsa (54): Még az 'elején' vagyok és csak kb. 3 kg körül fogytam ( két hét alatt) De ami ehhez vezetett, az a tudatos táplálkozás,( saláták, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok) egészséges és nem hizlaló ételek fogyasztása, a kenyérfélék és édességek szigorú elhagyása,helyette teljes kiörlésű termékek, abból is napi max. 2 db ! Napi 5-szöri kevés étkezés,amibe mindig legyen gyümölcs, zöldség! Este 6 után már nem evés !!! Plusz napi 20 perc torna, és napi 1,5 km futás. Ez eleinte elég nagy áldozat és lemondás, de meg lehet szokni ! A cél: 68-69 kg , már 'csak' 22 kg-tól kell megszabadulni ! A sikeres fogyás titka a tudatosság, minden az 'agyban' dől el ! Ne akarjunk gyorsan fogyni ( pl. 1 hónap alatt 16 kg-ot) mert az soha nem lesz tartós. Nincsenek 'csodapirulák', csodaszerek ! A lassú, de biztos fogyás titka : az életmódváltás és táplálkozásváltás! A fogyásért igen is tenni kell, a nem jön magától ! A mozgás és sportolás elengedhetetlen ehhez, kb. 50 %-ot tesz hozzá ! Ja és ne mérjük magunk

Krisztina (19): Étrend változtatás.

Mónika (42): többször keveset enni.Nuku cukor,liszt.

Kitti (22): Megfogadtam a tanácsokat és odafigyeltem az étkezésre és sokkal többet mozogtam.

Brigitta (38): Sport

Mária (54): a reggeli egy evőkanál almaecet egy pohár vízben feloldva

Anna (22): mozgás és kalória bevitel csökkentése, oda figyelve a napi bevitt szénhidrát, zsír és fehérje bevitelre is

Maria (35): sok folyadekot ittam,sok zoldseg,gyumolcs

Krisztina (37): sport,több folyadék,és diéta.

Éva (63): A szénhidrát a cukor elhagyása és esti torna

Zsu (29): szénhidrát csökkentése és cukor elhagyása mellett kalória számlálás, plussz heti 1 gyümölcsnap (alma)

Márta (44): Nem eszem kenyeret csak reggel.Kevesebb édesség és persze több folyadék.

Hajni (35): Reggel csak gyümölcs, délben Norbi Update étel (Teletáltól rendelem), este gyümölcs, ivójoghurt és ami a legfontosabb, nem eszem fehér kenyeret, zsemlyét, semmilyen pékárut. Rengeteg víz elfogyasztása.

Krisztina (40): Nagyon figyelek az iv?sra ?s este 6 után nem fogyasztok ?telt.

Bözse (51): Az hogy tudtam hány kalóriát ehetek egy nap. Hányszor ehetek.

Aranka (62): a szénhidrát csökkentése,édesség minimálisra csökkentése napi többszöri étkezés

Kata (35): sport

Kriszti (34): felülés, gyaloglás, futás, cukor fehér liszt, tészta mellőzése.

Zsani (35): diéta és torna

Momo (18): Sajnos eddig semmi nem vezetett sikerhez, és nagyon elvagyok keseredve. félek hogy soha nem fogok tudni lefogyni. 165 cm magas vagyok, 87 kilóval.

Mónika (45): Kevesebb étel, több mozgás és alvás!

Hajnalka (24): Rengeteg sport, nem evés :)

Böbi (32): Sok zöldség. Fehérliszt kizárva

Eszti (18): Teljes életmódváltás. Az életemet teljesen megváltoztattam, a mozgás a mindennapjaimhoz tartozik már.

Krisztina (41): sajnos az ha nem ettem szinte semmit :(.

Irina (24): A futás leginkabb es a kevesebb esti étkezés!

Edit (53): napi többszöri kevés étkezés, szénhidrát, cukor csökkentése

Attika1 (46): sportolás...biciklizés és kondizás

Erika (54): diéta+sport+ igen ! a cigeretta evés helyett .

Kata (23): 30 napos guggolás kihívás 50- ről kezdtem és a 30. napon 250- et kellett megcsinálni.

Edina (38): -25 kg fogyás 6 éve. elhagytam a fehér lisztes és cukros dolgokat naponta tornáztam, zöld tea, csak reggeli és ebéd, és rengeteg folyadék.

György (45): Fogadás de most magamért teszem és ebben is metaláltam a sikert.

Irén (52): A folyadékfogyasztásra figyelek oda, csak liszt, cukor, zsír,olajat nem eszem, heti 3x4x tornázom alkalmanként 30-40 percet.

Otto (51): Kitartas

Éva (48): a gyaloglás ha rendszeresen végeztem

Terézia (63): sok zöldség többszöri evés és szénhidrát csökkentés

Gabriella (23): Kevesebb kalóriát viszek be,többet mozgok,többet iszok

Klára (47): kevesebb kalória, több mozgás, L-karnitin, folyadékfogyasztás emelése, reggeli étkezés bevezetése, este 6+ óra után csak gyümölcs

Emma (38): sok folyadek, minimalis mennyisegu szenhidrat

Mariann (25): nincs vacsora - nincs édesség

Zita (48): étrendváltás

Anita (23): A rendszeres sport és a 90 napos diéta bevezetése az életembe.

Éva (42): Több mozgás, kevesebb szénhidrát bevitel.

Andrea (42): az étkezésre jobban odafigyeltem

Viola (19): Betartottam a szabályokat.

Zoltán (35): alacsony szénhidrát,magas fehérje

Márta (42): mennyiségek csökkentése, folyadék bevitel növelése

Gábor (29): Rendszeres mozgás odafigyelve a minél helyes táplálkozásra.

Tilda (65): A magam által bevezetett és lassan szokássá vált életforma. 1.! reggeli torna, 2. teljes kiőrlésű kenyér ( abból is kevés) 3./ sok zöldség, főzelék és csirke, máj, kevés vörös hús

Viki (18): Kalória számolás

Ivett (28): almaecet

Barbi (21): Napi 15 perc mozgás,odafigyeltem az étkezés mennyiségére.

László (63): Kis adagok többször.sok mozgás. Cukorés szénhidrát csökkentés.

Gabu (43): Csökkentettem az édességet,fehér lisztet,és hetente 4-szer 20 perces torna

Zsolt (42): este 5-kor egy gyenge kave edesitovel,ra fel orara egy muzli szelet majd ra egy orara 40 perc othoni trening.Lefekves elott,1.5-2-oraval nagy pohar hideg tej.Ez nekem tokeletesen bejott.

Mária (48): Lényegesen több gyümölcs fogyasztása és a króm tabletta alkalmazása.

Zsuzsi (42): Elkezdtem rendszeresen konditerembe is járni és nagyon figyelek az étkezésekre.

Ilona (48): Kevesebbet ettem, és igyekeztem többet mozogni.

Szilvia (30): Egészséges életmód, a mozgás,és a sok viz fogyasztás.

Erika (55): használom a kalória táblázatot

Adel (62): dieta

Frici (46): Testépítés, Fitness

Eszter (37): A szétválasztó dieta!

Nusi (26): liszt, tej, cukor kerülése, megszokott adagok csökkentése, több zöldség fogyasztása

Betty (30): minden nap edzés és odafigyelés az étkezésre. Szerintem ez a legfontosabb.

Vera (28): 90 napos diéta

Viktória (22): Teljes étrend változás és sok-sok mozgás

Hajnalka (31): Tartos dieta

Imola (32): nagyon sok mozgas semi kenyer fele

Zsuzsanna (62): A kenyér evés elhagyása, kerékpározás

Zoltán (46): A cukor és a liszt likvidálása

Maria (27): teljesen elhagytam a fehér lisztből készült ételeket, és a reggelt egy citromos vízzel kezdtem(2dl ásványvíz, 1/2 citrom kifacsart leve)

Tünde (24): Cukros üdítők kerülése, nasinak magvakat eszem, kerültem a fehér kenyeret.

Krisztina (41): Cukor elhagyasa

Ildi (53): Tudatosabban étkeztem és látványosra sikerült a zabpehely és leves váltogatása.

Zsüzsü (42): diéta + futópad

Mónika (32): Este hat után már nem eszem,odafigyelek mennyit eszem,és nem nassolok.

Ildiko (31): Kevesebbet ettem egyszerre es tobszor ,nem laktam jol egy etkezesnel sem, edesseg kihagyasa.

Tîmea (43): Mozgás /zumba/ életmod váltás ,

Kriszti (37): Közel 13-éve nem eszek kenyeret

Anna (50): Nagyon odafigyelek mit eszek! Eddig nem tartottam a napi töbszöri étkezést.Egyszer esetleg kétszer ettem! Most naponta töbször, gyümölcsöt zöldséget! Kenyeret egyáltalán!!

Magdi (53): nem ettem édességet!

Ilike (54): Étkezésem radikális megreformálása és minden délután 45 perc torna (DUCI TORNA - NORBIVAL) segítségével. Egy hete csinálom és fogytam 2 kg-ot.

Katalin (24): sok mozgas es lemondas az edesegrol

Kata (24): A töb zöldség evés,a vsorára könnyű étel fogyasztás és a sport.

Etelka (41): Sok folyadékot ittam...nem ettem kenyeret pl.,..sokszor ettem keveset

Zsuzsi (28): Kevesebb szénhidrát,Fehér cukor helyett nyírcukrot használok,

Viktória (21): Sport, 1 bűnözés nap a héten, ezen kívül sok fehérje és zöldség, kenyér és pékáruk mellőzése.

Zsuzsa (30): Többszöri, de kevesebb étkezés. A péksütemémyek elhagyása és napi három l folyadék fogyasztása.

Balázs (39): nem eszem fehér kenyeret, és zsíros dolgokat.

Valentina (42): Candida és hrono diéta

Sándor (44): Először a méregtelenítés ( 10 napos citrommal) valamint kalóriaszámolás + mozgás.

Imre (67): Legutóbbi karácsony és szilveszter között 10 és 16.5 közötti cukorszint, a súlyom 94 kg, 67 éves férfi. Ettől megijedtem és január 21-től Norbitól LowCarb diétás kaja rendelés. Két hónap múltán 13 kg-al kevesebb a súlyom és nem mellesleg a cukorszintem 5.0 és 5.9 között leledzik. Hosszú távon ezt fogom követni. A régebbi életmódomhoz képest a szervezetemet sokkoltam a burgonya, tészta, rizs, paníros húsok stb, stb elhagyásával. A fogyással és cukorszint csökkentéssel 4-5 betegségtől szabadultam.

Eszti (30): Napi 3 liter víz elfogyasztása és napi 1 db króm tabletta bevitele.

Kati (38): Kevesebbet eszem, kevesebb szénhidrátot, szétválasztó diétát részesítem előnyben, és kerékpárral járok dolgozni.

Zsóka (35): Kevesebb édesség és péksüti!

Kriszta (18): Sok sok mozgás :)

Ibolya (55): elhagytam a kenyeret beiktatam a zöldségeket .salátákat elhagytam a köreteket

Ancsi (17): Biciklizes, akár egy nap 20 km is, rengeteg folyadék, meg a kiegyemsúlyozott étrend.

Éva (31): sok zöldség saláta és mozgás

Andrea (48): Novemberben mütötték a könyököm és mivel elötte abbahagytam a rendszeres mozgást a fájdalmaim miatt 5 hónap alatt felszedtem 6 kilót, ami rettenetesen zavar. Még csak pár hete kezdtem el megint mozogni és jobban odafigyelni az étkezésre. Nem kezdtem el rohamosan fogyni, de elindult lefelé a mérleg mutatója és fittebbnek érzem magam. Edzésnaplót vezetek, amibe beleírom a napi edzésadagot és hogy mit eszem (a nassolást is szigorúan!), meg a reggel mért súlyomat.

V (36): Két hetes diétával kezdtem utánna több mozgás mellett jobban figyeltem a bevitt étel mennyiségére,cukrosat,fehér lisztet és kenyeret semmilyen formában nem eszek.

Istvan (42): Az étkezés és az edzés

Csilla (50): étrend átalakítása, a zöldségfélék nagyobb fogyasztása, kerülni a szénhidrátot tartalmazó ételeket, erősebb tornát végzek

Anikó (37): kalóriabázis.hu

Zita (23): Nincs rajtam rengeteg súlyfelesleg, mindössze 8-10 kg. Viszont ezzel a néhány kilóval már évek óta küzdök. Hol leadok 5 kilót, hol felszedek 5-öt. Éppen ezért már nagyon rutinos vagyok a fogyókúrázásban :) Nekem nagyon sokat segít a fogyásban, ha többször eszem keveset egy nap, ahogy azt a fogyás.info oldala is javasolja és ha 5-6 óra után gyümölcsön kívül nem eszem mást. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ha valamit megkívánok, azt nem feltétlenül vonom meg magamtól. Eszem csokit és néha sültkrumplit is fogyókúra alatt, csak keveset, de ezzel együtt is sikerül a fogyás. Elsősorban az étel mennyiségén változtatok, a minőségén csak részben. Ez lassabb fogyást eredményez, de nekem ez vált be a legjobban.

Szilvi (24): Mozgás és este nem evés vagy csak zöldség,gyümölcs

Mária (52): Napi 40 perc szobakerékpározás+10perc felülés,zöldségekből készült ételek(külön főzök magamnak)76 kg-ról 72-re fogytam még 6kg a cél.

Ildiko (32): kevesebb evés, és tobb folyadék

Balázs (36): no kaja minimumra csökentettem +acai megduplázva

Veronika (26): kevesebbet eszem, több vizet iszom

Csaba (61): diéta,mozgás

Tünde (31): Jelenleg stagnálok vagy inkább hízok. Annak ellenére, hogy sportolok, adiponix tablettát szedek és nem fogyasztok kenyeret.

Erika (54): Amikor a kalóriát számolva le tudtam mondani a nassolásról.

Gizella (41): torna + diéta + táplálék kiegészítők

Agota (61): Sok folyadékot ittam, dietat tartottam és mellette tornáztam.

Brigita (38): a torna

Emi (63): még egyiktől sem fogytam le

Annamária (45): GYALOGLAS NAPONTA 6KM,ETREND VALTAS

Erika (48): Megértettem, hogy miért kívánom annyira az édességet, hogy a vércukor szint ingadozás miért van, beláttam, hogy több folyadékra van szükségem, mert nagyon keveset fogyasztok.

Szilvia (39): Több zöldség,gyümölcs fogyasztása valamint több folyadék

Sára (56): zumba- fitnesz-jóga

Beatrix (29): 160g-os ch diéta

Emi (23): Mostanaban ujra tancolok. :) Reszben japan (parapara) tancot folytatok, es mar a baratnoimet is sikerult bevonni :) Ami jo, mert igy nem egyedul csinalom. :) Tobb folyadekot iszom, es tobb gyumolcsot is fogyasztok. Napi 3*parapara [edzes] es ezek mellett 4het alatt sikerult 6kgtol megszabadulnom. :) (^-^)/

Dóra (26): Vacsora kihagyása, kevesebb kenyér fogyasztása!

Flora (18): alig ettem és sportáborba mentem

Edina (26): Több folyadék és mozgás!

Glória (21): sok vizet iszok

Hanga (36): Nem eszek cukrot,feher lisztet, tejtermeket (kiveve natur joghurt, kefir), tojast, hust keveset.

István (32): nem ettem pékárút(kenyeret), sok vízet ittam és odafigyeltem a mennyiségre

Szilvia (20): koplalás,hánytatás

Anna (30): elkeztem kromot szedni megszüntek az éhség rohamaim, és rendszeresen járok futni 2 hete

?dám (31): A sok v?z fogyasztása az fontos és a kenyér,krumpli,lisztes ?telek elhagyása !

Katalin (52): kevesebb szénhidrát

Kati (52): Számolom a kalóriákat, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Balázs (32): próbáltam napi ötször keveset enni és 18 óra után már csak vizet ittam két hétig napi 30 percet kocogtam a szabadba aztán a kocogást abbahagytam és kondizni kezdtem az bánt kicsit hogy a mérleg szerint fogytam 3 kilót de nem látszik

Brigitta (30): Az hogy csokkentettem az etel mennyiseget

Emese (33): jártam aerobikra + citromos dolgokat ittam

Ildikó (44): A szénhidrát diéta és a kocogás.

Kata (34): Itt a tavasz, ki lehet menni futni a szabadba a jó levegőre, a kerti munka.

Renata (41): más étkezési kultúra,napi kalória bevitel csökkentése

Ági (36): Rendszeres mozgás.Eleinte csak keveset bírtam(napi 20perc),de ma már a másfél órát végig edzem.

Tamara (37): Napi 5-6-szori kisebb étkezés.mozgás beiktatása heti 3-4 alkalommal 1óra,finomított szénhidrátok minimálisra csökkentve(elhagyva),napi 3-4 liter víz fogyasztása

Ferenc (31): Sportolás és helyes étrend.

Valéria (55): Még nem fogytam.

Szilvia (57): A szénhidrát és a cukor mennyiségének csökkentése.Sokkal több folyadékot- vizet iszok.A szervezetemet folyamatosan lúgosítom.Nagyon fontos,hogy ismerjük a vércsoportunkhoz illeszkedő ételeket.

Martina (32): reggelire 2 puffasztott rizsszeletet ettem felvágottal, ebédre a szokásos ebédet, és utána már nem ettem semmit. mellette napi 30-45 percet sétáltam futópadon. ennek eredménye 8 kg mínusz 2 hónap alatt. most nem tudom miért megállt a fogyásom.szerintetek miért?

Katalin (38): Pilates, sok folyadék fogyasztás, odafigyelni az étrendre

Judit (61): Az etkezessel kapcso;atos tanacsok.Hanyszor enni,menyit,mit..Foleg tobb folyadekot fogyasztok

Ács szabó Ágnes (32): Terhességi alatt kemény dieta szénhidrát

Tamara (32): szénhidrátok fogyasztásának minimumra csökkentése,este 6 után nem eszem,sok folyadékot fogyasztok,rendszeresen étkezem

Márta (47): nem ettem kenyeret sokat ittam

Csilla (34): folyamatos szigorú mozgás, nálam leginkább a zumba mint mozgásforma vált be

Vivi (19): A gyümölcs, zöldség fogyasztása és a mozgás. Igaz nem sokat fogytam, de próbálok mindig keveset enni 5-6 alkalommal egy nap, csak pár kilótól akartam megszabadulni, aminek a fele már sikerült is. A napi folyadék mennyiséget is növeltem. Most már a szervezetem igényli is a folyadékot, aminek nagyon örülök.

Andi (42): kisebb adag ételek,sok séta,biciklizés

Marika (55): elsősorban a szervezet lugositásával kezdtem.reggel 1 evőkanál frissen facsart citomlé evés előtt fél órával.délben 1 evőkanál almaecet szintén evés előtt fél órával.este lefekvés előtt szintén 1 evő kanál almaecet mindezt 2dl langyon vízben,és este félóra szobakerékpározás.napi 2.5lt folyadék!!!

Zsolt (37): Helyes étkezés,és több mozgás együtt

Csilla (18): több folyadékot ittam ,és mellé mozogtam is! illetve mozgok.. emellett mértékkel eszem,és próbálok egészségesebben táplálkozni ,igaz ez több kevesebb sikerrel megy hiszen nehéz a rossz szokásoktól egy könnyen megszabadulni..

Bernadett (34): 18 óra után semmit nem eszek, és sokat mozgok.

Eszter (23): Sok víz, folyadék és tésztafélék kevesebb fogyasztása.

Marika (28): Nem ettem degeszre magam.Este 17órától pedig csak vizet iszom.Mostanában fél óra hasprés,fél óra lábemelés.

Sándor (37): cukor,kenyér,tészta, ezeket egyáltalán nem ettem, és heti 3nap 1óra bicigli.

Adri (33): Igen, a 90 napos diéta.

Judit (48): Rengeteg dolgom volt a munkahelyemen és nem volt időm a nassolásra. Csak azt ettem amit előre elkészítettem magamnak.

Angela (49): az ha elhagytam az edesseg fogyasztasat

Angéla (34): többször ,kevesebbet és a szénhidrátot csökkentettem

Vivi (20): Kevesebbet ettem

Zsófika (60): Többet mozgok, naponta sétálok kb. egy órát, ez 3-4 km, nagyon jónak érzem, sok vizet és almaecetes vizet kezdtem fogyasztani, nem cukrozom a tejeskávémat, nem fogyasztok kenyeret, édességet, gyümölcsnapokat tartok (háromszor alma és kétszer mandarin), számlálom a kalóriákat, naponta beveszek 1-2 tabletta 1000 mg-os csipkebogyó kivonattal készített C-vitamint és egy Supradyn-t, a napi 1000 kcal-t nem lépem túl, este 6 óra után nagyon keveset eszem, ha éhes vagyok- 1 mandarin vagy egy alma, jó sokáig rágcsálva:) Öt hét után 4 kg-val mutat kevesebbet reggel a mérleg, és nagyon remélem, hogy ez nem csak az első napokban távozott víz:) Nem állok meg, a következő hetekben is folytatom :)

Monica (31): Rengeteg sport,reggeli futtas,kiegyensulyozott etkezes. Most kezdem a feher dietat. Eddig 6kg ment le a 75kgbol/172cm. Meg 6kg akarok leadni.

Gabi (56): fogyást segítő vitaminok szedése+étrend változás+kicsi mozgás/egészségügyi ok miatt nem tudok rendesen mozogni/-2kg/1 hó

Renáta (25): A mozgás és a szénhidrátok csökkentése!

Anikó (41): Mivel nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet, így a torna sokat nem ért.:) Torna mellett szedem a hoodiát, így nem kívánom az ételt. Beválik!!!! :)

Judit (36): diéta,sport

Boglárka (24): Diéta kardióval, majd kemény edzés sporttáplálkozással

Angi (35): napi 5x étkezés kis adagokban,odafigyeltem,hogy sokat igyak,csökkentettem a tészta és kenyér félék fogyasztását heti 1-2 alkalomra,sok gyümölcs zöldség húsfélék,müzli,tejtermék fogyasztása mellet nem érzek éhséget.Ha édesre vágyom,édesítőszert használok.Semmit nem tagadok meg magamtól,csak módjával,oda figyelve étkezem.1 hónap alatt -5 kg :)

Júlia (42): Rendszeresen vezettem a kalóriabázison a fogyásomat , sportomat, és nehezen bár, de 10 év óta először megmozdult a mérleg - Lefelé

Erzsi (48): Emelt folyadékfogyasztás (citromos víz),cukor minimalizálása,több mozgás,kevesebb szénhidrát.

Csilla (23): alamecet+torna(futás)

Valika (35): testmozgas

Kriszta (18): Nagyobb vízfogyasztás, kalóriaszámlálás.

Zoltán (59): Próbáltam mindent megtenni hogy fogyjak.Segiteni akarnak

Andi (41): cukor és szénhidrát bevitelének elhagyása

Attila (39): Cardio , se búzaliszt se cukor ! 24kg/2hónap

Zsolt (40): -sport -kenyér,cukor,műkaják,űditök elhagyása.

Brigitta (30): Elhagytam az étrendemből a fehér kenyeret, tésztákat és a kólát. Az evési mennyiségemet is csökkentettem, és lassabban kezdtem enni. Szinte minden nap tornázom 20-30 percet.

Erika (26): Napi ötszöri étkezés mindig csak kicsit!

Éva (27): kevesebb étel, több mozgás

Melinda (33): Több folyadék fogyasztás (szénsavments ásványvíz) és több mozgás, több jó minőségű és tipusú zsír fogyasztása (kókuszszír, lenmag olaj)

Kinga (18): Jobban figyelek a taplalkozasomra es tobb vizet iszom!

Eszter (25): Kevesebbet ettem,jobban odafigyeltem az étkezésre.

Rozália (45): A szénhidrátok szinte teljes elhagyása

Hajni (37): Napi 5-ször ettem. kis mennyiséget csak fehérjét és zöldséget, gyümölcsöt. Semmi főtt tészta, semmi kenyér

Katalin (61): Kevesebb édességet ettem

Gigi (44): egy hétnapos diéta

Alexandra (22): Regenor

Judit (50): Mérsékletesség

Barbara (46): Flabelos gépet vettem..nem eszem kenyeret..tésztát..január harmadika óa..hét kiló ment le..

Orsi (33): a cukrok, finomított szénhidrátok elhagyása, sok víz fogyasztása

Ildikó (41): Mikor elkezdtem, kéthéti, semmi látszata nem volt. 5-héten -10-kg tartok!

Kriszti (18): Kevesebb evés több mozgás

Inke (61): Kevesebb kalória és mozgás

Ági (51): Átértékeltem a folyadék bevitelemet, és az étkezések időpontját, megtanulta, lassan rágni, módszeresen enni

Niki (28): Cukor fogyasztás felfüggesztése

Eva (39): 90 NAPOS FOGYOKURA

Pál (63): Sajnos még nem tudtam felkészülni a rengeteg vendég miatt, unoka Olaszországból, stb...!

János (40): kenyér mellözése,illetve adagok csökentése

Ördög (29): Update1 termékek beiktatása az étrendembe, cukrozott-zsíros ételek kerülése,cukor helyett sztíviával való édesítés, magas cukortartalmú gyümölcsök kiiktatása, kenyérfogyasztás felére csökkentése, és csakis teljes kiőrlésű, sok-magvas fajták fogyasztása minimális mértékben, heti kétszeri testmozgás (futás alkalmanként 4-5 km távon, emelkedőkkel), mérték bevezetése az elfogyasztott adagok tekintetében.

Erika (18): Az erős paprika masszázsolaj, sportolás, diéta.

Gábor (50): Folyadékbevitel növelése a testsúlyhoz viszonyított arányban, és a citromos víz fogyasztása.

Alexa (19): Életmód váltás

Hajni (19): Nem fogyasztok cukros üdítőket. csak vizet. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Ibolya (53): Schorbert Norbi főzelékének ebédre történő beiktatása (azóta már nincsen, nem árulják), reggeli a német teljes kiőrlésű kenyér, mandula stb...ebéd után alma és este nem is voltam éhes..igaz, több mint 10 kg leadása után ki is volt már merülve a szervezetem....tehát nem volt jó módszer..

Ágnes (46): kenyér és más pékáru elhagyása az abonettet kivéve

Szoszi (28): mivel hogy 4kor kelek,,,,,reggeli muzlis jokhurt-sezammal,kave...3ora mulva valami alma,,,,,ebed lehet csipos csirkemell darabkak,kaposzta salataval,,,,az a fontos,h szines legyen es valtozatos:-)husit is lehet sok fele kepen:-) na es itt szokom tornyire eltoni.....,,,,de ahoz kepest,h 83kg-rol 57re lefogytam,,,,,,,tartom a 62ot-63 senki sem tokeletes:-)

Nikolett (30): Kevesebb kalória bevitel, zsíros ételeket nem fogyasztottam. Több mozgás

Tünde (39): A mozgás,a sok folyadék bevitel.Sok gyümölcsöt tudtamenni és így már kora délutántól nem ettem semmit.Cask a gyümölcsöt.

Eszter (42): Szenhidrat megvonas

Ágota (65): kevesebbet ettem és többször, többet mozogtam

Meli (33): diéta+mozgás

Andrea (19): helyes taplalkozas,minden heten 5-szor kondi terem,tobbek kozott hetvegen szobabiciklizes.

József (45): Kevesebb kaloriabevitel és sokkal több mozgás, edzés.

Tamás (23): A sok futás és edzés ja és a diéta

Szilvi (37): Számolom a kalóriát és napi 1200kcal-nál többet nem eszem. Több zöldségfélét és fehér húst eszem. Sajnos még a mozgás hiányzik, majd ha jobb idők lesznek tudok többet biciklizni .4 hét alatt 5 kg ment így le! De most egy kicsit meg állt a fogyás!

Anita (18): nem tudom

Andi (28): Edzés, egeszséges ételek, napi 5 étkezés

Alexandra (24): Megfelelő étkezés 160 gr Ch be tartása ,szénhidrát számolás

Éva (45): Kemény torna, biciklizés a szabadban, kőkemény elszántság és a kitartásom!

Margit (60): Talan hogy jobban oda figyelek hogy mennyit iszok es mennyit eszek es mikkor

Márti (23): A kenyér és a pékáru mellőzése

Mária (44): diéta

Dóra30 (30): Szénhidrátból sokkal kevesebbet, folyadékból többet vittem be a szervezetembe.

Enikő (21): edzőtermi súlyzós edzés valamintkardio

Barbi (31): zsírszegény ételek és kisebb adagok fogyasztása

Ádám (20): Kalóriaszámlálás a neten, sportolás nálam biciklizés és hiit futás, motivációt nyujtott a pulzusmérős kalóriaszámlálós órám.

Julika (58): elkezdtem az almaecetes 'kúrát', eddig semmi hatás előzőleg a reggeli citromos vizet is ittam, nem változott a súlyom, jóval kevesebbet eszek , az összetételen is módosítottam, legalább nem lettem több

Erzsébet (54): amikor két hétig csináltam a 90 napos diétát, de vendégségbe mentünk és feladtam

Regina (42): Kevesebb kalóriabevitel , napi fél óra mozgás .

Hajni (30): kenyér,tészta,cukrozott üdítők elhagyása

Viktória (38): fehérje alapú diéta, fokozott folyadékbevitel, ami a bőrömre is jó hatással volt.

Zsolt (36): Akupunktúra,napi háromszori étkezés,vacsora helyett fehérje turmix

Maca (55): sport,lefoglalni magam,hogy ne nassoljak

Gabi (38): inzulin diéta bevezetése, napi 2.5 - 3 liter víz fogyasztás, napi szintű testmozgás

Andrea (33): Étkezési szokások megváltoztatása (egészséges étkezés) napi egy óra torna,napi 2-3 liter víz. 2013 dec.30.án kereken 90 kg voltam jelenleg 2014.feb.27.én 81.30 kg vagyok, és egyre jobb a közérzetem.

Irénke (58): Reggelizek rendzseresen-sok gyümölcsöt eszek-és ha tehetem szinte naponta 16-km-kerékpározok-és legaláb 2 liter folyadékot iszom-kizárólag forrásvizet.

Mária (55): C.és MagneB6.vitamin,almaecet,Norbi mikor mit ehetünk.Súlyzós edzés. Kalóriabevitel csökkentése.

Kati (65): Próbáltam be tartani a napi 5 étkezést de nem túl lépni az 1000-1200 kalóriát minimum 2 liter folyadék és torna . Három hét alatt 4 kg tól sikerült meg szabadulnom .

Erika (34): Tőb időt forditottam sportra, jobban odafigyeltem az étkezésre.

Évi (27): a kevés kalória bevitel

Melinda (49): Meg nemfogtam hozza de sokmindenben valtoztattam

Ágnes (21): 90 napos diéta, de már lefogytam vele annyira, hogy több kilót egyszer csak nem tudtam leadni

Eszter (50): 90 napos szétválsztásos diéta, de most nehezen megy a figyás a chusing kórom miatt.

Daniel (28): akaraterő

Mery (60): Már életem során sokszor fogyókúráztam, akár 20kg-is.Nem kellett hozzá semmi csodaszer.napi 4,5 ször evés,nagyon kis adagokban.most 50 nap alatt fogytam 5kg-t.

Renáta (19): próbáltam kerülni a cukros ételeket illetve a szénsavas üditőket..igaz eddig még 1kg ment le,de nem is régóta csinálom.Nagyon sokat segit nekem ez az oldal..köszönöm. :)

Tímea (24): Rengeteg edzés, alacsony kalória bevitel.

Kata (20): több mozgás, egyszerre kis adagok, sok folyadék

Andrea (43): Az,hogy alig ettem.KB.600 kalóriát naponta.De ez még fiatal koromban volt,ma már nem bírnám.

Vivien (29): Több zöldség, édesség 3 hétig nem, fehérje, és napi 5x-i étkezés.

Csilla (19): Édességek, szénhidrátok mellőzése ! Sok halat eszem, csirke húst, gombát, zöldségeket, joghurtokat, sajtokat (alacsony zsirtartalmúakat) valamint gyümölcs turmixokat !

Maria (53): az egeszseges etrendre valo atteres es a heti 3 alkalommal eltoltott 6o perces edzes..

Dóra (40): Szénhidrát csökkentése, mennyiség csökkentése mozgásprogrammal egybekötve.

Anett (18): egészségesen étkeztem, kevesebb édességet ettem

Ervin (28): Hat elsosorban az hogy kitartoan minden reggel meg iszom egy nagy pohar citromlevet.Es nem eszem kenyeret egyaltalan.Es este 6 utan sem eszem gyumolcson kivul semmit.Es megprobalok minden nap bar 1 orat setalni sajnos tobre nincs idom.

Mária (31): 15 évesen sikerült lefogynom 90 kilóról 65-re. Kevesebbet ettem, nem vacsoráztam, csak almát és sokat sétáltam, néha futottam. Később 25 évesen elkezdtem a 90 napos fogyókúrát, mert felszedtem 10 kilót. Azzal sikerült 12 kilótól megszabadulnom. Azóta tartom a 60-63 kilót, pedig közben született két kisfiam. Sajnos nem tudom rászánni magam a sokszor keveset elvre, legtöbbször délelőtt gyümölcsöt eszem, délután pedig egy adag főtt ételt. Így elég vékony tudok maradni, mert magas vagyok, de sportolnom nagyon kellene, csak két pici gyerek mellett elég nehéz megoldanom.

Tamara (30): Sokszor kis mennyiséget ettem, sok folyadékkal, a sovány tejtermékeket választom inkább az eddigiek helyett.

Imola (24): a stresz

Timea (27): Több folyadékot iszom, többször étkezem egy nap ( 4-5) a mennyiségre is vigyázok ( kevesebbet) , gyümölcs ,zöldségfélét naponta... kellett - péksüteményeket ha csak lehet kerülöm ( eddig sikeresen ). És egy héten legalább 3-rom alakalommal tornázok vagy kocogok. Eddig 5-6 kg adtam le. Még én sem hiszem el de megindult a fogyás. :)

Renáta (31): Bevezettem a napi 5-i étkezést és figyeltem a bőséges folyadék fogyasztásra.1.5 hét alatt 3 kiló ment le :)

Anna (20): A barátommal lassan már 3 hete súlyzós edzést csinálok és mellette próbálok odafigyelni a táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásra. Súlyban nagy változás még nincs, de látványra már másabbul fest a testem. Úgy edzek, ahogyan ő, csak valamivel kevesebb súllyal, de ezt hatásosnak találom. Nem kardiózok, mert eredményesebbnek találom ezt a fajta edzést, amit most csinálok. Nincs sok felesleg rajtam, így ez nekem tökéletes. :)

Mónika (26): Még nem vált be,de csak diétával probálkoztam

Viktória (48): almakúra

Zsuzsa (33): Áttértem egészséges étkezésre.Rendszeres sportolásra.

Zoltan (45): nem eszem zsirt

Lenke (20): Napi többször étkezek, de keveset, sokkal több folyadékot viszek be a szervezetembe akár 6 litert is naponta. naponta többet sportolok, kerülöm a szénhidrátos termékeket, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. Mindezek segitségével 07.01-től mostanáig 09.01. 12kg-ot sikerült fogynom, nagyon szépen köszönöm a sok segitséget.

Ildikó (52): A szerelem, ami miatt nem tudtam enni, s segített az endorfin. Emellett sokat ittam, öt után nem ettem. Csökkentettem az adagok méretét. Bár ez a semminél persze nem lehetséges. Ezt ne kövessétek, mert amit egy kicsivel többet ettem, rögtön be akarta építeni a szervezetem azt a keveset is! Különben nálam a diéták, bármelyik fél eredménnyel zárul! Mindig fele annyit fogyok, mint sorstársaim.

Edina (47): Mozgáshoz szoktattam az eddig lusta kutyámat!

Attila (53): kevesebb süteményt eszek és mindenböl csak a felét.

István (40): Norbi Update

Zsuzska (33): Tisztító léböjtkúra. Odafigyelek, hogy csak akkor egyek ha éhes vagyok, lassan az evésre időt hagyva.

Zeller (39): Reggelire gyümölcsöt eszek, vacsira pedig szénhidrát mentes kaját.

Kata (30): A szerelem csodákra képes.:-)

Ildikó (19): Áttértem a vegán étrendre, és az nekem nagyon sikeresnek bizonyul, mind egészségügyileg, mind ízvilágra is tökéletes. Nem érzem magam fáradékonynak, rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, a táplálkozásomnak ezek teszik ki a 70%-át, egyáltalán nem érzem, hogy hiányom lenne bármiből is, és fogyok is, és éhezni sem éhezem.

Andrea (31): GLÜKOMANNÁN + DIÉTA

Gabriella (34): Teljes étrendv?ltoztat?s és életmódv?lt?s. /Edzés/.

Éva (31): 90 napos diéta - két hónap alatt 15 kg.

Marika (65): Még nem sikerült elkezdenem a fogyást.

Kata (25): növelt fehérje bevitel+edzés

Marianna (41): megfelelő étrend,rendszeres mozgás

Veronika (37): mozgás, diéta-kevesebb étel

Stefania (39): Norbi update kodok betartasa

Nóra (23): kevés szénhidrát, édesség

Erzsébet (51): Kevés kalóriabevitel.Igaz nagyon nehéz volt mert mindig éhes voltam

Annamária (59): Napi fél óra mozgás ( tánc itthon ), picit kevesebb kalóriabevitel a szükségletemnél, vacsora csak natur joghurt kevés mézzel, őrölt fahéjjal, korpával, almával. Ha van időm, akkor gyaloglás (1 óra ).

Róbert (40): 2000Kcal kevesebb étel bevitel

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Irén (45): Kevesebb kenyeret, és több zöldséget, több gyümölcsöt fogyasztok.

Melinda (39): Le kellett cserélnem a kenyeremet teljes kiőrlésűre és már ettől is észrevettem magamon nagyon pozitív változásokat.

Judit (21): nem volt még

Klára (52): Paleo étrenddel, de nálam csak pár kg-ról volt szó. A lányom találta ezt az oldalt. Főleg miatta olvastam és kíváncsiságból töltöttem ki a tesztet. Egyébként Ő is kitöltötte.

Brigitta (39): Mozgás, kalóriaszámlálás

Róbert (18): A testmozgás

József (40): Sport.

Zsolt (36): Munkahely váltás..ahol napi 12-20 km sétáltam.Viszont megszokta a szervezetem és leállt a fogyás addig 10 kiló lement.Most viszont a legnehezebb,hogy menni kellene futni amit utálok sajna :)Inkább mennék háborúba mit futni.

Andrea (50): Korábbi sikernél, a jelentősen kevesebb kalóriabevitel a megszokottnál, ami meglehetősen nagy nehézséget okozott, ezért is az állandó visszaesés.

Juliana (61): az édességek ki hagyása az étrendbôl

Lajos (56): Kevesebbet ettem.

Tunde (36): Meg nem tudom

Szilvia (52): áttértem a Norbi update ételekre

László (17): moyg's

Judit (54): Napi 20 perc torna, 30 perc biciklizés (szoba)

Tünde (36): Szénhidrát csökkentés

Hajni (24): A kenyer es mas pekaruk kiiktatasa az etrendembol.

Julcsi (45): Próbálok esete 6 után nem enni, sok vizet iszom. Figyelek arra is hogy mit eszem, de csak nagyjából, azért nem lettem fanatikus, de figyelek egy picit a kalóriákra is. Van amikor egyszerűen felezem az adagot. Pl reggel, vagy este.

Anna (53): a léböjt

Anita (26): Joforman csak feherjet eszem,stevia edesitoszert hasznalok,es kokusz olajjal fozok.so helyett pedig himalaya so es kenyer helyett ha neha szukseget erzem puffasztott rizset fogyasztok.

Marcsi (36): 1-szer-i étkezés.

Mirtill (20): Az edzés intenzitásának fokozása, A cukor és fehér liszt valamint a tej teljes mértékben történő kiiktatása az étrendből. Sokat segített a CLA szedése is.

Márta (58): Minimálisra csökkentettem a cukor a zsir ?s a keny?r fogyasztását.

Zsolt (30): Hétfő, szerda, péntek súlyzós edzés, kedd, csütörtök, szombat futás, ezekmellé diéta.

Sara (24): Nem eszek 18 óra után, több folyadékot iszom, stb

Martina (37): Kevesebb szénhidrát bevitel, és picit több mozgás.

Mariann (37): Napi 5 étkezés keveset,és sok folyadék!Sok gyümölcs,kevés szénhidrát!-4kg

Tibor (65): kontrolált táplálkozás és több mozgás

Kriszti (28): mozgás

Tagyi (35): nagyon sok mozgás,különböző feladatokkal elvontam a figyelmemet az állandó evésről,így nem ettem sokat,csak amennyi szükséges volt.

Szuzanna (23): lemondtam a szenhidratokrol.

Eszter (25): Mozgás, kezdésnek legalább heti 1x, valamint az étkezésen való változtatás.

Zsuzsanna (53): Teljesen más étkezés. Sok hal,kevés szénhidrát ,több zöldség.

Kati (63): szenhidratokat kihagyni az etkezesbol, bazis-sav aranyt betartani, sokat inni, 19 ora utan nem enni, napi egy orat mozogni

Győző (40): a 90 napos fogyokura

Szabina (28): elhagytam a pékárút(mindet, semmi teljes és akármilyen kiörlésű) a burgonyát, a tésztát és rizsből is keveset ettem

Zsuzsa (40): mozgás

Marusz (56): Torna, úszás, diéta.

Monika (35): Napi min. 3l tiszta viz fogyasztasa

Zsolt (19): sport és diéta

Ilona (42): A kenyér elhagyása és mozgás

Monika (32): Dieta

Renáta (40): Kenyér, édesség ,tilalom!

Anita (34): TELJESEN kihagyom a cukrot és az édességeket, szörpöt az étrendemből, vizet iszok kb óránként egy pohárral és reggelire egy tejeskávéra levittem az adagom 2 db édesítőpöttyel. Tésztaféléket egyáltalán nem csak rizst, vagy krumpli és zöldségköretet eszek, kenyér helyett pedig találtam szénhidrát szegény és csupa magos kenyeret ez negyed kilós és 4 napig kitart!!! Hetente legalább 4* kerékpározok kb 2 órát, még a tornára nem vettem rá magam:)

Réka (16): nem ettem

Hencsi (25): Nem eszem cukrot,semmilyen cukros terméket sem eszem/iszom és nem hiányzik

Csaba (47): mozgás+diéta

Vivien (19): Ételadagjaim csökkentése, vacsora elhagyása. És trambulin heti 2-3 alkalommal 1órát. Cukor, tészta, kenyérfélék, nassolni valók, üdítőitalok, teljes elhagyása.

Kata (20): ideiglenes vegán étrend, méregtelenítő kúra, napi 2-2,5 liter víz

Attila (40): betartottam a dietat

Eniko (35): 90 naps kurával fogytam 15kg

Erika (34): Szénhidrát diéta tornával egybekötve!

Enikő (32): Ma kezdetem el a Dukan diétát, remélem ez az akció fog fogyáshoz vezetni.

Kriszti (23): Bizonyos ételek 'megvonása' és a testmozgás

Anna (62): többszöri étkezés és a cukor elhagyása

Tímea (32): mozgás és a gondos odafigyelés a táplálkozásra

Edit (56): Napi többszöri étkezés, persze kevesebbet ettem egy-egy alkalommal, illetve több folyadékot ittam.

Ibolya (41): több mozgás

Nóra (21): futás

Mónika (38): torna,diéta,

Angéla (58): Kevés étel, nagyjából annak a fele, amit enni szoktam, négyszeri étkezés, napi egy db kis rozsos zsemle - elosztva egész napra. sok vizet ittam. Reggelire főtt tojás és/vagy párizsi, és/vagy sajt paradicsommal, paprikával és egy pohár 100%-os gyümölcslé vagy tej. Délelőtt gyümölcs. Ebédre főzelék egy szelet hússal, délután gyümölcs, hat óra után semmi. Heti egy kg ment le ezzel az 'étrenddel'. Ez nem sok, de nekem nem sürgős és éhezni nem szeretek.

Tímea (20): a spor és hogy kitartó voltam

Hegyi gabriella (29): étkezés megváltoztatása és rendszeres edzés

Ákos (19): minden nap lejártam kondiba

Gábor (55): Áttértem a délelőtt csak gyümölcs fogyasztásra.

Andrea (29): sok mozgás, méregtelenítő kúrák

Andrea (31): kevesebbet eszem, és többet mozgok.

Luca (61): Odafigyelés az étkezésekre, fehérjében gazdag,szénhidrátokban szegény étrend kialakítása 'kalória.számolgatós' módszerrel.

Zsuzsa (27): Az amikor szerelmes voltam.

Jutka (49): cm-ek változása

Tünde (35): Kitartás,sok folyadék,mozgás

Éva (60): étrendváltozás,

Éva (30): sok zöldség fogyasztás,sok folyadék bevitel,elhagytam a cukor,liszt,fehér pékáru fogyasztását és a sport

Mária (58): napi 6-szori nagyon kevés mennyiségű, szénhidrátszegény étkezés.

Mónika (44): A rendszeres táplálkozás és a mozgás bevezetése. A türelem és a kitartás fontossága.

Mária (50): rendszeres testmozgás - torna, úszás tudatos táplálkozás - szénhidrát bevitel csökkentése

Patrik (18): glutenmentes dieta,vercsoport dieta

Mária (55): többet mozgok,nem eszem fehér lisztből készült ételt,cukrot

Zsuzsa (60): Talán az, hogy most már érzem a ruháimon hogy egy kicsit lötyög rajtam. Nagyon sokat iszom, fehér kenyeret már én sem fogyasztok, csak barnát és azt is nagyon keveset, általában csak reggel egy szeletet, esetleg délután uzsonnára és többet nem.

Kati (57): Februárban határoztam el, hogy fogyni AKAROK.Az igazság az , hogy füllentettem a doktornőmnek,amikor rákérdezett a súlyomra.103 kg voltam amikor utoljára voltam nála,és mondtam hogy amióta nem találkoztunk kicsit híztam sajnos(105 kg vallottam be)csak suttogva írom,hogy 115 voltam.Tehát meg volt a nyomás hogy ha fene fenét eszik is le kell fogynom!Azért írtam nagy betűvel,mert nem szeretnék,hanem AKAROK,TEHÁT MEG IS TESZEM!Úgy gondolom mindenkinél első fontos lépés az elhatározás valami véghez viteléhez.A lényeg, hogy négy hónap alatt megszabadultam 12 kg-tól.A fogyásinfó oldala adata meg a löketet ,rendeltem étrend kiegészítőket, számoltam a kalóriákat.Ez a szokásom is megmaradt ,kevesebbet eszem jelenleg is.Többet iszom.Jelenleg járok úszni és vízi tornára.Érlelődik bennem a gondolat, hogy az úszást beépítem az élet vitelembe,mivel szemlátomást alakul a formám minden nap.

Andi (28): Napi fél óra mozgás bevezetése, jobban odafigyelek az étkezéseimre.

Mária (46): betartom az étkezéshez adott tanácsokat

Lenke (55): Erős akarat, kitartás, sport, szauna, aktivitások.

Mária (20): Az étrend átalakítása és a megfelelő folyadékbevitel.

Gita (44): Több mozgás,semmi cukor,étkezések közötti nasi kihagyása,sok folyadek.

Szandra (23): Update táplálkozás

May (21): Nem innen vettem a fogyókúrás étrendet

Anita (33): Mozgás+diéta

Helen (19): Napi 1 étkezés tudatosan

Gabriella (44): diéta,mozgás

Angéla (27): aloe vera termékek és a mozgás

Monika (24): renceres etkezes

Paula (20): A nem evés

Anna (62): Testmozgás

Misi (63): Kaloriabazis.hu szerint élek. Nekem fontos, hogy az egyenleget tudjam a megevett és lesportolt kalóriák között.

Edit (46): Három nap csak gzümölcsöt ettem, és sok folyadékot ittam. Azután pedig odafigyeltem, hogy mit és mennzit eszem. Nem esyem fehér kenyeret, édességet, süteményt pedik ritkán és keveset. Nekem kissé nehéz a fogyókúra, mert nem régen volt egy szivműtétem. De ez a gzümölcsös bevált. 3 kg-ot fogytam. Sokat sétálok, biciklizek, néha úszni járok. Remálem segitettem.

Maria (30): A heti 3sport; a reggelizes es 6-utan nem eszem

Márta (51): Napi 5-6 -szori kisebb mennyiségű étkezés, több folyadék, kevesebb szénsavas üdítőital (még ha cukormentes is) fogyasztása. A mozgás gyakoriságának növelése. A zsírégetés módszerének megismerése.

Lenke (51): A szénhidrát bevitelének csökkentése.

Anett (31): A fogyókúra abszolút nem vezetett sikerhez. Én nem vagyok kövér, sem túlsúlyos, az alakom ideális, vékony testalkatú vagyok, viszont egy nap az alkalmi ruhámat nem tudtam magamra zippelni.... szoval elkezdtem fogyókúrázni, de semmi sikere nem volt, a kilogramjaim ugyanazok maradtak. Majd elkezdtem futni járni, először csak hetente, majd naponta, és ma már akár kétszer egy napban - korán reggel és este. sikeres akció-e? :D hát a testsúlyom két hónap elteltével is ugyanaz, azonban ami változott - jó kondició, izmosabb lábak, a hasfal laposabbá válása - érdekes számomra, hogy a testsúlyom ugyanannyi, mégis vékonyabbnak érzem magam... PS: a ruhámat azóta nem probáltam fel, de ha még most sem fog feljönni rám, azthiszem a futást erőteljesebb fogyókúrával kell majd kombinálnom.

Tibi (28): Valtoztattam az etrendemen, a Fogyas Info Kedves kollegai altal kuldott levelben osszefoglaltakat kovettem es kovetem a mind a mai napig.

Kinga (36): Naponta többször eszek keveset.

Gyöngyi (35): Lemondtam a kenyérről, a péksüteményekről és sokkal kevesebb édességet eszek. Zöldséget eszek a kenyér helyett.

Kati (36): Inkabb feherje mint szenhidrat es napi 10 15p mozgas.

Reni (25): A rendszeres sportolás, egészséges étrenddel kiegészítve.

Krisztina (44): csökkentett szénhidrát bevitel, mozgás

Zsu (27): keveset tobbszor ettem, es szamoltam a ragasaimat, emrt tudtam hogy nem ragom meg kulonben az etelt es igy kesobb jelentkezik majd a telitettseg erzese. Sokat mozogtam mindemellett es sokat ittam.

Klementina (38): kalóriaszámolás,és a folyadékfogyasztás fontossága

Maria (53): Sok mozg?s

Gabi (37): Fehérje diéta, a Teletáltól rendelem a Speed Fitt menüt és nagyon tudom ajánlani. Január közepén még 89 kg voltam, ma már csak 71 kg. 18 kg-ot fogytam, úgy hogy nem is éheztem, és finomakat ettem! Hihetetlen, hogy ilyen könnyű volt. Már csak a ruhatáram lecserélése okoz gondot! :)

Norbi (30): Mérsékelt evés, minimalizált szénhidrátbevitel, rengeteg kardió edzés.

Helga (37): a glikémias index szerinti etkezés,elhagyva a cukrot,fehérlisztes termékeket és a sport

Etelka (39): napi sokszori étkezés kis adagokban, vízfogyasztás és persze a sport.

Annamari (44): A kalóriák + folyadék bevitel figyelése + TORNA!!- már akár napi 20'is.

Zsuzsa (33): 90 napos diéta

Kata (53): Mozgás, megtartóztatás, fegyelem.

Valéria (43): A lisztes cukros dolgok elhagyása,

Fruzsi (18): CH-csökkentett étrend, sport

Zsoka (54): A rendszeres,napi 4-5 etkezes

Mónika (40): Csökkentettem cukor és a kenyér bevitelt.

Kata (31): Nálam az vezet legjobban eredményre, hog többször eszem kis mennyiséget. De viszont este hat óra után szigúran nem eszem csak egy almát. Így nem vagyok este lefekvéskor éhes, viszont nem üres a gyomrom.

Maja (44): 90 napos diéta

Anna (42): A türelem, bíztam a lassú fogyásban, 3 hónap alatt tartósan lefogytam 3 kg-ot, a következő 3 hónapban ugyanilyen intenzítással még 3 kg-ot akarok fogyni.

Vera (65): napi max 1200 kcal és 160 ch. ennél több nem lehetett, csak kevesebb. Így 8 hónap alatt 10 kg- ot sikerült leadni, ami másfél év alatt sem jött vissza.

Enci (24): mozgás, 6 óra után nem eszem

Katalin (37): cukor elhagyása, sport

Elvira (38): fehércukor,fehérliszt kivonása az étrendből

Andrea (48): Amikor Adipexet ettem, de ma már az sem használ.

Detti (29): Több víz, minosegi szénhidrát bevitel(rizs), kiiktattam a cukrokat, több fehérje, zöldség bevitel

Barbi (19): A sport mindenképp, és az hogy néhány 'bűnözés' után elhesegettem a bűntudatomat és azt mondtam,nembaj holnap folytatom tovább

Andrea (28): több folyadék fogyasztása

Bea (28): 3 után nem evés. Reggeli bőségesen.

Klára (34): kevesebb szénhidrát de csak valamedig ment a súly aztán megállt .

Éva (35): Fehér liszt és cukor teljes elhagyása

Linda (21): 26 kg-t már fogytam egyszer csak a terhesség alatt feljött 13 kg

Katalin (31): este 6 óra után nem eszek,édesség csökkentés

Zsuzsi (44): Szénhidrát elhagyása az étrendből. Folyadék bevitelre való odafigyelés. Rendszeres étkezés.

Imola (28): Dieta es lugosito italok:zoldtea citromos viz

Ibolya (60): kenyér helyett puffasztott rizs és a napi 5x-i kevés evés,

Ferenc (59): ....hmm, az odafigyelés önmagamra :)

Krisztina (37): diéta,kerékpározás

Erzsébet (57): kenyér,burgonya, tészta mellőzése, zöldség fogyasztás

Bbenő (53): Az étkezési időpontok és sűrűség megváltoztatása ugyan annyi kalória mellett -5kg egy hónap alatt ,ja és a fogyi napló fontos!!!

Andi (46): Szigorú szénhidrát és kalória kontroll diéta, napi 5x-i evés, napi 4-5 l folyadék

Évi (49): Szerelmi bánat.

Sándor (53): az akaraterő, a diéta, a mozgás együttes alkalmazása

Ági (30): Agyban dől el, ha nincs meg az elhatározás akkor nem is lehet lefogyni.

Brigitta Barbara (20): Kalóriaszámolgatás

AndrÁs (65): Kevesebb kaloria bevitel, KICSIVEL TÖBB GYÜMÖLCS.

Marika (41): Norbi uptad diéta

Reni (28): Nem nagyon ettem, inkább csak zöldségeket! Este 5 után semmit.

Judit (58): oda figyelés

Denisza (33): Odafigyeltem hogy kevés szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztottam és kipróbáltam az Atkins diétát is,amit csak javasolni tudok mindenkinek,mert jól érzed magad tőle és 2het utan mar látható eredmények vannak.

Kati (60): Sok folyadék, és a jó idő, ami kicsábít a természetbe. Így a testedzés is könnyebb. Nem egyedül kezdtem neki a fogyókúrának és az életmódváltásnak.

Marianna (43): Rendszeres étkezés, mozgás.

Iki (35): A jó időben több időt töltünk a szabadban. Kertészkedünk, szépítjük az udvart. Észrevétlenül is többet mozgok.

Andrea (20): van egy újságom ami a fogyáshoz vezethet engem de abban voltak ivó joghurt meg minden például még a good milk az is ivó joghurt meg még teljeskiőrlésű lisztből van kenyér ami érdekes

Kati (48): Torna,zöld kávé+ króm kapszula

Annamária (44): Gyeses időszakomra ha vissza emlékszem akkor teákat ittam, és azt ettem amit kívántam csak sokkal kevesebbet mint korábban. Héten 1x vagy 2x ahogy tehettem eljártam tornázni. Tartott 10 évig, utána a torna abba maradt és felszedtem elég sokat. Azután eltelt újra 10 év és az eddigi recept már nem vált be. Elkezdtem heti rendszerességgel 2-3x tornázni, lúgosítani kezdtem a testem. Maradtam a vegyes táplálkozásnál de nagyobb arányban fogyasztok zöldséget-gyümölcsöt, kevesebb húst és pékárut/tésztát. Itt is figyelek a bevitt mennyiségre. Ezek a támpontjaim, ja és a vízfogyasztás tudatos mennyisége. Elindult szépen a fogyás. 2-3 kg már lement két hó alatt. Ha tehetem az évszaknak megfelelően fogyasztok zöldséget és gyümölcsöt.

Vivien dorottya (12): én sokat futottam , és nem ettem kenyeret , és este mindig csináltam 30 db felülést ,10 db vekfőtámaszt

Kriszti (34): Rengeteg mozgás és szénhidrát

Gyöngyi (50): Többszöri étkezés,kevesebb kalória bevitel.

Angi (26): most kezdtem igazán tényleg érdeklődni az egészségesebb ételek után és nézni h mennyi kalóriát tartalmaz és ez segített nekem,3 hét alatt 3 kiló mínusz

Bea (28): Étkezésre odafigyelni és mozogni heti 3 alkalommal

Ildikó (47): szénhidrát mentes étkezés (vagy minimális szénhidrát)+ rendszeres mozgás

Daisy (22): diéta, mozgás mindennap

Alexa (21): Rendszeres táplálkozás naponta 5-őr alacsony kalória tartalmu ételeket illetve edzés.

Réka (20): Nem eszem annyi hízlaló ételt, és több egészséges étel szerepel az étrendemben.

Gábor (22): Paleo diéta. sok hús zöldségel...

Vinczeller (30): fogyokura

Denise (49): életmód váltás: megfelelő táplálkozás mellett mindennap tornázok.Heti 1-2 alkalommal futok ill. biciklizek.

Eva (63): Fegyelmezettebb vagyok.

István (34): Sok sok mozgás és futás:):)

Klára (65): Gyakrabban és kevesebbet eszem. Fő étkezések előtt almaecetes vizet iszom (1 kanál almaecet egy pohár vízben).Több folyadékot fogyasztok. 18 óra után csak alma. Több mozgás, jelenleg a szobabiciklire korlátozódik a rossz időjárás miatt. Fontos, hogy az ember lelki békéje meglegyen, hogy koncentrálhasson a kitűzött célra.

Dávid (28): Elhatározás, legalább napi 3 liter folyadékot inni, többször keveset enni, délután 5 után már nem enni, minden reggel egy nagy pohár citromos langyos víz elfogyasztása, délig csak gyümölcsöt enni, kenyeret egyáltalán nem fogyasztani

Lollo (58): citromlé és CH szegény étrend

Melinda (26): elkezdtem konditerembe járni

Judit (44): sport

Erzsike (61): 2hét alatt 2.5 kg szétvállaszó diétát kezdtem el

Sándor (48): 10 napos neera szirup kúra és 2 héttel utánna 14 napos bécsi diéta.

Zsuzsa (39): Szigorú önkontroll az étkezés terén. Napi szinten számolom a kalóriákat, amit beviszek a szervezetembe. Fontos a tápanyagok eloszlása is, amire szintén figyelek. Az étkezési szokásaimat teljesen megváltoztattam. Próbálok napi 5* étkezni. A gyorsan felszívódó szénhidrátok helyébe, kevesebb alacsonyabb glikémiaindexes ételeket választok. Nem iszom cukros üdítőket, teákat csak ásványvizet. Sokkal több zöldséget és gyümölcsöt eszem, lehetőleg nyersen (bár ezzel még gondjaim vannak). Mind ezek nagy erőfeszítést igényeltek tőlem, de már jelentős változásokat tapasztaltam magamon. És igyekszem többet sportolni

Krisztina (51): nem ettem, és a folyadékot emeltem , mivel nagyon keveset iszom,

Zsuzsa (56): Megtalaltam a megfelelo fogyokurat,amit konnyen betudtam tartani.

Agnes (31): Sport,Kevesebb szénhidrát fogyasztás.

Luca (18): Nap 1250 kalóriát eszek és havonta járok diatetikushoz kontrollra, heti 6-ot edzek.

Kati (32): sport

Mártus (47): szénhidrát szegény diéta

Máté (19): A 90 napos diéta hozta meg nekem a várva várt sikert, 3x csináltam végig, mellette persze mozogtam rendszeresen!

Timea leontina (18): REggel 2-héten keresztül 45-perc futás és 30 hasizom legelőször a második hétre ezt megnöveltem 5-tel.

Nikolett (24): Többszöri étkezés és kisebb mennyiség, cukor elhagyása, folyadék mennyiség növelése

Anett (20): kevesebbet eszek

Martina (21): Heti 3 alkalommal beépítettem a napirendembe a konditermi edzést 2 órában. 3 hét alatt úgy érzem irányított gyakorlatsorokkal feszesebbé tettem az egész testem. A hasam körcentiben karcsúsodott és a térdem körüli kis párnák is kezdenek eltűnni. Még pár hónap és remélem a kitűzött célhoz közelebb leszek. 10 kilónyi fogyást terveztem, de azt gondolom ahogy izmosodom nem a kilóbeli súlyom lesz a mérvadó, hanem a forma.

Betti (29): odafigyeltem, hogy mit, mennyit és mikor eszem (semmit nem vontam meg magamtól :) és elkezdtem újra sportolni.

Rita (24): Étrend változás

Mucika (53): Csoki, süti, rágcsa nassolás elhagyása, zsírégető szedése, rendszeres sport (gyaloglás, kerékpározás naponta)

Gábor (47): elhatározás,napi kb 600 Kcal

Vali (60): Kalória számítás és csökkentés. Több mozgás

Katalin (45): Sok folyadék,tán még életemben nem ettem ennyi gyümölcsöt mint most,tulajdonképpen majdnem mindent megehetek amit szeretek ,és mégis fogyok, ennek ellenére nem éhezek,jobban oda figyelek az étkezésemre,nem eszek össze vissza mindent. Ráadásul a fogyókúra előtt,délutánra már szinte mindig be voltak dagadva a lábaim az ödémától,mióta fogyókúrázom nem dagad a lábam.

IldikÓ (33): KENYÉR MELLŐZÉSE

Angéla (19): kevesebb étkezés

Renáta (20): Nehezen tudom rávenni magam az edzésre, szóval az étkezésemre próbálok figyelni kisebb-nagyobb sikerrel.

Vali (23): Odafigyelek az étrendemre: kevesebb cukor, ne egyek kenyeret, több gyümölcsöt, illetve többször egyek kevesebbet. Valamint többet mozgok: tömegközlekedés helyett inkább megyek gyalog.

Tünde (37): Este már el tudtam hagyni az evést, illetve hetente 1-2 alkalommal tornázok is. Illetve nem várom meg a déli étkezést mire farkaséhes leszek, legtöbbször már 10 óra körül eszek.

Julianna (35): Az első sikeres fogyássom a gyomor gyűrű műtét után volt, amit ki kellett vetetni, mert begyulladt. Ez nem volt egy sikeres fogyás, utána vissza híztam a leadott kilókat .

Dóri (19): Sportolás, rostban gazdag étkezés

Petonella (19): mikor eszem előtte iszok egy nagy pohár vizet,mert így kevesebbet tudok enni

Csaba (49): szénhidrát megvonás

Kati (53): hodi54 kapszuát szedtem 2honapig. kb5kg fogytam nem éreztem az állandó kinzó éséfet! Utána át tértem calotin L500ra plussz zsirégető thermo. 82kg val kezdtem a fogyo kurát most 66vagyok 4hó alatt.Közben ithon tornászok heti 3szor 20perc.Cukor liszt tabu számomra! Napközben rendesen eszem ebéd után viszont már csak fehérjét fogyasztok!!! Ez lényeg.

Rozsi (52): sok zöldség és gyümőcs és almaecet

Zsófia (31): Hit önmagamban, hogy meg tudom csinálni. Nem fogyasztottam cukrot és fehérkenyeret.

Tîmea (36): Sok-sok zöldségből készített levest ettem, amit kevés rizsliszttel és néhány kanál tejföllel sürítettem, tettem ízletesebbé. Főleg káposzta, kelkáposzta, répa, kevés krumpli összefőzve. Mivel húsimádó vagyok így a husokat zacsiba fűszeresen fokhagymásan megsütöttem és köret n?lkül ettem. Ez hidegen is nagyon fincsi. Bárcén a csirkemell helyett inkább szárnyat és combot sütöttem. A salátákat pedig feta sajttal dobtam fel. Napi min. 1,5liter teát ittam cukor nélkül,a többi csapvíz.

Mariann (35): A mozgás

Gabi (48): Több mozgás, étkezési szokások megváltoztatása

Edina (21): Diéta és sok mozgás.

Marianna (28): kitartás

Klára (54): A napi ötszöri étkezés,a mozgás!!!

Csaba (38): Bevitt kaloriamennyiseg csokkentese,szenhidratok csokkentese

Judit (35): Elkezdtem nem dugug enni magam és jobban kezdem figyelni mit is fogyasztok!többet iszom bár ezzel eddig sem volt nagy gond...szeretem a vizet:-)

Zsófi (22): kardió,diéta

Csilla (53): Több folyadék, anyagcseregyorsító , méregtelenîtő gyógyteák, több saláta, de. Csak gyümolcsöt fogyasztok, káposzta leves, glútén mentesebb élelmiszer, torna, táplálék kiegészítők.

Marcsi (55): A teszt segített elindulni a dietetikusom által segített úton. A testem változik a labor eredményeim javultak.

Barbi (32): Sport,mértékletes étkezés!És Jóval több folyadékot fogyasztok mint régen.

Erika (25): a nasiról való lemondás, sokkal több zöldség

Klára (62): Megtanultam,hogy mit mivel egyek,és egy nap 5x és keveset.A vizből is keztem 3 litert meginni

Kata (22): A szénhidrát és az édesség/nasi teljes mellőzése. A rostos ételek előnyben részesítése, főleg a délelőtti órákban. Sok tea (zöld, cellulit, mate) fogyasztása.

Nóra (20): A rendszeres (napi) komditermi hasznalat.

Márti (44): szénhidrát csökkentése

Zsuzsanna (47): Liszt,cukor,tejtermékek, napraforgó olaj elhagyása, sok zöldség,magvak fogyasztása.

Mónika (24): Rendszerey mozgás, kalóriabevitel csökkentése

Éva (30): Evészavarom gyógyszeres kezelése és a cukrozott italok (édes kávé és tejtermékek) kiiktatása.

Helena (53): edesseg, kenyer kihagyasa, tornazas

Imre (61): Almát ettem ebédig.

Emese (53): Nem eszem kenyeret. Este 6 után nem eszem semmit. Napi 3 l vizet iszom. Sokat tornázom.

Andi (37): rendszeres edzés

Györgyi (40): Kalória számlás. zumba 3x hetente 50 perc

Viki (40): Több folyadék (víz), kevesebb nasi (sajnos) :-(

Katalin (34): sportolás!!!!!!!!!!!!!!!

Márta (44): Éhség megakadályozására szedett tabletta. Minden egészségtelen étel száműzése. Zsírégető pulzuson végzett mozgás.

Tímea (19): kevesett ettem es mellette tornáztam

Monika (55): Delutan ot ora utan mar nem ettem, es el kezdtem mozogni.

Piroska (31): Fehérje diéta, 5kg 2,5 hét alatt és nem jött vissza.

László (59): Napi 5-6 alkalommal étkezés, 3-4 liter víz, sok sok séta. Semmi alkohol,semmi megterhelő sport. 143 kg voltam, most 104! (Mindez 8 hónap alatt!) Szeretnék még 20 kg fogyni!!!

Barbara (46): Étrend v?ltoztatás..flabelos gép

Zsuzsa (47): CH-megvonás,gyaloglás...,és most beszereztem egy kondigépet is!!!!

Dorottya (22): Én a 90 napos diétát csinálom még mindig, nagyon jól haladok, most tartok lassan 1 hónapnál és sikerült leadnom már 5 kg-ot. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen jól haladok és be tudom tartani a diéta minden napját.

Ildi (44): akkupunktura,csala tea

Réka (27): Növeltem a sportolás heti rendszerességét, illetve átalakítottam az étrendemet. Este 6-7 óra után már nem nagyon ettem, főleg szénhidrátot nem. Bár a szénhidrátot napközben is jóval lecsökkentettem az előzőkhöz képest.

Roland (39): A kalória tábla használata

Anna (49): kevesebbet eszem és drasztikusan nem esze kenyeret, sütit és csokit

Gina (27): betegség

Edit (57): ananászdiéta+szénhidrátszegény diéta keverése

Nóra (33): Étel rendelés

Anita (41): több folyadék bevitel kevesebb evés

Gabriella (31): Nem ettem kenyeret és nem fogyasztottam üdítőket.

Timi (42): Kevesebb szénhidrát és cukor fogyasztás, rendszeres mozgás beiktatása.

Kriszti (19): a napi testmozgás és a kevesebb kalóriabevitel

Niki (19): edzés + diéta

Robi (41): kalória számlálás

Krisztina (40): Nem ettem és mozogtam.

Csilla (46): Erős elhatározással indultam neki,kellően motivált voltam,célokat tűztem ki magam elé.Súlyvesztéskor büszke voltam és elégedett.Keveset és odafigyelve ettem.Első körben több,mint 20kilót fogytam.

Eszter (62): Diabetikus édességek fogyasztása.

Teréz (63): Folyadékot sokkal többet fogyasztok, az étkezések számát növeltem, viszont a mennyiséget csökkentettem,

Andi (31): Kalóriaszámlálás, sokkal kevesebb étel és egészségesebb étel fogyasztása. Sok zöldség és gyümölcs és természetesen a rengeteg edzőtermi munka. Az elmúlt évek során 30 kg-t adtam le, ebből tavaly adtam le 18 kg-t. Most lassan egy hónapja csinálom megint komolyan, mert még szeretnék leadni kb 20 kg-t.

Zsuzska (36): komolyan vettem az általatok leírt programot amit a részemre kuldtetek :-)

Mária (60): csökkent kalória bevitel

Csilla (32): tojás,savanyúkáposzta,citromlé

Domi (20): Nagyon keveset enni és az is csak mértékkel. Semmi kenyér vagy csak ritkán. Aztán a szervezet hozzá szokik és nem is kíván annyi ételt az ember. Ezzel módszerrel én 10 kilót fogytam!

Zoltán (46): Betartottam a javasolt étkezési szokásokat, többszöri étkezés és egyszerre kevés kalória bevitel. Átalakítottam az étrendemet, csökkentettem a szénhidrát és zsír bevitelt és a zöldségeket és fehérjéket emeltem. Összesen 1200 max 1400 kalóriát vittem be és sportolással hetente kétszer alkalmankét 600-800 kalóriát égettem pluszban. Sikerült 1 hónap alatt 6 kilótol megszabadúlni és azóta (1 hónapja) tartom a súlyomat nehézségek nélkül.

Orsi (41): Cukor és szénhidrát megvonás

Viktória (24): Kevesebb kalória bevitel, jobb minőségű tápanyagok.

István (52): A régebben elfogyasztott adagok mérséklése, kb a felére. Ebben sokat segít a sok folyadék bevitel (2-3 liter napi). Este hat után nincs kaja. Mellőzve a kenyér csoki, sütemény stb. A folyadék csak víz, aránylag sok gyümölcs. A testmozgás egyelőre elmaradt.

Gabriella (28): étrendváltozás ,torna, purident fito12 lúgosító ital

Gyöngyi (18): Tánc és futás, ami által újra fölfedezhettem a mozgás öröméit. :D A cél súlyomat valójában még nem értem el, de igen közel vagyok hozzá. De emiatt már nem aggódom, mert élvezem az edzéseket és tudom, hogy előbb-utóbb úgyis eljutok majd odáig.

Gertrud (38): Talan a legtobbet Ti segitettetek, nem tartok semmilyen szigoru dietat, de tobb szempontot is figyelembe veszek, azert, hogy egeszsegeebben eljek, es ezzel egyutt jar az idealis testsuly elerese is. Ti ebresztettetek ra arra, hogy tulajdonkeppen csak egeszsegesen kell taplalkozzak ahoz, hogy csokkenjen a testsulyom. Harom hete Fogyokurazom, harom kilot fogytam. 71 rol 68ra ertem el. szeretnek meg fogyni. Koszonom a segitseget!

Erzsébet (26): Többnyire a testmozgás. Kév év alatt fogytam le 22 kilót,az utóbbi időben megrekedtem 75-6 kilónál,az oldalon talált instrukciók további 3 és fél kiló eltüntetését eredményezték :)

Melinda (35): torna,sok folyadék

Andrea (32): tesztat es egy etkezest kihagyok

Marianna (51): Először is az elhatározás és a kitartás. A gyakori de kevesebb mennyiségű evés. Sok-sok saláta, kenyér helyettesítő dolgok, zsírmentes ételek, majdnem minden cukor mentesen eszek, iszok. Zsír égető teák pl. a kömény, a kardamon és a zöld tea. A gyömbért nyersen pépesítem citromlével és minden evésnél egy kiskanállal elfogyasztok belőle. Több vizet igyekszem inni. A torna nagyon fontos. Továbbra is, ami újat megtudok mi járulhat hozzá a fogyáshoz, majdnem mindent kipróbálok. Fogyasztó tablettákat sohasem szedtem, és sikeresen, mert már ott tartok, hogy 120 kg-ról 93 kg-ra lefogytam 6 hónap alatt, 178 cm magas vagyok és 51 éves. Már elég jól nézek ki. Habár még vagy 10-15 kg-t le szeretnék adni, ami tudom, hogy most már sikerülni is fog.

Zoltan (27): Kaloriaszamlalas

Éva (61): 90 napos diéta, már az is siker, hogy jobb a közérzetem. De még csak két hete élek így, 3 kg-mal kevesebbet mutat a mérleg.

Alexa (23): seta

Lívia (42): kevesebb szénhidrát fogyasztás,és több mozgás.

Évi (28): Sok folyadék, este 6 után nem evés.

Zoli (33): Több eddzés, és odafigyeltem az étkezésre

Szandi (21): Rubint Réka 120 perces alakformáló video

Szuzyka (35): akupunktúra,diéta,torna

Timi (22): 5 mins shaper ?s ?trend változtat?s

Melinda (20): Étrend váltás és szoba biciklizés két naponta minimum 40perc

Réka (20): Sok folyadek, keves szenhidratbevitel

Viola (18): dieta, sport

Kata (29): Kevesebb fehér lisztes és cukros ételt eszem!!

Márti (46): Vettem végre egy elliptikus trénert és és nagy örömmel használom

Györgyi (50): Sok zöldség és a mozgás

Éva (28): Kevesebb kaloria bevitel sok folyadek(lugos víz) heti 3-4 alkalommal torna

Niki (28): önkontrol, tudatosság és akarat

Julianna (59): Láttam mindig, hogy mit és mennyit eszem.

Attila (60): Szénhidrát 0 diéta, plusz sok mozgás.

Etel (54): Először is nagyon megijedtem az egészségem romlása miatt,aztán ijedtemben össze-vissza keresgéltem a cikkek között.Majd jött a nagy elhatározás: muszáj tennem valamit az egészségemért.Azzal hogy fogyok segitek magamon, a romló állapotomon. Most reggel éhgyomorra almaecetet iszom,langyos vízzel majd Abonett keksszel szenvicset reggelizek..A 'normal' kenyeret. péksüteményeket nem eszem.Nem használok cukrot, házizsírt csak stivia édesítőt és étolajat ,olivaolajat.Próbállok nagyon sokat inni mert ez nekem idáig nem ment. Délelőtt csak gyümölcsöket eszem.Hát az ebédre muszály 'jókat' ennem de a vacsora megint Abonettes szenvics almaecetes vízzel.Ezekkel az apró változtatásokkal már lement 5kg-ez nálam igen nagy siker.

Irén (62): Rengeteg mozgás, kevés evés, az is lehetőleg csak zöldség, gyümölcsből állt, semmi nasi.

Ági (53): Rendszeres étkezés napi ötször kis adagokban.Sosem voltam éhes.Gyümölcsnap heti egyszer, sok folyadék, napi fél óra kötelező bármilyen aktív mozgás /séta, torna bármi, csak autómentes legyen:))

Szilvia (42): Az étkezésre próbáltam odafigyelni, nem nagy sikerrel.

Erika (46): Vezettem a Kalóriabázist és heti 5 alkalommal tornáztam.

Petra (27): Az étkezésemen változtattam.

Judit (44): Sajnos az amikor nem ettem.

Attila (57): 10 kg. De azért mert magasabb volt a cukrom és 200 gr, széndidrátor fogyasztok azóta

LÁszlÓ (52): napi 1400 kcal.beállítás és több mozgás!

Ildikó (52): a 14 napos fogyókúra,egyszer bírtam betartani-7 kg-ot fogytam,közel 2 évig nem híztam vissza.

Vivien (29): Torna,bicikli

István (39): Gluténmentes diétával 6 hét alatt 8 kg fogyás, 0 koplalással, jóízű étkezésekkel. Még pár (nem búza) sör is belefért. De ami számomra ennél is fontosabb, az a lényegesen jobb közérzet, és pihentető nyugodt alvás, amivel a diéta előtt gondok voltak. Ez innentől nem is diéta, mert maradok 99%-ban gluténmentes :)

John (28): Kevesebb cukor, több mozgás.

Ágnes (33): Mindennapi (legalább 1 óra)edzés, kenyér elkerülése, sok folyadék ivása.

Zoltan (46): 90 napos dieta, meg tart ... 10 het alatt 15kg fogytam :)

Zsolt (40): Kivontam teljesen a szenhidratokat de sohasem eheztem.

Inez (20): Kenyér és cukor mentes élet

György (43): A szénhidrát mentesétkezés.

József (44): rendszer

Krisztina (46): up date torna felülés l carnitinnel kapszula (slim lady)

Marika (65): káposztaleves(részben)

Szilvia (43): mozgás

Ági (25): a fehér kenyeret felcseréltem rozskenyérre,több gyümölcsöt és zöldséget eszek :)

Andrea (20): helyes táplálkozás és a rendszeres sport

Andrea (40): Az en sikeres modszerem a következö volt: csökkentettem az eteladagokat, teljesen elhagytam az edessegeket, a chipset es egyeb brutalisan hizlalo elemeket. Potoltam a krom hianyomat, (jelenleg is szedem) -ez lenyeges volt, mert mar sejtszinten megjelent a cukoranyagcsere-zavar! Ekkor kicsit megijedtem. Ezert halas vagyok nektek, hogy elmagyaraztatok, hogy a megfelelö krom-szint miert is fontos a szervezetnek!! Elkezdtem rendszeresen zöld teat fogyasztani, nem eszek feher kenyeret es Pilatesre jarok. Ja es majdnem kifelejtettem, hogy a fogyas beindulasa elött lenmaggal meregtelenitettem. Kefirbe (0,5 l) tettem 1-2 evökanal lenmagot es nagyon hatasos salaktalinatast vegzett a kettö együtt (kefir+lenmag). Azota nincs gondom az evek ota fennallo hasi puffadasommal es szekrekedesemmel! Ez mar önmagaban is oriasi. Ezutan pedig a fogyas is gyorsabban beindult. Oh es meg valami: az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a lenmagos meregtelenites idejen voltam ket alkalommal nyirokmasszazson is.

Filip katalina (34): Kevesebb csoki,es több mozgas

éva (34): a mozgás

Magdika (27): A napi többszörös étkezés, dél előtt szénhidrátot, gyümölcsöt,/délután fehérjét,zöldséget eszem. Tornázok amikor csak tudok. És méregtelenítő tea kúra,sok folyadék.Csökkentett cukor.

Zsuzsi (28): Norbi Update, és minden nap torna

Juraj (30): Az hogy akkora volt már a hasam hogy nem tudtam bekötni a cipőfűzőmet.

Erika (42): Mindenből minimális mennyiséget fogyasztok, próbálom kivonni étrendemből a kenyeret.

Anna (22): mozgás

Ildikó (40): Belekezdtem a cellRESET fogyás programba ami fantasztikus!

Vica (27): Több mozgas, kevesebb szenhidrat (föleg vacsorara)

Zsuzsa (46): Reggelire 1 db konspitsz kifli teával, tízórai és uzsonna jogobella light, ebéd 400-500 cal, vacsora magos kenyer pici vajjal csirkemell sonkaval és paradicsom. Napi 2x 1 dl Salvus viz, 2-3x kerékpározas 1 óra.

Anett (30): Atkins diéta és torna

Gyula (63): Minimális szénhidrátot fogyasztottam, sok fehérjét ettem.

Angyalka (36): 6+1 es dieta. Volt egy tevhitem, hogy nekem nem sikerul, mert ugyis felbehagyom, ha kinoz az ehseg.De itt nem kell ehezni, igy dolgozni tudok Mellette.

Emese (26): napi többszöri étkezés, több folyadék, és a reggeli futás

Nikolett (15): Sport

Hajni (25): sok folyadék és gyümölcs.

Erika (48): csak az ha odafigyeltem mit eszem és előre elkészítettem minden ételt, nem akkor habzsoltam be amit éppen találtam amikor már nagyon éhes voltam

Zoltán (46): Délelőtt folyamatosan répát, almát ettem (napi 1 kg is simán), amitől soha nem voltam éhes. Hetente 3-4 alkalommal elmentem futni. A 100 méterről két hónap alatt sikerült a mennyiséget 5-6 km-re emelni alkalmanként.

Anita (35): szénhidrát kihagyása étrendemből

Tünde (32): még csak most kezdtem 3 hete kb. és 4 kilót fogytam, sokszor kicsit megoldással és a citromos melegvízzel próbálkozom:)

Cintia (29): Természetesen a szénhidrát megvonása

Timi (24): Hoodia mellett mozogtam, kevesebbet ettem.

Bandi (39): akaraterő, nem enni, amikor ennék

Péter (31): Kevesebb étel meg a jó tanácsok.

Zsóka (59): A cukor teljes mellőzése. Sem tészta, sem krumpli, És a gyümölcsöt is csak módjával.13 kg-ot fogytam /sok izületi gyúlladás mellett, tehát a mozgás korlátozott/, most azonban leállt, és nem megy lejjebb. Mit tegyek?

Ilona (51): minden reggel iszom étkezés előtt egy pohár almaecetes italt amit mézzel és citromlével kiegészítek délben rendesen étkezem délután gyümölcs és sok sok folyadék természetesen a zöld tea nem hiányozhat este is csak könnyű vacsora az édességet nagyrészben ki iktattam csak néha eszem

Péter (30): Diéta és test mozgás

Annaa (56): torna

Mária (28): most már semmi.

Ilona (60): Az étkezések gyakoriságának növelése -2-3 alkalomról 5-6 alkalomra,valamint a mennyiségek - számomra jelentős- csökkentése. Az utóbbi nagy önfegyelmet igényel!!

László (46): kevesebb kaja,sok sulyzós edzés

Gyula (65): a zóna diéta,de jöttek a különböző ünnepek és a siker eltűnt!Alig -2 Kg maradt csak meg.

Norbert (38): a szénhidrát megvonása ill L-karnitin zsírégető szedése, Fogyókúra tippek - Diéták - Zsírégetők - Egészséges életmód

Katalin (62): 20 éve az Adipex Retard tabletta(szuper volt, 1 hónap alatt 7 kg-ot fogytam és nem jött vissza 2 évig). Sajnos ezt betiltották. Mostanában egy kéthetes, szétválasztó diéta az egyetlen, ami hatásos, de 3-4 kg-nál többet ezzel se tudok leadni csak akkor, ha a diétát több héten keresztül folytatom. 2 hét nem elég. Semmi más nem használ. Az a meglátásom, hogy a fogyitabletták egyszerűen placebók, csak a pénzemet viszik el.

Gyorgy (45): azota megiszom a napi 3 litervizet , es elkezdtem az alma ecetes dietat.

Noemi (46): meg nem fogytam de egy kicsit hiztam ez az almaecetes viz nagyon finom es meghozza az etvagyamat.

Gabriella (33): szénhidrát csökkentett, fehérjedús táplálkozás

Mónika (24): Én eddig napi pár kortyot ittam. Javaslatotokra emeltem a mennyiséget, eleinte rossz volt, ma már a munkahelyemre is viszek, és állandóan iszok mert szomjas vagyok ami eddig nem voltam. Elkezdtem heti 2 alkalommal spinningre járni 2kg-ot fogytam. Igaz ez nagyon kevés, de kb. 2éve egy dekát sem fogytam, szóval örülök neki.Még 8kg-tól szeretnék megszabadulni.

Péter (39): A mértéktelen evés elhagyása

Hajnalka (29): cukor és kenyér mentes étkezés, valamint a torna.

Janka (29): Csökkentett étel mennyiség valamint odafigyelés az összetételére . Liszt, krumpli , cukor mellőzése .

Erika (50): Betartottam a szabályt

Kriszti (40): Kevesebb kalória

Rita (27): a 'sokszor de keveset' és nagyobb menyiségű folyadék bevitel...

Istvan (53): kevesebb kaloria tobb mozgas

József (47): Életmódváltás,étkezési szokások változtatása stb.

Eszter (26): szenhidratok csokkentese, tobb zoldseg, testmozgas

Katalin (50): Figyelek a szénhidrátok bevitelére.

Ritu (39): Meforal heti 3-zumba

Nikolett (29): rendszeres testmozgás, édességek elhagyása

Zsuzsi (53): Nem ettem

Tünde (52): Szénhidrát teljes megvonás, hús,sajt,hal +zöldség evése naponta 4x kevés,reggelire Adiponix diéta turmix, sok folyadék és legalább napi fél óra intenzív mozgás. Nem éheztem, és mégis két hét alatt 6 kg-ot fogytam.

Tünde (45): NÉHÁNY ÉVE ,MÉG ELÉG VOLT A 6 UTÁN NEM ESZEK STRATÉGIÁT BETARTANI....

Karolinka (34): zumba elkezdése, ételek mennyiségének csökkentése, egészségtelen ételek kiváltása diétásokkal.

Tamara (45): Édességek kerülése, mérséklése. Közel azonos időben történő étkezések, és a mennyiségek kontrollálása.

Vali (68): Erre nem tudok válaszolni, ha tudnám nem okozna gondot a további teendő!Talán ha az esti vacsorát elhagytam./Soha nem ettem ki a hőtőt,ennek ellenére talán akkor fogytam/

Enikő (42): szénhidrát csökkentés és torna

Csilla (42): Kevesebb kenyér félét ettem és kerültem a fehér lisztet, fehér rizst, és a cukrot. De még a mesterséges édesítőket is.

Ildiko (30): Az aloe Vera diéta!

Timi (19): Egy nap többször ettem keveset, mozogtam mellette intenzíven.

T. (17): Nem fogytam, mivel a zsírt izomra cseréltem, ami a súlyomon nem változtatott, de jobban érzem magam a bőrömben és a kinézetem és a ruháimon is látszik némi változás.

Ágnes (55): Acai berry, Super fast burner táplálékkiegészítők (csaknem) kenyérmegvonás sok fehérjebevitel mellett. A mozgás csak kicsivel több, mert gerincbeteg vagyok :(.

Anna (58): Rendszeres mozgás és dietetikus által személyre szabott egyéni étrend.

Renáta (27): Megpróbáltam napi legalább 4 szer enni (eszek),kb. 3 liter vizet fogyasztok napont és napi 20 percet tornázom. Így 2 kg-ot fogytam 1 hónap alatt. Nem is a súly a problémám, bár az is jó hogy megy legy, inkább cm-ben látszik.

Viktória (24): Nekem sajnos csak a napi 1x étkezés hoz eredményt mellette sok folyadék fogyasztása.

Nikolett (20): Próbálok jobban odafigyelni a napi ötszöri étkezésre.

Ági (29): Sport, kevesebb nasi (édesség)

Mária (35): Csak reggel eszek kenyeret. Sok folyadékot iszok.

József (62): Sok folyadékot ittam ezerrel, és sokkal jobban odafigyeltem az étkezésemre,édességeket kevesebbet fogyasztottam.

Anita (22): reggeli előtt 1pohár almaecetes víz, naponta többször kis adagokba evés, +3l víz,ami nagyon jó mert így nembirok és nem is kívánok sokat enni és reggel-este min30p ugrálókötél :)

Dóra (24): Rendszeres táplálkozás és mozgás.

Szilvia (43): Kalória számolás, egészséges ételek fogyasztása, sok zöldség, kevés szénhidrát, sok folyadék.

Ilona (64): Dukan diéta 14 kg és 3 éve nem híztam vissza

Zsolt (20): Sok edzés, odafigyeltem mit eszek a kalóriatáblázat segítségét gyakran igénybe vettem :)

Dávid (30): Nem tudom pontosan mi vezetett a sikerhez, mivel egyszerre több tanácsot fogadtam meg. Minimális rossz szénhidrát fogyasztás, több folyadék, naponta több étkezés. Két hétig nehéz utána át áll a szervezet. 2 hónap -11kg.

Kati (72): nem ettem

Krisztina (42): este 6 után már nem eszek, és ez nagyon sokat jelent, három hét alatt 2 kilót fogytam

Linda (29): Az oldalról rendelt vitaminok segítettek a fogyás elíndításában,és mostmár jobban odafigyelek arra,hogy mit és mennyit eszem. S mindemellett eljárok tornázni.

Szabina (40): 90 napos szétválasztó diétát csináltam végig és így 9 kg fogytam, mellette pedig jártam heti 2-3x edzésre .

Ildikó (53): caloría ki számolás,napi többször kevés evés

Noémi (34): még semmi, mert még nem kezdtem fogyózni, de már megiszom a napi 2-2,5 liter folyadékot, de van amikor többet is

Gabriella (46): A gyorsan felszívódó szénhidrátok elhagyása pld a fehér kenyér és a finomított kristálycukor,ezeket helyettesítettem a teljes kiőrlésű kenyérrel és az édesítőszerekkel!

Júlia (52): keveseb etel, es mozgas

Zsó (30): napi kétszeri étkezés, nem sok szénhidráttal 4 óra előtt...

Juraj (58): a minusz háron kilo

Mónika (31): Odafigyelek az evésre és nem eszek mindent össze vissza.Minden reggel tornázom és ásványvizet iszom.Mellőzöm az édeset és sok zöldséget eszem.

Andi (37): Kevesebb szénhidrát,több mozgás:)

Eva (48): KEVESEBBET ETTEM TOBBET MOZOGTAM

Betti (32): Bevezettem esti tornázást,és még több gyümölcs.Amihez csak tudom nélkülözöm a kenyeret.

Gábor (37): Minden nap valami mozgás (séta, bicikli) és a cukormentesség!

Gyula (54): kevesebb vacsora , csökkentett nassolás, zöld tea.

Andrea (36): szénhidrát bevitel csökkentése

Naola (19): Napi 2óra intenzív edzés és napi 6 étkezés(2 óránként).

Rozsa (60): grapfruit minden fo etel elott !! es minden reggel fel citrom leve egy kis langyos vizben.

Lara (31): A sport, már egy hónapja naponta tornázom. Hol több, hol kevesebb időm van, de egyetlen napot sem hagyok ki. Lassú folyamat és kitartónak kell lenni, akkor a végén eléred a célod. A gyors fogyásnak a hátránya az, hogy az ember gyorsan vissza is nyeri a kilókat. A legfontosabb a pozitív hozzáállás és a kitartás.

Szilvia (37): Rendszeres étkezés

Andrea (50): sokkal kevesebb bevitt etel es hozza etvagycsokkento pirula,es hozza Lipo+ liqvid es egy jo kondigep amit mindenmasnap hasznalni megha nem is orakat de mozogni es nem enniEn sok zoldseget eszem hussal mert ha nem eszem hust elgyengulok annyira hogy ajulas kerulget.mindenkinek megkell talani a megfeleo dietat.Igazan nincs egyforma recept mnert mindenki kulon egyeniseg.Ez nagyon fontos.

Judit (39): Kontrollált étkezés. Sport megfelelő mennyiségének megtalálása.

Angéla (40): Az elszántság a mozgás területén.

Feri (53): szénhidrát jelentős csökkentése

Aniko (54): Még rövid az idő ahoz hogy foggyak,de mostmár próbálok teljes kiőrlésü kenyeret a kifli helyett,mozogni többet egyenlőre! És ezt a ti javaslatotokra teszem!Köszi!

Mónika (33): Még csak most kezdtem el a fogyókúrát, de 4 hét alatt 3,5 kg-ot fogytam. :) Ez persze még nem túl sok, de próbálom az étkezésemet visszaszorítani, amennyire csak lehet (kevés kalória), többször eszem keveset, törekszem egészséges ételeket fogyasztani, kerülöm a cukros ételeket, a finomított szénhidrátokat, sok ásványvizet iszom. Nyaralás után tervezem, hogy eljárok majd heti 2x aerobikozni, ez a mozgásforma eddig mindig bevált. Próbálok kitartó és következetes lenni.

Szilvia (31): A FOGYASZTÓKRÉMEK BEVÁLTAK

Anna (20): 90 napos diéta

Erika (31): Kisebb adagok

Ági (61): A szęnhidrát erős korlátozása

Emőke (34): sok folyadék, kevesebb kaja, sok gyümölcs, zöldség

Ilona (59): Rendszeres mozgás (nálam heti 2x 1 óra), sok gyaloglás, fehér kenyér és egyéb búzából készült termékek fogyasztásának minimalizálása.

Edina (36): Elfogyasztott kalória mennyiség kordában tartása és mozgás.

Szilvia (29): Alkalmaztam a szinte semmit nem eszek logikát , mert valaki azt mondta nekem, hogy Auschwitzban sem volt kövér ember. Heti 4 nap eddzéssel, Be is vált, 5 hónap alatt -33 kg. Amiből következett, hogy vissza kellett szednem 10 kg-ot, mert akkora vitaminhiányom lett, hogy az orvosi rendelőben törzsvendég voltam. Lényegében most egészséges ételeket eszek sok zöldséggel, vizet rendszeresen, és rengeteg féle vitamint, ami nekem a legfontosabb a B12! Eddzés maradt a heti szinten 4 alkalom. Beválik!

Kinga (32): Betegségem miatt a szénhidrátmentes diéta hozott egy kevéske eredményt.

László (64): Ötödik hete fogyókurázom, csak a piramis legalsó két sorát fogyasztom, a zöldségeknél mennyiségi korlátot nem tartok, hust minden nap ugy átlagosan 30-40 dkg, főve vagy sütve, általában két részlet

Ági (50): almaecet kúra

Amarilla (33): Bikini Body Katus Attilával - torna napi 4x, mindig hagytam a tányéromon ételt ( gyomorszűkítés házilag ), zöldségek és gyümölcsök napi fogyasztása, édességből csak a Nutella és a fagyi maradt.

Krisztina (45): Kenyér, tészták elhagyása mindig abban az időben étkezem.

Laura (27): 18óra után nem ettem és edzésnek a táncot választottam amivel idáig 3kg adtam le! Bár szerencsére ez az első alkalom,hogy picit oda figyeltem eddig nem volt rá szükségem és remélem ezután sem lesz.Ennek a 3kg örülök és még 5kg szeretnék májusig leadni!!!

Evelin (24): Narancs diétázom :) és minden nap legalább 40 percet tornázom!:)

István (46): A sok futás és a ninja

András (33): A diéta szigorú betartása ,ami a legfontosabb és egyben a legnehezebb.Sok-sok mozgás.

Beatrix (37): 3 liter vizet iszom,? próbálok többet mozogni.

Moni (49): Szerintem fejben dől el minden. Az akaraterő is. Kell egy cél, ami miatt úgy érzem,hogy feltétlenül le kell fogynom.

Anna (82): Szigorúan tartottam a diétát

Judit (35): mozgás sok zöldség sok folyadék

Natasa (47): Az figyeltem arra amit , és amennyit eszem , és igyekeztem olyan ételt fogyasztani ami vércukor szintet nem tulságosan emeli meg . Naponta többször.

Evelin (53): mozgás-futás-torna

Erzsi (52): Kenyér, és cukor féleségek elhagyása. Sok folyadék, -víz ivása.

Monika (36): mozgas es az etrend

Szűcs magdolna (53): 1000 kal egy napra, és edzés mindennap 30 perc elliptikus tréner

Anikó (45): Nálam az étrend, ami segített. Nem sok, de 2.5 kg lement..eddig. gondolom tovább is megy majd. Köszönöm a segítséget!

Tünde (39): Csökkentettem az adagokat ill lecseréltem a lisztet, nem eszem kenyeret, cukrot nincs nasi csak magvak, nincs több vaj, lecseréltem az olajat extra szűz olivára, kimaradt a sertéshús, több a hal és a gyümölcs és napi 3 l víz! Heti három Rubint Réka+ fél óra step gép.

Edit (40): kenyer,edesseg elhagyasa,tobb gyumolcs es zoldseg

Timi (27): Szétválasztó diéta

Roland (34): Diéta,bőséges folyadék bevitel, 'tiszta étrend', mozgás,zsírégetők.

Angelika (29): ESte hat után már semmit nem eszek és mozgok.

Niki (19): kétnaponta -1 kg

Teréz (56): kevés szénhidrát,kevés cukor,sok séta

Viktória (42): Diéta,sok folyadék,mozgás.

Attila (18): El?ször is lemondtam a cukros ételekröl, italokrol. Nem fogyasztottam lisztes ételeket... Bio étrendre váltottam.

Andrea (45): az akarat és a nasi rol leszokás

Viktor (24): Több mozgás, kisebb adag ételek, cukor és finomliszt fogyasztásának minimalizálása.

Barbara (23): Vettem egy digitális konyhamérleget

Szilvia (33): Korábban 90 napos diéta, de az már nem játsszhat, mert a második turnusnál már tönkretettem vele a gyomrom és már nem tudom csinálni.

Nusi (61): tobb receptet is kiprobaltam. mindenik hozott sikert,pl 2 het alatt 9 kilo . de ezek tul drasztikusak voltak szamomra. ezekhez ezutan csak akkor nyulnek ha surgosen kellene leadjak egy par kilot. itt olvastam a 90 napos fogyokurarol. kiprobaltam , meg mindeg probalom:). nem nehez betartani, nem kell ehezni, talan a gyumolcsnap egy kicsit macera de ki lehet birni. nalam ez hoz eredmenyt minden heten leadtam mostanig 1,2 kg. nagyon orulok ,hogy rabukkantam erre az oldalra. szerkesztoinek koszonet, gratula, es sok-sok jo olvasnivalo! tisztelettel samsudean nusi

Márti (49): a testkontroll által ajánlott szétválasztó étrend, a szénhidrát táblázat figyelése..

Réka (38): Elkezdtem rendszeresen mozogni és felhagytam a koplalással fogyással.

Anna (54): Étrend változás,torna

Ildiko (43): Bocsi Viki testreszabott tanacsadasaval

Erzsébet (38): Odafigyelek az étkezésemre, számolom a kalóriákat!Tornázom is csak sajna nem sikerül rendszeresen!

Zsolt (38): Mozgás kevesebb evés

Attila (33): A többszöri étkezés, kis mennyiségekben

Barbi (18): ha este nem eszek, illetve kevesebbet kell enni több adagba, tornázni kell, mozogni kell, és boldognak kell lenni :)

Ilona (50): életmódváltás

Hilde (25): cardio tréning!!! váltottam a rosszul bevált formulán, pl.: hogy sokat kell futni egyenletes tempomba.

Katalin (62): Erősen lecsökkentettem a szénhidrát bevitelt és beiktattam napi fél óra könnyű tornát. Követtem a kapott tanácsokat, és bevált.

Laci (35): Sajnos semmi ezidaig :(

Péter (21): A diéta, vitaminok és több mozgás! 2 hét alatt 2 és fél kiló, csak pocakból...

László (62): Sokkal kevesebb mennyiségű étel! Sokkal inkább megválogatott étel összeállítás! Kenyér szinte teljes kiiktatása!!!

Ági (29): rengeteg sport, az édességek fogyasztását csökkentettem, az alkohol fogyaszasztást szinte teljesen abbahagytam

Mano (46): Az etkezesek idejet mindig szigoruan betartottam es tobb mozgast vittem az eletembe.

Józsi (44): nem eszem kenyeret egyáltalán,helyette a puffasztott rizst eszem.

Kata (38): Este 6 után nem eszem, sok vizet iszom, jógázom, kevesebb csoki.

Piroska (20): sok mozgás

András (63): mozgás + kalória csökkentés (1500kcal/nap)

Eniko (35): kaloria syamlalas es az otszori etkezes as a 2 liter folyadek,futas minden este min negyed ora szemelyre szabott dietaval fogyok

Brigitta (24): Sok folyadék bevitel. Só,cukor,zsír nagyon mérsékelt fogyasztása. Fehér kenyér elhagyása. Sok gyümölcs-zöldség fogyasztása. Méregtelenítő és gyógyteák fogyasztása. Mozgásforma bevezetése. Szaunázások.

Mária (53): Az agynak van a legfontosabb szerepe. Mikor nyúlsz a sütemény után ő nem engedi.

Gabi (45): Édesség elhagyása,csökkentett vacsora mennyiség.

Irén (58): Többszöri étkezés .több zöldség fogyasztása.

Zoltán (35): Nekem másfél hónap alatt sikerült lefogynom 12 kilót már, ami szép siker számomra. Betartottam, betartom továbra is a diétával kapcsolatos infokat, és az eredmény nem marad el szerencsére.

Gábor (22): Napi 5-6 étkezés, kevesebbet mint amikor kitöltöttem a tesztet (bár férfiként el kell, hogy mondjam nem könnyű) + a cukor helyett is természetes édesítőt használok. Szedek vitaminokat és az általatok javasolt Zsírégetőket.

Melinda (19): sok mozgás és a citromos víz

Kinga (46): MÉG TÖBB MOZGÁS, GYAKORI KIS SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ ÉTKEZÉSEK, HÚS MINIMALIZÁLÁSA.

Borbála (58): betegség :(

Tibor (49): Sajnos lassan megy,mivel túl falánk vagyok(ünnepek).A kitartás a fontos és 5-6 kg-ot szeretnék fogyni!-A gyakori kis étkezés,ami segít a fogyásban.

Margit (38): napi ötszöri étkezés

László (47): Vegyesen alkalmazom az olvasottakat!

Hanna szidónia (23): Sport, változatos étrend, hetente egy szelet csoki (halál komoly)

Gyuszi (39): 5 óra után nem étkeztem, evés előtt elfogyasztottam egy pohár vizet

Renáta (37): Keveset eszek, és nem nassolok.

Renáta (30): Edzés ,cukrot és szénhidrátot , pékárut kivontam az életemböl és a jo tanácsok

Anna (51): amikor tényleg nagyon keveset ettem,és teljes mértékbe odafigyeltem,hogy mit eszek meg.De az tényleg nagyon kevés kaja volt.

Mónika (19): Minden napos, nem túl megerőltető testmozgás, megváltozott étrend.

Tibor (44): Almaecet fogyókúra, többszöri étkezés kevesebb mennyiséget, vacsorára kevesebb étel

Magdi (42): Nagyon sok zöldséget kezdtem el enni, és megprobáltam oda figyelni a lúgosító ételekre. Rögtön 3kg lement egy hét alatt.

Sophie (44): Tobb folyadek, tobb zoldseg, plusz zold kave naponta ketszer-haromszor, grepfruit naponta legalabb egyszer.

Katalin (45): tobb gyumolcsot es zoldseget eszem

Klára (62): 1liter folyadék helyett 3 liter folyadékot iszok naponta. Most már rendszeresen tornázom és a torna is hozzájárult a fogyásomhoz.

Meli (36): Kevés szénhidrát, 18óra után csak gyümölcs saláta.

Tünde (53): Nekem a gluténmentes liszt és a szobabiciklizés indította be a fogyást.

Margit (58): A nagy műtéteim után újra elkezdtem mozogni. A rántott és a sült dolgokat lájtosan készítem. Sok zöldség gyümölcs és a rendszeres séta.

Imre (61): Csak fehérhús és hal, néha tojásrántotta, pékárúból hetente 3 db. zsemle napi 2x 1200 m futás,kocogás

Gergő (24): Rendszeres, minden napi mozgás és az odafigyelés a táplálkozásra, hogy mit egyek és mit hanyagoljak.

Irmus (56): Bár azt nem itt olvastam,de én a 7-napos káposztaleves diéta szigorú betartásával kezdtem. Folytattam a lisztes dolgok,részbeni elhagyásával, rengeteg gyümőlcsök beiktatásával, egészségesebb étrenddel. A sok folyadékfogyasztás betartása. Több mozgás.

Diana (18): Jobban oda figyeltem az étkezésemre... Sportoltam..

Irén (61): Több folyadék, több mozgás és az étrendre jobban figyelek.

Pál (50): bontott étkezési program (fehérje, zöldség,szénhidrát, gyümölcs),napi bontásban.

Edit (52): 5-évvel ezelőtt, 3-hónap alatt fogytam 12-kg, de alig ettem, és tornáztam minden este,

Zsuzsi (47): Életmód-váltás és rengeteg sport